|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1232 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po prostu boli mnie to jak ktoś uważa, że powinno się zaakceptować siebie i uwierzyć w to piękno zamiast widzieć w odchudzaniu swój cel ... No niestety są przypadki, że naprawdę chce się bardzo schudnąć dla tego celu ( tak jak w moim przypadku ) i to jest uzasadnione ... więc nie można mówić, że widzenie w tym ważnego celu nie jest rozsądne ... nie jest on najważniejszy i życia nie przysłania ale bardzo ważny ... bo gdy nie będę już miała tych problemów i nie będzie kapała mi łezka przy 10 parze wtedy będzie mi lepiej fizycznie i taka jest prawda i właśnie o tym od samego początku piszę i próbuję wytłumaczyć, że to będzie właśnie to moje szczęście fizyczne ... bo ja nie mam wyimaginowanego psychicznego podejścia do siebie ... tylko realne po tym co wiedzę ... i właśnie to jest dla takich osób szczęściem fizycznym ta realność spotykana przez takie osoby w sklepach zamieniona na zupełnie inną ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
i widzisz swojego czasu nosiłaś .... schudłaś teraz Ci łatwiej tak więc porozmawiamy jak ja będę nosiła na dole M wtedy pewnie będę tak samo szczęśliwa jak Ty teraz
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Dirtyy, gdzie mierzysz to udo? na samej górze?
|
|
|
|
#1234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chodzi mi o to, że próbuje wytłumaczyć co to znaczy to szczęście fizyczne dla nas bo od tego się wszystko zaczęło ...
|
|
#1235 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)
|
|||
|
|
|
#1236 | |
|
Wtajemniczenie
|
ha a co chcesz zmierzyc swoje?
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
tez chodzę w spódnicach teraz ale wiesz no spodnie tez są dla ludzi dlaczego mam z nich rezygnować ja nie chcę ... chcę je założyć i czuć, że fajnie w nich wyglądam chyba mogę co?
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Wtajemniczenie
|
u góry w najgrubszym miejscu uda mam 61 cm w biodrach 100/101 a w talii 68 widzisz różnicę? to teraz dodaj to do swoich wymiarów i zastanów się czy by Ci było fajnie
|
#1240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I teraz pozostaje pytanie ma się grube uda czy TY je tak postrzegasz? haaaaaa i jakie to dla Ciebie są grube w takim razie?
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra, ja kończę temat, bo mi już na głowę siada, szczególnie cyferki i zaraz sama zacznę sobie wymyślać głupie rzeczy
|
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() Aniu, pamiętam ze zdjęć Twoje uda... masywne to ostatni przymiotnik jaki do nich pasujeJa też chodze głównie w spódnicach i sukienkach, bo cenię sobie wygodę. Zresztą lubię wygladać kobieco, a w spodniach się tak nie prezentuję, Aha, bardzo często noszę leginsy i od nich tunikę. Wygoda to podstawa ![]() I koniecznie wysokie szpilki! Nic tak nie wydłuuuuża nóg
|
|
#1245 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc też święta nie jesteś ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
leginsów nie założę, a spódnice do kolana muszę mieć i do tego kozaki na korku i też czuje się za***iście i kobieco ale jak pojadę w góry to w kiecce i szpilach zasuwać nie będę hahaha
|
|
#1246 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny litości!
bo zwariować możnaKarolinitka widzisz, ja bym nigdy legginsów i tuniki nie włożyła, bo mam za duży tylek do tego i wyglądało by to źle chudzielcu
|
|
|
|
#1247 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;24503302]Dziewczyny litości!
bo zwariować możnaKarolinitka widzisz, ja bym nigdy legginsów i tuniki nie włożyła, bo mam za duży tylek do tego i wyglądało by to źle chudzielcu [/QUOTE]nooooo widzisz hehe wiadomo ze jak sie założy spódnicę zwiewna do kolanka, kozaki, bluzke sexi to się czuję super ale to tez jest taki jakby kamuflarz, ze muszę się ubarć tak by wyglądać i czuć się dobrze, a jest świadomość ze nie mogę zalożyć leginsów czy jeansów ... to są takie ograniczenia a ja ich nie chcę ooooooooo
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
No to się dziś nagadałyśmy za wszystkie czasy
![]() Ja już się powoli zawijam do domu. Do napisania jutro!
|
#1249 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1250 |
|
Wtajemniczenie
|
JEJ! Serca nie macie, kiedy ja nadrobię te Wasze wypracowania?
![]() Doczytam później. Ja mam głównie rozmiar XL, więc to przy Was w ogóle masakra coraz bardziej przychylam się do zdania, że krągłości są sexy, ale muszą być jędrne. Zatem ja do tej jędrności dążyć będę ! Jako, że sama schudłam wcześniej sporo, sama waga osiągnięta nie dała mi żadnego szczęścia. Niestety (pewnie jestem pusta ) to ludzie, którzy zwracali na mnie uwagę dodali mi pewności siebie i sprawili, że zaczęłam podobać się sobie. Chociaż moja waga przy moim wzroście powinna wynosić 69kg, to ja już przy 74 czułam się jak bogini ( a powinnam jak pasztet!)
|
#1251 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Matko, dziewczyny co Was dzisiaj naszło
piszecie jak opętane![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak, zabawę, kaprys bo gruba to nigdy nie byłam. Za to teraz, dużo chudsza tak się czuję. Szukaj tu logiki człowiekuCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;24503302] Karolinitka widzisz, ja bym nigdy legginsów i tuniki nie włożyła, bo mam za duży tylek do tego i wyglądało by to źle chudzielcu [/QUOTE]legginsy skracają nogi bo jakby ucinały je w kostce.. zaintrygowało mnie to udo, moje ma dużo cm |
||||||||
|
|
|
#1252 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;24508883]A ile u Ciebie to dużo?
[/QUOTE]Zmusiłaś mnie do spojrzenia prawdzie w oczy, ale skoro jutro ważenie to cóż, dzisiaj można zmierzyć to, co powoduje, że nieprzychylnie patrzę na swoje ciało, czyli uda. Jest 57cm
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Miało mnie tu nie być, ale weszłam dzisiaj z ciekawości i jestem w szoku. to co dzisiaj przeczytałam to mi się w głowce nie mieści. Jak dołaczyłam do was wakacje to było tu całkiem inaczej,a teraz ciagle jedna drugiej dogryza... Ale ja Cie Dirtyy doskanale rozumiem i w pełni popieram, co to robisz i nie uwazam Cie za chorą...
I zastanawia mnie jedno Laisla jak Ty wazac o 8 kg mniej ode mnie masz aż 4 cm więcej w udzie
|
|
|
|
#1255 |
|
Wtajemniczenie
|
No to dobrnęłam
![]() Dirty: Moja Kochana! ale żeś się dzisiaj na złościła Powiedzmy, że wiem co czujesz z tymi spodniami. Najgorzej jak idziesz z kimś jeszcze, np. koleżanką, wchodzisz sama do szatni z 10 parami spodni i wychodzisz z niczym, a ona się pyta "I co?" Mnie to aż się płakać chce w takich momentach, zwłaszcza, że większość moich koleżanek to szczuplaki i to aż wstyd, że np. dopiąć się nie mogę, albo nogi przecisnąć Trzymam bardzo mocno za Ciebie kciuki! Karolinitka: Może coś w tym jest, że człowiek zajmuje się dietą jak nie ma co robić no i wychodzą takie kwiatki w myślach - że jestem wielka buba, i wyglądam jak pół tyłka zza krzaka. Samara: ostra się zrobiłaś ale rozumiem, czasem trzeba przemówić do rozumu. Haaa, ja mam wielkie uda, udziska Obcasy, rurki,itd. pomagają - ale ile można Odchudzanie to wielka sztuka, zarówno psychiczna jak i fizyczna praca nad sobą. Wiele znacie dziewczyn, które schudły nie chciały jeszcze więcej schudnąć? Ustawiamy sobie takie poprzeczki, a kilo w tą czy w tamtą czasami jest naprawdę bez różnicy. To tylko cyferki. A satysfakcja? Podobno gonienie króliczka jest przyjemniejsze niż samo złapanie go Swoją drogą ja mam chyba chore podejście - chociaż nie wiem jak się bym odchudzała to, jak zgrzeszę to najczęściej NIE jest mi wcale źle z tym. Problem polega na tym, że nie umiem przestać, dozować sobie porcji. To też porypane. Chyba nigdy nie będą osobą, która stroni od przyjemności (oby!) ale z drugiej strony chciałabym też znaleźć w tym rozsądek i uporządkować swoje myślenie. Laleczki moje Cudowne! Bądźmy rozsądne i nie dajmy się zwariować. Dążmy do swojego upragnionego celu, czerpmy z tego radość. Cholera, same dobrze wiemy ile wysiłku nas to kosztuje! Mało jest osób, które potrafią znaleźć taką siłę w sobie w porę. Nigdy nie sądziłam, że znajdę taką moc, żeby schudnąć i co najważniejsze walczyć CODZIENNIE sama ze sobą i swoimi słabościami. Jesteście piękne, teraz tylko to szlifujecie ps. a jutro masakryczne ważenie
Edytowane przez OneSweetTaste Czas edycji: 2011-01-20 o 20:28 |
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1258 |
|
Wtajemniczenie
|
Mindless co z Tobą?
|
#1259 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
każdy ważac inaczej lub tez podobnie będzie wyglądal inaczej i dziekuję kochana za poparcie walczylam dzielnie heheh ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
a akurat u mnie celem życia to nie jest, ale jest bardzo ważne i tak będzie i koniec
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bez sensu jest się porównywać bo dirtyy i ja mamy podobną budowę, masywne nogi, a Ty masz nogi do samego nieba, już tyle razy Ci to mówiłam. Za to ja np mam zero tłuszczu na brzuchu, boczkach i piersi w rozmiarze mojej dwunastoletniej córki, pewnie w górnych częściach ciała ważę b. mało
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.

)

Aniu, pamiętam ze zdjęć Twoje uda... masywne to ostatni przymiotnik jaki do nich pasuje

coraz bardziej przychylam się do zdania, że krągłości są sexy, ale muszą być jędrne. Zatem ja do tej jędrności dążyć będę !
Jako, że sama schudłam wcześniej sporo, sama waga osiągnięta nie dała mi żadnego szczęścia. Niestety (pewnie jestem pusta
) to ludzie, którzy zwracali na mnie uwagę dodali mi pewności siebie i sprawili, że zaczęłam podobać się sobie. Chociaż moja waga przy moim wzroście powinna wynosić 69kg, to ja już przy 74 czułam się jak bogini ( a powinnam jak pasztet!)