|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Raczkowanie
|
hej
czy jedzie ktos z biurem Czerwinski travel na obóz do Rimini? w terminie 6sierpnia-17sierpnia....albo czy ktos jezdzil gdzies z tym biurem? chcialam sie zapytac czy opiekunowie sa ok itd ;Da poza tym , to ile brałyście euro do rimini? ile powinno wystarczyc na godny pobyt hehehe
Edytowane przez Aiishaa Czas edycji: 2009-07-27 o 14:11 |
|
|
|
|
#1232 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rimini zbiorczy - wakacje, obozy
już 5 sierpnia odjazd i Witaj Rimini ^^
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Raczkowanie
|
Ale ci ZAZDROSZCZE! Ja dopiero wrocilam i juz bym chciala tam wracac. Polska to taki beznadziejny kraj ;(
Bralam 200 euro i mi zostalo 60 jeszcze takze zle nie jest :PP
|
|
#1234 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwiński Travel - Rimini2009 (obóz)
.
Edytowane przez neys Czas edycji: 2009-12-27 o 14:50 |
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli tylko dotrzymywaliśmy ustalonej godziny powrotu i każdy był w miarę "w stanie", to panowała totalna samowolka. A że pilnowaliśmy się wzajemnie to cały obóz robiliśmy generalnie co chcieliśmy. Aż się śmiesznie patrzyło na obóz z biura Hart Tour'u? (nie mam pojęcia jak to się piszę, możliwe, że ja coś źle usłyszałam ), który mieszkał w tym samym hotelu i miał zbiórki do supermarketu, który był oddalony o jakieś 200 m od hotelu. W dodatku sprawdzali im torby/plecaki, jak wracali z zakupów, co dla mnie jest osobiście nie do przyjęcia. Nas liczyli tylko na dyskotekach, co godzinę mieliśmyy 5 min zbiórkę przed klubem, żeby kierowniczka zobaczyła jak kto się trzyma. Generalnie czuliśmy jak na wczasach. Mieszkałam w hotelu Luna Rossa, którego stan przemilczę. Nie potrzebuję jakichś luksusów itd, ale łóżka, które wyglądają jak więzienne prycze, ściany jak w szpitalu i łazienka, która po każdym prysznicu zalewa pokój, psują trochę moje wspomnienia. Plusy jednak to pyszne żarcie (tylko małoJeśli chodzi o dyskoteki, to byliśmy jedynie w Carnaby i gdzieś na plaży na disco przy wejściu bodajże 106, nie pamiętam dokładnie. Ta na plaży darmowa, było jakieś tam darmowe jedzenie, drinki, ale ludzi strasznie dużo, rzucali się na wszystko, muzyka średnia, podłoże do tańczenia (piach) też niezbyt, ścisk, tłok, sami Niemcy i Polacy. Generalnie szkoda pięknej nocy na coś takiego. My się zmyliśmy po 1,5 h do hotelu. Za to z Carnaby mam piękne wspomnienia, wjazd 8 euro, plus kupon na darmowego drinka gratis (jedynie na te tańsze za 4,50 euro), plus autobus, który przyjeżdzał pod nasz hotel i odwoził nas spowrotem. Klub bardzo fajny, trzy piętra, na dole hip-hop, wyżej techno, electro itp, na samej górze lata 80. i różne hiciory, które są wiecznie młode. My głównie siedzieliśmy wiecznie na 3 piętrze, bo tylko tam można palić, a u nas duża większość paliła na obozie i muzyka nam odpowiadała. Chadzaliśmy tak w sumie między 2 a 3 piętrem na zmianę. Drinki od 4,5o euro do 6,50 jeśli dobrze spojrzałam w kartę. Za 4,5 e jest np malibu z ananasem i wódka z limonką, za 6,5 e sex on the beach . Carnaby polecam z czystym sercem, co do Altromondo i Blow Up'a nie mam porównania. No to się rozpisałam. ![]() Pytajcie jeśli chcecie coś wiedzieć jeszcze, postaram się odpowiedzieć.
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
Było ZA***IŚCIE. Super kadra, ludzie jeszcze lepsi.
Nocne życie... tego mi brakuje u nas w Polsce. Te dyskoteki... było po prostu cudownie. Byliśmy dwa razy w Blow upie i raz w Carnaby. Ja lepiej wspominam Blow up tam była taka atmosfera fajna, muzyka cudowna, włosi też. W Carnaby byliśmy w sobote i było... średnio, za dużo ludzi, nie było gdzie przejść a o tańczeniu to już w ogóle nie było mowy, jacyś niemcy zaczeli się bić i kolo 1,30 się swineliśmy. To była chyba moja najdroższa (i najkrótsza impreza). Zapłaciliśmy 11 euro. Co do drinów to polecam Sex on the beach i malibu z ananasem, i coś takiego czerwonego... coś orange. Nie pamiętam dokładnie ![]() Co do wycieczek to po prostu trzeba być w Mirabilandi i aquafanie. Tam jest GENIALNIE )) Rzym oczywiście też warto zobaczyć... chociaż jeden dzień to stanowczo za mało. My mieliśmy słabego przewodnika i w sumie lataliśmy wszędzie, niewiele mówił i jakoś tak ogólnie... mogło być lepiej. To by było na tyle. Jak ktoś chce coś wiedzieć to się pytać
|
|
|
|
|
#1237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps. mala2806 i monilkaa, ile mialyscie euro i czy wam wystarczylo?
Edytowane przez Aiishaa Czas edycji: 2009-07-27 o 22:55 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1238 |
|
Przyczajenie
|
Edytowane przez andziula16 Czas edycji: 2009-07-27 o 23:19 |
|
|
|
|
#1239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Z ok-tours |
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłość do Rimini jest ślepa. ja pieniądze wydawałam jedynie na alkohol, jedzenie na mieście, zakupy w supermarkecie, papierosy od czasu do czasu, no i wejścia do klubów. a że moja obozowa paczka była tylko raz w Carnaby jeśli chodzi o płatne kluby, bo woleliśmy kupić "prowiant" i posiedzieć w nocy razem na plaży. mi tyle wystarczyło i nie musiałam się wcale specjalnie ograniczać. można się wyszaleć. ale taka jest prawda, ile by się nie wzięło, tyle się wyda.---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- z Prima Touru
|
|
|
|
#1242 |
|
Raczkowanie
|
ahh rozumiem, a właśnie ile kosztują tam fajki? ( i jakie)
i alkohol (jaki) w sklepie po ile?
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
dwa dni temu wróciłam z Rimini. to nie jest zwyczajne miejsce, to jest raj. szczególnie dla imprezowiczów i dla ludzi, którzy żyją chwilą!
właśnie jak ktoś powyżej też mieszkałam w hotelu Luna Rossa, ekhm, hotel niby trzygwiazdkowy, a miałam wrażenie, że oni sami dorysowali sobie te gwiazdki. ; ) ale poza tym... wspomnienia na całe zycie, bede sie jeszcze tym ekscytować przez najbliższe parę miesięcy. w Carnaby byłam 5 razy, w Altromondo 1 na piana party, świetne kluby ; ) polecam wszystkim Rimini ![]() I <3 Rimini
|
|
#1244 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja właśnie jadę z prima tour pojutrze do hotelu luna rossa,,, czyli mówisz że opieQnowie ***itni ? interesuje mnie czy dużo miałaś osób na swojej kolonii z mojego wieQ - 18 lat (pełnoletnich) ?
|
|
|
|
|
|
#1245 |
|
Raczkowanie
|
Cannes - almatur 18:08
kto jedzie?
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Przyczajenie
|
Czy jedzie ktoś z biura Unitur z Gdańska 30.07 - 9.08 do hotelu Maioli? ;>
|
|
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Przyczajenie
|
Ktoś się orientuje gdzie są jeszcze wolne miejsca w terminie 15-26 do Rimini samolotem ?
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
a czy ktoś był w Rimini w hotelu "Patty" (dwu gwiazdkowym)?
|
|
|
|
|
#1250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). na tym ograniczały się nasze zakupy alkoholu w supermarkecie Coop. fajek tam nie sprzedwali. wszystko inne przy plaży. i tutaj występuje bardzo śmieszne zjawisko. w jednym sklepie coś kosztuje dajmy na to 4 euro w przylegającym do niego 2-2,5 euro więcej. trzeba szukać i przejść wszystkie sklepy za nim się coś kupi. ja znalazłam dość tani sklep w porównaniu do pozostałych i tak: wódka 0,7 1o euro, wódka smakowa (jakaś firma na k, nie pamiętam dokładnie jaka, najlepsza brzoskwiniowa) 0,7 8 euro, malibu 0,7 13 euro, miejscowy przysmak ( ja mam złe wspomnienia i nie polecam ) limonczello od 3,5 euro do nawet 11 e za 0,5 , zależnie od jakości. no i tradycyjne proste wino w kartonie za 1 euro. w ostatnim wypadku, jak już będzie kasy brakować. co do fajek to trzeba znaleźć coś taniego. na fajki wydawało się krocie, jeśli ktoś dużo palił. malboro 1o sztuk 2,80 euro, L&M niebieskie 3,80-4 euro, jakieś linki cienkie ok 3,80 do ponad 4. wszystko zależy od rodzaju. ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
napewno się gdzieś widziałyśmy. trzy gwiazdki to dla mnie jakieś śmieszna pomyłka jeśli chodzi o ten hotel. i wie to każdy, komu łazienka zalewała pokój ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
uważaj na łazienkę, bo padniesz jak wejdzisz do niej 1 raz i nie ujrzysz ani brodzika, ani zasłonki do prysznica. goły wąż i bateria trzy gwiazdki... prima jest świetna jako biuro! kompetentni, sprawni, trzymają się ustalonych zasad. co do opiekunów nie wiem kto Ci się trafi, moja kadra niestety napewno nie. ale bądź dobrej mysli. na obozie w sumie najwięcej było osób z przedziału 16-17 lat. 18 latków tez było kilkoro.
|
|
|
|
#1251 |
|
Raczkowanie
|
dzięki monilkaa
wow alkohol nie tak zle, ale fajki bd musiala jednak kupic w Polsce w takim razie hehe...jakoś dam radę
|
|
|
|
|
#1252 |
|
Przyczajenie
|
nie chcę Cię straszyć, ale jeśli nastawiasz się naprawdę na trzy gwiazdkowy hotel to się przykro rozczarujesz. nie jest tak strasznie, ale ja bym raczej celowała w warunki jedno gwiazdkowego hotelu. uważaj na łazienkę, bo padniesz jak wejdzisz do niej 1 raz i nie ujrzysz ani brodzika, ani zasłonki do prysznica. goły wąż i bateria trzy gwiazdki... prima jest świetna jako biuro! kompetentni, sprawni, trzymają się ustalonych zasad. co do opiekunów nie wiem kto Ci się trafi, moja kadra niestety napewno nie. ale bądź dobrej mysli. na obozie w sumie najwięcej było osób z przedziału 16-17 lat. 18 latków tez było kilkoro. [/QUOTE]dzięki... prysznic bez zasłony??? hah, ok nie będę już zaskoczona jak tam wejdę, a serwują włoską kuchnię? >kooocham<, a Ci pełnoletni chodzili osobno? mam nadzieję, że będą spoko ludzie. rozumiem że Twoi opieQnowie byli git?
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Przyczajenie
|
Z tego co wyczytałęm od ostatniej wizyty to :
-alkohol dosyc tani fajki przyzowite ceny ;pp -niektóre hotele powinny sobie zdjąc pare gwiazdek ^^ -Kadra z Ok-Tours zaje.... ![]() Więc będzie dobrze )
|
|
|
|
|
#1254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma sprawy. ![]() fajki zdecydowanie polecam kupić u nas. kurczę, zazdroszczę Ci strasznie. ![]() udanego wyjazdu! ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
wszyscy mieliśmy wieeeeelki luz. nawet na posiłkach nie musieliśmy się pojawiać. liczyli nas może ze dwa razy przez cały obóz. zginęłabym na trzy dni i nikt by się nie kapnął. każdy łaził gdzie chciał, wstawał kiedy chciał, jak na wczasach. życzę Ci takiej kadry. ![]() polska kucharka, a kuchnia włosko-polsko, w każdym razie pyszna.
|
|
|
|
#1255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najśmieszniej było jak dostaliśmy te pokoje w Luna Rossa, wchodzę do łazienki i "eee, a gdzie jest prysznic?". Mi już pierwszego dnia pokój zalało, aż poleciało na balkon i girls z dołu się nieźle wkurzały. xD ale ogólnie Rimini meeeega pyszne, jeszcze tam wrócę, cały czas żyję tylko tym wyjazdem
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Ty mnie zalałaś ! miałaś balkon od strony hmm "podwórka"? nie od ulicy? taki maleńki na 2 piętrze? nie mogę. moja kumpela miała taką samą reakcję: "ej tu nie ma prysznica !! "
|
|
|
|
#1257 |
|
Raczkowanie
|
no no już nie mogę się doczekać tych Włoch
zamierzam też jechać do San Marino...rzeczywiście są tam tanie alkohole (tj o wiele tańsze?) i czy coś jeszcze ahh i czy coś naprawdę warto kupić w Wenecji?
|
|
#1258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahahahahaha, to wychodzi na to, że to ja Cię zalałam! tak, ja miałam ten najmniejszy balkon od strony podwórka, na 2 piętrze! no to nieźle! xD co do Wenecji, jest cudna, ale nic tam nie kupowałam. ale niektóre maski są urocze
|
|
|
#1259 |
|
Rozeznanie
|
to prawda że z ok-tours dyskoteki są wliczone w cenę? ;d
|
|
|
#1260 |
|
Przyczajenie
|
Z ok-tours było wpisane w ofercie dyskoteka 7 euro , ale moge się mylic
. Jest ktoś kto był a wie ?![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

czy jedzie ktos z biurem Czerwinski travel na obóz do Rimini? w terminie 6sierpnia-17sierpnia....albo czy ktos jezdzil gdzies z tym biurem? chcialam sie zapytac czy opiekunowie sa ok itd ;D
hehehe

Generalnie czuliśmy jak na wczasach.
My się zmyliśmy po 1,5 h do hotelu. Za to z Carnaby mam piękne wspomnienia, wjazd 8 euro, plus kupon na darmowego drinka gratis (jedynie na te tańsze za 4,50 euro), plus autobus, który przyjeżdzał pod nasz hotel i odwoził nas spowrotem. Klub bardzo fajny, trzy piętra, na dole hip-hop, wyżej techno, electro itp, na samej górze lata 80. i różne hiciory, które są wiecznie młode.
. Carnaby polecam z czystym sercem, co do Altromondo i Blow Up'a nie mam porównania.

). na tym ograniczały się nasze zakupy alkoholu w supermarkecie Coop. fajek tam nie sprzedwali. wszystko inne przy plaży. i tutaj występuje bardzo śmieszne zjawisko. w jednym sklepie coś kosztuje dajmy na to 4 euro w przylegającym do niego 2-2,5 euro więcej. trzeba szukać i przejść wszystkie sklepy za nim się coś kupi. ja znalazłam dość tani sklep w porównaniu do pozostałych i tak: wódka 0,7 1o euro, wódka smakowa (jakaś firma na k, nie pamiętam dokładnie jaka, najlepsza brzoskwiniowa) 0,7 8 euro, malibu 0,7 13 euro, miejscowy przysmak ( ja mam złe wspomnienia i nie polecam