|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II
Ale jakoś ogarnę, dobrze ze mama mi pomoże aTz ogarnie dzieciaki
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie ze masz pomoc. U mnie to tez wiem że jak sie narobie to 3/4 zarcia zostanie więc tego no
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
A my w końcu planujemy roczek w knajpie, bo u nas w mieszkaniu nie ma możliwości na ugoszczenie więcej niż 2 osób. A ma być 10 łącznie z nami. W knajpie weźmiemy przystawki i danie główne, później tort, lampka wina i do widzenia
Teściowa się oferowała, że możemy robić u niej imprezę, ale nie chce mi się z nią walczyć o menu itp (bo mogę się domyślić, że ona by chciała cudować i robić imprezę na 8 dań gorących) ![]() I u nas też zabawa papierem toaletowym to jest ostatnio hit
|
|
#1204 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Była już, wczoraj wszystko załatwiliśmy. Cytat:
![]() Było nas w sumie 10 osób dorosłych i dwa dzidziole. Młoda to mocno przeżyła, mieliśmy z lubym bardzo ciężki wieczór i jeszcze cięższą noc, odechciało mi się imprez na BARDZO długo.
|
|
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarloki moze nie ale u nas tak sie robi takie imprezy, ze jest obiad, slodkie i kolacja na cieplo plus zimne przekaski.Cytat:
z doswiadczenia wiem, ze takie imprezy lubia potrwac. U nas to jeszcze nie wiem czy bede zapraszac na 12-13 czy pozniej bo jesli 16 to wtedy bedzie bez obiadu. Sam tort to faktycznie lipa w szczegolnosci jesli sa goscie z daleka.
|
|
#1206 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moge sie mylic
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja imprezę planuję od 13:00 zaczniemy obiadkiem ... barszczyk z krokiecikiem kończący całe zamieszanie planuję na 19 ... i nara ![]() Co do spania...nie mam pojęcia czy to przejściowe - mam nadzieje, że nie nabierze rodzinnych nawyków no ale liczę się z tym
|
|
#1209 | |
|
Wtajemniczenie
|
pudlo 😉 południe polski 😛
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Iclose, a gdzie robicie?
![]() Ja też mysle o knajpie, bo miejsce niby mamy, aleee posprząaj najpierw przed imprezą, narób żarcia z dzidziolem wiszącym na nodze ,a potem posprzątaj po tym wszystkim. U nas dochodzi problem z psem, który kocha wszystkich, ale jest młody i głupiutki jeszcze i skacze po wszystkich, mimo że ją oduczamy.A siostrzenica TZta boi się psów no i tak.. U nas (z nami) byłoby 12 dorosłych, 9latka, 4latek i Witek. |
|
|
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie dużo tego jedzenia woooow, masakra... Tyle to na weselu wg mnie może być :P
Ale co region to zwyczaj. Dobrze, że u mnie nie ma czegoś takiego, przecież to kupa roboty, a nie o to w tym chodzi (jak dla mnie). U nas będzie tort, jedno ciasto i babeczki. A potem dwie sałatki i jakieś grzanki myślałam... I to wszystko :P |
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Boszszsz polowe ciuszkow mam ufajdanych od jedzenia, nic sie nie spiera cholera no! Nawet banan brudzi! Rece mi opadaja😳 a jak juz wypiore to plama sie dalej tylko utrwala jak sie nie spierze wrrr
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to samo, te do rozmiaru 68 i niektóre 74 mam zadbane i czyste, a dalej to wszystko w plamach po jedzonku.
|
#1216 | |
|
Wtajemniczenie
|
😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- inaczej jest tez pewnie w miescie a inaczej na wsi z tym szykowaniem na imprezy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1217 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, mogę dołączyć?
Jestem mama dziewczynki z grudnia i podczytuje o waszych dzieciakach które jedzą same łyżeczka albo wchodzą do łóżeczka dla nas to jeszcze kosmos Co do roczku to tez planowałam tort, ciasta, zimna płytę z sałatkami, wędlinami, nam wypada w drugi dzień świat wiec mam nadzieje ze goście bedą mieli juz dość jedzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1218 |
|
Konto usunięte
|
Witam się po za☠☠☠istej nocy
pierwsza pobudka 2.10 zjadł, o 5 wzięłam go do nas, o 6 cyc, pobudka 7.15 💕 chyba dojrzewa moje dziecko ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Aladestra witaj |
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
ALADESTRA witamy
GRYZIA dla synusia za nockę.Mój w dzień mniej ostatnio je i odbija się to na nocy...dalej budzi się 2 razy... o północy oszukuje go wodą... o 3 jemy... No i ostatnie kilka dni spał do 7.30-8.30 a dziś kiedy tż ma wolne obudził się po 6 hehe (no ale przesikał pampka to usprawiedliwiony ) - zabralam go do salonu i czekamy aż tatko wstanie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja panna z 20 grudnia jest alez mialas swieta rok temu
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
jak coreczka ma na imię? Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- To do Aladestry coś mi nie zacytowałoWysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Milenka zaczela raczkowac, juz pare dni szla po kilka krokow, a od wczoraj juz na calego pedzi na czworakach. A juz myslalam, ze ominie calkowicie ten etap.
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Catherine
dla Milenki Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Aladestra
sporo mamusiek do nas dołącza ale cos malo pisza😒 w sumie tempo tu bywa zawrotne![]() Gryzia gratki nocki ![]() Diablica zazdro spania do 8... U nas wrocily pobudki przedwczesne, dzis 5.00😲 Catherine gratulacje raczkow! A czemu myslalas ze ominie raczkowanie? Grzesio bawi się z nami w berka i uwielbia jak sie go lapie, co za radosc z nowej zabawy 😍
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez lubimy zabawe w berka
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nocka przespana w calosci, jeej jak wspaniale. wiem, ze to jednorazowe, ale jak sie blogo czuje
Domcio wstal standardowo o 6
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas pobudka o 7:30 i czuje aie jakbym obuchem dostalaz stanowczo za wczesnie, tymbardziej, ze w nocy znowu walka dwugodzinna o spanie. Jeszcze przypaletalo sie odparzenie az do krwi, kur... Jutro lekarz, niech mi masc apteczna przepisze bo masakra na tylku. Wszystko sie ciagnie od tego czasu jak mala dosc dlugo w wozku siedziala w te upaly w polowie wrzesnia i sie lekko odparzyla, nie wyleczylo sie do konca, ale juz prawie zniknelo, a tu dzis niespodzianka. Ostatnio robi takie kupy plastelinowe po 3 w dzien, pewni to tez swoje zrobilo.
|
#1228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do pobudki to ja się czuję jak w raju jak wstajemy o 7, bo standardem jest 6-6.30 więc punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam z pchliego targu, ale nakupowalam zabawek! Piramidke z kolkami, trzy ksiazeczki materialowe, duze klocki, 6 ksiazeczek tematycznych i sorter z klockami z fp! A wszystko za 39zl 😂 jestem mega zadowolona
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za ciepłe przyjęcie
Moja córcia ma na imię Alicja i rzeczywiście święta spędziliśmy w szpitalu 25 o 9 byłam juz na patologi a 26 po 15 urodziła się Ala Gratulacje przesypianych nocek u nas dziś -spać mogę ale tylko z mama- straszna maruda, a rano katar... Pierwszy raz- biedactwo, co dziewczyny polecacie? Wysłałam tż po witC i ściągam frida Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

Teściowa się oferowała, że możemy robić u niej imprezę, ale nie chce mi się z nią walczyć o menu itp (bo mogę się domyślić, że ona by chciała cudować i robić imprezę na 8 dań gorących) 

w każdej rodzinie inaczej jest, u nas z gosci to 7 osob bedzie, dziadkowie i chrzestny i siostra, chrzestna za granicą, to naprawdę kameralnie. Ale obiadu to ja nie planuje na pewno 😅
Zarloki moze nie ale u nas tak sie robi takie imprezy, ze jest obiad, slodkie i kolacja na cieplo plus zimne przekaski.
z doswiadczenia wiem, ze takie imprezy lubia potrwac. U nas to jeszcze nie wiem czy bede zapraszac na 12-13 czy pozniej bo jesli 16 to wtedy bedzie bez obiadu. Sam tort to faktycznie lipa w szczegolnosci jesli sa goscie z daleka.

dla synusia za nockę.
) - zabralam go do salonu i czekamy aż tatko wstanie
Moja panna z 20 grudnia jest
jak coreczka ma na imię?