|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Nanka może nie czekają aż komórka będzie bardziej podzielona. Czytałam że transfer można zrobić od drugiej doby zapłodnienia kiedy jest dwu lub czterokomórkowa. Czasem w czwartej dobie może być już ostatnie stadium embriona do transferu
|
#1232 | |||
|
Rozeznanie
|
Spoko
Ciężko zapamiętać wszystko co się pisze na tym forum. Jest nas trochę ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Wzięło się to stąd, że miałam często infekcje w ostatnich latach. Swoją drogą, stosujecie jakieś probiotyki czy coś? ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki, z całego serca Ci życzę aby się udało! ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
Cicci właśnie nie pokazują bo są w takiej długiej igle i ich nie widać a raczej jego bo podają tylko jedno
|
#1234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny ile organizm oczyszcza sie po braniu norprolacu? Chcialabym zrobić badanie prl i nie wiem ile zrobić przerwy w braniu tabetek?
|
|
#1235 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1237 |
|
Rozeznanie
|
Tabaska żadne pytanie nie jest głupie
![]() Tak in vitro :p
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
czyli jednak zdecydowałaś sie po raz drugi podejsc? Czy te jajka które sie nadają zamrożą na później w razie w? Ile czasu trwa cala procedura ? Podchodzisz z programu rządowego czy prywatnie? Jaki koszt?
|
#1239 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, dawno się nie odzywałam, bo jakoś mi się nie składało.
Ale podczytuję na bieżąco ![]() Nanka trzymam kciuki za udany transfer, jestem myślami z Tobą ![]() Za pozostałe oczywiście też trzymam ciągle i nieustannie... |
|
|
|
#1240 |
|
Raczkowanie
|
Nanka trzymam mocno za jutro kciuki... będzie dobrze
![]() Też tak sobie wmawiam, choć mam strasznego cykora przed operacją w środę! Dziewczyny za wszystkie nas trzymam kciuki mogłoby się którejś udać zafasolkować...
|
|
|
|
#1241 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli jajka przeżyją to je zamrożą ostatnio nie przeżyło ani jedno ![]() jestem w programie rządowym ,wiec płace za leki jakieś 3000 zł wizyty masz bezpłatnie ,badania też i z tego programu mogą ci podać tylko jedno jajko normalnie jak robisz podają dwa procedura trwała długo bo trzeba mieć udokumentowane leczenie min 2 lata a na samo wykonanie in vitro czekałam 5 miesięcy od zapisania do programu ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
![]() boję się bardzo wiec Kasik rozumiem Cię doskonale ale będzie dobrze
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1242 |
|
Rozeznanie
|
Nanka czyli jak placisz z wlasnej kieszeni to masz wieksze szanse na zajscie w ciaze niz z rzadowego programu
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Nanka, trzymam kciuki za Twoje jajka!
Kasik, dopiero dzisiaj bede sprawdzać czy cos uroslo (wlasnie czekam ).Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka
|
#1244 |
|
Raczkowanie
|
A ja czekam na lekarza anestezjologa w szpitalu żeby mieć na jutro...
Nanka pisz co i jak będzie po... |
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Nanka trzymam kciuki, daj pózniej znać jak się czujesz
![]() Kasik wszystko będzie ok ale stres jest zawsze...
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1247 | |
|
Rozeznanie
|
jestem po, jajko niby bardzo ładne
![]() najważniejsze są pierwsze dwie doby w środę będę wiedziała czy są mrożone pozostałe ,na razie wszystkie żyją dokładnie tak jak piszesz cicci za swoja kasę masz większe szanse a ja teraz czekam do 04 kwietnia by betę zrobić oszaleje do tego czasu ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() będzie dobrze , trzymaj się dzielnie w tym szpitalu i nie daj się jesteśmy wszystkie z Tobą zobacz jaka obstawa
|
|
#1248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będzie dobrze, zobaczysz, zabieg masz pojutrze, tak? Ja anestezjologa miałam na dzień przed laparoskopią, już w szpitalu na oddziale, ale to może każdy szpital ma swoje procedury. Pomyśl sobie, że już za dwa dni będziesz to miała za sobą, szybko zleci. A będzie to na pewno milowy krok, dowiesz się co i jak. Jestem z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- [QUOTE=nanka30;45726814]jestem po, jajko niby bardzo ładne ![]() najważniejsze są pierwsze dwie doby w środę będę wiedziała czy są mrożone pozostałe ,na razie wszystkie żyją dokładnie tak jak piszesz cicci za swoja kasę masz większe szanse a ja teraz czekam do 04 kwietnia by betę zrobić oszaleje do tego czasu ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- No to trzymam kciuki, żeby jajeczko pięknie się zagnieżdżało. Dbaj o siebie, nie przemęczaj się, nie gotuj i nie sprzątaj Wiem, że nie jest łatwo tak czekać na betę, ale musisz dać radę Wierzę, że 4 go kwietnia beta będzie pozytywna, a w międzyczasie pozytywnie się nastawiaj kochana. Jesteśmy z Tobą
|
|
|
|
|
#1249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziekuję dziewczyny za wsparcie!!!!! ![]() Nanka ściskam mocno kciuki za wgryzanko, oby jajo zostało z Tobą na 9 miesięcy... |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Nanka, strasznie się cieszę, że jaja ładnie rosną
Kasik i jak, zdążyli z wynikami? ![]() U mnie jeden pęcherzyk pękł w weekend (lekarz twierdzi, że prawdopodobnie wczoraj rano) - sam z siebie, bez Pregnylu A drugi ma 17,9 mm, więc pan doktor kazał się dziś i jutro seksić ![]() I endometrium w końcu jakoś przyspieszyło i urosło z 8,2 na 9,2 mm
|
#1251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mocno Ci kibicuje aby sie udało bo przeszłaś już bardzo dużo... Mam pytanie czemu tylko jedno jajeczko implantuja? Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-03-24 o 14:57 |
|||
|
|
|
#1252 |
|
Rozeznanie
|
Simonee ponieważ jest zagrożenie ciąży mnogiej
|
#1253 | |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze byśmy w tv usłyszały o sześcioraczkach nanki
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- A u mnie pęcherzyki się skurczyły |
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
No ale bliźniaki, to jeszcze nie takie straszne są - więc mogliby te 2 jajka chociaż dawać. Zwłaszcza, że i tak już je pobrali i hodowali w laboratorium, a potem będą musieli zamrozić... a samo podanie dwóch, zamiast jednego, chyba już jakoś drastycznie nie podniosłoby kosztów całego tego przedsięwzięcia
Więc dziwne, że jak płacisz z własnej kieszeni, to możesz dostać dwa, a jak NFZ płaci za Ciebie, to już nie Bez sensu trochę.No jeszcze nie wiadomo czy drugie jajo też się wykluje
|
#1255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to git... To metformax pomógł i złe samopoczucie nie poszło na marne! No to dziś do roboty, oby owocnej...Posiew odebrałam, ale oczywiście z problemami bo wyniku nie było do odbioru, ale dziewczyna poszła do lab i mi przyniosła, drukowały na biegu - jest ok... Komplet badań mam... Teraz to oby ta operacja wyszła dobrze, żeby udrożnili mi wszystko...
Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-03-24 o 17:35 |
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że operacja pomoże i że niedługo spotkamy się z brzucholami (o ile mi też te wszystkie leki pomogą Wiesz, nie wiem czy to zasługa Metformaxu, bo ja go w tym cyklu nieco w kratkę brałam, tak źle mi po nim było Ale wynalazłam sobie alternatywę Mleczko pszczele - wyczytałam, że rośnie po nim endometrium (bo zawiera fitoestrogeny) i że ogólnie dobrze wpływa na płodność, a potem na utrzymanie ciąży I że stosowane jest u osób, które muszą przytyć - np. po ciężkich operacjach... tak więc sumując to wszystko, to doskonały środek dla mnie ![]() I piję to mleczko od czwartku - i właśnie od tego dnia endo skoczyło, bo wcześniej kiepsko rosło Może to tylko zbieg okoliczności, ale kto wie... Generalnie zaczynam się lepiej czuć, bo ostatnio, to byłam taka senna, że masakra - a teraz w końcu mogę funkcjonować
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
A ja cały dzień się bycze i śpie
![]() Kasik po zabiegu będziesz wiedziała co i jak a to ważne
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po konsultacji u innego lekarza - powiedział mniej więcej to samo co moja lekarka. dziewczyny to trzymamy kciuki;-) |
|
|
|
|
#1259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cicci jajko wyszkoczy jak królik z kapelusza ![]() Cytat:
muszę o tym poczytać w sieciCytat:
![]() Kasik dobrze że wyniki sa ok
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-03-24 o 19:16 |
|||
|
|
|
#1260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie tak jak piszesz to czysta kalkulacja lekarz mi powiedział ,że tak się zabezpieczają bo jak mnoga ciąża to większe koszty badań, gdyby dzieci były chore to wysoki koszt trzymania w inkubatorach Taki kraj
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

Ciężko zapamiętać wszystko co się pisze na tym forum. Jest nas trochę 

Ale wynalazłam sobie alternatywę