|
|
#1261 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Mój pierwszy plunking - efekty baaardzo zachęcające więc polecam wszystkim, którzy się wahają tak jak ja (chyba z rok się zbierałam).
- na noc mgiełka z półproduktów + olejek BD fur Mama - na 1,5 h maseczka z jajka (całe mi wpadło ), soku aloesowego, oleju lnianego, odżywki Artiste, odrobiny pantenolu i gliceryny- mycie chyba ze 3 razy Balsamem BDfM bo nie mogłam tego jajka usunąć - na 15 min Garnier AiK + 10 kropli keratyny - b/s Joanna miód i cytryna - żel lniany + zielony Biedrokrem - czesanie, ugniatanie, plunking pieluchą na około 40 min, odgniatanie żelu w jedwab ![]() - w międzyczasie ziołowa wcierka w skalp i Eksperymentalne Psikadło z Elastyną na porost Plunkingiem jestem zachwycona bo nic mokrego mi się nie majtało po plecach, na luzie sobie przez ten czas posprzątałam A i efekty miłe dla oka tylko grzywkę przyklepało ale sobie poradziłam. Muszę przetestować plunking całonocny, może dziś.Fotki w słońcu stąd + 20 do jaskrawości koloru i błysku. |
|
|
|
|
#1262 |
|
sentimental animal
|
szybkie mycie po ćwiczeniach:
10 min. nafta kosmetyczna mycie odżywką Isana z babassu trochę Garniera AiK jako b/s krem biedronkowy na końcówki czarna Isana efekt: po nafcie mam fajne włosy
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Mycie- Johnson's baby łagodny płyn do mycia ciała i włosów 3w1
odżywka d/s - nivea intense re pair wcierka- Jantar końcówki - serum do paznokci L'biotica szału nie ma. |
|
|
|
|
#1264 |
|
Raczkowanie
|
Dziś postanowiłam wpisać się tu po raz pierwszy
![]() Wczoraj zaczęłam olejowanie dość późno, bo dopiero o 19tej. Nałożyłam mieszankę oleju lnianego i rzepakowego z dodatkiem alterry z limonką. Kiedy było to już pod czepkiem zagrzałam suszarką, następnie nałożyłam turban. Dwie godziny później umyłam głowę odżywką do włosów Mrs Potters z aloesem, następnie nałożyłam Garnier z Karite dodając ponownie kilka kropel olejku z alterry, mówiąc: najwyżej nie wyjdę z domu Zmyłam to po jakiś 20 minutach, po spłukaniu dodałam b/s Joannę z lnem i rumiankiem no i zapakowałam w koszulkę i zdjęłam po godzinie. Wtedy dałam żel lniany. Na zdjęciach 1 i 2 widać efekty poranne (12 godzin od mycia, częściowo nadal mokre), na 3cim zdjęcia po godzinie 17tej, po całym dniu w labie i kontakcie z wiatrem. Jest nieźle
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
|
|
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Odżywka ziołowa na 1h na suche
Przemycie mleczkiem do twarzy Avene ;] (lekka emulsja) maska z Bingo shea z miodem i sokiem aloesowym pod folie na kwadransik awokado na skalp, Hegron na długość ;] plunking ręcznikiem Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-04-18 o 22:06 |
|
|
|
|
#1266 |
|
Raczkowanie
|
O: Isana z babasu do rozczesania.
M: Joanna Naturia pokrzywa i zielona herbata na zmycie silikonów. (kubeczkowo) O: Alterra morela i proteiny pszenicy na około 50 min pod czepek i ręcznik. +zmycie chłodną wodą+odsączone w koszulkę+ dobieraniec na całą noc. Efekt: Minimalizm i odstawienie żeli stylizujących w tym przypadku na + ![]() Na 1 zdjęciu trochę wygląda jakby był puch, ale w rzeczywistości nic takiego nie zaistniało. Edytowane przez mahhysia Czas edycji: 2012-04-22 o 09:06 |
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Mycie- Babydream szampon
odżywka d/s - Garnier Awokado odżywka b/s- Joanna z Lnem i rumiankiem wcierka - Jantar |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1268 |
|
Kazar Lady
|
farbowanie nową farbą
mycie pottersem z aloesem b/s zielona joaśka żel lniany i troche artiste rozczesane z B/S bo d/s dzis sobie darowałam
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Wielka Pani ;)
|
na bogato
![]() olej alterra z oliwek i limonki zmycie isaną babassu maska przed myciem: alterra morela + garnier avocado + żółtko + 15 kropli keratyny + 10 kropli panthenolu zmieszane z naftą - pod czepek na 1 h Mycie 2x isana babassu d/s: na 2 min maska alterra z granatem i aloesem b/s: serum ziołowe radical jantar w skalp pianka isana locken, dyfuzor, dosychanie naturalne jest miękko i zakręcono
|
|
#1270 |
|
Rozeznanie
|
Olej: Alterra pomarańcza na 20 godzin, odżywka: Artiste różowa na 5 godz
Mycie: szampon BD skalp, Isana Babassu włosy Odżywka d/s: Alterra z granatem na 1 godz pod folię i czapkę Odżywka b/s: Joanna Naturia z zieloną herbatą Stylizacja: żel lniany Suszenie: dyfuzor z naprzemiennym chłodnym i ciepłym nawiewem + dosychanie naturalne generalnie dzięki żelowi pokręciły się trochę bardziej niż zwykle. przód jest prosty, ale to norma u mnie i nie wiem, co z tym zrobić. Edytowane przez hahihehy Czas edycji: 2012-04-21 o 18:53 |
|
|
|
|
#1271 |
|
Nindżopesz
|
2 albo 3 dni temu (bez zdjęć)
- na noc psikadło humektantowo-proteinowe + oliwka BDfM - mycie Balsamem BDfM - na 15 min Alterra z granatem +10 kropli keratyny - płukanka octowo-lniano-aloesowa - b/s Joanna z miodem - stylizacja kremem z Biedronki + trochę żelu lnianego, ugniatanie, plunking na 40 min. Testowo zero oleju. Tym razem wyszły szopowate, ciężkie do ułożenia i sztywne. Czyżby brak oleju po umyciu? Dzisiaj wersja uboga: - na noc j/w - mycie j/w - na 15 min Garnier AiK bez niczego - b/s j/w - stylizacja odrobiną oliwki BDfM, w podeschnięte wtarłam nieco kremu z Biedronki w trakcie ugniatania. Rozczesałam dość mocno palcami a końcówki grzebieniem. Wyszło ładnie i naturalnie Czyżby mniej znaczy więcej?Czesanie mi służy, cóż... |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Olej- Amla Jasmine
Mycie - Babydream fur mama -olejek do kąpieli maska - Ziaja maska intensywna odbudowa na końcówki olejek jojoba |
|
|
|
|
#1273 |
|
Raczkowanie
|
O: Olej Alterra Granat i Avocado, na włosy spryskane Lotonem, na 5 h.
M: BD + Isana z babasu na długość. (x2 ) O: Biovax do włosów słabych ze skłonnością do wypadania na godzinę pod czepek i czapę. +Rosa we włosach, odrobina. +dobieraniec na całą noc. Efekt: Mięciutkie , trochę jeszcze suchawe, ale już mniej. Zacnie jest (ten matowy efekt na zdjęciu to wina wysokiej czułości i zairna na zdjęciu, w żadnym wypadku takie nie są ) Edytowane przez mahhysia Czas edycji: 2012-04-22 o 09:05 |
|
|
|
|
#1274 |
|
Zadomowienie
|
21.04 - mycie wieczorem
olejek Babydream na 3h m - szampon Barwa z SLS d/s - Garnier Volume Restructure b/s - Joanna z pokrzywą i rumiankiem żel mrożący i żel lniany, dyfuzor (naprzemiennie ciepłe i chłodne powietrze) Spałam w sucharkach, rano odgniotłam ale jest miękko, aż za bardzo.Za puch winię szampon, niestety nie mogłam niczego innego użyć bo potrzebowałam czegoś co zmyje olejek za 1 razem ;] Celowo zrobiłam dziś zdjęcia by mieć porównanie po fryzjerze. bez lampy, z lewej się podwinęły |
|
|
|
|
#1275 |
|
Rozeznanie
|
na noc: włosy psiknięte płukanką z l-cysteiny i na to olej palmowy
rano: mycie szampon barwa z lnem pod czepek odżywka alterra morelowa na 1,5 h z 10 kroplami keratyny po spłukaniu 2 minuty ugniatania i schnięcie efekt: bardzo mięciutkie i fajnie pokręcone
|
|
#1276 |
|
Nindżopesz
|
- na noc psikadło humektantowo-proteinowe + oliwka BDfM
- mycie Balsamem BDfM - na 15 min maska Bingo z elastyną + łyżeczka spiruliny - b/s Joanna z miodem - stylizacja odrobiną oliwki BDfM, lekkie rozczesanie suchych Hm, jednak wolę nie nakładać na włosy tych wszystkich żeli itp. Wierzchnia warstwa pofalowała jak zawsze, spód się rozprostował trochę. Po wyjściu na wiatr i tak się wszystko poplątało. |
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
psikanka z cysteiną 1ml / 50ml soku z aloesu 1:1 i gliceryny czy co mi tam w rece wpadło
na godzinke M: ziaja ulga z mlekiem kokosowym M/O: bingacz shea, Venita shea na długość P: żel aloesowy z lidla, gliceryna, pantenol kwas hial P2: kropla gencjany 1% na 200 ml wody, tylko po włosach plunking ręcznikiem we shall see Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-04-24 o 23:30 |
|
|
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
1 przed myciem maseczka duuużo oliwy z oliwekna całą noc
2 mycie szampon ziołowy Filomed Mydlnica lekarska do włosów suchych i normalnych skóra głowy na długość mycie żelem do mycia ciała Babydream 3 odżywka ds - kallos z proteinami mleka( nie wiem czy ma sylikony ale drogo za niego dałam to muszę i skończyć jakoś) zmieszany z odżywką z Joanny jajko rycyna ma też chyba sylikony sle nie wiem :/ akcja denko się załączyła rozczesywałam grzebieniem z szerokorozstawionymi zębami z odżywką ale i też po skłukaniu już z głową do góry ponieważ włosy mi sie chcą same opaść... :/ 4 odżywka bs Joanna Naturia Len rumianek (nie dużo odciśnięcie wody rękami (rozczesałam palcami i wyciskałam wode dłońmi chwytając bokiem nie harmonijkując a raczej tak by się troszkę rozprostowały chciałam mieć dziś fale albo uzyskać jak optymalnie najdłuzszą długość włosów. odciśnięcie wody koszulkami w taki sam sposód jak wyżej nie harmonijkując... jako stylizator balsam z nivea bardzo mała ilość nie domyło się oliwa u góry przy samym przedziałku ale jakoś wytrzymałam ten dzień udając że przecież nie mam tłustych włosów ![]() na zdjęciach stan włosów z dnia drugiego bez reanimacji:
Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2012-04-25 o 18:25 |
|
|
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
Witam pięknolokie
![]() Od niedawna zaczytuję się w forum dla zakręconych, nie mogąc wyjść z podziwu dla uroku Waszych włosów Dziś postanowiłam się ujawnić, po 2 tygodniach pielęgnacji wg CG. Na noc: olej vatika + żel hialuronowy Rano przed myciem na 20 min.: nafta z mikroelementami Mycie: 2x fioletowy hegron Odżywianie: maska gloria pod czepek na 15 min. Płukanka: lniano-miodowa Zabezpieczenie: psikadło z hydrolatu różanego, odżywki joanna len i rumianek i odrobiny oleju alterra granat i avocado. Plunking 40 min. Efekt - całkiem niezły
Typ skrętu: 3a/3b Edytowane przez bonigaro Czas edycji: 2013-03-06 o 16:59 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
W: olej awokado, po kropli kw mlekowego, mleczanu sodu, elastyny
O: lniany 30-60 min PW: Hegron , szampon Lilliputz sensitiv + ziaja med "mleczko" M: ziaja ulga kubeczkowo O: bingacz shea + wax awokado P na skalp: zel aloe, pantenol, gliceryna, mleczko pszczele, kw hial, jantar P fioletowa z gencjany - 5k plunking ręcznikiem miła szopka pierdzielnikowata Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-04-27 o 19:01 |
|
|
|
|
#1281 |
|
Nindżopesz
|
- na noc psikadło + krem z Biedronki do rąk
- na godzinę maska z żółtka, oleju lnianego, soku aloesowego, wody, odżywki Joanna z miodem, pantenolu i gliceryny - mycie Balsamem BDfM - d/s na dosłownie chwilkę Garnier AiK - stylizacja żółtym serum (magicznym! ) Gliss Kur z silikonami, odrobina oliwki BDfM na końcówki, czesanie, ugniataniePo podeschnięciu objawiła się fruwająca szopa z tendencjami do wyprostu, nie pomogło dociążanie Biedrokremem. A miał być wielki powrót do lekkich silikonów b/s... Bez zdjęć bo zabrakło czasu. |
|
|
|
|
#1282 |
|
Zadomowienie
|
Było cięcie
![]() 27.04 - mycie wieczorem m- szampon Joanna z pokrzywą d/s lidlowa odżywka Cien b/s Joanna z cytryną dyfuzor, żel lniany, żel mrożący minimum jak zwykle, krótko jest ale jestem zadowolona dla porównania ostatni wpis kilk
Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2012-04-28 o 14:21 |
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Na godzinke przed:
olej lniany aloes na skalp MW: mój szampon nr 2 (glukozyd laurowy, silikon) M/O: Bingo mleczko jedwabne P na skalp: aloes, gliceryna, pantenol, Jantar ---------------- Póki co szopen Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-04-29 o 12:52 |
|
|
|
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
Parę dni temu szykowałam się do wyjazdu i wiedziałam, że nie zużyję całej porcji żelu lnianego, więc radziłam sobie bez niego.
DSCF9431.jpg DSCF9433.jpg, DSCF9434.jpg a tak wyglądały po lataniu po mieście cały dzień, wraz z wiatrem: DSCF9437.jpg Teraz dopiero widzę różnicę. A wczoraj przyjechałam do inszego miasta i zapomniałam, że tu żadnych odżywek nie mam, tylko stare szampony i odżywkę b/s. Więc umyłam po staremu, bez olejów (chora byłam, nie miałam sił) samym szamponem Nivea do kręconych starej generacji (poważne resztki ), trochę nowej generacji no i na koniec odżywka b/s.Efekt: objętość że ja nie mogę, falować falują, bo się nauczyły w ciągu ostatnich paru miesięcy, ale: skóra mi znowu z rąk schodzi i skóra głowy też strzeliła focha (bardziej swędzi i trochę jakby bolesna jest) ![]() DSCF9466.jpg
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
|
|
|
|
|
#1285 |
|
Raczkowanie
|
O:Sezam na mokre* pod czepek i czape na 1 h.
M:BD+Isana kubeczkowo. O:Hegron różowy na 5 min. +plunking+Ziaja jasnoniebieska odrobina wgnieciona+schnięcie naturalne. Efekt: |
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
niedziela 29kwietnia12
przed farbowaniem podcielam sobie wlosy, kosmyk po kosmyku a wiec zupelnie bez jakiego planu, poprostu bralam kosmyk, podcinalam i podpinalam zeby nie ciachnac ponownie, myslalam ze tne 1-2cm ale chyba podcielam wiecej ![]() farbowanie - wellaton wisniowa czerwien (na olej jojoba )mycie - biowax do farbowanych (pierwszy raz bo zwykle uzywalam joanny naturia bs z makiem, ale biowax fajnie sie sprawdza po splukaniu farby) odzywka ds - garnier karite wsio - schniecie naturalne sroda - dzisiaj na noc skalp - jantar odzywka dlugosc - olejek busy izzy z hairveda rano mycie BD odzywka ds garnier karite odzywka bs na ociekajace woda joanna naturia bs z makiem (troszeczke, dawno juz nie uzywalam zadnych bs i stylizatorow) schniecie najpierw samodzielne ale po godzinie musialam dosuszyc dyfuzorem bo trzeba bylo wychodzic do pracy efekt: bardzo naturalnie (i puszysto edit: dodaje fotke z przed chwili po calym dniu, dzisiaj zostawilam rozpuszczone
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-05-02 o 21:17 Powód: dodanie zdjecia |
|
|
|
|
#1287 |
|
Nindżopesz
|
Sobota bodajże:
- na noc olejek BDfM bez dodatków - mycie balsamem BDfM - d/s Garnier AiK - b/s Joanna z lnem - stylizacja żółtym serum Gliss Kur w psikadle Kicha straszna, wszystko fruwało i próbowało się prostować. Wnioski: silikony są ZŁE! Serum GK poleci na wymianę albo do kosza. Poniedziałek: - na noc olejek BDfM bez dodatków - mycie balsamem BDfM - d/s Alterra z granatem (wolę jednak Garniera, jakaś za lekka jest) - b/s Joanna z lnem + odrobina oliwki BDfM - stylizacja odrobiną żelu lnianego Już lepiej ale włosy nadal zbyt fruwające. Środa, wczoraj: - mycie balsamem BDfM - d/s Alterra z granatem + krem do rąk z Biedronki - dość gęsta płukanka lniano-aloesowa - b/s Joanna z lnem + odrobina oliwki BDfM - stylizacja już bez niczego No! Ładne, zdefiniowane fale, zero puchu, włosy podatne na zawijanie, wymalowałam się i poszłam do kina lansować się ![]() Wnioski: płukanka lniana mi służy, Alterrę muszę czymś dociążać. Fotek brak bo nie było czasu. |
|
|
|
|
#1288 |
|
Kazar Lady
|
dawno mnie nie było
![]() na noc bingo z shea na to olejek Alterra z pomarańczą mycie pottersem z aloesem d/s isana pół na pół z różową artiste na 5 min b/s fioletowa joaśka ( z wrzosem chyba) zel lniany i mrożący |
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Ile nowych twarzy
![]() 29.04.12 Mycie Pottersem z arniką starą serią d/s alterra z morelą b/s joaśka z miodem i cytryną Zel lniany i isana czarna + dyfuzor zdj 1,2 I dzisiaj: 03.05.12 1h oleju z orzechów włoskich mycie Fitomedem do normalnych Alterra morela na jakieś 15min Joaśka z lnem b/s żel lniany i Isana czarna + dyfuzor zdj 3,4 Przeprosiłam sie z lokami po zimie witam wszystkich nowych i tych co może mnie jeszcze pamiętają
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Na noc lniany
zmywanie szamponem organicum - ALS, bez silikonw ani nawet oleju Cassia! z wodą i sokiem z limonki na noc, w to łycha Bingo shea na 2h pod folie zapach wax awokado jeszcze na kwadrans wcierka a'la Eiri: gliceryna, pantenol, kw hial, kw mlek, kolagen elastyna, eksrakt na porost, mleczko pszczele, olej awokado, makadamia, kokos kolor drgnął ale nie umiem go nazwać :P zielonkawy? cyknę zdjęcia na polu jak podeschnę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

), soku aloesowego, oleju lnianego, odżywki Artiste, odrobiny pantenolu i gliceryny
A i efekty miłe dla oka tylko grzywkę przyklepało ale sobie poradziłam. Muszę przetestować plunking całonocny, może dziś.

Zmyłam to po jakiś 20 minutach, po spłukaniu dodałam b/s Joannę z lnem i rumiankiem no i zapakowałam w koszulkę i zdjęłam po godzinie. Wtedy dałam żel lniany. Na zdjęciach 1 i 2 widać efekty poranne (12 godzin od mycia, częściowo nadal mokre), na 3cim zdjęcia po godzinie 17tej, po całym dniu w labie i kontakcie z wiatrem. Jest nieźle
Czyżby mniej znaczy więcej?