|
|
#1231 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moda na imiona - jakie imię?
Cytat:
![]() (co prawda mam kuzynkę Karolinę )---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Cytat:
no ale skoro znajoma nie ma nic przeciwko to luuz![]() co do imienia Anika bardzo fajne imię moim zdaniem
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Ona nie ma nic przeciwko, przyzwyczaila sie chyba
Wiem, ze nie lubi jak sie na nia Karolcia wola z reszta to taka babka z jajami wiec pasuje
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak każda była inna - jedna była Karola, Kika, Kaja, Karna... I każda wiedziała kogo wołają
|
|
|
#1234 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do Karolin to chyba dawniej było bardzo popularne.Ja osobiście mam tak na imię.W podstawówce i w Lo było Nas w klasie 3, przegrywałyśmy tylko z Annami.Sądzę,że tak samo będzie z Julkami, Zuziami itp.Każde lata mają swoich faworytów.
Ja osobiście nazwę córkę Zosia,wiem, ze duzo tego ostatnio, ale to po babciach i niech się cieszą Zresztą nie znam żadnej kobiety z negatywnymi cechami charakteru o tym imieniu.
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam na imie Paulina i w przedszkolu bylo nas bodajze trzy, w podstawowce zadnej, w gimnazjum- ale w rownoleglej klasie, byla jeszcze jedna. Liceum chyba ja i jedna kolezanka tylko. Na studiach bylo nas 3 lub 4
Tylko na mnie w podstawowce wolano Palka, co mnie strasznie irytowalo, a wiadomo ze koledzy lubili sie ''czubic'' wiec jak mnie wolali, ja sie wkurzalam, oni mieli radoche ) i mam spokoj
|
|
|
|
#1236 |
|
Wtajemniczenie
|
Łajko, dziekuje
. Mamy juz dwie pannice w obu rodzinach o tym imieniu, wiec tez odpada, ale rzeczywiscie mila odmiana dla tych Julek, Majek i Oliwek Wczoraj zlecilam wybranie imienia moim 3 siostrzenicom - jedna ma 7, druga 14, trzecia 16 lat. Powiedzialy, ze "doglebnie przemysla sprawe" i dadza mi znac ![]() Na razie jestem na etapie Marylki lub Marianny
|
|
#1237 |
|
Raczkowanie
|
Karolina to piekne imie natomiast Karol niezbyt mi sie podoba.
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
a co powiecie na imie Mercedes?
dziewczyna w gimnazjum miala tak na imie, dobrze ze byla ladna, to jej nie gnebili dodam ze rodzice oboje krajowi
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Rozeznanie
|
Mi się podobało Blanka lub Bianka, ale mąż nie chciał i musielismy wymyslec cos innego co nam obojgu sie podobało i mamy Karinę i jak narazie w naszej okolicy nie ma innej Kariny - ciesze sie bo normalnie wkurzajace jest jak 5 dziewczynek na tym samym placu zabaw ma na imie tak samo- zwykle Julki, Zosie, Igi i ostatnio dośc modne Pola.
|
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam jak ogladajac za malolaty te wszystkie wenezuelskie tasiemce pojawialy sie wlasnie Mercedesy i sie zawsze dziwilam, czy to one nazwane na czesc mercedesa czy mercedes na czesc ich
|
|
|
|
|
#1241 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co nie znaczy wcale ze kazda Dzeskia pochodzi z rodziny o nizszym statusie spolecznym. Nie ma powodu odbierac wynikow badan jako ataku personalnego na swoja osobe. Albo negowac wynikow tych badan i twierdzic ze sa glupie lub niepoprawne bo nie pasuja akurat do naszej osoby. Nie ma sie co obrazac dziewczyny. Nikt nie mowi ze skoro macie Nikole to juz na pewno jestescie takie czy inne. Co do gustow to: Oczywistym jest ze kazda z nas uwaza ze to ONA wlasnie ma dobry gust. a Ci ktorzy maja odmienne zdanie maja zly gust Cytat:
Takze to nie jest tak ze cos nam sie po prostu podoba i juz. Nasze wybory wiele o nas mowia. Wiele ludzi wychowuje sie w podobnych srodowiskach i ma podobne gusta. Stad tyle podobnych imion. i "nurty w modzie" z jednej strony Stasie i Franie a z drugiej Nikole i Dzesiki I to wcale nie znaczy ze Nikola jest lepsza czy gorsza od Zosi. Tak jak rozowe szpilki nie sa lepsze czy gorsze od czarnych glanow. Po prostu inne. Czemu meilibysmy byc wszyscy tacy sami? trzeba jednak pamietac ze wybor imienia dla dziecka moze mu ulawtwic lub utrudnic start w jakims srodowisku (choc na pewno nie jest czynnikiem determinujacym). Ludzie w koncu zyja uprzedzeniami czego wypowiedzi na tym watku sa swietnym dodowem. Myslicie ze Was uprzedzenia nie dotyczna? To zrobcie sobie maly test ![]() Kogo typujecie na speca od mechaniki kwantowej? lub kierownika banku? Dzesike Kowalska czy Marie Kowalska? A kogo typujecie na miss Polski 2030? Franciszke Nowak czy Nikole Nowak?
|
||
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1243 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-10-12 o 17:01 |
||
|
|
|
|
#1244 |
|
Rozeznanie
|
no pewnie tak ![]() chociaz Frania Nowak raczej ze slicznotka sie nie kojarzy |
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec zapewne ta dziewczyna jest jedna z niewielu w naszym kraju, a moze i jedyna
|
|
|
|
|
|
#1247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko wiesz co, jaki myślący rodzic zgłosi swoją córkę do konkursu na mała miss? I tak się tworzą te wszystkie nikolowe stereotypy, głupkowaty konkurs na SMSy i Nikole w roli głównej. Marianna ładniejsze ![]() Marylka kojarzy mi się z ciocią, to takie imię z pokolenia naszych cioć. Cytat:
I zależy to też od środowiska, w którym się obracamy. Jak dałabym córce na imię Nikola, Wanessa czy Dżesika, to znajomi chyba by mnie śmiechem zabili, ewentualnie obgadywali po kątach, ze za grosz gustu nie mam, a mama się chyba wyrzekła
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-10-12 o 19:42 |
||
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
znalam dziewczyne inez mercedes pudelko
typowanie kto zostanie miss polski po imieniu? to ci ciekawa teoria ja chcialam dac corce irena ale tz oponowal. szkoda |
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, ze to chodzi o to, że w konkursach piękności startują no..niezbyt lotne intelektualnie dziewczyny, tak się przynajmniej te konkursy kojarzy z głupich wypowiedzi kandydatek - chociaż faktem jest, że ciężko na te pytania mądrzej odpowiadać
. No i stereotypowa Franciszka to zapewne będzie córka lekarzy czy adwokatów, takich "ą ę" i w głupich konkursach startować nie będzie, bo zamiast tego do międzynarodowej matury będzie się przygotowywać , a stereotypowa Nikola o całkiem innym pochodzeniu społecznym, jak najbardziej.
|
|
|
|
|
#1250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Irena ladnie
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Inez Mercedes, bardzo pieknie
ja znam dziewczyne co dala swojej corce na imie Inez, mala ma teraz z 4 latka. a mamusia niestety plastik fantastik, zapewne stad to rzadko spotykane imie
|
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Raczkowanie
|
Ja chciałam dać swojemu synkowi na imię Dominic ale TŻ nie za bardzo był za tym więc będzie Sean (ze względu na to że on nie jest Polakiem oczywiście).
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Już pisałam o tym - mam babcię Mariannę. Mówimy do niej Marysia.
|
|
#1255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)
||
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama często mówię do niej Mania
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzeniona
|
Zawsze jak w grę wchodzą niezbyt fartowne połączenia imion z nazwiskami staje mi przed oczami słynna już Nadzieja Niewydymana...
U mnie w szkole była za to Vanessa Fiut. Też ładnie. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ciotkę Mariannę ,mówimy do niej Marycha ,a babcia Marychna ![]() z zabawnych kompozycji Noemi Biedal Róża Śledziona
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-10-12 o 22:09 |
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

)
) wolamy na nia karo
no ale skoro znajoma nie ma nic przeciwko to luuz

) i mam spokoj
.