Praca jako au-pair - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-30, 16:10   #1261
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666
Dot.: Praca jako au-pair

Drozja, widzisz, te inne au pairki wcale nie mieszkaja w mojej wsi, tylko w innych. w tamtym roku byla jedna, ale rzadko sie widywałysmy bo jak ja konczyłam prace ona zaczynała i na odwrót.
dlatego...jesli tam beda jakies inne au pairki nawet w wiosce obok to zawsze moga po Ciebie wpadac...tak jak moje kolezanki to robiły, albo umow sie z rodzinką i Cie podwiezie w jedną stronę.

btw, 10 min autem do wioski to ile pieszo? heh jakis spacerek tez wlasciwie nie jest zły.. albo rowerem...

to ja chyba lece gdzies sie poszlajac a pozniej na jakies piwko,
trzymajcie sie dziewczynki!

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 16:18   #1262
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
Drozja, widzisz, te inne au pairki wcale nie mieszkaja w mojej wsi, tylko w innych. w tamtym roku byla jedna, ale rzadko sie widywałysmy bo jak ja konczyłam prace ona zaczynała i na odwrót.
dlatego...jesli tam beda jakies inne au pairki nawet w wiosce obok to zawsze moga po Ciebie wpadac...tak jak moje kolezanki to robiły, albo umow sie z rodzinką i Cie podwiezie w jedną stronę.

btw, 10 min autem do wioski to ile pieszo? heh jakis spacerek tez wlasciwie nie jest zły.. albo rowerem...

to ja chyba lece gdzies sie poszlajac a pozniej na jakies piwko,
trzymajcie sie dziewczynki!
No 10 minut samochodem, to ile może być, z 6 - 10km? No chyba, ze maja tam gdzieś autostradę, to może trochę dalej..xD
I tak patrzę na stronkę tego Roses, to całkiem niemałe miasto i to turystyczne, wiec spoko. A stronę internetową to maja chyba nawet lepszą niż moje miasto - polska metropolia..xD

No ale tak teraz patrzę na mapę google i jestem trochę zdezorientowana. Bo z tego co oni napisali, to sobie wyobraziłam że maja dom gdzieś na odludziu i wogóle w koło to tylko pola, lasy i plaża i zadnej żywej duszy. Ale na mapie w okolicy Roses jakoś zadnego takiego miejsca nie widzę, więc może to jest jakieś osiedle domków, czy coś..

No i do Barcy, to troche daleko od nich..
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 16:45   #1263
stella06
Raczkowanie

Drozja chyba wlasnie dostalam maila od tej samej rodzinki ;p
Stary 2009-04-30, 17:04   #1264
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Mówisz? I co o nich myślisz? Ty też do Hiszpanii startujesz? Znasz hiszpański?

Kurcze, to chyba nie mam co się napalać, pewnie nawet już mi więcej nie odpiszą..
Stary 2009-04-30, 17:49   #1265
stella06
Raczkowanie

Ja to najchetniej wyjechalabym do Anglii, bo na doszkoleniu wlasnie angielskiego najbardziej mi zalezy, ale w profilu nie ograniczalam sie tylko do UK . A jesli chodzi o moj hiszpanki, to tylko jakies marne podstawy mam, wiec nie trac nadzieji, ja sie raczej na ta rodzinke nie nastawiam. Po porostu czytalam watek i zobaczylam, ze to ta sama rodzinka. Zreszta, tak teraz sobie mysle, ze to nizbyt madrze jechac do kraju w ktorym mowie sie jezykiem o ktorym nie ma sie bladego pojecia. Co bedzie jak np zostane sama z dziecmi i cos sie stanie, a ja nawet nie bede umiala wezwac pomocy?
Nie wiem, ja tam trace powoli nadzieje na auperwoanie w tym roku. Niby mam kilka pozytywnych odpowiedzi od rodzin, ale jak juz napisze do nich maila to mnie olewaja i nie odpisuje ...

No ale Tobie zycze jak najwiecej szczesci, z dobra znajomoscia hiszpanskiego masz duzo szanse

Edytowane przez stella06
Czas edycji: 2009-04-30 o 17:58 Powód: literowki
stella06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 17:59   #1266
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Napisane przez stella06 Pokaż wiadomość
Ja to najchetniej wyjechalabym do Anglii, bo na doszkoleniu wlasnie angielskiego najbardziej mi zalezy, ale w profilu nie ograniczalam sie tylko do UK . A jesli chodzi o moj hiszpanki, to tylko jakies marne podstawy mam, wiec nie trac nadzieji, ja sie raczej na ta rodzinke nie nastawiam. Po porostu czytalam watek i zaobaczylam, ze to ta sama rodzinka. Zreszta, tak teraz sobie mysle, ze to nizbyt madrze jechach do kraju w ktorym mowie sie jezykiem o ktorym nie ma sie bladego pojecia. Co bedzie jak np zostane sama z dziecmi i cos sie stanie, a ja nawet nie bede umiala wezwac pomocy?
Nie wiem, ja tam trace powoli nadzieje na auperwoanie w tym roku. Niby mam kilka pozytywnych odpowiedzi od rodzinki, ale jak juz napisze do nich maila to mnie olewaja i nie odpisuje ...

No ale Tobie zycze jak najwiecej szczesci, z dobra znajomoscia hiszpanskiego masz duzo szanse
A, to oni sami do ciebie napisali?

Moja znajomość hiszpańskiego nie jest dobra. Tzn niby od przyszłego roku szkolnego mam mieć kilka przedmiotów wykładanych po hiszpańsku, ale jakoś kiepsko to widzę. Tzn rozumiem sporo, jak ktoś mówi wolno i wyraźnie, albo jak czytam, ale mówić się wstydzę..No ale jakby się coś stało, to umiałabym sie jakoś porozumieć chyba.

Ja moje tegoroczne aupairowanie też kiepsko widzę, bo nikt nie chce niedoświadczonej 17 i to jeszcze tylko na wakacje.. Tym bardziej że sobie wymyśliłam hiszpańską rodzinkę mówiącą po angielsku..^^

I ta Gina też mi już nie odpisuje. No ja nie wiem jak tak można. Ja bym w życiu nie olała kogoś kto był dla mnie miły i odpisałabym chociaż że dzięki, ale nie, może innym razem..
Stary 2009-04-30, 18:11   #1267
stella06
Raczkowanie

Oj tam 17 lat, ja mam niewiele wiecej, prawie 20( ale nawet na te 20 nie wygladam ), a jestem pewna, ze niewiele sie roznimy w oczach naszych potencjalnych przyszlych rodzin. Ja tez nie mam niby doswiadczenia, nigdy wczesniej nie bylam au pair'ką. Co z tego, ze mam sporą rodzinę w której jestem najstarsza i naprawde czesto sie tymi dzieciaczkami opiekuje, dla takich rodzin a aupair-world.net to nie doswiadczenie bo nie jest "checkable". Juz mi dwie rodzinki podziekowaly, bo nie mialam takiedo doswiadczenia....
Rozumiem, ze trudno komus zaufac, ale przepraszam, wydaje mi sie, ze ryzykujemy tak samo jak oni. Jak chca prawdziwa nianię z doświadczeniem to niech sobie znajda na miejscu i jej normalnie zaplaca !

Troche dzis zła jestem przez to cale szukanie rodziny ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-30, 18:24   #1268
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Napisane przez stella06 Pokaż wiadomość
Troche dzis zła jestem przez to cale szukanie rodziny ...
Mnie tez to ostatnio przygnębia..:P

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Ada, a ty tak siedzisz cicho i podglądasz, może nam powiedz jak tam z Twoja rodzina? Gadałaś już z nimi?
Stary 2009-04-30, 18:43   #1269
nowinka
Raczkowanie

Hej dziewczyny, nie pekajcie..w szukaniu rodziny na prawde trzeba byc wytrwalym..rzadko to jest tak hop siup!sprawdzcie jeszcze raz swoje profile,przemyslcie to sobie..a jesli chodzi o nieodpisywanie to raczej norma, wiec nie traccie nerwowmnie taka sytuacja spotykala non stop i bardzo sie wtedy denerwowalam,bo zwykle byla to rodzinka prawie z marzen a potem ciszatrzymam kciuki!
nowinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 18:45   #1270
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Napisane przez nowinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie pekajcie..w szukaniu rodziny na prawde trzeba byc wytrwalym..rzadko to jest tak hop siup!sprawdzcie jeszcze raz swoje profile,przemyslcie to sobie..a jesli chodzi o nieodpisywanie to raczej norma, wiec nie traccie nerwowmnie taka sytuacja spotykala non stop i bardzo sie wtedy denerwowalam,bo zwykle byla to rodzinka prawie z marzen a potem ciszatrzymam kciuki!
Nowinko, a Ty już sobie znalazłaś rodzinkę? Wybacz, ale nie pamiętam..
Stary 2009-04-30, 19:00   #1271
Aerith
Organizatorka

Cześć dziewczyny
zarejestrowalam sie na stronie aupair-world, chcialabym wyjechac na wakacje do Francji Zdawalam mature z francuskiego i angielskiego, ale moj francuski jest raczej mocno sredni ponadto jestem jedynaczka i po raz pierwszy jechalabym jako aupairka, dlatego tez boje sie, ze z powodu brak doswiadczenia z dziecmi nie uda mi sie znalezc rodzinki

Pozdrawiam i czytam dalej watek
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-30, 19:08   #1272
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Napisane przez Aerith Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
zarejestrowalam sie na stronie aupair-world, chcialabym wyjechac na wakacje do Francji Zdawalam mature z francuskiego i angielskiego, ale moj francuski jest raczej mocno sredni ponadto jestem jedynaczka i po raz pierwszy jechalabym jako aupairka, dlatego tez boje sie, ze z powodu brak doswiadczenia z dziecmi nie uda mi sie znalezc rodzinki

Pozdrawiam i czytam dalej watek
Spokojnie, znajdziesz na pewno.

Ja tez jestem jedynaczką, nie mam doświadczenia, a do tego mam tylko 17 lat i umiem tylko angielski i to nie nie jakoś super ekstra idealnie..

Więc spokojnie, jeśli ty nie znajdziesz, to ja tym bardziej... Więc masz znaleźć..
Stary 2009-04-30, 19:12   #1273
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
Spokojnie, znajdziesz na pewno.

Ja tez jestem jedynaczką, nie mam doświadczenia, a do tego mam tylko 17 lat i umiem tylko angielski i to nie nie jakoś super ekstra idealnie..

Więc spokojnie, jeśli ty nie znajdziesz, to ja tym bardziej... Więc masz znaleźć..
dziekuej za wsparcie i wierze, ze i Tobie sie uda

od zawsze chcialam jechac do Francji, poza tym matura z fr. to tez tak dla walsnej satysfakcji wylacznie ale boje sie, ze to troszke nierealne...;p
powysylalam pare zgloszen juz, jedno mam negatywne. Rodzinka mi odpisala, ze juz znalezli au-pairke.

A Ty dlugo juz szukasz?
Stary 2009-04-30, 19:16   #1274
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
dziekuej za wsparcie i wierze, ze i Tobie sie uda

od zawsze chcialam jechac do Francji, poza tym matura z fr. to tez tak dla walsnej satysfakcji wylacznie ale boje sie, ze to troszke nierealne...;p
powysylalam pare zgloszen juz, jedno mam negatywne. Rodzinka mi odpisala, ze juz znalezli au-pairke.

A Ty dlugo juz szukasz?
Od 25 kwietnia, dzień po urodzinach zaczęłam..
Ja mam już 13 negatywów, 3 pozytywy i ogólnie 65 wysłanych, z czego ok. połowa już jest odczytana, ale bez odzewu..
Stary 2009-04-30, 19:20   #1275
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Od 25 kwietnia, dzień po urodzinach zaczęłam..
Ja mam już 13 negatywów, 3 pozytywy i ogólnie 65 wysłanych, z czego ok. połowa już jest odczytana, ale bez odzewu..
hehe to jak na 5 dni, chyba nie jest az tak zle?
a chciałabyś jechać gdzieś konkretnie, czy bez różnicy??
Stary 2009-04-30, 19:23   #1276
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Drozja, ja bym sie nie pisala na ta dziure, jak tam ani autobusu ani zadnego miasta obok to co zrobisz jak im sie np. cos nie spodoba i cie wyrzuca w srodku nocy? Albo sie okaza jakimis szalencami i beda cie wykorzystywac?

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 19:26   #1277
nowinka
Raczkowanie

hm tak ja juz znalazlam ponad miesiac temu jakos..ale tez szukalam okolo miesiaca. No moze nie tak intensywnie zeby limit wyczerpac na stronce ale trafialy sie swietne rodziny a potem cisza. A final byl taki,ze mialam 2 do wyboru i nie wiedzialam, ktora wybracwiec badzcie dobrej mysli. A jesli teraz wam sie nie uda to moze za rok..wiem,ze to nie jest pocieszajace, ale jednak trzeba wziac poprawke na to,ze au pair to nie tylko zabawa i niektore rodzinki boja sie oddac swoje dzieci w rece tak mlodych osob,a przez maila ciezko kogos przekonac o swojej odpowiedzialnosci.
Stary 2009-04-30, 19:37   #1278
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
hehe to jak na 5 dni, chyba nie jest az tak zle?
a chciałabyś jechać gdzieś konkretnie, czy bez różnicy??
Najbardziej mi się marzy Hiszpania, bo chciałabym poćwiczyć swój Hiszpański.. na drugim miejscu mam UK, a dalej to już mi wszystko jedno, byle rodzinka mówiła po angielsku.

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Drozja, ja bym sie nie pisala na ta dziure, jak tam ani autobusu ani zadnego miasta obok to co zrobisz jak im sie np. cos nie spodoba i cie wyrzuca w srodku nocy? Albo sie okaza jakimis szalencami i beda cie wykorzystywac?
Jakby mnie wyrzucili w środku nocy, to czy byłabym w jakiejś wiosce, czy w wielkiej metropolii, to i tak problem mam..^^ No ale skoro to miasteczko jest 10 minut samochodem, to myślę, że to będzie mniej wiecej 6km, a tyle się przecież da przejść. Poza tym, po co od razu zakładać najgorsze?

Cytat:
hm tak ja juz znalazlam ponad miesiac temu jakos..ale tez szukalam okolo miesiaca. No moze nie tak intensywnie zeby limit wyczerpac na stronce ale trafialy sie swietne rodziny a potem cisza. A final byl taki,ze mialam 2 do wyboru i nie wiedzialam, ktora wybracwiec badzcie dobrej mysli. A jesli teraz wam sie nie uda to moze za rok..wiem,ze to nie jest pocieszajace, ale jednak trzeba wziac poprawke na to,ze au pair to nie tylko zabawa i niektore rodzinki boja sie oddac swoje dzieci w rece tak mlodych osob,a przez maila ciezko kogos przekonac o swojej odpowiedzialnosci.
Za rok, to ja owszem, będę w Hiszpanii, ale już pewnie nie jako aupair, bo z tego co słyszałam, to pełnoletni uczniowie mojego profilu mogą załatwić wakacyjną prace przez ambasadę.

No chyba, że jednak zdecyduje że aupair jest lepsze.
Stary 2009-04-30, 22:25   #1279
2018070520180950
Konto usunięte

ale naskrobalyscie

ja moge dac namiary na kogos bo kumpela szuka kogos do londynu OD ZARAZ

kto chce zglaszac sie dam link na nk

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Aerith znajdziesz spokojnie
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 22:39   #1280
Aerith
Organizatorka

dzieki ale poki co mam 3 negatywne odpowiedzi

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Stary 2009-04-30, 23:36   #1281
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
ale naskrobalyscie

ja moge dac namiary na kogos bo kumpela szuka kogos do londynu OD ZARAZ

kto chce zglaszac sie dam link na nk

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Aerith znajdziesz spokojnie

ja chce
Stary 2009-05-01, 09:04   #1282
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

Cytat:

Ada, a ty tak siedzisz cicho i podglądasz, może nam powiedz jak tam z Twoja rodzina? Gadałaś już z nimi?

hehe troszke mnie nie było w domu a tu juz tyle zapisane ;]
no ja jednak sie zdecydowałam na ta rodzine, mam do nich mejla i bede do nich pisac jeszcze. Laska z która mam kontakt mowiła ze spoko ze rodzina sie zgadza na mnie skoro nie znam za dobrze niemca tylko ona musi mi wszytsko wyjasnic. Dostałam swoj plan dnia tak mniej wiecej i jest super bo rano zanosze dzieci do szkoly do 15 mam wolne, o 16 wraca hosta i musze jej pomoc przy kolacji .. Chyba nie bedzie zle, no a jak cos to w kazdej chwili moge sie spakowac i wrocic do domu ;]

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 10:09   #1283
zuczang
Raczkowanie

A ja wczoraj rozmawiałam z hostką z Paryża i jak zywkle się zestresowałam,zrobiłam jakiś milion błędów i nie wiem,czy wszystkiego nie schrzaniłam...ona była bardzo miła,mówiła wyraźnie,zrozumiałam wszystko(może to dlatego,ze jestem przyzwyczajona w szkole do rodowitych Francuzow,nagrań z ich tv lub radia).Mam dzisiaj napisać,czy jestem na pewno zdecydowana.I w ogole oni jednak chcą mnie od sierpnia,ale mogę przyjechac na dwa ostatnie miesiace lipca,zeby poznac dzieci i pozwiedzać Paryż

zuczang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 10:13   #1284
2018070520180950
Konto usunięte

zuczang to bedziesz od sierpnia jak ja
Stary 2009-05-01, 11:09   #1285
Aerith
Organizatorka

dziewczyny dlugie macie te listy?? chodzi mi o strone aupair-world.net

bo tak sobie mysle, ze z moim jest chyba cos nie tak, bo mam same negatywy

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-01, 11:31   #1286
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

Cytat:
dziewczyny dlugie macie te listy?? chodzi mi o strone aupair-world.net

bo tak sobie mysle, ze z moim jest chyba cos nie tak, bo mam same negatywy
moze masz cos zle w ustawieniach. Moja koelzanka nie zauwazyła nawet i sie przez tydzien zastanawiała o co chodzi ze nikt sie nie odzywa i w ogole a sie okazało ze miala zaznaczone ze chce byc au pait tylko w Polsce

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 12:14   #1287
Aerith
Organizatorka

mam jedna odpowiedz pozytywna od rodziny tylko w wiadomosci napisali mi: [chyba, ze to jest generowane automatycznie ]

"We are considering registering as a Premium Member with Aupair World in the near future so that we can contact you directly. "

Teraz mam czekać na jakiś kontakt z ich strony?

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-01, 12:35   #1288
nowinka
Raczkowanie

wiadomosci na stronie sa generowanie automatycznie, jedynie te, ktore dostajesz na maila moga byc od rodzinyza pomoca strony nie mozesz sie kontaktowac

ja mam pytanie z innej beczkiw sumie temat bardzo na czasie..czy sadzicie,ze to glupi pomysl zabrac ze soba maske do samolotu?czy ogolnie na czas podrozy?kurna nie swiruje na punkcie swinskiej grypy,poki co czuje sie w miare bezpiecznie..ale lotniska czy samoloty to skupiska najrozniejszych ludzi,ktorzy wracaja nie wiadomo skad i robili nie wiadomo co:P no i ciekawa jestem co wy na to?
Stary 2009-05-01, 12:47   #1289
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
wiadomosci na stronie sa generowanie automatycznie, jedynie te, ktore dostajesz na maila moga byc od rodzinyza pomoca strony nie mozesz sie kontaktowac

ja mam pytanie z innej beczkiw sumie temat bardzo na czasie..czy sadzicie,ze to glupi pomysl zabrac ze soba maske do samolotu?czy ogolnie na czas podrozy?kurna nie swiruje na punkcie swinskiej grypy,poki co czuje sie w miare bezpiecznie..ale lotniska czy samoloty to skupiska najrozniejszych ludzi,ktorzy wracaja nie wiadomo skad i robili nie wiadomo co:P no i ciekawa jestem co wy na to?
Myslę, nowinko, że nie ma potrzeby. Jeśli służby ochrony, zdrowia czy inne dojdą na danym lotnisku do wniosku. ze pasażerowie powinni byc w pewien sposob zabezpieczeni - na pewno tego dopilnują a Ty nie masz się co martwic w tej kwestii. Wiadomo jest panika, wiec wszystko jest pod należytą ochroną.
Taką ja mam nadzieje...

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 14:25   #1290
2018070520180950
Konto usunięte

z ptasia grypa tez taka panika byla a jakos nikt nie umarl na to u nas...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości