|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
poza tym jak paul idzie na 6 rano do roboty to tez go nie budze tylko sama z sara jestem. bedzie dobrze, dasz rade |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1232 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Mój notorycznie mówi NIE! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My tez tak mamy Cytat:
![]() Surka - ![]() My byliśmy na spacerku z koleżanka i jej trzytygodniowym synkiem parówką ![]() Szymek już strasznie marudzi zmęczony już jest, przetrzymam go jeszcze pół godziny i z miłą chęcią już go utule do snu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a twoja córka to co?:P haha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa, Kim Basinger - jadę na dwa tygodnie pewnie, bo obiecalam dziecku najstarszemu, ze w weekend za dwa tygodnie moze pomiszkac ze swoim chlopczyną u nas
![]() To się nazywa tolerancja ![]() Pechowo dla niej, w nadchodzacy weekend i kolejny chłopczyny nie ma, bo wyjechał. Więc nie mam wyjscia, muszę kwitnąć w trzymiescie az sie sobą nacieszą ![]()
#1235 |
Zakorzenienie
|
Ita dasz radę !
![]() U nas jest TAK ZIMNO, że po prostu ręce mi kostnieją. Teściowie natomiast nie uruchamiają zbytnio ogrzewania, a mimo, że mają kominek to palą w nim raz na 3 tygodnie może. Oszaleć idzie. Tu zaoszczędzą 2 zł, a tam wydadzą 200.. jest taka wilgoć w domu, że aż mi się niedobrze robi jak o tym pomyślę. Tomek jest opatulony, ja w dwoch bluzach, a oni madrzy nie podgrzeja KUR*AAAA Mamy możliwość przeprowadzki do mieszkania babci Tzta, bo nie bedzie jej pare msc, pojechała do swojej córki ze wzgledu na swój kiepski stan zdrowia. Oszczędzilibysmy strasznie dużo paliwa, bo Tz miałby tramwaj spod domu, bylibyśmy SAMI, a trzecia kwestia- mielibysmy tylko opłaty=500 zł, co tak czy tak dajemy tesciom co miesiac. W dodatku moi rodzice dolozyliby nam 800 zł/msc, wiec tak naprawde bylibysmy na plusie w porównaniu z tym co jest obecnie. No a moj Tz co? ze NIE. dzisiaj bede z nim powaznie rozmawiała, bo mieszkajac tutaj raz, ze zwariuje, a dwa ze wykoncze sie jezdzac wewte i w tamte. Miesięcznie robimy obecnie 2000km, 2200.. tam opłaty za benzyne spadłyby nam mniej wiecej o 600zł. Nawet jak mielibysmy sie tam przeprowadzic na 2,3msc to i tak to bedzie oddech duzy, ale on tego nie rozumie chyba. Trzymajcie mocno kciuki za ta rozmowe, bo tak czy tak ja ide do pracy 9 stycznia, tz siedzi z malym do konca stycznia na urlopie. Od lutego maly idzie do zlobka, a mieszkajac w miescie zlobek bedzie praktycznie obok, czyli odpadnie problem dojazdow, zawozenia itp
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-11-12 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, pewnie miałabym inne zdanie nt. wymuszania, gdyby mój Mały mi dawał do wiwatu
![]() A tak to te jego pojedyncze wybryki sobie tłumaczę potrzebami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Zakorzenienie
|
Ty się chichaj, a ona serio mnie nienawidzila az do kolejnego karmenia, kiedy to odzyskalam stracone punkty podajac jej niczym nie skazoną flaszencję Bebilonu AR
![]() Tak ze wiesz, ostroznie z tym NIE-manipulowaniem ![]()
#1238 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() przepraszam.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zabawa na macie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Wtajemniczenie
|
DOTKA sposob na zafarbowane rzeczy (nie zawsze skuteczny)
W miejscu gdzie zafarbowalo polewasz plynem do naczyn fairy (tylko ten dziala bo z innymi probowalam i nic) Potem moczysz w wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej i vanishu I jeszcze pierzesz w normalnym proszku z dodatkiem 1lyzeczki do pieczenia Jesli to nie zadziala to zostaje tylko ACE ale wtedy to wybielisz na amen Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#1240 |
Zakorzenienie
|
Enlevee, po prostu kup olejaczek na prad i bezczelnie dogrzewaj
![]() ![]() Ja nienawidze zimna, cale zycie marzlam w kamienicy u rodzicow. Teraz wydajemy fortunę na prąd, a ja sobie łażę po domu w T-shircie. W doopie mam, przynajmniej wiem, za co płacę. Moj maz z tym nie polemizuje, bo mu odpowiadam, ze wazy 3x tyle co ja (nooooo, 2,5 raza ![]() ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-11-12 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1241 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() |
#1242 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez uwielbiam jak Leo sie we mnie w nocy wtula tylko sie boje ze potem bedze coraz trudniej go odzwyczaic....
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#1243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-11-12 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A jeszcze się pochwalę śmiejemy się w głos, uwielbiam ten dźwięk ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Wtajemniczenie
|
Majeczka śpi już w łóżeczku po kąpieli. Ciągle nie mogę się nadziwić że jeszcze miesiac temu usypianie trwało nawet do godziny i bez odgłosu suszarki się nie obyło. A teraz kąpiel, balsamowanie, ubieranie, w śpiworek, mleczko, łóżeczko plus Sowa i Maja śpi
![]()
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domciątko-jak tam nocka? Perse daj linka do śpiworka do wózka ![]() -------------------- Hej ![]() Jej jak mnie strasznie boli dziś głowa ![]() Wzięłam rano 2 ibupromy, a po południu 2 apapy i NIC ![]() Młody zaczął dziś przewalać się na boczki i robić świecę ![]() My dziś mieliśmy naukę spania ze smoczkiem na spacerze ![]() Biedny mój Miniu męczył się, bo śpiący, a brakowało mu paluszka. Smoczek to nie to ![]() Umęczył się a i tak wcale nie spał. Tarł oczka i popłakiwał ![]() Strasznie szkoda mi go było i rezygnuję jednak z pomysłu nauki smoczka. Boję się, że "naruszę" mu jego rytuał uspakajania się i zasypiania-a zwłaszcza ten w nocy. Nie chcę sama sobie strzelać w kolano ![]() Brawa dla wszystkich dzisiejszych solenizantów ![]() ![]() A mi dziś mija rok z Wami ![]() Dziękuje, że jesteście,bo jesteście wszystkie wspaniałe ![]() Kocham Was!!! ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-12 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
Zakorzenienie
|
To były najdłuższe 24 godziny mojego życia...
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz dziecko śpi... Czy kiedyś dzieci przesypiają całą nockę bez płakania przez sen, śmiania się, wyginania, budzenia, kichania, upominania się o smoka, bez kolejnego karmienia..... ![]() ![]() ![]() ![]() Do tego jestem cały dzień samiutka jak palec... ![]() Dziś, aby mój dzieć nie płakał, to siedziałam na kiblu przy otwartych drzwiach. Na przeciwko młody a na dywaniku obok leżał pies... ![]() Nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1248 |
Konto usunięte
|
Ja też trochę tęsknie za czasem, jak Mały na mnie spał i czekam, aż się obudzi po drugim nocnym i wtedy go biorę
![]() ![]() En dla mnie sytuacja nie do przyjęcia. Co za ludzie... Ja mam w mieszkaniu 22-23 stopnie, jakby mi ktoś reglamentował ciepło, to bym się wściekła. Walcz, walcz o tę przeprowadzkę, bo tak się nie da. Mnie samej by się źle żyło w zimnym, a co dopiero z niemowlaczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Zadomowienie
|
Co myślicie o takim śpiworku do fotelika? Cena fajna...
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...679035538.html
#1250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy powinnam pisać, ale moja śpi od 23-24 do 7 rano ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1252 |
Zakorzenienie
|
Taribari super ten śpiworek-przynajmniej na fotkach.
Może i ja bym kupiła... Enlevee gadaj z TŻ, bo super możliwość macie z tym mieszkaniem! I tak teście Wam nie pomagają. A co do grzania to grzej grzejnikiem -nie czaj się ![]() My w sumie też nie grzejemy jeszcze w domu, ale mamy 21 stopni... Zawsze grzejemy jak spada poniżej 20 i teraz też mamy taki zamiar. |
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez wiercenia się?? Po prostu śpi....w takiej ciszy??? Ja dziś spałam w nocy 2,5 godziny....i to jeszcze na raty ![]() Pewnie, że pisać...ja się cieszę, że chociaż inni nie maja tego problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam otulacza. Pytałam już Ciebie gdzie to kupić?? I chyba to dość drogi biznes? Do łózka Go biorę nad ranem, ok 5 i śpi na Tż, to ja wtedy dosypiam godzinkę.. Spał już ładnie a teraz to dramat..chodze po ścianach ze zmęczenia. OO teraz śpi i nagle wybudza się z płaczem... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Surka znalazłam link Perse- tamten śpiworek nie miał kropek ![]() ![]()
![]() |
#1257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- No niestety nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1258 |
Zakorzenienie
|
Taribari kupiłam ten śpiworek
![]() Ten z kropkami oczywiście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że nie ma na allegro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1260 |
Zakorzenienie
|
perse ja tez sie z Toba nie zgodze...
zgadzam sie za to z En... niemowlaki co maja po miesiac ew 1,5 max 2nie wymuszaja owszem..a dzieci takie jak nasze tzn Zuzia czy w podobnyn wieky sa swuetnymi wymuszaczami...jedne bardziej drugie mnien... Zuzia jest grzecznym dzieckiem nawet bardzo ma rozne dni ale jednak nieraz potrafi sie drzec..nie plakac nie wkurzac sie popeostu sie drzec o to zeby ja na rece wziasc... alno lezy na brzuchu przewraca sie na plecki i drze sie bo chce zebym ja dala na brzuch zeby sie mpgla krecic... itp..oczywiscie starsze dzieci jak np szwahierki k tez wymusza ale to jest wymuszanie pt. dre sie i masz mi dac to co sobie ubzduram..a ma dopiero/az rok za msc...itp wiec Perse nie zgodze sie wogole z Toba ze male dzieci nie wymuszaja i dopieto ok 2letnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.