Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-13, 08:40   #1261
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
A poza tym chciałam powiedzieć, że ostatnio mam jakiś nadmiar energii. Porządkuję, przestawiam, latam, porobiłam też zapasy jedzenia dla Hani. Zamroziłam marchewkę [wcześniej szabrując babciny ogródek ], dynię, koperek, przesadziłam sobie pietruszkę [dla natki] i mam teraz w kuchni donicę. A na koniec zasuszyłam miętę, też z ogrodu Babci. W planach mam jeszcze zrobić dynię marynowaną i uporządkować mega szafę. Komuś coś ogarnąć? [COLOR="Silver"]
A mnie ogarnąć możesz?
Bo ja nie ogarniam NIC. Na końcu posta o kolejnej cudownej nocy

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
W związku z tym mam pytanie do użytkowniczek butelek TT. anulinko wiem, że Ty używasz smoka z krzyżykiem i 3 ale chyba do kleiku, prawda? Nie wiem, który smoczek lepszy "trójka" czy ten wieloprzepływowy ( z krzyżykiem)? Mam jeszcze typowy do kaszki z takim dużym trójkątnym otworem ale ten chyba do kaszek na gęsto jest, prawda?
Z TT polecam "3". Ten wieloprzepływowy z krzyżykiem, to (przynajmniej) u nas TOTALNA porażka. Eda marudził, bo za wolno leciało, nawet samo mleko
Do 3 miarek "3" daje radę, a potem już ten do kaszek daję

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
mam isc do lekarza? do kogo sie zwrocic z takim problemem?
Jeśli nie masz typowych objawów zastoju, to leć do lekarza!
Bo to może być coś groźnego, a lepiej dmuchać na zimne. Niech Ci jakieś usg zrobią i zobaczą.
Na pewno jeśli ma się zastoje, to może się ropień zrobić i to właśnie cholendernie boli, ale Ty chyba nie miałaś zastojów za bardzo, co? (takich z gorączką i w ogóle??).
No koniecznie do lekarza idź
I daj znać, co powiedział!

A, możesz nawet i do internisty. Albo do gina.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Helloł cześć i czołem
Dziewczyny, jaką ja miałam noc Wstałam na karmienie o 1, Tymek godzinę usnąć nie mógł ale o 2 mąż wziął go do drugiego pokoju i uśpił w wózku. Obudził się przed 7!!!

Mary, Ty chcesz kombinezon na 80? zważ na to, że dzieci już tak szybko nie będą rosły i jeśli Hania teraz nosi 68 to ja bym nie kupowała takiego dużego Pamiętam że Andziotka pisała że Zosia przechodziła całą zimę w 68. Zależy też oczywiście jaki jest ten kombinezon i rozmiarówka
Wow, gratuluję Tymkowi nocki
Wreszcie dał się wyspać mamusi

mary ja już pisałam, ale chyba zostało to przez Ciebie niezauważone...
też uważam, że 80 może być za duże Jak chcesz, to wezmę na zlot nasz 68 i przyłożysz do Hani Bo z tego, co pamiętam, to ona wielkością do Edy podobna

Dziś zamiast "dzień dobry" będzie "kaaaaaawyyyyyyyy".

Przyznać się, która mnie nie lubi i zrobiła laleczkę voodoo?

Tak, jak wczoraj Eda spał ślicznie, tak dziś... Wstał o 1 na butlę i nie spał do 6!
Ja już ryczałam z bezsilności. Był śpiący, próbował usnąć i nagle zanosił się takim strasznym płaczem W końcu zasnął leżąc na mnie na brzuszku, kołysany i klepany po pupce. Pospaliśmy tak do 7:30 (ja oczywiście co chwila się budziłam ), a potem obudziłam się, bo nie mogłam oddychać. No, ale w końcu leżało na mnie jakieś 8 kg
Na szczęście tż się nade mną zlitował (on trochę spał w nocy) i zabrał małego na godzinę. Co nie zmienia faktu, że znów spałam 3 h na raty.

Daaaam raaaadęęęę. Bo kto jak nie ja?

Mam pytanie. Bo żeby dziecko przesadzić do większego fotelika, to musi siedzieć, nie??
Bo Edzikowi został dosłownie centymetr do końca fotelika (mówię o głowie, nogi już wystają). Kupiłam już większy, ale on jest od 9 kg, no i to już taki siedzący... Rozkłada się do leżenia, ale nie aż tak, jak ten 0-11 kg, który teraz mamy.
No i co teraz? Rozumiem, że czekam, aż głowa zrówna się z fotelikiem, a potem co - jeśli nie będzie siedział i nie będzie miał 9 kg??

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:42   #1262
MoniaK
Zakorzenienie

Anula daj znać jak wrócisz. Może to grypa?

Grazin, czuję się wyśmienicie! nie ma to jak przespana noc Ja też chcę na zakupy, bo potrzebuję spodni

Mattal, o rany ale noc może Edzika coś bolało?

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-10-13 o 08:43
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:44   #1263
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

hejka,
ja na szybciutko bo zaczęłam czytac i widzę, że Malutka się budzi i tak pcha piąstki, że chyba zaraz zwymiotuje

Spieszę odpowiedzieć na pytanie Lolusi odnośnie odciągania - ja miałam zawsze ok 120ml w zamrażalniku póki kaszką nie karmiłam, ale teraz nie mam nic. Doję najczęściej jak Gabi opróżnia jedno UU to ja sciagam z drugiego albo gdy ona skończy jeść to wówczas odciągam. Generalnie nie mam nie wiadomo jakich zapasów, najczęściej udoję aby na wieczór było tj ok 60 ml. Dziś wyjątkowo mam ok 100 już i pewnie jeszcze coś dodoję.. Zastanawiam się, czy moge jedno pudełeczko wsadzić do bagażnika i wziąć ze sobą do rodziców.. bo będziemy u nich pewnie ok 21 i nie wiem czy coś udoję...
A doisz recznym czy elektrycznym? Bo ja jak wspominam, mam dwa elektryczne Jeden w sobote ze sklepu a wczoraj jeszcze przyszła Medela z netu i o dziwo lepszy Canpol !! Jakiś nowy model i jak porównuję obydwa to Canpol 90% ciszej pracuje i ma 3 różne tryby dojenia (oczywiście plus regulacja mocy) NAtomiast Medela tylko ma regulację mocy i jest mega glośny. To tyle - jeśli byś elektryczny kupować chciala no i canpol o połowę tanszy. Do tej pory miałam ręczny ale o wiele lepiej ciągnie się elektrycznym....
Co do nocki - Gabik zjadł ok 70ml mega gęstej kaszki - myślałam, że pośpi Dzidzia sobie a tu już po północy obudziło mnie jęczenie ale postanowiłam sprawdzić o co kaman i dałam smoka - usnęła od razu. Kolejna pobudka o 1.30 i już karmienie, potem o 4 pobudka, o 6 no i teraz się obudziła. A jak u Was ?
W ogóle wydaje mi się, że mam mniej mleka Wcześniej na 1 raz odciągałam po 120ml a teraz ledwie 60ml się uda a czasem nawet 20 Bardzo mnie to martwi... może dlatego ,że mniej wody piję... Przedtem gdy karmiłam jedną UU to z drugiej mleczko ciekło, jeszcze z 2 tyg temu tak było, a teraz nic nie leci Smutno mi...
Boziu, się rozpisałam

Kiara, jak fajnie, że jestes !! Już po remoncie ??

Doczytam za chwilkę Miłego dzionka Dziewczynki Wam życzę

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:46   #1264
atiz
Rozeznanie

MoniaK BRAAAWOOOOO !!!!

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 08:49   #1265
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewcznyki, nie mam temperatury , wrecz przeciwnie, 35,6..ale czuje sie taka slaba mega, mam dreszcze na zmiane z mega potliwoscia, dzwonilam do helsestasjon, kazali jechac do lekarza, piers sie zrobila mega czerwona z jednej strony

normalnie masakra, a przeciez nawet nie mialam zgrubienia w niej wieczorem jak sie kladlam, tylko sie taka slaba czulam i mnie lamie wkosciach ale myslalam, ze sie przeziebilam po prostu. a najgorsze ze Zoska jak zawsze nie chce z rana ciumkac UU a to podobno najbardziej pomaga.

zaraz TZ przyjezdza i jedziemy do lekarza
odezwe sie po powrocie jak mala mi da

przepraszam, ze nie doczytalam wszystkiego i nei odpisuje ale nie mialam sily nawet sie uczesac
A to już brzmi jak zapalenie
Dreszcze też miałam i czerwoną pierś. Tylko ja miałam wysoką gorączkę.

Eda ma dziś imieniny
Więc stawia wszystkim po butli mleka

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Mattal, o rany ale noc może Edzika coś bolało?
Przed snem, jak zawsze, dostał Bobotic. W nocy zrobił kupkę. Więc nie brzuch.
Smarowałam mu dziąsełka, więc raczej nie zęby.
Mierzyłam temperaturę - prawidłowa.

Butlę zjadł całą, czyli 180 ml mleka.

Nie wiem, o co chodzi

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-10-13, 08:50   #1266
gusiagatko
Zakorzenienie

Anula Daj znac jak wrocisz, trzymam kciuki aby szybko przeszlo
matall o kur...ale nocka, szczerze wspolczuje
Najlepszego dla Edy z okazji imienin

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:07   #1267
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

heeeeeeeeeeeej!
czytam was po lebkach wiec konkretnie nei bede sie odnosic

gratuluje nowych zabkow-z zazdroscia
buziaki dla wszystkich swietujacych dzieci

ale widze ze pomimo mojej nieobecnosci nie zapominacie o mnie i gdzies tam miedzy wierszami smiga moj nick

u nas srednio, domi ma refluks i bad ma robilam w zwiazku z bolem ostrym brzuszka, norbi ok.

ja mam oslabienie jakies i brak sil.mary przybywaj!!!!!
dzisiaj smiagam do kardiologa ze soba trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Bo żeby dziecko przesadzić do większego fotelika, to musi siedzieć, nie??
Bo Edzikowi został dosłownie centymetr do końca fotelika (mówię o głowie, nogi już wystają). Kupiłam już większy, ale on jest od 9 kg, no i to już taki siedzący... Rozkłada się do leżenia, ale nie aż tak, jak ten 0-11 kg, który teraz mamy.
No i co teraz? Rozumiem, że czekam, aż głowa zrówna się z fotelikiem, a potem co - jeśli nie będzie siedział i nie będzie miał 9 kg??

matal, norbiemu wystaja nozki,
mam ten sam problem, z tym ze norbi ma 6,6kg dopiero- 3 centyl, czyli spada,niewazne.

i ja sie sugeruje waga
nasz sie rozklada bardzo i dziecko ma taka pozycje jak w nosidelku.

z tym ze ja niewiem, zanim on osiagnie 9kg to nie wiem w czym go bede wozic

ten sam problem w domu,
fotelik bujaczek jest niebezpieczny bo on sie mocno wychyla wrzucam smieszne fotki do albumu z fotelikiem w roli glownej

myslalam zeby mu kupic krzeselko do karmienia, takie ktore ma regulowane oparcie, zeby mial pozycje bardziej lezaca, moze bardziej by go to interesowalo jakbym mu [polozyla pare zabawek na tacce, no sama nie wiem.... jest w takim wieku ze wszystko jest beee, mata, fotelik, wszystko.

no i chcialam powiedziec ze mija pol roku jak norbi z nami i SUKCES perzez duze S chlopaki sie tak kochaja ze az milo popatrzec. umieram z radosci ze mam ich obydwoch

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 09:10   #1268
andziot
Zakorzenienie

anula czasem zmiana pozycji karmienia pomaga opróżnić dokładniej pierś
za lekarza

MOniaK może, może to już czas ... :>

FRANECZKU

atiz syrop glukozowy to też słodzik jako taki
możesz dodać do zwykłego kleiku ryżowego czy kukurydzianego jakiegoś owoca ze słoiczka i będzie smakowa a na pewno zdrowsza

mattal jak głowa wystaje to przesadź Edzika, bo to niebezpieczne

BRZUSZKOWI na noc mówimy NIE !!!!
około 2 obudziło mnie stękanie
odwróciłam ale ile się namęczyłam żeby usnęła
głodna nie była, bo zaczynała sobie gadać i machać nogami ...
w końcu usnęła ze smokiem w buzi (podawanym kilka razy)
i spała do 6:15 bez karmienia

mężul pojechał kółko naprawiać
wczoraj był kupić łatkę, ale się okazało, że to produkt "sezonowy"

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:11   #1269
Paulizia
Wtajemniczenie

Hej

Antek mi sie obudzil o 3:00 glowa do gory i on nie bedzie spaaaaal. Trzeba bylo dac butle i kimono dalej do 8:00.

Moria ja uzywam TT. Mam smoczek z krzyzykiem do kleiku, ale teraz zamiast kleiku dodaje 3 lyzki kaszki i sama zrobilam dziurke w smoczku 1. Jest idealna i Antek wypija w momencie, bo mu mega smakuje takie mleko z kaszka. W Angli nie ma smoczkow do kaszek, bo oni takich wynalazkow tu nie znaja

Anula oniecznie do lekarza, bo nie ma zartow! Trzymam

Atiz my tez dajemy slodzona... hm od 6 miesiaca Holle ma smakowa kaszke wiec mozesz oczekac i sprobowac. Duzo jej dajesz tej slodzonej kaszki? Ja tez sie troszke martwie... moj dostaje 3 lyzki na noc. Obawiam sie, ze ten syrop glukozowy to nic innego jak cukier
Andziot pisala, ze nie ma bez cukru oprocz tych Holle. Pytalam sie jej czy moglabym dodawac sok ze startego jabluszka i nic sie nie stanie, ale smak nie bedzie tak intensywny jak np. w bobovicie.

Andziot sama nie wiemczemu bym chciala smakowe dobrze, ze zadalas to pytanie, bo teraz sama sie zastanawiam na co mnie to Zamowie ta kaszke Holle i podam Antkowi. W koncu on bobovite dostaje od 3 dn wiec moze sie tak nie przyzwyczail jeszcze
Dziekuje

Grazin pochwal sie zakupami jak wrocisz i oby Sebek dal Ci zrobic zakupy, bo z Antkem to jest czasem masakra

MoniaK ogromnie sie ciesze z Waszego sukcesu i z tego, ze sie wyspalas ja juz podejrzewalam, ze musi mu cos przeszkadzac. Cos mu w tym lozeczku nie pasuje. Sprobuj popatrzec wyrk, posprawdzac i moze znajdziesz powodMoze lozeczko przestawic?

Matall ciekawe pytanie zadalas, ale ie jestem w stanie pomoc. Jednak podpinam sie do pytania, bo Antek tez smiesznie wyglada w foteliku, ktory jest do 13 kilo
Wspolczuje nocki dla Edy najlepsze zyczenia imieninowe

Franek z okazji 4 miesiecy duzo zdrowka i radosci smyku kochany
Stary 2011-10-13, 09:17   #1270
moria44
Wtajemniczenie

Dla Franusia
i
imieninowego Edzika
STOOOOOOOOOOO LAAAAAAAAAAAAAAT

anula trzymam kciuki aby lekarz coś zaradził na ból no i oby nie było to coś groźnego

daisy nie smuć się kochana bo póki co to cały czas udaje Ci się Gabrynię karmić, ona już duża dziewczynka więc nawet jeśli karmienie wkrótce się skończy to nic złego się nie stanie. Ja wiem, że dla Ciebie to jest trudne również z innego względu ale tak już jest, nasze dzieci rosną i jeszcze trochę a będą kanapki z nami przy stole wsuwały

Dziękuję za porady smoczkowe ja daję tylko pół łyżeczki kaszki bo ona z glutenem więc może dziś wieczorem spróbuję użyć 3 a jeśli będzie się zapychał to spróbujemy jeszcze raz wieloprzepływowego (z krzyżykiem )

Grazinku ta butla z łyżeczką bardzo fajna ale póki co to ja podaję kaszkę tylko jako dodatek do mleka no i gęstych Iga nie lubi, chyba.

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
a robiłas też chelbki wieloziarniste? mozna z mąki nie pszennej tylko razowej i dodac ziarenka siemie lniane dynie i cuda. ja jadłam taki chlebek od kolezanki i pyszny i dietetyczny
Robiłam przeróżne, pszenne, żytnie, na własnym zakwasie, z mąki orkiszowej, razowej, graham, wszystkie typy przeleciałam z ziarnami, z amarantusem, z ziemniakami, no wszystkie.
Przyjedź na zjazd to upiekę chlebek i przyniosę już pokrojony, przesmarowany masłem to sobie spróbujesz

Cytat:
Tak, jak wczoraj Eda spał ślicznie, tak dziś... Wstał o 1 na butlę i nie spał do 6!
matall ja to Ciebie i tak podziwiam, że po takiej nocce Ty jakoś funkcjonujesz i na forum jesteś i jeszcze książeczki Edzikowi czytasz, bo ja to jestem zazwyczaj tak odmóżdżona, że nadaję się tylko do żłopania kawy i patrzenia w ścianę.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:17   #1271
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś, Hanka jadła banana i ze słoiczka i surowego, tylko po zdjęciu skóry jeszcze trochę go obrałam, zmieszałam z jabłkiem i pychota! Nic się nie działo
dzieki kochana, sprobujemy
Cytat:
A to już brzmi jak zapalenie
Dreszcze też miałam i czerwoną pierś. Tylko ja miałam wysoką gorączkę.

Eda ma dziś imieniny
Więc stawia wszystkim po butli mleka

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Przed snem, jak zawsze, dostał Bobotic. W nocy zrobił kupkę. Więc nie brzuch.
Smarowałam mu dziąsełka, więc raczej nie zęby.
Mierzyłam temperaturę - prawidłowa.

Butlę zjadł całą, czyli 180 ml mleka.

Nie wiem, o co chodzi
najlepszego dla Edy

dzien dobry

chcialam sie pochwalic

moja corka spala dzisiaj ciągiem 9,5h
jak zasnela przed 20
to spala do 5.30 na brzuchu!!!
poizniej przerwa w snie do 6.30 ale spala pozniej do 8 okolo
u mnie strsznie zimno 7 stopni

milego dnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 09:19   #1272
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Dobry wieczór!

Lekko nadrobiłam, ale przyznam się, że ledwo na klub znajduję czas, a co dopiero nasz żywy wąteczek

1) Chciałam pogratulować kolejnych wątkowych ząbków!

U nas się nie zapowiada, coś mi się zdaje, że Hanex prędzej będzie siedzieć, niż ząbkować

2) Powitać nową koleżankę! Cześć, Magdo Jakieś fotki Anusi posiadasz?

3) Podzielić się info, że w Techo [przynajmniej u mnie] rzucili kombinezony dla dzieci za 49 zecisza, dobra jakość, z zabudowanymi stópkami i wygodnym zapięciem. Kolory świetne, szczególnie te dla chłopców

Nie kupiłam, bo zostały tylko 68 a 68, to my przed wojno mjeli A tak poważnie, to Hanutka teraz ma 68, więc do marca, to nie styknie. Szukam na 80 cm co najmniej.

Daisy, nie mam automatu do chleba, ale to chyba dobrze, bo zjadałabym z 429 bochenków dziennie. Miałam przyjemność jeść u kogoś i język mi w tyłek ucieka na samą myśl tamtego chlebka

Siasiek, też złożyłabym skargę. Zresztą poczta najbliżej mojego domu, to ZŁO i nie odwiedzam jej, żeby sobie nerwów nie psuć Natomiast padłam na pokazanie pani dzieci

Lolko, miło z ich strony, że oddadzą kasę za kurs Co do TV, to nieźle Co oglądali?

Andziot, u nas ciągle się zmieniają te aktywności, ale od 40 min do 2 h. Tylko te drzemki nam się skracają ostatnio, szczególnie poranna, ale za to wydłuża się popołudniowa

Antropia, Graża, głosuję na Waszych przystojniaczków, mam nadzieję, ze wygramy!

Moria, ja mam jakąś folię do X-landera w komplecie, nie pasowała na gondolę, więc liczę, że na spacerówę będzie dobra

Anulinko, brawa dla Turlaczka no i za bioderka!

Gusiu, jako okresowa weteranka życzę Ci, aby to jeszcze nie był okres

MoniaK, tak, Hanka też napiernicza nogami w wszystko, czasami zastanawiam się, czy Jej pięty nie bolą

Aguś, Hanka jadła banana i ze słoiczka i surowego, tylko po zdjęciu skóry jeszcze trochę go obrałam, zmieszałam z jabłkiem i pychota! Nic się nie działo

Byłam wczoraj na Turandot i powiem Wam, że jestem zachwycona. Magiczne widowisko i to nawet dla kogoś, kto fanem opery nie jest [patrz: ja ]

A poza tym chciałam powiedzieć, że ostatnio mam jakiś nadmiar energii. Porządkuję, przestawiam, latam, porobiłam też zapasy jedzenia dla Hani. Zamroziłam marchewkę [wcześniej szabrując babciny ogródek ], dynię, koperek, przesadziłam sobie pietruszkę [dla natki] i mam teraz w kuchni donicę. A na koniec zasuszyłam miętę, też z ogrodu Babci. W planach mam jeszcze zrobić dynię marynowaną i uporządkować mega szafę. Komuś coś ogarnąć?

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Wszystkie poszły? Gasić światło?
nie tylko Ty ograbilaś babci ogródek ;p

nocka Maji się dzisiaj poprzestawiała ; /
zawsze spała do 4-5 a dzisiaj wstała o 3..
ale i tak dobrze, bo spala do 8 i teraz sobie leży w łóżeczku i męczy zabawkii

trzeba obiad zacząć robić, ale nie mam żadnego pomysłuuu ; /
eh .

Edytowane przez sandrunia1511
Czas edycji: 2011-10-13 o 09:20
sandrunia1511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:21   #1273
gusiagatko
Zakorzenienie

aga_pe za kardiologa

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
anula czasem zmiana pozycji karmienia pomaga opróżnić dokładniej pierś
Twoj post przypomnial mi rady poloznej Ponoc gdy sa jakies zgrubienia w piersi to powinno sie dziecko do piersi przystawic tak, aby jego broda byla w miejscu zgrubienia. Gdy maluch ssie, porusza brodka i to dziala na takie zgrubienia lepiej niz masaz reczny
Ktos probowal?

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:21   #1274
moria44
Wtajemniczenie

Achaaaa mary i dziewczynki, odnośnie kombinezonów:

Nie sugerujcie się rozmiarami tylko mierzcie kombinezony! Ja ostatecznie kupiłam kombinezon z H&M'u rozmiar 68! (4-6 miesięcy) i ma on identyczne wymiary (1 cm różnicy w długości rękawków) jak kombinezon o identycznym kroju Columbii na 18 miesięcy!

A kombinezon Next'a, który chciałam kupić w rozmiarze 74 był o 8 cm dłuższy niż ten na 18 miesięcy Dwa razy pytałam sprzedających czy nie pomylili się w mierzeniu i każdy potwierdził mi te wymiary więc naprawdę patrzcie na CM a nie na metkę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:26   #1275
atiz
Rozeznanie

Paulizia no tak będzie z trzy łyżki, ja już sama się gubię w tym wszystkim, nie wiem co dobrze robię co źle, nie chce jej krzywdy robić, a teraz jak zaczęłam czytac te etykiety to okazało się że zarówno w obiadkach jak i w słoiczkach z owocami też jest cukier, czyli że co? Mam gotować sama?
Ale ja nie chce.....

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 09:29   #1276
Magda060184
Raczkowanie

Witajcie

Franusiu i Edziku wszystkiego naj z okazji waszych świąt

Mam taką prośbę, czy mogłaby któraś wkleić zdjęcie tych smoczków do mleka zagęszczanego?? bo buszuję po allegro i nie moge tego ogarnąć... Bo chyba wiekszość używa "3"?? Ja mam za mały móżdżek do tego wszystkiego... MASAKRA

U nas nocka standardowa, pobudka o 5.30 U i dalej spanko do 8.. zgodnie z Waszysmi sugestiami dałam MM, jak narazie cyce mi nie spuchły... także ok
Magda060184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 09:33   #1277
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda060184 Pokaż wiadomość
Witajcie

Franusiu i Edziku wszystkiego naj z okazji waszych świąt

Mam taką prośbę, czy mogłaby któraś wkleić zdjęcie tych smoczków do mleka zagęszczanego?? bo buszuję po allegro i nie moge tego ogarnąć... Bo chyba wiekszość używa "3"?? Ja mam za mały móżdżek do tego wszystkiego... MASAKRA

U nas nocka standardowa, pobudka o 5.30 U i dalej spanko do 8.. zgodnie z Waszysmi sugestiami dałam MM, jak narazie cyce mi nie spuchły... także ok
kochana tu chodzi o smoczek trójprzepływowy
czyli on ma taka kreseczke na czubku, w zaleznosci jak go przekrecisz (I, II, III) to im szybciej kaszka leci
moja ola pije na I
i tak strasznie szybko pije

a smoczki trojki to sa zwykle z 3 dziurkami, do mleczka

fotka trojprzeplywowego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg smoczek-trojprzeplywowy_1725.jpg (18,6 KB, 19 załadowań)
Stary 2011-10-13, 09:36   #1278
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
matal, norbiemu wystaja nozki,
mam ten sam problem, z tym ze norbi ma 6,6kg dopiero- 3 centyl, czyli spada,niewazne.

i ja sie sugeruje waga
nasz sie rozklada bardzo i dziecko ma taka pozycje jak w nosidelku
Oj, a co z Norbim?
Nie chce jeść?? Czy je i spada?

Cytat:
mattal jak głowa wystaje to przesadź Edzika, bo to niebezpieczne

BRZUSZKOWI na noc mówimy NIE !!!!
około 2 obudziło mnie stękanie
odwróciłam ale ile się namęczyłam żeby usnęła
głodna nie była, bo zaczynała sobie gadać i machać nogami ...
w końcu usnęła ze smokiem w buzi (podawanym kilka razy)
i spała do 6:15 bez karmienia
Dzięki, tak zrobię. Najwyżej rozłożę nowy fotelik najbardziej na płasko, jak się da... No, a na razie jeszcze głowa nie wystaje, chociaż to raczej kwestia max. kilku tygodni... Może do tego czasu usiądzie

Cytat:
matall ja to Ciebie i tak podziwiam, że po takiej nocce Ty jakoś funkcjonujesz i na forum jesteś i jeszcze książeczki Edzikowi czytasz, bo ja to jestem zazwyczaj tak odmóżdżona, że nadaję się tylko do żłopania kawy i patrzenia w ścianę.
No jakoś daję radę, bo kto jak nie ja
A serio, to dużo dała mi ta godzina, jak tż zabrał Edzika. Przedwczoraj rano maniakalnie powtarzałam "chcę spać, muszę iść spać, spaaaaaaaać, Edzik daj mamie spaaaaaaać". A dziś jakoś udało mi się podnieść. Żłopię kawę i jakoś udaje mi się być w pionie.

Cytat:
Achaaaa mary i dziewczynki, odnośnie kombinezonów:

Nie sugerujcie się rozmiarami tylko mierzcie kombinezony! Ja ostatecznie kupiłam kombinezon z H&M'u rozmiar 68! (4-6 miesięcy) i ma on identyczne wymiary (1 cm różnicy w długości rękawków) jak kombinezon o identycznym kroju Columbii na 18 miesięcy!

A kombinezon Next'a, który chciałam kupić w rozmiarze 74 był o 8 cm dłuższy niż ten na 18 miesięcy Dwa razy pytałam sprzedających czy nie pomylili się w mierzeniu i każdy potwierdził mi te wymiary więc naprawdę patrzcie na CM a nie na metkę
Nasz ma 57 cm bez bucików i kaptura

A w ogóle może któraś mama dziewczynki się skusi:
http://allegro.pl/kombinezon-coccodr...871995432.html

Superancki jest

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-10-13, 09:39   #1279
agus87
Zakorzenienie

dziewczyny macie może ciuchy firmy H&M? albo C&A
chodzi mi o damskie ubrania - nie dzieciowe
jak jakościowo? fajnie sie noszą ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 09:44   #1280
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

matal nie wiem, on je srednio. nie je 2x sloiczki jak tutaj dziewczyny pisza, tylko polowe tego z hippa, pije srednio, nie wiem co jest nie tak.....

co do tej foty w lezaczku, to on ma zablokowana funkcje bujania zeby mi nie smignal i jest na fotce zapiety!! juz z mc temu czy nawet wiecej, raz go zostawilam nie zapietego i znalazlam go kleczacego przed lezaczkiem i bawiacego sie zapieciem.... od tego czasu zapinam ale to nic nie daje jak widac
Stary 2011-10-13, 09:55   #1281
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda060184 Pokaż wiadomość
[COLOR=black]Mam taką prośbę, czy mogłaby któraś wkleić zdjęcie tych smoczków do mleka zagęszczanego?? bo buszuję po allegro i nie moge tego ogarnąć... Bo chyba wiekszość używa "3"?? Ja mam za mały móżdżek do tego wszystkiego... MASAKRA
A jakie masz butelki?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
matal nie wiem, on je srednio. nie je 2x sloiczki jak tutaj dziewczyny pisza, tylko polowe tego z hippa, pije srednio, nie wiem co jest nie tak.....

co do tej foty w lezaczku, to on ma zablokowana funkcje bujania zeby mi nie smignal i jest na fotce zapiety!! juz z mc temu czy nawet wiecej, raz go zostawilam nie zapietego i znalazlam go kleczacego przed lezaczkiem i bawiacego sie zapieciem.... od tego czasu zapinam ale to nic nie daje jak widac
A co lekarz na to??

Widzę, ze Norbi to też niezły akrobata
Dzieci nam po prostu chcą ruszyć w świat

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-10-13, 09:57   #1282
Paulizia
Wtajemniczenie

Aga_pe oczywiscie, ze trzymam za wizyte u kardiologa! Lece do albumu!

Atiz no ja tez 3 lyzki... kurcze w sloiczkach tez cukier??? ja niedlugo bede sama gotowac. Moze uda mi sie kupic jakies warzywa/owoce organic Z reszta jak bede we Wroclawiu to moja mama uparla sie, ze sama mu bedzie robic jedzenie wiec nauczymy go jesc robione..
Stary 2011-10-13, 09:58   #1283
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Paulizia no tak będzie z trzy łyżki, ja już sama się gubię w tym wszystkim, nie wiem co dobrze robię co źle, nie chce jej krzywdy robić, a teraz jak zaczęłam czytac te etykiety to okazało się że zarówno w obiadkach jak i w słoiczkach z owocami też jest cukier, czyli że co? Mam gotować sama?
Ale ja nie chce.....
są słoiczki z owocami bez dodatku cukru ... w których jest cukier ????
w słoiczkach z obiadkami np często jest sól

Cytat:
Dzięki, tak zrobię. Najwyżej rozłożę nowy fotelik najbardziej na płasko, jak się da... No, a na razie jeszcze głowa nie wystaje, chociaż to raczej kwestia max. kilku tygodni... Może do tego czasu usiądzie
ja jak przesadzałam Zosię do większego to chyba też jeszcze do końca nie siadała, ale już wyboru nie miałam, bo mi się nie mieściła w kombinezonie ... miałam opory wtedy, ale jakoś zaraz sama siadła i już moje sumienie było czyste

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:06   #1284
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

A co lekarz na to??

Widzę, ze Norbi to też niezły akrobata
Dzieci nam po prostu chcą ruszyć w świat
lekarz?
lekarz nie widzi problemu i twierdzi ze super ze wogole przybiera i ogolnie tylko chyba ja sie tym przejmuje
Stary 2011-10-13, 10:09   #1285
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hello

melduję się z kawą, a Hanna tańczy Dostała taką piłkę śpiewającą, piesek też ma piosenki i Hanex zawsze na dźwięk piosenki wymachuje nóżkami

Moria, co do smoczków, to MM z kleikiem podaję przez smoczek z krzyżykiem i super się sprawdza. A ten z motylkiem to tylko do gęstych kaszek. Kiedyś podałam na próbę z niego zagęszczone MM i się Hanka zapluła na maxa

MoniaK, gratuluję nocki! Oby już tak zostało

Aga_pe, biedny Domi i dobrze, że do kardio idziesz!

Graża, dziś już nie mam takiej energii, ale pocieszam się, że wszystko już mam ogarnięte pochwal się potem zakupami

Matall, Ty jesteś hardcore, naprawdę! A dasz radę dospać w dzień? Z tym fotelikiem to chyba tak, dziecko musi siedzieć

I tak btw: Moria Ty masz w foteliku jeszcze tę wkładkę dla niemowląt?

Sandrunia, a co splądrowałaś?

Dziewczyny, dzięki za rady odnośnie kombinezonu Kwestię rozmiaru 80 mam przemyślaną.
a) chcę większy, żeby nawet mimo ciuszków pod spodem był luźniejszy
b) musi nam styknąć na najbliższe pół roku, więc wolę ciut większy, niż za mały
c) mam zmierzoną Hankę i jak już znajdę kombinezon zimowy idealny, to też go zmierzę, bo z tymi rozmiarówkami, to faktycznie jakaś

EWESKO, gdzie jesteś? Co u Was?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:16   #1286
bzyczka1
Zakorzenienie

Aguś ja mam kilka ubrań z H&M ale niemieckiego i są ok, oczywiście zależy jeszcze jakie. Jak kupisz porządne od nowości to ok, ale niektóre są kiepskie już przy zakupie. A z C&A mąż ma t-shirty, w zasadzie większość ma z tego sklepu i są super. NIektóre mają już 2-3 lata a sa jak nowe.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:18   #1287
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Hello

melduję się z kawą, a Hanna tańczy Dostała taką piłkę śpiewającą, piesek też ma piosenki i Hanex zawsze na dźwięk piosenki wymachuje nóżkami

Moria, co do smoczków, to MM z kleikiem podaję przez smoczek z krzyżykiem i super się sprawdza. A ten z motylkiem to tylko do gęstych kaszek. Kiedyś podałam na próbę z niego zagęszczone MM i się Hanka zapluła na maxa

MoniaK, gratuluję nocki! Oby już tak zostało

Aga_pe, biedny Domi i dobrze, że do kardio idziesz!

Graża, dziś już nie mam takiej energii, ale pocieszam się, że wszystko już mam ogarnięte pochwal się potem zakupami

Matall, Ty jesteś hardcore, naprawdę! A dasz radę dospać w dzień? Z tym fotelikiem to chyba tak, dziecko musi siedzieć

I tak btw: Moria Ty masz w foteliku jeszcze tę wkładkę dla niemowląt?

Sandrunia, a co splądrowałaś?

Dziewczyny, dzięki za rady odnośnie kombinezonu Kwestię rozmiaru 80 mam przemyślaną.
a) chcę większy, żeby nawet mimo ciuszków pod spodem był luźniejszy
b) musi nam styknąć na najbliższe pół roku, więc wolę ciut większy, niż za mały
c) mam zmierzoną Hankę i jak już znajdę kombinezon zimowy idealny, to też go zmierzę, bo z tymi rozmiarówkami, to faktycznie jakaś

EWESKO, gdzie jesteś? Co u Was?

marchewki, ziemniaki, pietruszkę, porę, seler, magii, miętę i pokrzywę, buraki..
hehe . trochę się tego nazbierało, ale wiadomo, co z ogródka babci to dobre
bez nawozów i w ogóle
Stary 2011-10-13, 10:20   #1288
Magda060184
Raczkowanie

Cytat:
A jakie masz butelki?
Butelki mam TT
Magda060184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 10:22   #1289
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Aguś ja mam kilka ubrań z H&M ale niemieckiego i są ok, oczywiście zależy jeszcze jakie. Jak kupisz porządne od nowości to ok, ale niektóre są kiepskie już przy zakupie. A z C&A mąż ma t-shirty, w zasadzie większość ma z tego sklepu i są super. NIektóre mają już 2-3 lata a sa jak nowe.
mój tż też ma bluzki z C&A i zgadzam się, że są super
w sumie to one chyba z recyklingu są, tyle co wyczytałam na metce, czy sie mylę ?

ale jak na cene i wgl to jakoś jest dobra, bo drogie to one nie są :P
Stary 2011-10-13, 10:25   #1290
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak przesadzałam Zosię do większego to chyba też jeszcze do końca nie siadała, ale już wyboru nie miałam, bo mi się nie mieściła w kombinezonie ... miałam opory wtedy, ale jakoś zaraz sama siadła i już moje sumienie było czyste
To moje też uspokojone, choć na razie pro forma

Cytat:
lekarz?
lekarz nie widzi problemu i twierdzi ze super ze wogole przybiera i ogolnie tylko chyba ja sie tym przejmuje
Wspaniały lekarz... Może skonsultujcie z innym?

Cytat:
Hello
Spróbuję, jeśli Eda pozwoli...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości