|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji) | |||
Abu Dhabi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 30,00% |
Ajmān |
0 | 0% |
Dubai |
33 | 41,25% |
Fujairah |
1 | 1,25% |
Ras al-Khaimah |
0 | 0% |
Sharjah |
7 | 8,75% |
Umm al-Quwain |
1 | 1,25% |
W innym państwie Middle East |
14 | 17,50% |
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Mam pytanie jako ze to wątek o emiratach. Tak czytam czytam i coraz bardziej mi sie marzy zeby tam chociarz poleciec zwiedzic. Tak jestem teraz w ekonomiku [4letnie] - 2 klasa. W 2013 koncze [ufff]
Moze ktos się orientuje jak jest z praca na stanowisku sekretarza księgowego albo w bankach ? Jakie są zarobki i jak z zyciem ? Aa i zapomnial bym jak tam jest z jezykiem tzn znam angielski ktorego sie ucze juz troche i [tak mi sie zdaje] w miare dobrze go znam ale tureckiego czy podobnego w ni zab. W takim przypadku mam jakies szanse? ajc moze kiedys mi sie spełni i tam bym zamieszkal xP Edytowane przez maacieek Czas edycji: 2010-08-26 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1262 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Cytat:
łał no to super, wszystkiego dobrego w takim razie i jak najwięcej osiągnięć i sukcesów! pniesz się szybciutko w górę, więc pewnie Deputy HR Manager jest w zasięgu ręki ![]() ![]() w sumie to mam jeszcze jedno pytanie ![]() dziękuję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj Dziekuje Baaardzo ![]() ![]() Jestem obywatelem UAE - Dubai ![]() ![]()
Only one man in a thousand is a leader of men -- the other 999 follow women ![]() Edytowane przez Jumeirah Girl Czas edycji: 2010-08-26 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 |
perfumowy zawrót głowy
|
Witam Was
![]() przeczytałam cały wątek - sorki, ja nie emigrantka ale bardzo mnie temat wciągnął. I stało się - jesienią lecę do Dubaju na tydzień ![]() wyjazd służbowy ale będę chciała maksymalnie wykorzystać czas i zobaczyć co się da. I mam pytanie - jako perfumiara ![]() Kiedyś koleżanka mówiła mi, że na duty free w Dubaju są niskie ceny i dużo perełek. Niestety będę wracać w nocy i obawiam się, że duty free będzie zamknięte. Proszę o namiary na godne polecenia sklepy. A w ogóle co warto kupić w Dubaju? Będę bardzo wdzięczna za informacje od insiderek ![]() pozdrawiam z Polski
![]() |
#1265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wydaje mi się że większość ma mężow nie-arabów, jednak na pewno nie wyrażam się za wszystkie dziewczyny - ja tak. Jeśli temat Cię zainteresował warto by było przeczytać forum od początku wtedy już znalabys odpowiedzi na Twoje pytania ![]() a czemu uważasz że strach wyjechac??? Boimy sie tego czego nie znamy ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#1266 | |||
ForceIsStrongInThisOne...
|
![]() Witaj Bloou ![]() Na szybko powiem, jakie to ma znaczenie kto jakiego ma męża i jakiego wyznania??? Pomyśl, czy wszystkie Polki emigrantki na przykład w UK mają mężów Brytyjczyków? Co do strachu.... hmmmm... odczuwasz strach przed WYJAZDEM z Polski, czy też strach przed Emiratami? Jeśli przed wyjazdem dalej niż 100 km od własnego domu, to tylko psycholog pomoże. ![]() Emiraty to jedno z najbezpieczniejszych krajów świata z najniższym współczynnikiem przestępstw i najwyższą ich wykrywalnością. Mój samochód tylko w tym kraju mogę zostawić z włączonym silnikiem i wyjść do toalety na stacji benzynowej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Banków jest tutaj ogromne zagęszczenie. Jeszcze trochę czasu masz do ukończenia szkoły, a więc i do ewentualnych zapytań o pracę też czasu sporo. W wątku znajdziesz odpowiedzi co do życia i zarobków w tym kraju. Skąd Ci się na Boga wziął język turecki w Emiratach?! ![]() Językiem oficjalnym jest język arabski, natomiast w powszechnym użyciu jest język angielski. Nie trzeba znać j. arabskiego. Cytat:
![]() Duty Free jest otwarte 24h/dobę, będziesz też mogła wygrać jakiegoś Maybacha albo inne Porsche. Dubai Duty Free W Dubaju warto kupić złoto i perły.... a najwięcej pomoże Ci Jumeirah, bo ona zna Dubai jak własną kieszeń. ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-08-27 o 09:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 |
Raczkowanie
|
Do Jumeirah Girl
Spojrzalam na strone twojego pracodawcy, jednak secja Careers is under construction. Na stronie jest napisane, ze firma zajmuje sie "construction, infrastructure development"; sa to dziedziny, w ktorych pracuje moj maz. Bylabym wdzieczna, gdybys mogla mi powiedziec gdzie mozna znalesc oferty twojej firmy ? Mozesz mi odpisac na beatkak@wp.pl jezeli nie chcesz, zeby byla to publiczna informacja. Dziekuje z gory za odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1268 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tu sa namiary na sklepy gdzie mozesz znalezc wszystkie rozne perfumy: -Harvey Nichols - Mall of the Emirates -Bloomingdales - Dubai Mall -Lafayette - Dubai Mall -Saks Fifth Avenue - Burjuman Centre -Paris Gallery - Deira City Centre, Mirdif City Centre, Dubai Mall, Ibn Battuta Mall, Wafi Centre, Dubai Festival City, Town Centre, Lamsi Plaza. -Faces - znjadziesz prawie wszedzie w Mall-ah -Areej - tak samo -Sephora - Dubai Festival City, Dubai Mall Trudno pisac co mozna kupic w Dubaju, tutaj mamy wszystko, tutaj mozna kupic wszystko, mamy dostep na wszystkie sklepy ![]() Mozesz kupic traditional stuff w Souk Al Bahar (facing the fountain) przy Dubai Mall. Jak pisala Eva zloto, srebro etc.. to fakt ze ceny sie podwyszyly. W Dubai Mall jest section "Gold Souk" a tam sa wiecej niz 20 sklepy z zlota. Jest duzo miejscowosci do zwiezania, ale tydzien jest za krotki ![]() ![]() Cytat:
Contact number (HR Department): 00971-4-4287676 ![]()
Only one man in a thousand is a leader of men -- the other 999 follow women ![]() Edytowane przez Jumeirah Girl Czas edycji: 2010-08-27 o 11:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 |
Wtajemniczenie
|
o mamuniu
![]() http://www.wimp.com/dubaifountain/ ? ![]()
![]() |
#1270 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() The Dubai Fountain w Dubai Mall jest na wieksza atrakcja
![]() |
![]() |
#1271 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie, nie, tu nie chodzi o wyjazd, tylko o te Emiraty... Tyle się naczytałam o tym, jak to dziewczynki różne chłostali albo kamieniowali... I stąd ten strach do tego kraju i do tego typu krajów. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1273 | |
|
Cytat:
Gratuluję stanu, dasz mi namiar na swojego dilera?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Rozeznanie
|
Ojej, to nie tutaj czytałam, tylko gdzie indziej... Co prawda to były dziewczyny-muzułmanki, no ale...
Chodzi mi o te sprawy związane z religią i zwyczajami. ...Chyba jednak wolę Australię i kraje Europy... Co prawda Emiraty brzmią kusząco, ale to chyba nie dla mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wrucilam z shopping, no i kupilam nowe buty z 'Celine' na Eid ![]() ![]() Jak Weekend uwas i co porabiacie?
Only one man in a thousand is a leader of men -- the other 999 follow women ![]() Edytowane przez Jumeirah Girl Czas edycji: 2010-08-27 o 22:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wrocław też może zaimponować http://www.youtube.com/watch?v=DtwM2...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=ojDkv...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=gtl7F...eature=related Jumeirah Girl : "Jak Weekend uwas i co porabiacie?" Nareszcie trochę wolnego ....... muszę odpocząć, nadrobić zaległości w czytaniu nie tylko postów ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że nie spadnie już pierwszy śnieg ![]() Pozdrawiam Was wszystkie ![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zakupy moja slabosc ![]() Zalaczam zdjecia - bad quality bo robie z komorka
![]() |
![]() |
#1279 |
|
![]()
Jumeirah, gratuluję zakupów, buciki są niesamowite, ten obsac
![]() Nie znam tych perfum Tobacco&Vanille, mocne są? Weekend upływa mi leniwie, najpierw świetne Party, potem dochodzenie do siebie nad basenem, dużo pływania i leżakowania. Wspaniała pogoda jest ![]() AzZ leż lubię Wrocław ![]() Pora deszczowa plus 12 stopni tylko i pierwszy śnieg powiadasz ???!!! ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#1280 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Eva ID;21688004]Jumeirah, gratuluję zakupów, buciki są niesamowite, ten obsac
![]() Nie znam tych perfum Tobacco&Vanille, mocne są? Weekend upływa mi leniwie, najpierw świetne Party, potem dochodzenie do siebie nad basenem, dużo pływania i leżakowania. Wspaniała pogoda jest ![]() Ja kupilam w Mall of the Emirates, jest tam boutique, przy TOD's i Marc Jacobs, jak bys chciala isc do Armani Cafe, bedzie w prawej rece Tom Ford jest wspanialy ![]() ![]() Oj nie moge sie doczekac gdy sie skonczy Ramadan, to od razu do Dubai Ladies Club zamach na BEACH ![]() Enjoy ur time Eva ![]()
Only one man in a thousand is a leader of men -- the other 999 follow women ![]() Edytowane przez Jumeirah Girl Czas edycji: 2010-08-28 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1282 |
Rozeznanie
|
Oj Dziekuje bardzo za mila comment
![]() ![]() musze dodac ze sa super wygodne, perfekcyjnie wyprofilowane ![]() ![]()
![]() |
#1283 |
Raczkowanie
|
Jumeirah witam
![]() ![]() Zaraziłaś mnie i mimo deszczu szukałam coś co poprawi mi humor. Znalazłam Black Orchid Tom Fordale i Bvlgari Jasmin Noir- dla mnie tylko na wieczór, oczywiście nie mogłam się zdecydować i wybrałamKenzo Amour w pomarańczowym flakoniku, żeby przypominał mi lato. ![]() Eva, proszę ![]() Proszę o zdjęcie z "wysokości leżaka" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | |
|
Cytat:
Ulubionym moim KENZO jest Elephant, ale miałam już chyba wszystkie łącznie z Amour, Tiger, Flower... Specjalnie zrobię fotkę dla Ciebie z dedykacją. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Konto usunięte
|
To są moje perfumy nr 1, zużyłam juz masę flakonów, a zaraz za nimi Narciso Rodriguez - For Her
![]() Jumeirah, śliczne buty ![]() edit: znalazłam - to te Prady Edytowane przez 201610241259 Czas edycji: 2010-08-29 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Raczkowanie
|
Niestety bardzo popsul sie ten watek... a szkoda....
Jezeli chodzi o kamieniowanie i usmiercanie Arabskich dziewczat przez wlasne rodziny w przydomowych ogrodkach czy basenach - to niestety ale ten proceder nadal wystepuje w Emiratach, oczywiscie nie na skale masowa, sa to pojedyncze przypadki ale ludziom wstyd sie do tego przyznac... Wstyd tez sie przyznac w jaki sposob duza czesc rodzin arabskich traktuje swoje nianie czy sluzace... Ale nie obawiaj sie, nikt w ten sposob cie tu nie ukarze... ![]() No chyba ze zachowasz sie baaaaaaaaaaaaaaaaardzo "nieodpowiednio" to wsadza cie do wiezienia, hihihi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1287 |
|
Lensky, buciki Prady naprawde piekne
![]() Nesca, witaj ![]() Co do traktowania nian i sluzacych, to bardzo przykre, ze przypadki znecania sie maja niekiedy miejsce. Slynna ostatnio jest sprawa tej kobiety ze Sri Lanki, ktorej Sudyjska rodzina, u ktorej pracowala, wbila kilkadziesiat gwozdzi i igiel. Sri Lankan maid gives details of abuse in Saudi Arabia. Doctors remove nails from maid who returned from Saudi Arabia ahhhh... i NIE zgadzam sie z Toba, watek nie popsul sie wcale, poruszamy tu kazdy temat i atmosfera jest bardzo sympatyczna.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-08-30 o 06:06 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
|
Witaj Zollerki
![]() Podroz sie udala? Podobalo Ci sie w Emiratach? Urodzilas juz? Pamietam, ze bylas w ciazy. ![]()
![]() |
![]() |
#1289 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mam pytanie, troszkę przyziemne ![]() Ile mniej więcej "idzie" pocztówka/list z Emiratów?
![]() |
#1290 | |
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.