Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 18:04   #1231
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Prawie 18 a ja nadal zyje....tz't dzwonil ze bedzie za godzinke zeby mi pomoc przy kapieli....
A w weekend zaliczy pierwsza nocna zmiane a ja pierwsza noc w calosci samotnie z 2-jka maluchow

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
ja co 3 tygodnie mam 5 nocek w samotnosci.

poza tym jak paul idzie na 6 rano do roboty to tez go nie budze tylko sama z sara jestem.
bedzie dobrze, dasz rade

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:06   #1232
katarzynkajg
Zadomowienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość

dodam, ze moj syn powiedzial dzis swoje pierwsze slowo. Ja go klade na macie a ten do mnie : gowno! Myslalam ze mama najpierw powie!

Mój notorycznie mówi NIE!

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Chyba przeczytała co napisałam bo nagle poszła na dół robić obiad

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
musisz częściej się żalić na forum

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Ale super, sam się tak przekręca w szerz?

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
My mamy co 6 tyg. szczepienia
My tez tak mamy
Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
Witam, mogę się troszkę podpiąć? raczej z nastawianiem gościa niż stałęgo bywalca z powodu braku czasu.. Jestem mamą lipcową - 9 urodził się Michaś, mój drugi syn.. Pierwszy w styczniu skończy 3 latka, myślałam że z drugim dzieckiem będę mądrzejsza a jestem chyba głupsza niż przy pierwszym
.
Witamy

Surka - muszę wypróbować twój patent

My byliśmy na spacerku z koleżanka i jej trzytygodniowym synkiem parówką waży obecnie 4900.

Szymek już strasznie marudzi zmęczony już jest, przetrzymam go jeszcze pół godziny i z miłą chęcią już go utule do snu

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:07   #1233
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

I to jest moja Domi, czuła, mądra i mająca swoje zdanie mama Sary-diabełka, a nie rozmemłana obrażalska ciućma Tak trzymaj, Kasieńka
ze niby ja obrazalska?:P
a twoja córka to co?:P haha

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:08   #1234
Oliath
Zakorzenienie

Aaaaa, Kim Basinger - jadę na dwa tygodnie pewnie, bo obiecalam dziecku najstarszemu, ze w weekend za dwa tygodnie moze pomiszkac ze swoim chlopczyną u nas
To się nazywa tolerancja
Pechowo dla niej, w nadchodzacy weekend i kolejny chłopczyny nie ma, bo wyjechał.
Więc nie mam wyjscia, muszę kwitnąć w trzymiescie az sie sobą nacieszą
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:10   #1235
enlevee
Zakorzenienie

Ita dasz radę ! widzisz- jakoś przetrwałaś ten dzień.

U nas jest TAK ZIMNO, że po prostu ręce mi kostnieją. Teściowie natomiast nie uruchamiają zbytnio ogrzewania, a mimo, że mają kominek to palą w nim raz na 3 tygodnie może. Oszaleć idzie. Tu zaoszczędzą 2 zł, a tam wydadzą 200.. jest taka wilgoć w domu, że aż mi się niedobrze robi jak o tym pomyślę. Tomek jest opatulony, ja w dwoch bluzach, a oni madrzy nie podgrzeja KUR*AAAA

Mamy możliwość przeprowadzki do mieszkania babci Tzta, bo nie bedzie jej pare msc, pojechała do swojej córki ze wzgledu na swój kiepski stan zdrowia. Oszczędzilibysmy strasznie dużo paliwa, bo Tz miałby tramwaj spod domu, bylibyśmy SAMI, a trzecia kwestia- mielibysmy tylko opłaty=500 zł, co tak czy tak dajemy tesciom co miesiac. W dodatku moi rodzice dolozyliby nam 800 zł/msc, wiec tak naprawde bylibysmy na plusie w porównaniu z tym co jest obecnie. No a moj Tz co? ze NIE. dzisiaj bede z nim powaznie rozmawiała, bo mieszkajac tutaj raz, ze zwariuje, a dwa ze wykoncze sie jezdzac wewte i w tamte. Miesięcznie robimy obecnie 2000km, 2200.. tam opłaty za benzyne spadłyby nam mniej wiecej o 600zł. Nawet jak mielibysmy sie tam przeprowadzic na 2,3msc to i tak to bedzie oddech duzy, ale on tego nie rozumie chyba. Trzymajcie mocno kciuki za ta rozmowe, bo tak czy tak ja ide do pracy 9 stycznia, tz siedzi z malym do konca stycznia na urlopie. Od lutego maly idzie do zlobka, a mieszkajac w miescie zlobek bedzie praktycznie obok, czyli odpadnie problem dojazdow, zawozenia itp
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-11-12 o 18:12
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:12   #1236
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dziewczyny, pewnie miałabym inne zdanie nt. wymuszania, gdyby mój Mały mi dawał do wiwatu
A tak to te jego pojedyncze wybryki sobie tłumaczę potrzebami
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:12   #1237
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ze niby ja obrazalska?:P
a twoja córka to co?:P haha
Ty się chichaj, a ona serio mnie nienawidzila az do kolejnego karmenia, kiedy to odzyskalam stracone punkty podajac jej niczym nie skazoną flaszencję Bebilonu AR

Tak ze wiesz, ostroznie z tym NIE-manipulowaniem
Kubulek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 18:13   #1238
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
No, ale moja glowna pasja sa podroze i jak tylko maly bedzie mial roczek to juz mamy milion wycieczek zaplanowanych. Niedlugo znow kupuje bilet sis i nie moge sie doczekac jak zabiore ja w te wszystkie cudowne miejsca. Kocham wodospady , od takich wielgachnych do takich tycich. Czy kiedys jechalyscie droga , ktora oblewaja sciany wodospadow, a strumyki przecinaja Wam droge i normalnie plyna po "asfalcie"? Ja tak. Poprostu bajka doslownie.
No a najbardziej kocham te wszystkie dzikie zwierzeta, ktore sie spotyka. Pieski preriowe da takie cudowne , a najcudowniejsze chyba bylo jak pytona trzymalam w reku bo uwielbiam weze, no ale nie najcudowniejsze bylo jak podziwialam stado bizonow i zza plecow z przeleczy wybiegla se rodzinka prawdziwych dzikich koni. Mama z tata i dziecko i ten maly kucyk zlapal mame za ogon zebami, popatrzyli na nas i pogalopowali do stada bizonow

Dobra to sie rozmarzylam
a ja się rozmarzyłam razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Witam się z moim 4miesięcznym szczęsciem, które jest marudne i siadam do nadrabiania Was!
dla Tomusia marudy

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
U mnie doopa. Antek kiepsko śpi a zawsze spał super, średnio je, Tż miał stłuczkę a matka zarysowała kolesia i ma sprawę w sądzie no a ja mam egzaminy i nie mam się kiedy uczyć (Elaine ja mam teraz gospodarcze, spółki handlowe i upadłościowe i naprawcze) więc sorry ale idę się zakopać 100 metrów pod ziemię
też miałam egzaminy z gospodarczego i spółek.. najgorsze co może być powodzenia!

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Nawet rzęsy i brwi mi się nie układają
przepraszam..

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dziś mój 4miesięczny synek zrobił prezent, leżał w leżaczku i miał w nogach piłeczkę-zawieszkę, patrze a on ją po chwili w rękach trzyma i nie puszcza a potem nawet złapał drugą ręką i się bardzo mocno przyglądał, tak się ucieszyłam
za postępy

Cytat:
A' propos kombinezonow, to Lilo pomyka w misiu z rękawiczkami na 62 cm, ale juz pomalu nogi ma za dlugie w ogole dlugonoga taka, ze wszystkie pajace mają - przy zbyt dlugim rękawku - za krotkie odnóża

A dzis sie na mnie obrazila (autentycznie) za kleik pomieszany z moim sloiczkiem marchewkowo-jabluszkowym. Zjadla z rykiem (!!!), od tej pory rozpaczliwie beczyu ile razy nie spojrzy na mnie no foch jak nic
kombinezon świetny.. wygląda jak mała owieczka

dla mamusi za niedobre żarełko!

Cytat:
Jesteśmy po okuliście, nie było tak strasznie jak na wizycie w poradni retinopatii wcześniaczej uff. NIe powiem Lila broniła się przed zaglądaniem do oczu, ale nic więcej nie miała robione. Lila ma zawężone kanaliki w prawym oczku, mam masować 2 razy dziennie po 10 "wcisków",przez 3-4 tygodnie, jak nie przejdzie to mamy iść na przepłukanie, ale w nowym roku, bo w tym nie ma już limitów

Uwielbiam tak bawić się na macie

za wizytę

zabawa na macie

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:13   #1239
ita83
Wtajemniczenie

DOTKA sposob na zafarbowane rzeczy (nie zawsze skuteczny)
W miejscu gdzie zafarbowalo polewasz plynem do naczyn fairy (tylko ten dziala bo z innymi probowalam i nic)
Potem moczysz w wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej i vanishu
I jeszcze pierzesz w normalnym proszku z dodatkiem 1lyzeczki do pieczenia

Jesli to nie zadziala to zostaje tylko ACE ale wtedy to wybielisz na amen

Stary 2013-11-12, 18:16   #1240
Oliath
Zakorzenienie

Enlevee, po prostu kup olejaczek na prad i bezczelnie dogrzewaj oficjalnie "dla dziecka" - argument grubego kalibru i nikt o minimum przyzwoitosci nie powinien dyskutowac
Ja nienawidze zimna, cale zycie marzlam w kamienicy u rodzicow.
Teraz wydajemy fortunę na prąd, a ja sobie łażę po domu w T-shircie.
W doopie mam, przynajmniej wiem, za co płacę. Moj maz z tym nie polemizuje, bo mu odpowiadam, ze wazy 3x tyle co ja (nooooo, 2,5 raza ), wiec nie ma prawa glosu
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-11-12 o 18:18
Stary 2013-11-12, 18:22   #1241
taribari
Zadomowienie

Cytat:
a ja się nie zgodze w kwestii, że maluch nie wymusza Mój jest egzemplarzem, który uwierz- jest bardzo cwany i bardzo sprytny i mimo, że kocham go najbardziej na świecie to gdyby mój kręgosłup miał moce przerobowe to bym go nosiła- a wiem, kiedy leży i nie płacze- a tak śmiesznie buczy i huka na mnie bo mu się nie podoba, że leży i chce na rączki. Biorę na ręce- spokój, odkładam będąc obok niego, zagadując, głaszcząc i przytulając- pohukuje.
No ale każdy ma inne zdanie w tej materii
Mój też wymusza chociaż może to zły czasownik. On się po prostu domaga tego co mu się podoba. Wystarczy go trochę ponosić na rękach a jak się go potem odłoży to robi taki specyficzny ryk, że wiemy co jest na rzeczy. Na szczęście umiem mu wytłumaczyć, że noszenie to tylko chwilowa atrakcja
Cytat:
Choc moj maz ostatnio stwierdzil, ze w najgorszym wieku jest nasza Lala - bo LILO POKI CO POTRZEBUJE TYLKO CZASU, A NIE DOMAGA SIE PIENIEDZY; IZA POTRZEBUJE PIENIĘDZY, A ODPUSZCZA Z CZASEM; LALA NATOMIAST Z CALĄ STANOWCZOSCIĄ DOI JEDNO I DRUGIE - BEZ UMIARU

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
teraz czytam książkęn"w głebi kontinium" o rodzicielstwie bliskosci i tam pada takie stwierdzenie, ze niektore male dzieci nie tulone czuja sie jak w próżni, jakby wisiały w powietrzu. i że niektóre mają silną potrzebę bycia w ramionach, aby czuć ciepło ciała, słyszeć bicie serca itp

wierzę, że tak właśnie się czuje moja Sara beze mnie. że poleży pół godziny na macie, pół godziny pod karuzelą, trochę w bujaczku, ale najbezpieczniej się czuje gdy ją tulę.
To prawda. Mój nadrabiał brakujący czas w brzuchu leżeniem na mnie. Bardzo lubiłam ten czas i teraz mi go brakuje. Od pewnego czasu Ptyś jest "samodzielny", woli pokopać powietrze czy pogadać z kumplami z karuzeli niż poprzytulać się do mamusią. Za to wzruszające i niezwykle przyjemne jest jak nachylam się nad nim, a on patrzy mi głęboko w oczy i mizia po twarzy swoimi milusimi łapkami

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Ita dasz radę ! widzisz- jakoś przetrwałaś ten dzień.

U nas jest TAK ZIMNO, że po prostu ręce mi kostnieją. Teściowie natomiast nie uruchamiają zbytnio ogrzewania, a mimo, że mają kominek to palą w nim raz na 3 tygodnie może. Oszaleć idzie. Tu zaoszczędzą 2 zł, a tam wydadzą 200.. jest taka wilgoć w domu, że aż mi się niedobrze robi jak o tym pomyślę. Tomek jest opatulony, ja w dwoch bluzach, a oni madrzy nie podgrzeja KUR*AAAA

Mamy możliwość przeprowadzki do mieszkania babci Tzta, bo nie bedzie jej pare msc, pojechała do swojej córki ze wzgledu na swój kiepski stan zdrowia. Oszczędzilibysmy strasznie dużo paliwa, bo Tz miałby tramwaj spod domu, bylibyśmy SAMI, a trzecia kwestia- mielibysmy tylko opłaty=500 zł, co tak czy tak dajemy tesciom co miesiac. W dodatku moi rodzice dolozyliby nam 800 zł/msc, wiec tak naprawde bylibysmy na plusie w porównaniu z tym co jest obecnie. No a moj Tz co? ze NIE. dzisiaj bede z nim powaznie rozmawiała, bo mieszkajac tutaj raz, ze zwariuje, a dwa ze wykoncze sie jezdzac wewte i w tamte. Miesięcznie robimy obecnie 2000km, 2200.. tam opłaty za benzyne spadłyby nam mniej wiecej o 600zł. Nawet jak mielibysmy sie tam przeprowadzic na 2,3msc to i tak to bedzie oddech duzy, ale on tego nie rozumie chyba. Trzymajcie mocno kciuki za ta rozmowe, bo tak czy tak ja ide do pracy 9 stycznia, tz siedzi z malym do konca stycznia na urlopie. Od lutego maly idzie do zlobka, a mieszkajac w miescie zlobek bedzie praktycznie obok, czyli odpadnie problem dojazdow, zawozenia itp
Nad czym tu myśleć! Zimno i wilgoć= choroba! Przecież to są grzyby. Dziecko nie powinno przebywac w takich warunkach. Jeśli jest taka możliwośc to bym uciekała jak najprędzej! Musisz przekonać TZ.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 18:24   #1242
ita83
Wtajemniczenie

Ja tez uwielbiam jak Leo sie we mnie w nocy wtula tylko sie boje ze potem bedze coraz trudniej go odzwyczaic....

Stary 2013-11-12, 18:24   #1243
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Enlevee, po prostu kup olejaczek na prad i bezczelnie dogrzewaj oficjalnie "dla dziecka" - argument grubego kalibru i nikt o minimum przyzwoitosci nie powinien dyskutowac
Ja nienawidze zimna, cale zycie marzlam w kamienicy u rodzicow.
Teraz wydajemy fortunę na prąd, a ja sobie łażę po domu w T-shircie.
W doopie mam, przynajmniej wiem, za co płacę. Moj maz z tym nie polemizuje, bo mu odpowiadam, ze wazy 3x tyle co ja (nooooo, 2,5 raza ), wiec nie ma prawa glosu
Ja uruchamiam ogrzewanie jak tescia nie ma w domu, bo idzie ocipi.ec za przeproszeniem. Niestety dom tesciow od uwaga 3 lat jest nieocieplony, bo tesciowi tak naprawde nie chciało sie tego zrobic. Była na to kasa, to ją wydał. Doszło do tego Oli, że w pokojach jest taka straszna wilgoć, że normalnie ściany pleśnieją i zachodzą grzybem. to jest chore. Dom nowo postawiony, a jemu sie nic w nim zrobic nie chce. Wiedzą, że jest dziecko to obecnie przy 3 stopniach oni nie uruchamiają ogrzewania. Wiadomo, że jak dom nieocieplony, to ciepło im ucieka, nie pomysla w tych kategoriach- NIE. Dzisiaj mi tesc powiedział, zebysmy my kupili piecyk własnie i dogrzewali u siebie, a oni beda pozyczac. rozumiesz to? maja kominek, który mógłby codziennie chodzic bo jest pełno drewna. No ale to trzeba rozpalic- trzeba minimum uwagi temu poswiecic. Płakac mi sie po prostu chce jak mysle o tym wszystkim. Chce stad uciec po prostu, a jak teraz mamy mozliwosc chociaz na chwile a kto wie moze i na stałe to co szkodzi?? Ja mam prace stad 24km w jedna strone. Od lutego jak młody idzie do złobka to ja bede musiała go wozic obok siebie do zlobka zeby moc go odbierac. Mamy jedno auto, Tz na 11 do pracy, ja zmiennie- na 9 lub na 13 osiem godzin. Po prostu jezeli Tz nie zachowa sie jak facet to sorry chłopie, ale ja od lutego ide do mamy mieszkac, bo stamtad mam blisko do pracy, nie musze nikogo prosic o wlaczenie ogrzewania, a kolejna sprawa- moge dziecko spokojnie polozyc na ziemi zeby raczkowalo, bo nie ma brudu. Tu sa trzy psy i o ile nasz nie brudzi strasznie, tak dwa pozostałe okropnie. Dom ani troche nie jest przystosowany do tego, zeby mlody mógł sie po prostu rozwijac. Nasz pokój jest 5x5m moze, gdzie podłogi jest malo wolnej, bo wszystko tu stoi. Doszło do tego, że ja im wprost powiedziałam, ze nie akceptuje takich warunków jak sie dziecko ma wychowywac. Oni sa natomiast przekonani, ze Pana Boga za nogi złapalismy u nich mieszkajac. Musze z nim porozmawiac, zwłaszcza, ze nic z tego nie mamy, ze tu mieszkamy. Szczerze mowiac jak mam zarabiac na benzyne i odwozenie dziecka do zlobka stad to nie opłaca mi sie pracowac, bo wychodzi na 0. to się wyżaliłam, przepraszam, ale siedzi to we mnie strasznie i wyć mi się chce. Nie wiem czemu on sie tak upiera, moze zdaje sobie sprawe z tego, ze wtedy musiałby mi bardziej pomóc
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-11-12 o 18:26
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:24   #1244
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Choc moj maz ostatnio stwierdzil, ze w najgorszym wieku jest nasza Lala - bo LILO POKI CO POTRZEBUJE TYLKO CZASU, A NIE DOMAGA SIE PIENIEDZY; IZA POTRZEBUJE PIENIĘDZY, A ODPUSZCZA Z CZASEM; LALA NATOMIAST Z CALĄ STANOWCZOSCIĄ DOI JEDNO I DRUGIE - BEZ UMIARU

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
My byliśmy na spacerku z koleżanka i jej trzytygodniowym synkiem parówką waży obecnie 4900.
Łanie mały nabiera masy

Cytat:

Trzymam za rozmowę, ja również nienawidzę marznąć. Teściowie powinni pomyśleć trochę o małym, że on niekoniecznie w tym wieku musi się hartować, takie bąble lubią ciepło, nie mówiąc już o zimnicy przy kompieli

A jeszcze się pochwalę śmiejemy się w głos, uwielbiam ten dźwięk muzyka dla moich uszów (choć nie powiem, że momentami brzmi, jak skrzeczenie)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:25   #1245
misiaczka555
Wtajemniczenie

Majeczka śpi już w łóżeczku po kąpieli. Ciągle nie mogę się nadziwić że jeszcze miesiac temu usypianie trwało nawet do godziny i bez odgłosu suszarki się nie obyło. A teraz kąpiel, balsamowanie, ubieranie, w śpiworek, mleczko, łóżeczko plus Sowa i Maja śpi

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:27   #1246
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A nas dzisiaj policja zgarnęła jak jechaliśmy do rodziców
TZ przekroczył prędkość. Było do 70 a on jechał 103 do tego przegląd skończył sie tydzień temu.
Już widziałam wizje kilku stówek w plecy i nici z nowych butów.
Ale pan policjant był w dechę i tylko upomniał

TZ potem jechał bardzo grzecznie
Ale mieliście fuksa

Domciątko-jak tam nocka?

Perse daj linka do śpiworka do wózka

--------------------
Hej

Jej jak mnie strasznie boli dziś głowa
Wzięłam rano 2 ibupromy, a po południu 2 apapy i NIC

Młody zaczął dziś przewalać się na boczki i robić świecę

My dziś mieliśmy naukę spania ze smoczkiem na spacerze
Biedny mój Miniu męczył się, bo śpiący, a brakowało mu paluszka. Smoczek to nie to
Umęczył się a i tak wcale nie spał. Tarł oczka i popłakiwał
Strasznie szkoda mi go było i rezygnuję jednak z pomysłu nauki smoczka.
Boję się, że "naruszę" mu jego rytuał uspakajania się i zasypiania-a zwłaszcza ten w nocy. Nie chcę sama sobie strzelać w kolano

Brawa dla wszystkich dzisiejszych solenizantów

A mi dziś mija rok z Wami
Dziękuje, że jesteście,bo jesteście wszystkie wspaniałe
Kocham Was!!!

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-11-12 o 18:29
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:27   #1247
kooocur
Zakorzenienie

To były najdłuższe 24 godziny mojego życia...:m ad:

Teraz dziecko śpi...

Czy kiedyś dzieci przesypiają całą nockę bez płakania przez sen, śmiania się, wyginania, budzenia, kichania, upominania się o smoka, bez kolejnego karmienia.....: confused::confu sed:: confused:

Do tego jestem cały dzień samiutka jak palec...

Dziś, aby mój dzieć nie płakał, to siedziałam na kiblu przy otwartych drzwiach. Na przeciwko młody a na dywaniku obok leżał pies...

Nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:30   #1248
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja też trochę tęsknie za czasem, jak Mały na mnie spał i czekam, aż się obudzi po drugim nocnym i wtedy go biorę I dosypiamy sobie

En dla mnie sytuacja nie do przyjęcia. Co za ludzie... Ja mam w mieszkaniu 22-23 stopnie, jakby mi ktoś reglamentował ciepło, to bym się wściekła. Walcz, walcz o tę przeprowadzkę, bo tak się nie da. Mnie samej by się źle żyło w zimnym, a co dopiero z niemowlaczkiem
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:36   #1249
taribari
Zadomowienie

Co myślicie o takim śpiworku do fotelika? Cena fajna...
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...679035538.html

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-12, 18:45   #1250
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Teraz dziecko śpi...

Czy kiedyś dzieci przesypiają całą nockę bez płakania przez sen, śmiania się, wyginania, budzenia, kichania, upominania się o smoka, bez kolejnego karmienia.....: confused::confu sed:: confused:

Dziś, aby mój dzieć nie płakał, to siedziałam na kiblu przy otwartych drzwiach. Na przeciwko młody a na dywaniku obok leżał pies...

Współczuję ci bardzo
Nie wiem czy powinnam pisać, ale moja śpi od 23-24 do 7 rano

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Co myślicie o takim śpiworku do fotelika? Cena fajna...
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...679035538.html
Nie czytasz uważnie, bo Perse dzisiaj o nim pisała.
Stary 2013-11-12, 18:46   #1251
taribari
Zadomowienie

Cytat:

Teraz dziecko śpi...

U mnie takie cyrki jak wpadnę na pomysł nie wkładać go w woombie. Otulasz? Oszukujesz herbatką? Nie pomaga spanie z Toba?

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-12, 18:46   #1252
Neni1984
Zakorzenienie

Taribari super ten śpiworek-przynajmniej na fotkach.
Może i ja bym kupiła...

Enlevee gadaj z TŻ, bo super możliwość macie z tym mieszkaniem!
I tak teście Wam nie pomagają.
A co do grzania to grzej grzejnikiem -nie czaj się
My w sumie też nie grzejemy jeszcze w domu, ale mamy 21 stopni...
Zawsze grzejemy jak spada poniżej 20 i teraz też mamy taki zamiar.
Stary 2013-11-12, 18:48   #1253
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję ci bardzo

Bez wiercenia się?? Po prostu śpi....w takiej ciszy???

Ja dziś spałam w nocy 2,5 godziny....i to jeszcze na raty

Pewnie, że pisać...ja się cieszę, że chociaż inni nie maja tego problemu

Synuś
Stary 2013-11-12, 18:48   #1254
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Współczuję ci bardzo

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Nie czytasz uważnie, bo Perse dzisiaj o nim pisała.
taaaaa??? no i to jest właśnie czytanie na apce

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-12, 18:51   #1255
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie takie cyrki jak wpadnę na pomysł nie wkładać go w woombie. Otulasz? Oszukujesz herbatką? Nie pomaga spanie z Toba?

Nie mam otulacza. Pytałam już Ciebie gdzie to kupić?? I chyba to dość drogi biznes?

Do łózka Go biorę nad ranem, ok 5 i śpi na Tż, to ja wtedy dosypiam godzinkę..

Spał już ładnie a teraz to dramat..chodze po ścianach ze zmęczenia.

OO teraz śpi i nagle wybudza się z płaczem...:conf used:

Synuś
Stary 2013-11-12, 18:56   #1256
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam otulacza. Pytałam już Ciebie gdzie to kupić?? I chyba to dość drogi biznes?

Do łózka Go biorę nad ranem, ok 5 i śpi na Tż, to ja wtedy dosypiam godzinkę..

Spał już ładnie a teraz to dramat..chodze po ścianach ze zmęczenia.

OO teraz śpi i nagle wybudza się z płaczem...:conf used:
Mi sie udalo kupic za 90 zł na allegro i to były najlepiej wydane pieniadze za sen Jak wpadlam ostatnio na pomysl by sprawdzic jak sobie radzi bez to tez spalam 2h, bo wybudzal sie co pol godziny od 1. Teraz miał etap rzucania głową o 1 i 4.30. Dziś go wpakowałam w woombie i rożek i błoga cisza w nocy. Zobaczymy jak dziś.

Surka znalazłam link Perse- tamten śpiworek nie miał kropek

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-12, 18:59   #1257
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Bez wiercenia się?? Po prostu śpi....w takiej ciszy???

Ja dziś spałam w nocy 2,5 godziny....i to jeszcze na raty

Pewnie, że pisać...ja się cieszę, że chociaż inni nie maja tego problemu
Wiercić dopiero zaczyna się koło 7 i wtedy idę po mleczko. U nas zawsze tak było, nawet, jak była mniejsza i np budziła się na karmienie co 3 godz, to budziło mnie wiercenie, a nie płacz, a potem dalej odkładałam do łóżeczka i spała dalej do kolejnego karmienia, bez wygibasów.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:

No niestety nie
Stary 2013-11-12, 19:01   #1258
Neni1984
Zakorzenienie

Taribari kupiłam ten śpiworek
Ten z kropkami oczywiście
Stary 2013-11-12, 19:01   #1259
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie udalo kupic za 90 zł na allegro i to były najlepiej wydane pieniadze za sen Jak wpadlam ostatnio na pomysl by sprawdzic jak sobie radzi bez to tez spalam 2h, bo wybudzal sie co pol godziny od 1. Teraz miał etap rzucania głową o 1 i 4.30. Dziś go wpakowałam w woombie i rożek i błoga cisza w nocy. Zobaczymy jak dziś.

Tylko, że nie ma na allegro

Synuś
Stary 2013-11-12, 19:02   #1260
d0tkaaa
Zakorzenienie

perse ja tez sie z Toba nie zgodze...
zgadzam sie za to z En...
niemowlaki co maja po miesiac ew 1,5 max 2nie wymuszaja owszem..a dzieci takie jak nasze tzn Zuzia czy w podobnyn wieky sa swuetnymi wymuszaczami...jedne bardziej drugie mnien...

Zuzia jest grzecznym dzieckiem nawet bardzo ma rozne dni ale jednak nieraz potrafi sie drzec..nie plakac nie wkurzac sie popeostu sie drzec o to zeby ja na rece wziasc...
alno lezy na brzuchu przewraca sie na plecki i drze sie bo chce zebym ja dala na brzuch zeby sie mpgla krecic...

itp..oczywiscie starsze dzieci jak np szwahierki k tez wymusza ale to jest wymuszanie pt. dre sie i masz mi dac to co sobie ubzduram..a ma dopiero/az rok za msc...itp
wiec Perse nie zgodze sie wogole z Toba ze male dzieci nie wymuszaja i dopieto ok 2letnie

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości