Slimex 15 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 09:11   #1261
Margaritte
Raczkowanie

Dot.: Slimex 15

Marika39 - a ćwiczysz coś czasami ?

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Znalezione w sieci:

Dlaczego waga nie spada?

Podczas odchudzania, zdarza się, że waga przestaje spadać. Wynika to z następujących przemian, które zachodzą w organizmie podczas diety:

1. Lekki spadek wagi. Przy ograniczeniu pokarmu i spożywaniu większej ilości warzyw, przyspieszających perystaltykę jelit, przewód pokarmowy jest prawie pusty, co natychmiast odzwierciedla waga.
2. Waga nie zmienia się. Stosujesz dietę ale masa ciała nie zmienia się. W tym czasie organizm chroni jeszcze zmagazynowany tłuszcz.
3. Lekki spadek wagi. Organizm rozpoczął czerpać zapasy z tkanki tłuszczowej.
4. Waga znów się nie zmienia. Uruchomienie mechanizmów obronnych organizmu. Oszczędne spalanie energii.
5. Nagły spadek wagi. Organizm przystosował się do nowych warunków czerpiąc energię z zapasów.
6. Waga nie zmienia. Organizm przestawia się na jeszcze oszczędniejsze gospodarowanie energią.
7. Waga stoi w miejscu. Przyzwyczajanie organizmu do aktualnej wagi.
8. Nagły spadek wagi. Organizm korzysta jednak ze zgromadzonej energii w tkance tłuszczowej.
9. Waga nie zmienia się. Organizm przyzwyczaił się do nowej wagi. Zaakceptował zmniejszone zapasy energii.

Z tego co się orientuję, czasami Nasze ciało kocha taką wagę jaka jest obecnie i ciężko coś z tym zrobić.
Przyczyną może być również Tarczyca, zaburzenia hormonalne

Ale to wszystko wiecie ....
Stary 2012-06-09, 09:31   #1262
marika39
BAN stały

GG do marika39 Send a message via Skype™ to marika39

ćwiczę i uważam , że mój organizm już osiągnął odpowiednią wage dla siebie ,i jest mu tak dobrze, juz pisałam o tym wcześniej. A to dlaczego waga nie spada. Podałam przykład zatrzymania spadku wagi po stosowaniu tabletek we wczesniejszych fazach odchudzania, a teraz mojemu ciałku chyba wystarczy , żeby miec tyle co przed przytyciem zostało mi 5 kg , i wcale nie czuje sie z tym co teraz źle, ponieważ poprzednia waga przed trafieniem do szpitala była stanowczo za niska, wyglądałam jak anorektyczka, wielu ludzi twierdziło , że bardzo źle wyglądałam i ja to wiem , więc teraz nie jest źle, ale wiadomo że zawsze lepiej na - niż na+ w naszym przypadku

A moje ciałko jest ok, ja je akceptuje i mój organizm też, a moja wypowiedź bardziej była z naciskiem wczesniejszego stosowania leków

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

dodam , że jestem wysoka więc te 4-5 kg jest rozłożone równomiernie tyłeczek zgrabny , biuścik został, brzuch sie wciągnął- nigdy nie miałam z tym problemu , nogi tez juz ok, tylko za szczupła buzia-odwieczny mankament przy odchudzaniu

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

sorry ze tak na raty, ale chyba skleroza mnie dopada

z tarczyca wszystko oki pisałam że robiłam w zeszłym tyg. komplet badań specjalnie pod kątem odchudzania, diety , czy przypadkiem nie przesadziłam z oszczędzaniem na pożywieniu i czy tabl. nie odbiły sie niekorzystnie!!! jedyny niedobór to potas, ale to normalne bo przy lekach moczopędnych się wypłukuje!!! tarczyca - git- jestem zdrowa jak !!! , radze każdej dziewczynie zrobić komplet badań przy tych tabl.
marika39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 23:01   #1263
Margaritte
Raczkowanie

Marika powiedz co zrobiłaś, że ten brzuch się wciągnął ??? Bo ja wyglądam masakrycznie. Do porodu szłam w spodniach rozmiar UK18 dzisiaj już noszę 12 , tyle co przed zajściem. Ale z tego co widzę że i 12 zaczyna być luźna. Ale co z tego jak nad tymi spodniami zwisa brzucho i to ogromne. Wyglądam jak debi....l i już nie mam pomysłów na ten brzuch. Co do badań. Tylko jak będę w PL od razu lecę na badania. Już przed braniem chciałam je zrobić ale kurna tutaj to trzeba umierać żeby Cię na jakieś skierowali. A szczerze mówiąc trochę się obawiam Tarczycy - moja szyja dziwnie wygląda ....
Stary 2012-06-10, 00:09   #1264
biedronka551
Raczkowanie

marika39-hej, nie reagujcie w ten sposób , opowiedziałam na pytanie dziewczyn nowych, które chcą cos brać a nie wiedza dokładnie co to jest . Wiem , ze wszyscy wiedzą co z czym się je, ale widać nie każdy. Ale prawda jest taka jaka jest, wiele osób mysli ze to leki legalne które produkowane są...........zresztą po co pisać to co juz wiemy. My wiemy!!!!

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ----------
kurcze dziewczyno źle mnie zrozumiałaś,ja napewno nie miałam złych intencji,nie atakowałam Cię i jesli Cię uraziłam to wybacz.
biedronka551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 02:55   #1265
marika39
BAN stały

Cytat:
Napisane przez biedronka551 Pokaż wiadomość
marika39-hej, nie reagujcie w ten sposób , opowiedziałam na pytanie dziewczyn nowych, które chcą cos brać a nie wiedza dokładnie co to jest . Wiem , ze wszyscy wiedzą co z czym się je, ale widać nie każdy. Ale prawda jest taka jaka jest, wiele osób mysli ze to leki legalne które produkowane są...........zresztą po co pisać to co juz wiemy. My wiemy!!!!

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ----------
kurcze dziewczyno źle mnie zrozumiałaś,ja napewno nie miałam złych intencji,nie atakowałam Cię i jesli Cię uraziłam to wybacz.
HEJ , JA NAWET NIE ODEBRAŁAM TEGO JAKO ATAK skąd taki pomysł. Zapytałas wiec napisałam swoje zdanie dlaczego tak myśle i nie ma problemu To Ty mnie źle odebrałaś wszystko jest ok.
Wiem , że myslimy tak jak chcemy!!! i o to chodzi NIE URAZIŁAS MNIE i skąd taki pomysł- nie wiem

---------- Dopisano o 02:55 ---------- Poprzedni post napisano o 02:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Margaritte Pokaż wiadomość
Marika powiedz co zrobiłaś, że ten brzuch się wciągnął ??? Bo ja wyglądam masakrycznie. Do porodu szłam w spodniach rozmiar UK18 dzisiaj już noszę 12 , tyle co przed zajściem. Ale z tego co widzę że i 12 zaczyna być luźna. Ale co z tego jak nad tymi spodniami zwisa brzucho i to ogromne. Wyglądam jak debi....l i już nie mam pomysłów na ten brzuch. Co do badań. Tylko jak będę w PL od razu lecę na badania. Już przed braniem chciałam je zrobić ale kurna tutaj to trzeba umierać żeby Cię na jakieś skierowali. A szczerze mówiąc trochę się obawiam Tarczycy - moja szyja dziwnie wygląda ....
hejka, no cóż , prócz ćwiczeń nie mam idealnego rozwiązania , jeśli z natury nie masz skóry rozciągliwej, która po porodzie samoistnie potrafi się obkurczyć, to niewiele mogę pomóc. Jedynie co robiłam po porodzie to nosiłam majtki obciskające- i to mocno , po to aby brzuch był wciągnięty, a nie luźno wisiała skóra,( co później ma przełożenie na wymodelowanie brzucha) to pomaga i widać dalo efekt. Nie wiem jak działa na was sibutramina, ale kiedyś swojego czasu , jak brałam po rzuceniu palenia ( miałam 20 kg do zrzucenia) i o dziwo , tak pięknie schudłam , że brzucha nie miałam, sama byłam zdziwiona, bo nie wiedziałam ze tak meridia wymodeluje mi sylwetkę
I teraz też nie miałam problemu. Więc wydaje mi się że prócz ćwiczeń również dużą wagę odgrywa elastyczność skóry.
Ale widać, że ładnie chudniesz więc ćwiczenia mogą zniwelować problem
Szkoda, że badań nie robiłaś, dobrze mieć porównanie , przed i w trakcie lub po tabletkach. Ja też będąc u lekarza , nie jeden mi powiedział a raczej zapytał czy nie mam problemów z tarczycą byłam zdziwiona , bo nigdy nie miałam. Ponoc wydaje się tak jak bym mogła mieć, ja nie widzę nic, poza tym za każdym razem wychodzą wyniki ok

Trzymam kciuki i myśl coś, żeby z brzuszkiem zrobić porządek
Stary 2012-06-10, 09:33   #1266
marika39
BAN stały

dodam jeszcze iż to , że nie mam wielkiego problemu , nie oznacza , że brzuch przylega mi do kręgosłupa jest ok i co mogę jeszcze poradzić, co zniweluje troszkę problem chodzenie z wciągniętym brzuchem , sylwetka wyciągnięta do góry - optycznie zmniejszy problem , ale nic tak nie da efektu jak ćwiczenia . Jeśli nie w domu( co ja często robiłam, wieczorem leżąc już w łóżku ) to na siłownie , o albo hula hop bardzo dobre jest na rzeźbę talii i brzucha. A jeśli chodzi o tarczyce , skoro chudniesz , nie wydaje mi się, żeby był problem tego typu miejmy nadzieję i trzymam kciuki
Stary 2012-06-10, 10:19   #1267
magdak2306
Przyczajenie

GG do magdak2306

Cześć Dziewczyny!
Nie miałam okazji zjawić się tutaj w ciągu tygodnia.
Dzisiaj rano przed 10 tabl. stanęłam na wadze i jest 73.9kg , a na początku było 75.8kg. Pewnie to tylko woda na początku ze mnie schodzi.
Czuje się troszkę osłabiona i nawet czasami senna... i tak jak na początku byłam pełna energii i nawet byłam na fitnesach, to przez ostatnie dwa dni czuje, że boli mnie całe ciało
A tak jak czytałam Wasze opinie i nie powinno tak być.
magdak2306 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-10, 10:30   #1268
marika39
BAN stały

hej , na poczatek gratulacje ładny wynik

Jesli chodzi o osłabienie , to nie przejmuj sie tym , dlatego , że na początku tak jest, po 2 tyg powinno minąc, i bedziesz się czuła lepiej . Zanim organizm sie oswoi z brakiem normalnego jedzenia , czuje sie bardziej słaby i efekt masz taki , że wszystko boli i czujesz się bez sił. Zreszta mówisz ze czytałaś posty, więc powinnaś wiedzieć, że wszystkie przechodziłyśmy spadek energii i osłabienie . więc głowa do góry

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

i jeszcze raz ja

chciałam was przeprosić, jesli kogoś uraziłam swoim zdaniem odnośnie proszków oraz błędnie skopiowanego tekstu. Nie z mojej winy , widocznie specjalnie był sformułowany błędnie, na co nie do końca zwróciłam uwagę pochylam się nad swoim błędem

A poza tym chyba dopadło teraz mnie , mam chandrę?!!!= sama nie wiem , weekend długi wszystkie koleżanki uciekły, pojawiła sie tylko Małgosia!- wnioskuje po nicku , że tak ma na imię.

Na moje wiadomości nie dostaje odp. i to mnie martwi bo jestem w kropce

no ale nie ważne , dajcie znac jak u was z kg, bo u mnie bez zmian , bo nie mam czym sie wspomagać
Stary 2012-06-10, 11:08   #1269
Margaritte
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marika39 Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki i myśl coś, żeby z brzuszkiem zrobić porządek

Kurde no myślę i myślę. Na razie pozostają mi ćwiczenia i różne "cudowne" balsamy preferuje akurat Dax. No i zobaczymy. Siłka odpada - kiedyś była siłka i basen, a teraz nie mam czasu więc pozostaje zdanie się na siebie w domu .
Jestem pełna mobilizacji bo pod koniec lipca w końcu jadę do PL i super by była jak by wszystkim opadła szczena jaka laska z mamuśki się zrobiła

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez magdak2306 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Nie miałam okazji zjawić się tutaj w ciągu tygodnia.
Dzisiaj rano przed 10 tabl. stanęłam na wadze i jest 73.9kg , a na początku było 75.8kg. Pewnie to tylko woda na początku ze mnie schodzi.
Czuje się troszkę osłabiona i nawet czasami senna... i tak jak na początku byłam pełna energii i nawet byłam na fitnesach, to przez ostatnie dwa dni czuje, że boli mnie całe ciało
A tak jak czytałam Wasze opinie i nie powinno tak być.

Ja również gratuluję i trzymam kciuki za dalsze postępy Jesteśmy praktycznie na tym samym etapie . A tak jak Marika pisała ... to osłabienie jest i będzie jakiś czas .... "Mam tak samo jak Ty ..."

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:

A poza tym chyba dopadło teraz mnie , mam chandrę?!!!=

Na moje wiadomości nie dostaje odp. i to mnie martwi bo jestem w kropce
Polecam domowe SPA albo dobrą książkę
A dlaczego Ty jeszcze chcesz coś brać skoro Twoja waga jest już dostatecznie zadowalająca ? Przecież te parę kg samo zejdzie przy Twoim trybie życia Głowa do góry nie musimy być do końca skazane na branie
Stary 2012-06-10, 11:22   #1270
marika39
BAN stały

nie ukrywam , że 2-3 by sie zdało dla samego lepszego samopoczucia, jak na razie zero.Ale jakoś dam rade musze - nie po to tyle się nacierpiałam i namęczyłam żeby to zaprzepaścić

Tobie został ponad miesiąc więc 6-7 kg powinno jeszcze spaść, więc koleżanki na pewno zdziwko walną jak zobaczą laseczkę

nie masz zamiaru do Polski wracać? mogę mieć pytanko? na PW napiszę jeśli pozwolisz

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Przecież te parę kg samo zejdzie przy Twoim trybie życia Głowa do góry nie musimy być do końca skazane na branie

bardziej mi chodziło o przygotowanie się do życia bez tabl. nie chcialam rzucać z dnia na dzień i to op. brać co 2-3 dzień żeby powoli odstawiać lek , a nie drastycznie z dnia na dzień. A waga jak juz nie spadnie to specjalnie płakać nie będe ale jak bedzie to będzie git - jak kobieta

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

A SPA - juz mam na głowie
Stary 2012-06-10, 13:46   #1271
Margaritte
Raczkowanie

Cytat:

nie masz zamiaru do Polski wracać? mogę mieć pytanko? na PW napiszę jeśli pozwolisz
Oj chcielibyśmy i to jak bardzo. Tęskni się za wszystkimi. Jeszcze do tego córka rośnie, każdego dnia co innego a dziadki przy dużym szczęściu mogą jedynie dwa razy do roku ją zobaczyć. No razie niestety możemy tylko mieć w dalekich planach powrót.

No ja czekam na tą wiadomość pytaj o co tylko chcesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-10, 21:06   #1272
ika55511
Przyczajenie

Witam Was dziewczyny!
Jestem tu nowa.Od dluzszego czasu zastanawialam sie nad braniem tabletek i przeczytalam watek od deski do deski. Moje problemy z waga zaczely sie jakies 3 lata temu a teraz doszla praca siedzaca i kochany szefuncio ktory uwielbia nas rozpieszczac slodyczami. Mam 163cm i 74 kg. Nogi i pupa sa ok ( choc mogloby byc lepiej), natomiast problemem jest brzuch, te wstretne zwalki tluszczu na plecach i ramiona jak u atlety. Na stale mieszkam w uk a w sierpniu chcialabym sie wybrac do Polski.Marze o tym zeby pokazac sie wszystkim w "nowej" figurze.
Zamowilam dzisiaj sibutril i zrobilam "zdrowe" zakupy. Chodze tez na silownie a od jutra zaczynam bardziej intensywny trening. Zawsze bylam najwieksza sposrod moich filigranowych kolezanek i nigdy nie wierzylam ze moze sie to zmienic. teraz wierze w siebie, musi sie udac, bo jak nie teraz to nigdy!

Gratuluje Wam wszystkim wynikow i prosze o wsparcie. Jak tylko dostane przesylke to bede informowac o postepach ( mam nadzieje ze jakies beda)
Buziaki
ika55511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 21:23   #1273
nowa80
Przyczajenie

Hej dziewczyny mam pytanko co jest skuteczniejsze slimex czy sibu ?wiem ze pewnie na kazda inaczej lek działa ale moze jakas wiekszosc jest za ktoryms bo szczerze to nie mam pojecia wolałabym zamiennik zelixy bo kiedys ja brałam ale nie wiem ktory to jest. W sierpniu ide na wesele i fajnie byłoby wygladac super a mam mnostwo kg do zrzucenia Sama juz nie wiem co robic troche sie boje wziąźć tabletkę a z drugiej strony te kg w nadmiarze strasznie mi przeszkadzają poradźcie coś wiem że z nowymi to tak niechętnie się gada ale może któraś też miała takie dylematy
nowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 21:41   #1274
marika39
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nowa80 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam pytanko co jest skuteczniejsze slimex czy sibu ?wiem ze pewnie na kazda inaczej lek działa ale moze jakas wiekszosc jest za ktoryms bo szczerze to nie mam pojecia wolałabym zamiennik zelixy bo kiedys ja brałam ale nie wiem ktory to jest. W sierpniu ide na wesele i fajnie byłoby wygladac super a mam mnostwo kg do zrzucenia Sama juz nie wiem co robic troche sie boje wziąźć tabletkę a z drugiej strony te kg w nadmiarze strasznie mi przeszkadzają poradźcie coś wiem że z nowymi to tak niechętnie się gada ale może któraś też miała takie dylematy

hej witaj co za głupoty wypisujesz

ze z nowymi niechętnie się gada nie na tym wątku zapamietaj. Gdzie indziej może obcesowo przyjmuja u nas wszyscy mile widziani

sibum............... ...........x one wszystkie zamienniki
Stary 2012-06-10, 23:13   #1275
biedronka551
Raczkowanie

hej,podzielę się z Wami moimi ostatnimi odczuciami co do sibu...
w czwartek miałam wyjad z dziećmi wiec nie brałam go bo sie bałam ze bede miała jakies zawroty albo inne historie ze wzrokiem i kurcze gorzej sie czułam niż na tabsach,strasznie sie pociłam,serce waliło jak oszalałe i jakoś tak dziwnie mi było.w piatek juz normalnie po śniadanku tabletka i dzień był super,żadnych dolegliwości.Sobota też ok,ale dostałam okres a dzisiaj jest strasznie.Ból głowy jest nie do wytrzymania,ciśnienie 170/95 dobrze ze mama ma leki na nadciśnienie to dała mi jedną tabletke i trochę sie uspokoiło wszystko ale nie jest tak jak było.oczywiście oprócz czwartu codziennie łykałam sibu..

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

jeszcze coś zauważyłam,jeżeli chodzi o jedzenie-nie mam ochoty na nic poza serkami typu danio i owocami i tak mam od początku brania sibu..
dziwne bo wy piszecie ze was odrzuca od słodyczy a u mnie niestety jest odwrotnie
Stary 2012-06-11, 07:36   #1276
marika39
BAN stały

Witaj, coż można powiedzieć, nie wydaje mi się, żeby to był powód tego , że nie zazyłaś tabl. Raczej postawiłabym na to , że przyszła @ i ogólnie połączona z pogodą jaka teraz jest za oknem . Sobota i niedziela były burzowe, cienienie w ten weekend skakało i podejrzewam , że połączenie tych 2 rzeczy dało efekt wysokiego ciśnienia. Zawsze na początku tak się reaguje, ja mimo ze biorę długo to w zeszłym tyg zwijałam się z bólu głowy , pogoda nie służy i w połączeniu z tabl. ciśnienie się bardzo może podnieść, a doszła u Ciebie jeszcze @, więc dobrze że miałaś tabl. na obniżenie . Przy takim samopoczuciu jest wrażenie jak byśmy dygotały, nie mogły uspokoić ciała jesteśmy roztrzęsiono , serce wali jak oszalałe i do tego ból głowy. Podejrzewam że póki pogoda się nie ustabilizuje i będą przejściowe burze i deszcze takie sytuacje mogą nas dopadać- nie każdego oczywiście- każdy indywidualnie reaguje! Po dłuższym stosowaniu powinno sie uspokoić!!!
Ja miałam taki napad 4 razy a ciśnienie największe ( już dokładnie nie pamiętam ) 163/110 i puls105 i myślałam ze nie przeżyje.

Nie martw sie , będzie dobrze, ważne żeby przejść przez te pierwsze tyg. jeśli to pomoże , nie jesteś sama powodzenia

---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

a co do jedzenia, nie sugeruj się tym co kto lubi , na co ma teraz ochotę. Kazdy jest inny i inne zapotrzebowania ma. Organizm nie działa tak jak wszystkie, skoro potrzebujesz to jedz serki , i bardzo dobrze robisz. Bo nabiał przy tych tabl. to bardzo dobra sprawa, przynajmniej ja przy nabiale chudne , a na co dzień nie jadam nabiału, nie przepadam. Także tu na plus i owoce również , ja kg mogę pochłaniać, a teraz korzystaj z truskawek( możesz jeść do woli), niedługo sie kończą , ale arbuzy, itp. bedzie sie pojawiało duzo nowalijek, oczywiście nie tylko to, bo waga się zatrzyma i nic z tego nie będzie!!!
Oczywiście ile osób tyle rad bedzie , ja piszę po swoich spostrzeżeniach

I ja muszę się dziewczynki pochwalić- od tak długiego czasu mam 0,5 kg mniej wreszcie

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ----------

biedronka
jeszcze coś zauważyłam,jeżeli chodzi o jedzenie-nie mam ochoty na nic poza serkami typu danio i owocami i tak mam od początku brania sibu..
dziwne bo wy piszecie ze was odrzuca od słodyczy a u mnie niestety jest odwrotnie

o jakich słodyczach piszesz? nie napisałaś nic , tylko serki i owoce. To że w tym słodkie się znajduje , nic nie szkodzi, wiele jest produktów tego typu i nie ma możliwości nie jedzenia niczego .Ja już dziewczyna pisałam , że jak miałam ochotę na słodkie, a wierz mi , że strasznie- co wcześniej nie jadałam słodyczy!!!- szłam do sklepu kupowałam wafla Grześka i zjadałam i tak miałam przez kilka dni , organizm potrzebuje różnych rzeczy , jak będzie brak upomni się o to!!! ja bym się nie martwiła , byleby nie przesadzać i nie objadać się , a chyba żadna z nas tego nie robi
więc z rozsądkiem , a mozna wszystko zjeść
Stary 2012-06-11, 08:32   #1277
cambelka
Przyczajenie

Czy kupowałyście u pani Izy na www.sibutril.com?
180 zł za slimex 15. Właśnie się zastanawiam.
Kiedyś brałam meridię, schudłam 12 kg w 2 mies. Teraz niestety znowu mam co zrzucać. Próbowałam hodię u pani Żanety, ale nie działa.
Czytałam Wasze wypowiedzi, że pod tą samą nazwą mnogą być sprzedawane specyfiki o różnym składzie. Czy pani Iza sprzedaje ten właściwy slimex?
cambelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 09:45   #1278
marika39
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cambelka Pokaż wiadomość
Czy kupowałyście u pani Izy na www.sibutril.com?
180 zł za slimex 15. Właśnie się zastanawiam.
Kiedyś brałam meridię, schudłam 12 kg w 2 mies. Teraz niestety znowu mam co zrzucać. Próbowałam hodię u pani Żanety, ale nie działa.
Czytałam Wasze wypowiedzi, że pod tą samą nazwą mnogą być sprzedawane specyfiki o różnym składzie. Czy pani Iza sprzedaje ten właściwy slimex?

a skąd my mamy wiedzieć, czy p. Iza sprzedaje właściwy? nikt tego nie wie tak samo jak ona sama!!!
nie wiem czy tu ktoś kupował od tej pani, na innym forum na pewno tak .

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5043043&start=60
Stary 2012-06-11, 10:04   #1279
nenkaEr
Raczkowanie

Cześć dziewczynki,a szczególnie witam Marikę i KamilkęTeraz pewnie mi się ostro oberwie ale musicie mi to wybaczyć,nie miałam ostatnio chęci by się tu wypowiadać..No bo co-miałam pisać jak to po 16 tabletce S..xu nie spadł mi ani jeden kilogram i że jestem okropnie tym rozczarowana??? Ehh,tak więc za jakiś czas spróbuję z AdikiemJakie będą efekty to zobaczymy,narazie jestem na etapie zamawiania.Wszystkim dziouszkom życzę więcej sukcesów z odchudzaniem
Jeszcze o jednym zapomniałam:jeśli któraś chętna to mogę odsprzedać 14 tabletek Sli...xu 15,jakby co to proszę o wiadomość na pw
Pozdrawiam

Edytowane przez nenkaEr
Czas edycji: 2012-06-11 o 10:05
nenkaEr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 10:12   #1280
cambelka
Przyczajenie

Marika39, a jednak pomogłaś
dzięki za link
Stary 2012-06-11, 10:53   #1281
marika39
BAN stały

Cytat:
Marika39, a jednak pomogłaś
dzięki za link

skoro pomogłam bardzo proszę , tu nie słyszałam zeby ktoś kupował chyba że cichoi siędzą koleżanki

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

nenkaErHejka
skoro nie działa na Ciebie, co jest dziwne, być może jesteś chora na tarczyce? badałaś się! najpierw zacznij od tego , to że nie miałaś i nie chorowałaś wcześniej nie znaczy , że teraz nie chorujesz. Jak będziesz miała wyniki wtedy zastanów się nad lekami. Przy tej chorobie żadne nie pomogą.
Stary 2012-06-11, 12:41   #1282
cambelka
Przyczajenie

kupiłam
za miesiąc powiem Wam czy działa to od pani Izy a u mnie będzie widać na pewno czy działa, bo mam co zrzucać
Stary 2012-06-11, 13:28   #1283
marika39
BAN stały

Cytat:
kupiłam
za miesiąc powiem Wam czy działa to od pani Izy a u mnie będzie widać na pewno czy działa, bo mam co zrzucać

u mnie też nadmiar kg i nie tylko u mnie , a dziewczyny pisałay co pisały!!
życze powodzenia
Stary 2012-06-11, 14:07   #1284
nenkaEr
Raczkowanie

Cytat:
skoro pomogłam bardzo proszę , tu nie słyszałam zeby ktoś kupował chyba że cichoi siędzą koleżanki

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

nenkaErHejka
skoro nie działa na Ciebie, co jest dziwne, być może jesteś chora na tarczyce? badałaś się! najpierw zacznij od tego , to że nie miałaś i nie chorowałaś wcześniej nie znaczy , że teraz nie chorujesz. Jak będziesz miała wyniki wtedy zastanów się nad lekami. Przy tej chorobie żadne nie pomogą.
No właśnie kiedyś zrobiłam po z..xie badania i wyszły tragiczne ale to z powodu właśnie stosowania tej z..xy.To ona strasznie zniekształciła wyniki.A teraz niedawno byłam przecież na Sli..xie i obawiam się że byłoby to samo.Czyli najlepiej by chyba było jakbym jakiś czas wstrzymała się z lekami i badaniami aż mój organizm zupełnie pozbędzie się Sl..xu..Tylko teraz pytanie:ile będę musiała czekać?To pewnie kwestia indywidualna..

Stary 2012-06-11, 15:24   #1285
marika39
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nenkaEr Pokaż wiadomość
No właśnie kiedyś zrobiłam po z..xie badania i wyszły tragiczne ale to z powodu właśnie stosowania tej z..xy.To ona strasznie zniekształciła wyniki.A teraz niedawno byłam przecież na Sli..xie i obawiam się że byłoby to samo.Czyli najlepiej by chyba było jakbym jakiś czas wstrzymała się z lekami i badaniami aż mój organizm zupełnie pozbędzie się Sl..xu..Tylko teraz pytanie:ile będę musiała czekać?To pewnie kwestia indywidualna..

dziwne , ja mialam sporo robionych badań , nie tylko morfologia , wątrobowe , hormony itc, itp i wszystko ok, więc nie rozumiem. Poza tym jak masz chorą tarczyce to nie ma znaczenia czy bierzesz sibutramine.
Stary 2012-06-11, 17:40   #1286
nowa80
Przyczajenie

Hejka
Własnie złozyłam zamówienie na sib.x zobaczymy co bedzie narazie czekam na maila zwrotnego ale nie moge sie juz doczekac bo mam mnostwo do zrzucenia a chciałabym do sierpnia jakies chociaz10 kg mam nadzieje ze mi sie uda najwazniejsze dostac paczke i czekac na działanie sibu .... jestem pełna obaw bo to co ja sie nasłuchałam co sie moze stac udary wylewy zakrzzepy i inne masakra niezle mi zryło głowe ale coz musze sie jakos pozbyc tego nadmiaru tłuszczu po zelixie a brałam ja 2 lata nic mi nie było wiec czemu teraz mialoby sie cos zdarzyc .Pesymistka ze mnie co ?
nowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:55   #1287
magdak2306
Przyczajenie

GG do magdak2306

Cytat:
Napisane przez nenkaEr

Cytat:
dziwne , ja mialam sporo robionych badań , nie tylko morfologia , wątrobowe , hormony itc, itp i wszystko ok, więc nie rozumiem. Poza tym jak masz chorą tarczyce to nie ma znaczenia czy bierzesz sibutramine.
Witam Dziewczyny!
Z tarczycą to jest tak, że przy niedoczynności lekami uzupełnia się poziom hormonu, przez co troszkę można przyspieszyć nasz metabolizm przy niedoczynności tarczycy.
Jeśli chodzi zaś o stosowanie i skuteczność Z...y i tym podobnych to mi kiedyś własnie ten lek przepisał endokrynolog i na mnie działała . Po skończeniu tamtej kuracji robiłam wszystkie badania, podobnie jak Marika teraz i wyniki były Bardzo Oki
Niestety ostatnio troszkę się zapuściłam i pozwoliłam na małe co nieco i teraz kolejna podobna kuracja. Jestem w połowie 2 tygodnia i tak jak pisałam kilka dni temu jakiś efekty już się pojawiają
Znalazłam w sobie siły i poszłam dzisiaj na fitnesik, przetrwałam całą godzinke i wypociłam się za wszystkie czasy!
Pozdrawiam i miłego wieczoru życze
magdak2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 22:32   #1288
nenkaEr
Raczkowanie

Dziękuje Wam kochane za rady i informacjeW czwartek zrobię sobie tsh prywatnie,bo nie mam czasu biegać po skierowanie.W związku z tym mam pytanie czy nie orientujecie się czy za jednym pobraniem krwi mogą mi zbadać odrazu tsh i te (chyba antyciała) ft3 i ft4?Bo strasznie nie znoszę pobierania krwi,a jak znam życie odrazu wyjdzie mi nie w normie samo tsh

Stary 2012-06-12, 00:08   #1289
biedronka551
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nenkaEr Pokaż wiadomość
Dziękuje Wam kochane za rady i informacjeW czwartek zrobię sobie tsh prywatnie,bo nie mam czasu biegać po skierowanie.W związku z tym mam pytanie czy nie orientujecie się czy za jednym pobraniem krwi mogą mi zbadać odrazu tsh i te (chyba antyciała) ft3 i ft4?Bo strasznie nie znoszę pobierania krwi,a jak znam życie odrazu wyjdzie mi nie w normie samo tsh
pewnie ze wystarczy jedno pobranie krwi-przynajmniej w moim przypadku tak było.

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

coś słabo mi idzie to odchudzanie dziewczyny,efekty są mizerne.mało jem,trochę ćwicze i jak po trzech tygodniach na sibu.. to jest niespecjalnie.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

szkoda ze nikogo nie ma o tej porze na forum,chętnie bym sobie pogadała.
Stary 2012-06-12, 06:32   #1290
marika39
BAN stały

Cytat:
Napisane przez biedronka551 Pokaż wiadomość
pewnie ze wystarczy jedno pobranie krwi-przynajmniej w moim przypadku tak było.

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

coś słabo mi idzie to odchudzanie dziewczyny,efekty są mizerne.mało jem,trochę ćwicze i jak po trzech tygodniach na sibu.. to jest niespecjalnie.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

szkoda ze nikogo nie ma o tej porze na forum,chętnie bym sobie pogadała.

Witaj nocny marku

ile spadło w sumie? może nie jest tak źle , piszesz że mało jesz i troche ćwiczysz więc efekty powinny być

Wcześniej koleżanka pewnie nie ma czasu? bywać na forum?

u mnie ok na wage nie wchodziłam , bo robiłam to wczoraj , sama jestem ciekawa czy cos wkońcu drgnie , czekam cały czas na przesyłke !!! i mam wielką nadzieję że dziś lub w tygodniu ja otrzymam

pozdrawiam

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ----------

Cytat:
Napisane przez magdak2306 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny!
Z tarczycą to jest tak, że przy niedoczynności lekami uzupełnia się poziom hormonu, przez co troszkę można przyspieszyć nasz metabolizm przy niedoczynności tarczycy.
Jeśli chodzi zaś o stosowanie i skuteczność Z...y i tym podobnych to mi kiedyś własnie ten lek przepisał endokrynolog i na mnie działała . Po skończeniu tamtej kuracji robiłam wszystkie badania, podobnie jak Marika teraz i wyniki były Bardzo Oki
Niestety ostatnio troszkę się zapuściłam i pozwoliłam na małe co nieco i teraz kolejna podobna kuracja. Jestem w połowie 2 tygodnia i tak jak pisałam kilka dni temu jakiś efekty już się pojawiają
Znalazłam w sobie siły i poszłam dzisiaj na fitnesik, przetrwałam całą godzinke i wypociłam się za wszystkie czasy!
Pozdrawiam i miłego wieczoru życze

WITAJ , wiec widać, że co osoba to inne zdanie.

Były na forum 2 koleżanki , na które niestety nie działała sibutramina , adipex, itp. Próbowałay wielu rzeczy i nic.

z ulotki:
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na składniki preparatu. Ciąża i okres karmienia piersią. Otyłość wtórna (m.in. w przebiegu niedoczynności tarczycy lub nadczynności kory nadnerczy), jadłowstręt psychiczny, bulimia, psychozy, zespół Gilles-de-la Tourette'a.

Nadwrażliwość na którykolwiek składnik preparatu, otyłość spowodowana niedoczynnością tarczycy lub nadczynnością kory nadnerczy, istotne zaburzenia łaknienia (anorexia nervosa, bulimia
. Ciężka niewydolność wątroby lub nerek, jaskra z wąskim kątem przesączania, łagodny rozrost gruczołu krokowego z zaleganiem moczu, feochromocytoma, nadczynność tarczycy.

. Skoro koleżanka pisze, że działało , to mozna próbować, dziewczyny wszystko próbowały i nic im to nie dało . Znajde nick to dam znać , może się wypowiedza w tym temacie, ale zawsze próbowac można - oby nie tracić nadziei

Edytowane przez marika39
Czas edycji: 2012-06-12 o 06:36 Powód: błąd - poprawa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości