sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-21, 20:52   #1201
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Moja walka z Qunsztem skończyła się niestety niepomyślnie dla mnie. Odesłano mi reklamowane koralik, niestety są w tak samo opłakanym stanie jak te pierwsze.. Ręce mi opadają, że mozna takie coś wysyłać ludziom i jeszcze pisać, że w wybieranie tych kamieni włożono duzo czasu i uwagi by wybrac idelane w kształcie i wygladzie kamienie.. Nie chcę juz z tym sklepem mieć nic wspólnego.
<głask głask> dlatego ja od razu stwierdziłam, że taki Wielki-i-Szanowny sklep pewnie będzie miał gdzieś moje zastrzeżenia w kwestii kamyczków.

a tak z innej beczki: doszło do mnie dzisiaj zamówienie z loopika. CUDOWNE! i świetnie dobrany gratis słowem miooodzio, zostałam stałą klientką
martwi mnie, że ze sklepu http://akcesoria.net.pl/sklep/index.php skuszona wysyłką za 2 zł zamówiłam przez InPost. i ni ma... i co teraz... ;( zamawiała któraś z was przez ten substytut poczty polskiej?

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 20:53   #1202
maghia
Rozeznanie

GG do maghia

Nie ma tu watku na temat wysylek itp, wiec tutaj napisze. Jesli chcecie w miare spokojnie i w miare krotko oczekiwac na przesylke nie korzystajcie z uslug firmy InPost, koszmar nad koszmary, pazury mozna przez nich zjesc (nie obgryzam od 20 lat ). Wiem, ze ciezko to sobie wyobrazic, ale Poczta Polska nie jest taka zla (porownujac).
maghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 20:57   #1203
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Cytat:
Napisane przez maghia Pokaż wiadomość
Nie ma tu watku na temat wysylek itp, wiec tutaj napisze. Jesli chcecie w miare spokojnie i w miare krotko oczekiwac na przesylke nie korzystajcie z uslug firmy InPost, koszmar nad koszmary, pazury mozna przez nich zjesc (nie obgryzam od 20 lat ). Wiem, ze ciezko to sobie wyobrazic, ale Poczta Polska nie jest taka zla (porownujac).
Maghia... dobiłaś mnie
czyli chyba dobrze, że nie czekałam z robieniem prezentów na tą paczuszkę... [właśnie skończyłam, placów nie czuje i robie tyle literówek że głowa mała ]

ale toto przychodzi do domu czy trzeba po to gdzieś jeździć?

FORZA FERRARI!
Stary 2006-12-21, 21:04   #1204
maghia
Rozeznanie

GG do maghia

Cytat:
Napisane przez Darkling Pokaż wiadomość
<głask głask> dlatego ja od razu stwierdziłam, że taki Wielki-i-Szanowny sklep pewnie będzie miał gdzieś moje zastrzeżenia w kwestii kamyczków.

a tak z innej beczki: doszło do mnie dzisiaj zamówienie z loopika. CUDOWNE! i świetnie dobrany gratis słowem miooodzio, zostałam stałą klientką
martwi mnie, że ze sklepu http://akcesoria.net.pl/sklep/index.php skuszona wysyłką za 2 zł zamówiłam przez InPost. i ni ma... i co teraz... ;( zamawiała któraś z was przez ten substytut poczty polskiej?
To sie zgralysmy Jak pisalam wyzej - nie polecam, przesylke w prawdzie dostalam (po tygodniu), ale nie chce miec z nimi wiecej do czynienia. Pisza bzdury na temat gps i kodow kreskowych , ktore niby maja umozliwic szybka lokalizacji przesylki. Pic na wode niestety, bo pan na infolinii (na ktora dodzwonienie sie graniczy z cudem) nie potrafil nawet zlokalizowac "urzedu", ktory jest przyporzadkowany do mojego miejsca zamieszkania. Skonczylo sie na kleciu, niczego sie nie dowiedzialam.
Kazal mi zlozyc reklamacje - dla nich to obojetne czy sklada adresat, czy nadawca (z wielka duma mnie o tym poinformowano) - po kilku dniach od wyslania. Nie wiedza z czego zyja, troche czytalam na roznych forach internetowych na ich temat, nakradli sporo, odszkodowania groszowe, strach sie bac (poczta przynajmniej dobrze placi ).
Podobno jesli "listonosz" nie zastanie Cie w domu,to zostawia awizo z informacja gdzie mozesz odebrac paczke, niestety nie wiem jak to wyglada, bo mialam farta i dostalam "do lapy"
maghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 21:06   #1205
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja w poniedziałek zamówiłam i późnym wieczorem do tacy koralików posłałąm kasę, i dzisiaj paczka doszła Fajnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 21:13   #1206
farfallina
Zadomowienie

GG do farfallina

Cytat:
Napisane przez solagne Pokaż wiadomość
myśle że to dobry pomysł ale zdjęcia wklejać tutaj
No ja sie zgadzam Wiec jak ktos ma jakies zdjecia trafionych lub nie (na te bardziej czekamy ) gratisow to fotki wklejajmy tutaj. Ja jutro rano zrobie kilka zdjatek swoich gratisow. buziaki

New edition

Moje swiecidelka Zapraszam!
farfallina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 21:13   #1207
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkling Pokaż wiadomość
Dzięki za głaski

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-21, 21:17   #1208
jaśmina23
Raczkowanie

GG do jaśmina23
Smile Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Ja tez mam wielkie zmartwienie:/ Qnszt wysłał moja paczkę 14.12 priorytetem poczta polska do dziś ani widu ani słychu:/ A tam same przyszłe prezenty na gwiazdke:/ buuuu

P.S. Nie wiecie jak sprawdzić, gdzie obecnie jest moja paczuszka i co się z nią dzieje???
jaśmina23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 21:21   #1209
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

może u wróżki.... żartuje ja mam tak samo zamawiałam w ten sam dzień , wpłaciłam też 14 i czekam....

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

solagne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 21:32   #1210
lawenda99
Zakorzenienie

Mamo. Przez półtorej godziny kolczykowałam jak najęta, bo cały dzień też kolczykowałam jak najęta i nie miałam czasu wykolczykować tego co moje stałe klientki wczoraj zamówiły sobie na dzisiaj przez te półtorej godziny zrobiłam: bransoletkę na drucie pamięciowym, urozmaiconą, komplet: kolczyki zawieszka bransoletka (łańcuszkowe, proste i delikatne) i kolczyki dość duże wyplatane cienkim drucikiem. Jak to zrobiłam, nie wiem. Jeszcze jedne kolce mam zrobić i zostawić w akademiku na recepcji

serca Ci ludzie nie mają no. Jak ja nie lubię się spieszyć

ale 70 zł w kieszeni...
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 21:35   #1211
jaśmina23
Raczkowanie

GG do jaśmina23

Cytat:
Napisane przez jaśmina23 Pokaż wiadomość
Ja tez mam wielkie zmartwienie:/ Qnszt wysłał moja paczkę 14.12 priorytetem poczta polska do dziś ani widu ani słychu:/ A tam same przyszłe prezenty na gwiazdke:/ buuuu

P.S. Nie wiecie jak sprawdzić, gdzie obecnie jest moja paczuszka i co się z nią dzieje???
ma ktoś jakis pomysł???? błagam o pomoc
Stary 2006-12-21, 21:38   #1212
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

może warto zadzwonić na poczte ja poczekam do jutra i dzwonie

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Stary 2006-12-21, 21:49   #1213
jaśmina23
Raczkowanie

GG do jaśmina23

To ja się rano przejdę, przed pracą zapytać na pocztę. Ale czy nie muszę mieć numeru nadania??? Ja mam tak "uprzejme" panie na poczcie,że aż strach:/ ostatnio mi nie wydały paczki na dowód bo aviza nie miałam, a leciałam specjalnie z pracy prosto na poczte:/
Stary 2006-12-21, 21:57   #1214
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

no niestety trzeba przynajmniej umnie( a ja też mam na poczcie takie sympatyczne panie je chyba tego na szkoleniach uczą)

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Stary 2006-12-21, 22:02   #1215
lawenda99
Zakorzenienie

ja mieszkam w akademiku, nam awiza nawet dwa tygodnie trzymają po jakichś kancelariach... więc na poczcie nic nie mówią jak przychodzę bez, podaję adres itd i patrzą czy nic nie ma. W ogóle moja 'rejonowa' poczta sympatyczna na ogół jest...
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-22, 19:52   #1216
jaśmina23
Raczkowanie

GG do jaśmina23
Smile Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Mam paczuszki. Czekały 4 dni na poczcie, ale awizo nie dostałam :/ nie wiadomo dlaczego- resztę opisałam w innym wątku, wiec nie będę powtarzać... Pozdrawiam
Stary 2006-12-22, 23:20   #1217
Nannala
Raczkowanie

jedno krotkie pytanie - gdzie kupujecie srebro, gdzie jest najtansze.. ? (chodzi mi raczej o sklepy internetowe)
Nannala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-23, 15:12   #1218
blondyneczka2000
Raczkowanie

hmm... ja ostatnio na artfanie bo fajny wybor mają
blondyneczka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-23, 15:19   #1219
blotka
Raczkowanie

GG do blotka

przejrzałam pobieżnie - przyznaję się - wątek i chciałabym wtrącić swoje trzy grosze o sklepach i sprzedawcach na allegro
Eltay - kupowałam kilka razy, ostatnio czegoś tam nie mieli, nie dość, że przysłali kilka paczuszek produktów zbliżonych, to jeszcze dołożyli gratisy
Artfan - bardzo jestem zadowolona, paczka przyszła błyskawicznie, zresztą nie pierwszy raz
Astari - kupowałam na razie tylko raz - szybko, sprawnie, OK
Koralowo - to samo, szybko, sprawnie
i we wszystkich tych sklepach dostałam drobne gratisy - wszystkie dobrane do tego, co już zamówiłam
nie walczę przesadnie o gratisy (w końcu to dobra wola sprzedającego), ale fajnie jest dostać coś, co będzie pasowało, a nie zupełnie od czapy tylko dlatego, że akurat był nadmiar na magazynie
Stary 2006-12-23, 16:09   #1220
solaola
Zakorzenienie

Tak,zgadzam się z tobą blotko co do gratisów Ja ostanio zamawiałam w Śk2.Około 21 i odrazu przelałam pieniądze,a za 2 dni trzymałam dumnie paczuszkę w ręku W Śk2 dostałam 1 m drutu 0,8 gratis.
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-23, 20:03   #1221
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Cytat:
Napisane przez maghia Pokaż wiadomość
To sie zgralysmy Jak pisalam wyzej - nie polecam, przesylke w prawdzie dostalam (po tygodniu), ale nie chce miec z nimi wiecej do czynienia. Pisza bzdury na temat gps i kodow kreskowych , ktore niby maja umozliwic szybka lokalizacji przesylki. Pic na wode niestety, bo pan na infolinii (na ktora dodzwonienie sie graniczy z cudem) nie potrafil nawet zlokalizowac "urzedu", ktory jest przyporzadkowany do mojego miejsca zamieszkania. Skonczylo sie na kleciu, niczego sie nie dowiedzialam.
Kazal mi zlozyc reklamacje - dla nich to obojetne czy sklada adresat, czy nadawca (z wielka duma mnie o tym poinformowano) - po kilku dniach od wyslania. Nie wiedza z czego zyja, troche czytalam na roznych forach internetowych na ich temat, nakradli sporo, odszkodowania groszowe, strach sie bac (poczta przynajmniej dobrze placi ).
Podobno jesli "listonosz" nie zastanie Cie w domu,to zostawia awizo z informacja gdzie mozesz odebrac paczke, niestety nie wiem jak to wyglada, bo mialam farta i dostalam "do lapy"
dzikować CI za odpowiedź [rzed świętani toto już nei przylezie :/ więc po świętach będę koczować w domu..:/ tyle nerwów za 4 zł :/ głupie ja!

FORZA FERRARI!
Stary 2006-12-24, 16:54   #1222
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

a tak z zupełnei innej beczki, to za radą Viris wypróbowałam loopik.pl i jestem bardzo zadowolona - szybciutko wysłana paczka, wszystko tak jak miało być i bardzo fajnie dobrany gratis polecam

FORZA FERRARI!
Stary 2006-12-25, 19:06   #1223
aisah
Zakorzenienie

GG do aisah

Hmm... powiem Wam tak, na wizazu to ja jestem nowa, ale coz... ;-) Mi osobiście Qnszt odpowiada, a wiecie, że po Nowym Roku mają wprowadzić Millefiori? czekam od miesiąca, więc te parę dni to już pestka ;-) Chociaż ostatnio zamawiałam w Szkatułce (www.szkatulka.pl) i ArtFanie, i nawet nie było tak źle ;-) boskie koraliki: http://www.artfan.pl/product_info.ph...oducts_id=4068 i do tego, w porównaniu z weneckim ;-) tanie są. Piękne są wprost ;-) Aaa.. nie ma tam teraz zielonych, ale też są świetne.
aisah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-26, 18:29   #1224
solaola
Zakorzenienie

YyY ja chyba wypróbuję Beadshop lub artfan albo loopik Może się na wszystkie zdecyduję...Ale ostatnio robiłam w Śk2 i zero kontaktu...tzn.przysyłali majle,ale takie jak to wysyłają do wszystkich,jak im odpisałam(życzenia świąteczne) to nic... Ale + jest za szybką wysyłkę
Stary 2006-12-26, 18:57   #1225
Tońka
Zakorzenienie

GG do Tońka

Solaola - ja bym wybrała Beadshop albo Loopik. W Artfanie zdarzały mi się braki i gratisy były takie sobie. Za to 2 poprzednie - żadnych braków a gratisy kapitalne!
Tońka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-27, 14:31   #1226
_Maya_
Zakorzenienie

Dziewczyny...mam pewien problem...
Od niedawna zajmuję się tworzeniem biużuterii a w związku z tym, że ostatnio skończyły mi się materialy złożyłam zamówienie na qnszcie...
wszystko ładnie, pięknie - dzisiaj dostałam paczkę, ale trochę się rozczarowałam... w koralikach cloisonne (kulki) zauważyłam dosyć spory odprysk farby... (z tym mozna sobie jeszcze poradzić bo to tylko jeden koralik i można by się pobawić lakierami do paznokci), ale nerwy mi puściły kiedy zobaczyłam kolejny cloisonne (podkowę) w której prawie do połowy drucik był odklejony i odgięty...
Próbować z reklamacją czy może sobie odpuścić??
Poradźcie coś, bo ja nie wiem co robić...

edit: gratisów nie dostałam
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-27, 15:40   #1227
jaśmina23
Raczkowanie

GG do jaśmina23

Ja bym spróbowała z reklamacją. Zrób fotki i wyślij im na emaila. Ja zamawiałam u nich Cloisone i nie miałam problemów -wszystkie były ładnie wykończone bez wad. Z tego co wiem dziewczyny z powodzeniem reklamowały wadliwy towar w qnszcie. pozdrawiam
Stary 2006-12-27, 15:43   #1228
Little_Shee
Zadomowienie

ja zazwyczaj kupowałam od sprzedawców na allegro custome i eltay i byłam zadowolona. U eltaya dodatkowo gratis pomimo tego, że zakup nie był na dużą kwotę. Teraz zastanawiam się na zakupem w któryms ze sklepów internetowych i myślę nad impresjaart.pl, jak Wasze wrażenia po zakupie w tym sklepie??

moj emigrancki blog

my world
Little_Shee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-27, 16:27   #1229
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaśmina23 Pokaż wiadomość
Ja bym spróbowała z reklamacją. Zrób fotki i wyślij im na emaila. Ja zamawiałam u nich Cloisone i nie miałam problemów -wszystkie były ładnie wykończone bez wad. Z tego co wiem dziewczyny z powodzeniem reklamowały wadliwy towar w qnszcie. pozdrawiam
Dzięki, tak zrobię tylko na zdjęcia już dzisiaj za późno, więc muszę poczekać do jutra

Pozdrawiam
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-27, 17:52   #1230
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tońka Pokaż wiadomość
Solaola - ja bym wybrała Beadshop albo Loopik. W Artfanie zdarzały mi się braki i gratisy były takie sobie. Za to 2 poprzednie - żadnych braków a gratisy kapitalne!
Dziękuję Ci Tońko.Zrobie według twojego proroctwa pzdr
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości