|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
ja mam włosy również przetłuszczające sie szczególnie u nasady.Czasem jest tak ze myje je dwa razy dziennie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Wtajemniczenie
|
a jeszcze coś chciałam dodać czytałam tam a początku postu ze ktoś odraza używanie odzywki ,ja odradzam, ale takiej bez spłukiwania..Taka odzywkę co sie zostawia na włosach na 5 minut i spłukuje jak najbardziej polcam,ponieważ wlosy wcale sie nia nie obciazaja ,może minimalnie ale przynajmniej wlosy sa ladne lsniace nie elektryzuja sie i nie placza,a skoro i tak juz myjemy codziennie.Pewnie zastanawiacie sie skad to wiem skoro wlosy myje dwa razy dziennie
poniewaz ze dwa lata temu walczyłam strasznie z moimi włosami,brałam nawet tabletki hormonalne,ale stwierdziłam ze nie warto,bo poprostu i tak codziennie sie kapie wiec czemu mam odrazu nie umyć wlosów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1264 |
Raczkowanie
|
Czesc potrzebuje Waszej pomocy
![]() ![]()
#1265 |
Konto usunięte
|
słuchajcie dzewczyny, mam włosy mocno przetłuszczająće ię u nasady, a suche od 'uszu' w dół, na końcówkach.
Co wg was lepiej zadziała- WAX o włoów przetłuszczających się czy maska Ziaji BIOSULFO? |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Rozeznanie
|
Też borykam sie z przetłuszczajacymi włosami i cały czas testuję szampony. Teraz jestem na etapie Sunsilka przedłużajacego świeżość włosów i fakt,coś robi,ponieważ włosy są odświeżone przez cały dzień,leciutkie,ale nie osłabione (nie elektyzują się!)
![]()
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Raczkowanie
|
No wlasnie niebardzo
![]()
#1270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Rozeznanie
|
dokładnie z tej serii http://www.sunsilk.pl/app/products (mam nadzieje,że wyświetli Ci się dobra strona), jasno zielone opakowania
#1272 |
Raczkowanie
|
Nie nazywa sie nizax
#1273 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Raczkowanie
|
#1275 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Wtajemniczenie
|
ja dzis myłam rano grzwyke wytrzymala 6 lekcji i
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Raczkowanie
|
Uzywalm
![]() ![]()
#1278 |
Zakorzenienie
|
a ile kosztuje ? mozna go dostac w zwyklej aptece
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Raczkowanie
|
Ja dostalam w zwyklej aptece
![]() ![]()
![]() |
#1280 |
Raczkowanie
|
hej. bylam dzis u tego ginekologa?
wiecie co mi powiedzial? ze jedyne w tej sprawie co moze zrobic to wyrownac mi hormony tabletkami anty.... zapisal mi yasminelle ![]() nie wiem czy wykupie... nie chce brac tabletek anty... a z drugiej strony ciagle bede sie borykac z problemem wiecznie tlustych wlosow ![]() edit zapomnialam powiedziec,z e myje ostatnio wlosy familijnym.. i dzis mama go uzyla... wyleciala z lazienki i krzyczy : co to jest?????!!!!???? czuje sie jakbym mialam jakis kit na wlosach ![]()
Tak! Tak! Cały czas zapuszczam włosy! ![]() Atif Aslam - Tere Bin Atif Aslam - Pehli Nazar Mein ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brzoooza88 Czas edycji: 2008-03-06 o 16:03 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej zmień lekarza. Na pewno są sposoby. Ja nie jestem specjalista ale tabletki brałam przez ostatnie dwa lata i choć nie miałam jakichś dziwnych problemów jak niektóre kobiety, bo jedno wiem: hormony to nie żarty. Są problemy przy nich i są problemy po nich. Dziwią mnie lekarze którzy wypisują na wszystko hormony. Najpierw należy zrobić wszystko co się da naturalnymi sposobami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie warto brac hormonow tylko dla wyglądu, bo skutki uboczne sprawiaja, ze wychodzisz na zero, albo jeszcze gorzej ![]() wracając do tematu: mialam kiedys ten szampon http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19924 efekty byly dosc dobre, ale stosowalam go nieregularnie, chyba sobie kupie znowu, ma taki sklad AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, COCAMIDE DEA , SODIUM CHLORIDE, CHAMOMILLA RECUTITA (CHAMOMILE) EXTRACT, URTICA DIOICA (NETTLE) EXTRACT, EQISETUM ARVENSE EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) EXTRACT, MELISSA OFICINALIS EXTRACT, HUMULUS LUPULUS (HOPS) EXTRACT, SALVIA OFFICINALIS (SAGE) EXTRACT, SYMPHYTUM OFFICINALE EXTRACT, HYDROLIZED YEAST PROTEIN, PYRIDOXINE, NIACINAMIDE, GLYCERIN, PANTHENOL, PROPYLENE GLYCOL, ALLANTOIN, BIOTIN, DISODIUM UNDECYLENAMIDO MEA-SULFOSUCCINATE, LACTIC ACID, DMDM HYDANTOIN, POLYQUATERNIUM-7, TETRASODIUM EDTA, PARFUM, SALICYLIC ACID, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE/ METHYLISOTHIAZOLINONE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CI 15985 Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2008-03-12 o 10:36 Powód: naprawa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Raczkowanie
|
Własnie dziewczyny.
dokladnie to samo mysle o tych tabletkach. a mama doradza jeszcze jedna wizyte u innego ginekologa. no i pod koniec kwietnia mam wizyte u endokrynologa hmm mam nadzieje, ze w koncu ktos mi pomoze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Truskawkowa a co to za szampon? jaka nazwa? bo link mi nie wchodzi ![]()
Tak! Tak! Cały czas zapuszczam włosy! ![]() Atif Aslam - Tere Bin Atif Aslam - Pehli Nazar Mein ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brzoooza88 Czas edycji: 2008-03-10 o 17:24 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 |
Rozeznanie
|
Nie wytrzymałam, kupiłam dzisiaj Seboradin.Moje kłaki potrzebują wsparcia bo tak się przetłuszczają, że tego samego dnia pod wieczór już nie wyglądają ciekawie.Fitomed z mydlnicy na razie nie pomaga.Następnym razem kupię ten Polytar, dostawałam co prawda po nim swędzawki, ale chyba muszę wybrać między swędzawką a smalcem na głowie
![]() Jakby co to polecam ten Polytar Liquid, mój Tż go sobie bardzo chwali w kwestii przetłuszczania.Ja tylko kilka razy go użyłam, ale chyba wrócę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Zakorzenienie
|
juz poprawilam
![]() ja chyba faktycznie zrezygnuje zupelnie z drogeryjnych szamponow, łojotok jest skutkiem łojotokowego zapalenia skory, ktore ostatnio nawrocilo u mnie z wielka siłą ![]() evy medicy nie znalazlam, kupilam za to taki szampon http://www.medyk1.pl/go/_info/index.php?id=638&item=1 trochę smierdzi, ale mam nadzieje, ze pomoze skorze glowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Wtajemniczenie
|
też zainteresował mnie ten szampon na KWC, ale nigdzie nie mogę go znaleźć
![]()
#1289 |
Wtajemniczenie
|
Przeglądam ten wątek od jakiegoś czasu i postanowiłam opisać moją historię
![]() Nie było jednak zbytnio mowy o np.: umyciu rano głowy, nałożeniu na moment odzywki, spłukaniu jej i wysuszeniu. Nie, włosy od razu klapły i były tłuste. Musiałam drugi raz myć głowę. Na studiach przeniosłam się do Poznania. Tu jest fatalna woda. [przynajmniej w porównaniu do miejscowości, z której pochodzę]. Gdy zaczęłam myć głowę tymi samymi sprawdzonymi szamponami, efekt przed i po niczym się nie różnił ;| Nie mogłam na siebie patrzeć po wysuszeniu włosów, jakbym ich w ogóle nie myła. Potem poszukałam ziołowych szamponów, ale nawet po ich użyciu nie mogłam nałożyć odżywki do spłukiwania bez powtórnego mycia. W końcu przeczytałam na wizażu o Fitomedzie z mydlnicy. Poszłam do zielarni [na rogu Dąbrowskiego i Mickiewicza, jakby to komuś było potrzebne ![]() Od połowy lutego używam 3x w tyg. odżywek do spłukiwania i nie muszę myć po nich kolejny raz włosów! Są puszyste, błyszczące i świeże cały dzień. Teraz widzę, że Fitomed w połączeniu z odżywką z Fitomedu do włosów tłustych i odżywką normalizującą Joanny sprawiły, ze na drugi dzień włosy są całkiem niezłe. Pozostaje jeszcze kwestia oduczenia się nawyku mycia codziennie włosów i w moim przypadku walka wygrana. Bo wlaśnie o taki efekt mi chodziło. Koszt: Szampon Fitomed - ok. 12 zł [używam codziennie od połowy stycznia i jeszcze jakaś 1/4 butelki pozostaje ![]() Odżywka Fitomed - ok. 10 zł [używam raz w tyg., wydaje się b. wydajna] Odżywka normalizująca Joanny - ok. 4 zł [używam raz w tyg., b. wydajna] Może komuś pomoże ![]()
#1290 |
Konto usunięte
|
Kupiłam dzisiaj po saszetce szamponów Joanny do włosów przetłuszczających się. Dokładnie to szampon Naturia zielona herbata i pokrzywa i Rzepa do włosów przetłuszczających się ze skłonnością do wypadania. Dzisiaj już wypróbuję. Chyba na pierwszy ogień pójdzie rzepa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.