![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Drozja, widzisz, te inne au pairki wcale nie mieszkaja w mojej wsi, tylko w innych. w tamtym roku byla jedna, ale rzadko sie widywałysmy bo jak ja konczyłam prace ona zaczynała i na odwrót.
dlatego...jesli tam beda jakies inne au pairki nawet w wiosce obok to zawsze moga po Ciebie wpadac...tak jak moje kolezanki to robiły, albo umow sie z rodzinką i Cie podwiezie w jedną stronę. btw, 10 min autem do wioski to ile pieszo? heh jakis spacerek tez wlasciwie nie jest zły.. ![]() ![]() to ja chyba lece gdzies sie poszlajac a pozniej na jakies piwko, trzymajcie sie dziewczynki!
#1262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak patrzę na stronkę tego Roses, to całkiem niemałe miasto i to turystyczne, wiec spoko. ![]() No ale tak teraz patrzę na mapę google i jestem trochę zdezorientowana. Bo z tego co oni napisali, to sobie wyobraziłam że maja dom gdzieś na odludziu i wogóle w koło to tylko pola, lasy i plaża i zadnej żywej duszy. Ale na mapie w okolicy Roses jakoś zadnego takiego miejsca nie widzę, więc może to jest jakieś osiedle domków, czy coś.. ![]() No i do Barcy, to troche daleko od nich.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Raczkowanie
|
Drozja chyba wlasnie dostalam maila od tej samej rodzinki ;p
#1264 |
Zadomowienie
|
Mówisz? I co o nich myślisz?
![]() Kurcze, to chyba nie mam co się napalać, pewnie nawet już mi więcej nie odpiszą.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Raczkowanie
|
Ja to najchetniej wyjechalabym do Anglii, bo na doszkoleniu wlasnie angielskiego najbardziej mi zalezy, ale w profilu nie ograniczalam sie tylko do UK
![]() Nie wiem, ja tam trace powoli nadzieje na auperwoanie w tym roku. Niby mam kilka pozytywnych odpowiedzi od rodzin, ale jak juz napisze do nich maila to mnie olewaja i nie odpisuje ![]() No ale Tobie zycze jak najwiecej szczesci, z dobra znajomoscia hiszpanskiego masz duzo szanse ![]()
![]() Edytowane przez stella06 Czas edycji: 2009-04-30 o 17:58 Powód: literowki |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja znajomość hiszpańskiego nie jest dobra. ![]() ![]() ![]() Ja moje tegoroczne aupairowanie też kiepsko widzę, bo nikt nie chce niedoświadczonej 17 i to jeszcze tylko na wakacje.. ![]() I ta Gina też mi już nie odpisuje. No ja nie wiem jak tak można. Ja bym w życiu nie olała kogoś kto był dla mnie miły i odpisałabym chociaż że dzięki, ale nie, może innym razem.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Raczkowanie
|
Oj tam 17 lat, ja mam niewiele wiecej, prawie 20( ale nawet na te 20 nie wygladam
![]() Rozumiem, ze trudno komus zaufac, ale przepraszam, wydaje mi sie, ze ryzykujemy tak samo jak oni. Jak chca prawdziwa nianię z doświadczeniem to niech sobie znajda na miejscu i jej normalnie zaplaca ! Troche dzis zła jestem przez to cale szukanie rodziny ![]()
#1268 |
Zadomowienie
|
Mnie tez to ostatnio przygnębia..:P
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Ada, a ty tak siedzisz cicho i podglądasz, może nam powiedz jak tam z Twoja rodzina? Gadałaś już z nimi? |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, nie pekajcie..w szukaniu rodziny na prawde trzeba byc wytrwalym..rzadko to jest tak hop siup!sprawdzcie jeszcze raz swoje profile,przemyslcie to sobie..a jesli chodzi o nieodpisywanie to raczej norma, wiec nie traccie nerwow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Organizatorka
|
Cześć dziewczyny
![]() zarejestrowalam sie na stronie aupair-world, chcialabym wyjechac na wakacje do Francji ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i czytam dalej watek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez jestem jedynaczką, nie mam doświadczenia, a do tego mam tylko 17 lat i umiem tylko angielski i to nie nie jakoś super ekstra idealnie.. ![]() Więc spokojnie, jeśli ty nie znajdziesz, to ja tym bardziej... Więc masz znaleźć.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() od zawsze chcialam jechac do Francji, poza tym matura z fr. to tez tak dla walsnej satysfakcji wylacznie ![]() powysylalam pare zgloszen juz, jedno mam negatywne. Rodzinka mi odpisala, ze juz znalezli au-pairke. A Ty dlugo juz szukasz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam już 13 negatywów, 3 pozytywy i ogólnie 65 wysłanych, z czego ok. połowa już jest odczytana, ale bez odzewu.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Organizatorka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
Drozja, ja bym sie nie pisala na ta dziure, jak tam ani autobusu ani zadnego miasta obok to co zrobisz jak im sie np. cos nie spodoba i cie wyrzuca w srodku nocy? Albo sie okaza jakimis szalencami i beda cie wykorzystywac?
#1277 |
Raczkowanie
|
hm tak ja juz znalazlam ponad miesiac temu jakos..ale tez szukalam okolo miesiaca. No moze nie tak intensywnie zeby limit wyczerpac na stronce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No chyba, że jednak zdecyduje że aupair jest lepsze. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Konto usunięte
|
ale naskrobalyscie
![]() ja moge dac namiary na kogos bo kumpela szuka kogos do londynu OD ZARAZ ![]() kto chce zglaszac sie dam link na nk ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Aerith znajdziesz spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Organizatorka
|
![]() ![]() ![]()
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce ![]()
![]() |
#1282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe troszke mnie nie było w domu a tu juz tyle zapisane ;] no ja jednak sie zdecydowałam na ta rodzine, mam do nich mejla i bede do nich pisac jeszcze. Laska z która mam kontakt mowiła ze spoko ze rodzina sie zgadza na mnie skoro nie znam za dobrze niemca tylko ona musi mi wszytsko wyjasnic. Dostałam swoj plan dnia tak mniej wiecej i jest super bo rano zanosze dzieci do szkoly do 15 mam wolne, o 16 wraca hosta i musze jej pomoc przy kolacji .. Chyba nie bedzie zle, no a jak cos to w kazdej chwili moge sie spakowac i wrocic do domu ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Raczkowanie
|
A ja wczoraj rozmawiałam z hostką z Paryża i jak zywkle się zestresowałam,zrobiłam jakiś milion błędów i nie wiem,czy wszystkiego nie schrzaniłam...ona była bardzo miła,mówiła wyraźnie,zrozumiałam wszystko(może to dlatego,ze jestem przyzwyczajona w szkole do rodowitych Francuzow,nagrań z ich tv lub radia).Mam dzisiaj napisać,czy jestem na pewno zdecydowana.I w ogole oni jednak chcą mnie od sierpnia,ale mogę przyjechac na dwa ostatnie miesiace lipca,zeby poznac dzieci i pozwiedzać Paryż
![]()
#1285 |
Organizatorka
|
dziewczyny dlugie macie te listy?? chodzi mi o strone aupair-world.net
![]() bo tak sobie mysle, ze z moim jest chyba cos nie tak, bo mam same negatywy ![]() ![]()
#1286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Organizatorka
|
mam jedna odpowiedz pozytywna od rodziny
![]() ![]() "We are considering registering as a Premium Member with Aupair World in the near future so that we can contact you directly. " Teraz mam czekać na jakiś kontakt z ich strony?
#1288 |
Raczkowanie
|
wiadomosci na stronie sa generowanie automatycznie, jedynie te, ktore dostajesz na maila moga byc od rodziny
![]() ![]() ja mam pytanie z innej beczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taką ja mam nadzieje... ![]()
![]() |
#1290 |
Konto usunięte
|
z ptasia grypa tez taka panika byla a jakos nikt nie umarl na to u nas...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.