![]() |
#1201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
Ja też nie byłam. No ale podobno mają dobrą opiekę. Olszewski chciał mnie położyć do szpitala miesiąc przed terminem. Nie wiedzieć czemu. Nie miałam tak zaawansowanej cukrzycy jak teraz. A później się okazało, że młoda ma tę wadę i wchodził tylko w grę wojewódzki.
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja myślałam ze na klinicznej jest najlepiej... Nie wiedziałam ze wojewódzki jest lepszy?? Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale cóż.....u nas każdy lekarz mądrzejszy od drugiego i lubią podważać zdanie innych....więc zanim faktycznie w takiej sytuacji dojechałam do wojewódzkiego pozwiedzałam kilka szpitali w trójmieście. Pisałam Wam kiedyś, że miałam kamienie w woreczku żółciowym i miałam ataki. To była niedziela noc i dostałam takiego ataku, że myślałam że umieram. Bolało mnie na wysokości klatki piersiowej ale z każdej strony, ani leżeć, ani siedzieć, ani nic. Ówczesny ojciec dziecka zadzwonił po karetkę. Oczywiście karetka go nie mogła zabrać. A na wręczony im papierek, że muszę do Wojewódzkiego (który jest w Gdańsku, ja mieszkałam w Gdyni), bo dziecko ma wadę i musi od razu być operowane to poszedł totalny ignor, że oni mają rejonizację i muszą na najbliższą porodówkę.... Trafiłam do Redłowa a tam na znienawidzoną przeze mnie dr Letkiewicz - zrobiła mi kiedyś wykład moralny na temat antykoncepcji hormonalnej. Zresztą wg mnie suka jakich mało. Oczywiście KTG i ona stwierdziła, że nie rodzę, że paanikuję i o co mi chodzi. Ja ze łzami w oczach mowię, że wiem, że nie rodzę ale że boli, że nie mogę oddychać, że mam wrażenie że to zawał serca. Ona nie wiedziała co zrobić, miała tą kartkę przed sobą i mówi do mnie, że na wszelki wypadek wyśle mnie do innego szpitala, ale nie do wojewódzkiego bo to bez sensu tylko na zaspę bo tam mają najlepszą opiekę noworodkową. ..... kłóciłam się z nią, ale ten babsztyl był uparty a karetka mogła mnie zawieźć tylko tam gdzie ona powiedziała. Zawieźli mnie na zaspę, tym razem sympatyczni panowie ratownicy, żartowali sobie a całe trójmiasto przejechalismy na sygnale. Jak trafiłam na Zaspę tam znów KTG i bardzo nieprzyjemny lekarz i położna.....I znów, że nie rodzę, po co przyjechałam, że panikuję. Miałam niecałe 20 lat, byłam sama, nikt mi nie wierzył i nie chciał mi pomóc i traktowano mnie jak jakiś przedmiot, to było straszne. W końcu lekarz stwierdził, że wyśle mnie do tego wojewódzkiego, ale on nie widzi powodu po co. Zapytałam się, czy mogę dostać wody a ta suka położna, powiedziała tonem królowej lodu NIE MA. W wojewódzkim, byłam już jednym wielkim kłębkiem nerwów i chyba mój stan psychiczny jedynie wskazywał na to by podać mi to pieprzone relanium. Oczywiście ta sama historia, pani nie rodzi, pani histeryzuje, a jak już dojechali moi rodzice o ojciec Oliwii to powiedzieli im, że mają mnie uspokoić bo się zachowuję jak histeryczka. Ja nie wiem czy wiecie jak boli atak woreczka żółciowego. Ja mam wysoki próg bólu, ale ja naprawdę myślałam, że to mnie rozrywa od środka. Po relanium wszystko się rozluźniło to i ból puścił więc tym bardziej stwierdzili, że przesadzałam. Wypuścili mnie do domu. W poniedziałek rano znów atak złapał i moja mama zadzwoniła do mojego lekarza, kazał we wtorek przyjechać na oddział. Podali mi wtedy też te sterydy i jakieś uspokajacze. Nikt nie pomyślał by zrobić mi USG. A w środę rano odeszły mi wody.....Ale po takich atrakcjach to ja jestem niemal pewna, że to przez stres. Zrobili mi CC (to też jest osobna historia), pokazali główkę Oliwii, wyglądała jak mała małpka ![]() ![]() Na szczęście ma dziś 11 lat i tym razem liczę na mniej przygód po drodze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Nie będę cytowac bo na telntroche mi trudno a wypowiedzi były dlugie.
Tutaj sterydy podają do 37+6. Przeplywy mieszcza się w normie ale są na dolnej granicy. Łożysko jest stare. Pojawienie sie Bobo to kwestia kilku dni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Witam się w 36tc0
![]() ![]() Oby jeszcze te 2 tygodnie i może niunio wychodzić ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() Ja tak właśnie przed imieninach w maju męża naprowadzalam. "Patrz, porwał mi się portfel" i tak kilka dni i zajarzył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | ||||
Zadomowienie
|
Cześć.
![]() Ja dzisiaj nawet dobrze spałam, ale i tak jestem padnięta, jeszcze bym poleżała, ale idę za niedługo do diabetologa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
Powiem Tobie ze przeżycia okropne aż sie dziwie ze chciałaś jeszcze raz rodzic. Chociaż o opiece medycznej w UK tez da sie wiele historii opowiedzieć to mam wrażenie ze w PL nie traktują poważnie osób ktore wyglądają albo są młode. Zazwyczaj lekarze i pielęgniarki wychodzą z założenia ze co taka małolata moze wiedzieć ze nie powinna decydować o sobie itp... I zazwyczaj decydują za plecami pacjentki... Dodatkowo świstek od innego lekarza traktują jako "pewnie dała w łapę" to wystawił druczek. Szkoda tylko ze oceniają innych przez pryzmat siebie... A nie każdy lekarz przyjmuje tzw podziękowania i nie każdy stawia swój biznes nad interes pacjenta.. Ech dobrze ze u Ciebie wszystko skończyło sie Ok ale co przeżyłaś to Twoje. Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
To lepiej zeby sie Bobo nie spieszyło bo z tego co kojarzę to na efekt działania sterydów trzeba poczekać do 10 dni. Mylę sie?? Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Przypomniało mi sie jeszcze odnośnie informowania pacjenta i tego co wypisują na wypisach. Gdzieś w 4-5 mc przyjęli mnie na oddział ze względu na krwawienie ale że nie potrafili określić przyczyny w wypisie podali ze najprawdopodobniej sie przewróciłam i zalecenia do domu tez dostałam dla pacjentek ktore doznały urazu mechanicznego. Dodam tylko ze sie w tym czasie ani nie przewróciłam ani nikt nie uderzył mnie w brzuch. Od tego czasu nie zadawalam sie zwykłym wypisem tylko pisze pismo o wydanie kopii dokumentacji medycznej. Tak dla zasady. Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-07-26 o 08:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co o opiece tutaj nie mogę złego słowa powiedzieć, bo nie zlekceważono mnie ani razu. Czasami, się wkurzam owszem, ale ostatecznie i tak wychodzi ku mojemu niezadowoleniu na ich ![]() A w PL to ja wiecznie trafiałam na partaczy;/ Dopiero jak wykupiłam prywatny pakiet medyczny to moje życie nabrało innych barw...
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja obiad już ogarniam , bo skwar tragiczny się zapowiada.. Cytat:
Cytat:
to widzę,że więcej z nas czeka na 01.08.-Ty wczasy, ja lekarz, Lucynka - też.. kiedy my będziemy donoszone Krefetka? w poniedziałek czy w niedziele,bo zgupiałam.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() straszna historia.. nie dziwię się,że dostałas relanium, ja po takich przygodach chyba sama bym prosiła o coś w ten deseń |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zadomowienie
|
Ja 01.08 mam kolejkę do lozka szpitalnego. Mam zadzwonić i sprawdzić czy przyjmą mnie w tym samym dniu czy jeszcze mam poczekać jeden dzień na zwolnienie.
Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
w odpowiedzi na takie pismo otrzymujesz całą dokumentację? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Zadomowienie
|
Ale potwierdzam tez czekam na 1.08
To trochę inne czekanie niż na wizytę do gina. Zastanawiam sie czy mnie potrzymaja, czy bedą kierować do porodu czy po prostu następnego dnia wypiszą i powiedzą ze mam czekać do terminu ;: Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieczorem kolejna dawka i czekamu na skurcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostaje ksero dokumentacji czyli to z czym przychodzą na sale podczas obchodu. Np wszystkie KTG USG z opisem dawkowanie leków i wszelkie wyniki badań. Dodam ze na wypisie takich cudów nie ma. W moim szpitalu na wypisie jest tylko z czym pacjentka sie zgłosiła, ew jakie zalecono leczenie (w ostatnim przypadku podano celestone ale nie ma jaka dawka ile razy itp) oraz ew wyniki badań z jakimi mnie przyjęli. Poźniejszych wyników nie podają. Na wypisie nie ma przebiegu leczenia oraz wyników zleconych badań w trakcie pobytu w szpitalu. Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-07-26 o 08:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ksero USG to porażka ale pozostałe dokumenty da sie odczytać. Koleżanka została przyjęta na odział ze względu na cholestaze z wynikiem X, na obchodzie pan ordynator zlecił badania i nie czekając na wynik powiedział ze jak tylko pobiorą krew moze iść do domu. Koleżanka wqrzona powiedziała ze nie wyjdzie dopóki nie dostanie pełnego wypisu/ dokumentacji. Jak sie okazało miała racje bo musieli poczekać aż bedą wyniki krwi, ktore jednoznacznie wskazywały ze w ciagu 3 dni pobytu w szpitalu jej wynik pogorszył sie 20krotnie. Zrobiła sie panika, poszukiwanie ordynatora zeby cofnął decyzje o wypisie w końcu zastępca podjął ryzyko sprzeciwienia sie... Dwa dni pózniej ordynator znów na obchodzie mówi do koleżanki .. O juz Pani do nas wróciła????? ![]() Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-07-26 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a wiesz kiedy jesteśmy donoszone ,bo nie wiedziałam,żebyś odpowiedziała-chyba,że przegapiłam.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie sie wydaje ze 01.08 bo wtedy zaczyna sie 38. Ale ja w ciazy liczyć nie umiem bo jak od terminu odejmiesz 2tyg to nie wychodzi 01.08 tylko tydzień pózniej ![]() Moze tija pomoże ????? Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-07-26 o 08:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Donoszona ciaza to juz brzmi optymistycznie ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1220 |
Zadomowienie
|
Chyba ze donoszenie jest po zakończonym 38 a nie trwającym to by sie wszytki zgadzało
Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Twojej koleżance też świetnie zrobili i jeszcze się dziwi ordynator, że wraca. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim wypisie jest dużo informacji. Są wyniki wszystkich badań i pelny opis usg,wydruk z holtera, waga, poranne cisnienia. Nie mam tylko ktg" ale moze i lepiej bo tego jest dużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cewnik to juz tak asekuracyjnie? Z tego co czytałam, a moze tija pisała to cewnik to jeden ze szpitalnych sposobów na wywołanie skurczy. Działa na zasadach herbatki ziołowej/ mądrości medycyny ludowej - albo podziała albo nie ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Przesrana nocka dzisiaj. Budzilam sie srednio co godzine na siku (wczoraj chyba 4 l wody wypilam), za kazdym razem z tak skamienialym brzuvhem, ze najmniejszy ruch bolal i do lazienki wycieczka na wpol zgieta. Teraz jak wstalam to samo, brzuch jak kamien jak tylko wstaje. Jak leze jest ok. Ruszyc sie nie idzie :/ urocze imieniny sie zapowiadaja, chociaz w sumie to Tz sie juz pytal czy zamierzam sobie Gabrysia na imieniny sprezentowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1228 |
Zadomowienie
|
Jeszcze sie mi przypomniało co miałam napisać te z Was ktore brały magnez i go odstawiły, a miały lub mogą mieć problemy z ciśnieniem powinny skrupulatnie mierzyć ciśnienie juz do konca ciazy.
Magnez oprócz skurczy normuje tez w jakimś stopniu ciśnienie wiec po jedno odstawieniu mogą dziać sie rożne cuda. W przypadku problemów z ciśnieniem odstawienie magnezu powinno odbyć sie pod kontrola lekarza lub położnej. Takich mądrości sie dowiedziałam. Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() też mi się tak wydaje |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.