|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze nie dostałam tego @, który powienin byc we wtorek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Zakorzenienie
|
Mój też
![]() A to Twój pierwszy normalny ?? Bo mój tak. ech... |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
nie, dwa pierwsze dostałam normalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
To u mnie jest pierwszy normalny ech.... Staramy się z meżem o dziecko i czekam aż ten @ przyjdzie aby zacząć kolejny cykl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
to może w ciąży już jesteś?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
Robiłam test w czwartek i był negatywny. Więc raczej wątpię.
Tak się zastanawiam po jakim czasie iść do gina po luteinę na wywołanie. Pewnie ejszcze z tydzień albo dwa poczekam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój gin powiedział że po odstawieniu należy poczekać 3 normalne @ by się starać (co lekarz to inna opinia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
Mój mi kazał od razu sie starać i nie czekać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Jakieś 3 tygodnie temu wzielam ostatnia tabletke Yasminelle. Wlosy zawsze mi wypadaly ale nigdy nie bylo to tak powazne jak teraz! Wypada mi kupa wlosow przy kazdym myciu a takze w dzien leci mi ich sporo :// Czy to ma zwiazek z odstawieniem tabletek(jesli przy ich braniu tez mi wypadaly)? Mialyscie taka sytuacje? Kurcze strasznie sie boje a wizyte mam za 2 tygodnie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam ten sam problem już 3 miesiąc i tu raczej gin nie pomoże a dermatolog ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Przyczajenie
|
@exoexo może odstawienie tabletek wzmocniło efekt. Kiedyś ze względu na duże niedobory w organizmie i anemię też wypadały mi włosy. Fryzjerka, oprócz zdrowego odżywiania i suplementacji oczywiście, poleciła mi odżywkę Wax Treatment czy jakoś tak. Włosy zaczęły po tym odrastać, więc polecam.
Jeżeli chodzi o mnie, to jestem już trochę podłamana. Jak już kiedyś wyżej pisałam na swój trzeci okres po odstawieniu czekałam 85 dni, dostałam go jakieś 3 dni po tygodniowym przyjmowaniu luteiny - ale był taki jakby go nie było, gdyby nie względy higieniczne mogłabym chodzić na jednej wkładce higienicznej cały dzień ledwo ją brudząc. Teraz kolejny okres spóźnia mi się już tydzień. Brzuch boli, są takie dziwne skurcze - jednego dnia silne, drugiego silne, a jeszcze innego tylko wieczorem lub rano. Humory straszne - płaczę, śmieję się. Libido zerowe, a nawet ujemne.. ![]() Test robiłam - negatywny, choć była jedna "ryzykowna" sytuacja grubo prawie dwa tygodnie temu. Wizyta 2 września, już u innego lekarza. Czy prosić o jakieś badania hormonalne? Coś sugerować? |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Raczkowanie
|
Dzieki.
Ja wlasnie kupilam to odzywke wax po swietnych opiniach na wizazu ale skorzystalam 3 razy i za kazdym razem wypadlo mi mnostwo wlosow wiec przestalam uzywac. Wiec niestety nie na kazdego dziala.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zadomowienie
|
Mój też mówił, że od razu ...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Raczkowanie
|
halo dziewczynki, jak żyjecie?
![]() ja 24 dzień bez tabletek i póki co widzę plusy : -zniknął cellulit -waga 2kg w dół -kompletnie nie chce mi się jeść -mam siłę,energię i ochotę - bez kawy i drzemek w środku dnia -libido skoczyło ![]() -cera póki co ładna z minusów.. czuję tylko to, że mam duuży brzuch, jak nigdy ![]() podejrzewam, że to woda, trzeba ograniczyć sól. ![]() a.. no i jeszcze czasem mdłości. zniknęły bóle brzucha, głowy, jajników i wszelkie takie. ![]()
![]() |
#1277 |
Raczkowanie
|
ja też zauważyłam że cellulit mi zniknął,niestety na jednym pośladku pojawiły się rozstępy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
u mnie już 3 miesiące od ostawienia
jest w miarę oprócz włosów ale próbuję je leczyć.... dziś byłam u gina bo 38 dzień cylku a @ brak ale macica gruba więc powinien być, dostałam luteinę by wywołać miałam też usg - wszystko jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak jak pisałam nie dostałam jeszcze @. Dziś jest 38 dzień cyklu (spóźnia mi się 10 dni). BYłam na becie (bo staramy się o dziecko) ale wyszła negatywna. Nie wiem co robić. Czekać, iść do gina??
Tai widze, że ty byłaś u gina. |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, moge dołączyć do wątku - niecały miesiąc po odstawieniu (na razie brak @). Cera od dwóch tygodni - tragedia. A wcześneij była niemal idealna.. (w szczególności po diecie dukana zniknęły wszelkie niedoskonałości, ale i późneij ładna cera utrzymywała się kilka miesięcy). Kiedy to minie?? Już mam dos ctej kaszki na twarzy. Świecę się obrzydliwie, włosy się tłuszczą.. Za to nei zayważyłam by wypadały.
W dodatku chyab brakowąło mi vit z grupy B, bardzo pogorszył mis ię stan paznokci, pierwszy raz w życiu zrobiły kąciki, ale nie wiem czy to ma związek. I stąd moje pytanie - co brałyście na poprawę takiego stanu. Nie dam rady wygrzebać tego z tak ogromnego wątku.. Może ktos spisze co mogłoby pomóc, gdzieś wyczytałam - cynk, witamina C? Na pewno zdrowsza dieta, z tym ostatnio było gorzej i ciut mi się przytyło. Wrócę do większej ilości białek, mniej ccukrów, tłuszczy, ruch. A jakie wspomagające tablety na cerę, włosy? Pomóżcie.. I wpadłam wreszcie na to by umowić się do dermatologa.. ale dopiero za 2 tyg.. ale może coś wcześneij wyhaczę jeszcze.
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-08-25 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poszłam bo odstawiłam w maju i stwierdziłam że warto się przebadać czy wszystko oki, do tego pobolewa mnie podbrzusze i chciałam wykluczyć jakieś wiesz torbiele czy coś..... powiedział że @ może się przesunąć ze stresu czy zmiany otoczenia ale ja akurat mam już grubą macicę taką na @ ![]() ![]() ![]() wiesz co ja sobie sama coś pokupowałam na włosy a dermatolog i tak dała mi coś innego więc bym poczekała na wizytę i niepotrzebnie nie wydawała kasy ![]() ja się "leczę" pod jej kontrolą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
Tai ja się zastawiam czy jeszcze czekać aż @ przyjdzie, czy iść do gina. Ale chyba jeszcze z tydzień poczekam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego akurat dziś i jutro mam urlop a u mnie trzeba stać do rejestracji od 6.15 rano ![]() potem lekarz przyjmował od 10 także wyszłam z przychodni o 12 i już cały dzień z głowy może urlop straciłam ale chociaż spokojna jestem ![]() no i wiem że w razie czego mogłabym już starać się o dziecko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
Tai ja dzwoniłam do cioci położnej właśnie. Kazała mi za tydzień zbadać progesteron a jak będzie za niski iść do gina po luteinę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() luteina ekspresowo zadziałała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
a po jakim czasie wywołała ci @?? Masz ją brac tylko w tym m-ce czy masz na kilka cykli??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mówił nic o kolejnych cyklach ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
Ja jak do swojego pójdę to będę mega przygotowana
![]() Ribiłam ostatnio wszystkie polecone mi przez endokrynologa badania: TSH, FT3,FT4, anty TPO, anty TG, do tego mam usg tarczycy (wszystko jest ok), morfologia tez ok. Jeszcze progesteron sobie zrobię w tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tym @ to już się trochę męczyłam i męczyłam bo brzuch w kółko pobolewał więc w sumie dobrze że dostałam tą luteinę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
A mnie właśnie nic nie boli. Generalnie czuję się super, ale niestety... aby się starać o dziecko @ musi w końcu przyjść
![]() Ja się będe do gina w następnym tyg umawiała, jak będę miała wyniki progesteronu. A mówił CI dlaczego mógł się zatrzymać?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.