My się jeździć nie boimy i po drogach się wozimy! - mamy już prawo jazdy - cz. II - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-25, 20:18   #1261
PannaCola
Zadomowienie

Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Czy moge do Was dołączyc?
Egzamin na prawko zdałam za drugim razem 28 czerwca. Prawko od kilku dni mam w portfelu i juz nawet troche jezdziłam (TZ dał mi kierowac a sam siedział obok)
Dzisiaj małz byl na giełdzie i kupił dla mnie autko.
Chciałam takie małe, zwinne zebym mogła wcisnac sie w kazda dziure.
I wybrał Opel Corsa. Zrobiłam małą rundke po okolicy i narazie jest ok. Musze go wyczuc
Cytat:
Napisane przez lesina Pokaż wiadomość
Witam
Mam nadzieję, że mogę dołączyć?
Prawo jazdy mam od okolo pol roku, ale własnego samochodu jeszcze niestety nie i pewnie przez najblizsze pare lat nie bedę mieć (dopiero skonczylam liceum). Z tego powodu niewiele jeżdże, rodzice niechętnie dają mi auto. Wlaściwie do tej pory sama jechalam 2-3 razy. Strasznie mnie to denerwuje, bo wiem, ze dam sobie radę, a tak cały czas muszę jeździć z tata, który w dodatku wciąż udziela mi swoich złotych rad. Mam nadzieję, że to się wreszcie zmieni
Pozdrawiam
Witamy Dziewczyny
Proszę,proszę,coraz więcej nas tu

Ja dziś byłam sobie u TŻ'a autkiem i zaobserwowałam,że wszyscy mnie wyprzedzają Nawet maluch jechał szybciej... Ale ja wolę nie ryzykować,nie jestem mistrzem kierownicy,więc po co szaleć... ?
Pod domem TŻ'a musiałam zaparkować tyłem,ale on mi wydawał jakieś polecenia i zupełnie zgłupiałam,zestresowałam się i w ogóle A u siebie pod domem,elegancko,bez korekty Ja muszę po swojemu zrobić,a nie tak jak mi mówi

www.pajacyk.pl kliknij na brzuszek.!
PannaCola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 20:29   #1262
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez PannaCola Pokaż wiadomość
Pod domem TŻ'a musiałam zaparkować tyłem,ale on mi wydawał jakieś polecenia i zupełnie zgłupiałam,zestresowałam się i w ogóle A u siebie pod domem,elegancko,bez korekty Ja muszę po swojemu zrobić,a nie tak jak mi mówi
Ja słuchając ojca i jego instrukcji, porysowałam auto ponad rok temu, wjeżdżając do garażu Także polecam wypracowanie własnych metod

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 20:43   #1263
Papiszynka
Zakorzenienie

Dziewczyny... moj cinkus splonal na srodku ulicy.... TŻ probowal gasic ale nic z tego... zabijcie mnie ledwie wyjechalismy spod bloku, dym spod maski i narazie, dobrze ze chwycilam torebke i klucze od domu, w szoku zamiast na 112 zadzwonilam na 911 (chyba za duzo filmow sie naogladalam...), ale sie dodzwonilam o dziwo... balam sie ze wybuchnie jak TŻ go gasil, jakis facet nam probowal pomoc, koszmar
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 20:48   #1264
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny... moj cinkus splonal na srodku ulicy.... TŻ probowal gasic ale nic z tego... zabijcie mnie ledwie wyjechalismy spod bloku, dym spod maski i narazie, dobrze ze chwycilam torebke i klucze od domu, w szoku zamiast na 112 zadzwonilam na 911 (chyba za duzo filmow sie naogladalam...), ale sie dodzwonilam o dziwo... balam sie ze wybuchnie jak TŻ go gasil, jakis facet nam probowal pomoc, koszmar
jak to spłonął? całkowicie? dlaczego? nic wam się nie stało?

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 20:58   #1265
Papiszynka
Zakorzenienie

nic, TŻ ma tylko lekko dlon poparzona jak to sie stalo nie wiemy, moze elektryka... TŻ dzisiaj przy radiu grzebal, ja podejrzewam ze zwarcie od tego poszlo ale on mowi ze to zbyt mala sprawa zeby od czegos takiego sie samochod zapalil :/ Boze, w zyciu nie slyszalam, zeby komus sie ot tak samochod zapalil... szczescie w nieszczesciu ze bylismy razem, ja bym sama spanikowala na maxa
jeszcze niedawno pisalam odnosnie tych samochodow spalonych na polu, ze bym sie zalamala jakby mi sie cos takiego stalo... no to juz sie moge zalamac 2,5tys w plecy... ale mowie wam panika robi z czlowieka masakre, zadzwonilam na policje to nie wiedzialam co mam powiedziec
Stary 2010-07-25, 21:10   #1266
Vivienne
... choć nie Westwood

Matko Boska, Papiszynka, coś strasznego! bardzo współczuję... Dobrze, że Wam nic sie poważnego nie stało! Nie dziwię się, że spanikowałaś sama pewnie w ogóle nie wiedziałabym jak się zachować i co robić.. straszne!

Ciekawe od czego to? Przerażające, że tak nagle można stracić auto

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

I jeszcze teraz doczytałam o stłuczce anntab... Kurczę, jakiś pech na Amatorki spadł

Stanisław Lem

Stary 2010-07-25, 21:15   #1267
beoneself
Zakorzenienie

O jjjjjeeee...
Papiszynko Dobrze, że nic Wam się nie stało!
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-25, 21:38   #1268
Michasia222
Zadomowienie

to może i ja mogłabym się dołączyć?

prawo jazdy mam od ponad 2 lat, ale w tym czasie dość mało jeździłam, bo zaraz po odebraniu prawka miałam stłuczkę nie z mojej winy i wystraszona tym nie chciałam jeździć.
Od tego roku jednak zaczęłam się przełamywać i powolutku coraz dalej jeździłam. A od piątku jestem posiadaczką Opla Vectry, który zaraz na powitanie sobie porysowałam
Nadaję się do tego wątku?
Stary 2010-07-25, 21:38   #1269
PannaCola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ja słuchając ojca i jego instrukcji, porysowałam auto ponad rok temu, wjeżdżając do garażu Także polecam wypracowanie własnych metod
No TŻ nawet mi kierownicą dziś kręcił
Zdecydowanie wolę po swojemu

Cytat:
Cytat:
nic, TŻ ma tylko lekko dlon poparzona jak to sie stalo nie wiemy, moze elektryka... TŻ dzisiaj przy radiu grzebal, ja podejrzewam ze zwarcie od tego poszlo ale on mowi ze to zbyt mala sprawa zeby od czegos takiego sie samochod zapalil :/ Boze, w zyciu nie slyszalam, zeby komus sie ot tak samochod zapalil... szczescie w nieszczesciu ze bylismy razem, ja bym sama spanikowala na maxa
jeszcze niedawno pisalam odnosnie tych samochodow spalonych na polu, ze bym sie zalamala jakby mi sie cos takiego stalo... no to juz sie moge zalamac 2,5tys w plecy... ale mowie wam panika robi z czlowieka masakre, zadzwonilam na policje to nie wiedzialam co mam powiedziec
Matko jedyna...
Dobrze,że Wy jesteście cali!
Ale to tak całkowicie spłonął... ?

No kilka lat temu znajomemu spalił się również samochód. Na środku ulicy. Zdarzają się takie 'samozapłony" niestety...

Dziewczyny,ja w nocy wyjeżdżam nad morze. Mam nadzieję,że nic mnie przykrego nie spotka...

annatab
, Tobie również współczuję...

Michasia222, witamy! Trochę w takich nieszczęśliwych okolicznościach...

www.pajacyk.pl kliknij na brzuszek.!

Edytowane przez PannaCola
Czas edycji: 2010-07-25 o 21:40
PannaCola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 21:46   #1270
Michasia222
Zadomowienie

dzięki

Papiszynka: moim rodzicom też się kiedyś zapalił samochód, ale udało się go ugasić i do wymiany była tylko elektryka. Więc spokojnie samochodem dało się jeszcze jeździć Ale i tak wielkie współczucie, wiem jak to jest uszkodzić/stracić swój samochód
Stary 2010-07-25, 22:07   #1271
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
słyszałam o podobnej sytuacji. Kobietka jechała autem i nagle spod maski zaczął lecieć dym i pojawił się ogień. Przyczyną było trochę oleju silnikowego na komorze silnika. Wysoka temperatura spowodowała samozapłon :/ Wszystko stało się w godzinach szczytu na dość ruchliwej ulicy w okolcy centrum (lemonka będzie wiedziała jak powiem o skrzyżowaniu Gdańskiej z Kamienną i Artyleryjską)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-25, 22:08   #1272
Papiszynka
Zakorzenienie

Caly przod splonal, silnik to w ogole wypadl, przednie opony sie stopily... jest mi tak cholernie smutno
Stary 2010-07-25, 22:21   #1273
Vivienne
... choć nie Westwood

Papiszynko, rozumiem, że Ci strasznie smutno, bo sama czułabym, się identycznie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
słyszałam o podobnej sytuacji. Kobietka jechała autem i nagle spod maski zaczął lecieć dym i pojawił się ogień. Przyczyną było trochę oleju silnikowego na komorze silnika. Wysoka temperatura spowodowała samozapłon :/ Wszystko stało się w godzinach szczytu na dość ruchliwej ulicy w okolcy centrum (lemonka będzie wiedziała jak powiem o skrzyżowaniu Gdańskiej z Kamienną i Artyleryjską)
Ja niedawno odbierałam auto "teściowej" od mechanika i właśnie miałam taką sytuację, że dymiło spod silnika, ale jakoś dojechałam... właśnie olej był przyczyną widzę teraz, że miałam sporo szczęścia

Stanisław Lem

Stary 2010-07-26, 05:08   #1274
karolca
Zakorzenienie

jak jeździłam golfem, bardzo często dymił mi olej, szczególnie jak źle dolałam i się rozlał na silnik. Na szczęście jeździłam jak nie było zbyt ciepło więc nic się nie działo, a w takie upały jak były, to naprawdę niewiele do nieszcześcia brakowało...
A najlepiej było jak wjechałam w większą kałużę... dymu, że ho ho

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 06:34   #1275
anntab
Zakorzenienie

Papiszynko, bardzo Ci współczuję... To musiało być straszne przeżycie... Ja przy stłuczce zapomniałam numeru na policję, a co dopiero przy pożarze samochodu... Dobrze, że Wam się nic nie stało...
anntab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 06:57   #1276
Papiszynka
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny
Ja nie sadze zeby to byl olej, dopiero co silnik byl czyszczony... bylo zimno, silnik tez byl zimny bo ledwie co spod bloku sie ruszylismy, za to w elektryke nikt nie zagladal TŻ wzial sie za radio, a ja odpalilam silnik... "zostaw kochanie, niech sie nagrzeje.". No to sie kur*a nagrzal
Pol nocy nie spalam, chce mi sie plakac a teraz jestem w pracy i musze robic dobra mine.. przez najblizszy rok nie ma szansy na nowe auto :/ nigdy wiecej takiego obitego grata...
Stary 2010-07-26, 07:33   #1277
isa666
Zakorzenienie

Papiszynko współczuję Mogę sobie tylko wyobrażać co czujesz
Aż trudno w to uwierzyć, że samochód mógł tak sam z siebie się zapalić
Stary 2010-07-26, 09:01   #1278
anntab
Zakorzenienie

Moja szkoda zgłoszona, rzeczoznawca w ciągu 2 dni ma się kontaktować... Mam nadzieję, że w miarę szybko to pójdzie...
Stary 2010-07-26, 09:07   #1279
karolcia198506
Zakorzenienie

Papiszynko kurcze jestem w szoku współczuję bardzo mogę sobie tylko wyobrazic jak się czujesz, najważniejsze że wam nic się nie stało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-26, 18:16   #1280
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Dzieki dziewczyny
Ja nie sadze zeby to byl olej, dopiero co silnik byl czyszczony... bylo zimno, silnik tez byl zimny bo ledwie co spod bloku sie ruszylismy, za to w elektryke nikt nie zagladal TŻ wzial sie za radio, a ja odpalilam silnik... "zostaw kochanie, niech sie nagrzeje.". No to sie kur*a nagrzal
Pol nocy nie spalam, chce mi sie plakac a teraz jestem w pracy i musze robic dobra mine.. przez najblizszy rok nie ma szansy na nowe auto :/ nigdy wiecej takiego obitego grata...

Dobrze, że z Wami w porządku

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Moja szkoda zgłoszona, rzeczoznawca w ciągu 2 dni ma się kontaktować... Mam nadzieję, że w miarę szybko to pójdzie...
Trzymam kciuki..

Non stop coś się dzieje...
Mi się wczoraj szyba od kierowcy nie chciała zamknąć

Się pochwalę, że zaliczyłam swoje pierwsze wyprzedzanie i pierwszą rozmowę przez tel w trakcie jazdy

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 11:59   #1281
Papiszynka
Zakorzenienie

ehh dziewczyny, dzisiaj sie juz troche otrzasnelam to jak ta idiotka sobie zdjecia zaczelam na telefonie ogladac spalonego wraku czemu zycie jest takie niesprawiedliwe nastepny moj samochod przejdzie przeglad od gory do dolu, a nie najtanszym kosztem trzymam za was kciuki, ja sie pewnie cofne w samochodowym rozwoju :/ jak tu wroce to z was juz zadne amatorki beda TŻ mowi, ze za rok na wiosne kupimy autko, teraz musimy odkladac na remont mieszkania... teraz pozostaje mi byc wiezniem komunikacji miejskiej. Zycie to rozjechana psia kupa
Stary 2010-07-28, 08:56   #1282
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
ehh dziewczyny, dzisiaj sie juz troche otrzasnelam to jak ta idiotka sobie zdjecia zaczelam na telefonie ogladac spalonego wraku czemu zycie jest takie niesprawiedliwe nastepny moj samochod przejdzie przeglad od gory do dolu, a nie najtanszym kosztem trzymam za was kciuki, ja sie pewnie cofne w samochodowym rozwoju :/ jak tu wroce to z was juz zadne amatorki beda TŻ mowi, ze za rok na wiosne kupimy autko, teraz musimy odkladac na remont mieszkania... teraz pozostaje mi byc wiezniem komunikacji miejskiej. Zycie to rozjechana psia kupa

A ja od piątku nie jeżdżę, mam urlop i siedzę w domu. Miałam na zakupy jechać, ale od poniedziałku non stop leje a ja nienawidzę w deszczu jeździć, więc czekam na jakąś poprawę pogody
Stary 2010-07-29, 16:41   #1283
pAtiŚ
Zakorzenienie

hej hej ! wrociłam, bo byłam nad morzem sobie.. ja niestety nie kierowałam podczas podróży bo nie lubię samochodu, którym jechaliśmy! citroen xsara picasso - za lekki! i trochę za duży, nie nie nie wolę zdecydowanie mniejsze autka...

papiszynka

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 06:58   #1284
hihi
Zakorzenienie

Papiszu, jak przeczytałam o Twoim aucie to mi krew zmroziło, tym bardziej, że mam na dniach kupić sobie jakieś niedrogie 4 kółka i już się boję czy nie kupię "auta z niespodzianką"

Poza tym mam stres poważny. Jutro muszę przejechać SAMA w samochodzie jakieś 150km za drugim autem, a nigdy wcześniej zupełnie sama nie jechałam samochodem, bo wyjeżdżanie z parkingu się nie liczy przecież. W ogóle najdłuższa trasa jaką zrobiłam to jest 80km, ale z mężem z boku! Powiedziałam, że się boje, to usłyszałam, że dobrze jeżdżę i dam radę, więc mam nie panikować, tylko cieszyć się, że mam okazję się szkolić
Stary 2010-07-30, 07:15   #1285
anntab
Zakorzenienie

A ja się dowiedziałam w środę od rzeczoznawcy, że najprawdopodobniej nie dostanę odszkodowania z oc sprawcy bo nie zachowałam należytej ostrożności i odleglości Teraz z sercem na ramieniu czekam na informację z TU...
Stary 2010-07-30, 07:17   #1286
hihi
Zakorzenienie

Przykro mi bardzo Oby wiadomość z TU była lepsza...
Stary 2010-07-30, 07:20   #1287
gaud
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Wiem, zdaję sobie z tego sprawę, że byłaby to moja wina. I dlatego zjechałam na prawy pas jak najszybciej, wybierając ewentualne zderzenie z ciężarówką do którego na szczęście nie doszło.

Ale nie zaczęłabym wyprzedzania jakby jechał środkiem pasa od początku...
Mówiąc szczerze to wyprzedzałaś na 3go czego nie mozna robić, motor nie motor ale uczestnikiem ruchu i pojazdem jest. Jakby gdzies była policja to od razu by cie zgarneli za takie wyprzedzanie. Sory nie filozofuje tylko taka prawda ...
gaud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 09:38   #1288
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez gaud Pokaż wiadomość
Mówiąc szczerze to wyprzedzałaś na 3go czego nie mozna robić, motor nie motor ale uczestnikiem ruchu i pojazdem jest. Jakby gdzies była policja to od razu by cie zgarneli za takie wyprzedzanie. Sory nie filozofuje tylko taka prawda ...
No i po co te wymądrzania? Przecież napisalam nawet i Ty to zacytowałeś/aś, że wiem, że w razie czego bylaby to MOJA wina.

Stanisław Lem

Stary 2010-07-30, 10:40   #1289
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
A ja się dowiedziałam w środę od rzeczoznawcy, że najprawdopodobniej nie dostanę odszkodowania z oc sprawcy bo nie zachowałam należytej ostrożności i odleglości Teraz z sercem na ramieniu czekam na informację z TU...
Oby było dobrze
Stary 2010-07-30, 16:32   #1290
siwunia_
Zadomowienie

hej

prawo jazdy mam od października 2009 i od tamtej pory jeździłam zresztą bardzo rzadko tylko z tatą sharanem, czyli wielkim samochodem którego prawdę mówiąc bardzo nie lubiłam ale od miesiąca mam swój własny samochód, co prawda stary bo fiat tipo ale z nowym silnikiem itd. Jeżdżę nim sama, już bez taty i jego porad strasznie nie lubię tego samochodu, nie potrafię go wyczuć. Do tego moim największym problemem jest to że nie potrafię wolno jeździć. czy to asfalt, czy to las czy to żwir. przyzwyczaiłam się że w tamtym samochodzie mogłam jeździć po wszystkich dziurach i nic się nie działo, a tipo ma tak niskie zawieszenie że każda wystająca studzienka czy nierówność na jezdni jest dla mnie koszmarem już parę razy przez moją nieuwagę zarysowałam tak mocno miskę olejową, że jeszcze raz a będzie miska do wymiany a to podobno jest drogie a wczoraj nawet nie wiem jakim cudem pękł mi zderzak i zerwało się coś co osłaniało tłumik czuję że to nie jest samochód dla mnie ze względu na to niskie zawieszenie albo po prostu ja się nie nadaję do samochodu za mało uważnie jeżdżę :[

musiałam się wyżalić

mogę się dołączyć? czy się nie nadaję do tego wątku?

Mam wrażenie, że chcesz podarować mi niebo!

POMÓŻ!
http://pl.unitedcats.com/stopkillingdogs/

Edytowane przez siwunia_
Czas edycji: 2010-07-30 o 16:34
siwunia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości