Wrocław! ;-) cz. 2 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 18:08   #1231
plywok
Zakorzenienie

Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2

Cytat:
Napisane przez dodek89 Pokaż wiadomość
Plywok, ja też zamierzam zapisać się na angielski, i właśnie szukam szkoły. Na jakim poziomie jestes? Ja początkująca
ja tak oscyluje między B1 a B2.

nawet wczoraj miałam telefon z profi, że zajęcia się zaczynają od przyszłego tygodnia i czy się zapisuje

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 22:44   #1232
201608170918
Konto usunięte

Plywok ja Ci polecam Queen's School of English chodziłam do nich w zeszłym semestrze i są najlepszą szkołą ang w jakiej byłam a zaliczyłam yellow, profi i lektora. ceny są może ciut wyższe (za fce zapłaciłam 900zł) ale małe grupy ponoć 5osobowe (ja najczęściej na zajęciach byłam sama) i fajni lektorzy spowodowali że opuściłam jedynie kilka zajęć mimo 7.30 nad ranem
Chciałam się zapisać w tym semestrze ale przymus zrobienia prawka zwyciężył
201608170918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 12:20   #1233
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sehmet Pokaż wiadomość
Plywok ja Ci polecam Queen's School of English chodziłam do nich w zeszłym semestrze i są najlepszą szkołą ang w jakiej byłam a zaliczyłam yellow, profi i lektora. ceny są może ciut wyższe (za fce zapłaciłam 900zł) ale małe grupy ponoć 5osobowe (ja najczęściej na zajęciach byłam sama) i fajni lektorzy spowodowali że opuściłam jedynie kilka zajęć mimo 7.30 nad ranem
Chciałam się zapisać w tym semestrze ale przymus zrobienia prawka zwyciężył
i znowu kolejna osoba i kolejna szkoła

a tam zajęcia też z nativami, prawda? i jak to wyglada? jedna lekcja z polakiem a druga z nativem? i ciągle ten sam nativ czy się zmieniają?

(;
Stary 2010-10-07, 16:43   #1234
ewka_609
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kitka_16 Pokaż wiadomość
Hej ;]
Dziewczyny znacie moze jakieś antykwariaty we Wrocławiu, gdzie mozna kupić fajne ksiazki?? Ale nie naukowe ani podreczniki tylko takie lekkie do poczytania..
Jeszcze jest na szczytnickiej "antykwariat" Szarlatan Książki kupowałam tam nawet za złotówkę, ale jest ich tyle, że trzeba co najmniej godzinę poświęcić się na przedarcie się przez nie. A wybór jest taki, że Z tym, że jest dużo "niszowych" książek, starych i totalnie pokręconych. Ale warto się wybrać
ewka_609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 22:27   #1235
201608170918
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
i znowu kolejna osoba i kolejna szkoła

a tam zajęcia też z nativami, prawda? i jak to wyglada? jedna lekcja z polakiem a druga z nativem? i ciągle ten sam nativ czy się zmieniają?
Jedna z polakiem druga z nativem i są "stali".
201608170918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 10:44   #1236
madarynka
Zadomowienie

ja zawsze wysztkim polecam metode callana ktora mi dala najwiecej, jesli chodzi o mowienie i automatyczne stosowanie jezyka angielskiego bez jakis oporow. Ja akurat chodzilam do speed callan method na swidnickiej, obok teatru wspolczesnego (mala scena) akurat dzis czy tam jutro jestd ien otwarty i mozna isc pozwiedzac i poznac native'ow, bo tylko oni tam ucza

madarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:04   #1237
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madarynka Pokaż wiadomość
ja zawsze wysztkim polecam metode callana ktora mi dala najwiecej, jesli chodzi o mowienie i automatyczne stosowanie jezyka angielskiego bez jakis oporow. Ja akurat chodzilam do speed callan method na swidnickiej, obok teatru wspolczesnego (mala scena) akurat dzis czy tam jutro jestd ien otwarty i mozna isc pozwiedzac i poznac native'ow, bo tylko oni tam ucza
callana też brałam pod uwagę. jednak w tym przypadku jest kładziony nacisk głównie na mówienie , prawda? a reszta czy tam gramatyka jest trochę olewana?

(;

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 18:01   #1238
Apiska
Zakorzenienie

Czy ja dziś dwa razu spotkałam Impresone? :P
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 18:04   #1239
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
Czy ja dziś dwa razu spotkałam Impresone? :P
Tak jest
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 19:34   #1240
Kitka_16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Ja mogę ci polecić może nie antykwariat co tanią księgarnię. Nazywa się Dedalus (i ma swoją stronę w necie) i jest na Świdnickiej oraz Ruskiej. I jeszcze w Feniksie i na Oławskiej są jakieś tanie książki
Zoila dziekuje za odpowiedz

WYMIANA MAJ

Książki!

Odpisuj u mnie, a ja u Ciebie

inż. od 08.02.2013!
mgr 15.07.2014!
Kitka_16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 13:46   #1241
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie jestem z Wrocławia i w ogóle się nie orientuję. Gdzie znajdę jakąś bibliotekę, w której są zwykłe ksiażki, jakieś horrory, romanse itp. i co trzeba mieć żeby się do niej zapisać?

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

i jeszcze: gdzie kupię najtaniej podkład Vichy Dermablend ? W której aptece?

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 13:48   #1242
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Tak jak przypuszczałam, zepsuły się znowu biletomaty na dominikańskim , stwierdziłam , że pierniczę - tylko 3 przystanki i na przedostatnim wsiadły kanary ledwo uciekłam , ale chore to jest , że 3/4 tych urządzeń nie działa - i radźcie sobie sami ;/

a biblioteki są , jest cała filia nie pamiętam jak się nazywa , ale ma placówki na lwowskiej, hociebuskiej itp.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 13:52   #1243
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

To gdzie jest najbliższa filia od Placu Grunwaldzkiego albo Psiego Pola?

mnie kanary w tym tygodniu dwa razy sprawdzały :O

cudo <3
Stary 2010-10-10, 13:57   #1244
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie jestem z Wrocławia i w ogóle się nie orientuję. Gdzie znajdę jakąś bibliotekę, w której są zwykłe ksiażki, jakieś horrory, romanse itp. i co trzeba mieć żeby się do niej zapisać?
Jest we Wrocławiu Miejska Biblioteka Publiczna, ma mnóstwo filii - na każdym osiedlu Najbardziej znana jest chyba ta na pl. Teatralnym Zapisanie się kosztuje chyba 10 zł, dostajesz plastikową kartę z kodem kreskowym i możesz na nią wypożyczać książki z wszystkich skomputeryzowanych bibliotek A jak jakaś nie jest skomputeryzowana, to musisz się do niej zapisać i założyć tam kartę Na www.biblioteka.wroc.pl masz wszystkie regulaminy i zasady, opłaty, adresy filii itd.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Tak jak przypuszczałam, zepsuły się znowu biletomaty na dominikańskim , stwierdziłam , że pierniczę - tylko 3 przystanki i na przedostatnim wsiadły kanary ledwo uciekłam , ale chore to jest , że 3/4 tych urządzeń nie działa - i radźcie sobie sami ;/
Już montowane są automaty biletowe w tramwajach, niedługo zacznie się montaż w autobusach Ale będzie można w nich płacić tylko kartą płatniczą, a nie gotówką, bo wtedy ktoś codziennie musiałby opróżniać automaty z monet i byłoby też większe ryzyko, że ktoś je okradnie Można będzie kupić bilet tylko na dany przejazd, bo automat drukuje bilet od razu skasowany

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 14:10   #1245
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
To gdzie jest najbliższa filia od Placu Grunwaldzkiego albo Psiego Pola?

mnie kanary w tym tygodniu dwa razy sprawdzały :O
miejskie biblioteki publiczne.
filia na reja, to jest uliczka za pasażem grunwaldzkim.
http://biblioteka.wroc.pl/strona/filie ale masz też dużo innych i możesz też poszukać np na psim polu.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość

Już montowane są automaty biletowe w tramwajach, niedługo zacznie się montaż w autobusach Ale będzie można w nich płacić tylko kartą płatniczą, a nie gotówką, bo wtedy ktoś codziennie musiałby opróżniać automaty z monet i byłoby też większe ryzyko, że ktoś je okradnie Można będzie kupić bilet tylko na dany przejazd, bo automat drukuje bilet od razu skasowany
ale lipa.
a w krakowie też są automaty w tramwajach i normlanie można płacić gotówką i problemu nie ma.
w łodzi też są w komunikacji i też gotówka.
tylko wrocław musi mieć jakieś problemy

(;
Stary 2010-10-10, 14:28   #1246
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
ale lipa.
a w krakowie też są automaty w tramwajach i normlanie można płacić gotówką i problemu nie ma.
w łodzi też są w komunikacji i też gotówka.
tylko wrocław musi mieć jakieś problemy
Nadal będzie to utrudnienie dla dzieci czy osób starszych - oni raczej nie mają kart płatniczych A 1,20 albo 2,40 zł to raczej każdy w portfelu nazbierał, żeby wrzucić bilon i mieć bilet.
Będzie się płaciło bez potwierdzania PINem, bo w tramwajach i autobusach jest tłum i dużo ludzi patrzyłoby przy wpisywaniu PINu na ręce A i jakiś limit jeszcze ma być - bo skoro bez PINu, to można czyjąkolwiek kartą zapłacić i ma być limit ile dziennie można wydać na bilety w automatach.
Tutaj macie link do całego artykułu - KLIK!

Ja chyba dalej będę sobie kupowała kilka biletów na zapas i na czarną godzinę, niech sobie siedzą w portfelu. Bo później na wyciągu z karty będą same transakcje na 1,20 zł

Edytowane przez aktogimka
Czas edycji: 2010-10-10 o 14:30
Stary 2010-10-10, 14:31   #1247
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Dziękuję Wam za bardzo za informacje o bibliotekach

cudo <3
Stary 2010-10-10, 14:35   #1248
plywok
Zakorzenienie

"Z urządzeń nie będą mogły korzystać dzieci, bo zwykle nie dysponują one kartą płatniczą. - To nie powinno być problemem, bo mogą z łatwością kupić bilet w 130 kioskach i salonikach prasowych oraz w blisko 100 biletomatach stacjonarnych - przekonuje Mariusz Przybylski, rzecznik Mennicy, która jest operatorem systemu urbancard."

skoro taka łatwość to po co w ogóle jednak montować te urządzenia w tramwajach.

(;
Stary 2010-10-10, 14:37   #1249
ennostiel
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeśli któraś jeszcze nie wypełniała mojej ankiety do magisterki o Wrocławiu, zapraszam - zrobiłam w końcu wersję online, teraz jest łatwiej Znajduje się ona pod linkiem: http://wbadanie.pl/ankieta/229679501/ .

Zależy mi na wszelkim przedziale płciowym/wiekowym, więc jeśli któraś z Was może podrzucić link rodzicom albo towarzyszowi życia, to będę "dźwięczna". Tylko proszę uprzejmie o niewypełnianie wielokrotne

Ślub
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 14:58   #1250
lemka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

i jeszcze: gdzie kupię najtaniej podkład Vichy Dermablend ? W której aptece?
Dziewczyny już podały informacje na temat bibliotek. Jeżeli chodzi o podkład Dermablend, to polecam albo czekać na promocję w Superpharm, albo poszukać na stronie doz (to jest apteka internetowa, w której można odebrać swoje zamówienie w wybranej przez siebie aptece).
Stary 2010-10-10, 15:01   #1251
aktogimka
Zakorzenienie

A teraz przeprogramowują te wszystkie automaty i terminale w kioskach, bo jednak rezygnują z tego, że na UC ma być zakodowana data obowiązywania ulgi... Ludzie się skarżyli, że nie mogą kupić teraz biletu ulgowego, bo legitymacje mają ważne do 31.10, a bilet zakodowany teraz byłby ważny jeszcze w listopadzie, czyli już po uldze i automat odrzuca takie transakcje
Chociaż mi w ubiegły poniedziałek bez problemu udało się zakodować bilet, który mam ważny jeszcze w listopadzie

Stary 2010-10-10, 17:50   #1252
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

A ja chromolę Urban Card i przedwczoraj kupiłam papierowy bilet miesięczny Ponoć jeszcze są ważne
A biletomat w tramwaju dziś widziałam w 0L Pewnie będą wiecznie zepsute i będzie gorzej niż z tymi na przystankach, bo jak człowiek wsiądzie z zamiarem kupna biletu, to jak okaże się zepsuty ten biletomat, to nie ma alternatywy kupna gdzie indziej. Pomysł jest dobry tam, gdzie jest stały serwis, a nie jak u nas- wiecznie olewane awarie.
Stary 2010-10-10, 19:05   #1253
plywok
Zakorzenienie

ja słyszałam, że papierowe chyba mają być nawet do końca roku

(;
Stary 2010-10-10, 20:10   #1254
Apiska
Zakorzenienie

Impresona czy w naszej okolicy jest biblioteka do której ja prostyu człowiek nie zameldowana we Wrocławiu mogę sie zapisać? coś mi się obiło o uszy, że na wyszyńskiego jest. Znasz ją? Jak ze stanem książek? czas zabrać się za mgra..
Ślub

41/40
Stary 2010-10-10, 20:25   #1255
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Impresona czy w naszej okolicy jest biblioteka do której ja prostyu człowiek nie zameldowana we Wrocławiu mogę sie zapisać? coś mi się obiło o uszy, że na wyszyńskiego jest. Znasz ją? Jak ze stanem książek? czas zabrać się za mgra..
ja nie impresona, ale może pomogę.
wydaje mi się, że do biblioteki możesz się zapisać bez względu na miejsce zameldowania. biblioteka to nie nfz

(;
Stary 2010-10-10, 20:32   #1256
201701300931
Konto usunięte

Ja - wprawdzie w innym mieście - zawsze zapisywałam się bez meldunku. Tylko dowód był potrzebny i tyle
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 07:50   #1257
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Możesz się zapisać chyba do każdej biblioteki. Ja np. byłam ostatnio w jednej z filii z systemem Aleph i pytali dziewczynę tylko o to, czy ma jakieś miejsce zamieszkania we Wro

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-11, 15:29   #1258
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Apiska, plywok- Impersona , nie Impresona

Apisko- nie musisz być zameldowana. Ta na Wyszyńskiego jest oki, niedawno była remontowana, nie wiem czy już ją otworzyli. Ja na Roosvelta wypożyczam wszystko, mają bardzo bogate księgozbiory, bo dużo kupują nowości z Funduszu Czytelniczego (rocznie płacimy 10 zł składki).
Stary 2010-10-11, 18:06   #1259
Apiska
Zakorzenienie

Roosvelta gdzie dokładnie?

Przepraszam za błąd w nicku, miałam w zamiarze napisać poprawnie ...
Czy na wyszynskiego jest pobierana jakaś opłata?
Ślub

41/40
Stary 2010-10-11, 19:36   #1260
aktogimka
Zakorzenienie

Ostatnio dyskutowałyśmy o kontroli biletów w naszych tramwajach i autobusach i wykrakałyśmy - miałam dzisiaj kanarków w 107 Tajniacy! Stali obok mnie na przystanku, tupali z nogi na nogę i głośno rozmawiali, jakie to MPK jest niepunktualne, a jak tylko autobus zamknął drzwi i ruszył, to rozpięli płaszcze i wyciągnęli plakietki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości