|
|
#1231 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2021
Cytat:
ale z tym, ze nie trzeba prasować to się nie zgodzę, jest tego znacznie mniej ale i tak część nadaje się do przeprasowania.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zresztą nawet teraz jak pracuję zdalnie to ze względu na obostrzenia nie mam serca go posyłać, siedzi ze mna w domu. Każda sytuacja jest inna i właśnie nie ma co generalizować. Cytat:
JEszcez apropo rozstępów, tak jak już pisałam używałam bio oil. Rozstępy wyszły mi po porodzie! Kupiłam szybko serum na rozstępy i systematycznie smarowałam. Zeszły chyba wszystkie
|
|||||
|
|
|
|
#1232 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciukasy ! Czekamy na info ![]() Cytat:
Ostatnio jak byłam to jeszcze informacja ze nie można. Zobaczymy 26ego, mąż i tak jeździ ze mną i jak coś to czeka w aucie wiec może go zawołam. Na szczęście w razie czego pani doktor zapisuje mi wszystkie filmiki na pendrive wiec będę mogła mu pokazać Cytat:
Gratulacje co do ciąż bliźniaczych to nie mam doświadczenia wiec nie będę gdybać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mojemu mężowi. Powiedział,że nie chce być przy takim badaniu. Dopiero jak będzie przez brzuch. był w ogóle bardzo zaskoczony,że usg nie jest przez brzuch. Był pewny,że zawsze jest Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za info, już zaczęłam się rozglądać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1235 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam pojutrze prenatalne i muszę być sama
tż z synem będą na mnie czekać przed przychodnią W poprzedniej ciąży miałam pierwsze prenatalne przez brzuch już. Zobaczymy jak teraz? Jeszcze w piątek muszę iść na mofro rano a potem o 10 kolejne pobieranie krwi na PAPPA ale się ustawiałam Muszę to tak zrobić bo w poniedziałek mam wizytę u mojej gin a jutro nie mam jak iść bo musiałabym syna ciągnąć do labo... Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Sam takiego badania nigdy nie miał,jak już to zdjęcie rtg. Będzie w szoku jak pójdzie ze mną na usg i zobaczy "filmik" na ekranie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw było przez brzuch ale dziec nie współpracował i musiało być inaczej i jego miną bezcenna zwłaszcza że siedział w nogach haha 🤦☠♀️🤣🤣🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1238 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w poprzedniej ciąży mąż był na każdym usg. Lekarz tak sprytnie miał wszystko poustawiane, że była to komfortowa sytuacja dla nas wszystkich. Ale pamiętam, że za pierwszym razem też był zaksoczony
|
|
|
|
|
#1239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha, moj tez bedzie zaskoczony. On nie ma pojecia jak to wyglada. Nigdy nawet nie byl w takim gabinecie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez truru Czas edycji: 2023-11-21 o 01:25 |
|
|
|
|
#1241 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój to pierwszy się pchał ze mną
wszystko musiał zobaczyć, co jak gdzie. Jak rodziłam i usłyszał „widać główkę!” to leciał zobaczyć aż się kurzyło ![]() on to nawet mógłby iść patrzeć jak cesarkę robią 🤦🏻☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1242 |
|
Raczkowanie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez truru Czas edycji: 2023-11-21 o 01:25 |
|
|
|
|
#1243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój mąż z rezerwa podchodzi do takich akcji, jak trzeba to będzie asystowal, ale jak nie to nie ma sprzeciwu żeby tylko relacje usłyszał po. Najchętniej to ja bym kogoś wydelegowala żeby za mnie chodził na te badania wszystkie dowcipne, do szpitala też bym mogła kogoś wysłać zamiast mnie. Szkoda, że instytucja surogatki nie istnieje w PL. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Zadomowienie
|
Mój o dziwo chce być ze mną przy porodzie i mnie wspierać. Chciałabym żeby był. Ale zobaczymy jak to wyjdzie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1245 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że do stycznia sytuacja się wyklaruje na tyle, że będzie można mieć osobę towarzyszącą w trakcie porodu. Nie wyobrażam sobie tego koszmaru solo przechodzić
![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
Ja póki co mam jakiś spokój w sobie jeśli chodzi o poród, siłami natury czy CC - obojętnie, zobaczymy jak wszystko się potoczy. Nawet gdybym miała być tam sama, bo np. covid znowu namiesza. Nigdy nie rodziłam, ale nie mam w sobie strachu przed bólem itd. Domyślam się, że im dalej w las tym więcej obaw się pojawi.
Ciekawa jestem kiedy u mnie będzie pierwsze USG przez brzuch, jakoś nie spodziewam się tego na prenatalnych 2 lipca, ale kto wie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez oagnieszka9 Czas edycji: 2020-06-17 o 16:46 |
|
|
|
|
#1247 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Właśnie wyszłam z badań i jestem niepocieszona. Lekarka powiedziała, że z dzieckiem wszystko ok, ale koniecznie mam iść na badanie przezierności karkowej bo jej się wydaje że mam poszerzone NT i niech mnie ktoś lepszy stażem zbada. Ona mówi, że może to kwestia obrazu, ale ona musi być pewna że wszystko ok.
Już mam czarne wizje że urodzę chore dziecko ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poszukaj teraz jakiegoś polecanego specjalistę aby mieć pewność. Nie wiem czy dobrze pamiętam, jesteś z Jarocina? Może poszukaj kogos w Poznaniu? Trzymam kciuki!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez truru Czas edycji: 2023-11-21 o 01:26 |
|
|
|
|
#1250 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
|
|
|
#1251 |
|
Wtajemniczenie
|
MadziQ6 gratuluję serduszka
khloe umawiaj się czym prędzej, będzie wszystko dobrze, musi, a Ty się szybciej uspokoisz ja też najbardziej obawiam się jakiś nieprawidłowości, już myślę o teście Nifty, żeby zrobić dla siebie, dla pewności; tylko cena jest zaporowa; czy ktoś z Was może robił, są wśród Was mamuśki? |
|
|
|
|
#1252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie tz chodził ze mną na USG trymestralne i przy porodzie był. Teraz w sumie chyba nie będzie chodzić, w sumie jakoś większego sensu w tym nie widzę, oglądnie na plytce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Khole,współczuję tych nerwów i stresu. Oby kolejna wizyta była bardziej udana.
|
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
Khloe, będzie wszystko dobrze.
Znajdź tylko dobrego lekarza z certyfikatem i wszystko się wyjaśni. I biegnij tam jak najszybciej, żebyś jak najszybciej pozbyć się negatywnych myśli. Nie chcesz zmienić lekarza na bardziej doświadczonego? |
|
|
|
|
#1256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1257 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
W sumie nawet jakbym zmieniła lekarza na innego, to badania prenatalne i tak muszę zrobić w innym mieście. Zresztą sama wiesz jak to z tymi lekarzami jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1258 |
|
Rozeznanie
|
MadziQ6 gratuluję serduszka
![]() Khole na pewno wszystko będzie dobrze, ale też bym się martwiła jakbym coś takiego usłyszała ![]() Jestem wykończona dzisiejszym dniem.. Badania prenatalne w porządku. Pomiary z usg wszystkie w normie. Doktor tak mi Brzuch wymęczył bo dziecko nie chcialo współpracować.. Mialam usg przez Brzuch. Zresztą poprzednio również. Wyniki z krwi przyjdą w ciągu 10 dni do domu. Mąż nie mógł być ze mną. Czekal z dziećmi przy poradni, ja się trochę naczekałam tzn miałam na 15.20 a na badanie weszłam parę minut po 16. Więc trochę się naczekali na mnie ale na szczęście w pobliżu był jakiś park a w nim plac zabaw ![]() Później jeszcze zakupy a po pojechaliśmy na działkę także wieczorem dopiero w domu. |
|
|
|
|
#1259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz odpoczywaj razem z brzuchem Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

mały dawno mi już nie śpi w dzień
i dzisiaj pospał do prawie 9 wiec i padł dopiero przed 21.
ale z tym, ze nie trzeba prasować to się nie zgodzę, jest tego znacznie mniej ale i tak część nadaje się do przeprasowania.
zdążyłam zrobić zakupy, obiad i może umyć głowę. Różnica taka że robiłam to w ciszy 

od 16 bo prenatalne jeszcze mam dopochwowo. 
ale się ustawiałam 

Poszukaj teraz jakiegoś polecanego specjalistę aby mieć pewność. Nie wiem czy dobrze pamiętam, jesteś z Jarocina? Może poszukaj kogos w Poznaniu? Trzymam kciuki!

teraz odpoczywaj razem z brzuchem