![]() |
#1261 |
Raczkowanie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Dziewczyny potrzebuję waszej rady, czy tak wypada na Skype zapytać jak wypadłam?
Bo wczoraj rozmawiałam z taką Włoszką na Skajpie i wydawało mi się że obydwie się pozytywnie odebrałyśmy, powiedziałam jej że mam referencje w moim języku a ona od razu że ona by chciała na maila to ona sobie przetłumaczy bo ma kogoś w pracy co umie po polsku ![]() I chciałabym jej zapytać, nie wiem, np. czy dobrze wypadłam, czy jest zainteresowana mną, napisałabym może że mam jakąś ofertę i muszę się zdecydować a wolę do niej, tylko wypada tak na jej skype pisać ? Widziałam na aupairw. że się dziś logowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ubierz to jakos ladnie w zdania i pisz! ![]()
![]() |
#1263 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Ja też prawdopodobnie wybieram się do UK w lipcu. Znalazłam fajną rodzinkę (4 dzieci 1-6) ale od 31-05 milczą i obawiam się, że nie mają neta w domu :/ Bo zawsze odpisywał host i podał maila swojego firmowego. A teraz mają jeszcze wolne z okazji jubileuszu Królowej. Będę musiała zapytać o ten net chyba. Z jednej strony fajnie bo bym sobie odpoczęła ale z drugiej nie ma zbytnio kontaktu z ludźmi/rodziną. Poprzednio jak byłam to właśnie z innymi au pair się przez neta umawiałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "Dear Monika, sorry for keep you waiting. where you can write me directly. We like you very much, but we cannot really decide today. Is it possible for the other family to wait few days? Silvia" Wiecie, szczerze to wolę ten Mediolan, tamten gość mieszka gdzieś w górach, wszędzie daleko (tylko do Venecji blisko) i mi się sępi strasznie... Dać mu rezygnację i ryzykować? Oprócz tej Silvii mam jeszcze propozycję od Polki z Monachium która też ma niezłe warunki ![]() Jedna z Was tu pisała o bilecie lotniczym żeby płacić 50/50 z rodzinką, że to jest fair, trochę się średnio z tym zgadzam bo to w końcu Ty trafiasz do obcego kraju, miasta, środowiska, on jest u siebie, to Ciebie mogą porwać okraść itp itd ![]() a potem wpadł na to że "WE CAN DO IN THIS SYSTEM : ADVANCE ON POCKET MONEY? IT'S POSSIBLE FOR YOU ?" <- dla mnie kiepski pomysł, na dodatek muszę w październiku wrócić na tydzień tutaj to nawet nie chce myśleć ile stracę kasy na tym :/ zresztą w tym miesiącu mnie nie stać, za miesiąc bym miała a oni mnie chcą za tydzień... a ta Silvia sama powiedziała od siebie czy nie mam nic przeciwko żeby ona się zajęła moim przylotem i że jak nie będzie drogi bilet to ona płaci ![]() Bardzo Was męczę? Przepraszam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
CORELIPS
|
Mtea, absolutnie się nie zgadzaj na taki zarobek. Opieka to przede wszystkim odpowiedzialność, zbyt marnie oferują. Życz im powodzenia i szukaj dalej!
![]() Cholera ja znowu otrzymałam 4 pozytywne a w wiadomościach od jednej rodziny , że oferują 50 euro , druga 60 euro .. Myślałam, że skoro mam zaznaczone, że doświadczenie jest i proszę o nie dawanie feedbacków jeśli proponują poniżej tej mojej konkretnej kwoty , to będzie mniej klikania w "mutual expectations dont match" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Przyczajenie
|
Mam za sobą pierwszą rozmowę na Skypie, trochę się denerwowałam, ale nie było tak źle. Muszę sobie zakupić kamerkę, bo mała Giulia chce mnie zobaczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Mam ciekawą ofertę od świetnej rodzinki, ale niestety nie mogę z niej skorzystać... To jest wyjazd na wakacje, na ponad miesiąc do Madrytu. Rodzina płaci 70 euro tygodniowo, mają dwójkę dzieci dziewczynka 9 lat i chłopiec 7. Praca nie jest ciężka bo trzeba z nimi spędzić tylko parę godzin dziennie, w tym większość na basenie. Rodzinka szuka au pair od teraz. Jak któraś zainteresowana to piszcie dam wam namiary! |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jak szukacie znajomych na miejscu ? i gdzie poza kursem językowym? jeśli na facebooku to jak? skoro np nie ma grupy au pair w okolicy itp.
jakieś jeszcze stronki polecacie oprócz fb i cs ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
na gumtree mozna sie ogłosić chociażby
![]()
#1271 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
u mnei jest np tak, ze hostka zaprosila np dzisiaj wczensijesza jakas inna opiekunke, i w sumie jakos sie zgadalysmy i np w niedziele idziemy na jakis koncert. W ogole hostka chyba woli bym poznala ludzi z okolicy, niz jezdzila z cs do obcych
![]()
#1273 |
Raczkowanie
|
no mówię,że nie ma grupy na fejsie. A kurs jest taki, że są na nim żony dyplomatów itp :P Troche za stare dla mnie xd
do centrum kopenhagi mam 25 minut jazdy, ale mieszkam w raczej małym mieście obok ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Raczkowanie
|
zdecydowałam się dziś i jadę do tego gościa hosta do Italii, a oni mi nawet od razu kupili bilet na 19-go
![]() ![]() Chciałabym lustrzankę i zastanawiam się czy sobie kupić tu, czy we Włoszech... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co zadecydowało, że go wybrałaś?
![]() |
#1277 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Przyczajenie
|
6MoNi9 Wow Italia
![]() Powiedzcie z reguły host płaci za bilet lotniczy czy to jest raczej kwestia dogadania? Jak na razie jestem w kontakcie z Polką mieszkającą w Holandii, 30 min do Amsterdamu, ok 30 h opieki nad 2 dzieci (opieka głównie nad starszym). Zapytała jakie są moje wymagania finansowe, sama nie wiem, mam się kierować kwotami podanymi w tabeli na stronie http://www.aupair-world.net/index.php ? Myślałam, że sama bd musiała wysyłać wiadomości, a wręcz przeciwnie dostaje sporo zapytań od rodzin. |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
ja bedac w holandii dostaje 100e na tydzien, ale to jest duuuzo godzin, bo codziennie od rana do 18-19, wprawdzie nie jest tak, ze jestem sama z dziecmi non stop, bo ich mama ma kwiaciarnie w domu i np maly chodzi do niej, albo tez dzieci spia w tym samym czasie. Najstarszy sam sie soba zajmuje, a mlodszy co drugi tydzien jest u ojca, wiec niby 4 dzieci, ale nie jest źle. no i 2 dni wolnego w tygodniu.
#1280 |
Przyczajenie
|
Ok rozumiem, widziałam, że na stronie jest 300 euro na miesiąc w Holandii, a wiem ze ja bym poświęcała dzieciom ok 30 godzin tygodniowo. Zobaczymy jaka kwota zostanie mi zaproponowana.
Jestem niestety zielona w tym temacie, ale rozumiem, że powinnam się trochę kierować wynagrodzeniem/kieszonkowym podanym na stronie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
niby tak, ale wiesz, bardziej chyba tym czego beda od ciebie wymagac... pamietam, ze mialam ofertę podobną do mojej, tylko, ze 2 dzieci, ale full godzin i dawali chyba 300e za mc
#1282 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że warunki które zaproponowała hostka są dobre.
Ubezp zdrowotne (30 euro miesięcznie), możliwość znalezienia dodatkowego zajęcia w weekendy, opieka głównie nad starszym synem, organizowanie zabaw dla niego,wiem,że jest bardzo energicznym dzieckiem, sprzątanie po nim, przygotowywanie posiłków dla niego. Opieka nad 2 podczas gdy hostka bd na kursie (2-3 razy w tygodniu), czasami babysitting (3 godziny) i wolne weekendy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
to w sumie lajt, i mowia po polsku?
ja niby się wkurzam, ze srendio rozumiem, ale teraz, po tygodniu jest znacznie lepiej niz jak przyjechalam. Maly zaczal mi pokazywac co chce a nie leci juz z placzem do mamy. I wczorajszy sukces, poszedl spac w poludnie bez placzu ![]()
#1285 |
Przyczajenie
|
Ona jest Polką, mąż Amerykaninem, dzieci mówią po polsku i angielsku, więc w sumie to mnie cieszy. W sumie i tak chciałabym chodzić na kurs angielskiego, akurat hostka pisała, że jest w pobliżu, bo sama chodzi na kurs językowy.
Położyć małe dziecko bez płaczu to sukces. BD-" będzie, będę" taki skrót, szybciej się pisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak... mozna zaoszczedzic caly ulamek sekundy ![]() Post Lucy to raczej ironia niz pytanie co 'bd' znaczy ![]() Mi sie od razu odechciewa czytac takie posty. Jak komus nie chce sie napisac czegos poprawnie, to czemu ma mi sie chciec przeczytac i odpowiadac ![]()
![]() |
#1287 |
Przyczajenie
|
Po prostu przyzwyczaiłam się tak pisać, wiadomo, że używam tego w smsach itp.
Nie świadczy to na pewno o moim braku chęci, po prostu, niektórzy piszą btw zamiast by the way, tak samo "np", jest wiele skrótów, dlatego nie rozumiem poruszenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
|
ale to powszechne skróty od kilku wyrazów, a nie skracanie jednego bardzo krótkiego wyrazu: P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
Aleście się przyczepiły, ja też czasem piszę 'bd' i wchodzi to w sumie automatycznie ;P Nie myślę, kiedy tak piszę
![]()
#1290 |
Przyczajenie
|
Naprawdę nie rozumiem aż tak wielkiego poruszenia, ale ok nie będę stosowała skrótów, nie chce żeby ktoś mi zarzucał, że nie chce mi się pisać poprawnie. Mój błąd, poprawie się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.