Meridia - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-28, 18:23   #1201
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20
Dot.: Meridia

Witam..ja zaczęłam brać meridię 15...dzisiaj rano,jak do tej pory nic mi się nie dzieje... pozatym że nie mam ochoty na jedzenie...fakt wiem że później mogę mieć efekt jojo...ale nie umiem wmusić...nie mam kompletnie ochoty,juz od tygodnia nie jadlam obiadów więc jest mi łatwiej...wiem że ten lek ma bardzo duże skutki uboczne...ale nie zamierzam go stosować długo...tylko miesiąc...później już będę się starała radzić sobie jak trochę przysuszę żołądek.Dziwi mnie że niektórzy piszą że jest taka droga...ja kupiłam ją za 65 zł z groszami...nie wiem może to zależy od miasta...co do skutków ubocznych oczywiście odczuwam suchość w ustach...zawsze chodziłam do ubikacji 4-5 razy dziennie a dzisiaj nie byłam jeszcze ani razu...i brak apetytu,tak po zatym czuję się bardzo dobrze dziwi mnie tylko to, że ponoć może wystąpić bezsenność ja na ogół bardzo dużo sypiam i nadal chce mi się spać...spałam po południu Lek na pewno pomaga ale trzeba uważać jak się go stosuje i ile.Sądzę że żadne tabletki nie są cudowną dietą...to raczej rola psychiki...fakt powodują że nie chce się jeść ale nie ma cudów...jeśli udoskonalimy dietę to będzie o wiele lepiej To tyle...nie będę was zanudzała piszcie coś jeszcze ciekawego codziennie wchodzę i czytam trzymajcie kciuki mam do zrzucenia około 15 kilo...pozdrawiam
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-30, 13:14   #1202
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość

Tereska... Sprawić Ci jakiegoś osła i lance? Przeca Ty dziewczyno z wiatrakami walczysz.
Olej to. Jej watroba, jej nerki. Mnie ciagle gnebia skutki uboczne M.
Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość
Przyłączam się do Szpiega razem zfinansujemy osła i lancę. Nawet wiatrak dokupimy

Szpiegu zapomniałaś dopisać: jej serce.
Hehehhe, kochane babeczki ja bym do tego dodała mnóstwo grochu aby nim o ścianę rzucać Oka, oka, już przestaję, bo rzeczyiście nie ma sensu walczyć z wiatrakami

A mnie kilka dni nie było, bo zaraz po obronie mgr. pojechałam sobie nad morze i się wybyczyłam na całego

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-02, 07:08   #1203
PANIUSIA69
Raczkowanie

Ludziska nie spierajmy się,powinnyśmy się wspierać dodawać sobie otuchy i szczerze kibicować.Nie mamy niestety wpływu na to kto dostaje M i czy musi ją brać by spaść to te swoje wymarzone Xkg?Każde leki mają skutki uboczne,tak samo i M nie jest bez winy.Moim zdaniem nie powinny go zarzywać kobiety ,które chcą mieć dzieci lub jeszcze ich nie mają.

Ja mam już swoją rodzinę w komplecie i nie chcę więcej dzieci.Moja trójka mi starczy a M zaczęłam stosować bo niestety po wielu przejściach miałam do zrzucenia ponad 30kg.W chwili obecnej ważę 87kg i chciałabym jeszcze jakieś 7-10kg.Powolne tempo,nie przesadzam.Jem to na co mam ochotę ale w mniejszych ilościach i wiem ,że nie będę miała problemu jak odstawię lub zmniejszę M w ciągu następnych mc.

Bardzo proszę zacznijmy na forum dodawać sobie wzajemnie otuchy bo niestety takich chudzielców co zdobywają M i się doprowadzają do anoreksji jest zapewne dużooooo.Buziaczki i miłego dnia .
PANIUSIA69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-02, 12:21   #1204
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Kochana, ale chodzi o to, że one naskakują na nas, że się obżeramy nie cwiczymy a liczymy tylko na M. Sama widziałaś powyższe wypowiedzi...

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-02, 23:37   #1205
bialaczekoladka
Zakorzenienie

hmm ja w sumie tez jestem po doswiadczeniach z meridia, polecila mi ja kolezanka z pracy ktora schudla przez miesiac ponad 15kg wynik byl zadzwiaajacy wiec skusilam sie i ja. Bralam meridie prze niecaly tydzien az doszlam do takiego stanu ze non stop bylo mi niedobrze, krecilo sie w glowie i caly czas chcialo mi sie pic i spac ogolnie mimo 9h snu na dobe czulam sie niewyspana. Odstwilam ja i zaczelo sie znowu nie jedzenie a opychanie w tym momencie jestem w takim stadium desperacji ze chyba znowu zaczne je jesc tymbardziej ze zostalo mi ponad 20 tabletek pozniej przejde na jalas diete moze beda efekty
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-03, 08:37   #1206
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
hmm ja w sumie tez jestem po doswiadczeniach z meridia, polecila mi ja kolezanka z pracy ktora schudla przez miesiac ponad 15kg wynik byl zadzwiaajacy wiec skusilam sie i ja. Bralam meridie prze niecaly tydzien az doszlam do takiego stanu ze non stop bylo mi niedobrze, krecilo sie w glowie i caly czas chcialo mi sie pic i spac ogolnie mimo 9h snu na dobe czulam sie niewyspana. Odstwilam ja i zaczelo sie znowu nie jedzenie a opychanie w tym momencie jestem w takim stadium desperacji ze chyba znowu zaczne je jesc tymbardziej ze zostalo mi ponad 20 tabletek pozniej przejde na jalas diete moze beda efekty
Ech, to nieciekawe masz wspomnienia związane z Meridią, to najlepszy przykład, że każdy organizm reaguje inaczej. Co do jedzenia to widzę, że masz to samo co ja, popadamy ze skrajności w skrajność, ech, to nic dobrego, musimy z tym walczyć, tylko ciekawe jak

Stary 2008-07-03, 15:18   #1207
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Witam ja zaczęłam brać tabletki od soboty tak więc dzisiaj jest to mój 6 dzień...w sumie schudłam wraz z dzisiajszym dniem 3 kilogramy więc chyba w miarę dobrze z tego co czytałam niektórzy tyle chudnęli na miesiąc...co do skutków ubocznych M powiem tak przez pierwsze 3 dni czułam się źle...to znaczy niedobrze mi było caly czas i zawroty głowy,bezsenność ,totalny brak apetytu i nie moglam się wypróżnic...natomiast od 4 do 6 dnia już tego nie mam i jak na razie jest ok z tym tylko że apetytu brak ale już coś mogę przełknąć...nie chce mieć efektu jojo więc chciałabym cokolwiek zdrowego zjeść...wię od trzech dni jem dużo owoców ,zółtą fasolkę...ryż...jogurty.. .zawsze coś tam zjem i nawet mięso...więc mam nadzieję że po odstawieniu M nie będę miała napadów głodu...nigdy nie miałam problemów takich że nie mogę się opanować po prostu za dużo mialam stresu w skzole...mianowicie gdy poszłam z gimnazjum do liceum utyłam 20 kilo i tak nie mogłam tego zrzucić aż do teraz jak na razie jestem bardzo zadowolona z M choruje na nerwice więc jedynie staram się nie denerwować w jakikolwiek sposób bo wtedy cięzko mi sie oddycha a tak pozatym ok trzymajcie kciuki dziekuje i pozdrawiam wszystkich
Stary 2008-07-03, 15:52   #1208
syiwka
BAN stały

Talking Dot.: Meridia

Witam.Widze ,ze piszecie o efekcie jojo po meridii.No tak, jezeli ktos nie jadl rozsadnie podczas jej brania to nie ma sie co dziwic ,ze efekt jojo jest.Ja mialam diete 1000kcal na M i po odstawieniu(nie biore juz z 4 tygodnie)nadal trzymalam sie tej diety.Nie czuje sie glodna bo M przyzwyczaila moj zaladek do takiego jedzenia , chudne 0.5 kg lub 1kg na tydzien, moj metabolizm jest dobry bo nie zaluje sobie czegos dobrego raz w tygodniu i nie jem codziennie tych samych potraw.Z wagi 90 kg w ciagu prawie 5 miesiecy schudlam do 72kg(172cm) wiadomo ,ze na poczatku waga leci najszybciej ,a pozniej trzeba sie postarac mocniej.Dziewczyny ja wiem ,ze M chamuje apetyt przez jakis czas ale trzeba jesc zeby zyc ,jezeli nie bedziecie jesc racjonalnie to po odstawieniu M efekt jojo bedzie nieunikniony ,a wtedy bedziecie cholernie zle ,ze tyle schudlyscie ,a potem to wrocilo z nawiazka.Pamietajcie takze o metabolizmie jak go rozregulujecie ciezko bedzie wam go poznej naprawic ,najlepszy metabolizm maja osoby do 25 roku zycia.Sorki za takie kazanie ale moze sie przyda pozrawiam wszystkie meridianki

Edytowane przez syiwka
Czas edycji: 2008-07-03 o 15:53 Powód: pomylka
syiwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-03, 22:58   #1209
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Tereska oj zebys kochana wiedziala z jednej skrajnosci popadam w kolejna, jaka paranoja normlanie powtarzam sobie w kolko ze dam rade a tu lipa wytrzymam pol dnia i ktos mnie w****i czy cos sie stanie i na stres odreagowuje jedzeniem a jestem cholernie impulsywnym czlowiekiem : D D
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-04, 20:08   #1210
madzia110986
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny jestem tu nowa. Od jutra zaczynam brać Meridie 15. Trochę się boję. Tyle naczytałam się o skutkach ubocznych. Przeraża mnie to. No ale trudno warto spróbować mam 163 cm wzrostu i ważę 86 kilo. W ciągu trzech lat przytyłam 30kg. Prawdopodobnie przez pigułki anty. Lekarz gdy poprosiłam go o przepisanie mi tabletek zaśmiał się i powiedział, że sam je stosował, lecz pojawiły się u niego skutki uboczne. No ale występują one u 10% tych, którzy je biorą. Warto więc spróbować może nie jestem tym pechowcem. Słyszałam ,że na początku przez kilka dni źle się czujecie. Czy mam w takim razie przerwać ich branie jeśli ja będę się źle czuła??? Proszę o odpowiedź
madzia110986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-05, 19:59   #1211
madzia110986
Przyczajenie

No i jestem już po pierwszej tabletce nic sie w sumie nie działa tylko strasznie mnie zmuliło i musiałam sie popołudniu położyć spać. Dziwne bo przeiez miało mnie to pobudzić. Czy któraś z Was tez tak miała???
Stary 2008-07-06, 14:30   #1212
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Witaj Madziu ja dzisiaj zażyłam już 8 tabletkę łącznie schudłam 4 kilo przez pierwsze dni czulam się niezbyt ale nie przerywałam kuracji i chyba dobrze bo teraz już nic mi nie jest Co do snu ja miałam tak smao jak ty pierwszy dzien przespalam caly...pozniej nastapiła bezsenność...noi teraz znowu mogę spać to tyle o co pytałaś a jak tobie teraz idzie?pozdrawiam:cmok :
Stary 2008-07-06, 18:14   #1213
madzia110986
Przyczajenie

No druga tabletka za mna dzis juz tak mi sie nie chce spac ale nie czuje się jakos bardzo pobudzona. Waga narazie w miejscu no ale przeciez to dopiero druga tabletka hehe czego wiec oczekiwac no a co do objawów ubocznych to tylko w ustach sucho ale nie jest az tak strasznie. Dla mojej starej wagi jestem skłonna zrobić wszystko. Nie jem prawie nic bo mi sie poprostu nie chce a nie bede sie zmuszac Wyadje mi sie jednak ze piję troche za duzo i boje sie ze woda może mi sie zatrzymac w organizmie bo do toalety nie chodze zbyt czesto Bede dalej relacjonowac moją walke z nadwagą mam nadzieję ze ciepło mnie tu przyjmiecie.
Stary 2008-07-07, 10:05   #1214
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Witaj Madziu...co do picia to nie martw się nic Ci się w organizmie nie zatrzyma...musisz pić dużo oczyścisz się najpierw z toksyn ,ja po drugiej tabletce scudłam 2 kilo,co do jedzenia,oczywiście zrobisz jak chcesz ale...nie radziłabym tak nic nie jeść ja też się nie mogłam zmusić ale jakoś wkońcu zmusiłam się i jem jogurty,sałatki,owoce itd...to bardzo ważne aby jeść dziennie chociaż to 1000 kalorii w innym wypadku jak to odstawisz to przytyjesz dwa razy tyle jak cokolwiek zjesz z efektem jojo.Ja wiem po sobie że można jeść i i tak jestem po 9 tabletce i schudłam 4 kilo,nie jest źle tak mi się wydaje,tym bardziej że już nie mam nadwagi teraz już waże prawidłowo a osobą tęższym chyba szybciej spada waga No to tyle odemnie pozdrawiam ciepło
Stary 2008-07-07, 15:10   #1215
madzia110986
Przyczajenie

No jestem po 3 pylce i dalej nic waga stoi w miejscu i co mnie dziwi mam ochotę coś zjeść niestety jak idę do kuchni i otwieram lodówkę to stwierdzam ze nie ma tam nic co by spełniło moje oczekiwania, więc zrezygnowana wracam do swoich obowiązków mogę jedynie przełknąć czereśnie których ostatnimi czasy mam pod dostatkiem. No ale nie jem ich zbyt dużo góra 20 sztuk na dzień. Pije również herbatę pu- erh bo po prostu ją lubię no ale martwi mnie że waga ani drgnęła
Stary 2008-07-07, 19:11   #1216
syiwka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madzia110986 Pokaż wiadomość
No jestem po 3 pylce i dalej nic waga stoi w miejscu i co mnie dziwi mam ochotę coś zjeść niestety jak idę do kuchni i otwieram lodówkę to stwierdzam ze nie ma tam nic co by spełniło moje oczekiwania, więc zrezygnowana wracam do swoich obowiązków mogę jedynie przełknąć czereśnie których ostatnimi czasy mam pod dostatkiem. No ale nie jem ich zbyt dużo góra 20 sztuk na dzień. Pije również herbatę pu- erh bo po prostu ją lubię no ale martwi mnie że waga ani drgnęła
Czesc . Ja sie wcale nie dziwie ,ze twoja waga nie idzie w dol. Po pierwsze jestes po 3 tabletce ,a M to nie zaden cod zeby Ci zbijal wage ,zalezy to wylacznie od Ciebie i po drogie NIE JESZ tutaj sie toleruje diete conajmiej 1000kcal ,a co ponizej 1000 to na krzywe zwierciadlo. Zacznij jesc to zobaczysz ,ze waga Ci bedzie spadac ,inaczej rozregulujesz sobie metabolizm, a po odstawieniu M bedziesz miala efekt jojo.A co do apaetytu ,niestety M tak dziala ja mialam to samo przez pierwsze 2 dni nie chcialo mi sie jesc , a potem z dnia na dzien apetyt wracal takze musialam sie opierac na mojej silnej woli.Tak jak pisalam powyzej to nie jest zaden cud lekarstwo bardzo duzo zalezy od Ciebie i nie oczekuj ze po 3 dniach twoja waga pojdzie w dol , troche cierpliwosci i zacznij jesc pozdrawiam i nie odbieraj tego jako atak poprostu daje Ci dobre rady
Stary 2008-07-08, 16:45   #1217
madzia110986
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny
Ja naprawdę nie wiem co jest ale nie potrafię zmusić sie do jedzenia wczoraj to jeszcze miałam ochotę na cokolwiek wiec zjadłam jogurt i jabłko, ale dzis jest tragedia rano to co zjadłam zwymiotowałam nie pamiętam kiedy tak wymiotowałam no i waga dalej stoi niektóre to już 3 kilo po trzeciej pylce spadły a ja nic. A może powinnam odstawić anty??
Stary 2008-07-08, 16:54   #1218
syiwka
BAN stały

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Ja naprawdę nie wiem co jest ale nie potrafię zmusić sie do jedzenia wczoraj to jeszcze miałam ochotę na cokolwiek wiec zjadłam jogurt i jabłko, ale dzis jest tragedia rano to co zjadłam zwymiotowałam nie pamiętam kiedy tak wymiotowałam no i waga dalej stoi niektóre to już 3 kilo po trzeciej pylce spadły a ja nic. A może powinnam odstawić anty??
Moze odstaw na dwa dni i zobaczysz jak sie bedziesz czula dalej . Nie musisz ich brac codziennie jak na Ciebie tak dzialaja ,wez co drugi dzien jedna M i moze bedzie lepiej Powodzenia.
Stary 2008-07-09, 20:54   #1219
madzia110986
Przyczajenie

Czesc Kobitki niby wszystko ok ale noga mi zaczyna drętwiec i nie wiem co mam robic czy odstawic czy brac dalej nie jest to jakies silne ale martwie sie troche nigdy tak nie miałam. No a waga dalej stoi
Stary 2008-07-09, 21:21   #1220
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Kobitki niby wszystko ok ale noga mi zaczyna drętwiec i nie wiem co mam robic czy odstawic czy brac dalej nie jest to jakies silne ale martwie sie troche nigdy tak nie miałam. No a waga dalej stoi
Zdecydowanie odstaw Meridię, zwłaszcza, że nie masz z jej stosowania korzyści.

Stary 2008-07-09, 22:38   #1221
Shakira_19
Raczkowanie

A czy któraś z was stosowała meridie i zelixe --- czy obie tak samo działają i są skuteczne?
Shakira_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-09, 22:42   #1222
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shakira_19 Pokaż wiadomość
A czy któraś z was stosowała meridie i zelixe --- czy obie tak samo działają i są skuteczne?
Zelixa to tańszy zamiennik Meridii. A skoro nie widać różnicy to po co przepłacać

Stary 2008-07-10, 01:47   #1223
telbuh
Wtajemniczenie

Witajcie! Wczoraj kupiłam pierwsze opakowanie Meridii (po tygodniu wyliczania plusów i minusów z jej brania), dziś wzięłam 1 tabletkę.... tak się zastanawiam, czy głodna nie byłam, bo tak w jej skuteczność uwierzyłam, czy bo ona coś daje? Boję się najbardziej tego jojo i bardzo bym chciała nauczyć się jeść, ruszać etc, żeby po skończeniu nie wrócić do tego, do czego się doprowadziłam obecnie
Co o tym myślicie? Ona działa? Czy jak się wierzy w nią to działa? Takie placebo?
Bo jak ona mi nie pomoże to już chyba nic innego też nie da rady
telbuh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 08:20   #1224
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telbuh Pokaż wiadomość
Witajcie! Wczoraj kupiłam pierwsze opakowanie Meridii (po tygodniu wyliczania plusów i minusów z jej brania), dziś wzięłam 1 tabletkę.... tak się zastanawiam, czy głodna nie byłam, bo tak w jej skuteczność uwierzyłam, czy bo ona coś daje? Boję się najbardziej tego jojo i bardzo bym chciała nauczyć się jeść, ruszać etc, żeby po skończeniu nie wrócić do tego, do czego się doprowadziłam obecnie
Co o tym myślicie? Ona działa? Czy jak się wierzy w nią to działa? Takie placebo?
Bo jak ona mi nie pomoże to już chyba nic innego też nie da rady
Meridia zdecydowanie działa, przynajmniej na początku jej brania, po później jak już organizm się przyzwyczai to bywa różnie. Jeśli kupiłaś Meridię w aptece to możesz mieć spokojną głowę, ale jeśli na czarnym rynku to w najlepszym przypadku możesz mieć placebo, pomijając już różne inne świństwa, które mogą się znajdować w takiej kapsułce bez recepty

Stary 2008-07-10, 17:19   #1225
telbuh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Meridia zdecydowanie działa, przynajmniej na początku jej brania, po później jak już organizm się przyzwyczai to bywa różnie. Jeśli kupiłaś Meridię w aptece to możesz mieć spokojną głowę, ale jeśli na czarnym rynku to w najlepszym przypadku możesz mieć placebo, pomijając już różne inne świństwa, które mogą się znajdować w takiej kapsułce bez recepty
Nie zaryzykowałabym kupowania nie w aptece takiego leku. Nie bój żaby Legalnie dostałam recepte od lekarza i poszłam do normalnej apteki Choć tu też poważnie obawiałam o te wszystkie skutki uboczne.
Ile dajecie za opakowanie M10? U mnei ceny było od 50 do 130 zł. kupiałam za 50
Stary 2008-07-10, 18:37   #1226
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zaryzykowałabym kupowania nie w aptece takiego leku. Nie bój żaby Legalnie dostałam recepte od lekarza i poszłam do normalnej apteki Choć tu też poważnie obawiałam o te wszystkie skutki uboczne.
Ile dajecie za opakowanie M10? U mnei ceny było od 50 do 130 zł. kupiałam za 50
Ufffff, dobrze, że w aptece

Ja daję za moją Meridię 15 - 59 zł. A ostatnio poprosiłam lekarkę o Zelixę i o opinię na temat "identyczności w działaniu" z Meridią. Lekarka mówiła, że Zelixa działa dokładnie tak samo jak Meridia, ma tą samą substancję czynną. Zapisała mi od razu Zelixę 15 - 60 tabletek. W aptekach ceny wahają się od 140 zł do 80 zł a w aptece internetowej wypatrzyłam za tyle: http://www.domzdrowia.pl/66797,zelix...ki-60-szt.html
Jeszcze tylko muszę się zdecydować na zakup na odległość, zapłacić i wysłać receptę

Stary 2008-07-10, 19:47   #1227
telbuh
Wtajemniczenie

Wow, to naprawdę niezła cena w porównaniu do Meridii. Jeśli zdecyduję się dalej to łykac po 1 opakowaniu to muszę się dopytać o wszystko ginekologa i poszperać po aptekach w necie
Dzięki za namiar

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-10, 19:59   #1228
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, to naprawdę niezła cena w porównaniu do Meridii. Jeśli zdecyduję się dalej to łykac po 1 opakowaniu to muszę się dopytać o wszystko ginekologa i poszperać po aptekach w necie
Dzięki za namiar
Nie ma za co U mnie w aptece stracjonarnej Zelixa 60 tabletek kosztuje od 80 do 140 zł więc opłaci się wziąć z apteki internetowej i jeszcze za przesyłkę zapłacić Jeśli masz dużą otyłość i wiesz, że będziesz się tym lekiem leczyć dłużej to poproś lekarza żeby Ci zapisał od razu 60 tabletek a nie np 2*30, wtedy wychodzi taniej Może się też tak zdarzyć, że lekarz ma jakieś powiązania z producentem (importerem) meridii i nie będzie Ci chciał zapisać Zelixy, to wtedy możesz poprosić farmaceutę o zamianę na Zelixę. Wszystko oczywiście w miarę potrzeb i kolejnych opakowań A, że ja kobieta przyszłościowa więc piszę tak na przyszłość Powodzonka w walce z nadmiarem tłuszczyku

Stary 2008-07-11, 07:00   #1229
Shakira_19
Raczkowanie

A ja wzięłam pierwszą tabletkę 15mg i źle się czuję: boli mnie głowa, kark, spać nie mogę

Zawsze to się powtarza jak chcę zacząć ją brać.

Jakiś czas temu udało mnie się bez problemu wziąć 14 tabl, a teraz nie
Shakira_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 08:01   #1230
IWillBeLegend
Raczkowanie

Dziewczyny!
Nie! Nie! NIE! i jeszcze raz NIE!
Merida?
To praktycznie to samo co adipex...
Na bazie amfy. Otumanić swój mózg aby nie czuł głodu. - To samo w swoim brzmieniu jest "złe".

Brałam Adpiex kiedyś. Żałuje do dziś. Sztuczne nie czucie głodu? Wole osiągnąć swoją sylwetke sama, jak przyjdzie za łatwo nie będę ją szanować.
I w końcu trzeba będzie odstawić meride... a jeśli sobie (nie daj Boże ;P)nie poradzicie?
No cóż...
...Ja życze wam z całego serca powodzenia i trzymam kciuki
Ale zachęcam by schudnąć samemu... To nie takie trudne. Najgorzej idą pierwsze 4 kg i pierwsze 21 dni. Potem już nie będziecie nawet chciały patrzeć na zakazane jedzenie.
IWillBeLegend jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości