|
|
#1231 |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
znowu ja
![]() zestaw PRAWIE zerżnięty od Yoanki ![]() mycie hergon fioletowy z artiste różową d/s alterra morelowa zmieszana z garnierem AiK b/s ociupina zielonej joaśki żel lniany i na niego fioletowy artiste nie jest źle ale hergon mi nie podszedł
|
|
|
|
|
#1232 |
|
Rozeznanie
|
ŚRODA
oliwa z oliwe+rycyna+olej słonecznikowy+ odżywka-->ponad dwie godziny M-szampon Joanna naturia z zieloną herbatą (sklap i ugniatanie łapskami z szamponem po długości) O-Stapiz z proteinami jedwabiu pianka do loków z Nivea Joanna len i rumianek b/s plunking na noc CZWARTEK wierzch potraktowany papilotami żel z Bielendy Joanna len i rumianek b/s plunking na chwilę 1,2- po stylizacji PIĄTEK po nocy w plunkingu żel z Bielendy Joanna z lnem i rumiankiem 3- po stylizacji Edytowane przez aleksandra987x Czas edycji: 2012-04-06 o 21:53 |
|
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
04.04.12
HENNA 06.04.12 M1: BD - żel M2: olejek myjący ZIAJA O: garnier AiK Bs: joaśka zielona Skalp: jantar + sok aloesowy Schnięcie naturalne Poszłam spać jeszcze z dość wilgotnymi włosami. Rano fajnie, miękkie jak kaczuszka i gładkie jak aksamit
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Raczkowanie
|
W codzienniku jestem pierwszy raz, moje włosy nie zachwycają aż tak bardzo jak wasze, ale CG jestem dopiero od tygodnia i jestem przeogromnie szczęśliwa ze swoich nieśmiałych zakrętasów
![]() Wybaczcie to zamazane tło, ale mam wścibską koleżankę. która lubi śledzić ten profil i nie chcę jej utwierdzić w przekonaniu, że odnalazła mój profil
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Nindżopesz
|
Z pewną taką nieśmiałością wpisuję się po raz pierwszy i mam nadzieję nie ostatni. To moje początki z odstawieniem grzebienia i cieniowaniem, które niby ma podkreślać skręt (chyba niezbyt wyszło bo cięłam sama i przydałaby się jeszcze jakaś warstwa. Ale się cykam dalej cieniować.)
Full opcja inspirowana wpisami AgRafki: - dwa dni z oliwką Hipp i mgiełką keratynowo-elastynowo-pantenolowo-aloesowo-witaminową - mycie szamponem Hipp - na 15 min maska Bingo z elastyną + 5 kropli keratyny (następnym razem dam więcej) + pół łyżeczki spiruliny - płukanka lniano-octowa z odrobiną oliwki Hipp dla smaku ![]() - Joaśka z miodem b/s + nieco żelu lnianego + oliwka Hipp na końcówki (akcja denko) - grzebień, ugniatanie głową do góry, zawijanie najkrótszej partii na palec - po wyschnięciu odcisnęłam w jakiś chamski poliester Wybaczcie zamazaną twarz - na makijaż już zabrakło czasu Jestem zadowolona chociaż kusi rozczesanie i nie wiem czy aby nie powinnam mocniej odciskiwać żelu. Potestujemy. |
|
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
M: Isana Babassu
O: Alterra morela Joanna mak i bawełna 'dżem' lniany, wersja z małą ilością żelfixu suszenie dyfuzorem odstawaczy się dużo pokazało,trudno. z przodu jest ładnie, tyłu i tak nie widzę,może wyglądać jak chce
|
|
|
#1237 |
|
Strażnik Wizażu
|
07.04.2012r.
Mycie: - długość Fructis Nutri Gładki - Hipp kubeczkowo - Alterra morelowa na chwilę Zabezpieczanie: - Joaśka miodowa Stylizacja: - Biosilk Rock Hard Gelee |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1238 |
|
Rozeznanie
|
PIĄTEK
M:Joanna z zieloną herbatą, szampon szmponetka Marion "Miedź"+połowa "Blond" O;Garnier AiK+Stapiz z jedwabiem S:pianka z Nivea Joaśka b/s z lnem plunking na noc Efekt: rano w sobotę siano z lekkimi falami... SOBOTA M:skalp Joanną z zieloną herbata O:Garnier AiK S:pianka z Nivea Joanna z lnem b/s podeschnięte wsadzone w plunking Efekt: pięknie, loki i objętość- nie ma zdjęć NIEDZIELA: po nocy w plunkingu tylko żel z Bielendy efektdziś jak na zdjęciach ![]() 1,2 z lampą 3,4 bez lampy |
|
|
|
|
#1239 |
|
Rozeznanie
|
O: olej z orzechów laskowych na godzinę
M: BD na skalp, Joaśka cytryna na długość O: Bingo shea + kolagen z Bingospa(chlupnięty na oko) plukanka lniano-octowa, Joaska niebieska, krem z biedry Żel lniany, dyfuzor. Na święta jest fajnie
|
|
#1240 |
|
Raczkowanie
|
08.04,.2012r
Wcierka (dnia poprzedniego): Jantar +jedwab Biosilk na końcówki+Joaśka z Apteczki Babuni serum na końcówki+Rosa we włosach z Lotonu. Olejowanie: Krem BB na całą noc. Mycie: Radical z czerwoną zakrętką. Odżywka d/s: Isana z babasu na 10 min. Odżywka b/s: Joaśka z miodem i cytryną.+Joaśka z Apteczki Babuni serum na końcówki. +płukanka z cytryną. (zapomniałam )Styling: Czarna Rzepa z Bielendy. +ręcznikowanie cały dzień. Wewnętrznie: CP,dorżdże,skrzyp. |
|
|
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
08.04.2012 - mycie wieczorem
Isana z Babassu d/s odżywka Cien (Lidl) b/s Joanna z cytryną żel lniany i mrożący, dyfuzor sucharki spięłam klamrą na czubku głowy na noc bo bałam się przyklapu, rano lekka reanimacja lnianym zdjęcia bez lampy, podoba mi się
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Rozeznanie
|
minimalizm
![]() na noc kokos ![]() mycie: alterra mandel & jojoba (podrażnił mi skalp d/s garnier AiK na 10 minut spłukany letnią wodą schnięcie naturalne efekt:KLIK i KLIK
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Mycie - Pollena Savona - szampon pokrzywowy
odżywka d/s - garnier Awokado wcierka - Jantar odzywka b/s Gliss Kur (żółty z olejkami) i dodatkowo olejek jojoba od połowy długości |
|
|
|
|
#1244 |
|
Nindżopesz
|
Testowanie wszystkiego naraz:
- na noc mgiełka z półproduktów i soku aloesowego + oliwka Hipp - na półtorej godz. maseczka z żółtka, soku aloesowego, oleju lnianego, 5 kropli pantenolu i odżywki Artiste - mycie dzieckim Hippem - na 15 min Garnier AiK + 10 kropli keratyny + pół łyżeczki spiruliny - płukanka lniano-octowo-aloesowo-oliwkowa (odrobinka Hipp) - b/s Joanna z miodem - krem zielony z Biedronki, czesanie, ugniatanie i zawijanie głową do góry, po wyschnięciu rozczesanie palcami Efekt ok ale bez sensu tyle roboty Kolejne podejście będzie w wersji minimalistycznej. Wnioski: Krem z Biedronki lepiej mi podchodzi jako stylizator od żelu lnianego chociaż powoduje drobnicę. Keratyna jako d/s daje efekt baaardzo śliskich włosów Spirulina je usztywnia. Maseczka z jajkiem beznadziejnie się zmywała a włosy były tępe w dotyku - innych efektów nie zauważyłam ale i tak do niej wrócę. EDIT: następnego dnia kompletny przyklap i strąki - przegięłam. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2012-04-12 o 15:48 |
|
|
|
|
#1245 |
|
sentimental animal
|
dzisiaj bardzobardzo minimum, takie tam, spłukanie włosów po ćwiczeniach
![]() mycie odżywką Isana z babassu harmonijkowanie dużo odżywki b/s Joanna z lnem i rumiankiem krem z biedronki na końcówki żel męski isana ugniatanie, harmonijkowanie again wsio ![]() efekt: na razie mokre, ale już widzę, że jest fajnie
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
Olejowanie: Hegron róż (odżywka)+olej rycynowy z kroplą winogronowego. Pod czepek na 2 godzinki.
Mycie:Szampon Hipp. Odżywkowanie:Garnier AiK na 5 min bardzo obficie. Odżywka, b/s:Joasia z miodem i cytryną + Eliksir ziołowy Green Pharmacy (mgiełka). Styling: Bielenda czarna rzepa. +jedwab Biosilk na końcówki i serum na końcówki Joaśki. Wew:skrzyp,CP Efekt:Siano, puch, tragedia ![]() edit: Rano fajne ale brak skrętu Edytowane przez mahhysia Czas edycji: 2012-04-12 o 17:19 |
|
|
|
|
#1247 |
|
Nindżopesz
|
Pospamuję jeszcze
![]() - na noc mgiełka z półproduktów + Garnier AiK + oliwka BDfM (fajny mix) - mycie Balsamem do kąpieli BDfM (suuuper, zmył olej) - d/s na 15 min Garnier AiK + pół łyżeczki spiruliny (usztywniające dziadostwo) - płukanka aloesowo-octowo-lniana (chyba przeginam z częstotliwością ale farbowałam dziś odrosty więc czuję się usprawiedliwiona) - b/s Joanna z miodem - żel lniany + odrobina Biedrokremu do rąk (ten ostatni obciąża w dużych ilościach), ostre ugniatanie ręką i pieluchą także podsychających (czemu wcześniej na to nie wpadłam?!), roztrzepanie suchych palcami Wilgotne super się pokręciły ale po całkowitym wyschnięciu opadły. Mimo opadnięcia prawie nie ma prostych kosmyków od spodu a gdzieniegdzie robią się korkostrąki Puch do przyjęcia, objętość jak na mnie niezła. Kupię sobie dyfuzor ![]() EDIT: następnego dnia korkostrąki nadawały się niestety do czesania ale po rozczesaniu miałam świetne, sprężyste fale. Miałam dopóki nie nawaliłam na nie oleju ![]() Czyli zestaw do dalszej analizy. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2012-04-13 o 16:25 |
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
czwartek
M: szampon Lilliputz perfumfrei + mój O: wax avocado z glutem lnianym pod folię b/s: krem z biedry i mleczko jedwabne Bingo zapamiętać - nie chodzić spać w mokrych włosach ;] dzisiaj M/O: Bielenda błotko O na długość: Marion maseczka do włosów jasnych + ciut Nivea Long Glutek lniany z cytryną bez czesania, bez plunkingu jest zacnie
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Mycie Babydream
płukanka - octem jabłkowym odżywka d/s - Alterra granat i aloes odżywka b/s - Joanna z lnem i rumiankiem od połowy długości serum do paznokci (tak, tak nie pomyliłam się) z L'Biotica efekt? Włosy miękkie i błyszczące, a skręt podkreślony. Zdjęć brak, bo bateria padła w aparacie. |
|
|
|
|
#1250 |
|
Rozeznanie
|
O: olej kokosowy z ecliptą
M: BD na skalp, Mr Potters na długość O: Alterra morela + kolagen z Bingospa+szczypta all in one Reszta ja zwykle.
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Olej - Vatika kokosowa
Mycie - Babydream szampon odżywka d/s - Alterra Granat i Aloes odżywka b/s - Joanna z lnem i rumiankiem na końcówki- serum do paznokci z L'biotica |
|
|
|
|
#1252 |
|
Kazar Lady
|
włosy psiknięte aloesem na to bingo z shea z odrobina oliwy z oliwek na 4h
mycie potters z aloesem d/s alterra morelowa zmieszana z rózowa artiste b/s zielona joaśka zel lniany żel artiste fioletowy odrobina mrozącego efekt fajny, pewnie dlatego, ze zupełnie mi nie zalezało na nim ![]() zdjęcia z kamerki jakosc koszmaros |
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj:
Alterra olejek z granatem i aloesem na cały dzień (nie chciało mi się umyć włosów wcześniej )mycie późno wieczorem: -Szampon Fitomed z mydlnicą do suchych kubeczkowo, -Garnier AiK+10 kropel keratyny pod czepek na 10 min -płukanka lniana z Joanną lnianą -ugniatanie -mieszanka żelu Bielenda z odżywką z Mrożącym Joanny -dyfuzor spanie w chustce, rano miałam prawie nieodniecione sucharki :P ten mrożący żel jest mocny, nie wiem czy nie za mocny dla mnie nawet zmieszany1,2,3 - strączki po suszeniu, z lampą (ale śmieszny kolor wyszedł ), widać "scalp see-through" ![]() reszta z dzisiaj, lubimy keratynkę, lubimy ostatnio dawno używałam, fajnie po przerwie, sprężyście
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Dalszy ciąg kombinacji po okresie zwątpienia:
-na całą noc olejek Alterra granat i awokado O- Isana Babassu M- BabyDream na sklap (metoda kubeczkowa) O- Alterra morela i pszenica plus maska Alterra granat Na koniec płukanka ocet+woda Odżywka bez spłukiwania: Joanna balsam miód i mleko Stylizacja: Żel mrożący Joanna. A teraz z powrotem do wyrka się kurować
|
|
|
|
|
#1255 |
|
Raczkowanie
|
O: Olej z pestek winogron na odżywke.
M: Isana z Babasu. O: AiK O b/s: Green Pharmacy Eliksir Ziołowy plunking,harmonijkowanie Joaśka z apteczki babuni w końcówki. Efekt: Jak widać po fotach, tragedia Jedynie jakoś się tam poskręcały.
Edytowane przez mahhysia Czas edycji: 2012-04-17 o 14:10 |
|
|
|
|
#1256 |
|
Rozeznanie
|
15.04.12r
O: włosy psiknięte sokiem aloesowym i na to: 1 łyżka oleju lnianego, 1 łyżka oleju z orzechów włoskich, 1 łyżka olejku alterra z granatem (w końcu wykończyłam), 10 kropli keratyny, 1 łyżeczka soku aloesowego, panthenol w żelu (gorvita) M: skalp - BD żel, długość - isana O: alterra morelowa Bs: joaśka zielona S: dżem lniany (Yarrowia Plunking Schnięcie naturalne Lubie to
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Nindżopesz
|
Niedziela więc i ja postanowiłam się wykąpielić
![]() - na noc mgiełka z soku aloesowego, keratyny, pantenolu, elastyny i witamin + oliwka Babydream fur mama - do mycia Balsam Babydream fur mama (faaajny jest) - na 15 min maska Bingo z elastyną + 10 kropli keratyny - płukanka lniano-aloesowa (to nudne, robię ją chyba ostatni raz) - b/s Joanna z miodem i cytryną - na skalp psikadło z elastyny, witamin i soku aloesowego + wcierka z ziół (testuję nowy patent na porost) - stylizacja żel lniany + krem do rąk z Biedronki, czesanie, ugniatanie podsychających, nawijanie, roztrzepanie suchych palcami, ziew Pozwijały się na całości ale trochę spuszyły, szału nie ma. Ciekawe co je spuszyło, może ziółka? EDIT: dziecko śpi, jest czas na fotki. Od tyłu wyglądają jak zawsze, nuda
Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2012-04-15 o 18:26 |
|
|
|
|
#1258 |
|
Raczkowanie
|
1 przed myciem maseczka z 2 żółtek, 2 łyżek oliwy z oliwek, łyżki oleju rycynowego i 2 łyżeczek miodu na 3h
2 mycie szampon ziołowy Filomed Mydlnica lekarska do włosów suchych i normalnych skóra dłowy na długość mycie żelem do mycia ciała Babydream 3 odżywka ds - Naprawcza maska z masłem shea avon Planet Spa ( wiem ma sylikony ale drogo za nią dałam to muszę i skończyć jakoś) 4 odżywka bs Joanna Naturia Len rumianek (dużo bo i na ociekające wodą i póżniej przy rozczesywaniu palcami) odciśnięcie wody rękami (rozczesałam palcami i wyciskałam wode dłońmi chwytając bokiem nie harmonijkując a raczej tak by się troszkę rozprostowały chciałam mieć dziś fale albo uzyskać jak optymalnie najdłuzszą długość włosów. odciśnięcie wody koszulkami w taki sam sposód jak wyżej nie harmonijkując... jako stylizator balsam z nivea mała ilość
Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2012-04-25 o 18:13 |
|
|
|
|
#1259 |
|
Raczkowanie
|
mycie OMO: na długość isana z babassu, skalp joanna naturia z sls
d/s: alterra granat i aloes b/s joanna naturia z makiem i bawełną |
|
|
|
|
#1260 |
|
Raczkowanie
|
O: olej z pestek winogron na suche 1 godzina
M: BD O: Alterra morela i pszenica S: żel lniany+ męska Isanka czarno-pomarańczowa+ kropla Isany cytryna i miód. +rano trochę Joanny mleko i miód w końcówki. Zrobił mi się lekki puszek po spaniu, reanimacja nic niestety nie dała, dlatego na zdjęciu takie trochę nie fajne. Efekt: Jest lepiej, koszmaru już nie ma. Na drugi raz więcej żelu bo później lekki oklap. Edytowane przez mahhysia Czas edycji: 2012-04-22 o 09:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

Jedynie jakoś się tam poskręcały.