![]() |
#1261 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
Bo ja nie ogarniam NIC. Na końcu posta o kolejnej cudownej nocy ![]() Cytat:
![]() Do 3 miarek "3" daje radę, a potem już ten do kaszek daję ![]() Jeśli nie masz typowych objawów zastoju, to leć do lekarza! Bo to może być coś groźnego, a lepiej dmuchać na zimne. Niech Ci jakieś usg zrobią i zobaczą. Na pewno jeśli ma się zastoje, to może się ropień zrobić i to właśnie cholendernie boli, ale Ty chyba nie miałaś zastojów za bardzo, co? (takich z gorączką i w ogóle??). No koniecznie do lekarza idź ![]() I daj znać, co powiedział! A, możesz nawet i do internisty. Albo do gina. Cytat:
![]() Wreszcie dał się wyspać mamusi ![]() mary ja już pisałam, ale chyba zostało to przez Ciebie niezauważone... ![]() też uważam, że 80 może być za duże ![]() ![]() ![]() Dziś zamiast "dzień dobry" będzie "kaaaaaawyyyyyyyy". Przyznać się, która mnie nie lubi i zrobiła laleczkę voodoo? ![]() Tak, jak wczoraj Eda spał ślicznie, tak dziś... ![]() ![]() Ja już ryczałam z bezsilności. Był śpiący, próbował usnąć i nagle zanosił się takim strasznym płaczem ![]() ![]() ![]() Na szczęście tż się nade mną zlitował (on trochę spał w nocy) i zabrał małego na godzinę. Co nie zmienia faktu, że znów spałam 3 h na raty. Daaaam raaaadęęęę. Bo kto jak nie ja? ![]() Mam pytanie. Bo żeby dziecko przesadzić do większego fotelika, to musi siedzieć, nie?? Bo Edzikowi został dosłownie centymetr do końca fotelika (mówię o głowie, nogi już wystają). Kupiłam już większy, ale on jest od 9 kg, no i to już taki siedzący... Rozkłada się do leżenia, ale nie aż tak, jak ten 0-11 kg, który teraz mamy. No i co teraz? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Anula
![]() ![]() Grazin, czuję się wyśmienicie! ![]() ![]() ![]() Mattal, o rany ale noc ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-10-13 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
hejka,
ja na szybciutko bo zaczęłam czytac i widzę, że Malutka się budzi i tak pcha piąstki, że chyba zaraz zwymiotuje ![]() Spieszę odpowiedzieć na pytanie Lolusi odnośnie odciągania - ja miałam zawsze ok 120ml w zamrażalniku póki kaszką nie karmiłam, ale teraz nie mam nic. Doję najczęściej jak Gabi opróżnia jedno UU to ja sciagam z drugiego albo gdy ona skończy jeść to wówczas odciągam. Generalnie nie mam nie wiadomo jakich zapasów, najczęściej udoję aby na wieczór było tj ok 60 ml. Dziś wyjątkowo mam ok 100 już i pewnie jeszcze coś dodoję.. Zastanawiam się, czy moge jedno pudełeczko wsadzić do bagażnika i wziąć ze sobą do rodziców.. bo będziemy u nich pewnie ok 21 i nie wiem czy coś udoję... A doisz recznym czy elektrycznym? Bo ja jak wspominam, mam dwa elektryczne ![]() ![]() Co do nocki - Gabik zjadł ok 70ml mega gęstej kaszki - myślałam, że pośpi Dzidzia sobie a tu już po północy obudziło mnie jęczenie ale postanowiłam sprawdzić o co kaman i dałam smoka - usnęła od razu. Kolejna pobudka o 1.30 i już karmienie, potem o 4 pobudka, o 6 no i teraz się obudziła. A jak u Was ? W ogóle wydaje mi się, że mam mniej mleka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boziu, się rozpisałam Kiara, jak fajnie, że jestes !! Już po remoncie ?? Doczytam za chwilkę ![]() ![]()
#1264 |
Rozeznanie
|
MoniaK BRAAAWOOOOO !!!!
#1265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dreszcze też miałam i czerwoną pierś. Tylko ja miałam wysoką gorączkę. Eda ma dziś imieniny ![]() Więc stawia wszystkim po butli mleka ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Przed snem, jak zawsze, dostał Bobotic. W nocy zrobił kupkę. Więc nie brzuch. Smarowałam mu dziąsełka, więc raczej nie zęby. Mierzyłam temperaturę - prawidłowa. Butlę zjadł całą, czyli 180 ml mleka. Nie wiem, o co chodzi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
Anula
![]() ![]() matall o kur...ale nocka, szczerze wspolczuje ![]() Najlepszego dla Edy z okazji imienin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Wtajemniczenie
|
heeeeeeeeeeeej!
czytam was po lebkach wiec konkretnie nei bede sie odnosic gratuluje nowych zabkow-z zazdroscia ![]() ![]() ![]() buziaki dla wszystkich swietujacych dzieci ![]() ale widze ze pomimo mojej nieobecnosci nie zapominacie o mnie i gdzies tam miedzy wierszami smiga moj nick ![]() ![]() u nas srednio, domi ma refluks i bad ma robilam w zwiazku z bolem ostrym brzuszka, norbi ok. ja mam oslabienie jakies i brak sil.mary przybywaj!!!!! dzisiaj smiagam do kardiologa ze soba ![]() Cytat:
matal, norbiemu wystaja nozki, mam ten sam problem, z tym ze norbi ma 6,6kg dopiero- 3 centyl, czyli spada,niewazne. i ja sie sugeruje waga nasz sie rozklada bardzo i dziecko ma taka pozycje jak w nosidelku. z tym ze ja niewiem, zanim on osiagnie 9kg to nie wiem w czym go bede wozic ten sam problem w domu, fotelik bujaczek jest niebezpieczny bo on sie mocno wychyla wrzucam smieszne fotki do albumu z fotelikiem w roli glownej myslalam zeby mu kupic krzeselko do karmienia, takie ktore ma regulowane oparcie, zeby mial pozycje bardziej lezaca, moze bardziej by go to interesowalo jakbym mu [polozyla pare zabawek na tacce, no sama nie wiem.... jest w takim wieku ze wszystko jest beee, mata, fotelik, wszystko. no i chcialam powiedziec ze mija pol roku jak norbi z nami i SUKCES perzez duze S chlopaki sie tak kochaja ze az milo popatrzec. umieram z radosci ze mam ich obydwoch ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
anula czasem zmiana pozycji karmienia pomaga opróżnić dokładniej pierś
![]() MOniaK ![]() FRANECZKU ![]() ![]() atiz syrop glukozowy to też słodzik jako taki możesz dodać do zwykłego kleiku ryżowego czy kukurydzianego jakiegoś owoca ze słoiczka i będzie smakowa a na pewno zdrowsza ![]() mattal jak głowa wystaje to przesadź Edzika, bo to niebezpieczne BRZUSZKOWI na noc mówimy NIE !!!! ![]() około 2 obudziło mnie stękanie ![]() odwróciłam ale ile się namęczyłam żeby usnęła ![]() głodna nie była, bo zaczynała sobie gadać i machać nogami ... w końcu usnęła ze smokiem w buzi (podawanym kilka razy) i spała do 6:15 bez karmienia ![]() mężul pojechał kółko naprawiać wczoraj był kupić łatkę, ale się okazało, że to produkt "sezonowy" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Antek mi sie obudzil o 3:00 ![]() Moria ja uzywam TT. Mam smoczek z krzyzykiem do kleiku, ale teraz zamiast kleiku dodaje 3 lyzki kaszki i sama zrobilam dziurke w smoczku 1. Jest idealna i Antek wypija w momencie, bo mu mega smakuje takie mleko z kaszka. W Angli nie ma smoczkow do kaszek, bo oni takich wynalazkow tu nie znaja ![]() Anula oniecznie do lekarza, bo nie ma zartow! Trzymam ![]() Atiz my tez dajemy slodzona... hm od 6 miesiaca Holle ma smakowa kaszke wiec mozesz oczekac i sprobowac. Duzo jej dajesz tej slodzonej kaszki? Ja tez sie troszke martwie... moj dostaje 3 lyzki na noc. Obawiam sie, ze ten syrop glukozowy to nic innego jak cukier ![]() Andziot pisala, ze nie ma bez cukru oprocz tych Holle. Pytalam sie jej czy moglabym dodawac sok ze startego jabluszka i nic sie nie stanie, ale smak nie bedzie tak intensywny jak np. w bobovicie. Andziot sama nie wiemczemu bym chciala smakowe ![]() ![]() ![]() Dziekuje ![]() Grazin pochwal sie zakupami jak wrocisz i oby Sebek dal Ci zrobic zakupy, bo z Antkem to jest czasem masakra ![]() MoniaK ogromnie sie ciesze z Waszego sukcesu i z tego, ze sie wyspalas ![]() ![]() Matall ciekawe pytanie zadalas, ale ie jestem w stanie pomoc. Jednak podpinam sie do pytania, bo Antek tez smiesznie wyglada w foteliku, ktory jest do 13 kilo ![]() Wspolczuje nocki ![]() ![]() ![]() Franek z okazji 4 miesiecy duzo zdrowka i radosci smyku kochany ![]()
#1270 | ||
Wtajemniczenie
|
Dla Franusia
![]() i imieninowego Edzika ![]() STOOOOOOOOOOO LAAAAAAAAAAAAAAT ![]() ![]() ![]() anula trzymam kciuki aby lekarz coś zaradził na ból no i oby nie było to coś groźnego ![]() daisy nie smuć się kochana ![]() ![]() Dziękuję za porady smoczkowe ![]() ![]() Grazinku ta butla z łyżeczką bardzo fajna ![]() Cytat:
Przyjedź na zjazd to upiekę chlebek i przyniosę już pokrojony, przesmarowany masłem to sobie spróbujesz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1271 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzien dobry chcialam sie pochwalic moja corka spala dzisiaj ciągiem 9,5h ![]() jak zasnela przed 20 to spala do 5.30 ![]() poizniej przerwa w snie do 6.30 ale spala pozniej do 8 okolo u mnie strsznie zimno 7 stopni milego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nocka Maji się dzisiaj poprzestawiała ; / zawsze spała do 4-5 a dzisiaj wstała o 3.. ale i tak dobrze, bo spala do 8 i teraz sobie leży w łóżeczku i męczy zabawkii ![]() trzeba obiad zacząć robić, ale nie mam żadnego pomysłuuu ; / eh . Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-13 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Zakorzenienie
|
aga_pe
![]() Cytat:
![]() ![]() Ktos probowal? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Wtajemniczenie
|
Achaaaa mary i dziewczynki, odnośnie kombinezonów:
Nie sugerujcie się rozmiarami tylko mierzcie kombinezony! Ja ostatecznie kupiłam kombinezon z H&M'u rozmiar 68! (4-6 miesięcy) i ma on identyczne wymiary (1 cm różnicy w długości rękawków) jak kombinezon o identycznym kroju Columbii na 18 miesięcy! A kombinezon Next'a, który chciałam kupić w rozmiarze 74 był o 8 cm dłuższy niż ten na 18 miesięcy ![]() ![]()
#1275 |
Rozeznanie
|
Paulizia no tak będzie z trzy łyżki, ja już sama się gubię w tym wszystkim, nie wiem co dobrze robię co źle, nie chce jej krzywdy robić, a teraz jak zaczęłam czytac te etykiety to okazało się że zarówno w obiadkach jak i w słoiczkach z owocami też jest cukier, czyli że co? Mam gotować sama?
Ale ja nie chce.....
![]() |
#1276 |
Raczkowanie
|
Witajcie
Franusiu i Edziku wszystkiego naj z okazji waszych świąt ![]() Mam taką prośbę, czy mogłaby któraś wkleić zdjęcie tych smoczków do mleka zagęszczanego?? bo buszuję po allegro i nie moge tego ogarnąć... Bo chyba wiekszość używa "3"?? Ja mam za mały móżdżek do tego wszystkiego... MASAKRA U nas nocka standardowa, pobudka o 5.30 U i dalej spanko do 8.. zgodnie z Waszysmi sugestiami dałam MM, jak narazie cyce mi nie spuchły... także ok |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli on ma taka kreseczke na czubku, w zaleznosci jak go przekrecisz (I, II, III) to im szybciej kaszka leci moja ola pije na I i tak strasznie szybko pije a smoczki trojki to sa zwykle z 3 dziurkami, do mleczka fotka trojprzeplywowego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce jeść?? Czy je i spada? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A serio, to dużo dała mi ta godzina, jak tż zabrał Edzika. Przedwczoraj rano maniakalnie powtarzałam "chcę spać, muszę iść spać, spaaaaaaaać, Edzik daj mamie spaaaaaaać". A dziś jakoś udało mi się podnieść. Żłopię kawę i jakoś udaje mi się być w pionie. Cytat:
![]() A w ogóle może któraś mama dziewczynki się skusi: http://allegro.pl/kombinezon-coccodr...871995432.html Superancki jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie może ciuchy firmy H&M? albo C&A
chodzi mi o damskie ubrania - nie dzieciowe jak jakościowo? fajnie sie noszą ? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1280 |
Wtajemniczenie
|
matal nie wiem, on je srednio. nie je 2x sloiczki jak tutaj dziewczyny pisza, tylko polowe tego z hippa, pije srednio, nie wiem co jest nie tak.....
co do tej foty w lezaczku, to on ma zablokowana funkcje bujania zeby mi nie smignal i jest na fotce zapiety!! juz z mc temu czy nawet wiecej, raz go zostawilam nie zapietego i znalazlam go kleczacego przed lezaczkiem i bawiacego sie zapieciem.... od tego czasu zapinam ale to nic nie daje jak widac
#1281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Widzę, ze Norbi to też niezły akrobata ![]() Dzieci nam po prostu chcą ruszyć w świat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Wtajemniczenie
|
Aga_pe oczywiscie, ze trzymam
![]() Atiz no ja tez 3 lyzki... kurcze w sloiczkach tez cukier??? ![]() ![]()
#1283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w słoiczkach z obiadkami np często jest sól ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lekarz nie widzi problemu i twierdzi ze super ze wogole przybiera i ogolnie tylko chyba ja sie tym przejmuje
![]() |
#1285 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() melduję się z kawą, a Hanna tańczy ![]() ![]() Moria, co do smoczków, to MM z kleikiem podaję przez smoczek z krzyżykiem i super się sprawdza. A ten z motylkiem to tylko do gęstych kaszek. Kiedyś podałam na próbę z niego zagęszczone MM i się Hanka zapluła na maxa ![]() MoniaK, gratuluję nocki! Oby już tak zostało ![]() Aga_pe, biedny Domi ![]() Graża, dziś już nie mam takiej energii, ale pocieszam się, że wszystko już mam ogarnięte ![]() ![]() Matall, Ty jesteś hardcore, naprawdę! ![]() ![]() ![]() I tak btw: Moria Ty masz w foteliku jeszcze tę wkładkę dla niemowląt? ![]() Sandrunia, a co splądrowałaś? ![]() Dziewczyny, dzięki za rady odnośnie kombinezonu ![]() a) chcę większy, żeby nawet mimo ciuszków pod spodem był luźniejszy b) musi nam styknąć na najbliższe pół roku, więc wolę ciut większy, niż za mały c) mam zmierzoną Hankę i jak już znajdę kombinezon zimowy idealny, to też go zmierzę, bo z tymi rozmiarówkami, to faktycznie jakaś ![]() ![]() EWESKO, gdzie jesteś? Co u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Aguś ja mam kilka ubrań z H&M ale niemieckiego i są ok, oczywiście zależy jeszcze jakie. Jak kupisz porządne od nowości to ok, ale niektóre są kiepskie już przy zakupie. A z C&A mąż ma t-shirty, w zasadzie większość ma z tego sklepu i są super. NIektóre mają już 2-3 lata a sa jak nowe.
![]() |
#1287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
marchewki, ziemniaki, pietruszkę, porę, seler, magii, miętę i pokrzywę, buraki.. hehe . trochę się tego nazbierało, ale wiadomo, co z ogródka babci to dobre ![]() bez nawozów i w ogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w sumie to one chyba z recyklingu są, tyle co wyczytałam na metce, czy sie mylę ? ale jak na cene i wgl to jakoś jest dobra, bo drogie to one nie są :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.