![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Cytat:
potrzebna jest specjalna pasta (ja mam taką http://www.shop-dent.pl/orthokin-too...0ml-p-265.html), wyciory (http://www.shop-dent.pl/curaprox-cps....html?cPath=52) można też kupować takie bez uchwytu są w marketach, warto mieć irygator (baaardzo ułatwia) i szczoteczka z rowkiem na środku. płyn do płukania. wsio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Zakorzenienie
|
Mojej mamy irygator też się dwa razy rozpitalał, ale nie wiem co to za firma
![]()
#1265 |
Zakorzenienie
|
Witam
U nas nic nowego dorbar w naszym przedszkolu w zeszłym roku wnioski się składało do końca marca a wcześniej oddawało się do końca kwietnia Mała życzę ci by ból szybko minął a tz wrócił do zdrowia //też znam ten ból pęcherzowy co do mowy naszych dzieciaków to ja ostatnio odnoszę takie wrażenie choćby Karolek gadał mniej wyraźnie //bo jakoś ciężko mi go zrozumieć// muszę iść zareklamować kurtkę do sklepu co kupiłam Karolkowi na święta bo mu się suwak z zamka rozleciał na kawałki mam nadzieję że mi to szybko zrobią wymienią albo coś bo nie podoba mi się opcja że zostanie bez kurtki |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
no, za niedługo wybywam
![]() ![]() Kasiulka - dzięki ![]() ![]() lecę jeszcze szybko do Werstusiowego albumu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
Trzymaj sie Maluśna kochana i żeby obyło się bez wyrywania ząbka
![]() Kristi pędź z tą reklamacją, to tak jak moje dziecko zostało bez butów gdy kupiłam sławetne Antylopy za 120 z ![]()
27.07.2008 r. Olcia 01.02.2015 r. Kamilek ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2011-01-03 o 14:01 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
aaa Jowisz zaopatrz się w wosk ortodontyczny, prędzej czy później się przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zakorzenienie
|
hello
ale się zmachałam pół dnia nad fotkami ślęczałam 500 sztuk jak w mordę strzelił , takie zaległosci miałam ![]() podajcie proszę link gdzie posyłałyście fotki do wywołania sprawdzę ceny, bo widzę też w rossmannie promocję, a ich jakość jest w miarę na domowe klikanie no co do fotek to mnie przypiliło bo dzień babci i dziadka niedługo ![]() a mam dziś dzień wolny od Mikiego i już prawie nie pamiętam że byłam sama bo wieczór prawie ![]() ide lidlową pizze nastawić ps. polecam lasagne z Lidla nawet nawet , jak polaliśmy sosem czosnkowym własnej roboty, oczywiście nie wnikam co w jej składzie tam siedzi, bo może żołądek i głowa by mnie rozbolały |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Wtajemniczenie
|
Hej laski,.
ja nie wiem jak wy to robicie, ze macie jeszcze czas na wizaz.... ja nie niestety nie mam, a czasami mialabym ochotre tu was poczytac, ale albo jest juz ciemna noc i ide spac, albo nie mam sily, bo jestem tak zjechana. Wreszcie koniec swiat i tego calego zamieszania, choc musze przyznac, ze w tym roku bylo super. Moze dlatego, ze pierwsze swieta u siebie.... Ale ciesze sie, ze juz po, bo jak sie ma 2 tygodnie rodzine na glowie, to jest to meczace. Powoli sie przyzwyczajamy do naszego pieknego nowego lokum, powiem wam, ze czuje sie w nim wietnie i caly czas nie moge sie nadziwic, ze nasze. Z pozytywow jeszcze dodam, ze dzis poszlam na wyprzedaze w Szwajcarii i pierwszy raz od paru lat kupilam sobie ciuchy w rozmiarze 38 ![]() Z negatywow : Gino zaczal sie jakac. Pare dni temu, tak jakos powoli zaczynal raz, dwa razy na dzien, a teraz to sie bardzo nasililo i bardzo nas to martwi. To chyba przez te przeprowadzke i to, ze spi teraz w osobnym pokoju, a nie jak dotychczas w ty co my..... bo nic innego waznego sie nie wydazylo, tylko wlasnie ta przeprowadzka, swieta, wizyty rodziny itd, duzo jak dla takiego szkraba, ale zeby az tak, ze sie zaczal jakac. Przeraza mnie to i zastanawiam sie do jakiego lekarza pojsc z tym, chyba do logopedy, nie ? Nie mam pojecia jak to sie leczy..... bo watpie, zeby to tak samo przeszlo. Czy ktoras z was ma z tym jakiegolwiek doswiadczenie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w tym sklepie ale był zamknięty ![]() pojadę znów jutro ![]() dobrze że syna klasa jest mało liczna bo musiałam objeździć każdego bo potrzebowałam podpis od rodziców zostało mi jeszcze dwóch //bo nie zastałam ich w domu // anka już jadłam lasagnę z lidla i też nie zagłębiałam się w skład ![]() ale obiecałam sobie że następnym razem jak mnie najdą smaki na lasagne to zrobię sobie sama |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
Poulette nie jestem ekspertem, ale gdzieś w necie obiło mi się o oczy, że niektóre dzieci, właśnie w tym wieku przychodzą etap jąkania i jest to zupełnie naturalne.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczor!
Ja mam znow prawie szpital w domu ![]() ale glownie katarzenie ze splywaniem do gardel. Mnie chciala zlapac angina, ale nie dalam sie, bo uzbroilam sie w bioparox i spryskiwalam gardziel co 6h ![]() pomoglo ![]() TZ ma zawalone gardlo, ze ledwo potrafi mowic. Jak jutro poczuje sie gorzej smiga do lekarza na osluchanie ![]() Piotrek katarzy od tygodnia przez wychodzace piątki ![]() Frida to dla niego prawdziwy hardcore ![]() ![]() Sprytnie mu to robie, bo na glodomora, wiec nie ma szans by zwrocil cokolwiek, ale tak mi go zal.. bo biedak w tych oczkach pelnych strachu krzyczy wrecz o pomoc. Raz go nie odgilowalam przed spaniem, to w srodku nocy sie zbudzil i nie umial oddychac, bo obie dziurki zapchane. Poulette, kurcze wspolczuje jąkającego dziecka. Nie wiem czy to logopeda, to raczej psycholog dziecięcy, bo zazwyczaj jąkanie pojawia się na skutek nadmiernego wstrząsu bądz stresu.
#1274 |
Zakorzenienie
|
poulette
biedny Gino tyle mu się nazbierało stresów Ale czy nie lepiej z tym iść do psychologa w końcu to o psychikę chodzi a nie mowę do logopedy się idzie jak ma się wadę wymowy a jąkanie to raczej przez stres, z czymś sobie biedny nie radzi Może za szybko go odpępowiłaś, może jest też zazdrosny o twój kontakt z młodszym synkiem on w osobnym pokoju a ty z braciszkiem blisko siebie Mam nadzieję że mu to szybko minie |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
tu ktoś ma podobny problem i calkiem mądre rady:
http://www.rodziceradza.pl/Wychowani...,q,216275.html
#1276 |
Zakorzenienie
|
Poulette: http://emaluszki.pl/312_Jakanie_rozwojowe.html
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- O jąkaniu rozwojowym, nazywanym również fizjologicznym, mówimy wtedy, gdy dziecko które do tej pory mówiło płynnie, zaczyna powtarzać pierwszą głoskę, sylabę lub nawet cały wyraz.[COLOR="Silver"] Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2011-01-03 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja nie miałam z dziećmi takiego problemu i nigdy nie słyszałam o tym żeby to był naturalny etap No ale dobrze by było żeby tak było |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
1sza!
![]() hej, u nas został wprowadzony karny schodek ![]() ![]() dziś zaćmienie słońca, podobno przez godzinę teraz ![]() mam zły humor i chcę spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
Hey hey.
U nas karne krzeselko juz od dawna funkcjonuje. Jedyny sposob na niego. Mlody od godziny w zlobku, ja troche posprzatam i spadam do tz do pracy. Baj |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
elo.
ja jeszcze z brudnym łbem, zaraz lecę pod prysznic. zupa się robi (bo nie wiem jak młodej wyjdzie pierwszy posiłek w przedszkolu ![]() ryk rano był ofkors, wciąż nie chce tam siku beze mnie robić, normalnie cyrk na kółkach. na jej półce znalazłam info,że 19. mają jakieś jasełka i fajnie by było jakbym ją za aniołka przebrała. tiaaaaa, ciekawe gdzie ja to znajdę, bo zdolności manualnych, i wyobraźni u mnie ZERO. |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na all wpisz kostium aniołek, są jakieś. wybacz, że nie wklejam, ale nadal nie umiem obsłużyć kompa ![]() Edytowane przez wersta Czas edycji: 2011-01-04 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w tym mies. maja jakis teatrzyk i dzien babci i dziadka Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2011-01-04 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
hello
ale fajne to zaćmienie, akurat chmury lekko naszły i dało się to obejrzeć gołym okiem czyli mam rozumieć, że nikt wirtualnie zdjęć nie wywołuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() TZ ma zapalenie oskrzeli, ja wyszlam z anginy, Piotrek jeszcze smarka. Sie okazalo ze to wsjo od neigo zlapalismy, tylko ze maly cwaniak ma tylko katar, a nas bakcyl rozgromil ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Ania, ja wywoluje tutaj. Bo mi sie oplaca z racji tego ze zawsze duze ilosci cisne na serwer www.vertis.pl
#1285 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dziekuje za te 2 linki, ktore tu wkleilyscie, uspokoilo mnie to troche.
Poczekam troche, zeby zobaczyc jak sie to rozwinie i jak by bylo coraz gorzej to pojde z nim do pediatry. Teraz na wiecej nie mam czasu, (jak zwykle,.....)ale wroce potem. ![]() Dziekuje, na was zawsze mozna liczyc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Witam się
u mnie nie ma karnych miejsc tzn starsi jak mi wejdą za skórę to idą klęczeć do kąta a Karolek nieraz klęka obok nich i ma radochę a tak poza tym u mnie dzień jak co dzień ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- jowiszku strój aniołka możesz też wypożyczyć z wypożyczalni ja tak w zeszłym roku zrobiłam do syna poszukałam na necie gdzie jest najbliżej i tam pojechaliśmy, wybrał sobie co chciał a ja miałam problem z głowy płaciłam 25 zł. ale teraz jak gdzieś się ogłaszają to biorą 30 zł. Ale najładniejsze i najbardziej oceniane stroje na zabawach są własnoręcznie zrobione Ja zawsze robiłam //ale już mi brakuje pomysłów / |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to musi komicznie wygladac ![]()
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
te jasełka sobie chyba odpuszczę. bo to dla rodziców po godzinie 16. a ja odbierać ją będę po drzemce najpóźniej o 15 (od poniedziałku już ją na spanie będę zostawiać)
dziś zjadła tam obiad, byłam zadziwiona ![]() ![]() jestem tylko ciekawa kiedy się zmobilizuję i zacznę ją zaprowadzać już na śniadania a nie na 9tą. obudzić ją o 8 to jest problem więc jeszcze godzinę wcześniej tym bardziej mi się nie chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
Helou
![]() Kasiunia, to widzę, że nasze dziewczyny mają podobny etap ![]() ![]() ![]() ![]() Poulette, pierwsze jak przeczytałam o jąkającym się Gino to pomyślałam o jąkaniu fizjologicznym ![]() ![]() ![]() Aniu, ja ostetnio też zamawiałam zdjęcia w Vertisie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
jowiszku ja bym na twoim miejscu poszła na te jasełka
dla dzieci takie występy są bardzo ważne, nawet wtedy gdy nie mają żadnej roli, ale sam fakt że może się przebrać i pokazać to już coś. A występy takich maluchów są tak słodkie że warto iść i czas bardzo szybko leci a dzieci przez takie występy też się bardzie ze sobą zżywają a ten jeden dzień przecież może zostać godzinkę dłużej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.