![]() |
#1231 | |
EDUkator
|
Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisze, bo może komuś się przyda to spostrzeżenie. Fizjoterapeuta potwierdził, że ten przód mu utrudnia. Warto zwrócić uwagę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
BAN stały
|
Jakoś nie mogę się do tych wielorazowych przekonać. Mamy Huggies jednorazowe i powiem wam że wydaje mi się to niesamowitym komfortem. Nasze babcie i niektórych też mamy dały by wiele żeby nie musieć prać i chyba tak też to czuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym już do jednorazowek nie wróciła. To tak jakbym miała zamienić kaszmirowy sweterek na poliestrową szmatkę. Albo porcelanową filiżankę na plastikowy kubek. Inna jakość, inny komfort. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1235 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Dla mnie jednorazówki śmierdzą chemią. Chodzi o to, że brzydzisz się kupy ? Jednorazówki przyjmują tylko lżejszy ładunek, ten bardziej kłopotliwy i tak oglądasz i czujesz przecież. Nie ma się co oszukiwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1236 |
BAN stały
|
Nie no proszę was, chyba nie ma matek, które brzydzą się czegokolwiek swojego dziecka
![]() To że jest pralka to nie znaczy, że pranie ich jest komfortowe. Huggiesa sciągam, zawijam i wyrzucam. Dla mnie akurat to jest komfortem. Ale oczywiście dla każdego może nim być co innego. Plus dla wielorazówek za świetne kolory i delikatność ale jednak jednorazowe też nie odparzają jak są dobrze dobrane. Z tym porównaniem do swetra może nam się tak wydawać, bo dziecko nam nie powie jakie ma odczucia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama wolałabym miec na sobie bawełniany delikatny wkład z otulaczem z wełny i zdecydowałam że w tym będzie "chodzic" moje dziecko. Dwa, kwestia zdrowia. Wiesz dokładnie co zawierają te pampersy, czym.sa nasączone, jaki mają skład i jaki jest wpływ na zdrowie tych substancji jeśli wsiakają przez skórę dziecka? Trzy, środowisko. Jeden pampers, rozkłada się 700-1000 lat. Pranie wielopieluch to żaden problem. Zdecydowana większość pracy załatwia pralka (zależy jeszcze czego dokładnie używasz). Czy pranie ubranek dziecięcych jest dla Ciebie dużym obciążeniem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2019-11-24 o 07:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
Konto usunięte
|
Super ze jest taki wątek, chętnie odkopię bo sama chętnie poczytam wasze opinie bo interesuje się aktualnie tym tematem
![]() chociaż mam jeszcze dużo czasu na konkretne przygotowania to chce zacząć kompletować pieluszki wcześniej wiec myśle ze wasze opinie będą bardzo pomocne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1241 |
Zakorzenienie
|
Cuddly polecam poszukać grup tematycznych na fb, informacje aktualne, na bieżąco można dostać dużo porad. Najlepiej na początku skorzystać z lupki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1242 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieki, już kilka znalazłam, będzie trzeba robić dogłębny research ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
Zakorzenienie
|
Nie ma co się zniechęcać i powoli wszystko ogarnąć. Na początku miałam mętlik, z czasem minęło, ale ja wciąż czekam na malucha. Tyle tylko, że kupiłam też trochę pieluch jednorazowych, żeby na spokojnie zacząć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1244 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez mam taki plan, żeby zacząć z jednorazowkami a jak już ogarnę instrukcje obsługi malucha to pomału wdrożyć wielo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.