![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Na mojej skrobii jest napisane "skrobia kukurydziana" i hmm... nie wiem czy mąka kukurydziana = skrobia kukurydziana
![]() Swoją drogą to naprawdę wariactwo, że wyposażeniem Filtromaniaczek są mąka i strzykawka ![]() Dziewczyny, mam dzisiaj świetny humor ![]() Pozdrawiam Filtrogirls ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mckabi: mąka ziemniaczana i skrobia ziemniaczana to na pewno to samo, ale nie jestem pewna czy mąka kukurydziana i skrobia kukurydziana to też to samo. Dziewczynki pomóżcie. No a poza tym to widzę, że bawimy się w "małego majsterkowiczka". Hehe, strzykawka rządzi ![]()
![]() |
#1203 |
Raczkowanie
|
W związku z tym , że w poniedziałek chciałabym złożyć zamówienie na te filtry z Avene, to czy mogłybyście konkretnie jeden produkt mi zaproponować?
Czytając ten Wątek, mysle o Avene SPF50 emulsja lub Avene mleczko 50. Tylko nie wiem jak jest róznica między nimi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Alchemiczko, przez Ciebie mnie rozsypała się część płatków, tak się śmiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Rozeznanie
|
Oj, wspolczuje Wam jak czytam, co przechodzicie z Paniami z aptek. Ach, ja, kiedy po raz pierwszy wybieralam sie na polowanie bylam przygotowania na pytanie typu:" na co, po co i dlaczego". A tu nic, mimo, ze mieszkam w malej miescinie
![]() ![]() ![]() Szczesciara za mnie ![]() ![]() PS. Ponawiam moje pytanie(/a) odnoscie sprayu Biodermy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1207 |
Raczkowanie
|
Chcolatka dziękuję
![]() Już nie czytam o innych filtrach bo znowu zmienię zdanie. Już nie mogę się doczekać poniedziłaku (to nic, że będę musiała tydzień czekać) ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1209 |
Raczkowanie
|
Alchemiczka
![]() nie wytrzymałam, juz wchodze czytać o LRP DP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam KOCHANIEŃKIE!
Całkowicię zdaję się na Waszą wiedzę i doświadczenie! Kupię małej ten w pomarańczowym, jak tylko wybiorę się do Wawy, bo w tym moim zaścianku nie ma niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Anja, jak napisała Alchemiczka: "Każda z nas jest inna", więc akurat Tobie może Avene nie podpasować. Naprawdę szkoda, że nie możesz zdobyć próbek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Zadomowienie
|
Z tym, ze on ma alkohol Kotku i to na dość wysokim miejscu w składzie. Ja mam cere taką raczej normalną: okolice oczy i policzki - normalna, sfera T - lekko tłustawa, tak leciutko, od czasu do czasu wyskakuje jakaś "niespodzianka"
#1213 |
Raczkowanie
|
Jednak będzie Avene
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Rzęsa, proszę bardzo
![]() Anja, tak jak pisze Alchemiczka, ten alkohol może Ci nie służyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
Niestety mąka kukurydziana i skrobia kukurydziana to nie to samo.
![]() Spróbować można, ale za efekt nie ręczę. Alchemiczko - a ty też z Chrzanowa się wynosisz do Sosnowca? Z powodu filtrów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu pisałam Wam, że mi podpasował krem Biodermy 100, dzisiaj wypaćkałam się odnalezioną próbką i już nie jest fajnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio nie wiem co się dzieje z moją cerą, cały czas podrażniona, zaczerwieniona, zaczęła mi się łuszczyć w okolicach ust ![]() ![]() Nie macie jakiś pomysłów, skąd to może być? Wiem, że to nie wątek na takie pytanie, ale ufam Waszemu doświadczeniu w kwestii pielęgnacji skóry ![]() A, cerę mam wogóle bardzo wrażliwą, naczynkową i suchą. [pomyśleć, że jako 12 latka paćkałam się gruboziarnistymi peelingami na twarzy i nakładałam oczyszczające maseczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Witajcie !
![]() Ja też jestem filtromaniaczką, ale się ukrywam. ![]() Chciałam dorzucić coś na temat ilości "psiknięć" Biodermą 60 w spray`u. Wedle pomiarów Noor 1,8- 2 ml jest to 8-10 "psiknięć" pompką. http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=9241 I rzeczywiście tyle wychodzi. Używałam Biodermy i mogę się podzielić spostrzeżeniami.Dla mnie nałożenie TAKIEJ ilości TEGO filtra graniczy z cudem. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Gość
|
Koko, witaj
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby nie było całkiem nie na temat- czy ktoś mógłby porównać Vichy Ultra- Fluide 60 i Biodermę Photoderm Max Fluide 100 ? Chodzi mi oczywiście o wrażenia z używania. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witaj Koko, miło Cię tu widzieć ![]() Pozdrawiam ![]() PS. Masz bardzo ładny Avatarek
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
Koko, witaj wśród wizażowych Filtromaniaczek
![]() Bardzo się cieszę, że jest nas coraz więcej ![]() PS. Misiu jest bardzo miluuuuuuuusi (ten z avatarka) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
No hej dziewczynki.
![]() ![]() Dziękuję za komplementy odnośnie misia, przekażę mu, będzie zachwycony. ![]() Alchemiczko, a mogłabyś porównać D-P LRP z Vichy Ultra-Fluide? Ultra Fluide jest świetny, ale dobija mnie obecność alkoholu- nie dość, że szczypie moje niewrażliwe(!)oczy, to jeszcze piecze naczynkowe policzki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Muszę cię zmartwić, ale wszystkie Antki, nawet D-P mają alkohol w składzie tak samo jak Vichy czy L'oreal, poniewaz to jest ten sam koncern. Bez alkoholu są filtry z Biodermy, Avene i SVR. Pozdr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Witaj koko - D-P też zawiera alkohol, ale mnie w oczy nie szczypał, natomiast ściągał trochę. A czemu nie spróbujesz mleczka 40 lub 50+ Avene, skoro masz ochotę na spray to mleczko powinno ci się spodbać.
Ja bardzo lubiłam Biodermę Fluid, ale ograniczenia pudrowe spowodowały wybór Avene jednak. Co do mleczka to 40 jest dla oczu bezpieczna (przynajmniej moich), a 50 czasem jak nieuważnie nakładam pod oczy to potrafi troszkę podszczypać (może to przez to, że jest lekko perfumowana?) |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Bardzo zaciekawiła mnie Bioderma 60 w sprayu. Jak będę kończyć moje mleczko biodermy to kto wie, może zaryzykuję. Cena ta sama, pojemność ta sama, a dziewczyny pisały, że się dobrze wchłania.
Chciaż - sama nie wiem co myśleć o tych ocenach na KWC, skoro dla wiekszości mleczko fatalne, dla mnie świetne ![]() A, i jeszcze jedno - historyczna chwila! Wykańczam moją pierwszą tubkę filtra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o LRP DP to mimo, ze zawiera alkohol nie szczypie mnie w ogóle, ani wokół oczu, ani na reszcie twarzy. Poza tym bardzo ładnie się wchłania, pozostaje błysk, ale taki "normalny", a nie wyglad smalcu na twarzy. Nie wałkuje się, nie lepi, nie pozostawia białych smug. Uwaga! ma lejacą się postać, więc trzeba nabrać wprawy w aplikowaniu na twarz. Zaś mleczko zelowe Vichy spisuje się u mnie nie za dobrze. Ciężko się wchłania, pozostawia dużo białych smug, bardzo się lepi. Poza tym u mnie wyglada na twarzy jak smalec. Dziś właśnie mam je na twarzy. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#1229 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1230 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaaaaa umarlam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.