![]() |
#1201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rzucić palenie
Witajcie Rzucaczki!!!
![]() ![]() ![]() Melduję się i ponieważ dzisiaj piątek - zgodnie z wcześniejszą umową - zdaję relację ze swojego niepalenia. Otóż dzisiaj 113-DNIÓWKA !!! ![]() BARDZO, BARDZO, BARDZO SIĘ CIESZĘ I WIERZĘ, ŻE JUŻ JESTEM WOLNA - DO KOŃCA ŻYCIA!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Gosieńko25 ![]() ![]() Hm ... chętnie bym zapaliła, ale ![]() Wiesz Gosieńko25, ale dzisiaj już jest spox, chyba już nareszcie z górki ![]() Powiem tak - musisz jakoś przetrwać i przezwyciężyć kryzysy!!! Wierzę, że Ci się uda (napewno nie paliłaś tak dużo i aż 23 lata, jak Renejza, prawda? - więc: DASZ RADĘ!!!) ![]() ![]() Powiem jeszcze cosik: ostatnio miałam kilka sytuacji, które mnie bardzo, ale to bardzo zdenerwowały i co ... ![]() Hm ... wyobrażacie sobie, że nawet o fajce nie pomyślałam!!! CUD ŚWIATA!!! - sama jestem w szoku!!! Ale również JESTEM Z SIEBIE DUMNA ![]() ![]() ![]() I właśnie ostatnio rozmawiałam z moim mężem i córką i powiedziałam im, że skoro ostatnie zdenerwowanie nie spowodowało ani myśli, ani chęci zapalenia, to już chyba nigdy palić nie będę !!! ![]() ŻYJĘ TĄ SZCZĘŚLIWĄ NADZIEJĄ!!! ![]() Ps. Gosieńko25 nie daj się skusić na zapalenie ![]() ![]() Moim zdaniem tak do 90 dni jego siły są większe, a po tym dniu już są równe i grunt to nie dać się skusić. Jak miałam ogromne kryzysowe pragnienie, aby zapalić - w myślach starałam się odpowiedzieć sobie na pytanie: CO TO MI DA? CZY TO COŚ ZMIENI? JEŚLI TAK, TO CO? NA ILE CZASU TEN JEDEN PAPAIEROS MOŻE MI POMÓC? Odpowiadając sobie na te pytania - zapewniam odechciewało mi się palić. Wierzę Gosieńko25, że i Tobie coś takiego by pomogło. Spróbuj więc, może akurat ... Pozdrawiam wszystkie Rzucaczki serdecznie!!! Życzę miłego długiego weekendu!!! ![]() Renejza.
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego weekendu ![]() To lecę dalej ,papa ![]()
![]() |
#1203 |
Raczkowanie
|
Dzięki Wam wielkie!!
![]() Dzięki!! ![]()
#1204 |
Zakorzenienie
|
Hi
![]() melduje się niepaląca ![]() trafiłam poprzez reklamę wątku "rzucawkowego" w wątku "zrzucawkowym" noooo, ale tu u Was faktycznie wesoło! przyjmiecie taką bezfajkową, czy muszę fajczarą zostać? ![]() POZDRAWIAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz się nauczyć hymnu i w razie czego gromko śpiewać ![]() HYMN Rzucaczek - Expalaczek Częśc pierwsza-autor: Rozterka. I. Nałogowi się nie damy, Pety właśnie porzucamy, Porzucimy popielniczki, Bo z Nas teraz bojowniczki. II. Łączy Nas wszystkie piękna zasada, Że damie nijak, z petem nie wypada, Łączy nas wszystkie piękna rzecz, Petom śmierdzącym mówimy: PRECZ! III. Odmówimy Naszym gościom, No i tym, co Nam zazdroszczą, I nie będzie trudno wcale, Rzec: Dziękuję, ja nie palę! Część druga- autor: Renezja we współpracy z potomstwem IV. Jakaż wielka satysfakcja, Nie dać wygrać nałogowi, Przezwyciężyć wszelkie trudy, By odrzucić wstrętne zguby. V. Na nic innych prowokacja, Papierosom mówmy: PRECZ, Bo ta Nasza wspólna akcja, To wspaniała, wielka rzecz. VI. Uśmiechnięte i pachnące, Czadem nie zadymiające, Wspólnie bitwę ZWYCIĘŻYMY, W grono niepalących wkroczymy!
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobre! ![]() powala na kolana! macie talent! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
No kochane - ja dym nie mąci trzeźwości umysłu to i talenty sie ujawniają
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 |
Raczkowanie
|
Witam witam....co slychac u fajnych pachnacych dziewczyn??ja nadal bez fajeczki...jest mi cudnie
![]() Rozterko masz talent dziewczyno.....moze teraz cos napisz dla grubasow bo ja na dietce jestem...tak sie katuje ....ale musze. Agajot....cieplutko Ciebie pozdrawiam i pozostale fajne kobitki tez.............. ![]()
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest na forum fitnesowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Raczkowanie
|
Renezjo i Rozterko gratuluję talentu.
![]() Melduje sie w 38 dniu niepalenia. Trzymajmy sie razem bo naprawde jest łatwiej dzięki Wam!! ![]()
#1211 |
Zakorzenienie
|
Jaki tu spokój,lalala.....
Pustość, pustość widzę ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czyzby wszystkie rzucaczki były juz stuprocentowo niepalaczkami i olały wątek ? Wątku olewać nie trzeba, to niepalący (się) wątek , bez lania się obejdzie. Hmm, czyzby wszystkie były juz takie grubaśne, coby z chałupy nie wychodziły w drzwi się nie mieszcząc ? A tu się da bez drzwi , z tyłkiem na stołku, byle kliknąć.......... Zapłacze się tu sama ![]() ![]() Albo pójde się upić, jak nie piję.... ![]() ![]() Popatrzcie a ja nawet nie zauważyłam, że ostaniego kwietnia minął mi 100 dzień niepalenia. I w biodrach też 100 ![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2006-05-03 o 02:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Raczkowanie
|
Co tu taka cisza??
![]() Właśnie mija 42 dzień bez fajki i zaczynam tyć i zaczynam się obawiać iż nie przestanę.Ale rozpoczynam walkę z moim sadełkiem. A ja bede zaglądać do tego wątku napewno, bo dzieki niemu odważyłam sie na najlepsze co mogłam zrobić. Pozdrawiam!! ![]()
#1213 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie się długo weekendują
![]() ![]() Gosieńko ja przestałam tyć jakiś ponad miesiąć temu. Stanęłam na wadze, ale muszę uważać, żeby nie jeść więćej niż przed rzuceniem, bo inaczej znowu bym przytyła.
#1214 |
Zakorzenienie
|
No to po weekendzie
![]() ![]() Melduję się posłusznie ![]() I powiem Wam jedno - osiągnęłam stan ducha, którego wcześniej nie miałam, a teraz wiem na pewno, że nigdy już nie będę palaczką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sorry za powyższy chaos i mam nadzieję, że coś zrozumiałyście z powyższego bełkotu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Aguś, to rzuć mi linkę, do wątku odchudzaniowego dla troch starszych młodych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Wątek zrzucaczkowy
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post1767434
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne dzięki Rozterko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
E - ups spóźniłam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
Witam kochane rzucaczki.
Niedawno chwaliłam się że wcale nie tyję i mama nauczkę. Od tyg. jem jak szalona, jest to moje ulubione hobby. Większość długiego weekendu to było jedne wielkie żarcie. Help! Co się ze mną dzieję? ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam i życzę powodzenia w zrzucaniu wagi, też z tym walczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się tak zastanawiam, skąd to tycie takie po rzuceniu i doszłam do wniosku ,że - więcej jemy zajadając głód nikotynowy - organizm odzyskuje energię , która zużywał do neutralizxacji toksyn z papierochów, - organizm może postrzegać rzucenie papierosów jako klęskę głodu, jeżeli załozymy ,iż z tych 4000 substancji , które mu serwowałyśmy , coś tam wykorzystywał dla naszego dobra czyli jakichś potrzeb organizmu, nie jest to przeciez wykluczone. Za dwoma ostatnimi punktami przemawia , to że nawet po ustabilizowaniu diety i powrocie do konsumowania jak przed rzuceniem i tak jeszcze zazwyczaj nieco tyjemy. Ja nie mogę patrzec na mój brzuch, chociaż jak ktoś mnie nie znał przedtem, to pyta : jaki brzuch ? Chyba wzmę się za ćwczenia A6W http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=41088[
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Jest taka teoria, że nikotyna podkręca przemianę materii, więc po rzuceniu - niezależnie od ilości kalorii - metabolizm jest po prostu wolniejszy.
A w ogóle to chciałam powiedzieć, że Was cały czas czytam, tylko za mało mam czasu na pisanie i siedzę teraz głównie na Z-rzucaczkowym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie dziewczyny, ja zamierzam wydać skuteczna walkę, po pierwsze tłuszczykowi, po drugie celulitowi, który o zgrozo
![]() ![]() ![]() ![]() Będę o nim informować na wątku rzucaczkowym. Nawet skoppiuję tą wiadomosc i wrzucę tam ![]() Zamierzan sobie przygotować swój idywidualny plan "Odnowy" i poświęcę na to chyba ten weekend. Potem musze jeszcze przekonać swój mózg, że chce go zrealizować i że to jest dla mnie dobre ![]() Bo tylko wtedy uda mi się zamierzenie. O tym,że rzuce palenie i to skutecznie , przekonywałam swój mózg ok. roku. Może dlatego nie miałam ani specjalnych pokus, ani ciągot po rzucenie i nie mam nadal. Ja się czasem łapię na zdziwieniu , że nie palę dopiero czwarty miesiąc, bo mnie się wydaje jakbym paliła lata temu ![]()
#1228 |
Raczkowanie
|
Witajcie WIERNE
![]() ![]() RZUCACZKI-EXPALACZKI! ![]() Pozdrawiam WAS serdecznie i melduję, że jestem radosna, bo poczytalam WASZE wspaniale pościki ![]() Wczoraj zostałam zaproszona w gościnę do bardzo miłych osób, ale palących. Mówię WAM czułam się jak gościówa - oni palili, a ja luzik ![]() Oni mi zazdrościli, a ja im NIE !!! ![]() ![]() ![]() Usłyszałam nawet cosik pozytywnego - że nie widać, iż przytylam ![]() Hm ... Cudownie!!! ![]() Takich spostrzeżeń już sporo słyszałam, co jest bardzo miłe, ale rzeczywistość niestety jest zupełnie inna. ![]() ![]() ![]() ![]() Ale jak widać wszystko mam superek pochowane na długości 176cm wzrostu ![]() ![]() ![]() Dzisiaj 122 dni jak nie pale ![]() Hip, hip - HURA!!! Hip, hip - HURA!!! Hip, hip - HURA!!! HURA!!! HURA!!! ![]() ![]() Nie wiem jak WY, ale ja powiem szczerze, że Expalaczką to ja nie jestem. Pasuje mi jak ktoś pali i absolutnie nie jestem temu przeciwna, nie przeszkadza mi, itd. itp. Ale czuję się dumna, że ja tej zależności już się pozbylam. Czy wierzycie, że Renejza już nigdy nie będzie palić ??? Ja podobnie jak E czuję {po kościach - może niezupełnie kościach ![]() ![]() ![]() Pod względem zapalenia kiedyś tam - mam odmienny pogląd niż E, tzn. JUŻ NIGDY NIE CHCE WZIĄĆ PAPIEROSA W USTA (NIE CHCĘ NI MASZKA POCZUĆ) !!! (a tak na marginesie to w szafeczce, w której niegdyś przechowywałam fajki jest ich 33 sztuki - pisałam kiedyś, nie wiem czy pamiętacie?). Ale to nieistotne. Postanowiłam, że jak będę miała pół roku niepalenia, to oddam komuś tę swoją "SZCZĘŚLIWĄ TRZYNASTKĘ", która mi pozostała z ostatniej paczki przed rzuceniem palenia i paczkę - 20 szt., które mi nadesłał TELEMARKETING z W-wy ![]() ![]() ![]() Moje motto na dziś: JAK SKOŃCZYĆ Z NAŁOGIEM - TO RAZ I JUŻ NA ZAWSZE !!! ![]() ![]() POZDRAWIAM SERDECZNIE i z CALEGO SERCA WAS WSZYSTKIE KOCHANE RZUCACZKI !!! BYWAJCIE I BĄDŹCIE WSZYSTKIE ZDROWE!!! ![]() ![]() ![]() Papatki. Renejza.
#1229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja palilam krotko ale duzo! i teraz widze nie dosc ze roznice w ilosci kasy jaka mam w protfelu ale takze w stanie mojego zdrowia i urody. Wszystko wyglada lepiej - juz zdarzylam sie prawie calkiem odtruc bo nie pale ponad rok, ale skutki jeszcze widze... (np dziura w tapicerce nowego auta ![]() Rzucic koniecznie. zawziąść sie w sobie i rzucic. Wiesz mnie najbardziej zablolalo jak uslyszalam: 'Nie lubie calowac popielniczki' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Rozterko, od paru lat walczę z sadłem
![]() ![]() ![]() A w ogóle to mam dzisiaj nastrój do czterech liter ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.