Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-10, 11:47   #1231
muron
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

justine, a może:

http://allegro.pl/maxbaby-62-kolory-...356064117.html

http://allegro.pl/wozek-careto-super...353660647.html

http://allegro.pl/wyprzedaz-super-wo...342038583.html

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

no grudnia;-)

kurcze zjadłam parę frytek i mięsko w sosie. To nie dla mnie za ciężkie żarcie...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 11:50   #1232
Justine1988
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
justine Ty znowu taka zasadnicza. Dla mnie czcze jest mówienie byle było zdrowe- bo to jest dla mnie oczywiste. A jeśli jest możliwość wybrania terminu bez szkody dla żadnej ze stron to nie widzę powodu żeby się oburzać.

anka bzzz jak kupisz porządnej firmy z atestami to nie ma problemu, dziecko i tak nie lezy w tym po 6 godzin;-)
Nie wiem po czym wnosisz, że się oburzyłam..raczej zartem to napisałam o czym świadcza emotoikonki..po coś one są nie unos sie tak z byle powodu

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 11:50   #1233
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Ona mi teraz dała antybiotyk, 10 dni kuracji, a 23.12 mam mieć kontrolny posiew. Jeśli wszystko będzie ok, to dobrze.
W przypadku cc nie ma to takiego znaczenia, bo dziecko się może zarazić przechodząc przez kanał rodny. Gdybym nie była leczona, a GBS był pozytywny to dziecko by faktycznie musiało dostać antybiotyk.

ale leczenie przed porodem nic nie da jak jestes nosicielka. Jestem nosicielka takze przechodzilam to w pierwszym porodzie bo zaczelam rodzin sn a skonczylo sie cc. Teraz chodz bede rodzic cc to wiem ze i tak bede miala to badanie to bu standard, kazda ma. Z ta bakteria jest tak ze raz jest jej mniej raz wiecej. Czasem moze nawet nie wyjsc na badaniu ale jak sie jest noscileka to wczasie prodou musisz dostac antybiotyk by nie zarazic dziecka. Jest to przez kroplowke i przewaznie penicylina.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 11:50   #1234
vilya
Zadomowienie

http://allegro.pl/wozek-spacerowka-g...350989466.html ja mam taco coś takiego tylko chyba inny model. One wszystkie są do siebie podobne a nie mam do niego dokumentów bo to od szwagierki dostałam. Tylko ciężki jak cholera jest. Ale nie będę nowego kupować, później na lato to jakąś fajną lekką spacerówkę kupimy.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 11:52   #1235
make_up_istka
BAN stały

Wy też macie ostatnio takiego strasznego lenia w dzień? Siedzę przy komputerze, leżę na kanapie, śpię, jem, dopiero wieczorem zabieram się za coś sensownego i porządkuję pokój, robie pranie itp. leń zawodowy...
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 11:56   #1236
Justine1988
Zadomowienie

[QUOTE=muron;23677138]justine, a może:

http://allegro.pl/maxbaby-62-kolory-...356064117.html

http://allegro.pl/wozek-careto-super...353660647.html

http://allegro.pl/wyprzedaz-super-wo...342038583.html

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

no grudnia;-)

kurcze zjadłam parę frytek i mięsko w sosie. To nie dla mnie za ciężkie żarcie...[/QUOTE

Fajne te wózki i jaka cena..ano ale bez fotelika, jednak zawsze mozna dokupić..dzięki za linki 1 i 3 mi sie podobaja, troche duza gondole maja ale moze to i lepiej. Dzieki

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-12-10, 12:02   #1237
make_up_istka
BAN stały

Justine duża gondola w przypadku zimowych dzieci jest bardzo ważna. Pamiętaj że swobodnie musi się tam zmieścić dziecko w kombinezoniku i ewentualnym śpiworku/kocyku/kołderce. A dość zimno może być aż do kwietnia, wiec dziecko zdąży troszkę podrosnąć. A z tego co mówią znajome mamy to każda z nich używała gondoli przynajmniej 6-8 miesięcy. Moja gondola jest 4cm dłuższa i 1cm szersza. No i ciut wyższa.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-10 o 12:03

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 12:02   #1238
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie 27 grudnia na 3 dni przed koncem nowego roku???;-) O to biega;-)

ale chyba nie ma wyjścia, od wczoraj to zaakceptowałam, dlatego robię teraz różne rzeczy dla siebie: okulary, fryzjer, maseczki, nowe buty hi hi
jak tak wychodzi tydzien przed terminem, lepiej to niz ryzykowac
plus taki ze mozna dziecko od podatku odpisac

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 12:09   #1239
cytrynka3002
Zadomowienie

gosiaczek - zaciskam mocno kciuki, żeby było okej wszystko!!

Ja już po rozdaniu. Na razie dyplom magistra wkładam sobie na półkę, między książki...wiecie co, z mojego kierunku byłam "aż" ja i koleżanka po odbiór dyplomu...wiecie, na licencjacie był cały rok, a teraz obroniło się raptem 7 osób...dla mnie to niepojęte - dwa lata studiowania i nie można się zxmobilizować, żeby napisać i obronić pracę?? Zwłaszcza, że na moim kierunku można pisać pracę o czym się chce (nie przesadzam - serio tak jest!!).

Wczoraj narzekała Justine, dziś ponarzekam ja - pokażę mężowi fotki z rozdania dyplomów, po czym je chyba wykasuję!! Kurczę, sama jak siebie oglądam w lustrze, albo mąż mi robi fotki, to wydaje mi się, że wyglądam okej...wszyscy mi tak mówią...a dziś zrobiłam sobie zdjęcia w tej mega wielkiej todze, z koleżanką ważącą 45kg i się załamałam - normalnie słonik ze mnie nieprzeciętny!!

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Wy też macie ostatnio takiego strasznego lenia w dzień? Siedzę przy komputerze, leżę na kanapie, śpię, jem, dopiero wieczorem zabieram się za coś sensownego i porządkuję pokój, robie pranie itp. leń zawodowy...
Witaj w klubie leni patentowanych.
Ja albo oglądam tv, czytam książki, albo na necie siedzę...i tak aż mąż wróci z pracy - dopiero wtedy "zaliczam" spacer i zakupy.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 12:10   #1240
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość

Ja już po rozdaniu. Na razie dyplom magistra wkładam sobie na półkę, między książki...wiecie co, z mojego kierunku byłam "aż" ja i koleżanka po odbiór dyplomu...wiecie, na licencjacie był cały rok, a teraz obroniło się raptem 7 osób...dla mnie to niepojęte - dwa lata studiowania i nie można się zxmobilizować, żeby napisać i obronić pracę?? Zwłaszcza, że na moim kierunku można pisać pracę o czym się chce (nie przesadzam - serio tak jest!!).

Wczoraj narzekała Justine, dziś ponarzekam ja - pokażę mężowi fotki z rozdania dyplomów, po czym je chyba wykasuję!! Kurczę, sama jak siebie oglądam w lustrze, albo mąż mi robi fotki, to wydaje mi się, że wyglądam okej...wszyscy mi tak mówią...a dziś zrobiłam sobie zdjęcia w tej mega wielkiej todze, z koleżanką ważącą 45kg i się załamałam - normalnie słonik ze mnie nieprzeciętny!!

e tam, od razu słonik - normalnie ciężarówka

a u mnie to ja obniżonego brzucha nie zauważę, bo ja cały czas mam nisko, od początku ciąży.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 12:11   #1241
make_up_istka
BAN stały

Cytat:

Gratuluję
A wagą się nie przejmuj. Ty jesteś w ciąży i to normalne, że się tyje a i z tym można wyglądać pięknie, a w todze chyba każda z nas, z brzuchem wyglądałaby jak słonik

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
a u mnie to ja obniżonego brzucha nie zauważę, bo ja cały czas mam nisko, od początku ciąży.
Taaaa, ja też miałam nisko i mówiłam że niżej się nie da. A dało się Wtedy przynajmniej nie było mi w całości widać wszystkich żeber. Aż chyba dzisiaj zrobię zdjęcie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 12:17   #1242
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Nie wiem po czym wnosisz, że się oburzyłam..raczej zartem to napisałam o czym świadcza emotoikonki..po coś one są nie unos sie tak z byle powodu
ja się uniosłam bo stwierdziłam, ze pouczasz;-)

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
jak tak wychodzi tydzien przed terminem, lepiej to niz ryzykowac
plus taki ze mozna dziecko od podatku odpisac
dobre;-)

Stary 2010-12-10, 12:17   #1243
achaia
Raczkowanie

Witamy,

po cotygodniiowej wizycie u ginki - szyjka krótka ale wciąż trzyma
Byłam też u okulisty i moge rodzić SN Wymaz pobrany ale na wyniki czeka się około 10 dni i mam nadzieje że doczekam ich zanim się rozpakuję
A co do KTG to też mam na nie chodzić raz w tyg. Także co lekarz to inna metoda.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
jade do szpitala z corką
. kazali ja polozyc na 10 dni, moj gin powiedzial ze leopiej zebym z nia jechala niz maial zostac sama w domu i sie martwic. nie wiem czy nas wogole przyjma w olawie, jak cos to bedziemy jechac do trzebnicy....... mam nadzieje, ze nie urodze tam.... blagam was trzymajcie kciuki zeby wsytzko bylo ok.
Trzymamy

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ja nie wiem, czy to może już się zbliża ten dzień, ale strasznie mnie brzuch boli, raz jak na okres, raz jakbym miała problemy żołądkowe. Do tego kręgosłup w nocy mi napierniczał. Myślicie, że trzeba się martwić?
Ostatnio też mam takie jakby @ bóle i krzyż mnie pobolewa, głownie nad ranem mnie to dopada i tez zastanawiam się czy to nie od przewodu pokarmowego aby. Zwłaszcza po tym żelazie nieszczęsnym.

Cytat:
No obijam sie koncertowo zmuszam się do ogarnięcia chatynki i przygotowania czegoś do jedzenia a poza tym nic, siedzę na necie albo czytam albo oglądam tv. Jeszcze zima mnie całkowicie uziemiła w domu i wyłażę tylko jak jakaś duszyczka mi towarzyszy bo boję się że się wywalę.
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 12:18   #1244
make_up_istka
BAN stały

E tam, dziewczyny. Każda z nas przeciez marzy o zdrowym dziecku - to logiczne. A ponad to każda z nas ma inne oczekiwania - jedna chce już zaraz urodzić, druga chciałaby w konkretnym terminie, jeszcze innej to zupełnie wisi. A i tak niezaleznie od tego jak będzie, będziemy sie cieszyć.
Stary 2010-12-10, 12:18   #1245
cytrynka3002
Zadomowienie

vilya, make_up_istka - dzięki, już mi trochę przeszło - faktycznie te togi to nie najlepsze rozwiązanie dla kobiet w ciąży, hehe.

A co do brzucha - mi się trzyma w miarę wysoko - zaczyna się pod biustem zaraz, choć największy jest na dole...ciekawe, jak u mnie to obniżenie będzie wyglądało...

Stary 2010-12-10, 12:19   #1246
Justine1988
Zadomowienie

Podsumowując to z dzidziusiowych zakupów mamy:
- łożeczko+ materacyk+całe wyposazenie Posciel i przesciaradelko
- rożek x 3 sztuki
- 2 kocyki
- 1 pieluszka flanelowa
- ubranka+kombinezon i kurteczki+skarpetki, buciki
-butelki antykolkowe TT 2x 260 ml i 2 x 150 ml
- smoczek ( jeden TT uspokajający i jeden zwykły)
- lezaczek
- wanienka
- recznik kąpielowy
- szczotka+grzebyk
- pościel do wózka
- sliniaczki
- przewujak i sztywny na łóżeczko i miekki
- mate edukacyjna;-)

zostalo nam jeszcze do kupienia:
- wózek
- pieluszki
- kosmetyki ( zestwa nivea baby + spirytus do pepuszka,gaziki, sudocream, i to chyba wszytsko )
- karuzelka do łożeczka
- pampersy
- i ze 3 komplety śpioszki+kaftanik bo tego mam mało
- i ciepła czapeczka, szalik i rekawiczki.
- nozyczki do paznokci
- aspirator do noska

dla mnie Mamy :
zamówione/ czekam na paczke:
-2 koszule do karmienia,
-2 staniki do karmienia,
- kapcie do szpitala
Mam:
-szlafrok
- laktator

Do kupienia:
- klapki pod prysznic
- majtki jednorazowe
- kapturki
- wkładki laktacyjne
- wkłady poporodowe
- bepanthen na sutki
- kosmetyki do szpitala
- cos do przemywania krocza albo jakiś płyn do higieny intymnej albo szare mydło ( a może coś polecacie na przyspieszenie gojenia)??
-2 reczniki
- kosmetyczkę

To chyba wszystko może cos pominęłam..pomóżcie:prosi :
Może wypadałoby jeszcze kupic jakis sterylizator do butelek..polecacie jakis niedrogi i dobry???Bo podgrzewacza raczej nie kupujemy.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-12-10, 12:19   #1247
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez achaia Pokaż wiadomość
No obijam sie koncertowo zmuszam się do ogarnięcia chatynki i przygotowania czegoś do jedzenia a poza tym nic, siedzę na necie albo czytam albo oglądam tv. Jeszcze zima mnie całkowicie uziemiła w domu i wyłażę tylko jak jakaś duszyczka mi towarzyszy bo boję się że się wywalę.
mam to samo. co do joty. I jakoś nie mam wyrzutów sumienia... Jeszcze kilka tygodni i dostaniemy tak w kość, że hoho

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 12:20   #1248
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Haha, ja to na dłuższe dystanse mam zakaz wychodzenia samej, bo z moim talentem pewnie bym się gdzieś potłukła na tej ślizgawce...
Stary 2010-12-10, 12:22   #1249
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy,

po cotygodniiowej wizycie u ginki - szyjka krótka ale wciąż trzyma
Byłam też u okulisty i moge rodzić SN Wymaz pobrany ale na wyniki czeka się około 10 dni i mam nadzieje że doczekam ich zanim się rozpakuję
A co do KTG to też mam na nie chodzić raz w tyg. Także co lekarz to inna metoda.

Trzymamy

Ostatnio też mam takie jakby @ bóle i krzyż mnie pobolewa, głownie nad ranem mnie to dopada i tez zastanawiam się czy to nie od przewodu pokarmowego aby. Zwłaszcza po tym żelazie nieszczęsnym.

achaia pewnie co tydzień bo masz szyjkę skróconą, ja nie muszę do tego porodu 27;-) Ale szyjka jaka była taka jest;-)

idę sortować ciuchy bo ja chomik, a potem do domu dziecka. Kupuję w cholerę i nigdy nie zakładam, bo coś tam;-) ALe leczę się z kompulsywnego kupowania;-)

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Podsumowując to z dzidziusiowych zakupów mamy:
- łożeczko+ materacyk+całe wyposazenie Posciel i przesciaradelko
- rożek x 3 sztuki
- 2 kocyki
- 1 pieluszka flanelowa
- ubranka+kombinezon i kurteczki+skarpetki, buciki
-butelki antykolkowe TT 2x 260 ml i 2 x 150 ml
- smoczek ( jeden TT uspokajający i jeden zwykły)
- lezaczek
- wanienka
- recznik kąpielowy
- szczotka+grzebyk
- pościel do wózka
- sliniaczki
- przewujak i sztywny na łóżeczko i miekki
- mate edukacyjna;-)

zostalo nam jeszcze do kupienia:
- wózek
- pieluszki
- kosmetyki ( zestwa nivea baby + spirytus do pepuszka,gaziki, sudocream, i to chyba wszytsko )
- karuzelka do łożeczka
- pampersy
- i ze 3 komplety śpioszki+kaftanik bo tego mam mało
- i ciepła czapeczka, szalik i rekawiczki.
- nozyczki do paznokci
- aspirator do noska

dla mnie Mamy :
zamówione/ czekam na paczke:
-2 koszule do karmienia,
-2 staniki do karmienia,
- kapcie do szpitala
Mam:
-szlafrok
- laktator

Do kupienia:
- klapki pod prysznic
- majtki jednorazowe
- kapturki
- wkładki laktacyjne
- wkłady poporodowe
- bepanthen na sutki
- kosmetyki do szpitala
- cos do przemywania krocza albo jakiś płyn do higieny intymnej albo szare mydło ( a może coś polecacie na przyspieszenie gojenia)??
-2 reczniki
- kosmetyczkę

To chyba wszystko może cos pominęłam..pomóżcie:prosi :
Może wypadałoby jeszcze kupic jakis sterylizator do butelek..polecacie jakis niedrogi i dobry???Bo podgrzewacza raczej nie kupujemy.
justine

do kosmetyków dodaj Linomag np, alantan bez cynku na co dzień, sudocrem tylko na problemy bo b wysusza, ja bym dodała sól fizjologiczną do noska, ale nie w sprayu bo dzieciaki tego nie lubia, nawilży śluzówkę w czasie grzania kaloryferem

Zamiast sterylizatora kup garnek za 10 zeta;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 12:24   #1250
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Justine duża gondola w przypadku zimowych dzieci jest bardzo ważna. Pamiętaj że swobodnie musi się tam zmieścić dziecko w kombinezoniku i ewentualnym śpiworku/kocyku/kołderce. A dość zimno może być aż do kwietnia, wiec dziecko zdąży troszkę podrosnąć. A z tego co mówią znajome mamy to każda z nich używała gondoli przynajmniej 6-8 miesięcy. Moja gondola jest 4cm dłuższa i 1cm szersza. No i ciut wyższa.
Pamietam jak wygląda twoj wózek, faktycznie tez ma dużą gondolę ale jest bardzo łądny tylko koła ja chce z przodu obrotowe a ty masz chyba wszystkie stałe??Tak.

Może i masz racje , że praktyczna taka gondola ale mi sie podobaja takie zgrabniutkie jak ma Baby Merc ( męzowi ta nazwa bardzo przypadła do gustu) i Coneco Barracuda...no pomyśłimy jeszcze narazie unas na 1 miejscu Baby Merc ale ten z kolekcji 2010. Fajna cena 980 zł, i ma wszytsko i gondole i spacerowke i fotelik i jest ładny ..a kolor albo banan z czarnym lub zielono- czarny jakmyśłicie, który ładniejszy???
A jeszcze najlepszy Popiel+ róz ..ale to juz typowo dla dziewczynki a chcemy wozek jednej juz na wszystkie nasze dzieci a liczymy jeszcze na synka;-) zreszta z ta płcia tez róznie bywa narazie córa dwa razy potwierdzona ale nigdy nie wiadomo a wózek to juz drogi i poważny zakup.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-12-10, 12:25   #1251
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ejjjjjjjjjj dziewczyny i ja się dołączam do etatowych leni
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 12:27   #1252
cytrynka3002
Zadomowienie

Justine - według mnie masz wszystko na liście...a nawet za dużo (3 rożki!!), ale jak mawia babcia moja lepiej mieć za dużo i oddać komuś, niż mieć za mało i się denerwować...

Ja leżaczek dostanę od rodziców, ale to po urodzeniu Karolka .

Mi z zakupów dla mnie i dziecka został spirytus i karuzelka, którą Mały dostanie od nas pod choinkę.
No i album dziecka, ale to od babci dostaniemy pod choinkę.

No chyba, że coś tam mi się przypomni, albo Wy podpowiecie...

Stary 2010-12-10, 12:31   #1253
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Witaj w klubie leni patentowanych.
Ja albo oglądam tv, czytam książki, albo na necie siedzę...i tak aż mąż wróci z pracy - dopiero wtedy "zaliczam" spacer i zakupy.
To wczoraj Ty mnie pocieszałaś to dziś ja Ciebie pocieszę
Nie przejmuj sie niczym, na pewno nie wyglądasz tak strasznie jak piszesz.Pociesz się faktem, że na forum masz wiele grubszych koleżanek, m.in Justine napewno śliczna z Ciebie przyszła mamusia iniejdena koleżanka ci zazdrości tego faktu a i z tego co pamietam nie przytyłas wiele wiec źle być nie możeA po porodzie wszystkie tu bedziemy sie wspierac co by szybko stać sie seksownymi i zgrabnymi mamusiami..ja mam taki cel
Poki co nie przejmuj sie i nie porównuj do koleżanki 45 kg., niesamowity chudzielec z niej.,ja to bym przy niej wyglądała..jak..(hmmm jest cos większego od słonia)???jak wieeelki hipopotam

Gratuluje odebrania dyplomu Pani Magister i prosze mi tu cieszyc sie z tego faktu a nie zawracać sobie głowę bzdurami...trzeba to oblac..albo szklanka kakao albo może karmi???zaszalej

24.02.2011 r.

Nadia:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 12:33   #1254
make_up_istka
BAN stały

Justine ten bananowy śliczny A nasz owszem ma nieskrętne koła bo ja nie chciałam (chyba że trójkołowiec by był), bo nie wyobrażam sobie tego na naszych wrocławskich chodnikach... A ten mimo że ma nieskrętne to bardzo wygodnie się prowadzi.

My na razie karuzelki nie kupujemy - i tak w pierwszym miesiącu nie będzie potrzebna. Nie mamy za to fotelika a to ważniejsze niż wózek. No i został spirytus do kupienia i więcej pampków
Stary 2010-12-10, 12:33   #1255
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
mam to samo. co do joty. I jakoś nie mam wyrzutów sumienia... Jeszcze kilka tygodni i dostaniemy tak w kość, że hoho
amen

make_up_istka wczoraj, jak wychodziłam na to spotkanie "Mama rozmawia" to sąsiadka zatroskana spytała się, czy aby na pewno dobrze się czuję wychodząc w taką ślizgawicę. A ja na to, że tak i dopiero dzisiaj do mnie dotarło o co jej tak na prawdę chodziło nie ma to jak spóźniony refleks
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 12:34   #1256
olbka
Zadomowienie

mnie brakuje jeszcze wózka, fotelika, butelek, smoczków, podgrzewacza i całego "cyckowego" oprzyrządowania, czyli laktatora, jakiegoś kremu itd. Na staniki już czekam
W przyszłym tygodniu jakoś nadrobimy braki

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 12:35   #1257
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
To wczoraj Ty mnie pocieszałaś to dziś ja Ciebie pocieszę
Nie przejmuj sie niczym, na pewno nie wyglądasz tak strasznie jak piszesz.Pociesz się faktem, że na forum masz wiele grubszych koleżanek, m.in Justine napewno śliczna z Ciebie przyszła mamusia iniejdena koleżanka ci zazdrości tego faktu a i z tego co pamietam nie przytyłas wiele wiec źle być nie możeA po porodzie wszystkie tu bedziemy sie wspierac co by szybko stać sie seksownymi i zgrabnymi mamusiami..ja mam taki cel
Poki co nie przejmuj sie i nie porównuj do koleżanki 45 kg., niesamowity chudzielec z niej.,ja to bym przy niej wyglądała..jak..(hmmm jest cos większego od słonia)???jak wieeelki hipopotam

Gratuluje odebrania dyplomu Pani Magister i prosze mi tu cieszyc sie z tego faktu a nie zawracać sobie głowę bzdurami...trzeba to oblac..albo szklanka kakao albo może karmi???zaszalej
Dziś weekend się zaczyna, więc mąż pewnie wymyśli, jak "oblać" ten dzień. Liczę tylko, że kupi mi kwiaty, a nie moje ulubione ciasto z kremem z cukierni, hehe.
Już mi przeszło narzekanie.

Aha - co do wózka to my mamy baby alu jet - ma dużą gondolę, fajną spacerówkę i fotelik do 10 kg (styka, my i tak chcemy później kupić lepszy jakiś), poza tym gadżety w stylu duży kosz na zakupy, torba, folie przeciwdeszczowe, śpiworki do spacerówki i fotelika, regulacja rączki, oparcia w gondolce etc.
U na wybór padł na ten wózek z kilku względów:
-duża gondola
-pompowane koła, przednie skrętne
-lekki, jako, że mieszkam na 4 piętrze (z gondolą wazy mój około 10kg)
- spacerówka z możliwością dwojakiego zamontowania, z funkcją obniżania siedzonka do pozycji leżącej
-adapetry do fotelika, żeby można go było na ramie zamontować
- nie chcieliśmy też przekroczyć sumy 1500zł

My na początku chcieliśmy Tako Jumper X, albo Jedo Batratinę (nie ma skrętnych kół), mąż chciał też X landera, ale ostatecznie wybór padł na baby jet.

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-12-10 o 12:46
Stary 2010-12-10, 12:35   #1258
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
ja się uniosłam bo stwierdziłam, ze pouczasz;-)

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

dobre;-)
nie nic z tych rzeczy

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-12-10, 12:42   #1259
Patrilla
Zakorzenienie

Wink Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Justine na krocze (sliczny wyraz ) Tantum rosa - rewelacja !!
na moje nie kupuj sterylizatora wrzątek i pojemnik wystarczą lub tabletki milton
dziewczyny macie racje duża gondola jest ważna - ale z moich doświadczeń na 100 w oklicach 6 miesiaca przesiądziecie sie do spacerówki maluch najczęściej widzi niebo i już się nudzi
zaszaalałam dzis na lumpkach - dziewczynom z Torunia polecam te na 2 Rubinkowie i koło Bumaru
Stary 2010-12-10, 12:45   #1260
achaia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Święte słowa!!! Teraz jest pora na ostatnie lenistwo

Cytat:
achaia pewnie co tydzień bo masz szyjkę skróconą, ja nie muszę do tego porodu 27;-) Ale szyjka jaka była taka jest;-)

no pewnie takprzed każdą wizyta się zastanawiam " trzyma, nie trzyma, trzyma, nie trzyma ale i tak liczę że zaczekam grzecznie w kolejce bom ja po Tobie bodajże następna do rozpakowania

Justine - wydaje mi się że lista kompletna, ja mam sterylizator TT ten do mikrofali - dołączony był do laktatora, w innym wypadku pewnie bym go nie nabyła
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości