|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
dobrze że wymieliłyśmy się tymi numerami, bo wiemy przynajmniej co u Eirene. Trzymaj się ciepło kochana
a z takich pozytywnych wieści to przyszły do mnie ciuszki dla Julci - ostatnie jakie kupiłam |
|
|
|
#1262 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Wtajemniczenie
|
Włąśnie rozmawiałam z szefem i wziełam sobie urlop na piątek,żeby odpocząc i poleżeć.Mam nadzieję,że bóle nie wrócą
![]() Blackangel widze,że zajmujesz sie fotografią Ja waśnie mam zamiar kupić nowy aparat po Nowym Roku To poszaleje ze zdjęciami jeszcze zanim Mała pojawi się naświecie,a później ona będzie moją główną modelką Już mi jej żal
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na szczęście jak poleżę trochę to przechodzi, współczuję, że spać Ci nie daje ta rwa
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
witam, najważniejsze że Eirine się zgłosiła na ip i jest teraz pod opiekę.
ja jestem na zwolnieniu od 2 miesiaca, a wypłatę dostaję zawsze równo z całą przychodnią. zależy to od tego ile osób zatrudnia firma, jeśli powyżej 20 to płaci ci Twój szef i o tyl e mniej potem do zusu oddaje. natomiast jak jest to nie duża firma,i mało osób zatrudnia to wtedy płatności przejmuje zus. mam nadzieje że nie zamotałam za bardzo
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Coralady, dobrze że dziś już lepiej Castia, aha, właśnie nie wiedziałam na co jest Aspargin jak dziewczyny pisały. Oby w takim razie skurcze się nie pojawiały Jok3r, to szwagierka miała szczęście że w szpitalu mogła dostać laktator. W moim są, owszem, ale musisz mieć własne końcówki z którymi jest problem. Ja nie zdołałam pożyczyć przez te kilka dni pobytu i siedziałam płacząc nad pieluchą. Nie życzę nikomu...Dlatego lepiej mieć jednak własny laktator, ręcznie nie każdemu idzie odciąganie a jak pytałam położne to udzielały mi sprzecznych rad Teraz w razie czego dałabym sobie już radę i bez ale i tak zamierzam się zaopatrzyć wcześniej. Wanilia, my podczas upałów ubieraliśmy Aleksa w rampersy albo koszulki i spodenki, generalnie lepiej zakładać luźniejsze i przewiewne ciuszki. Body są blisko przy ciele, chyba żeby zakładać większe bo inaczej mogłyby odparzyć. W wózku leżał przykryty pieluszką i wyciągałam go też z pieluchą, żeby osłonić przed słońcem. Czapeczki nigdy nie zakładaliśmy żeby się nie przegrzał, ale zawsze był w cieniu, nie wystawiałam go na pełne słońce. Eirene, dobrze że pojechałaś do szpitala, trzymam kciuki żeby skurcze przeszły Niutka, dzięki za rady, w takim razie szukam mini electrica Iwa00, szkoda że płeć niepewna, ja tam wolałabym wiedzieć, może jednak wybierz się prywatnie? Monika, współczuję bóli, oby gin pomógł |
|
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się chciałam pochwalić,że szczęściara ze mnie
Znowu dostałam reklamówę ciuszków dla Małej.Normalnie nic nie musze kupować,a nawet mam tych najmniejszych rzeczy za dużo,więc chyba z córeczką kuzynki (straszą o 5 tyg) się podzielę,bo Mała tego wszystkiego nie zdąży założyć.To tylko część nowej reklamówy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-12-08 o 12:20 |
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja w firmie mam wypłatę 15 każdego miesiąca a co do zwolnienia to mnie ksiegowa powiedziałam tak zeby kazde L4 przyniesc do niej natychmiast po opieczętowaniu przez pracodawcę (bo mamy zewnetrzna ksiegowosc) i ona od razu wysyła do zusu bo to skraca czas czekania na kasę a i ze mam za pierwszym razem nappisac pismo z numerem konta i sie podpisac o druczku nic nie mowiła....
|
|
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze że Eirene się odezwała i pojechała jednak do tego szpitala. Pozdrów ją Jokr od nas i uściskaj w smsie
Coralady dobrze że u ciebie bóle minęły, a ubranka śliczne |
|
|
|
#1270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a nie chcę chodzić tak cały czas i płacić za samo usg. ja tam jakoś nie bardzo mam ciśnienie na poznanie płci. niespodzianki też są fajne a zawsze po porodzie mogę wysłać siostrę po zakup różowych ciuszków bo ona wie co lubię
|
|
#1271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no piękne ciuszki
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kase przyniosl listonosz, niby zawiozłam nr konta, mam nadzieje, ze nastepne chorobowe dostane na konto.... |
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jej dali Kaprogest , bo ja dostawałam w szpitalu w zastrzykach i to baaaardzo boli.
|
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a ja do dzis nic.... dlatego sie zastanawiam jako oni to przelewają cora szczesciara z ciebie: ja niestety wszystko kupuje sama...
|
|
|
#1275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdyby któraś z Was miała ochotę, link do dwóch odcinków serialu o wychowaniu niemowląt: na podstawie trzech głównych metod. Obejrzałam pierwszy odcinek - ciekawe
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
prunelle jestes
![]() ty me pytałas jak rozróżniam czkawke od kopniaków no to tak czkawka to takie szybkie podskoki brzucha, w identycznym czasie kilka takich szybkich podskoków i zauważyłam ze czkawke ma po moim jedzeniu najczesciej słodkiego bo po słodkim mała chetniej pomoc zajada a kopniaki to takie uderzenia , w róznych miejscach brzucha albo takie przeciągniecia nogą lub inna nie wiadomo ktorą czescią ciala to widac jak mi sie pod skórą przesuwa ![]() ale to tylko moje odczucia
|
|
#1277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za wyjaśnienia, to teraz będę uważniej obserwować
|
|
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
No u mnie mały ma czkawkę codziennie i wiem, że jest główką do dołu i właśnie w dole brzucha czuję takie puknięcia co sekundę mniej więcej, czasami czkawka trwa u małego kilka minut
I ma ją coraz częściej. Wczoraj po śledziku
|
|
|
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
a to to jest czkawka
upiekłam szarlotkę - pyyyyychaaaaaaa
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noooo za szybko jadł te sledziki
|
|
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
Moje malenstwo tez glowka w dol ulozone i tez w okolicy pepka czuje jak ma czkawke a ze lozysko(chyba)na scianie przedniej to te kopniaczki az takie mocne nie sa choc jak nie raz kopnie to az sie zdziwie ze ma tyle sily ;D ale to bardzo sporadycznie moj Tż raz na samym poczatku poczul ruchy jak polozyl reke a teraz nie ma szanas bo jak tylko polozy to Olka cisza a mi sie wtedy smiac chce i mowie mu ze obcego wyczuwa heh to on sie denerwuje ze przeciez tatus to nie obcy a ja a skad ona moze wiedziec ktos Ty ?i tak sie przekomarzamy hi
![]() jezeli chodzi o ciuszki to ja tez musze kupowac wszystko sama bo nikogo nie mam zeby mial teraz male dziecko a jak 2 lata temu dostalam pelno ciuszkow dla dziewczynki to kolezance oddalam bylo tego z 4 reklamowki wszystko po 1 dziecku ale wtedy to ja jeszcze o 2 nie myslalam heh a teraz by sie przydaly
|
|
|
|
#1282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny, to jest tak, że musicie zaufac swojej intuicji, po prostu jesli czujecie, ze cos jest naprawde nie tak, ze niepokój rosnie z godziny na godzine, to zawsze jedźcie, najwyżej okaże sie, że niepotrzebnie, lepiej tak, niz na odwrót
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#1283 |
|
Rozeznanie
|
Eirene trzymaj się cieplutko
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj sie smieje ze słucha tatusia i jest grzeczka wiec mu mowie super to bedziesz wstawal w nocy i usypiał oczywiscie czasem czuje ale nie tak czesto jak by chciał
|
|
|
#1285 |
|
Raczkowanie
|
Eirene trzymam kciuki za Ciebie ,wracaj szybko do nas. |
|
|
|
#1286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eirene, trzymaj sie cieplutko
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#1287 |
|
Rozeznanie
|
Biedna Eirene, mam nadzieje, ze ja szybko wypuszcza ze szpitala i bedzie na pewno wszystko dobrze
trzeba myslec pozytywnie...Ja jeszcze nie rozrozniam czkawek od kopniaczkow...czuje ruchy, ale brzucho mi sie nie rusza..pewnie przez lozysko, bo jest na przedniej scianie brzucha. Coralady siesze sie ze z Toba wszystko dobrze |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
najpierw nie umiałam spać, bo myślałam jak tam dziewczyny które się źle czują, a teraz oczy mi się zamykają
|
|
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
ja też mam na przedniej ścianie brzucha łożysko, ale wczoraj tż się zawziął jak widział ze jest fala kopniaków iobserwował brzuch. i się udało
potem nawet dostał kilka jak położył rękę ale się ucieszył.natomiast kilka chwil póżniej zadzwoniła do mnie koleżanka i o coś tam pytała odnośnie ciąży i dziecka. a tż się poczuł obrażony bo wszycy mnie traktują jak by to było tylko moje dziecko, a nikt się z jego zdaniem nie liczy. mówie wam przez chwile się wkurzyłam, ale jak sobie pomyślę to angażuję go we wszystko żeby się nie poczuł pominięty, bo troszkę czytałam o tym, a to jednak prawda że facet też jest w ciaży ![]() dziewczyny a macie też tak że o określonych porach dnia dzidzia kopie, no bo wiadomo że nie ciągle, bo ja mam 4-5 razy dziennie takie dłuższe serie. no i czasem dwa pod rząd i koniec.
|
#1290 |
|
Raczkowanie
|
O wlasnie wikakika ja mam tez lozysko na przedniej scianie tylko nie bylam pewna czy dobrze pisze
????Ale wlasnie tak lekarz powiedzial po ostatnim usg dlatego ruchy czuje sie slabsze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.

Ja waśnie mam zamiar kupić nowy aparat po Nowym Roku
To poszaleje ze zdjęciami jeszcze zanim Mała pojawi się naświecie,a później ona będzie moją główną modelką
na szczęście jak poleżę trochę to przechodzi, współczuję, że spać Ci nie daje ta rwa
Teraz w razie czego dałabym sobie już radę i bez ale i tak zamierzam się zaopatrzyć wcześniej.
Znowu dostałam reklamówę ciuszków dla Małej.Normalnie nic nie musze kupować,a nawet mam tych najmniejszych rzeczy za dużo,więc chyba z córeczką kuzynki (straszą o 5 tyg) się podzielę,bo Mała tego wszystkiego nie zdąży założyć.

I ma ją coraz częściej. Wczoraj po śledziku