![]() |
#1261 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Lena bez oryginalnych pampersów i adasków można żyć, a z jego rodzicami to zdecydowanie nie. Jeżeli uważasz, że stać Was i dalibyście radę na swoim to ja bym się na Twoim miejscu upierała.
Czyli Franuś też ma gorszy czas ze spaniem? Kurcze, co to się dzieje? Czemu jest coraz gorzej? |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja starszakom też dawałam tylko do spania. Wiedzieli, że jak dostają smoka to idą spać. Z odstawieniem też bez problemu poszło ale byli starsi. Iga miała ponad 2 lata, Igor trochę wcześniej. Iga sobie sama odcięła go nożyczkami po czym strasznie płakała i prosiła wszystkich "naplaw". Na początku trochę miała problemy przy zasypianiu ale sybko przeszło. Igor po prostu pewnego wieczora nie poprosił o smoka i zasnął bez niego. Maria dzięki, też mam nadzieję, że to minie tak jak u tej Twojej koleżanki. Kurczę nie zazdroszczę wizji restrykcyjnej diety. Ja bym pewnie zostawiła dziecko na tym Nutramigenie jakby alergia przeszła. A tekst męża, że jednak je kochasz dobry ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Kutwa, dziecko śpi to zaś tz tak chrapie że mnie coś trafia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Zakorzenienie
|
Śliweczka u koleżanki się zmieniło jak dziecko zaczęło bardziej odkrywać świat. Niestety dziś się znów pogorszyło u Dorci, nie kąpaliśmy ich wczoraj, bo pojechałam na zakupy, one się okazały bardzo zmęczone, więc mąż je usypiał, to jedyna różnica. Kąpiemy w różnych rzeczach, najbardziej pomaga duża dawka krochmalu. W alergii wiem, że najważniejsze jest znalezienie przyczyny, dlatego myślę o powrocie na moje mleko. Jak nie ma się znalezionej przyczyny albo ona nie istnieje (któraś z Was mówiła, że to możliwe) to AZS to jest horror. Jak znasz przyczynę i ją wyeliminujesz to można normalnie żyć bez używania tony maści i kremów, pamiętając jedynie o profilaktyce. Ta lekarka też o tym mówiła i dlatego nie dała mi nic ze sterydów czy immunosupresantów, choć trochę żałuję, bo bym opanowała wstępnie temat.
Dorcia z dnia na dzień coraz bardziej sprawnie dupką zarzuca i wędruje już na duże odległości. Lena wiem, ze może ciężko uwierzyć, ale ja naprawdę nie usiadłam do jedzenia sałatki śledziowej z Dorcią po to, żeby ona jadła, jak wyłowiła śledzia byłam pewna, że posmakuje i wyrzuci. Co do zasady nie zamierzam dawać rzeczy solonych i słodzonych. I żeby później nie było, że na jakimś wątku przeczytam "słyszałam, że jakaś laska dawała siedmiomiesięcznemu dziecku sałatkę śledziową, co za patologia" ![]()
![]() |
#1265 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Miszka ![]() Leoś ma stan podgorączkowy od wczoraj- tak w okolicach 37, 7- 38. Ma katar od paru dni, ale ani nie kaszle ani innych objawów brak. Robię mu inhalacje z zestawu Berodual+Pulmicort i daję Nurofen zeby dzialal przeciwzapalnie, ale chyba i tak coś tam się kotłowasi w środku ![]() Dziewczyny głupio mówić, ale "cieszę się" że nie tylko ja mam problem z usypianiem młodego. Wczoraj 4 godziny i nie mógł zasnąć. I już nie wiem czy to przez chorobę, zęby, czy skok znowu jakiś. Dzisiaj jestem wymęczona i mam ochotę sobie pokląć w duchu. Ktoś dołączy? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moi rodzice świetnie oduczyli mnie smoczka ![]() Byłam bardzo "wrażliwym" dzieckiem jak tylko się ubrudziłam zaraz płakałam i musieli mnie ubrac w czyste ;p wiec jak przyszla pora na odstawienie zamoczyli koncowke w sraczkowatej farbie i polozyli na widoku, za kazdym razem gdy po niego szlam i widzialam ze jest "brydny"" wolalam BE! i tak juz wiecej do buzi go nie wzielam hahahahha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Konto usunięte
|
Maria nie wiedziałam że AZS ma przyczynę. Jak to możliwe jak dziecko je tylko i wyłącznie mleko antyalergiczne i zmiany nadal występują (przypadek w mojej rodzinie)?
brawa dla Dorci za szybkie postępy ![]() zebrah 4 h usypiałaś? Ja 2 i wyprowadziło mnie to z równowagi bardzo! I wiesz co, ja czasem przeklinam nie tylko w duchu ![]() Co to znowu temu Leośkowi? Oby przeszła ta temperatura ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o problemy logopedyczne po stosowaniu smoczka to ja raczej w to nie wierzę. Może ma to wpływ faktycznie gdy dziecko ma smoczek bez ograniczeń (ostatnio w sklepie widziałam na oko 3 latka w wózku, który rozmawiał z mamą ze smokiem w buzi). Moje starszaki nigdy nie mieli problemów z wymową i nie potrzebowali pomocy logopedy ( co w dzisiejszych czasach jest dosyć powszechne). Mówią wyraźnie. Za to córka koleżanki- bezsmoczkowa- ma 9 lat i cały czas chodzi do logopedy, bo nie wypowiada niektórych liter np. zamiast kotek mówi totek. ____ Jemy z Ignasiem wafle ryżowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
Moja chrześnica, skonczone 4 lata, zesmoczkiem :O już nie mam słów do nich
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Maria oby to odstawienie piersi pomogło Bożydarkowi ![]() ![]() Śliweczko współczuję tego usypiania ![]() Zebrah oby Leosiowi mamina kuracja pomogła ![]() Co do tego chlopca z 7tysiami z komunii to część rodzice wplacili na jakąś lokatę a część dołożyli do rodzinnych wakacji ![]() ![]() Mojemu bratu rodzice powiedzieli, ze jego smoczek porwał kogut ![]() Kupiłam M w Biedro piłkę o taką: 1484038913801.jpg I jest szaaaał ![]() ![]()
#1272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Maria znajdę Ci link o sloiczkach na grupie fb i wrzucę. Hania jest mocno smoczkowa, w dzień dostaję jak mocno marudzi. Do spania i w aucie też. Zasnie bez smoczka ale palca ssie :/ nie wiem co gorsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko do tej pory też miało smoczka tylko do spania, ale już w zeszłym tygodniu dawałam jej też w ciągu dnia, bo tak jęczała, że nic innego nie działało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
https://zielonyzagonek.pl/sloczek-fa...iony-rodzicow/ Tutaj link Maria ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
Madzia, fajny ten artykuł. Ale nie omieszkałam przeczytać też komentarzy pod nim, no i niektóre to oczywiście masakra
![]() W ogóle rzucić hasło "rozszerzanie diety" na mamowym forum, to się taka gównoburza robi, że masakra. Ziemniaczka z masełkiem w 3. miesiącu, kotlecika w 5., no i po co czekać do 6. miesiąca skoro nic dziecku nie jest? A na słoiczku napisane, że od 4.miesiąca, no to przecież trzeba od 4ego... Echhh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Raczkowanie
|
Sliweczka moj tz tez chrapie.ze on nie ma siniakow od tego kulania go na bok przeze mnie.zla jestem ze szok o to a co on ma zrobic...
Na lyzwach dupke zbil 3 razy ale ogolnie dobrze mu szlo.fajnie bylo.odstresowalismy sie troche to znaczy do nastepnego razu... Beni dzis wstawal co godzine.jestem rozmemlana cala. Chyba taki etap bo widze po postach ze duzo dzieci tak ma. Ja to jestem swir ba czytanie romansow historycznych i wczoraj odkopalam film na podstawie jednej z ksiazek.raju z 1987 roku ale super ![]() ![]() ![]() A to moj Rafal z balu przebierancow:
#1277 |
Konto usunięte
|
Witamy się w drogi do Wisły 😁 dzięki temu dalam radę was nadrobić, obie dziewczyny unieruchomione w fotelikach to jest łatwiej. Na,szczesciet Hania śpi, bo Zosia non stop nadaje "a gdzie jest moja wycieczka, a gdzie jest, a co to jest za wycieczka, a gdzie jest moja wycieczka.. "
Hania tez ma smoka tylko do spaniar, w dzień jeczy ostatnio prze okrutnie, ale smoczkiem pluje. Wracamy w piątek, zanim zaczną się tam skoki. Niedawno marzylam o 3h nieprzerwanego snu w nocy, potem stwierdziłam, ze w sumie 2h tez bedzie ok,teraz marze o 1,5h! Zosia mi tak kiepsko nie spala w nocy |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hania tez ma smoka tylko do spaniar, w dzień jeczy ostatnio prze okrutnie, ale smoczkiem pluje. Wracamy w piątek, zanim zaczną się tam skoki. Niedawno marzylam o 3h nieprzerwanego snu w nocy, potem stwierdziłam, ze w sumie 2h tez bedzie ok,teraz marze o 1,5h! Zosia mi tak kiepsko nie spala w nocy[/QUOTE] Udanej wycieczki ) ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety, ale te choroby Leosia to zdaje się jest żłobek Rafałka ![]() U nas smoczek tylko do spania i to jak ma ochotę. I też myślę, że smoczek szkodzi na rozwój mowy tylko jak dziecko ma go non-stop w buzi, no i ogólnie góra do 2 roku życia. Także nie fiksujmy znowu ![]() Asiek- szok! Australia- ja mam wrażenie się ludzie wyżywają na forach w tym, czego nie mogą powiedzieć komuś na żywo (np. takim mamusiom i tatusiom jak Asiek pisała). Ja mam kilka koleżanek, które po prostu takie rzeczy wyrabiają, że ręce opadają. Ale nie powiem nic, bo bym nie miała już koleżanek, a one i tak zachowania nie zmienią. Jedna ciągle narzeka, że dziecko je TYLKO bułkę, kiełbasę, kakao Nesquika i orzeszki. Gostek wpieprzył przy mnie całe opakowanie orzeszków Feliksa w puszce o godzinie 20.30. Jakoś kolacji nie chciał ;-) Pikpik- warto mieć lekarza w domu, jak to mówią ![]() Dzanet- ale słodziak z Zosi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Zadomowienie
|
Hej hej
Witam się po najbardziej intensywnym weekendzie odkąd pamiętam ![]() Dziękuję w imieniu synka za życzenia ![]() ![]() miszkaaa ale zdolna bestia z Ciebie ![]() ![]() Co do komunii i prezentów, to tak jak z chrzcinami, każdy daje ile może. Na chrzcie koperty wahały się od 500 do 1000zł. Jeśli dałabym kasę, to na pewno kupiłabym do tego jakiś łańcuszek/kolczyki/biblię z dedykacją na pamiątkę, bo po kasie śladu nie będzie. Dobrym pomysłem będzie dogadanie się z chrzestnymi i kupienie coś ekstra. Myślę, że rodzina zrozumie jeśli dacie mniej, bo nie Wasza wina, że dwie uroczystości Wam się nałożyły ![]() justynan01 oby zmiana mleka pomogła, ale nie ma się też co nakręcać ![]() ![]() Madzia9999 o jejku jaka Hanula jest słodka, na prawdę, a ta czupryna ![]() Honcia o ja też mam hrabiego, tylko że on na śnieg nie pójdzie i wali teraz w kuwetę, bo śnieżek dla panicza jest za zimny ![]() soffinka ![]() ![]() CarycaKatharina super, że ślub się udał mimo rekordowych temperatur ![]() agusiia69 nie do uwierzenia i do pozazdroszczenia, że Kinia tak ładnie śpi. Co ja bym dała za taką noc ![]() sliweczka85 dobrze, że już ze zdrówkiem u Was lepiej. Żywym smoczkiem i ja jestem ![]() ![]() Co do usypiania, jeżeli do ok. 30min nie uda mu się usnąć, zabieram go do salonu, pobryka pół godziny/godzinkę i kolejne podejście. Przestałam usypiać aż do skutku. Tak robiłam ze starszakami, wisiałam w pokoju 2-3h, aż ja sflustrowana a dziecko zapłakane padło. Wyluzowałam teraz, przecież my też nie zawsze mamy ochotę o tej samej porze chodzić spać, czasami za krótka była przerwa pomiędzy ostatnią pobudką a nocnym spaniem, czasami za dużo wrażeń w ciągu dnia robi swoje. Wiem wyprowadza też z równowagi fakt, że po całym dniu chciałby człowiek mieć chociaż godzinkę/dwie dla siebie, a nie siedzieć jeszcze z dzieciakami bóg wie ile wieczorem. Problem z niejedzeniem u nas aktualnie na tapecie. Zaczynaliśmy od blw, to nawet do buzi nie chciał, ewentualnie dotykał. Sukcesem jest brokuł i chrupek kukurydziany i od niedawna banan. Wkurzyłam się, bo albo zaczniemy jeść mięsko, albo będzie trzeba suplementować żelazo. No to kupiłam słoiczki w ilości hurtowej, no bo promocja była i co.... i wielkie g..... Dopiero jak go rozśmieszę, to buzię otworzy, ale przecież nie włożę mu łyżeczki bo się zachłyśnie. Widzi łyżeczkę to szczękościsku dostaje. Skapitulowałam. Wczoraj jadłam makaron z szpinakiem, z pomidorami i fetą i co moje dziecko zaczęło brać do buzi. Może trochę przesadziłam, bo makaron był pełnoziarnisty (męczył go chyba brzuszek w nocy), no ale w końcu był zainteresowany jedzeniem. MariaFrancesca ło matko śledź w śmietanie, odważna jesteś. Dorcia szaleje z rozszerzaniem ![]() ![]() Co do lekarza, szkoda gadać, niestety o dobrego lekarza trudno... zebrah zdrówka dla Was, widzę stały zestaw antykaszlowy. My przeszliśmy z pulmicortu na nowszy nebbud ![]() ![]() ![]() haneczkab92 mi na dobry początek dnia potrzebna jest duża kawa z dużą ilością spienionego mleczka ![]() Lena_Marlena ciśnij kobieto na przeprowadzkę, bo się wykończysz. ![]() Temat somczka, u mnie cała trójka bez smoczkowa. Syn chodzi do logopedy, bo kiedy mówi szybko trochę sepleni jak to pirwszoklasista ![]() dzanet2108 udanej wycieczki ![]() PikPik09 oby Rafkowi tak zostało, zawód lekarza świetna sprawa ![]() W ramach spaceru mieliśmy po starszaka pójść do szkoły, ale Fanio cały czas śpi,. Teraz muszę go budzić bo zaraz to i samochodem nie zdążymy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, ze choć trochę się odstresowałaś ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;69488126]Witamy się w drogi do Wisły 😁 dzięki temu dalam radę was nadrobić, obie dziewczyny unieruchomione w fotelikach to jest łatwiej. Na,szczesciet Hania śpi, bo Zosia non stop nadaje "a gdzie jest moja wycieczka, a gdzie jest, a co to jest za wycieczka, a gdzie jest moja wycieczka.. " Hania tez ma smoka tylko do spaniar, w dzień jeczy ostatnio prze okrutnie, ale smoczkiem pluje. Wracamy w piątek, zanim zaczną się tam skoki. Niedawno marzylam o 3h nieprzerwanego snu w nocy, potem stwierdziłam, ze w sumie 2h tez bedzie ok,teraz marze o 1,5h! Zosia mi tak kiepsko nie spala w nocy[/QUOTE] Udanego wypoczynku ![]() Sorki za porównanie ale Zosia to trochę jak ten osiołek za Shreka ![]() U nas dziś byla zupa z brokula i marchewki i wchodziła o niebo lepiej niż dynia. M chyba nie lubi mdłych rzeczy. Co dodać do dyni żeby ją jadła? Jakieś pomysły? ![]()
![]() |
#1282 |
Konto usunięte
|
MariaF, głupia ja, nie pomyślałam o alergiach nie pokarmowych
![]() Asiek, 4latka ze smoczkiem? Szok! Honcia, to ładnie Ci Marcelka zasypia. Był czas, że po kąpieli Ignaś też sam zasypiał i to we własnym łóżeczku... Obecnie zawsze zasypia przy karmieniu, gorzej potem z odessaniem. A w związku z tym, że karmię na leżąco ( na siedząco się wyrywa ![]() PikPik fajny doktorek z Rafała ![]() dzanet Zosia jak zwykle bezbłędna. Porównanie Honci też dobre ![]() A wiesz że ja mam do Wisły blisko? Może Ci zepsuję rodzinny urlop i wyśledzę Cię- Wisła mała, Ty wysoka także ten ![]() Tak sobie pomyślałam, że skoro dzieci smoczkowe ostatnio też częściej chcą ssać to może to taki etap po prostu? I przejdzie może ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Dałam Ignasiowi do zabawy buteleczkę po actimelu, gada do niej jak do mikrofonu i się cieszy chyba z tego, że ma dziwny głos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i Marcelka nie placze u taty na rękach więc bez spiny mozemy usypiać ją na zmianę a w międzyczasie jemy kolację, bierzemy prysznic, oglądamy serial ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak ja lubię długie Krzysiowe drzemki ![]() ![]() ![]() jak przewijam Krzysia to bez grzechotek ani rusz ![]() ![]() ![]() Lena - wolałabym na Twoim miejscu pampki z Lidla niż te oryginalne i wyprowadzke jednak ![]() Śliweczko - współczuję odkladania, szczególnie, że masz jeszcze 2 dzieci!!! Mi aż tak nie zależy, chociaż też często juz bym go chciała odłożyć, żeby pobyć z mężem a nawet chałupę ogarnąć. U nas jest tak, że często pierwsza faza usypiania jest na leżąco, potem siadam i biorę go na lewego cyca (z prawego nie umiem go odłozyć ![]() ![]() Maria F z tego co kojarzę przy AZS nie można sterydów, bo początkowo mają fajny efekt, ale po odstawieniu problem nasila sie jeszcze bardziej. skoncze Was czytac pozniej, bo krzys sie obudzil i juz go trzymam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po drzemce
![]() ![]()
#1286 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No cóż, jak to mówią jak nie urok to sraczka ![]() Paulina to też Krzyś bardzo cycolubny. Mnie wkurza to leżenie ale ja z natury niecierpliwa jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak tak czytam o Waszych perypetiach, to w sumie się cieszę, że u nas już nie ma kp ![]() ![]() Tryb marudy od tygodnia to najwyraźniej "zasługa" zębów (przynajmniej mam taką nadzieję, że to minie...), bo wychodzą 3 naraz! Dwie dwójki dolne i dziś zbystrzyłam dwójkę górną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | |
Raczkowanie
|
w końcu siadłam na kompa. z telefonu nie mogę cytować.
Dziś miałam wyjątkową kąpiel Beniego. Ja go do wanny, a on produkcje zaczyna... ratowaliśmy we dwoje z tztem i choc srednio wyszlo, to przynajmniej kupa śmiechu z tego była. Rafał wniebowzięty, bo tata mu kupił lego minecraft, siedzą i tworzą, choć co jakiś czas jakieś "szamotanko" słyszę, ale jest ok ogólnie. Beniego uśpiłam teorytycznie( praktycznie piszę, a bujam wózek nogą). Byłam u dermatologa, żeby coś na te moje włosy poradził. grzywka ma prześwity i podobnie cała góra rzadka. masakra. dostałam witaminki w tabletkach, specjalny robiony lek do nakładania zakraplaczem, drogi jak pierun szampon i osobno odżywkę. mam stosować przez miesiąc i podobno skuteczne. uwidzim. życzę wszystkim przespanych noc! ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- jeszcze jedno- dziś pierwszy raz karmiłam na wysokim stołku barowym, na partyzanta (żeby jak najmniej było mnie widać) w... mc donaldzie. Beni miał swoje ciasteczko i herbatkę koperkową, ale mu się więcej coś zachciało. nikt nie zwrócil uwagi. i uwaga- już mam iśc do domu rozglądam się a w kącie gdzie się ukryłam centralnie na mnie skierowana kamera. uśmialiśmy się z tztem, siara co? he he ![]()
![]() |
#1289 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hania dalej szczerbata i jak czytam o Waszych eskscesach przy zabkowaniu to aż się boję :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tu masz link:http://jysk.pl/przechowywanie/przedp...poduszka-biala tylko mi mama TZta obszyla to siedzisko i dorobila poduszke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.