|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Spowiedź:
ś: jajecznica z 2 jajek, podpiekane pieczarki i papryka, sok pomidorkowy, kawa p. migrały o. pierś kuraka w pieczarkach i cebulce z ziołami, brokuły z serem (chudy żółty), sałatka (sałata lodowa, papryka, pomidor, feta) p. trochę sera ricotta nez niczego :p k. reszta salatki + tuńczyk Pytania: Czy można nogę z indyka bez skóry gotowaną (bo na zupkę) Jaki słodzik jest najlepszy i dozwolony. Chodzi mi o nazwę lub na co patrzeć na opakowaniu. Na słodzikach kompletnie sie nie znam. Chodzi za mną cokolwiek słodkiego a bez słodzika to chyba ni rusz ![]()
#1262 |
Zadomowienie
|
Suuzie, ale to nie jest tlumaczenie. Jajecznice robi sie w 3 sekundy, zwlaszcza, jak sie wieczorem pokroi warzywka do niej, a nawet podsmazy... A w szkole mozesz zjesc jogurt nat. z orzechami, albo przegryzc samymi orzechami. Twoj organizm ma za duzy przestoj, zatrzymuej kcal w sobie, bo czuje, ze go przegladzasz... Tak nie schudniesz
![]() Ewlyn odpowiedz: 1. tak 2. slodzik - byleby nie zawieral aspartamu, a najlepsza jest fruktoza po prostu 3. co do deseru nic mi nie przychodzi do glowy, chyba, ze wiesniak z dzemem bez cukru, ale nie wiem, czy ty jeszcze na jedynce?? Zawsze mozesz kostke gorzkiej czekolady, a mi pomagal na samym poczatku jogurt nat, z cynamonem i kakao ![]()
#1263 |
Zakorzenienie
|
Effa dzięki wielgachne!
![]() Ja jeszcze na I jestem. Do końca tygodnia. No coś z kakao mogłabym sobie zrobić ale tak mi sie chce słodkiego że nie wiem...Im słodsze tym lepiej.. Zwariowac mozna hehehe
#1264 |
Rozeznanie
|
Hej.
Trafiłam na wątek przypadkiem, ale mi się spodobał. Mam 152 cm i 60kg wagi, marzę o wadze 48kg. Myślicie, że przy tej diecie udałoby mi się? Dodam, że codziennie wieczorem pół godziny ćwiczę (narazie, ale codziennie jest kila ćwiczeń dłużej) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy Ci się uda, nikt nie wie, wiele zależy od twojego podejścia na pewno możesz się tu nauczyć prawidłowych nawyków i komponowania posiłków, a także odczytywania sygnałów które wysyła organizm spróbować warto napisz jak się do tej pory odżywiałaś ![]() zawsze służymy, radą, pomocą, wyjaśniamy wątpliwości, a czasem i kopa potrafimy dać ![]() generalnie zgrana z nas paczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Rozeznanie
|
Justyna, jasne! Bardzo chętnie, zawsze raźniej we dwie
![]() No, jak się odżywiałam? Nieładnie... po hormonach dostałam mega ciągot na słodkie, no i wlasnie z 50kg skoczyłam na 60 w ciągu zaledwie pół roku ![]() Przez ten czas nawet w ogóle się nie ruszałam. Kocham mleko i mandarynki - chyba niestety będę musiała z nich zrezygnować w pierwszej fazie ![]() Poza tym, cienko u mnie z kasą (mama po operacji, tata ma b. mało godzin), więc na drogie przepisy z tej diety mnie nie stać, chciałabym jakieś tanie posiłki ![]() A schudnąć MUSZĘ, bo ŻADNYCH spodni nie mogę sobie zapiąć, a na wymianę garderoby też nie mam kasy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Rozeznanie
|
Suuuzi mi się wydaje, że Ty doskonale zdajesz sobie sprawę, że szkoła to żadna wymówka
![]() ![]() mój jadłospis: śń(o 12): pierś kurczaka pokrojona w paseczki z serem żółtym, pomidorami i siemieniem obiad: taka jakby kanapka z fileta pangi z soczewicą, fasolką, twarogiem i ogórkiem w środku upieczona przekąska: jogurt naturalny z wiórkami kokosowymi, słodzikiem i polewą czekoladową (woda+kakao+słodzik) - przepis z wątku przepisowego ![]() kolacja: upieczony kawałek piersi kurczaka + trochę fasolki jak jeszcze zgłodnieję to będzie serek wiejski, ale raczej nie.
#1270 |
Zakorzenienie
|
spowiedź
ś [9]: jajecznica z dwóch jajek, szalotki, szczypiorku i łososia wędzonego na dwóch kromkach chlebka z płatkami owsianego, "żądełko" pomelo IIś[przypomniało mi się o 13]: miska zupy ogórkowej, digestive o [16]: sola z pieczarkami i owocami morza [krewetki, małże, kalmary] w sosie beszamelowym no i tu się zaczęło ![]() p: chruścik - ilość niezidentyfikowana, 1 czekoladowy cukierek, wino wytrawne potem: kawałek babki piaskowej, mandarynka k [20]: 125g sera i łyżeczka powideł śliwkowych ależ jestem z siebie dumna ![]() ![]() ![]() a jeszcze babcia najpierw kazała sobie dolewać winka a potem stwierdziła że ją upiłam, i dogódź tu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zadomowienie
|
u mnie dzis:
sn. (8.15): jajecznica z pomidorem i czosnkiem + poltorej muffinki p: (10.30): poltorej muffinki + jablko II sn: twister zrobiony z omleta (2 jajka) z salata, pieczarkami, szynka, cebulka, feta + papryka i rzodkiewka o (17.15): piers z kurczaka duszona w imbirze i tymianku + surowka z salaty, ogorka, papryk, rzodkiewki, pestek z sosem vinegret (uwielbiam taki zestaw) p (18.15): dwie mandarynki i kila orzechow k (19.30); wiesniak z lyzeczka dzemu bez cukru, trzy plastry sera zoltego i plesniowego, plaster szynki i warzywka Corny NIE dla wiorek kokosowych!!!
Ewlyn - polecam sie ![]() ![]() Wistra witaj i powodzenia. Ilona ma racje, wszystko zalezy od Twojego nastawienia. Co do kosztow tej diety, ni ejest droga, trzeba tylko nauczyc wynajdowac sie produkty wlasciwe, tam gdzie sa tansze. Poza tym rezygnujesz z pewnych rzecz, na rzecz innych, wiec cenowo sie to wyrownuje...
#1272 |
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny, tak patrze na te wasze podpisy i widze, ze sporo juz stracilyscie , jesli to tylko zasluga SB i cwiczen to normalnie jestem pod wrazeniem
![]() ![]()
![]() |
#1273 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Od kilku dni obserwowałam ten wątek ![]() ![]() Mam na imię Ewelina. Właśnie mija czwarty dzień mojej diety SB. Pierwsze dwa prawie dwa były gorsze, ale tylko dlatego, że miałam za mało zapasów żywnościowych ![]() Od razu mam pytanie. Prawdopodobnie popełniłam straszny błąd. Kupiłam sobie mleko 0.5% i postanowiłam zrobić sobie kaszkę manną na kolację. Podczas mieszania zaczęłam czytać opakowanie i zdałam sobie sprawę, że przecież ona jest zrobiona z pszenicy a zabronione są potrawy mączne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Rozeznanie
|
Znalazłam wątek z przepisami - super
![]() No, to od poniedziałku... chudniemy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() hm, przejrzałam książki, a nigdzie nie widzę na ten temat informacji ![]() ![]()
#1276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() absolutnie nie musisz niczego zaczynać od początku!!! na przyszłość - 1. kasza manna jest niedozwolona w I i II fazie, mozna sobie bardzo sporadycznie pozwolić na III 2. wieczorny posiłek to powinno być raczej bialko z warzywami a nie węgle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Rozeznanie
|
O, a jeszcze mam pytanie.
Co będzie, jak połączę tabletki THERM LINE + ćwiczenia + dietę SB? |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
te tabletki to spora dawka wspomagaczy, dużo kofeiny, dają porządnego kopa i nakręcają, można zapomnieć o jedzeniu, a to nie o to chodzi w Twoim wieku bym sobie darowała aha, brałam ja i effa, obie odstawiłyśmy z powodu niezbyt dobrego samopoczucia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1280 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wybryk, każdemu się może zdarzyć, popatrz na mój dzisiejszy jadłospis... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam raczej słabą wolę więc tym razem pilnuję się. Staram się by jadłospis był zróżnicowany więc i lodówkę mam pęłną ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() na kolację zjadłam w końcu omlet z 2 jajek z pieczarkami i pokrojonym plasterkiem szynki, do tego 3 malutkie pomidorki, a na deser 3 mandarynki i pół jabłka Acha, rolada wyszła wspaniała, nawet ja zjadłam kawałek ![]() i tak, wiem, że dziś znów mięsa nie było, ale jutro... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy wasz chlebek maślankowy jest taki lekko wilgotny w srodku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Raczkowanie
|
ach, i jeszcze jedno pytanie: czy na II mogę już kaszę (np. pęczak lub kuskus)?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
A ja dzis w pracy nie mialam kompletnie pomyslu na śniadanie wiec wymieszlam ok.100g jogurtu greckiego ze szczypiorkiem, szczypta soli i pieprzu i wrzucialam do tego 2 jaja na twardo jeszcze cieple, rannnyyyy jakie to dobre wyszlo
![]() Jutro jem to samo tylko jeszcze dodac groszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
według przewodnika sb korzystna jest kasza jęczmienna, gryczana, ryż brązowy i dziki. kuskus nalezy ograniczac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Wtajemniczenie
|
No to i sie spowiadam.
![]() -müsli z mlekiem 1,5%, kawa z mlekiem 1,5% -2 kromki chleba, z jajkiem i majonezem, z lososiem i chrzanem plus pare plasterkow ogorka - salatka z pekinskiej, 2 jajek, tunczykiem, pomidorem, sosem czosnkowym z lychy majonezu ![]() -galaretka z owocami i jogurtem i migdalami, duza ![]() -2 cytrynowe muffinsy posmarowane dzemem morelowo-maracujowym - przed chwila duuuza kromka swiezo upieczonego chleba z lososiem i chrzanem plus jajko z majonezem Ogolnie duzo wegli, ale i bialka nie brak na szczescie. Losos sie skonczyl, wiec jutro bedzie cos innego i bedzie tez ciepla obiado-kolacja. ![]() Kolorowych snow! ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-29 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zadomowienie
|
Wiatm wszystkie Panie wieczorową porą
![]() ![]() ja dzis szybko i na temat ![]() ![]() dzisiejsze menu sponsorowal TZ ![]() śn(10) - jajecznica by TZ ![]() ![]() 2sn(12) - kubek 1/2l mleka z kawa i 3 male kromki piernika SB(bylam s trasznie najedzona po tym) przek(16.30) - kawalek pizzy chlopaki zamowili sobie do nas do pokoju ![]() o(18.30)- fasolka po bretonsku by TZ ![]() ![]() k(21:50)- serek wiejski + jajo + luzka groszku + lyzka kukurydzy + 2plasterki szynki +ogorek kiszony ![]() czas spac ![]() w pracy miesiac sie konczy a u nas czasem to jest taki pilniejszy okres, wiec staram sie skupic na pracy, ale troche was podczytywalam na bierzaco tylko nie mialam czasu naskrobac jutro albo w sobote rano wazenie... cos to kiepsko widze... ale zaczynam podejrzewac ze to nie jest do konca tylko moja wina(czyli zlej diety) tylko podejrzewam ze moze to byc powodowane przez niezdjagnozowane choroby.... im wiecej o tym czytam tym bardziej jestem przerazona, ale w poniedzialek mam wizyte u endokrynologa i internisty, od ktorego chcialabym byc skierowana do gastrologa.... za mloda jestem zeby miec tak zdrowie pogmatwane - trzeba wyprostowac to wszystko ![]() aha - PIERNIK SB (mrozilam w calym kawalku) jest zjadliwy po rozmrozeniu ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Mam ciało boga ![]() ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-01-29 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.