Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 20:02   #1231
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

W coś nie może usnąć...jak zwykle ostatnio... przy cycku już mi się wydaje , że ma odlot i będzie słodko spał, a potem on nagle się budzi i ma w sobie całe pokłady energii

biedny Adaś cynamonowej to musi być straszne dla rodzica patrzeć na cierpienie swojego dziecka
mam nadzieję, że jednak w końcu wyjdą na prostą

lonely- dzieki za cynk z rajstopkami z biedy - kupiłam dzisiaj niebieskie- super są
po drodze wstąpiłam też do SH i kupiłam młodemu zielona bluzę z kapturem i polo body w paseczki za całe 4zł - także bardziej się opylało niż te rajstopki

aaa i dzięki że za mnie odp o bezpieluchowym wychowaniu- tak mialam takie plany, ale G z tego wyszłooo:brzydal :
bóle brzuszka skutecznie pochłonęły moją uwagę

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

teraz u nas na tapecie jest bolesne ząbkowanie... biedactwo moje strasznie płacze ,szczególnie popołudniami, wkłada sobie wszystko do buzi, z całej siły jeździ sobie po dziąsełkach
a ząbków niestety nadal nie widać

jutro mamy 3 dawkę WZWB i wezmę chyba też 1 dawkę pneumokoków, mam nadzieję, że Młody dzielnie to zniesie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 20:04   #1232
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Jak to jest ze po sloiczku dziecko domaga sie mleka? To normalne?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No musi popic posilek, choc moja nie zawsze chce a np. Z godzine po posilku.

Ej kobity Wam tez za przeproszeniem smierdzi ta dynia z ziemniakiem? Sprobowalam dzis i az mnie stelepalo a mloda sie zajadala, nawet przez chwile sie zastanowilam czy to aby na pewno nie zepsute jest, ale nie..
Stary 2013-10-14, 20:07   #1233
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Film widziałam Nelka super nurek
U nas to robią jakoś inaczej z tego co widziałam: pani liczy do trzech, mowi hop, dmucha lekko i zanurza dziecko.
u Justi jeszcze inaczej, widocznie co szkola to inna technika teraz rozumiem po co były te wszystkie zabawy z konewkami, polewaniem glowy w ciemnym tunelu itd., to nie tylko oswajanie z woda.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 20:09   #1234
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Xal czujesz jakąś poprawę po tych ampulkach Joanny? Bo ja póki co niekoniecznie
Niestety nie. Jutro ostatnia ampułka i zaczynam pojutrze skrzypovitę. Jak zobaczę jakąś poprawę to na pewno napiszę żeby te co nadal poszukują czegoś na włosy wiedziały co pomaga.
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
w takim razie robisz wszystko dobrze. a mala ma taki etap... trza przetrwac. u nas aktualnie podobnie...
Przetrwać ... jutro zostaję sama wieczorem a wieczory są najgorsze.
Dzisiaj mąż odłożył do łóżeczka i powiedział, że pomarudzi i przejdzie, ale maruda nie mijała więc dałam jej taką grzechotkę czy gryzak (nie znam włoskiego ) klucze i sobie to obgryzała i była cisza, przynajmniej chwilę.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 20:14   #1235
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

Ale Ty masz super zawód na dzisiejsze czasy, a to już mały krok od fajnych pieniędzy

o nieeee uśmiałam się
zarobki w Polsce są naprawdę nieciekawe
no chyba, że miałabym kursy, specjalizacje i pracowała w jakimś "dobrze płacącym " szpitalu lub prywatnej przychodni, a na razie na to się nie zapowiada
albo wyjedziemy za granicę < a na to też się nie zapowiada>
Stary 2013-10-14, 20:15   #1236
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
ale mądrala.
My wczoraj byliśmy w kawiarni a tam babcia z wnuczkiem (koło 6 lat) - nie słyszałam dokładnie całej rozmowy ale skończyło się na tym, że babcia musiała małemu tłumaczyć, że jego ojciec nie jest tatą wszystkich dzidziusiów na świecie
oj to ciezka sprawa.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
LASKI HELP
która z Was ma profil na Zusowskim PUE?

mieli przerwe techniczną a dziś po zalogowaniu pokazuje mi ,że mam odmowę wypłady świadczeń od początku macierzyńskiego a przecież dostawałam

no i pytanie-też tak macie?

to błąd czy co to ma być

oni jak czegoś nie wymyślą to padnę :/
u mnie wszystko normalnie...
Stary 2013-10-14, 20:16   #1237
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
No musi popic posilek, choc moja nie zawsze chce a np. Z godzine po posilku.

Ej kobity Wam tez za przeproszeniem smierdzi ta dynia z ziemniakiem? Sprobowalam dzis i az mnie stelepalo a mloda sie zajadala, nawet przez chwile sie zastanowilam czy to aby na pewno nie zepsute jest, ale nie..
no co Ty? to takie jest ohydne? heh grunt ,ze dzieciom smakuje;p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 20:19   #1238
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
A powiedz mi jeszcze taką rzecz: Tam też jest zakładka 'zgłoszeni członkowie rodziny', wiec jeżeli dziecko jest ubezpieczone u mnie to powinien tam widnieć? Bo u mnie nie ma nic i tak się zastanawiam czy też jest błąd czy mój szef tego nie załatwił:/
ja mam Nele

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
a dostanę ją w Rossmannie?
w rossmanie, tesco, biedronce. w sumie w wielu sklepach ja widziałam.
Stary 2013-10-14, 20:19   #1239
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

widzisz jakie masz cudne dziecko nawet sama się pohuśta

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cynamonowa napisała https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=720135&page=105
Biedny Adaś niech już wyzdrowieje i niech wrócą do domu.Serce sie kraję jak się to czyta...
Stary 2013-10-14, 20:26   #1240
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Diabli, tylko mi nie chodzi o to, że ja go chcę czegoś uczyć, tylko że mi głowa pęka. I to stąd. Bo Daro po prostu jak cokolwiek komunikuje to krzykiem i po kilku jego chwilach komunikacji głowa mi codziennie nawala. I tłumacze temu dziecko, że może do mamy mówić a nie na nią krzyczeć, a on swoje. I to stąd moje pytanie, a nie chodziło mi o to, że ma zacząć ślicznie mówić
hehe, wiem, ale napisalas, ze chcesz go tego ODUCZYC a to tak nie działa. taki etap i nic nie wskórasz. niech sobie piszczy i cwiczy jezor & struny głosowe mnie tez często po całym dniu dzwoni w uszach. ide do łazienki i slysze, ze mloda placze, choć spi jak suseł a pod prysznicem to non stop slysze jej placz - od porodu tak mam.

nie wiem czy już do tego doszlyscie, ale w biedronce od dzisiaj były fajne rzeczy: rajstopy damskie za 12zl, zakolanowki w tej samej cenie, podrobu emu za 35 (baby się rzucily) http://www.biedronka.pl/oferta/moda_dla_kazdego1410/ dla dzieci rajstopki, male reczniki kapielowe. poza tym nadal słoiczki/soki z hippa, książeczki obrazki dla maluchow. no trochę tego nakupowałam
Stary 2013-10-14, 20:27   #1241
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Kciuki trza bedzie trzymac jeszcze raz. Dobra wiad.jest taka ze Daro nje mial nic robione wiec nie jest to kolejny bolesny, nieudany zabieg.
A zla ze oczko jednak nieprzetkane. A zabiegu nie bylo bo nie bylo drugiej okulistki a potrzebne sa 2
oj szkoda, może byłoby po wszystkim

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

jutro mamy 3 dawkę WZWB i wezmę chyba też 1 dawkę pneumokoków, mam nadzieję, że Młody dzielnie to zniesie
my też mamy jutro szczepienia ... ale w sumie Młody będzie miał rozrywkę bo będzie gadał ze wszystkimi w poczekalni

Cytat:
nooo ... ale na razie raz podałam i Młodemu jakoś nie zasmakowała

wczoraj jadł słoiczek Cukinia z łososiem i ziemniaczkami - uszka się aż trzęsły w ogóle mam ubaw jak je bo jak mu coś smakuje to gada jak przy przyssaniu się do smoka "ymmmm ammm amamam"

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 20:29   #1242
modro
Rozeznanie

Cytat:
wlasnie robie za smoczek. moj dziec po prostu nie moze inaczej... a jak odlacze go, to maruder taki, ze przeciez mu nie odmowie... niech ma!

Ash, spoko, moge stac na czele naszej grupy meczenniczej powinnam byc szczesliwa, ze moge przy tym siedziec na kanapie czy lezec w lozku. juz nie pamietam ktora to jeszcze latac musi i bujac, uwazajac zeby cyc nie wylecial z pyszczka

no i wiele rzeczy chcialam napisac, ale ciezko tak jedna reka...

aaa, xal, taka krotka drzemka to przy cycu i juz jak przegapisz moment zmeczenia to ciezko inaczej uspic... u nas nic innego nie dziala.

no i zbiorowo wspolczuje pobudek nocnych. u nas o tyle dobrze, ze cyc dziala, i nie waham sie, by w nocy z niego korzystac
yyyy, ja Dodatkowo doszła bardzo niepokojąca rzecz - wyjec na spacerze, dziś 2 razy śmigałam z gołymi cyckami po ulicy, bo tylko tak dało się ją uspokoić, a w pobliżu nie było ustronnego miejsca.

Czytałam o cynamonowej i Adasiu. Serce się kraje. A ile takich biednych maluszków jest na świecie... I nie mają kochających i trwających przy nich mam. Czasami jak pomyśle o tych cierpiących dzieciach (nie tylko z powodu chorób) to mam jedno pragnienie - aby świat się skończył jak najszybciej.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 20:29   #1243
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

niee... ja dzisiaj dojadlam resztki i smaczne bylo, tyle ze bez soli ale ja ogolnie slabo przyprawiam, wiec pewnie kubki smakowe mam bardziej zblizone do tych niemowlecych

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 20:32   #1244
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
fajnie by było

ja mojemu zawsze daje na głodnego i zawsze zjada a często już tak wyje i się wścieka, że boję się, że nie będzie chciał jeść ale zobaczy łyżkę i już podniecony kopie i krzyczy

mam już kupione... z Ikei Malm... teraz wolałabym inne, ale tamte kupiłam rok temu, więc póki co musi zostać
Hehe, moze wymienicie za jakis czas my w ramach ciecia kosztow tez na razie nie kupujemy nowego. Moze nowy, wiekszy materac... Wykonczy nas ta budowa finansowo, a wlasciwie wykonczyla...
Stary 2013-10-14, 20:32   #1245
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

wczoraj jadł słoiczek Cukinia z łososiem i ziemniaczkami - uszka się aż trzęsły w ogóle mam ubaw jak je bo jak mu coś smakuje to gada jak przy przyssaniu się do smoka "ymmmm ammm amamam"
mniam mniam brzmi dobrze

super, że Przemo pięknie je
Stary 2013-10-14, 20:34   #1246
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
no co Ty? to takie jest ohydne? heh grunt ,ze dzieciom smakuje;p
No mi nie smakowalo, tzn. Do tej pory wszystkie deserki czy marchewka to spoko, ale ten ziemniak z dynia to fuuuu, musialam sie nawyginac zeby dziecko nic nie poznalo po mojej minie hehe
Stary 2013-10-14, 20:43   #1247
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moze zdubluje ale informuje ze w biedronce są fajne ciepłe rajstopki. Właśnie kupiłam za jedyne 8.49
dla chlopcow lepsze niż dla dziewczynek ale tez miałam je w rekach i polecam. maja abs hehe.
Stary 2013-10-14, 20:49   #1248
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
słoikowy ?? tak, mam nadzieje, że mały dobrze bedzie tolerował, a jestes pewna, ze to po indyku ?

tak w słoiczku, dostał młody w sobotę dynię z indykiem i stracił apetyt w niedzielę wymioty, dziś biegunka mam nadzieję że się nie przytruł tym, jeśli jutro coś będzie nie tak jadę do lekarza

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dla chlopcow lepsze niż dla dziewczynek ale tez miałam je w rekach i polecam. maja abs hehe.

abs najlepszy na zimę dla naszych maluszków które będą pobijały świat i jazda bez trzymanki po podłodze

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:

nasz też zaczyna gadać jak mu się łyżeczkę do buzi wkłada i wtedy połowa jedzenia ląduje na mnie bo się pluje,a połowa w buzi

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:01   #1249
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, moze zdubluje ale informuje ze w biedronce są fajne ciepłe rajstopki. Właśnie kupiłam za jedyne 8.49
W pepco sa fajne za 6zł z groszami
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 21:02   #1250
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
u Justi jeszcze inaczej, widocznie co szkola to inna technika teraz rozumiem po co były te wszystkie zabawy z konewkami, polewaniem glowy w ciemnym tunelu itd., to nie tylko oswajanie z woda.
nam od razu powiedzieli po co polewamy główkę ale fakt, wszędzie inaczej to wygląda

Cytat:
Ja to w ogóle nie wiem jak gotowana dynia pachnie

Cytat:
ale słodziak

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:06   #1251
Innocence_89
Rozeznanie

Dziewczyny prosze wejdzcie na forum wizaz i mam z klasa. Jest nowo zalozony watek , prosba o pomoc dla czteromiesiecznej Ninki, przeczytalam przed chwila a teraz siedze i placze... czemu ten swiat jest tak niesprawiedliwy...

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:11   #1252
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
tak sobie tylko myślę, że dziś w nocy może być gorzej, bo na leżąco zawsze karmię małego, leżąc na lewym boku. A dzisiaj w sklepie była śliska podłoga i tak się wypierdzieliłam na lewe biodro że dotknąć go nie mogę takie jest zbite..
biedna...ale orzełek musial być konkretny

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
a nie lepiej z masy cukrowej zrobić? później można by było to zjeść a też się dobrze lepi i nie trrzeba do piekarnika

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Wiedziałam że jak Diabli zacznie nadrabiać to nie nadaże odpisywać:P
no to zaciskaj poślady i gon mnie

pewnie lepiej z masy cukrowej albo jeszcze lepiej z marcepanowej...ale młody te figurki zbiera na pamiatke oni maja hopla na punkcie modeliny, lepia sobie pizze, buleczki itd. do jego wypasionej kuchni z tefala
Stary 2013-10-14, 21:17   #1253
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe, wiem, ale napisalas, ze chcesz go tego ODUCZYC a to tak nie działa. taki etap i nic nie wskórasz. niech sobie piszczy i cwiczy jezor & struny głosowe mnie tez często po całym dniu dzwoni w uszach. ide do łazienki i slysze, ze mloda placze, choć spi jak suseł a pod prysznicem to non stop slysze jej placz - od porodu tak mam.

nie wiem czy już do tego doszlyscie, ale w biedronce od dzisiaj były fajne rzeczy: rajstopy damskie za 12zl, zakolanowki w tej samej cenie, podrobu emu za 35 (baby się rzucily) http://www.biedronka.pl/oferta/moda_dla_kazdego1410/ dla dzieci rajstopki, male reczniki kapielowe. poza tym nadal słoiczki/soki z hippa, książeczki obrazki dla maluchow. no trochę tego nakupowałam
A u mnie w dwlch biedronkach brak hippa

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
oj szkoda, może byłoby po wszystkim

my też mamy jutro szczepienia ... ale w sumie Młody będzie miał rozrywkę bo będzie gadał ze wszystkimi w poczekalni

nooo ... ale na razie raz podałam i Młodemu jakoś nie zasmakowała

U nas mlodej smakowalo, Vil- kiedy zaczelas dawac wiecej niz jeden posilek Przemowi, i po jakim czasie miesko?
Stary 2013-10-14, 21:18   #1254
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
U nas raczej będzie boks albo karate a Tż będzie Małego szkolić z piłki nożnej no i kursy językowe jak najbardziej chyba że Mateuszek będzie wolał muzyke albo taniecsam wybierze A jeśli chodzi o ubrania to musisz mi wybaczyć ale raczej się nie przekonam do używanych mnie nie cieszą używane rzeczy i wiem że to jest prane i wogóle ale jakoś jak pomyśle że ktoś to nosił i nie wiadomo kto i na co był może chory... ale masz racje każdy ma prawo myśleć inaczej i ja jak najbardziej szanuje Twoje zdanie na ten temat
hehe pilka nozna...już kiedyś pisałam jak to tatuś oznajmil, ze do reprezetnacji kobiet latwiej się dostać biedna Nela!

niby tak...ja mysle kategoriami, ze biedne dzieci w Chinach sa wyzyskiwane i zasuwają po 20 godzin dziennie, po to by nam wyprodukować kolejny łach...i wtedy wole wybrać cos co już jest i nadaje się jeszcze do uzycia nie lubie marnotrawstwa.
zresztą naprawdę dużo lumpkowych ciuszków ma metki. dla dzieci kupuje się hurtowo i większości nie zakłada. mnie inne niemowlę nie "brzydzi", ale rozumiem, ze sa ludzie, którzy nie zmienia pieluchy obcemu dziecku i nie zjedza z nim na pol obslinionej kanapki
Stary 2013-10-14, 21:22   #1255
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
niee... ja dzisiaj dojadlam resztki i smaczne bylo, tyle ze bez soli ale ja ogolnie slabo przyprawiam, wiec pewnie kubki smakowe mam bardziej zblizone do tych niemowlecych

Ja teraz tez nie uzywam soli i malo co przyprawiam a i tak nie smakowalo ale moze dlatego, ze nie za wie.e razy w zyciu jadlam dynie.. Grunt, ze dzieciakom smakuje

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nam od razu powiedzieli po co polewamy główkę ale fakt, wszędzie inaczej to wygląda

Ja to w ogóle nie wiem jak gotowana dynia pachnie

ale słodziak
Justi- nie pachnie, tylko w&%*#....i
Stary 2013-10-14, 21:25   #1256
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Justi- nie pachnie, tylko w&%*#....i
to aż się boję

idę spać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:27   #1257
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
kutfa znowu ktoś wygrał 6 w totka (ponad 6 mln) to już 4 wygrana od zeszłego roku w moim mieście i znowu to nie byłam ja!
na pewno Ty, tylko tak nam piszesz zebysmy nie były zazdrosne
Stary 2013-10-14, 21:28   #1258
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
hehe pilka nozna...już kiedyś pisałam jak to tatuś oznajmil, ze do reprezetnacji kobiet latwiej się dostać biedna Nela!

niby tak...ja mysle kategoriami, ze biedne dzieci w Chinach sa wyzyskiwane i zasuwają po 20 godzin dziennie, po to by nam wyprodukować kolejny łach...i wtedy wole wybrać cos co już jest i nadaje się jeszcze do uzycia nie lubie marnotrawstwa.
zresztą naprawdę dużo lumpkowych ciuszków ma metki. dla dzieci kupuje się hurtowo i większości nie zakłada. mnie inne niemowlę nie "brzydzi", ale rozumiem, ze sa ludzie, którzy nie zmienia pieluchy obcemu dziecku i nie zjedza z nim na pol obslinionej kanapki
Tylko ze ja kupuje ubranka ktore sa wyprodukowane w Polsce nie w Chinach aha czyli jak ktos kupuje nowe ubranka dziecku to oznacza ze brzydzi sie innymi dziecmi... no coz ja sie nie brzydze ...no ale skoro tak mnie podsumowalas ...

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:35   #1259
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas mlodej smakowalo, Vil- kiedy zaczelas dawac wiecej niz jeden posilek Przemowi, i po jakim czasie miesko?
Wiesz co, tak naprawde trudno mi powiedziec. Bo ja nie zakladam nigdy ze dzis zjemy to czy to tylko zalezy jak nam wyjdzie, dzis np. Wychodzilismy na rehabilitacje i nie byl glodny ale wiedzialam ze tam zacznie byc drazliwy i marudny to go "zapchalam" lekko sloiczkiem ze sliwkami (slodkie i wiedzialam ze zje) i mm dostal po wyjsciu z cwiczen, a kolejny posilek - obiadek ze sloiczka. Przemek malo je - kolo 7 jak wstanie, potem kolo 11-12, 15-16 i po kapieli, wiec na razie staram sie zeby jeden posilek mial "tresciwy", a jak sie da to podaje mu dodatkowo owoce to opoznia posilek o jakies 1.5 h. Ale sie rozpisuje a nie odp na glowne pytania miesko jakos 2 tyg temu dostal - mamy przerobionego krolika, indyka, kurczaka no i rybke, lososia. Teraz powoli zaczne mu gotowac bo na razie sie nie oplacalo chyba ze ziemniaczka, kalafiora czy brokula jak do obiadu gotowalam dostal.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:37   #1260
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

ja kocham lumpeksy, ta adrenalina i to uczucie jak znajdziesz perełke za grosze

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości