![]() |
#1261 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Ja wstałam dziś dość wcześnie i myślałam że wszyscy jeszcze śpią. Ale jestem. Kawę już wypiłam, ale może zrobię druga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Witajcie. Wstałam o 5 przyzwyczajam się do czasu letniego ![]() Poranny maraton zaliczyłam, kolejki ![]() Zawiozłam mamie co nieco, u niej na osiedlu przed sklepikiem mięsnym kolejka jak za PRL na podwórku ludzie stali, szaleństwo rozpoczęte. ---------- Ciepło jest, ale wietrznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
jak miło... ![]() Ciekawa jestem jaka pogoda u Ciebie? Bo w moim mieście pada i chyba nawet raz zagrzmiało. Oj, pewnie nici z dzisiejszego spaceru. W deszcz nigdzie nie pójdę. ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cyferuś, dla Ciebie też miły buziak... ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Mówisz, że szaleństwo zakupowe rozpoczęte. No, to ja muszę swojej chorobie podziękować. ![]() Tak jak już wspominałam w rodzinie choroby, choroby, choroby... Mania - ospa wietrzna (czyli po naszemu wiatrówka). Szwagierka - tuż po ciężkiej operacji. Ja - zbieram siły po zapaleniu płuc. Gdy już wszyscy jakoś dojdziemy do siebie, to zrobimy sobie nasze tradycyjne Śniadanie Wielkanocne, tylko w czasie przesunięte. Myślę, że gdzieś tak dopiero w drugiej połowie kwietnia. Dzięki temu ominą mnie te ogromne kolejki. Na spokojnie wszystko kupię i przygotuję. Naprawdę, pierwszy raz w życiu cieszę się z choroby. |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
Zachmurzone na południu ale nie pada. Dyskomfort lekki mam bo wiercą. Cóż różne rzeczy ludzie czasem muszą zrobić. Blok to blok, zawsze ktoś na nim wykonuje różne prace. W Niemczech np jest taki zwyczaj, nie wiem czy wszędzie, ale tam gdzie byłam. Nie wolno hałasować od 12-ej do drugiej. Cisza poobiednia. Kiedyś mąż umyślał sobie w tym czasie koszenie trawnika i zaraz ichniejsza straż miejska była i musiał przestać hałasować. Najgorsze są wiertarki, a jak już ktoś ma migreny to po prostu współczuję.
A tak ogólnie to jestem przeciwnikiem koszenia traw kosiarkami. uważam kosę za cudowny wynalazek ![]() Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-03-28 o 07:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
Nie liczę dzisiaj na pracę w pracy.... Wielki Czwartek.
Zajmę się końcem miesiąca. ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Lenifko balkony wam robią, czy całą elewację? Współczuję hałasów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
U Lenifki zachmurzenie, ale nie pada.
A jak tam Cyfereczko na Podlasiu? |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
I balkony i całą elewację. Póki co nawet na balkon nie da się wyjść. Zakleili nam okna folią i przypieli kartkę, zakaz wychodzenia na balkon. Ale nie ma rusztowań. jest specjalna winda co nią jeżdżą i to robią. W każdym razie o sadzeniu kwiatków na balkonie póki co nie ma mowy.
Ale jest jakas tęsknota za balkonem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
U Lenifki balkony remontują.
My już, tak jak kiedyś wspominałam, trzy lata na balkonowy remont czekamy. Elewacja będzie nowa. Oby w tym roku! Bardzo bym chciała! ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Aaa... u Cyferci ciepło, ale wietrznie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
Lenifko to nowoczesne budownictwo, windy, porządna firma
![]() Jak zrobią lepiej, to warto się przemęczyć, nie ma wyjścia. Z ciekawości kliknę w necie na te windy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
To trochę trwa. Ale blok duży jest. Rok temu zaczeli i że tak powiem, połowę już zrobili.
Poszukałam po necie windy do tego. Toto na linach jeździ. Tu jest coś podobne (dwa ostatnie zdjęcia na stronie) Ale u nas to jest dużo większe, a raczej dłuższe, http://www.tynki.info.pl/sprzet/rusz...-czy-wiszace-/ Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-03-28 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dzisiaj Wielki Czwartek. U nas w tym dniu tradycyjnie Zajączek dzieciom słodycze przynosi. Mania niby nie wierzy, że to Zając, ale i tak czeka. Zawsze do nas w przedświąteczną środę już przyjeżdżała i wracała do siebie dopiero dzień po Wielkanocy. W tym roku, niestety, jest inaczej. Trudno. Zajączek też będzie miał opóźnienie i w połowie kwietnia przyjdzie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
Przyjrzałam się windzie.
Na rusztowaniu więcej pracowników mogło by robić i byłoby szybciej, tak myślę. -------- |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
A u nas remonty jeszcze po staremu, czyli przy pomocy rusztowań.
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Dochodzi dzięwiąta. Pora na moje śniadanie. Głód czuję, to bardzo dobry objaw. Hura! Cyferko, znowu koniec miesiąca? No faktycznie... koniec... ![]() Idę na owsianeczkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
Adusia a jak Mania się czuje?
Jak znosi ospę? Moje dzieci ciężko przechodziły, starszy syn miał zapalenie tęczówki... Pryszcze rozsiane były wszędzie, po całym ciele...nawet w uszach...koszmarna choroba, on się męczył, ja też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
A to zalezy od pracowników czy szybciej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Jestem na razie na poprzedniej stronie. Czuję się średnio bliżej źle, ale może się rozejdzie. Lecę na lekach, które mnie stawiają na nogi. Martwię się, w zeszłym roku, rzeczywiście sporo chorowałam ale po zimie wszystko się unormowało. Teraz, cieszyłam się, ze tak ładnie przeszłam jesień-zimę, to teraz się coś knoci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Adi ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Lenifo ![]() Przeczytałam, ale wszystko po uciekało z głowy... Adi ![]() Patrzyłam w pogodynkę, to ma być dzisiaj ciepło i słonecznie. 17*C. Bez deszczu. Na razie pochmurno i wietrznie. Też dam jakiś akcencik Świąteczny, bo jak nie teraz to kiedy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
Mania caluśka obsypana. Dosyć ciężko przechodzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
Emmi
![]() Wydaje mi się, że powinnaś mieć jeszcze jakieś wziewne leki. To już ferie świąteczne macie? Dobrze, że nie musisz jechać do pracy. Zbieraj siły ![]() ------------ Lenifko, to ja widziałam inne, takie wąskie windy, ta Twoja, to długa. To co innego. Znam kilku pracowitych pracusiów ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Asusia, szkoda Mani, ale co zrobisz. Wyzdrowieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
ach... współczuję... te lilie to po prostu TRAGICZNE są... Dawniej często na imieniny obdarzano mnie bukietami lilii Niestety, zawsze musiałam na balkon je wystawiać, bo dusiło mnie masakryczne. No ale pyłki z balkonu też się do mieszkania dostawały. Dusicha, dusicha, dusicha straszliwa. Tak było przez kilka kolejnych lat, aż się nareszcie wszyscy nauczyli - do A. nie wolno z kwiatami...!! Mam teraz spokój. Jasne! Umyte okna, błyszczący dom i zorganizowane przez mnie dwudniowe przyjęcie, to nie są sprawy najistotniejsze. Już się tym nie przejmuję. Odpoczuwam. Daję organizmowi szansę na odnowę sił. ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cyferciu, u Mani to nie końcówka, a raczej dopiero połowa. Jest na lekach p/wirusowych i zwolnienie ze szkoły na minimum 2 tygodnie. Nie zaraża się dopiero wtedy, gdy wszystkie strupki odpadną. |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() MM wczoraj ugotował rosołek, ale dodał do niego kurkumy, nie wiem co go podkusiło i ten rosół jest dla mnie ,,trudny" w smaku. Adi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Adi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
tak, Cyfercia dobrze mówi. Na bank, obok tabletek, dostaniesz od pulmo leki wziewne. Np. ja mam wziewnych aż cztery rodzaje. I dokładną instrukcję brania ich. Być może pulmo zaleci Ci zakup aparatu do inhalacji. To bardzo pomocna sprawa. Musisz do tego maja jakoś wytrzymać. Za chwilkę już kwiecień, więc i maj dosyć blisko. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-03-28 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
4 pory roku i ja piąta
|
Obawiam się, że do pulmo to teraz powinnam pójść. A za te parę tygodni to wszystko się rozejdzie i wypadnę na zdrową osobę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
kurkuma. Jejuś, czuję się winna. Bo tak często tu o niej mówiłam. Jednak z kurkumą trzeba uważać. Są osoby którym ona szkodzi. Skoro ten rosół nie smakuje Ci, to może właśnie nie powinnaś. No i diabetycy też muszą ostrożnie. Kurkuma może nasilać działanie leków p/cukrzycowych. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Emmi, nie obawiaj się! Prawdopodobnie zrobią Ci tam spirometrię (badanie wydolności oddechowej) i być może testy alergiczne. Wszystko wyjdzie "czarno na białym" nawet jeśli nie będziesz akurat duszności i kaszlu miała. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- A ja mam, jak to pani Hanna Banaszak śpiewała: "Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia Na miłosny czarujący zwischenruf." To znaczy mam ochotę na drugą dziś kawusię... idę do kuchni z ekspresem pogadać... ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-03-28 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Zakorzenienie
|
Kurkuma dodana do rosołu daje
złocisty kolor. Zupa nabiera pięknej barwy, co sprawia, że potrawa wydaje się być jeszcze bardziej apetyczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cyferko ![]() Adi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
dziękuję za Twoje ciepłe słowa! Z tym, że w tym roku nie wyprawiam rodzinnych dużych Świąt jestem absolutnie pogodzona. No i nie mam do losu żadnych pretensji. Wręcz preciwnie, cieszę się. Będzie to dla mnie czas odpoczynku, czas na dojście do sił i lepszego zdrowia. Idę na kawę........ ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Matko, ileż ja literówek robię. A być może i błędów ortograficznych. ![]() Cudowna jest tu możliwość edytowania. Hura! Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-03-28 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
Ja też zmykam.
![]() Pa, potem wpadnę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
4 pory roku i ja piąta
|
I ja popróbuję coś podziałać.
Ale pogoda paskudna. Gdzie to moje słońce? Miłego popołudnia ![]() Ps. Śniadanie zjadłam. 1 parówkę... i 1 kanapkę z wędliną. ale zawsze to coś |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczynki ❤
Trochę Was poczytałam. Ale mam takie zaległości że tak trochę i nie wszystko 😉 więc sorki ❤zakupy... Kurde... Już od poniedziałku jest ciężko w sklepach. No... Jakaś masakra. Jakoś szybciej niż zazwyczaj te zakupy ludzie zaczęli robić. Ja tam w domu nie mam żadnych kwiatków. Więc na żadne się nie pisze na razie. Kurde... Tyle miałam napisać. I miałam przerwę na poskladanie prania i zrobienie zmywarki i wszystko mi u leciało.... No nic... Pozdrawiam Was cieplutko i zdrówka życzę ❤ postaram się jutro zajrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.