|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
![]() Potrafię przepaść w Ikei na pół dnia a normalnych zakupów ciuchowo-spożywczych nie znoszę i załatwiam je w 15 minut. U nas pierwszy dzień zimna i młody już złapał katar... Już widzę to marudzenie po nocach.
![]() |
#1262 |
Wtajemniczenie
|
My byliśmy dziś w Ikei, zajęło nam to 1h, kupiliśmy organizery do szuflad i takie maskotkowe gryzaki dla małej oraz patelnię. A później poszliśmy na hot-dogi, to taki punkt obowiązkowy naszych wyjść do Ikei.
Nie no spokojnie, nie zrobią CC tylko ze względu na płytki krwi, podejrzewam zresztą że w ciąży większość ma obniżone wartości płytek - ja mam tak od początku. Lynn rozumiem Cię doskonale, tez bym się wkurzyła. W ogóle co to za mania brania dzieci do szpitali? Ani to dobre dla leżących tak ani dla dzieci żadna rozrywka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
![]() Nadrabialam troche zeby byc na biezaco ale nie odzywalam sie bo nie mialam kiedy. Wczoraj w koncu skonczlismy klasc tapete w pokoju malego... teraz tylko czekam na wyniesienie kanapy, wystawilam ja za darmo na olx, mam nadzieje, ze ktos sie znajdzie. Wersalka stara i wysiedziana ale np. na dzialke moim zdaniem super. A dzis dzien sprzatania, dopoki mi sie brzuch nie zrobil jak kamien to cos tam ogarnialam, reszta mąż. Tak bym chciala ten pokoj miec ogarniety juz... a jeszcze fotel i komoda nawet nie zamowiona ![]() ![]() Cos pisalyscie teraz o plytkach krwi.. ja cala ciaza i czerwone krwinki i hemoglobine i plytki mam lekko obnizone. To w ciazy bardzo czesto sie zdarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Rozeznanie
|
Umieram dzis. Zgaga mnie zabija...Juz mi nie pomaga nic
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kate pierwsze słyszę że cc z takiego powodu. Oby nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Rozeznanie
|
Rzeczozn przypomnialo mi się,że Ty też jestes atopowcem. Powiedz mi czemu musisz mieć z tego powodu cc? Tak cos mi sie kojarzy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1267 | ||
Zakorzenienie
|
Alla dobrze pamiętam , że kupiłaś detektor tętna ? Wiem , że ktoś jeszcze , ale nie pamiętam kto. Powiedz mi czy na wczesnym etapie ciąży też działa ? Jesteś zadowolona ? I jaki masz model ?
Znajoma szuka i obiecałam podpytać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale mój też mi chatę roznosi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
Kate jak ja zobaczylam to wiedziałam, ze ta i zadn inna
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Zadomowienie
|
Ikee mamy już rozpracowana, lista zrobiona, tak więc jedziemy z rana, żeby młodą zostawić w sali zabaw i ogarnąć szybkie zakupy 😉
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Raczkowanie
|
Co do zgagi - w piątek w aptece dostałam nowy wynalazek do przetestowania - NeoBianacid.
Tabletki do ssania - smak beznadziejny, ale na mnie działają. Do tego są w pełni dozwolone w ciąży (inaczej dobrowolnie bym ich kijem nie ruszyła ![]() Edytowane przez miomo Czas edycji: 2017-09-03 o 05:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
nibyżona
|
Cytat:
![]() Aguleekk super tapeta ![]() Ja też jestem za trzymaniem dzieci zdala od szpitala dla dobra dwoch stron, rozumiem ze sa sytuacje, ale ogólnie po co? Wczoraj sobie moją macica, kręgosłup i Tymek postanowili zrobić ćwiczenia ![]() ![]()
![]() |
#1273 |
Konto usunięte
|
Co do tych płytek krwi to jak są znacznie obniżone to jest możliwość cc. Trzeba kontrolować. U mnie na razie lekki spadek, więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Muszę czekać do czwartku co mi lekarka powie.
Jak mogliśmy dzisiaj pospać to młodzież nam zrobiła pobudkę o 6:30 :/ A że ja wstawałam milion razy w nocy to jestem mega niewyspana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Wtajemniczenie
|
Hej hej. Wreszcie wizaż działa.
My wróciliśmy do domu z grilla zza ściany o 23, a młody już na nogach i w dzień nie spał. Nie da pospać matce. Tż wczoraj podczas mycia naczyń rozcial dłoń na szklance, która pękła w trakcie. 2h spędziliśmy w szpitalu, ma założone 5 szwów i tydzień na l4 będzie pewnie z nami siedział, bo ma taką pracę że jedną ręką nic nie zrobi. Wczoraj dotarł mój wózek, dziś go będę oglądać, bo wczoraj przez te atrakcje nawet nie było kiedy 😊 Co do ilości płytek, ani razu nie słyszałam ile mam. A dwa razy miałam pobieraną krew, bo co wizytę z palca hemoglobine badają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie zrobil mi psikusa,że nie moglam znalezc tętna i lecialam do szpitala sprawdzic. Mogę go szczerze polecic. Jak dobrze ze juz dzialaaaa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Rozeznanie
|
Cherry dzieki za te firmy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1277 |
Zakorzenienie
|
Myślałam, że dostałam bana na wizażu, bo nie mogłam się zalogować.
Na mnie maalox w połączeniu z wcześniej wypitym kubkiem mleka pomaga na zgage. Wypróbowalam w szpitalu tabletki Rennie, ale nie pomogły. Chciałbym już wyjść ze szpitala, czuj że nie będę rodzic, wiec po co zajmować miejsce innym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Wtajemniczenie
|
Trochę się chyba uzależniłam od kontaktu z Wami bo tak mi dziwnie było jak wizaż nie działał 😂
Ponieważ nie zamierzam robić profesjonalnej sesji zdjęciowej to dziś mąż ma mi zrobić kilka zdjęć z brzuszkiem 😁 ciekawe co z tego wyjdzie bo znając życie to się zaraz pokłócimy i nie będzie ani jednego foto 😁 mój mąż kompletnie nie umie robić zdjęć, robi od niechcenia, niczego nie widzi...😠 Każdej nocy nad ranem mam skurcze jakbym miesiączki miała dostać, mam tak od kilku dni, to pewnie te przepowiadacze... |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że weekend ikeowy 😁 my byliśmy wczoraj na rundce po sklepach meblowych. To juz ostatni moment a my wybraliśmy tylko meble do przedpokoju.. musimy poszukać przez neta bo stacjonarne do 6 tygodni oczekiwania na 4 głupie szafki 😲 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez rzeczozn Czas edycji: 2017-09-03 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Zadomowienie
|
Migi, ja mam tak samo. Tyle, ze w nocy. Wszystko trwa jakąś godzinę i nadcicha. Ale z krzyża tez ida delikatne. I pachwiny bola jak diabli. Przekręcanie w łóżku stało sie koszmarem, tak jak Alla pisała. Ale miesiąc to jakoś wytrzymam
![]() Zazdroszcze Wam tej Ikei. Tez bym sie wybrała, ale mam za daleko i nie dojade na tym etapie. U mnie od rana leje. Leże sobie w łóżku w pizamie, a TŻ gotuje rosół ![]()
#1281 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() Tragedia po prostu...niby taka prosta czynność a graniczy z cudem ostatnio Aaaa jeszcze schylanie się...czylu założenie skarpetek...odlot ..jedną nogę jeszcze jakoś dam radę ..drugiej juz prawie wcale. Dzisiaj rano że wyciągnąć leginsy na siebie to walczyłam 5 minut żeby to jakoś poszło. Edytowane przez alla83 Czas edycji: 2017-09-03 o 09:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Raczkowanie
|
Rosół... tego potrzebuję!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Wtajemniczenie
|
1504426829368.jpg
Tymczasem ja. Ale fajnie jest...cisza w domu, wszyscy w łóżkach jeszcze. Zagniotlam nawet ciasto na rogaliki. 3 skladnikowe (bez jajek) maka, biały serek kanapkowy i masło. Chłodzi się w lodówce a ja czytam i pije kawkę |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Też mam te bole okresowe i plecy pobolewaja... ![]() Przekręcanie w nocy- porażka. Wkładanie butów wiązanych wyczyn haha Sandały też trochę ale jak usiądę i zarzuce nogę na nogę to jakoś idzie. Za to wczoraj odkryłam problem z posmarowaniem stóp po kąpieli ![]() Ile ja się nastekalam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Wczoraj zrobiłam pseudonapoleonke bez pieczenia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a mnie od wczoraj boli okropnie w dole, jakby macica/pachwiny/spojenie łonowe?
![]() W ogóle dołączam się do narzekajacych, końcówka jest mega trudna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... jestem już za połowa i bardzo ciekawi mnie kto tam naprawdę kręci A ja nie jestem dobra w rozkminaniu 😉co kto i dlaczego ...wiec czytam z zaciekawieniem Do Sherlocka Holmesa mi daleko 😉 Jakbym miała polecić to już na tym etapie bym poleciła Mocne 7/10...no chyba że zmienię zdanie jak skończę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Raczkowanie
|
Wizaz raz mi dziala raz nie..
Marzena ja ciagle to mam. Im wiecej chodzenia tym gorzej. Wczoraj mialam gosci to wiecej odpoczelam i dzis jest lepiej. Ale za to mam mdlosci.. Czyli jak to w ciazy jak nie urok to sr.. Ale na szczescie jestesmy na koncowce. Mialam torbe spakowac do szpitala.. No i dalej nie spakowalam.. Jeszcze jutro sie doczolgac na początek roku...synio juz mowi: mamo a mi e tak bysmy jutro zaspali😜 aj te dzieci ![]() Milej niedzieli. Alla widze taka kucharzyna jak ja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1290 |
Zadomowienie
|
Witam się w ten paskudny deszczowy dzień.
![]() Nienawidzę takiej jesieni,działa na mnie depresyjnie. U mnie noc pod znakiem skurczy,pierwszy raz w tej ciąży doświadczyłam.Myślałam ze się wykończę. Łaziłam po domu od 3 bo nie miałam no-spy. Dopiero jak Tż wstał to pojechał do apteki i na szczęście przeszło bo już w myślach miałam wizytę na ip. LitttleHope Piłka brr,mój koszmar z porodówki. Pamiętam jak kazali mi skakać przy najgorszych bólach. Do tej pory na widok tego ustrojstwa mam ciary na plecach.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.