![]() |
#1261 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Dziewczyny, u mnie znowu przypałętałą się jakaś infekcja, w dodatku gin przepisał mi środek, który w ulotce ma napisane, że można stosować po 3 miesiącu (u mnie 10+3 tc), więc mam schizę czy brać, czy iść do niego jeszcze raz... Chciałam Was zapytać czy to powoli czas kiedy powinnyśmy zacząć przybierać na wadze? U mnie na razie 1 kg na plusie, ale mam 183 cm wzrostu, więc nie widać, ale zaczyna się schiza. Moja mama przytyła ze mną w ciąży 25 kg i jakoś tak krążę myślami, żeby jednak nie poszaleć za bardzo z frykasami i lodami.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
Ja w tym roku będę miec 32 Lata. Pandemia pandemia ale staraliśmy się 2,5 roku o to dziecko (pierwsze) i mam opinie innych gdzieś. Bliscy wiedza ze to była dla nas długa podróż. O opinie innych osób się nie martwię bo mam ja gdzieś.
Nie chcieliśmy odkładać staran w naszym wypadku na koniec pandemii i tak dalej bo wydaje mi się ze szybko się nie skończy a maseczki zostaną z nami na zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcieliśmy odkładać staran w naszym wypadku na koniec pandemii i tak dalej bo wydaje mi się ze szybko się nie skończy a maseczki zostaną z nami na zawsze.[/QUOTE]Nie ma na co czekać życie jest za krótkie. Też mam nadzieję, że do jesieni coś się zmieni wiecznie to trwać nie będzie jak z każdą zarazą. Teraz gdy tz przeszedł i moja mama to jakoś się mniej boję tego wirusa bo najbardziej bałam się o bliskich. Dziewczyny luknijcie sobie na Carry.pl czy też topsecret.pl Tak widziałam ostatnio luźne sukienki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2021-03-25 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zadomowienie
|
Ja rok temu jak się to wszystko zaczynało to pewnie bym się z zachodzeniem w ciążę wstrzymała, ale teraz to już naprawdę mam takie poczucie, że nie ma na co czekać bo równie dobrze nigdy może już nie być całkiem normalnie i co wtedy?
Apropo ubrań - wczoraj na sklepie mamyginekolog sie pojawiły super bluzy, takie oversize, dłuższe i jeszcze z wydłużonym tyłem, tak sobie pomyślałam, że na ciąże by się super nadały (a potem dalej by mogły służyć) bo idealna długość żeby zakryło tyłek, spokojnie do leginsow można by je nosić. Ale zanim się namyśliłam to już się wyprzedały także taki zonk ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem ze śląska, rodzilam w Chorzowie, i bez watpienia tam wrócę, uwielbiam ten oddzial, personel, szkole rodzenia, doradcy laktacyjni, no bardzo dobrze wspominam ![]() ![]() Cytat:
Ciesz sie...zdazysz nabrac masy, a po co miec potem duzo do zrzucania ![]() ![]() A jeszcze co do ubran, ja chce kupic troche rzeczy ale wlasnie raczej luznych niz "ciążowych", bo pamietam ze po porodzie przez pare miesiecy czulam duza potrzebe zeby miec luzne ubrania ale i wygladac jak czlowiek, i miec dobre samopoczucie. Ostatnio zamowilam taka dluga sukienke na ramiaczkach luzniejszą z Gatty i fajną luzna biala tunike z rekawem 3/4 tez z Gatty- ona wgl super na lato bedzie bo to len+wiskoza ![]() ![]() ![]() Edytowane przez karla906 Czas edycji: 2021-03-25 o 09:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88600662]Ja w tym roku będę miec 32 Lata. Pandemia pandemia ale staraliśmy się 2,5 roku o to dziecko (pierwsze) i mam opinie innych gdzieś. Bliscy wiedza ze to była dla nas długa podróż. O opinie innych osób się nie martwię bo mam ja gdzieś. Nie chcieliśmy odkładać staran w naszym wypadku na koniec pandemii i tak dalej bo wydaje mi się ze szybko się nie skończy a maseczki zostaną z nami na zawsze.[/QUOTE] Ale jak to na zawsze? Nie może być! ![]() A propos jeszcze porodów. Właśnie przeczytałam artykuł na temat drastycznych spadków narodzin dzieci (styczeń najgorszy od 2003 roku, spadek o ok. 25% względem zeszłego roku). Także na porodówkach nie powinno być przeludnień. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zadomowienie
|
Ja przed ciaza ubieralam sie tylko w sukienki i spodnice i to najczesciej te takie luzne od biustu, polecam te z Hm, takie modele boho, bardzo fajnie sie nosi. Ja zamierzam poki co tylko rajstopy dokupic, bo nie mieszcze sie juz w standardowe, tak mnie wywalilo 😂
A co do wieku to ja mam 24, prawie 25, ktos jeszcze jest w podobnym wieku? ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Ja jak przed ciaza poszlam na badania krwi, w przychodni przyszpitalnej (bo tak lekarz mnie wyslal) to pielegniarka mnie objechala ze „ tu ludzie umieraja a pani sobie jakies badania robi, nie do pomyslenia” , jakby jedyna choroba legalna byl teraz covid :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o przytycie to nadal ważę tyle samo co przed ciąża ale dopiero 12+1 u mnie.
Jeansy są za to ciasne i jak już zakładam to nie dopinam guzika ![]() Spodobały mi się takie ogrodniczki, fajne bo nie jeansowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam nadzieje ze się oczywiście myle, ale osobiście np w pociągu czy metrze itd będę nadal używać maseczkę. Pracuje w Londynie (w czasach nie-pandemii bo teraz z domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Konto usunięte
|
Ja na razie schudłam 10 deko
![]() Jestem ze Śląska i najprawdopodobniej pójdę znaną mi ścieżką, więc porodówka w Katowicach. Chyba że coś by było nie tak to za moim lekarzem do Bytomia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 |
Zadomowienie
|
Ja jestem z Gliwic i pewnie drugi raz będę rodzic właśnie tutaj, mam 5 minut do szpitala więc nie będę kombinować.
Super te ogrodniczki! Chociaż przy mojej figurze pewnie wyglądalabym co najmniej ciekawie ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żłobki... Ekhem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli idzie o poród ja jestem z centralnej Polski do szpitala mam 3 min na piechotę a ma wysoki stopień referencyjnosci.
Za to ciążę chciałam już w zeszłym roku, ale nie wiedziałam co i jak będzie więc czekaliśmy. W tym roku myślę, że nie ma co czekać. Ogólnie wy mówicie żeby wyrobić się z trójką do 30 a ja nawet pierwsze urodziłam po ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zadomowienie
|
Ja mam 29 ale TŻ ma 35, to nasze pierwsze wiec nie chcieliśmy dłużej czekać. A pandemia przyszła i szybko sobie nie pójdzie, trzeba tylko bardziej uważać i tyle
![]() I chyba dużo osób doszlo do tych samych wniosków, bo w pracy mamy wysyp ciąż ![]() Co do porodu to ja w Częstochowie. Za dobrych opini te nasze szpitale nie mają ale myślę że nie będzie tak źle. Nie czytam już komentarzy bo bym zwariowała ^^ Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Wtajemniczenie
|
To ja nawet nie czytam i nie czytałam opinii, ale może dlatego że wiem co i jak. I przy pierwszym porodzie było ok. Ale też zależy co oczekujesz. A czas na ciążę jest wtedy kiedy jest się gotowym na nią
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
O to widzę dużo nas że Śląska, ja również.
8lat temu rodzilam w Rudzie Śląskiej i bylo (oczywiście jak na warunki porodu ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1279 |
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
Ja nie czytam opinii, idę do lokalnego szpitala z tego co wiem z opinii znajomych jest spoko i są opcje w razie coś na birthing pool i to mi wystarczy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Zadomowienie
|
Ja jestem z warmińsko-mazurskiego, więc jestem skazana na Olsztyn. Planuję wybrać tę samą porodówkę co ostatnio. Jeśli chodzi o warunki to miałam tam super, jednoosobowa sala, przez dwie noce spał z nami mąż. Po cc marzy mi się żeby chociaż na pierwszą dobę znów trafić na jedynkę, no ale będzie co ma być. Jeśli chodzi o opiekę, to chyba zależy na kogo się trafi. Miałam do czynienia i z takimi „do rany przyłóż” i z takimi „bez kija nie podchodź”.
![]() ![]() Lat mam 28, ale urodzę już raczej jako 29-latka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie tez Zabrze ![]() W listopadzie rodziła moja siostra i normalnie już porody się odbywały. Tylko bez osób towarzyszących ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1282 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Ah, mnie mozna dopisać na 30.10.... Obstawiam tyły, ale w pierwszej ciąży urodziłam sporo przed czasem, więc na listopadówki tylko zerkam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No cóż. Odmlodze się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nadrabiam pokornie, bo objawy się przypomniały ze zdwojoną siłą i miałam odwyk od kompa ![]() Ja też jestem ze Śląska, z samego epicentrum ![]() A cd ciąży w czasie pandemii, mnie to się wydaje, że wyż demograficzny idzie, ale może się mylę.. bo wokół mnie pełno dziewczyn w ciąży, w pracy wysyp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Plus siostra znajomej jest położną i mówi, że nie mam miejsc w szpitalu. Pełno rodzących. Istny baby boom. Ale może to też kwestia tego że to centrum zdrowia matki Polki to z całej Polski przyjeżdżają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Konto usunięte
|
Akurat porodówki mogą być przepełnione bo niektóre są pozamykane.
U mnie też dużo ciąż dookoła. Przed ciążą miałam problemy ze zdrowiem i chodziłam po różnych ginekologach. Zawsze mówiłam o moich planach macierzyńskich. Jeden dał mi od strzała tabletki anty i stwierdził, że to głupi pomysł i najlepiej poczekać do końca pandemii. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Raczkowanie
|
U mnie podobnie po 3 latach długich starań o pierwsze dziecko nie wchodziło w grę odkładanie na czas po pandemie. Ja 33 mój TŻ 38 baliśmy się ze czekania i będzie za późno. Jestem z Podkarpacia pewnie będę rodzic w którymś Szpitalu w Rzeszowie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdzie za granica mieszkasz tak z ciekawości? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejku, ale super!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88599705]Ja słyszałam ze w pierwszej ciąży późno się ruchy czuje wiec sobie pewnie poczekam, dopiero 12+0 u mnie ![]() Powiedziałam w pracy o ciąży i później na tym samym spotkaniu powiedzieli mi o podwyżce. Wiedziałam ze nie ma o co się stresować ale wiadomo poważna rozmowa wiec się trochę stresowałam. Spoko nie narzekam ![]() gratki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() U mnie też już +1.5 kg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88601991]Gdzie za granica mieszkasz tak z ciekawości? ![]() zdecydowanie za daleko od rodziny ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
To ja się pochwalę - zrobiłam pierwszy "trening" od początku ciąży. 20min podnoszenia rąk i nóg a spociłam się jak świnia - ale będzie jak pod koniec roku wrócę na crossfit, opanie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.