![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8592550 9]Akurat trafilam na taka wypowiedz u Kuby Wojewodzkiego. Co o tym myslicie?
[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Et voila! Nie trza robic do konca zycia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1262 | |
mad lad
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85925754]Uważam, że ta pani jest głupia.[/QUOTE]
Nie jestem do końca pewnien czy głupia, ale ciężko jest się oprzeć wrażeniu, że mówi szybciej, niż myśli. Cytat:
Manipulują osoby obu płci – mało to wątków o manipulantach tutaj na forum? I wcale nie ma się czym chwalić, a ona zdaje się być z tego dumna. ![]() Słuchać się go nie da.
![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
Jedno i drugie tragiczne. Tak jakby nie można było z facetem porozmawiać jak z człowiekiem zamiast kombinowania jakby go podejść. Jeśli to jest kobiecość, to ja dziękuję.
![]() |
#1264 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I naprawde mnie dziwi, ze osoba ktora ma pewnie specjalistow od PR powiedziala to, co powiedziala. No a Wojewodzki porazka. Gdybym byla ''tam na gorze'', zamienilabym go na faceta z kanalu na yt ''7 metrow pod ziemia''. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1267 |
BAN stały
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8592550 9]Akurat trafilam na taka wypowiedz u Kuby Wojewodzkiego. Co o tym myslicie?
[/QUOTE] Ta pani powiedziała po prostu coś co od dawna jest obecne ![]() Mówiąc inaczej - kobieta często może się wybić poprzez łóżko, co jest szczególnie popularne np. w Hollywood. Potem jak staną się już gwiazdami to po 20 latach przypominają sobie nagle, że były "molestowane" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1268 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 |
BAN stały
|
kiedyś przechodzę sobie w rynku miasta i spotkał się młody z młodą - pewnie ich pierwsze randki i zaraz po cześć ona się go pyta - to gdzie idziemy jeść - no sorry, to już wszystko mówi po co przyszła na randkę - żeby jej opłacił jedzenie - a randka powinna być czymś innym niż tylko pójściem gdzieś zjeść coś czy nie ?
ogólnie jak czytam te wszystkie komentarze kto powinien płacić na randce i w ogóle to mam wrażenie, że już prawdziwy sens randki dawno nie istnieje i został sprowadzony tylko do tego kto płaci, ile osób poznaje się na randce? jak się poznają na randce i później skoro potem tyle jest nieudanych związków ? może dlatego związki są nieudane bo jedyną ważną rzeczą było kto płaci, a nie poznanie się ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez userrr Czas edycji: 2018-09-30 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1271 |
BAN stały
|
wymagania które prowadzą do nieszczęśliwego związku?
wymagania "kup mnie" jak masz kase? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1272 |
Konto usunięte
|
Wtf, ale jak z pytania "gdzie idziemy jeść" można od razu wyciagac wnioski, że ona pyta bo przyszła tylko żeby jej opłacił jedzenie.
![]() Edit: ok nvm, jakieś trollisko się tu uchowało tyle lat. Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2018-09-30 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
Zadomowienie
|
Nie ma szans na to aby w spoleczenstwie zapanowało równe traktowanie płci, ze wzgledu an to, że zawsze znajda sie kobiety, ktore wolą sobie coś "załatwic" manipulacją/seksem, zamiast normalnie uczciwie zarobić...
Feminizm nie ma szans na sukces, własnie przez kobiety i ich lenistwo... Serio - to co wygaduje ta osoba, to wstyd :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzyma się Was bo jej sponsorujecie wyjścia. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Dlaczego uważasz że nie jesteś feministką? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;85932433]
pracujesz w wybranej przez siebie firmie? Studiujesz to co Cię interesuje? uprawiasz seks z wybranym przez siebie partnerem czy partnerką nie będąc mężatką? stosujesz antykoncepcję? Dlaczego uważasz że nie jesteś feministką?[/QUOTE] Nie życzę sobie utożsamiania mnie ze współczesnym feminizmem. Wierzę w równość, ale w zupełnie innym znaczeniu niż obecne najgłośniejsze przedstawicielki tej ideologii.
![]() |
#1276 |
BAN stały
|
mi w ogóle nie odpowiada podejście typu jak tu wcześniej któraś pisała - że na randkę nie biorę pieniędzy - jak z góry zakładasz że facet ma zapłacić to może ktoś kiedyś wytnie numer że płaci tylko za siebie, bardzo ciekawe co wtedy zrobi ta osoba która nie wzięła pieniędzy ?
już wiem jak będę dobierał kobiety na randkę - wystarczy zapytać kto powinien płacić na randce, jak odpowie, że facet albo że ona na randkę nie bierze pieniędzy to niech szuka innego który ją będzie sponsorował, a ze mną nie pójdzie na randkę, jestem zdania, że kobieta powinna dać coś od siebie, a nie tylko wymagać, żeby jej ktoś zapewnił darmową randkę której nie doceni bo już miała takich randek dużo, a pewnie będzie miała takie randki skoro faceci się na to zgadzają, takie kobiety sobie odpuszczam, niech sobie idą, nie chce kobiety która tylko oczekuje, marudzi, nie docenia, taką niech się zajmą inni którzy chcą ją kupić i traktować jak rzecz, ja mam czas i poszukam takiej która zabrała pieniądze z domu bo uważała, że ta jej randka jest coś warta, że może za nią zapłacić, nie mam zamiaru spotykać się na randce z kobietami które swoją randkę wyceniły na 0 zł, skąd w ogóle przekonanie i wymaganie u większości kobiet, że facet powinien za nie płacić na randkach ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez userrr Czas edycji: 2018-10-05 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 | |
live your passion
|
Cytat:
Ja mam takie zasady: - kto zaprasza ten płaci, - jeśli nie wiadomo kto zaprosił, bo wyszło spontanicznie to każdy płaci za siebie, - czasami można podzielić się po połowie (o ile nie ma dużych dysproporcji czyli np. jedna osoba kawę, a druga dwudaniowy obiad i deser), - na dalszym etapie związku płaci raz jedna raz druga osoba bez rozliczania się kto ile razy i czyja kolej.
![]() |
![]() |
#1279 | |||
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
Chłopie, nie widzisz tego, że te wywody są żałosne?
Już widzę te tabuny kobiet, które idą na randkę, żeby się najeść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam znajoma, ktora generalnie prezentuje feministyczne poglady, ale nie chce nazywac sie feministka bo nie chce byc utozsamiana z roznymi radykalnymi grupami feministycznymi - ktore niestety bywaj najglosniejsze w swoim przekazie ;/ Ale feminizm to feminizm - jest to slowo o zdefiniowanym znaczeniu, niezaleznie co jakies tam grupy ludzi wyprawiaja pod plaszczykiem feminizmu. Zastanawiam sie czy masz podobne podejscie? Jesli trafilam jak kula w plot to sory ![]() I tak mi sie skojarzylo z katolikami tez, czy wyznajac wiare katolicka (taka prawdziwie katolicka) i obserwujac co niektorzy robia pod jej plaszczykiem (np pisiory) to tez dana osoba nie chcialaby byc nazywana katolikiem? Albo islam - pokojowi wyznawcy a ISIS? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasadniczo uważam, że pewne poglądy powinny umierać w stosownym czasie. Feminizm walczył o prawa kobiet, których to kobiety nie miały. I ma on uzasadnienie w niektórych miejscach świata, w Europie poza Polską coraz mniejsze. Ja wierzę w równość, niezależnie od płci, rasy, wzrostu, orientacji i ulubionego koloru. Ruch nie walczy już tylko o zrównanie w górę praw kobiet do praw mężczyzn, ale wyrównanie praw wszystkich (przynajmniej w teorii, bo co się w Internecie widuję, to wiadomo). Więc sama nazwa jest dla mnie bez sensu. Skupia się też za bardzo na kwestii płci, kompletnie omijając pozostałe. A to, że ktoś jest dumnym katolikiem szczerze mnie dziwi. Jak można wspierać największą na świecie mafię pedofilską i być z tego dumnym. Niepojęte. Tak, nawet wrzucenie 2zl na tacę wspiera ukrywanie pedofili. Bo to jest wysyłane do organizacji kościelnych i z tego jakiś procent idzie na przenoszenie winnych i tuszowanie spraw. Ale to inny temat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wlasnie feminizm intersekcjonalny na tym polega - na absolutnej rownosci kazdego czlowieka 'It is not feminism unless it's intersectional' to motto spolecznosci feministycznej w ktorej sie obracam A nazwa sie ciagle bierze z tego, ze za powyzsze poglady (seksistowskie, rasistowskie etc) feminizm (i ja tez ![]() Czy rozumiem dobrze, ze Ty sie zgadzasz z zalozeniami, ale nie odpowiada Ci nazwa? I jeszcze raz - absolutnie nie chce krytykowac, jestem autentycznie ciekawa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W wielu miejscach (jeszcze nie w Polsce) w Unii i w USA kobiety mają takie same prawa jak mężczyźni i bronią tego odpowiednie przepisy. Wszelkie odstępstwa są juz tylko kulturowe. A tutaj trzeba powoli edukować i poczekać na rezultaty. Paskudne, ale niektórzy muszą umrzeć, żeby pełne równouprawnienie kulturowe nastało. Nie odpowiada mi nazwa, bo jest moim zdaniem przestarzała i nie o to teraz walczę. Walczę o równość dla wszystkich. Oryginalne założenie feminizmu wyglądało trochę inaczej niż dzisiejsze i wiele rzeczy, które wyprawiają feministki mi się nie podoba. Nie życzę sobie być grupowana z taką Anita Sarkeesian, która niszczy mi gry komputerowe i mi wmawia, że to propaguje szkodliwe wartości, kiedy dzięki nim udało mi się w końcu pozbyć otyłości i wziąć za siebie. (30 kilo zrzucone i utrzymane) Albo Emma Watson, która robi z siebie błazna zakładając feministyczną organizacje "He for she" (po nazwie sugerujacą, że mamy czekać aż facet coś za nas zrobi). Kathleen Kennedy obnoszacą się z koszulka "The Force is Female" jakby siła miała płeć i zwalniająca wielu dobrych pracowników płci męskiej, żeby na ich miejsca zatrudnić kobiety w imię sprawiedliwości (ciekawe jakiej, chyba sprawiedliwości wyniku - equality of outcome, tłumaczenie moje - bo żadnej innej). Jednocześnie pozwala swoim reżyserom pisać kobiety płaskie i durne jak płyta OSB. Zauważ, że nie pisze o jakichś dzialaczkach YouTube'owych o malusich kanałach, tylko o wpływowych kobietach, które naprawdę mogłyby coś zmienić, a zajmują się szkodliwymi pierdołami. Jest też we mnie wiele żalu. Przychodzą i niszczą światy, które były dla mnie drogie. Do tego ja to widzę tak, że zgadzam się z pewnymi założeniami buddyzmu, ale buddystką nie jestem. ![]() Tak samo tutaj, zgadzam się z główną ideą feminizmu, ale nie zgadzam się często z tymi pomysłami drobnym druczkiem. Uważam, że każdy jest jednostką i zasługuje na równość. Jednocześnie wiem, że pewna podswiadoma ilość rasizmu i seksizmu, wbudowana w nas ewolucyjnie, zostanie z nami na długo. Na takiej zasadzie, że widzisz murzyna - twoja podświadomość klasyfikuje go od razu jako "nie swój", trwa to jakieś 5 setnych sekundy i potem odnosisz się normalnie. Ale to podswiadome coś oceniajace po wyglądzie (czarny - nie swój, gruby - leniwy, kobieta - pewnie słabsza) jest w nas bardzo głęboko zakorzenione i potrzeba że stu tysięcy lat ewolucji i życia w takim społeczeństwie, jakie obecnie mamy (mieszane etnicznie), żeby to odkręcić, bo to podstawowe mechanizmy. I nic z tym nie zrobimy na szybko. To chyba wszystko, starałam się jak najdokładniej oddać moje uczucia, przepraszam, jeśli nieskladnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1286 |
po drugiej stronie szafy
|
O, Limonka, opisujesz dokładnie moje emocje i podejście do tej kwestii.
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2018-10-09 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
No coz, ja tez się pierwszy raz w życiu zgodzę z Limonka.
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
|
Ja natomiast sie w dalszym ciagu nie zgadzam
![]() Czyli tak dziewczyny: feminizm jest tym czym jest, jest zdefiniowanym zjawiskiem, tutaj dobre zrodlo: https://rownosc.info/dictionary/feminizm/ I rozumiem, ze z tym sie zgadzacie tak? Sa grupy/jednostki, ktore robia jakies dzialania nazywajac sie feministkami, ktore wam sie nie podobaja i z ktorymi sie nie zgadzacie, tak? Jednoczesnie, to ze sa jednostki ktore probuja, jak moga, walczyc o rownouprawnienie, czasem lepiej, czasem gorzej, nie zmienia zasadniczego znaczenia slowa. Ale rozumiem, ze w zwiazku z tym ze sa takie jednostki, Wy nie chcecie sie nazywac feministkami, tak? Limonka: 'Wszelkie odstępstwa są juz tylko kulturowe. A tutaj trzeba powoli edukować i poczekać na rezultaty. Paskudne, ale niektórzy muszą umrzeć, żeby pełne równouprawnienie kulturowe nastało.' I wlasnie to edukowanie jest celem feministek. 'Albo Emma Watson, która robi z siebie błazna zakładając feministyczną organizacje "He for she" (po nazwie sugerujacą, że mamy czekać aż facet coś za nas zrobi). ' I tu sie tez nie zgodze, Emmie chodzi o to zeby mezczyzni z tej swojej banki na samym szczycie przywilejow zdali sobie sprawe z tego, ze sa mniejszosci ktore nie maja takich praw jak oni. W tej chwili mamy patriarchat, kobiety sa traktowane inaczej (a takze mniejszosci etniczne itp). Mezczyzni, ktorzy sa z automatu na uprzywilejowanej pozycji w tej chwili, musza zrozumiec ze taka jest rzeczywistosc - i pomoc nam ja zmienic. 'Kathleen Kennedy obnoszacą się z koszulka "The Force is Female" jakby siła miała płeć i zwalniająca wielu dobrych pracowników płci męskiej, żeby na ich miejsca zatrudnić kobiety w imię sprawiedliwości (ciekawe jakiej, chyba sprawiedliwości wyniku - equality of outcome, tłumaczenie moje - bo żadnej innej). Jednocześnie pozwala swoim reżyserom pisać kobiety płaskie i durne jak płyta OSB.' Nie jest mi znany ten przypadek ale bym tak spolemizowala - laska stara sie jak moze. Nikt nie jest idealny, ona tez nie. Ale robi co moze. I jeszcze sie odniose do 'Nie zycze sobi byc grupowana...' Dlaczego jest to takie dla Ciebie wazne zeby inni Cie nie grupowali z XXX? Masz poglady jakie masz, w takim zakresie jakim tu przedstawilas jestes feministka ![]() I generalnie, jak sie dobrze zastanowic, to te wszystkie dopiski 'drobnym druczkiem' wynikaja z glownej idei rownosci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1289 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co z tego, skoro nie mieli racji. Cytat:
Nie, te drobne druczki to ☠☠☠☠☠☠☠olo social justice warriors. Nie wynikają z idei równości w moim rozumieniu.
![]() |
![]() |
#1290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.