Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszamy! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 20:33   #1231
agusiownik
Zakorzenienie

Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

Cytat:
Napisane przez iggi0212 Pokaż wiadomość
Jednodniowe. Nie będziemy skacowanych gości katować drugim dniem

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Wydatek na dentystę jest Ci wybaczony
my też robimy jednodniowe

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:36   #1232
fifiorek
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
ja tez
i Ty?? no nieeee
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:38   #1233
iggi0212
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiownik Pokaż wiadomość
my też robimy jednodniowe
Sukienka już wybrana?
iggi0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:38   #1234
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Kochana powiedz mi jak Twój kić reaguje na tą karmę? lubi ją? ja boję się taką kupić mojej Emi, ciekawe czy by jadła (bo ona bezzbożowa jest i czytałam różne opinie co do chciejstw kocich)
Powiem Ci, ze póki co dostał raz i pierwszy raz wszamał tak szybko suchą karmę!
Zawsze możesz kupić w zoologicznym za około 17zł porcję 400g i dać kici. Ja tak kupiłam.

Planuje Dżekiego karmić tylko bezzbożową.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:42   #1235
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Sukienka już wybrana?
nie jeszcze, jak oglądam i widzę ceny to mi słabo nie chcę wydać zbyt dużo na sukienkę na jedną noc

Stary 2012-01-04, 20:49   #1236
iggi0212
Raczkowanie

Cytat:
nie jeszcze, jak oglądam i widzę ceny to mi słabo nie chcę wydać zbyt dużo na sukienkę na jedną noc
Mi znajoma krawcowa poleciła, że mam na all kupić z np. likwidacji salonu w dużym rozmiarze bo "z dużego zawsze można zrobić mniejsze" ale nie wiem czy się odważę na takie rozwiązanie.
Fakt faktem są sukienki na allegro na KT za 250,00zł czyli połowa tego co normalnie bym zapłaciła za materiał, no ale nie wiem
Stary 2012-01-04, 20:52   #1237
Ayo22
after hours

nie zawsze można zrobić mniejsze.. czasem wzór/aplikacja się spierdzieli
Stary 2012-01-04, 20:58   #1238
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joyeuxe Pokaż wiadomość
NIGDY?

Włacha
Tragedia kochana... wyszło na to, że w tym miesiącu zamiast tysia zaoszczędzę 300 zł masakra!!! normalnie ban na fora i internet nakręcający mnie muszę sobie założyć, albo jedynym słusznym wątkiem powinien zostać ten nasz

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Powiem Ci, ze póki co dostał raz i pierwszy raz wszamał tak szybko suchą karmę!
Zawsze możesz kupić w zoologicznym za około 17zł porcję 400g i dać kici. Ja tak kupiłam.

Planuje Dżekiego karmić tylko bezzbożową.
Koniecznie muszę spróbować dać kici tą karmę. Tylko najpierw muszę dorwać taką małą pojemność w jakimś zoologu (tu gdzie patrzyłam to tylko royal caniny mają i takie tańsze), chyba że kiedyś przy zamówieniu wezmę jeszcze taką małą pakę bezzbożówki

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:59   #1239
iggi0212
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayo22 Pokaż wiadomość
nie zawsze można zrobić mniejsze.. czasem wzór/aplikacja się spierdzieli
No właśnie tego się obawiam. Bo pomimo, że podobają mi się proste sukienki, to boję się że po takim zabiegu zmniejszania fason już nie będzie taki jak powinien.
Ale widocznie babka wie co mówi, bo na co dzień szyje dla domu mody ślubnej i podobno tam wszystkie kiecki są standardowo w rozmiarze 38/40 i potem się zmniejsza do wymiarów klientki, a nie szyje nową kieckę od podstaw.
Stary 2012-01-04, 21:10   #1240
Luzia
Zakorzenienie

To jeszcze kwestia tego czy rozmiar 38/40 można nazwać dużym rozmiarem

Bo zmniejszyć kieckę o rozmiar a np. o 5 (bo ja tak widzę duży rozmiar) to różnica

A ja postanowiłam, że nigdy wesela mieć nie będe, wezmę ślub, najbliższą rodzinę zaproszę na obiad, a za kasę którą wydałabym na wesele pojadę w podróż.

Stary 2012-01-04, 21:23   #1241
iggi0212
Raczkowanie

Cytat:
To jeszcze kwestia tego czy rozmiar 38/40 można nazwać dużym rozmiarem

Bo zmniejszyć kieckę o rozmiar a np. o 5 (bo ja tak widzę duży rozmiar) to różnica

A ja postanowiłam, że nigdy wesela mieć nie będe, wezmę ślub, najbliższą rodzinę zaproszę na obiad, a za kasę którą wydałabym na wesele pojadę w podróż.
Ja też nie chciałam, ale "niestety" nie jest to tylko moje wesele, a jest nas do podejmowania decyzji dwoje, wiec musieliśmy iść na kompromis w tych kwestiach. Jakby miało być po mojemu to by było w USC tylko my i świadkowie ale niestety nie od dziś wiedziałam, że TŻ ma bardziej tradycyjne podejście.
Ale i tak nie będzie dużej imprezy, więc na tym wygrałam

Edytowane przez iggi0212
Czas edycji: 2012-01-04 o 21:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 21:36   #1242
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Włacha
Tragedia kochana... wyszło na to, że w tym miesiącu zamiast tysia zaoszczędzę 300 zł masakra!!! normalnie ban na fora i internet nakręcający mnie muszę sobie założyć, albo jedynym słusznym wątkiem powinien zostać ten nasz

Koniecznie muszę spróbować dać kici tą karmę. Tylko najpierw muszę dorwać taką małą pojemność w jakimś zoologu (tu gdzie patrzyłam to tylko royal caniny mają i takie tańsze), chyba że kiedyś przy zamówieniu wezmę jeszcze taką małą pakę bezzbożówki

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Ja też nie chciałam, ale "niestety" nie jest to tylko moje wesele, a jest nas do podejmowania decyzji dwoje, wiec musieliśmy iść na kompromis w tych kwestiach. Jakby miało być po mojemu to by było w USC tylko my i świadkowie ale niestety nie od dziś wiedziałam, że TŻ ma bardziej tradycyjne podejście.
Ale i tak nie będzie dużej imprezy, więc na tym wygrałam
z moim Tż podobnie, ja to nawet ślubu nie musiałabym brać

Stary 2012-01-04, 21:45   #1243
Coffee With Milk
Zadomowienie

Dziewczyny, a nie lepiej uszyć sukienkę u krawcowej, na miarę? O wiele taniej wyjdzie, niż kupienie jej w salonie, a będziecie miały pewność, że będzie pasowała i w ogóle Moja koleżanka uszyła za 700zł, ale ona miała taką hmm... 'bogatą', że tak powiem, w różne ozdoby, materiały, dużo atłasu, tiulu, nie tiulu, a skromniejsze są na pewno tańsze A potem i tak można sprzedać.
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:50   #1244
iggi0212
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

z moim Tż podobnie, ja to nawet ślubu nie musiałabym brać
Mi na ślubie zależy głównie ze względu na to, by mieć uregulowane kwestie prawne.
Być czy nie być razem możemy niezależnie od ślubu, ale papierek też się przydaje.
W ogóle to w języku polskim są takie obrzydliwe słowa: konkubent i konkubina.
Kto to w ogóle wymyślił? nie chcę być tak nazywana

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Coffee With Milk Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a nie lepiej uszyć sukienkę u krawcowej, na miarę? O wiele taniej wyjdzie, niż kupienie jej w salonie, a będziecie miały pewność, że będzie pasowała i w ogóle Moja koleżanka uszyła za 700zł, ale ona miała taką hmm... 'bogatą', że tak powiem, w różne ozdoby, materiały, dużo atłasu, tiulu, nie tiulu, a skromniejsze są na pewno tańsze A potem i tak można sprzedać.
Przypuszczam, że właśnie na takie rozwiązanie się zdecyduję. Z tym przeszywaniem, to chodzi głównie o oszczędność na materiale.

Ale ja chyba nie dam rady swojej sukienki sprzedać. Chyba że jako komunijną
Stary 2012-01-04, 21:50   #1245
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
a ile razy trzeba być na przymiarce? bo ja w Polsce będę w lutym, a później to już chyba przylecę na nasz ślub

Stary 2012-01-04, 22:02   #1246
iggi0212
Raczkowanie

Cytat:
a ile razy trzeba być na przymiarce? bo ja w Polsce będę w lutym, a później to już chyba przylecę na nasz ślub
Z tego co mi powiedziała ta babka w takiej luźniej, nie wiążącej rozmowie, to minimum 4 wizyty u krawcowej są.
1 żeby wziąć wymiary
2 już jak kiecka jest prowizorycznie uszyta (chyba wtedy wszystko jest tylko pofastrygowane i na szpilkach )
3 Jak sukienka jest "bardziej gotowa", do sprawdzenia dokładnej długości, ale jeszcze wszystkie dodatki/świecidełka/falbanki nie są podoszywane
4 ostateczna, czyli jak sukienka już jest całkiem gotowa (zazwyczaj tydzień lub dwa przed ślubem) i wtedy odbiór.

No i warto mieć do krawcowej na przymiarki już tą bieliznę "ślubną" bo w zależności od stanika sukienka różnie leży.
Stary 2012-01-04, 22:05   #1247
Coffee With Milk
Zadomowienie

Cytat:
Zapytam koleżanki, ile ona miała przymiarek, ale to jutro, bo widzę, że jej nie ma przy komputerze i Ci napiszę
Stary 2012-01-04, 22:07   #1248
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co mi powiedziała ta babka w takiej luźniej, nie wiążącej rozmowie, to minimum 4 wizyty u krawcowej są.
1 żeby wziąć wymiary
2 już jak kiecka jest prowizorycznie uszyta (chyba wtedy wszystko jest tylko pofastrygowane i na szpilkach )
3 Jak sukienka jest "bardziej gotowa", do sprawdzenia dokładnej długości, ale jeszcze wszystkie dodatki/świecidełka/falbanki nie są podoszywane
4 ostateczna, czyli jak sukienka już jest całkiem gotowa (zazwyczaj tydzień lub dwa przed ślubem) i wtedy odbiór.

No i warto mieć do krawcowej na przymiarki już tą bieliznę "ślubną" bo w zależności od stanika sukienka różnie leży.
no to chyba szycie mi odpada..

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Zapytam koleżanki, ile ona miała przymiarek, ale to jutro, bo widzę, że jej nie ma przy komputerze i Ci napiszę
dzięki

Stary 2012-01-04, 22:08   #1249
Coffee With Milk
Zadomowienie

Cytat:
1 żeby wziąć wymiary

Moja koleżanka, o ile dobrze pamiętam, to miała właśnie pierwszą, żeby wziąć wymiary, drugą, to już przymiarka, właśnie ze szpilkami itd., a trzecia już odbiór. Ale faktycznie, żeby było dokładniej to może i trzeba tą jeszcze jedną

Aaaaa... Ale ja się nie mogę doczekać swojego ślubu i wesela, szkoda tylko, że nie ma na razie widoku na narzeczonego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-05, 00:10   #1250
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikurka Pokaż wiadomość
czesc !!

jestem nowa, fajny macie tytul watku

na prawde jestescie oszczedne ? bo ja wcale, moze sie czegos od was naucze

czesc
nieno oszczedne oszczedne wystarczy sie wczytac
tu tysiaczek na zakupach , tu perfumki tu wyjazdy ale i tak oszczedne bo taniej kupuja

i sie biczuja takie nasze zboczenie

Cytat:
Mi na ślubie zależy głównie ze względu na to, by mieć uregulowane kwestie prawne.
Być czy nie być razem możemy niezależnie od ślubu, ale papierek też się przydaje.
W ogóle to w języku polskim są takie obrzydliwe słowa: konkubent i konkubina.
Kto to w ogóle wymyślił? nie chcę być tak nazywana [COLOR="Silver"]
coz.. nie tylko w polsce jest to okreslenie
z tym ze w niektorych krajach mozna taki ,,zwiazek partnerski " zglosic w urzedzie i to prawie jak malzenstwo sie liczy
prawie bo sa jednak pewne roznice prawne

ja dzis nic nie wydalam

i chyba tak na jakis czas zostanie bo musze sie nauczyc oszczedzac troche bardziej bo obydwoje mamy styczen-marzec ( oby w tym roku krocej to trwalo) zazwyczaj gorszy okres w pracy wiec z wydatkami tez musze sie jakos ,,ograniczac" i nie ladowac do wozka w supermarkecie co tylko mi do glowy wpadnie

damy rade
a za 2 tyg mam tydzien przymusowego urlopu trudno jakos to przezyje
( podobno chca zeby wszyscy co maja ,,pelny etat " do konca lutego wykorzystali tydzien urlopu i albo wpisujemy kiedy ( na moj juz niestety za pozno bo juz sobie szefowa wpisala ) albo nam dadza kiedy im sie podoba ...

trudno
z jednej strony mi to na reke bo tz wtedy ma urodziny
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 06:09   #1251
wampir
Zakorzenienie

Dzień dobry ;*

Sesja mnie goni, zaliczenia straszą... chciałabym się schować i nie wychodzić

Ale oszczędzanie idzie mi całkiem nieźle, mimo że zalegam z wpłatą 72 zł na konto do oszczędności

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 06:29   #1252
crescent
Zakorzenienie

boberki

ja wczoraj
10 zl - obiad na miescie (promocja byla a zestaw taaaaki ! wielka porcja miecha ziemniaczki polane sosem i buraczki i surowka z kapusty ), a musialam bo przed niemcem nie wracalam do domu i nie mialam juz ochoty na spaghetti znowu...
poza tym 4,5 w spozywczym na serek brie w przecenie i kubusia

ps. dziewczynki ocenicie moj watek? link w podpisie

Edytowane przez crescent
Czas edycji: 2012-01-05 o 07:10
crescent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 07:07   #1253
natimielec
Zadomowienie

Cytat:
Baby, powinnam Wam bęcki spuścić...
Zachciało mi się przez Was do fryzjera
Mi to już pasuje pójść bo nie podcinałam chyba z pół roku i mi się plątają końcówki pomału. Chciałam je jakoś fajnie wycieniować. Teraz mam manie zapuszczania więc pewno zbyt wiele z nimi nie zrobie. Raz tylko z włosów długić za łopatki ściełam na boba. ohhh teraz chyba mi szkoda włosów. tym bardziej, że mam planowane 3 wesela w tym roku to z długich włosów zrobie coś fajnego a krótkich nie koniecznie.
natimielec jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-05, 07:13   #1254
Luzia
Zakorzenienie

Ja dziś na + wypłata Ale przelałam prawie całą na oszczędności, zostawiłam sobie jakieś marne grosze i ma mi starczyć

Stary 2012-01-05, 07:25   #1255
natimielec
Zadomowienie

Cytat:

Ja dziś na + wypłata Ale przelałam prawie całą na oszczędności, zostawiłam sobie jakieś marne grosze i ma mi starczyć
U mnie też dzisiaj będzie wypłata. czekam
natimielec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 08:03   #1256
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:

Bry

Cres, nie wiem jak ocenić, a chcę....
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 08:16   #1257
tikurka
Przyczajenie

czesc dziewczynki

przeczytalam wasze posty widze ze wczoraj pisalyscie
ja wieczorami nie mam za bardzo czasu na forum itp

napisze cos o sobie

jestem mama od ponad 3 lat, mam uroczego synka
jestem zona od prawie 4 lata, bywa roznie, obecnie dobrze - nawet, ale nie zapeszam

oszczedzac nie umie, wczoraj juz pisalam

Kupilam przedwczoraj posciel na allegro za 24,99 (tanio ) ale dalam sie naciagnac na proszek 9 kg za 35 zł, zadzownila pani ze sklepu od tej poscieli i zaproponowala mi
a ze mialam juz opalconego kuriera to place tylko za ten proszek

chyba sie oplaca, nie? 35 zł za 9 kg, Alpen Fresh

no i wydalam wczoraj 20 zł na leczenie psa, przez 3 dni wydalam na niego 40+20+20 drugi pies mi sie rozchorowal na to samo w bardzo krotkim czasie ( z tym ze mam teraz tylko 1 psa, malutka 6 m Majke kundelka o uroczej mordce )

a w niedziele ide z nim na szczepienie za 70 zł

aha, z jednego wydatku ciesze sie bardzo
wczoraj wpadlam na sekunde do H&M , jakie cudne przeceny maja !!

kupilam maluchowi plaszcz na wiosne za 149 zł przeceniony na .... 30 zł
i spodnie za 39,90 przecenione na 20 zł

Co jeszcze moge o sobie napisac ? bidak ze mnie

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:

niestety u mnie to nie mozliwe...

mam neistety duzo wydatkow

dziecko w prywatnym przedszkolu, zycie - czyli zarcie , ciuchy, male przyjemnosci

ale... od tego nowego roku chce cos zaoszczedzic

Duzo wam sie udaje kasy odlozyc??

jestescie mamami, żonami, gospodyniami itp? czy zyjecie jedynie na własny rozrachunek??
tikurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-05, 08:21   #1258
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
chyba sie oplaca, nie? 35 zł za 9 kg, Alpen Fresh
uważam że się nie opłaca, taniej kupisz wizir w biedrze, kobieta cię naciągnęła.
Cytat:
jestescie mamami, żonami, gospodyniami itp? czy zyjecie jedynie na własny rozrachunek??
tak, jedynie
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 08:32   #1259
tikurka
Przyczajenie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;31419969]uważam że się nie opłaca, taniej kupisz wizir w biedrze, kobieta cię naciągnęła.

tak, jedynie[/QUOTE]

hehe, no jedynie

mam kilka kolezanek singielek

fajnie maja
ale ja kocham to co mam, one pewnie tez

A co do proszku, to sprawdzalam w necie, m.in tak wlasnie tu trafilam
wszysyc pisza ze dobrze pierze a ja piore nie tylko swoje bluzki ale tez ubrania dziecka, wiecznie brudne od czekolady albo sokow, dzemow itp

potrzebuje czegos dobrze pioracego a nie tylko w przystepnej cenie, a co proszeku z biedrony to zawsze tam kupowalam ten o ktorym piszesz ale musze wyprobowac cos sielniejszego, wyzerajacego plamy

Natomiast od zawsze robilam zakupy spozywcze w sklepie pod domem, to taki duzy super market, polska siec sklepow torunskich bo stad jestem

i okazalo sie tam BARDZO drogo! az mnie szlak trafil ile przeplacalam codziennie !! szok

np mleko laciate promocja, tanio! 3,09 wiec biore bo podobno tanio

a w polomarkecie, to samo mleko za 2,69 bez promocji, cena regularna

ale cos co do mnie przemowilo najbardziej moje ulubione wino carlo rosi w torimpeksie 23,50 a w biedronie .... 17,50
szok!!

cholerka, wiecej w tym torimpeksie moja noga nie stanie
tikurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:06   #1260
Ayo22
after hours

Cytat:
ja z tż mieszkam, ale bez zobowiązań póki co, haha ;D

a ile odkładamy, zależy od miesiąca, tż dopiero miesiąc pracuje, wcześniej 2 miesiące szukał, ale jak przed szukaniem miał pracę, to udawało się odłożyć moją wypłatę + coś tam dorzucaliśmy jeszcze. mam nadzieję, że teraz też się uda w ten sposób

Cres, 5!

ps. boberki.
olałam egzamin, nie chciało mi się uczyć, może na 13 się zbiorę, mooooooooże albo w sobotę/niedzielę.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości