|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato przyszło, bocian leci, wnet pojawią się nam dzieci!!
Wuncek gratulacje ogromne
![]() Malami dla Ciebie również Pati Tobie już pisałam ale powtórze - utrafiłas idealnie i wyczuwam bliźniaki ![]() Midusia oby się ładnie wszystko zadomowiło a te 11 dni szybko zleciało ![]() ja byłam dzisiaj na monitoringu. dobra wiadomość jets taka, że jest jeden piękny pęcherzyk - 20,5 mm a endometrium 9 mm. Powinien pękać jutro lub w niedziele (oby tylko nie wcześniej). Zła jest taka, że jak zobaczył wyniki TŻ to stwierdził, że gdybym była jego pacjentką to by mie od razu na in vitro skierował powiedział też, że słabe laboratorium bo wyniki w ogóle bardzo dziwne (to już 2 lekarz, który na to zwrócił uwagę). A i on jets z tej szkoły, która uważa , że leczenie mężczyzn jest nieefektywne, suplementy nie działają i szkoda czasu najlepiej od razu ivf. U nas jest problem niby tylko z ilością więc naprawdę myślałam, że iui wystarczy :| Wiem jakie są statystki iui ale żeby tak od razu mi nadziejkę odbierać? ![]() W każdym razie jutor i tak jedziemy do Poznania i co ma być to będzie
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Midusia, mogło być tak, że miałaś sporo, ale jeszcze takich niedorośniętych i niedorozwiniętych (sorki to żart
) pęcherzyków stąd ten estradiol taki wysoki. Mówi się, że na jeden dojrzały pęchor to ok. 200-250 Estradiolu przypada. Ty mogłaś mieć więcej antralnych (ale to dobrze), starczy ich na dłużej i nie będziesz się przejmować rezerwą jajnikową![]() Sandrita, spróbujecie IUI i jakby coś nie poszło to wtedy przemyślicie IVF. Potem byś żałowała, że nie spróbowałaś, że nie skorzystałaś i gdybania byłoby bez końca ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Pyati, Sandrita, dobrze zrozumiałam, że wy IUI macie na NFZ W POZ na Polnej? jak do tego podejść? Trzeba się u nich najpierw umówić na normalną wizytę?
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
dzięki Natuś za słowa otuchy
tak iui robimy obie na Polnej na nfz. (Pati znalazła tą klinikę, a j aposzłam za jej przykładem ). Najpierw się na wizytę umawiałyśmy, ja dzowniłam w maju to pierwszy wolny termin dostałam na 8 lipca i od razu na pierwszej wizycie skierowanie na iui. Pati wiem, ze jest u innego lekarza i ona miała już dwie wizyty ( w tym druga ta wczorajsza z iui). Ja jestem u dr Kormana i bardzo polecam teoretycznie nie ma ograniczeń co do ilości iui ale oni robią chyba do 6. Czy któraś z Was słyszała może coś o klinice Medart z Poznania? Bo jeśłi by nas ivf czekało to chyba właśnie tam bym chciała.
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, gratulacje!!! Poznawajcie sie z Magdalenka. Midusia, ja z procedur najgorzej wspominam transfery. Moment wazny, jak nie kkuczowy, a tez brakowalo mi fajerwerkow. To chyba dlatego że od teraz mozesz tylko czekać na rozwoj wydarzen. Nie da sie nic przewidziec, podejrzec, przyspieszyc.
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie czytam, że w Rudzie Śl. urodziły się czworaczki z Sosnowca
3 dziewczyny i chłopiec, wagi ok. 1 kg.
|
#1236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam oj tam, ty sobie żartuj z niedorozwiniętych, a embriolog mi powiedział, że miałam prześliczne jajca ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Sorrry muszem wam tu jednak gadać, bo TŻ w robocie, a czym więcej się uzewnętrzniam, tym mniej się stresuję. Jutro ma się mna zając psiapsióla, więc dopiero wtedy dam wam spokój. P.S. 2 no-cpy dziennie mogę spokojnie brać? ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Sandrita, a to ile wy macie tych plemników, że doktorek od razu by chciał wam in vitro robić? ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Midu, ty masz przecież rezerwę jajnikową spoko więc nie schizuj.
A Nospę spokojnie możesz brać 3 x 1 tabl. Mam ochotę na czerwone wino wytrąbiłabym jednym haustem cały kieliszek a jeszcze 2 ha w tyrze a potem Urlopikkk Która jeszcze wypoczywa? ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Aaa i zapomniałam wam powiedzieć, jakie mnie przedwczoraj niespodziewane "szczęście" kopnęło . Oczywiście z fajerwerkami z damskiej torebki wyskoczyło i pomachało mi przed oczami zdjęcie USG z maluchem Ja pierd....kobiety naprawdę nie mają pojęcia, jakie to bolesne dla osób, którym się nie udaje...
|
|
#1238 |
|
Kocia mama
|
Dziewczyny dziekuje za kciuku. ❤
Test robię 1sierpnia. I wtedy zobaczymy czy beta czy nie 😜 Sandra mi nawet ginka nie wziela pod uwagę tych badan od Nowak i Nowak. Przy iui dostaniesz kartkę z oceną nasienia i będziesz miała klarowna sytuacje czy dalej próbować czy ivf. A nie zrobiliście w końcu powtórki w matopacie? Natek no na nfz. Robią 6 iui. Terminy to zalezy do kogo trafisz. Jak juz Sandra pisala ona dostała od razu ja musiałam jeszcze badania robic... Znowu caly pakiet hormonalny i chlamydia.
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Pyati, bedziemy razem sikac ze strachu 1 sierpnia 😁
|
#1240 |
|
Kocia mama
|
Natek na staz idę od 1.08 takze zdaze jeszcze zatestowac 😜
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Midusia oby były 4 kreski!❤😁
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Midusia u nas 3 ml plemników
ale podobno laboratorium jakieś słabe więc musimy i tak powtórzyć gdzieś indziej i nie wiadomo co wyjdzie. Natuś jeśli ktoś zachodzi od razu to nigdy nie zrozumie co może czuć osoba, której się nie udaje. Ale masz urlopik już tuż tuż z zapowiadającą się piękna pogodą więc nic tylko się cieszyć ![]() Pati w matopacie długaśne kolejki do badania więc odpuściliśmy bo i tak byśmy nie zdążyli przed wizytą u Sochy zrobić a wiedziałam, ze przy iui zrobią więc tak jak napisałaś będziemy wiedzieć co i jak ![]() no to trzymam kciuki za Wasze sierpniowe testowanie ![]() Zapisz
Don't tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon. Edytowane przez sandrita86 Czas edycji: 2016-07-22 o 12:52 |
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Bolesnie, ale szczerze to przy 3mln nie ma sensu robić iui.
A zdiagnozowaliście TZta dlaczego tak mało? U nas po obróbce materiału w calym ejakulacie udało im się doliczyć prawie do 1mln
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
Midusia dlaczego przy takiej liczbie iui nie ma sensu? Lekarz kierujący na iui widział wyniki TŻ i od razu iui zlecił. Ja myślałam, że nawet z takiej małej liczby coś są w stanie wybrać. Bo inne parametry ma bardzo dobre - i morfologię i ruchliwość i prawidłową budowę. Tylko ta ilość woła o pomstę od nieba ;/ we wtorek mamy wizytę u androloga i liczę, że może on coś zaradzi w tej kwesti.
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaką macie przyczynę tak małej ilości plemników? Jakies zylaki czy co? Genetyke robiliście?
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym ze jesli nie placa za te iui a w międzyczasie sobie beda kase skladac na ivf to mozna dzialac dla zasady
|
|
#1246 |
|
Zadomowienie
|
To mnie załamałyście tymi informacjami :| to lekarz nie wiedział, że z taka małą ilością iui nie ma sensu?
żylaki własnie we wt będziemy sprawdzać. genetyki nie robiliśmy jeszcze. Na ivf mamy odłożone 20 tys. i mam nadzieję, że to wystarczy chociaż na samą myśl o kosztach serduszko boli.
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Zbadaj te zylaki
Mowie po naszym.przykladzie
|
#1248 |
|
Kocia mama
|
Sandra z tą morfologią to nie wiadomo, nam wyszła w poznaniu dużo niższa niż nam podali w nowak i nowak, co prawda w normie i jest ok, ale pomylili się o sporo %. Pisałam tu nawet że to nie jest możliwe żeby morfo była 80-kilka% prawidłowych. My mieliśmy chyba 88 albo 86% ponoć, a w Poznaniu okazało się, że 13%- także widzisz, różnica spora. U nas to aż tak nie ma znaczenia bo ilość jest spora, ale u Was jak wyjdzie niższa morfo to już ma duże znaczenie przy tych 3 mln. Te wyniki od nowak można wyrzucić jednym słowem.
Ale bądź dobrej myśli, nie płacisz za iui więc warto próbować.
|
#1249 |
|
Zadomowienie
|
Żylaki sprawdzimy na pewno pamiętam Zielinka, że u Was się ilość znacząco poprawiła.
Pati tak to laboratorium to jakaś porażka jest ;/
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Bardzo na to liczę 😊😊😊😊
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pyati Midusia czymam czymam kciuki ![]() Ja na czwartek się ustawilam 😮 dziś dostałam intralipid po kilku niesnaskach z doktorem. Jadę do Tżta. Miłego wieczorku kochane
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
Midusia, Pyati to teraz kciuki za pozytywne bety! Oj, będę siedzieć jak na szpilkach😅
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm a co tam za niesnaski byly?
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
MałaMi- jak robiłam to mi sie wyświetlały w postaci nowej wiadomości a potem już nie. Na wydrukach były.
Midusia- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Soul- no wlasnie co to za zgrzyty z el doctore? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Soul, to odpoczywaj. A z endometrium wszystko ok? Nie rośnie jak szalone?
My ogarnęliśmy działkę przed wyjazdem. Nie ma mi kto podlewać pomidorów i pewnie je szlag trafi, bo zapowiadają u nas najcieplej. Myślałam że może przydybie kogoś z sąsiadów, ale jak na złość nikogo nie ma
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się tu dzieje
![]() Przede wszystkim, wuncek witamy Madzię na świecie MałaMi, gratuluję serduszka ![]() Kciuki za przyszłe testujące czyli pyati i midusię. A na przyszły tydzień za Soul. Jadymy dziewczęta
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzien szanownym Paniom
![]() Wpadam pogratulowac Malej Dla Midusi, Pyati, Kas I kogo trzeba ![]() U nas remont, wiec sceny dantejskie sie dzieja Do tego odebralam dzis wyniki tsh I prolaktyny, I Tsh z 1,2 polecialo na 4,6ulU/mL, a prolaktyna z niespelna 24 na 60,88ng/mL ![]() Wyjsciowi mialam ok 2,3, dostalaam Euthyrox 25 na wszellki wypadek, spadlo do tego 1,2, a teraz, naadal przy Euthy polecialo tak w gore... nie mam pojecia o co chodzi ![]() Nosz czyczki mi opadly! Dobrze, ze w pon mam wizyte u niwej doktorki, a ona robi sspecjalizacje w endo, wiec moze cos poradzi... Sandrita, Pyati, chyba przemysle chodzenie na Pollna do poradni, chocby po darmowe IUI.
Edytowane przez agusia8524 Czas edycji: 2016-07-22 o 20:27 |
|
|
|
#1258 |
|
Kocia mama
|
Agusia jak jesteś z poznania to bym sie nie zastanawiała tylko korzystala 😜 a nóż widelec sie uda 😊
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia- jak zaczęłam brać Letrox 25 miałam TSH 3,2. Po 4 tygodniach spadło do 1,5. Potem skoczyło do 4,3 wiec zwiększyłam dawkę do 50 mikrogram. TSH stanęło na 1,8-2,1. I tak brałam te 50 chyba 1,5 roku dopiero w ciąży zwiększyłam.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Wuncek!!!!! Gratulacje Maluszka kochana
Ej Czarna gdzie jest lama ja się pytam? ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- El doktoro prawie mi ochrzan dał bo się domagalam dziś wlewu tak jak miałam umówione a on zapomniał i chciał na jutro mnie przesunąć. Bierze się tydzień przed wiec i tak jakby 1 dzień za późno a poza tym na weekend wyjezdzalam. Focha wywalił ze juz nie ma anestezjologa i nie będzie go ściągał z powodu wlewu. Trzeci raz byłam u niego na wizycie, w tym ostatni raz przedwczoraj, i trzeci raz musiałam mu opowiadać wszystko od początku. Oraz pytał mnie jakie dawki clexane ma mi przepisać? Skąd ja to qwa mam wiedzieć?! Przerwał rozmowę telefoniczną bo, cytuje, zaraz go pacjentka zdenerwuje. Pajac. Widziałam po prostu ze jedyne co go powstrzymuje to to że to prywatna klinika ![]() Kij mu w oko, wlew jednak zrobili bez anestezjologa i jakoś nie umarłam i plany weendowe sie udało zrealizowac. Oczywiście poleciałam na skargę do położnej potem Na koniec jeszcze mi powiedział ze jednak tak bardzo się postarał ze się udało wszystko załatwić. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
wcześniej miał być przerost teraz idę na sztucznym i mam w 9 dc 10 mm wiec do czwartku chyba dojdzie jeszcze. Więc chyba to było po stymulacji - przynajmniej mam taką nadzieję.Nat Ty jak się czujesz z tymi badaniami wszystkimi? ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
nie mogę uwierzyć że w końcu coś się wydarzy.---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

powiedział też, że słabe laboratorium bo wyniki w ogóle bardzo dziwne (to już 2 lekarz, który na to zwrócił uwagę). A i on jets z tej szkoły, która uważa , że leczenie mężczyzn jest nieefektywne, suplementy nie działają i szkoda czasu najlepiej od razu ivf. U nas jest problem niby tylko z ilością więc naprawdę myślałam, że iui wystarczy :| 

) pęcherzyków stąd ten estradiol taki wysoki. Mówi się, że na jeden dojrzały pęchor to ok. 200-250 Estradiolu przypada. Ty mogłaś mieć więcej antralnych (ale to dobrze), starczy ich na dłużej i nie będziesz się przejmować rezerwą jajnikową

waga 2850g, 54 cm, cała mama, tylko mlaska jak tata 

klask i:
. Oczywiście z fajerwerkami z damskiej torebki wyskoczyło i pomachało mi przed oczami zdjęcie USG z maluchem