|
|
#1261 |
|
after hours
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
ale miałaś już ROR otwarty u nich, tak?
|
|
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak sobie mysle,ze jak tak dalej bedzie padał śnieg to mniej strace w tym miejsiącu
![]() w srode/ czwartek miałam jechac na wyprzedaże z SiS ale raczej nie wypali, bo w takie warunki to strach jechać, bo do innego miasta to by była wyprawa
|
|
|
#1264 |
|
Raczkowanie
|
Można się przyłączyć do oszczędzających?
Jestem w klasie maturalnej i już niedlugo studia... W każdy dzień szkolny dostaję 5 zł od mamy, więc wychodzi ok. 100 zł na miesiąc i czasami jeszcze jakaś extra gotówka (:P) od babci - 10 lub 20 zł. To są moje pieniądze na tzw. zachcianki, typu kosmetyki, jedzenie na mieście, kolejna niepotrzebna bluzka czy buty albo bilet autobusowy, kiedy nie chce mi się iść 1 km do szkoły pieszo. Ważne dla mnie rzeczy kupują rodzice. Chciałabym zacząć oszczędzać, ale to nie jest takie łatwe, gdy wokoło czyha tyle pokus. W tym tygodniu kupuję tylko szczegóły do studniówki - pończochy (12 zł), podwiązka (?? zł), srebrna opaska na głowę, eyeliner i cien do powiek do zrobienia studniówkowego makijażu oraz lakier do paznokci (tutaj max oszczędność, 2 zł na rynku ) . Jeść na mieście nie będę - tylko w piątki kurczakburger w Macu razem z TŻ Wytrwam? mam nadzieję... Za zebrane pieniądze będę sobie fundować bilety na mecze siatkarskie Mam pełną motywację, chęci,tylko brakuje mi wsparcia. Pomożecie?
|
|
#1265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1266 |
|
after hours
|
jasne
![]() a co chcesz kupić za zaoszczędzone pieniądze? ważne, żeby mieć cel, a nie oszczędzać, dla samego oszczędzania
|
|
|
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam sobie listę na co oszczędzam
Najpierw gofrownica Kupuję od pół roku, więc teraz jest dobra motywacja
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj wydałam w netto 20 zł:mleko, mąka, 2x masło, twaróg, śmietana, 4 jogurty plus pół chleba w piekarni...
jakoś mi nie idzie niby stosuję metodę słoikową i dodatkowo odkładam 10 zł za to że nie palę ale jak jest się bezrobotną to ciężko z czegoś oszczędzić![]() jutro planuję zadzwonić do agencji promocji i umówić się na jakieś promocje do końca miesiąca żeby chociaż w lutym był jakiś przypływ gotówki.. |
|
|
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
ja wczoraj i dziś nie wydałam nic
dlatego, że prawie nigdzie nie wychodziłam, tylko na siłownie, bo siedziałam w książkach
|
|
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
nic dzisiaj nei wydałam
![]() ale chyba zaraz wydam 3 albo 10 zł na WOŚPowe serduszko na nk tylko nie wiem komu je wysłać
|
#1271 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś portfel nieruszony - jak wyszłam do roboty o 6.30 tak niedawno przyszłam, teraz tylko coś przegryźć i spanie
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1273 |
|
after hours
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Konto usunięte
|
zamiast sie nudzic w domu-pojechalam do kawiarni
![]() wiec pizza na dwie osoby15,00+ulubiona japonska herbatka3,50+sok wyciskany7,00 brrrr
|
|
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja też nie wydałam nic przez weekend
![]() Jutro wracam do Katowic, więc pójdzie na bilet, wejdę też do biedronki żeby uzupełnić lodówkę na cały tydzień, mam nadzieję że się jutro zmieszczę w 30zł ![]() A ja sobie znalazłam nowy cel ![]() Widziałam takie fajne buty z Nike, coś ponad 330 zł, mam nadzieję że do wiosny uda mi się na nie nazbierać |
|
|
|
#1276 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ mój kochany się zadeklarował, że teraz będzie mi zamiast prezentów na wszystkie okazje dawał pieniądze na Chiny
Bo się śmiał ze mnie, że za 10 lat może pojadę
|
|
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() czy kolejna wizażanka może się dołączyć? ![]() Tak sobie czytam wasze posty i mnie rozpacz ogarnia. uświadomiłam sobie że ja kompletnie nie potrafię oszczędzać, i że mogłabym mieć sporo pieniążków odłożonych gdyby nie moja totalna nieumiejętność oszczędzania Mój dochód to 1600, TZ od 2500 do 3000. Dodatkowo dostajemy masę jedzenia od teściowej, proszek do prania, mydło szampony itd. Ze stałych wydatków to 1500 zamieszkanie, internet i tv, 70 mój aerobic. Resztę kasy wydajemy na paliwo (ogromne ilosci), moje dojazdy (czasem)komunikacją miejską, ciuchy, jedzeniei jakieś wyjścia,rozrywki. W listopadzie udało na się odłożyć 500 zł, to poszło w grudniu na sylwestra. Chciałabym mieć jakieś oszczędności na powiedzmy na jakieś wyjazdy albo po prostu na "czarną godzinę". nie mam zielonego pojęcia na co nam to cała kasa idzie! ![]() Dodam że żadne z nas nie pali i nie pije alkoholu. Obiecuję od dzisiaj prowadzić dziennik wydatków i proszę o surowe oceny
|
|
|
|
#1279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
heej
![]() ja dzisiaj się wkurzyłam, bo byłam w liceum wycofać jednak moją deklaracje po czym sie okazało że w sekretariacie ją zgubili czyli jakbym chciała jednak pisać to bym nie mogła bo by jej nie było ![]() jeszcze w drodze do szkoły się poslizgnęłam i mnie teraz nadgarstek boli. no i poszłam do sklepu i wydałam 5.50 na pierdoły.
|
|
|
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś znowu portfel będzie zamknięty - mam nocke, wszystko co mi potrzebne mam, zakupy planowane dopiero jutro i to też w minimalnym stopniu /pare drobiazgów do zupy ogórkowej, która chodzi za mną już kilka dni
/
|
|
|
|
#1282 | ||
|
Zakorzenienie
|
50 zł przelew na moje drugie konto - oszczedzam na skromne wakacje lub na remont / na poczet nowego mieszkanka
|
|
|
#1283 |
|
after hours
|
a kupujecie mieszkanie z rynku wtórnego, czy pierwotnego?
wydałam dzisiaj 2,96 zł 2 zł na bilety, bo skończył mi się miesięczny, a nie mam jeszcze przelewu=brak funduszy, żeby kupić następny i 0,96 zł na chrupki kukurydziane na które miałam nieziemską ochotę
|
|
|
|
#1284 | ||
|
Zakorzenienie
|
na rynku wtórnym, jesli dobrze rozumiem, znaczy sie od kogos bedziemy chcieli kupic, po kimś, w bloku jakies max 60 m2 na tyle nas bedzie stać ( z kredytem
ok jade na zakupy: tesco, lidl, intermarche.... titit bedzie strata
|
|
|
#1285 |
|
after hours
|
tak, o to mi chodziło
![]() to i tak dużo - 60 m
|
|
|
|
#1286 |
|
Wtajemniczenie
|
mieszkanko
tu gdzie aktualnie pracuje w tej chwili dwa malutkie pokoje można już znaleźć w granicach 90 tys., ale że nie mam zamiaru tu zostać nawet się nie rozglądam.. chciałabym mieszkać w swoim lublinie i tam kupić mieszkanie - ale że los wygonił na kresy wschodnie /dosłownie / trzeba się będzie przemęczyć troche
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
ja już dzisiaj wydałam 155,50-rachunek za internet i tv i 9,20 na papierosy dla TŻ...a to jeszcze nie koniec bo muszę dzisiaj iść na zakupy żeby uzupełnić lodówkę i kupić coś na obiad na jutro, no ale żeby było taniej to chyba zrobię jakąś zupę..
|
|
|
|
#1288 | |
|
after hours
|
Cytat:
![]() a gdzie konkretnie? ja też bym chciała tu zostać, ale po ślubie wyemigruję kawałek na wschód ale nie dużo
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1290 |
|
after hours
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Jestem w klasie maturalnej i już niedlugo studia... W każdy dzień szkolny dostaję 5 zł od mamy, więc wychodzi ok. 100 zł na miesiąc i czasami jeszcze jakaś extra gotówka (:P) od babci - 10 lub 20 zł. To są moje pieniądze na tzw. zachcianki, typu kosmetyki, jedzenie na mieście, kolejna niepotrzebna bluzka czy buty albo bilet autobusowy, kiedy nie chce mi się iść 1 km do szkoły pieszo. Ważne dla mnie rzeczy kupują rodzice. Chciałabym zacząć oszczędzać, ale to nie jest takie łatwe, gdy wokoło czyha tyle pokus. W tym tygodniu kupuję tylko szczegóły do studniówki - pończochy (12 zł), podwiązka (?? zł), srebrna opaska na głowę, eyeliner i cien do powiek do zrobienia studniówkowego makijażu oraz lakier do paznokci (tutaj max oszczędność, 2 zł na rynku
) . Jeść na mieście nie będę - tylko w piątki kurczakburger w Macu razem z TŻ
Maturzystka 2010

niby stosuję metodę słoikową i dodatkowo odkładam 10 zł za to że nie palę ale jak jest się bezrobotną to ciężko z czegoś oszczędzić