|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
witam
tak więc wrzucam zdj moich ząbków tuż przed wizytą-po wizycie jeszcze ich nie sfotografowałam.Ząbki sa na bieżąco poprawiane i pewnie za jakieś 2 wizyty zacznie się utrwalanie i przygotowywanie do zdjęcia go...Jakoś ta myśl nieco mnie przeraża..jak to będzie kochanego aparatu ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=245594&page=141 tam są moje zdjęcia-mniej więcej moje ząbki na górze wyglądały tak jak na pierwszym zdjęciu no i oto moje obecne nie sfotografowały mi się dolne...
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps.myślałam,że się posty połączą w jeden...;/
|
|
#1263 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale już sie tym wcale nie przejmuje!!!!!![]() Cytat:
Cytat:
A powedz.. miałas piłowane od dołu troszeczkę?
Edytowane przez rozgwiazda Czas edycji: 2009-09-10 o 21:25 |
|||
|
|
|
#1264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie to po ściągnięciu jeszcze kosmetyka mnie czeka- licówka na górną 2 ![]() ale Ci zazdroszczę!!!(ale tak pozytywnie) piękne, cudne, naj... ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- a i jeszcze jedno chciałam dodać- że jak tak oglądam Wasze ząbki to kurde nie mogę się sama sobie nadziwić dlaczego ja nie zrobiłam sobie zdjęcie moich ząbków przed aparatem!!! jestem na to wściekła bo kurcze tak naprawdę ja nie widzę poprawy muszę poprosić moją orto żeby mi dała bo ona mi robiła zdjęcia przy pierwszej wizycie, to chyba je gdzieś musi miećidę na kolejną wizytę 14 października to wtedy z nią zagadam
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
ale miałas tylko na góre?
|
#1267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wtedy zobaczysz różnicę bo ja tez nie zrobilam przed załozeniem.. ale jak sie przenosiłam.. to mialam swoje wyciski i nieźle to wyglądało kiedyś hihi
|
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to nawet nie o to chodzi, bo nie jest ani sina ani nic w tym rodzaju ale kiedyś na pierwszym roku studiów (czyli jakieś 11 lat temu) poszłam do takiej pani stomatolog i pytam się jej czy nie przydałby mi się aparat orto- wtedy tak naprawdę nie wiedziałam że mam wadę zgryzu (bo żaden ze stomatologów mi o tym nie powiedział- a że moja mama ma podobne ustawienie zębów to myślałam ze taki mój urok ) no ale chciałam aparat bo wtedy to była , jakby to powiedzieć, - moda hehe , no i pani stomatolog powiedziała mi że to jest tylko moda i mi nie jest potrzebny, mam tylko krótszą jedna 2 od drugiej i nałożyła mi jakiś shit na nią niby po to żeby ja przedłużyć, a teraz jak zęby zaczęły mi się rotować to się okazało że ząb był ok (tzn. wcale nie krótszy) tylko źle był ustawiony i to coś co mam na zębie wygląda jakby było dolepione od połowy zęba!!- no masakra jakaś
Edytowane przez domiluk Czas edycji: 2009-09-10 o 21:53 |
|
|
|
|
#1269 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie miłe słowa. Po sobie wiem ile trzeba się nacierpieć dla ładnego uśmiechu...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na dole też powinnam nosić, bo jedna czwórka wychodzi mi z łuku i tym samym skrzywia mi trójkę, dwójkę i jedynkę, ale na razie nie mam pieniędzy na kolejny aparat...
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2009-09-10 o 23:54 |
|||
|
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojp, cuuudowne zęby!
Super kształt, strasznie mi się podobaja!Ps. Pomadka super, i makijaż na fotce też
|
|
|
|
#1271 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem nowa na tym wątku mimo, że nie jestem nowo upieczoną aparatką..ojp śliczny uśmiech ![]() ![]() Cytat:
się tego żelastwa... na górze od ostatniej wizyty mam już utrwalanie, na dole jeszcze szpary (ale są już mniejsze niż na zdjęciu) i jeszcze z 2 wizyty i na dole też będzie utrwalanie Ortodontka powiedziała, że do marca spokojnie mi go zdejmie więc już powoli tupię nogami i się niecierpliwie ![]() ![]() górę zakładałam 9.01.08 a dół 18.02.08 - dobry czas, ortodonka się postarała i na pewno za aparatem nie będę płakać
You might be a big fish In a little pond Doesn't mean you've won 'Cause along may come A bigger one Edytowane przez danya Czas edycji: 2009-09-11 o 00:42 |
||
|
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyy, tak sobie myśle i mysle i spać aż nie mogę....otóż we czwartek zakładam aparacik na górę, za kilka m-ce na dół pojechałąm do poleconego, bardzo dobrego ortodonty który dokładnie oglądnął ząbki i stwierdził że w moim przypadku (mam bardzo wąsko na górze, do tego dolne zęby całkiem naszły z tyły na tylne wykrzywiając je ) założy mi podobno fantastyczny aparacik o nazwie Damon, uważa że jest to najlepszy aparat, potrafiący skorygować dość duże wady. Czy wiece coś wiecej na temat tego cudeńka?? ja jestem kompletnie zielona prawde mówiąz...chodziło mi tez w dużej mierze o finanse, zwykły aparat kosztuje 1200zł na łuk+ 100zł każda wizyta przez ok 24-30 m-cy, ten Damon z kolei 6000tys w ratach przez dwa lata, różnica w sumie nieiwelka a podobno jest dużo skuteczniejszy. (dotego oglądałam druciki i zamki i jest naprawdę dyskretny)
Bardzo prosze o jakieś info. na ten temat, jaki to aparacik, czy któraś z was go miała (wybaczcie ale nie przegladałam wątku) czy faktycznie z moją dość poważna wadą nie moge mieć tego zwykłego i jak u was z cena za aparacik. Pozdrawiam serdecznie
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam ze post pod postem ale chciałam jeszcze dodać, że te 6tys to oczywiście całkowity koszt aparatu (góra i dół) + wszystkie wizyty przez ( w moim przypadku 2,5r)
|
#1274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam Damon'a, którego właśnie wczoraj mi ściągnięto Na poprzedniej stronie bodajże są zdjęcia, przed i po, także zobacz. Nosiłam go przez niecałe 25 miesięcy, na wizyty kontrolne jeździłam co 2 miesiące. Nie mam porównania ze "zwykłym" aparatem, ale od razu po zmienieniu drucika na jakiejś wizycie czułam jak zęby się ruszają. Nachodziły mi na siebie przednie jedynki, pojechałam do orto, założyła mi sprężynkę, rano budzę się, patrzę w lustro i mam szparę między jedynkami HAHAHA ! Także, rzeczywiście działa on bardzo szybko. Tam nie ma gumeczek, zamki przesuwają się po drucie, ponoć nie trzeba usuwać zębów, ale ja i tak musiałam wyrwać dwie ósemki, któe siedziały w kości (nie polecam, to była tragedia i morze krwi, ale nie płakałam na fotelu haha). Zapłaciłam 2,5 tys za górny łuk, wizyty za darmo, jak odpadł mi zamek to też pojechałam i bez problemu za darmo mi przykleiła nowy. Za ściągnięcie i łuk retencyjny zapłaciłam 300 zł. Miałam lakierowane zęby, robiony wycisk na szynę. Acha, za zdjęcia przed założeniem zapłaciłam ok.80 zł. Czyli zamknęłam się w ok. 3,000 tys. No ale jaki efekt teraz... Obecnie mam szynę retencyjną, którą muszę nosić przez rok i jeszcze na noc przez rok czasu mam zakładać też taką szynę. Wizyty co 2 miesiące, także jeszcze trochę muszę powalczyć z tymi zębami
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faktycznie rewelacja Twoje ząbki ) jejku jak mi się takie marzą....to płacimy mniej więcej tyle samo, tylko ja muszę niestety założyć na górę i dół Ale dla takiego efektu warto, pozdrawiam
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja górę zakładałam na początku maja 2008,a dół na początku marca 2009-i chyba dól szybciej się prostuje niż góra ![]() Bardzo możliwe,że ja zdejmę do końca tego roku kalendarzowego
|
|
#1277 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie ..W tym tyg we wtorek wyrwalam ostatniego zeba ktorego miałam wyrwać i 14 wrzesnia mam isc na wizyte na zakladanie gumek a potem 18 wrzesnia na założenie aparatu ..Jak dlugo sie powinno goic dziasło po takim wyrwaniu?I czy te zakladanie gumek boli?:P I czy w czasie zakładania aparatu boli ? i jak dlugo ?
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074 tutaj sa odpowiedzi
|
|
#1279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne oczka ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
warto było nosic ja tez juz doczekać się nie mogę zdjęcia aparaciku, chociaż będzie mi tęskno za nim, bo się przyzwyczaiłam do niego
|
||
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Godzinę temu wróciłam z wyrywania czwórek, babka wyrwała mi tylko jedną bo jak to ona powiedziała "wyrywa tylko po jednym"
|
|
|
|
#1281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
ja w jeden dzien nie mogłam zaplombować dwóch zebów na raz wjednym czasie w gabinecie dentysty. jednego plombowałam rano a drugiego wieczorem .
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Można, bo ja górne czwórki miałam wyrywane jedna po drugiej w tym samym dniu.
|
|
|
|
#1284 |
|
Rozeznanie
|
rany... ja już też chcę go zdjąć!!!
prawd a? hihi
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a do tego stara już jestem i co mi z tych ładnych zębów - nie no żartuje- jestem stara ale jara hehe
|
|
#1286 |
|
Raczkowanie
|
oj...dziewczyny zdejmiecie w końcu aparaty
|
|
|
|
#1287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Trochę pomaga, ale nie mam go za wiele. Dostaję jednorazowe kawałki... Próbowałam z tym lusterkiem jak mi radziła milutek i nie widzę wystającego druta z tej strony
|
||
|
|
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
hej mam takie pytanie, zanim zalozylam aparat czasem bolala mnie glowa, w sumie co jakis czas, . Aparat mam okolo 2 miesiecy a bole glowy bardzo sie nasilily, teraz wogole mam jakies cykl bo juz mnie 3 dni pod rząd boli, i nawet ketonal nie pomaga, no moze na godzine , dwie i znowu to samo. Czy aparat moze miec wpływ na bol glowy?
|
|
|
|
#1289 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Albo te, które dopiero czekają na założenie aparatu, jak ja, chlip... |
|
|
|
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli to nie drut, to chyba rzeczywiście rurka Cię obciera. używaj wosku i może jakąś maść na ranę, ja polecam Baikadent - maść ziołowa, niedroga.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

A spojrzeć niestety jest ciężko, bo mieści się ta rurka na szóstce i ledwo co widać
Tak trochę głupio iść mi jest znowu do niej z tym problemem przed wizytą...
bo ja tez nie zrobilam przed załozeniem.. ale jak sie przenosiłam.. to mialam swoje wyciski i nieźle to wyglądało kiedyś hihi

Super kształt, strasznie mi się podobaja!