Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji)
Abu Dhabi 24 30,00%
Ajmān 0 0%
Dubai 33 41,25%
Fujairah 1 1,25%
Ras al-Khaimah 0 0%
Sharjah 7 8,75%
Umm al-Quwain 1 1,25%
W innym państwie Middle East 14 17,50%
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 20:08   #1261
maacieek
Zakorzenienie

Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Mam pytanie jako ze to wątek o emiratach. Tak czytam czytam i coraz bardziej mi sie marzy zeby tam chociarz poleciec zwiedzic. Tak jestem teraz w ekonomiku [4letnie] - 2 klasa. W 2013 koncze [ufff]

Moze ktos się orientuje jak jest z praca na stanowisku sekretarza księgowego albo w bankach ?
Jakie są zarobki i jak z zyciem ?
Aa i zapomnial bym jak tam jest z jezykiem tzn znam angielski ktorego sie ucze juz troche i [tak mi sie zdaje] w miare dobrze go znam ale tureckiego czy podobnego w ni zab.
W takim przypadku mam jakies szanse?
ajc moze kiedys mi sie spełni i tam bym zamieszkal xP

Edytowane przez maacieek
Czas edycji: 2010-08-26 o 20:11
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 20:18   #1262
mi.a
Zakorzenienie

Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Napisane przez Jumeirah Girl Pokaż wiadomość
Zaczelam jako HR Executive in Training Development, aktualnie Senior HR Executive + Ceritified Trainer , za rok HR Generalist , i nastepne rok jako Deputy HR Manager, oczywiscie wszystko zalezy od moj performance and my achievements, jestem in good track. Pracuje w Al Rostamani Group of Companies (15 different companies in 6 different sectors) ponad 1.5 roku. HR jest centrelized for 15 companies, to znaczy ze mamy 100% kontrole na 15 companies

Woow to super co robisz, i korzystac twoj talent jako freelance. Good Luck in ur Career

łał no to super, wszystkiego dobrego w takim razie i jak najwięcej osiągnięć i sukcesów! pniesz się szybciutko w górę, więc pewnie Deputy HR Manager jest w zasięgu ręki
w sumie to mam jeszcze jedno pytanie - kończyłaś szkoły w Emiratach?

dziękuję mam nadzieję, że się powiedzie i może uda mi się kiedyś przenieść na trochę do Emiratów

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 20:41   #1263
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mi.a Pokaż wiadomość
łał no to super, wszystkiego dobrego w takim razie i jak najwięcej osiągnięć i sukcesów! pniesz się szybciutko w górę, więc pewnie Deputy HR Manager jest w zasięgu ręki
w sumie to mam jeszcze jedno pytanie - kończyłaś szkoły w Emiratach?

dziękuję mam nadzieję, że się powiedzie i może uda mi się kiedyś przenieść na trochę do Emiratów

Oj Dziekuje Baaardzo, i tobie tez ci zycze

Jestem obywatelem UAE - Dubai, moj tata jest 100% z Emiratach. Moja mama jest polka. Ukonczylam wszystkie rozne edukacji w szkole panstwowe as well as pasntwowe university. Ale na Master degree pojde na prywatna university.

Edytowane przez Jumeirah Girl
Czas edycji: 2010-08-26 o 21:01
Jumeirah Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 06:19   #1264
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Witam Was
przeczytałam cały wątek - sorki, ja nie emigrantka ale bardzo mnie temat wciągnął.
I stało się - jesienią lecę do Dubaju na tydzień
wyjazd służbowy ale będę chciała maksymalnie wykorzystać czas i zobaczyć co się da.
I mam pytanie - jako perfumiara - jak wyglądają tutaj ceny perfum?
Kiedyś koleżanka mówiła mi, że na duty free w Dubaju są niskie ceny i dużo perełek. Niestety będę wracać w nocy i obawiam się, że duty free będzie zamknięte.

Proszę o namiary na godne polecenia sklepy. A w ogóle co warto kupić w Dubaju?
Będę bardzo wdzięczna za informacje od insiderek
pozdrawiam z Polski

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 06:45   #1265
jovikzu
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to jovikzu

Cytat:
Napisane przez Bloou Pokaż wiadomość
A ja bym chciała się was zapytac, czy Wy dziewczyny macie tam mężów katolików czy muzułmanów, Arabów?
I co sądzicie na temat tego całego prawa Shariatu (?). Czy kobiety-Polki w Abu Dhabi muszą w jakiś sposób się zasłaniac itd.?
Czy jak ktoś chodzi tak normalnie ubrany to jest niebezpiecznie?

Interesują mnie te Emiraty, ale to jednak strach wyjechac...

Buziaki

wydaje mi się że większość ma mężow nie-arabów, jednak na pewno nie wyrażam się za wszystkie dziewczyny - ja tak. Jeśli temat Cię zainteresował warto by było przeczytać forum od początku wtedy już znalabys odpowiedzi na Twoje pytania oraz wiele innych bardzo ciekwych informacji o życiu tutaj - nie musimy chodzić inaczej ubrane. Ja nie uważam żeby tu było niebezpiecznie - wieczorem raczej bardziej balabym sie isc centrum miasta w Warszawie czy Łodzi niż tutaj...

a czemu uważasz że strach wyjechac??? Boimy sie tego czego nie znamy więc warto troche poczytać - ja się przekonałam i wcale nie żałuje.

pozdrawiam

jovikzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 09:02   #1266
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Smile Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Interesują mnie te Emiraty, ale to jednak strach wyjechac...

Witaj Bloou proponuję przeczytać cały wątek, znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Na szybko powiem, jakie to ma znaczenie kto jakiego ma męża i jakiego wyznania???
Pomyśl, czy wszystkie Polki emigrantki na przykład w UK mają mężów Brytyjczyków?

Co do strachu.... hmmmm... odczuwasz strach przed WYJAZDEM z Polski, czy też strach przed Emiratami?

Jeśli przed wyjazdem dalej niż 100 km od własnego domu, to tylko psycholog pomoże.

Emiraty to jedno z najbezpieczniejszych krajów świata z najniższym współczynnikiem przestępstw i najwyższą ich wykrywalnością.

Mój samochód tylko w tym kraju mogę zostawić z włączonym silnikiem i wyjść do toalety na stacji benzynowej.

Cytat:
Napisane przez mi.a Pokaż wiadomość
Teraz robię kierunek Quantitative Methods in Economics and Information Technology Systems, a następnie chcę zrobić Master of Strategic Management, później jeszcze się okaże
Woww... Mi.a, bardzo piękne plany, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Moze ktos się orientuje jak jest z praca na stanowisku sekretarza księgowego albo w bankach ?
Jakie są zarobki i jak z zyciem ?
Aa i zapomnial bym jak tam jest z jezykiem tzn znam angielski ktorego sie ucze juz troche i [tak mi sie zdaje] w miare dobrze go znam ale tureckiego czy podobnego w ni zab.
W takim przypadku mam jakies szanse?
ajc moze kiedys mi sie spełni i tam bym zamieszkal xP
Witaj Maacieek

Banków jest tutaj ogromne zagęszczenie.
Jeszcze trochę czasu masz do ukończenia szkoły, a więc i do ewentualnych zapytań o pracę też czasu sporo.

W wątku znajdziesz odpowiedzi co do życia i zarobków w tym kraju.

Skąd Ci się na Boga wziął język turecki w Emiratach?!

Językiem oficjalnym jest język arabski, natomiast w powszechnym użyciu jest język angielski.
Nie trzeba znać j. arabskiego.

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
jak wyglądają tutaj ceny perfum?
Witaj Agnes

Duty Free jest otwarte 24h/dobę, będziesz też mogła wygrać jakiegoś Maybacha albo inne Porsche.

Dubai Duty Free

W Dubaju warto kupić złoto i perły.... a najwięcej pomoże Ci Jumeirah, bo ona zna Dubai jak własną kieszeń.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-08-27 o 09:04
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 10:15   #1267
Aka_beata
Raczkowanie

Do Jumeirah Girl

Spojrzalam na strone twojego pracodawcy, jednak secja Careers is under construction.

Na stronie jest napisane, ze firma zajmuje sie "construction, infrastructure development"; sa to dziedziny, w ktorych pracuje moj maz.
Bylabym wdzieczna, gdybys mogla mi powiedziec gdzie mozna znalesc oferty twojej firmy ? Mozesz mi odpisac na beatkak@wp.pl jezeli nie chcesz, zeby byla to publiczna informacja.
Dziekuje z gory za odpowiedz.
Aka_beata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 11:32   #1268
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
I mam pytanie - jako perfumiara - jak wyglądają tutaj ceny perfum?

Będę bardzo wdzięczna za informacje od insiderek
pozdrawiam z Polski
Oczywiscie ze ceny perfum sa tansze niz w Polsce.
Tu sa namiary na sklepy gdzie mozesz znalezc wszystkie rozne perfumy:
-Harvey Nichols - Mall of the Emirates
-Bloomingdales - Dubai Mall
-Lafayette - Dubai Mall
-Saks Fifth Avenue - Burjuman Centre
-Paris Gallery - Deira City Centre, Mirdif City Centre, Dubai Mall, Ibn Battuta Mall, Wafi Centre, Dubai Festival City, Town Centre, Lamsi Plaza.
-Faces - znjadziesz prawie wszedzie w Mall-ah
-Areej - tak samo
-Sephora - Dubai Festival City, Dubai Mall

Trudno pisac co mozna kupic w Dubaju, tutaj mamy wszystko, tutaj mozna kupic wszystko, mamy dostep na wszystkie sklepy
Mozesz kupic traditional stuff w Souk Al Bahar (facing the fountain) przy Dubai Mall. Jak pisala Eva zloto, srebro etc.. to fakt ze ceny sie podwyszyly. W Dubai Mall jest section "Gold Souk" a tam sa wiecej niz 20 sklepy z zlota.

Jest duzo miejscowosci do zwiezania, ale tydzien jest za krotki, bym byla chetna byc jako tour guide

Cytat:
Napisane przez Aka_beata Pokaż wiadomość
Do Jumeirah Girl

Spojrzalam na strone twojego pracodawcy, jednak secja Careers is under construction.

Na stronie jest napisane, ze firma zajmuje sie "construction, infrastructure development"; sa to dziedziny, w ktorych pracuje moj maz.
Bylabym wdzieczna, gdybys mogla mi powiedziec gdzie mozna znalesc oferty twojej firmy ? Mozesz mi odpisac na beatkak@wp.pl jezeli nie chcesz, zeby byla to publiczna informacja.
Dziekuje z gory za odpowiedz.
Podam ci email (for non-UAE nationals)gdzie mozesz apply ur CV albo if you have any inquiry u can send them an email : careers@alrostamanigroup. ae
Contact number (HR Department): 00971-4-4287676

Czas edycji: 2010-08-27 o 11:34
Stary 2010-08-27, 12:02   #1269
Wenila
Wtajemniczenie

o mamuniu
http://www.wimp.com/dubaifountain/ ?
Stary 2010-08-27, 12:33   #1270
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
Widzialam budynek mojej company (na tle)

The Dubai Fountain w Dubai Mall jest na wieksza atrakcja
Stary 2010-08-27, 17:04   #1271
Bloou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Witaj Bloou proponuję przeczytać cały wątek, znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Co do strachu.... hmmmm... odczuwasz strach przed WYJAZDEM z Polski, czy też strach przed Emiratami?

Jeśli przed wyjazdem dalej niż 100 km od własnego domu, to tylko psycholog pomoże.

Emiraty to jedno z najbezpieczniejszych krajów świata z najniższym współczynnikiem przestępstw i najwyższą ich wykrywalnością.
Ależ przeczytałam jakieś 11 stron i już nieco się dowiedziałam, ale jednak musiałam zapytac.
Nie, nie, tu nie chodzi o wyjazd, tylko o te Emiraty... Tyle się naczytałam o tym, jak to dziewczynki różne chłostali albo kamieniowali...
I stąd ten strach do tego kraju i do tego typu krajów.

Pozdrawiam
Bloou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 17:19   #1272
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Ależ przeczytałam jakieś 11 stron i już nieco się dowiedziałam, ale jednak musiałam zapytac.
Nie, nie, tu nie chodzi o wyjazd, tylko o te Emiraty... Tyle się naczytałam o tym, jak to dziewczynki różne chłostali albo kamieniowali...

Pozdrawiam
Stary 2010-08-27, 17:59   #1273
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:

Pozdrawiam
.... na 11 stronach tego wątku to przeczytałaś???

Gratuluję stanu, dasz mi namiar na swojego dilera?

55 kg
Stary 2010-08-27, 20:25   #1274
201610241259
Konto usunięte

Cytat:
Tyle się naczytałam o tym, jak to dziewczynki różne chłostali albo kamieniowali...
Gdzie to przeczytałaś ?
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 21:04   #1275
Bloou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
Gdzie to przeczytałaś ?
Ojej, to nie tutaj czytałam, tylko gdzie indziej... Co prawda to były dziewczyny-muzułmanki, no ale...

Chodzi mi o te sprawy związane z religią i zwyczajami.

...Chyba jednak wolę Australię i kraje Europy... Co prawda Emiraty brzmią kusząco, ale to chyba nie dla mnie...
Bloou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 21:58   #1276
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Ojej, to nie tutaj czytałam, tylko gdzie indziej... Co prawda to były dziewczyny-muzułmanki, no ale...

Chodzi mi o te sprawy związane z religią i zwyczajami.

...Chyba jednak wolę Australię i kraje Europy... Co prawda Emiraty brzmią kusząco, ale to chyba nie dla mnie...
Ja jestem stad , i nie wiem skad te bzdury przeczytalas, skad te ludzie sie wzeli ktozy napisali to, moze z choinka sie urwali.

Wrucilam z shopping, no i kupilam nowe buty z 'Celine' na Eid, i nowa perfumy Tom Ford.

Jak Weekend uwas i co porabiacie?

Czas edycji: 2010-08-27 o 22:19
Stary 2010-08-27, 23:45   #1277
A z Z
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
Witam!
Wrocław też może zaimponować
http://www.youtube.com/watch?v=DtwM2...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ojDkv...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=gtl7F...eature=related

Jumeirah Girl : "Jak Weekend uwas i co porabiacie?"
Nareszcie trochę wolnego ....... muszę odpocząć, nadrobić zaległości w czytaniu nie tylko postów i .. chyba wypić grzańca, ponieważ u mnie pora "deszczowa" i tylko 12 st. C
Mam nadzieję, że nie spadnie już pierwszy śnieg
Pozdrawiam Was wszystkie A z Z

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Wrucilam z shopping, no i kupilam nowe buty z 'Celine' na Eid, i nowa perfumy Tom Ford.
Jumeirah butów Ci nie wypominam, ale perfumy... też mam na nie ochotę. Chyba też wyruszę na zakupy
A z Z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 09:38   #1278
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez A z Z Pokaż wiadomość
Witam!
Wrocław też może zaimponować
http://www.youtube.com/watch?v=DtwM2...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ojDkv...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=gtl7F...eature=related

Jumeirah Girl : "Jak Weekend uwas i co porabiacie?"
Nareszcie trochę wolnego ....... muszę odpocząć, nadrobić zaległości w czytaniu nie tylko postów i .. chyba wypić grzańca, ponieważ u mnie pora "deszczowa" i tylko 12 st. C
Mam nadzieję, że nie spadnie już pierwszy śnieg
Pozdrawiam Was wszystkie A z Z

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Jumeirah butów Ci nie wypominam, ale perfumy... też mam na nie ochotę. Chyba też wyruszę na zakupy
To fakt dawno cie nie bylo tutaj

Zakupy moja slabosc
Zalaczam zdjecia - bad quality bo robie z komorka
Stary 2010-08-28, 09:49   #1279
Eva ID

GG do Eva ID
Smile Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Jumeirah, gratuluję zakupów, buciki są niesamowite, ten obsac jak z figusz szachowych. Prześliczne, gdzie je kupowałaś? Celine ma tu swój własny sklep?

Nie znam tych perfum Tobacco&Vanille, mocne są?

Weekend upływa mi leniwie, najpierw świetne Party, potem dochodzenie do siebie nad basenem, dużo pływania i leżakowania.
Wspaniała pogoda jest mykam właśnie poleżakować.

AzZ leż lubię Wrocław
Pora deszczowa plus 12 stopni tylko i pierwszy śnieg powiadasz ???!!!

Miłego dnia

55 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-28, 10:42   #1280
Jumeirah Girl
Rozeznanie

[QUOTE=Eva ID;21688004]Jumeirah, gratuluję zakupów, buciki są niesamowite, ten obsac jak z figusz szachowych. Prześliczne, gdzie je kupowałaś? Celine ma tu swój własny sklep?

Nie znam tych perfum Tobacco&Vanille, mocne są?

Weekend upływa mi leniwie, najpierw świetne Party, potem dochodzenie do siebie nad basenem, dużo pływania i leżakowania.
Wspaniała pogoda jest mykam właśnie poleżakować.[/QUOTE.]

Ja kupilam w Mall of the Emirates, jest tam boutique, przy TOD's i Marc Jacobs, jak bys chciala isc do Armani Cafe, bedzie w prawej rece

Tom Ford jest wspanialy, takie nie spotykane zapach, sa Unisex, nie sa az tak mocne, ale nie czuc vanilli, te purfumy dobrze sie sprawzaja w winter albo na jakas event. i recommend tez Tom Ford 'Champaca' albo 'Tuscan Leather'.

Oj nie moge sie doczekac gdy sie skonczy Ramadan, to od razu do Dubai Ladies Club zamach na BEACH

Enjoy ur time Eva

Czas edycji: 2010-08-28 o 10:47
Stary 2010-08-28, 15:49   #1281
jovikzu
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to jovikzu

Cytat:
To fakt dawno cie nie bylo tutaj

Zakupy moja slabosc
Zalaczam zdjecia - bad quality bo robie z komorka
Wow Jumeirah buty sa ODLOTOWE!! baaardzo mi sie podobaja

jovikzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 16:21   #1282
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jovikzu Pokaż wiadomość
Wow Jumeirah buty sa ODLOTOWE!! baaardzo mi sie podobaja
Oj Dziekuje bardzo za mila comment
musze dodac ze sa super wygodne, perfekcyjnie wyprofilowane, teraz mam chrapke na druga pare butow
Stary 2010-08-28, 23:20   #1283
A z Z
Raczkowanie

Jumeirah witamnie było mnie dość długo z różnych powodów, najczęściej zdrowotnych, ale Ciebie też długo nie "widziałam" .
Zaraziłaś mnie i mimo deszczu szukałam coś co poprawi mi humor.
Znalazłam Black Orchid Tom Fordale i Bvlgari Jasmin Noir- dla mnie tylko na wieczór, oczywiście nie mogłam się zdecydować i wybrałamKenzo Amour w pomarańczowym flakoniku, żeby przypominał mi lato.
Eva, proszę
wysyłaj nadmiar słońca, bo jak tutaj zrobi się jeszcze zimniej to naprawdę spadnie śnieg!
Proszę o zdjęcie z "wysokości leżaka" na gorący piasek i piękne widoki
A z Z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-29, 12:10   #1284
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
....... oczywiście nie mogłam się zdecydować i wybrałamKenzo Amour w pomarańczowym flakoniku, żeby przypominał mi lato.
Eva, proszę
wysyłaj nadmiar słońca, bo jak tutaj zrobi się jeszcze zimniej to naprawdę spadnie śnieg!
Proszę o zdjęcie z "wysokości leżaka" na gorący piasek i piękne widoki
Ahahahahaha... ja mam podobnie, idę z zamiarem kupna nowych pięknych perfum, a wychodzę z kolejnym KENZO.

Ulubionym moim KENZO jest Elephant, ale miałam już chyba wszystkie łącznie z Amour, Tiger, Flower...

Specjalnie zrobię fotkę dla Ciebie z dedykacją.

55 kg
Stary 2010-08-29, 16:48   #1285
201610241259
Konto usunięte

Cytat:
Bvlgari Jasmin Noir
To są moje perfumy nr 1, zużyłam juz masę flakonów, a zaraz za nimi Narciso Rodriguez - For Her

Jumeirah, śliczne buty zaraz wstawię zdjęcie jeszcze jednych, ktore ostatnio mnie urzekły!

edit: znalazłam - to te Prady

Edytowane przez 201610241259
Czas edycji: 2010-08-29 o 16:52
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 22:28   #1286
Nesca77
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Nesca77

Niestety bardzo popsul sie ten watek... a szkoda....

Jezeli chodzi o kamieniowanie i usmiercanie Arabskich dziewczat przez wlasne rodziny w przydomowych ogrodkach czy basenach - to niestety ale ten proceder nadal wystepuje w Emiratach, oczywiscie nie na skale masowa, sa to pojedyncze przypadki ale ludziom wstyd sie do tego przyznac...

Wstyd tez sie przyznac w jaki sposob duza czesc rodzin arabskich traktuje swoje nianie czy sluzace...

Ale nie obawiaj sie, nikt w ten sposob cie tu nie ukarze...
No chyba ze zachowasz sie baaaaaaaaaaaaaaaaardzo "nieodpowiednio" to wsadza cie do wiezienia, hihihi
Nesca77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 06:05   #1287
Eva ID

GG do Eva ID

Lensky, buciki Prady naprawde piekne

Nesca, witaj jak sie ma Twoja corcia?

Co do traktowania nian i sluzacych, to bardzo przykre, ze przypadki znecania sie maja niekiedy miejsce.
Slynna ostatnio jest sprawa tej kobiety ze Sri Lanki, ktorej Sudyjska rodzina, u ktorej pracowala, wbila kilkadziesiat gwozdzi i igiel.

Sri Lankan maid gives details of abuse in Saudi Arabia.

Doctors remove nails from maid who returned from Saudi Arabia

ahhhh... i NIE zgadzam sie z Toba, watek nie popsul sie wcale, poruszamy tu kazdy temat i atmosfera jest bardzo sympatyczna.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-08-30 o 06:06

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 08:26   #1288
Eva ID

GG do Eva ID

Witaj Zollerki

Podroz sie udala? Podobalo Ci sie w Emiratach?
Urodzilas juz? Pamietam, ze bylas w ciazy.

55 kg
Stary 2010-08-30, 11:22   #1289
Anomolly
Raczkowanie

Witam
Mam pytanie, troszkę przyziemne
Ile mniej więcej "idzie" pocztówka/list z Emiratów?
Stary 2010-08-30, 12:22   #1290
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Anomolly Pokaż wiadomość
Witam
Mam pytanie, troszkę przyziemne
Ile mniej więcej "idzie" pocztówka/list z Emiratów?
Witaj list z Emiratów do Polski "idzie" do około dwóch tygodni (7-10 dni).

55 kg
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości