Mamy sierpniowe 2019 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-23, 13:00   #1231
Limonkaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2019

U mnie też się pojawił taki biały śluz ale czytałam że od 7 czy 8 tyg to całkowicie normalne

Ja jestem w trakcie pichcenia ciast, stoję od rana i nie boli mnie brzuch jestem szczęśliwa hehe bo ostatnio jak trochę pochodziła postalam to już ciągnął jutro idę po zwolnienie ciekawe czy lekarz będzie chciał zobaczyć czy wsio ok czy tylko wystawi papierek hmm 🤔

Jestem czytaczocholik !
Limonkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 13:04   #1232
zamknieta25
Raczkowanie

Dziewczyny wszystkiego co najlepsze w te Święta. Spokoju radości miłości i cudownego rodzinnego czasu spędzonego z najbliższymi.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
zamknieta25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 13:10   #1233
intense2103
Rozeznanie

Mnie też ciągnie brzuch, trochę kłuje, pobolewa. Dopóki nic więcej się nie dzieje, staram się nie martwić.

Odkąd pojawiła się córka, moje relacje z teściową stały się dosyć napięte. Wszystko krytykuje, wtrąca się i uważa, że jej sposoby są najlepsze na świecie. Nauczyłam się na szczęście sobie z tym jakoś radzić. Najważniejsze to nie przejmować się i robić swoje .

Wszystkiego najlepszego na te Święta, dziewczyny!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-12-23, 13:14   #1234
martynka89
Zakorzenienie

Kobietki wszelkie sluzy, kulki sluzowe itd to norma i nie ma sie czym martwic jesli nic nie piecze lub swedzi i jesli nie ma krwi.

Klucia, bole i rozpieranie tez sa normalne. Wszystko sie rozrasta i musi sie rozciagnac oraz zrobic sobie miejsce. Podobno okolo 2 lat trwa zanim wszystkie organy wewnetrzne po ciazy powroca na swoje miejsce wiec wyobrazcie sobie co sie dzieje w tych naszych brzuchach.

Ja dzisiaj pieczenia ciast ciag dalszy i mam w planach zrobic salatki. Jutro zostanie tylko ryba i jajka.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 13:23   #1235
Delice1992
Raczkowanie

Alleluja, że ja nie muszę nic szykować na święta dzisiaj cały dzień leżę w łóżku i oglądam filmy. Na wigilię idziemy do mojej mamy, a 1 dzień świąt spędzamy u teściów

Stary 2018-12-23, 13:26   #1236
AmnesiaB
Raczkowanie

Dzień dobry!
Nie miałam czasu nawet do Was wpaść. Stoję non stop przy garach. Jeszcze sie z moim poķłocilam. Miał wieszać u góry karnisze i firanki a on się zabrał i pojechał do kolegi. 5 godzin go nie bylo. Tak sie na niego wydarłam ,że w nocy montował wszystko. Musze spowrotem się wziąć za niego bo w tym roku odpuściłam mu z obowiązkami domowymi przez remont domu ,który zrobił sam w 50 % .

My jeszcze nikomu z rodziny nie powiedzieliśmy. Wie tylko moja kuzynka i mój TŻ. A no i w pracy powiedziałam. Jestem dziś ostatni dzień w pracy. Od jutra L4

Mnie też lekko ćmi brzuch lub tak dziwnie rozpiera, ale to nie ból raczej taki mały dyskomfort. Śluzu też troszkę mam i też ze 2 razy wyleciala mi taka mała kuleczka śluzu . Narazie mdłości i wymiotów nie mam. Jedyne co mnie wkurza to to ,ze na wieczór mnie wzdyma i serio wyglądam na jakiś 5 miesiąc a rano znowu jesr brzuch normalny
AmnesiaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 13:49   #1237
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że burza hormonów + pobyt u teściów to niezbyt dobre połączenie... Chociaż ich kocham prawie jak swoich i jestem im za wiele rzeczy wdzięczna, to po prostu tak mnie niektóre rzeczy drażnią... :/ Chyba tez bardzo przyzwyczaiłam się do bycia u siebie, gdzie nikt mi się do niczego nie wtrąca i teraz jakieś komentarze (y) działają na mnie jak plachta na byka.
Już sobie wyobrażam jak będzie maluch i każdy swoje mądrości i złote rady będzie prawil, skoro przy kocie i króliku jest tysiąc pomysłów na karmienie, uczenie, nawet na nazywanie po swojemu i tego typu rzeczy.
Dobra, koniec żalpostu, już mi lepiej

Ja chcę wszystko sama i złote rady też mnie denerwują bo zazwyczaj są szkodliwe dla malucha. Już dawno bym miała chodzik, buty dla niechodzącego dziecka itd gdybym na wszystko pozwoliła
Cytat:
Napisane przez majeczka0123 Pokaż wiadomość
Wczoraj było spokojnie, to dziś sobie rzygnełam

Od wczoraj u mnie oponka sie powiekszyła
O kurcze! Aby na pewno to już brzuszek haha

Ja też już taki balon mam , no ale to muszą być wzdęcia bo co innego

biedronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-12-23, 14:04   #1238
Solony_karmel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabiszna Pokaż wiadomość
Czujecie "ciagniecie" w.brzuchu ? Ja się martwię trochę bo ni kokolka ni to.coagniecie. ni.to ugniatanie. Nie potrafię tego nazwać?

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Tak, ale nie cały czas.
Cytat:
Napisane przez majeczka0123 Pokaż wiadomość
Wczoraj było spokojnie, to dziś sobie rzygnełam

Od wczoraj u mnie oponka sie powiekszyła
O wow
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Mnie to samo .. ostatnio rozwaliłam czajnik w pracy

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Ehh no to mamy podobnie. W 1 ciąży to az weszłam na droge wojenna z teściowa bo tak sie do wszystkiego wtrącała ze masakra. Najbardziej mne wkurzało gadanie w co dziecko bedzie ubrane itp w końcu sie wkurzyłam i powiedziałam prosto z mostu ze sobie sama poradze. Była obraza majestatu przez pół roku..

Uu spory.. ja sie jeszcze dopinam w spodnie ale czuje ze jest większy.. taki wzdęty jakby ☺

Zakupiłam sobie spodnie ciążowe takie materiałowe..w nogawkach ok ciut tylko za duze a w brzuchu taki materiał ze mogłabym ze 3 kg ziemniaków tam zmieścić

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Jutro sądny dzień.. mówimy rodzince. Trzeba coś przygotować na surprise

Jeszcze raz wszystkiego dobrego dziewczyny
No moja teściowa ma syndrom prezeski (przez długi czas była dyrektorka) i widzę, że lubi tak sobie porzadzic wszystkimi problem w tym, że ja też mam mocny charakter

Gdzie kupowałas spodnie? pokaż je
Mi teraz najwygodniej w legginsach
Cytat:
Napisane przez Delice1992 Pokaż wiadomość
Ja od jakiegoś czasu mam lekki sen. Byle co mnie budzi w nocy.

Wgl zauważyłam dzisiaj rano na bieliźnie taka dość spora kulkę śluzu. I trochę się martwię czy to nie czop. Jestem w 9 tyg więc już na pewno został utworzony...

Też słabo śpię, budzę się po kilka razy, także rozumiem :/
Cytat:
Napisane przez intense2103 Pokaż wiadomość
Mnie też ciągnie brzuch, trochę kłuje, pobolewa. Dopóki nic więcej się nie dzieje, staram się nie martwić.

Odkąd pojawiła się córka, moje relacje z teściową stały się dosyć napięte. Wszystko krytykuje, wtrąca się i uważa, że jej sposoby są najlepsze na świecie. Nauczyłam się na szczęście sobie z tym jakoś radzić. Najważniejsze to nie przejmować się i robić swoje .

Wszystkiego najlepszego na te Święta, dziewczyny!

Co te teściowe, to ja nie wiem... W końcu miały już swoje dzieci, swoje małżeństwa i pewnie każda popełniła jakieś błędy

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez biedronka19 Pokaż wiadomość
Ja chcę wszystko sama i złote rady też mnie denerwują bo zazwyczaj są szkodliwe dla malucha. Już dawno bym miała chodzik, buty dla niechodzącego dziecka itd gdybym na wszystko pozwoliłaO kurcze! Aby na pewno to już brzuszek haha

Ja też już taki balon mam , no ale to muszą być wzdęcia bo co innego

O właśnie, ja też jestem taka, że wszystko chce sama i po swojemu, ale jak potrzebuję pomocy, to potrafię o nią poprosić. I nie lubię jak mi się ktoś na ręce patrzy i ocenia. Od razu się irytuje.

Stary 2018-12-23, 15:44   #1239
martynka89
Zakorzenienie

Ja mam tesciowa z glowy. Od poczatku mnie nie lubila. Ja tez jakos za nia nie przepadam i zamieniamy ze soba max 2 zdania w miesiacu na skype jak maz z nia rozmawia.
Nawet jesli bedzie chciala sie wtracac do sposobu wychowania dziecka, to ja zignoruje. Nie lubie jak ktos wciska mi na sile "dobre rady" bo co ja tam moge wiedziec, skoro mloda jestem.
Stary 2018-12-23, 16:10   #1240
zamknieta25
Raczkowanie

Moi tesciowie się w ogóle nie wtracaja na szczęście

Stary 2018-12-23, 16:16   #1241
zabiszna
Raczkowanie

Teścia widzę raz na 2 lata . A teściowa że 2 razy do roku na święta mieszka w Belgii. Jak mąż rozmawia przez Skype to przeważnie mam dużo w kuchni do zrobienia nigdy się nie wtracala i nie radziła nic. Ja mam dość mocny charakter i wszyscy którzy mnie znają wiedzą, Że moja prawda jest bardziej mojsza . Więc z reguły nikt nie chce burzy wywoływać. Ale ja przed ślubem pokazałam że mam silny charakter i wyraźnie zaznaczyłem swoją pozycję Więc raczej nikt nic nie powie w twarz. Za plecami.... hmmm czego uszy nie słyszą tego sercu nie żal

zabiszna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-23, 16:34   #1242
hey there Delilah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zamknieta25 Pokaż wiadomość
Moi tesciowie się w ogóle nie wtracaja na szczęście

Moi też nie☺

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Teścia widzę raz na 2 lata . A teściowa że 2 razy do roku na święta mieszka w Belgii. Jak mąż rozmawia przez Skype to przeważnie mam dużo w kuchni do zrobienia nigdy się nie wtracala i nie radziła nic. Ja mam dość mocny charakter i wszyscy którzy mnie znają wiedzą, Że moja prawda jest bardziej mojsza . Więc z reguły nikt nie chce burzy wywoływać. Ale ja przed ślubem pokazałam że mam silny charakter i wyraźnie zaznaczyłem swoją pozycję Więc raczej nikt nic nie powie w twarz. Za plecami.... hmmm czego uszy nie słyszą tego sercu nie żal

Też mam takie zdanie póki do mnie nie dotrze to mam to gdzieś

"Szczęście polega na tym - całe szczęście - by z prostych rzeczy nie tworzyć intelektualnych labiryntów."
hey there Delilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 16:45   #1243
biedronka19
Rozeznanie

To ja znowu szanuję innych zdanie ale gdy przychodzi do mojego dziecka to robię po swojemu, ale gdy ktoś mi powie że czegoś nie powinnam robić i da medyczny argument za tym to rozpatrze te opinię. Wszystkiego przecież nie wiem

Stary 2018-12-23, 17:03   #1244
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
To ja znowu szanuję innych zdanie ale gdy przychodzi do mojego dziecka to robię po swojemu, ale gdy ktoś mi powie że czegoś nie powinnam robić i da medyczny argument za tym to rozpatrze te opinię. Wszystkiego przecież nie wiem

Mysle, ze z madrej rady wiele matek by skorzystalo, ale najczesciej to wyglada tak, ze tesciowa czy matka poucza, zeby ubrac dziecku w domu czapeczke, nie wychodzic na dwor bo za wczesnie/ za zimno itd, ze pora juz na marchewke i owoce a nie samo mleko (a wiadomo, ze zalecenia sie zmienily odkad nasze mamy mialy dzieci). To oczywiscie tylko przyklady, ale czesto tak to wyglada a niektore "rady" sa najzwyczajniej w swiecie przestarzale.
Stary 2018-12-23, 17:05   #1245
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Mysle, ze z madrej rady wiele matek by skorzystalo, ale najczesciej to wyglada tak, ze tesciowa czy matka poucza, zeby ubrac dziecku w domu czapeczke, nie wychodzic na dwor bo za wczesnie/ za zimno itd, ze pora juz na marchewke i owoce a nie samo mleko (a wiadomo, ze zalecenia sie zmienily odkad nasze mamy mialy dzieci). To oczywiscie tylko przyklady, ale czesto tak to wyglada a niektore "rady" sa najzwyczajniej w swiecie przestarzale.
Tak z tym się zgodzę . Teściowa się nie wtrąca ale moja mama już tak z takimi o to radami.

Stary 2018-12-23, 17:16   #1246
zabiszna
Raczkowanie

Dziewczyny dobijcie mnie. Wymiotuje pół dnia A cały dzień mam mdłości. Tylko się pochlastac.

Stary 2018-12-23, 17:33   #1247
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny dobijcie mnie. Wymiotuje pół dnia A cały dzień mam mdłości. Tylko się pochlastac.

Jeszcze tylko kilka tygodni hehe

Stary 2018-12-23, 17:46   #1248
zamknieta25
Raczkowanie

Mi mdłości minęły. akurat na Swieta
Ja czasem chętnie bym posluchala dobrej rady ale nie ma mi kto dac. Rodzicow niestety juz nie mam A inni to jednak nie to samo.

Stary 2018-12-23, 19:41   #1249
zabiszna
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze tylko kilka tygodni hehe

Przypominam.ze.w poprzedniej ciąży wymiotowalam do 31 tygodnia
Więc.to.dosc slabe pocieszenie

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez zamknieta25 Pokaż wiadomość
Mi mdłości minęły. akurat na Swieta
Ja czasem chętnie bym posluchala dobrej rady ale nie ma mi kto dac. Rodzicow niestety juz nie mam A inni to jednak nie to samo.

Zazdroszczę. Patrzę u mnie z dnia na dzień co raz gorzej 7 tydzień u mnie

Stary 2018-12-23, 19:43   #1250
Kaatie88
Raczkowanie

U mnie połowa 6 tygodnia i zero mdłości

Kaatie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 20:15   #1251
czerwiec2017
Zadomowienie

U mnie dziś rano były lekkie mdłości, teraz już jest dobrze. Wymiotów nie ma.
Czuje, że jutro będzie dobrze

czerwiec2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 20:30   #1252
Paulina 87
Wtajemniczenie

Łudzę się ze przy drugim juz bedzie lepiej, bo w koncu jedno juz odchowane i wszystko ok 😂
Stary 2018-12-23, 20:59   #1253
zabiszna
Raczkowanie

Zazdroszczę ! U mnie do 6,0 nic Tylko zawroty głowy i zaparcia. Od.6 I 1 D. Się zaczęło, z dnia na dzień gorzej... modlę.sie żeby po 12 tygodniu przeszło. Bp słowo daje nie wytrzymam do 30 tygodnia. Znowu depresji się zabawie, A mam przecież.córeczkę.

Stary 2018-12-23, 21:16   #1254
hey there Delilah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kaatie88 Pokaż wiadomość
U mnie połowa 6 tygodnia i zero mdłości

Może Cię ominą ☺

"Szczęście polega na tym - całe szczęście - by z prostych rzeczy nie tworzyć intelektualnych labiryntów."
Stary 2018-12-24, 05:49   #1255
czerwiec2017
Zadomowienie

Hej
Wymyślliśmy, że damy dziś rodzicom w srebrnym pudełku po różowym i niebieskim buciku, wylozymy to białymi piórkami

Stary 2018-12-24, 06:18   #1256
Marianna48
Zadomowienie

Hej piękne te Wasze wszystkie pomysły żeby poinformować rodzinę my jeszcze nic nie mówimy, ale ja dziś 5t0d także jeszcze za wcześnie na cokolwiek.
Pisałyscie dużo o tesciowych i wtracaniu się w wychowanie dzieci, też przez to przeszłam u mnie podziałało jak powiedziałam "mamusia już swoje dzieci wychowała i ja też mam wiele zastrzeżeń" tż prawie pękł ze śmiechu a z teściową dalej się lubimy .
Czytam Was cały czas ale mało się udzielam, mam nadzieję że jak gin potwierdzi ciążę to trochę wyluzuje i uwierzę w to wszystko, narazie od trzech dni mam koszmary związane ze stratą ciąży więc widzę jak mocno to przeżywam.
Chciałbym Wam życzyć spokojnych, rodzinnych Świąt i spełnienia wszystkich marzeń w Nowym Roku

Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-24, 06:21   #1257
czerwiec2017
Zadomowienie

Ja trzy razy pytałam gina czy napewno możemy radośnie chwalić się w święta

Stary 2018-12-24, 07:28   #1258
zabiszna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czerwiec2017 Pokaż wiadomość
Hej
Wymyślliśmy, że damy dziś rodzicom w srebrnym pudełku po różowym i niebieskim buciku, wylozymy to białymi piórkami

Pomyślą.ze.blizniaki

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Ja dzisiaj idę zobaczyć czy serduszko jest bo ostatnio nie bylo, strasznie się boję, ale mój mąż skwitowal, że po moim samopoczuciu nie ma.sily żeby tam nie bylo, w sumie taka racja. Czuje się gorzej niż paskudnie

Stary 2018-12-24, 07:42   #1259
hey there Delilah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czerwiec2017 Pokaż wiadomość
Hej

Fajny pomysł my jeszcze dołączyliśmy zdj usg

Mąż kupił mi na dzisiejsze śniadanie pysznego śledzia a ja się obudziłam z takimi mdłościami, ze patrzeć na niego nie mogę Ciekawe ile mnie będzie trzymać..

A jak u Was z mdłościami, lepiej coś?

Stary 2018-12-24, 07:42   #1260
czerwiec2017
Zadomowienie

Ja jestem dziś o kropce suchego chleba, trochę mnie mdli...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości