![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Alios kupiłam sukieneczkę w sinsay, w ogóle lubię krój babydoll więc szukałam w takim stylu. Plus sukienki laurella większość jest wiązana na zakładkę więc spokojnie mozna sobie rozmiar regulować a i po ciąży beda super (mam kilka modeli od nich, lubię bardzo).
Też dzisiaj strzeliłam sobie drzemkę, ścięło mnie w sekundę jak tylko Młody skończył lekcje przez kompa ![]() Dzisiaj wystawiamy na śmieci pół pokoju młodego, mieliśmy zaczynać remont przed świętami a tu widzę że...... ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1233 |
Wtajemniczenie
|
Sukienki babydoll spoko, ale nie dla mnie. Są za krótkie a ja już na to za stara. Lubię takie min do kolana a najlepiej troszkę za. Kupiłam sobie dwie sukienki na allegro chyba od asos nadają się na ciążę i bez. Ogólnie bardzo mi się podobały.
Dzisiaj wyjęłam spodnie ciążowe i poduszkę do spania ciążową 🥰 ale tak to już miałam dwie mini drzemki... Wczoraj powiedziałam szefowi. Ucieszył się i zaczyna kombinować jak zrobić żeby stanowisko czekało na mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Konto usunięte
|
Ja jestem dość wysoka wiec na mnie byłyby za krótkie a wole takie do kolan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Konto usunięte
|
Ja jak się tylko dowiedziałam o ciąży kupiłam spódnicę taką tubę. Niby miała się dobrze prezentować bez ciąży, ale laski wrzucały zdjęcia w niej w ciąży i mi się spodobała. Oczywiście z moją figurą wyglądam w niej beznadziejnie. Może jak brzuch się pojawi to chociaż wtedy ją wykorzystam i będę w niej wyglądać w miarę ok.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Zadomowienie
|
Ja jestem niska, więc mi i tak pewnie będzie sięgać prawie do kolan
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Konto usunięte
|
Na razie nie planuje jeansów ciążowych kupować mam nadzieje ze tuniki sukienki które mam już i ciążowe legginsy dadzą radę przez lato.
Nie chce kupować ciążowych ciuchów na raz wole zwykle luźniejsze ciuchy tym bardziej ze drogie są ciążowe wersje „tall” a pochodzę w tym mai bo tyle co do lekarza bo pracuje z domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
Raczkowanie
|
Aaa jestem już pewna! Czuje ruchy!!! Pierwszy raz wczoraj podczas badania. A teraz leżę i znowu czuje! Jestem pewna, że to on! Ale czad!!! A dziś 12+6. W pierwszej ciąży czułam w 16 tym. tygodniu. Ale czad, jestem mega podekscytowana
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1240 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i prenatalnych. Super, że mamy takie dobre wieści
![]() Ja nie ukrywam że złapał mnie konkretny schiz na piątek. Po prostu tak się boje tych prenatalnych, że aż mam głupie sny. Co do ruchów, to dziewczyny dla mnie to mało prawdopodobne dlatego wcześniej nie pisałam ale ja już od lekko tygodnia jestem pewna że to co czuje to ruchy dziecka. I to naprawdę tego dużo w ciągu dnia. No nie może mi się chyba wydawać. Dziś u mnie 12+0. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Raczkowanie
|
Ja miałam mieć dziś wizytę, ale mnie coś rozłożyło. Przełożyłam na za tydzień. I się kuruję. Chorowanie w ciąży, kiedy można mało co wziąć jest straszne. Mam straszny katar, oby szybko minął.
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1242 |
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
Ja słyszałam ze w pierwszej ciąży późno się ruchy czuje wiec sobie pewnie poczekam, dopiero 12+0 u mnie
![]() Powiedziałam w pracy o ciąży i później na tym samym spotkaniu powiedzieli mi o podwyżce. Wiedziałam ze nie ma o co się stresować ale wiadomo poważna rozmowa wiec się trochę stresowałam. Spoko nie narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoją poduchę ciążowa gdzies podziałam Kurcze, chyba będę musiała kupić bo wsyslo przez te 8 lat od porodu ![]() Cytat:
Mi też się wydaje że czuję, ale przez brzuch nie, tylko jak rękę położę to wtedy czuje na ręce delikatne kopnięcia, no i jak się rozpycha. W ogóle mam wrażenie że się maleństwo ułożylo z prawej strony, tam czuje najczesciej Cytat:
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88599412]Ja jak się tylko dowiedziałam o ciąży kupiłam spódnicę taką tubę. Niby miała się dobrze prezentować bez ciąży, ale laski wrzucały zdjęcia w niej w ciąży i mi się spodobała. Oczywiście z moją figurą wyglądam w niej beznadziejnie. Może jak brzuch się pojawi to chociaż wtedy ją wykorzystam i będę w niej wyglądać w miarę ok. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja w tubach wiecznie w pracy chodzę, także muszę od tego fasony trochę odpocząc. A kobitki w ciąży pięknie wyglądają w takich spódnicach ![]() [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88599502]Na razie nie planuje jeansów ciążowych kupować mam nadzieje ze tuniki sukienki które mam już i ciążowe legginsy dadzą radę przez lato. Nie chce kupować ciążowych ciuchów na raz wole zwykle luźniejsze ciuchy tym bardziej ze drogie są ciążowe wersje „tall” a pochodzę w tym mai bo tyle co do lekarza bo pracuje z domu ![]() Ja tylko dwie pary legginsów ciążowych jedne dresy po domu i tyle. Reszta kiecki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też z niskich, 163 w kapeluszu ![]() E ubieranie się jak nie trzeba wychodzić z domu to luz, a jeszcze teraz w tym okresie jak my to już w ogóle. Jak rodzilam w styczniu to masakra cała zima z wielkim brzuchem, problem z kurtkami ubieranie butów zimowych itd ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1244 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli idzie o wiek to ja obstawiam 21
![]() Ja jestem średniego wzrostu,bo 170 cm więc w sumie wszystko jest raczej standardowe. Ale sukienki to wolę dłuższe. Dobrze, że zostawiłam ubrania z poprzedniej ciąży to spodnie mam. Ale troszkę martwię się o rozmiar, bo byłam cięższa o 10kg zaczynając poprzednia ciążę ![]() ![]() A ruchy to jak mi ginka mówiła to mogę już czuć nawet od jakiegoś czasu. Nie będzie to codziennie, ale raz na jakiś czas już tak. To większości dzięki temu, że znam to uczucie z poprzedniej ciąży. I to w sumie prawda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez bonnie_j Czas edycji: 2021-03-24 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1245 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja też z klubu niskich 156cm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1246 |
Zakorzenienie
|
Szefowa wtedy zima dluuuuga była i wcześnie się zaczęła, poza tym dłużyło się
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1247 | |
Zakorzenienie
|
O to może i za za dwa tygodnie poczuje Muminka w drugiej ciąży też tak po 12 TC czułam to mi gin nie chciał uwierzyć ale serio czułam. Teraz jestem o 13/14kg chudsza i to trzecia ciąża więc może.
A ja nie mam nic hihi trzeba będzie kupić z 2-3 sukienki. Mam wzrost 175 i jak już mi się jakaś podoba to cholera za krótka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, powiało optymizmem 😂 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Zakorzenienie
|
Kurde, a ja sobie wyobrażam całe lato na tarasie pod parasolem na totalnym czilaucie
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1252 |
Konto usunięte
|
Ja jeszcze nie wiem czy gorszy początek ciąży w upał czy koniec. Ale niedługo się przekonam co gorsze.
![]() ![]() |
![]() |
#1253 |
Zakorzenienie
|
Ja rodziłam na samym początku sierpnia, ale to był taki rok że to kwiecień był upalny, a maj, czerwiec i lipiec taki umiarkowany więc było ok.
Teraz się trochę boje. Chociaż powiem Wam, że ja tak ciężko przechodzę cały czas tą ciążę, że tracę już nadzieję na to że będzie lepiej. Teraz mi doszły takie duże słabości, w sobotę prawie zemdlałam. Tylko powiem szczerze że już nie wiem czy to jest ciążowe czy jakieś chorobowe, bo dziś mnie w nocy bolało gardło a mąż miał gorączkę. Rano już mu przeszło, u niego w pracy szaleje covid. Ja po prostu oszaleje i przez to wszystko jak ja się czuję to zastanawiam się czy to był dobry pomysł - ciąża w pandemię. Dwa najbliższe mi szpitale przekształciły oddziały ginekologiczne i patologii na covidowe, tylko porody się odbywają. Jakby się coś działo, to po prostu latanie po całym województwie żeby gdzieś uzyskać pomoc. Eh, łapie jakiegoś doła już naprawdę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Zakorzenienie
|
Mieliśmy mieć dzisiaj prezentacje thermomisia bo do soboty można wziąć go na raty to syn od rana wymiotuje. Dosłownie jakby na koniec tego wirusa bo córką zaczynała pierwszy dzień wymiotami a później katar a ten na odwrót ehh.
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie tęsknię za takim małym bobaskiem to znowu będę miała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1258 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja też się martwiła i troszkę martwię co i jak z tym covidem. Moja przyjaciółka urodziła córkę w październiku zeszłego roku. Wiadomo chłop nie mógł wejść do szpitala a ona była wypisana wcześniej niż dziiecko, ale w szpitalu był "hotel" gdzie zarezerwowała miejsce i czekała na dziecko. Ale ogólnie nie było źle. Mało rodzących i ogólnie bez problemów. Teraz jest inaczej. Na salach nie ma miejsc. Dziewczyny są na korytarzach, bo nie ma gdzie je położyć... I tak ogólnie bardzo dużo porodów. Ja liczę, że do października już będzie albo spokojnie albo będzie właśnie ta przerwa między falami.
Ogólnie patrząc na sytuację wolę rodzić koniec lata początek jesieni. Mamy większe szanse na spokojne porody. Jeśli idzie o upały i duży brzuch może być różnie, ale jakoś tym się najmniej martwię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 |
Zakorzenienie
|
Jakbym miała czekac na koniec pandemii to bym była już za stara na rodzenie. W tym roku 33 mi pyknie. I tak tyle odwlekalismy decyzję o drugim że stwierdziłam że już ch......za przeproszeniem będzie co ma być.
A ile razy słyszałam "ciaza w pandemii to głupota" ![]() Dziewczyny - a z jakich regionów jesteście? Macie już wybrane szpitale? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1260 |
Zadomowienie
|
Wczorajszy wynik cytomegalii negatywny uff. Bardzo sie nastresowalam, az jestem zla na siebie. Fasola musi byc stalowa ze sobie rosnie zdrowo, mimo ze matka wariuje 😂 za to dzisiaj mi biodro siadlo prawe, mialam dysplazje przed ciaza i tak myslalam ze jak zacznie rosnac brzuch to biedne siadzie. A to dopiero poczatek 😂
Ja jestem z okolic Warszawy, i na 99% to bedzie żelazna/św zofii 😌 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.