![]() |
#1231 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tajlandia
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1232 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdjęcia piękne, można wspomnieniami wrócić do miłych chwil. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
Zakorzenienie
|
my jak powiedzielismy jednemu kierowcy, ze absolutnie nie chcemy do fabryki garniturów to wysadził nas pod swiątynią, powiedzial ze poczeka, poszlismy zwiedzac a ten uciekł
![]() Edytowane przez ktsw Czas edycji: 2013-12-10 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1234 |
Raczkowanie
|
Bo w BKK z tuktuka korzysta się tylko raz, dla frajdy z samej przejażdżki a potem się przesiada na metro/autobus/łódź/taksówkę fixed price
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
Zakorzenienie
|
o! a my w Bkk w ogole unikalismy tuk tukow. Najlepsze byly taxi z meter reading bo najtansze i nie mielismy z nimi zadnych problemow. Raz chcieli nas wprowadzic w blad mowiac ze grand palace zamkniety obecnie dla turystow ale on nam moze pokazac big budda - z tym ze ja juz o tym czytalam i nie dalam sie nabrac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1236 |
Zakorzenienie
|
Czyli radzicie korzystać z taksówek z taxometrem
![]() My lecimy dokładnie za 1,5 miesiąca i już mnie dopada powoli ![]() ![]()
![]() |
#1237 |
Raczkowanie
|
Wyłącznie
![]() Idziemy sobie kiedyś z nogi na nogę, obgryzamy leniwie sataye, podjeżdża taksówkarz i zaczyna nam proponować wycieczki a to do Pałacu a to do Wat Pho, a może na masaż, a może na zakupy... Słuchamy w milczeniu i mówimy w końcu - Lumpini Park. Gość uradowany, drzwi otwiera, zaprasza, na co my rzucamy "meter!". Wzruszył ramionami, zamknął nam drzwi przed nosem i odjechał ![]() Melleczka, macie już jakiś plan podroży? My lecimy za miesiąc i 5 dni (odliczam!) i na razie mamy w planach tylko BKK, dzień w Ayutthaya i Ko Chang i chcemy gdzieś jeszcze wyskoczyć bo tydzień na wyspie do dla nas za dużo. Edytowane przez joannat Czas edycji: 2013-12-10 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1238 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
Zakorzenienie
|
dotaa ja zaliczyłam dwóch krawców, masakra !!! za to prejażdzke z grand palace do mbk mielismy za free
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy plan ![]() Lecimy 24 stycznia ![]() 25-28.01 - Bangkok - Wielki Pałac, świątynie, oceanarium, panorama z Baiyoke Sky, Ancient City. 29.01-01.02 - Angkor, łącznie 2 dni na zwiedzanie + transfer. 02-08.02 - Ao Nang, lot z Bkk, wycieczki Phi Phi, Hong, Similiany, Bond, $ wyspy. 09-12.02 - jedna z wysp, Koh Mook, Koh Ngai albo Koh Lipe, jeszcze nie zdecydowałam, mam po jednym hotelu na każdej ![]() 13.02 - Krabi i lot do Bkk 14.02 - wylot do PL Loty i hotele zaklepane, plan jest. Pozostało kupić ubezpieczenie, zarezerwować parking przy okęciu, skompletować rzeczy na wyjazd, zarezerwować transfer na wyspy i ewentualnie wykupić wycieczki.
![]() |
![]() |
#1241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- a co do tuk tuków, ja jezdzilam duzo. Z tym ze zawsze podchodzilismy z naszą ceną i pytalismy sie czy za tyle pojedzie, przewaznie jechał. A jak zaczynał cos sciemniac to szlismy do drugiego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z rzeczy na wyjazd to weź klapki i parę majtek, powinno wystarczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
Zadomowienie
|
Witam. podczytuje was od jakiegoś czasu, bo planowałam wyjazd, piszę planowałam, bo plany się zmieniły i mam 2 tygodnie na ogarnięcie przelotu
![]() Czy w tak krótkim czasie jest szansa na złapanie biletu w trochę niższej cenie? ![]()
![]() |
#1244 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
http://www.fly4free.pl/tanie-loty-do...ii-z-warszawy/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1246 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam taxi meter, nigdy nam się nie zdarzyło, żeby nie włączyli, nawet nie musieliśmy się upominać, a taxówkami w BKK jeździliśmy bardzo dużo. Raz nadzialiśmy się zaraz po przylocie i podjechał koleś stargowaliśmy z ceny, ale potem pojechaliśmy taxi meter i wyszło kilkanaście razy taniej (z tym że kolejka na lotnisku była ogromna, ale warto - bo idzie dość szybko).
Jeszcze uprzedzam, że jak jedziecie taxi meter i są bramki na autostradzie to pasażer płaci za bramki, ale to są grosze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1247 |
Podróżniczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1249 |
Zakorzenienie
|
no mi tez majtki i klapki raczej nie wystarczają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1250 |
Raczkowanie
|
No przecież, że żartowałam z tym minimalizmem
![]() A tak przy okazji, podpowiedzcie dokąd można wyskoczyć na jakieś 2 dni blisko od Bangkoku. Plan mamy na razie taki, z dwudniowa dziurą: 16.01 - po południu przylot do BKK 17.01 - któryś z pływających targów + BKK 18.01 - Ayutthaya 19.01 - ? 20.01 - ? 21.01 - BKK i wyjazd na Ko Chang 22-26.01 - Koh Chang 27.01 - Koh Chang + wyjazd do BKK 28.01 - BKK 29.01 - BKK i wieczorem wylot |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1251 |
Zakorzenienie
|
ja nie doradze bo teraz zabrałam stanowczo za duzo rzeczy
![]() uuu dobrze licze ze macie 4 dni w bkk? duzo są takie tematyczne wycieczki, Ayutthaya, pływający targ, most na rzece kwai i tygrysy w jednym, moze to?to chyba dwa dni wam zajmie o ile dobrze pamietam + dwa dni na szwędanie sie po Bangkoku i gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1252 |
Raczkowanie
|
Te 4 dni to żaden problem. Uwielbiam BKK i muszę obejść stare kąty plus parę nowych. Z gotowych wycieczek nie korzystamy, jakoś nigdy nie potrafimy się podporządkować programowi i wszystko chcielibyśmy po swojemu
![]() Ayutthaya i targ już zaplanowane, tygrysy na łańcuchach nie dla mnie. Most... jest sens poświęcać cały dzień żeby zobaczyć most i przejechać się kolejką? Zastanawiam się, czy nie wyskoczyć na 2-3 dni do parku narodowego Erawan, tylko z kolei obawiam się, że czasu będzie mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co zabieramy? Gdzieś mam listę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1254 |
Zakorzenienie
|
ja sie na targu bardzo zawiodłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Raczkowanie
|
O masz... No to kicha z Erawan i targiem
![]() W Kanchanaburi byliśmy przejazdem w drodze do Elephant's World (polecam!), samo miasto nie zrobiło na mnie wrażenia. Ale poczytam, może ten most nie jest taki zły ![]() Melleczka, zaciekawiłaś mnie tym Ancient City, nigdy o tym nie słyszałam. To jest gdzieś na południe od BKK? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1256 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie byłam, a już mam takie samo odczucie co do targu jak ktsw
![]() joannat tak, coś koło 30-50km od Bangkoku, musiałabym sprawdzić. To jest Tajlandia w miniaturze. Wielkość zabytków Tajlandii zazwyczaj w skali 1:1, zebranych w jednym miejscu, w parku przypominających kształtem kontury Tajlandii. Bilet kosztuje chyba koło 50zł. Można się wybrać na wycieczkę zorganizowaną połączoną z farmą krokodyli, koszt koło 150zł, a można też samemu, ale wtedy trzeba mieć wydrukowaną nazwę po tajsku, bo oni nie znają czegoś takiego jak "Ancient City", to nasza nazwa. Jak znajdę link do strony tego parku to podrzucę. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Proszę: http://www.ancientcity.com/en ![]()
![]() |
#1257 |
Zakorzenienie
|
A mi się targ podobał, ma swój urok i nie spędziliśmy zbyt wiele czasu, chodziliśmy gdzie chcieliśmy, do tego popływaliśmy trochę long tail boat-em przez te kanały... nawet mojemu tż-towi się podobało, choć myślał, że to zupełnie nie jego klimaty (jako typowy facet nie cierpi zakupów hehe) - ale w sumie co kto lubi
![]() Most na rzece Kwai też mi się podobał (ale zresztą gdzie mi się nie podoba? ![]() Melleczka - prześliczne duże chusty i fajne jakościowo (takie pareo) można kupić tam na miejscu i ja bym nie brała aż tyle długich spodni, jedne zdecydowanie ci wystarczą - ja w większości robiłam sobie z takiej chusty spódnicę i było OK. potem szybko można zdjąć i dać do plecaka więc szkoda targać kolejne długie spodnie |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1258 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, warto na trzy dni wybrać się do Chiang Mai? Chcę skrócić czas spędzony w Bangkoku i przeznaczyć go na zobaczenie czegoś nowego. Pomyślałam, że może warto nocnym pociągiem wybrać się na północ, przespać się dwie noce i wrócić też nocnym. Tylko nie wiem, czy warto tłuc się 10 godzin w jedną stronę żeby spędzić tam tylko 3 dni...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1259 |
Zakorzenienie
|
Ja na pewno zrezygnowałabym z dłuższego pobytu w BKK, ale być może nie jestem obiektywna bo wolę spędzać czas poza miastami -oczywiście jeśli się wcześniej nie było to trzeba zobaczyć, ale jeśli już raz się zwiedziło to ja bym się nie zastanawiała i pojechała na 3 na północ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1260 |
Raczkowanie
|
Lecę w kwietniu do Tajlandii z moim chłopakiem, ale kompletnie nie mamy pojęcia gdzie się udać. Nigdy nie byłam w tych rejonach więc tym bardziej nie mam pomysłu. Jesteśmy młodymi ludźmi, więc oczywiście interesują nas lokalne, wieczorne rozrywki, puby- ale wizja ,,hałaśliwych" libacji na plaży raczej mi nie odpowiada. Oczywiście- wypocząć również mamy w planach, ale nastawiamy się na bardziej aktywny czas. Co polecacie? Krabi czy Phuket? Jeżeli chodzi o Phuket- myśleliśmy o Kata, jeżeli chodzi o Krabi- Ko Lanta ( ale obawiam się, że to bardziej wypoczynkowe miejsce dla rodzin z dziećmi. Dodam, że chcemy wynająć hotel w jednym miejscu i najwyżej się przemieszczać. Jeżeli chodzi o Phi Phi to słyszałam, że ceny również są bardzo wysokie... więc pewnie odpada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.