|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
Edit: Ja to generalnie jak słyszę o tych szczepieniach to dostaję ☠☠☠☠☠☠☠...ca złośliwego. Neonatolog mi mówił, że 5w1 lepiej bo wtedy wzw b jest ograniczane tylko do trzech dawek i tyle wystarczy - mają być 3 dawki tej samej firmy, więc Mała dostała w drugiej dobie engerix wzw b pierwszą dawkę, dzisiaj drugą i w 7 miesiącu trzecią. Nie weim czy nic nie pokręciłam ale wierzę temu mojemu neonatologowi, wychodzę z założenia, że jak ratuje wcześniaki 600g to ma jakieś pojęcie o tym całym bajzlu - ja tego nie ogarniam - zaufałam
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-06-15 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie orientuje się w tych szczepieniach kompletnie ![]() ![]()
![]() |
#1233 |
Zadomowienie
|
My szczepimy 5w1. Normalnie sa dostępne, uprzedzili nas tylko, ze podwyższyli cenę istatnio.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Zadomowienie
|
Mona, ja to mam wrażenie, że jestem za tępa żeby to ogarnąć. Mam nadzieję, że Ali tylko nic nie będzie jakoś to przetrwa - dzisiaj chodzimy z mężem i mierzymy jej temperaturę co dwie godziny - rodzice-wariaci. Lekarka powiedziała, że tak na Małą chuchamy jakby to była laleczka porcelanowa - dla nas jest cenniejsza.
No i jestem dumna, że te 1700g na kp ![]()
#1235 |
Zakorzenienie
|
No to ja nie wiem co te babki u mnie w przychodni dziś wymyśliły
![]()
#1236 |
Zadomowienie
|
Są tak sprzeczne informację z kim by się nie rozmawiało to każdy mówi inaczej. Podobnie mieliśmy z wykupieniem tych szczepionek - jedna apteka mówi, że wcale nie ma w hurtowniach, a druga apteka zamawia od ręki - ja nie wiem z czego to wynika
![]()
#1237 |
Zakorzenienie
|
Też dziś urosłam jak się nasluchalam ochow i achów
![]() Temperatura tez była już mierzona i jest ok, ale mała bardzo marudna. Szczepienie było o 12 tej i od tamtej pory nie zasnęła nawet na 10 minut. Dopiero teraz po kąpieli odplynela.
#1238 |
Zadomowienie
|
Alicja szczepiona o 15-ej zawinięta w mumię, słucha odkurzacza i śpi - a my robimy kilometrówkę do łóżeczka zaglądając czy równo oddycha
![]()
#1239 |
Zadomowienie
|
Ladnie rosna dzieciaczki. U nas 1200gr od urodzeniowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1240 |
Zakorzenienie
|
U nas wagi jak wagi, ale były pod wrażeniem wzrostu. Nie wiem czy to faktycznie jakoś wybitnie dużo.
Zresztą mi też się wydawało że mi się córa bardzo wydłużyla bo ciuszki odkładam i odkładam za małe
#1241 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczynki pytanie z innej beczki, w sierpniu mąż ma urlop - planujemy jakiś wyjazd - myślimy nad Polanicą-Zdrojem - park zdrojowy, spacerki, skalny labirynt itd, ale może zaproponujecie jakąś fajną miejscówkę górską, ale tak żebyśmy dali radę pod górki wózek pchać, żeby się dało fajnie pospacerować a przy okazji zobaczyć może coś ciekawego jak nauczę się motać chustą. Każda propozycja mile widziana czy też sprawdzone miejsce na zakwaterowanie ![]()
![]() |
#1242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Ale Wam ładnie dzieci przybierają. U nas szczepienie we wtorek ale takich osiągów na pewno nie będzie. Jak będzie 1 kg to będzie sukces ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Zakorzenienie
|
Genialny sposób na twardy brzuszek.
![]() Suszarka do włosów. Nasza dłoń pare cm nad brzuszkiem tu gdzie jelita i drugą z pewnej wysokosci aby nie było za gorąco krecimy kółka nad naszą dłonią. (Nie wiem na ile przejrzyście napisałam przepis) ![]() Rozluźnia na tyle że i brzuszek jest szybko miękki. Właśnie kolejny raz podziałało i juz usypiamy się na spokojnie. Żeby nie było przepis od położnej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Wtajemniczenie
|
Moja Malusia tak pieknie dzis zasnela. Moze juz beda lepsze dni
![]() Jutro jedziemy na tydzien w rodzinne strony, 200km ciekawe jak to bedzie Dziewczyny po cc macie bole brzucha? Ja od kilku dni sie mecze Edytowane przez manufakturapiekna Czas edycji: 2016-06-15 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1245 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Ululalam gadzine. Mam nadzieje ze pospi do 3, bo to byl ciezki wieczor. W dzien nie gwiazdorzyla, ale wieczorem znowu bylo marudzenie i czlowiek przylepa. Pare godzin spiewania i kolysania zwalilo mnie z nog ![]() Dobranoc ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Tez mam bole od wczoraj. Nie wiem czemu. Nic nie dzwigalam oprocz dziecka. Czasem puchnie mi brzuch nad blizna. Nadal nie mam pelnego czucia nad nia. Generalnie do dupy ta cc |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1246 |
Zadomowienie
|
Mnie brzuch nie boli, czasami w jednym z końców cięcia coś mnie zakłuje w środku, a tak wogóle to miejsce cięcia mam bez czucia :/ dziwne uczucie nic nie czuć przy dotykaniu.
#1247 |
Zakorzenienie
|
karmienie nr 1 - po 10 minutach kociak idzie spać, ja dalej ciągnę. Od tej medeli mam strasznie obolałe sutki, nie wiem jak sobie z tym radzić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1248 |
Zakorzenienie
|
Nie mam czucia (w pelni) po cc. Nad blizna mam taki wałek,.ze nie wiem jak.mnie zszyli. Teoretycznie dobrze,.ale.nie wyglada to rewelacyjnie. A jak cos dzwigne, to jest on.bardziej wydatny. Czasami tez boli.
Az sie boje zabierac za ćwiczenia.
#1249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic pojde to sprawdzic. Czucia na skorze w okolicach rany tez nie mam. Obudzilam mojego pedraczka po 6,5h bo piersi by mi eksplodowaly |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A po cc to nie jest minimum 3mcs bez cwiczen? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Moderatorka z pazurem
|
Poleciala po bandzie ta moja corka. Spala od 22.30 do 4.20. Swieto lasu
![]() Dobrze wiedziec, ze nie tylko ja mam takie bolaczki po cc. Taki waleczek to i u mnie sie robi nad blizna. Myslalam ze to kwestia spalenia tluszczyku...nie straszcie ze tak zostanie ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Zakorzenienie
|
Ojtam, ojtam...
A tak serio to podobno 6 miesięcy bez ćwiczeń. Nie to żebym się wyrywała, bo jestem (od dzieciństwa) niezbyt wyrywna w tej kwestii. Poza kilkoma zrywami w kierunku: pilates, joga, combo ćwiczeń i tańca ![]() ![]() ![]() Czy tak zostanie? Pytalam kilku osób po cc. W tym jedną z killkuletnim dzieckiem. Wyczuwa wałeczek, jak coś robi. Pozostałe też mają wałek. Jedyna rada to leżeć, być wachlowaną liśćmi palmy i leniwie podjadać winogrona, trzymając książkę w ręku...
#1253 | |
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie, że dostaliśmy profilaktycznie. Ogólnie to mamy placzliwe niemowlę. Spokojnie ponad 3 godziny przepłacze w czasie swojej aktywności, a ze aktywna jest zazwyczaj po jedzeniu... Pierwsza wizyta u pediatry, niby nic takiego z nią nie robili, a 90% wizyty przepłakała i to na tych najwyższych tonach... Za tydzień szczepienia, już się boje... Wzięliśmy 6w1 + pneumokoki i teraz nie wiem, czy znowu nie trzeba ich kupić, bo mądrzy rodzice kupili i 40 minut do domu wracali z tymi szczepionkami zanim do lodówki trafiły... :/ Co myślicie? Szkoda, że w aptece nic nie powiedzieli, dopiero później zdałam sobie sprawę, że one powinny od razu do lodówki trafić.
---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- A nas poinformowali, że 5w1 nie szczepia, a też chcieliśmy.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 |
Zadomowienie
|
Moze to wynikac z tego, ze sie zaopatruja w roznych hurtowniach, a szczepionek teraz nie zamawia sie w hurtowniach a u producenta i oni maja swoje kanaly dystrybucyjne na dany obszar, jesli apteka A zamowi to apteka B ktora jest 300m dalej juz nie dostanie bo na danym obszarze zostalo zrealizowane zamowienie. Tak jest z produktami deficytowymi, insulinami i innymi trudno dostepnymi lekami. Wiem...przykra sprawa i kazdy sie zlosci na pierwsza linie czyli apteke ale to jest na wyzszym szczeblu balagan ktory utrudnia ludziom dostep do leczenia
#1255 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mierze na czczo- norma do 100 i 2 h po posiłku - norma 140. Jakoś w lipcu idę na krzywą cukrową. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Ja wczoraj pół dnia przeleżałam, przespałam z przerwą na karmienie. Okropnie bolał mnie żołądek tak wysoko. Na cale szczęście nie miałam biegunki ani wymiotów. Rozgrzewałam to miejsce, wypiłam smecte i mięte. Miałyście taki ból? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1258 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kto wygra dzisiaj mecz? Polska wygra mecz ![]() Jak tam nocki? Widzę że dzieciaki znowu miały sen ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 |
Zakorzenienie
|
Czekoladki, jak u was nocka po szczepieniu? U nas super jak zwykle, tylko mała ma nieduży obrzęk na nożce
#1260 |
Zakorzenienie
|
Jest ktoś, kto bierze podstawowe szczepionki?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.