AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 21:25   #1261
6MoNi9
Raczkowanie

Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Dziewczyny potrzebuję waszej rady, czy tak wypada na Skype zapytać jak wypadłam?
Bo wczoraj rozmawiałam z taką Włoszką na Skajpie i wydawało mi się że obydwie się pozytywnie odebrałyśmy, powiedziałam jej że mam referencje w moim języku a ona od razu że ona by chciała na maila to ona sobie przetłumaczy bo ma kogoś w pracy co umie po polsku (w ogóle na dzień dobry powiedziała że mój profil jest lovely) No i ja jej na aupairworld wysłałam mojego maila, w ogóle strasznie mi się jej oferta podoba, bo Mediolan i 80 euro za tydzień i własne małe mieszkanie, ale ona na razie nie napisała mi nic, a dziś rozmawiałam z takim gościem który mnie chce już za 2 tyg i się w sumie na mnie zdecydował, ale nie dość że to wiocha (pod Venecją) to jeszcze daje 300euro za miesiąc, teraz mu się drugi dzieciak pare dni temu urodził to będzie roboty, mało wolnego...
I chciałabym jej zapytać, nie wiem, np. czy dobrze wypadłam, czy jest zainteresowana mną, napisałabym może że mam jakąś ofertę i muszę się zdecydować a wolę do niej, tylko wypada tak na jej skype pisać ? Widziałam na aupairw. że się dziś logowała
6MoNi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 06:06   #1262
MUTD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 6MoNi9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję waszej rady, czy tak wypada na Skype zapytać jak wypadłam?
Bo wczoraj rozmawiałam z taką Włoszką na Skajpie i wydawało mi się że obydwie się pozytywnie odebrałyśmy, powiedziałam jej że mam referencje w moim języku a ona od razu że ona by chciała na maila to ona sobie przetłumaczy bo ma kogoś w pracy co umie po polsku (w ogóle na dzień dobry powiedziała że mój profil jest lovely) No i ja jej na aupairworld wysłałam mojego maila, w ogóle strasznie mi się jej oferta podoba, bo Mediolan i 80 euro za tydzień i własne małe mieszkanie, ale ona na razie nie napisała mi nic, a dziś rozmawiałam z takim gościem który mnie chce już za 2 tyg i się w sumie na mnie zdecydował, ale nie dość że to wiocha (pod Venecją) to jeszcze daje 300euro za miesiąc, teraz mu się drugi dzieciak pare dni temu urodził to będzie roboty, mało wolnego...
I chciałabym jej zapytać, nie wiem, np. czy dobrze wypadłam, czy jest zainteresowana mną, napisałabym może że mam jakąś ofertę i muszę się zdecydować a wolę do niej, tylko wypada tak na jej skype pisać ? Widziałam na aupairw. że się dziś logowała
ja bym napisala cos w stylu: czesc, co tam slychac, jak sie masz? itd. pozniej bym napisala czy ciagle jest mna zainteresowana, jezeli tak to wyslesz jej te referencje i mozecie pogadac na skypie znowu.
ubierz to jakos ladnie w zdania i pisz!
Stary 2012-06-05, 09:02   #1263
Luna Moth
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Ja też prawdopodobnie wybieram się do UK w lipcu. Znalazłam fajną rodzinkę (4 dzieci 1-6) ale od 31-05 milczą i obawiam się, że nie mają neta w domu :/ Bo zawsze odpisywał host i podał maila swojego firmowego. A teraz mają jeszcze wolne z okazji jubileuszu Królowej. Będę musiała zapytać o ten net chyba. Z jednej strony fajnie bo bym sobie odpoczęła ale z drugiej nie ma zbytnio kontaktu z ludźmi/rodziną. Poprzednio jak byłam to właśnie z innymi au pair się przez neta umawiałam.
Luna Moth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:18   #1264
Ri Ri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luna Moth Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Ja też prawdopodobnie wybieram się do UK w lipcu. Znalazłam fajną rodzinkę (4 dzieci 1-6) ale od 31-05 milczą i obawiam się, że nie mają neta w domu :/ Bo zawsze odpisywał host i podał maila swojego firmowego. A teraz mają jeszcze wolne z okazji jubileuszu Królowej. Będę musiała zapytać o ten net chyba. Z jednej strony fajnie bo bym sobie odpoczęła ale z drugiej nie ma zbytnio kontaktu z ludźmi/rodziną. Poprzednio jak byłam to właśnie z innymi au pair się przez neta umawiałam.
ja sobie nie wyobrażam bez neta. dla mnie kontakt z rodziną to podstawa. i zanudziłabym się bez neta, kiedy nie wychodzę z domu
Ri Ri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:04   #1265
6MoNi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MUTD Pokaż wiadomość
Cytat:
ja bym napisala cos w stylu: czesc, co tam slychac, jak sie masz? itd. pozniej bym napisala czy ciagle jest mna zainteresowana, jezeli tak to wyslesz jej te referencje i mozecie pogadac na skypie znowu.
ubierz to jakos ladnie w zdania i pisz!
Noo ułożyłam to jakoś i puściłam w końcu koło 23:30 (ale na au pair world) a ona już odpisała godzinę temu super babeczka, napisała

"Dear Monika,

sorry for keep you waiting.
where you can write me directly.
We like you very much, but we cannot really decide today. Is it possible for the other family to wait few days?

Silvia"

Wiecie, szczerze to wolę ten Mediolan, tamten gość mieszka gdzieś w górach, wszędzie daleko (tylko do Venecji blisko) i mi się sępi strasznie... Dać mu rezygnację i ryzykować? Oprócz tej Silvii mam jeszcze propozycję od Polki z Monachium która też ma niezłe warunki i wydaje się być b.miła.
Jedna z Was tu pisała o bilecie lotniczym żeby płacić 50/50 z rodzinką, że to jest fair, trochę się średnio z tym zgadzam bo to w końcu Ty trafiasz do obcego kraju, miasta, środowiska, on jest u siebie, to Ciebie mogą porwać okraść itp itd a ten mój host to ja się zapytałam "how about paying for plain ticket" a on do mnie "[2012-06-04 21:54:32] USUALLY THE PLAIN TICKET PAY AU-PAIR . iT'S A PROBLEM ?"
a potem wpadł na to że "WE CAN DO IN THIS SYSTEM : ADVANCE ON POCKET MONEY? IT'S POSSIBLE FOR YOU ?" <- dla mnie kiepski pomysł, na dodatek muszę w październiku wrócić na tydzień tutaj to nawet nie chce myśleć ile stracę kasy na tym :/ zresztą w tym miesiącu mnie nie stać, za miesiąc bym miała a oni mnie chcą za tydzień...
a ta Silvia sama powiedziała od siebie czy nie mam nic przeciwko żeby ona się zajęła moim przylotem i że jak nie będzie drogi bilet to ona płaci

Bardzo Was męczę? Przepraszam :pro si:
Stary 2012-06-05, 11:36   #1266
sylvia_doll
CORELIPS

Mtea, absolutnie się nie zgadzaj na taki zarobek. Opieka to przede wszystkim odpowiedzialność, zbyt marnie oferują. Życz im powodzenia i szukaj dalej!

Cholera ja znowu otrzymałam 4 pozytywne a w wiadomościach od jednej rodziny , że oferują 50 euro , druga 60 euro .. Myślałam, że skoro mam zaznaczone, że doświadczenie jest i proszę o nie dawanie feedbacków jeśli proponują poniżej tej mojej konkretnej kwoty , to będzie mniej klikania w "mutual expectations dont match"
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:11   #1267
mtea
Przyczajenie

Mam za sobą pierwszą rozmowę na Skypie, trochę się denerwowałam, ale nie było tak źle. Muszę sobie zakupić kamerkę, bo mała Giulia chce mnie zobaczyć i przygotować pytania.
mtea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 16:33   #1268
rolexa
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
Mam ciekawą ofertę od świetnej rodzinki, ale niestety nie mogę z niej skorzystać... To jest wyjazd na wakacje, na ponad miesiąc do Madrytu. Rodzina płaci 70 euro tygodniowo, mają dwójkę dzieci dziewczynka 9 lat i chłopiec 7. Praca nie jest ciężka bo trzeba z nimi spędzić tylko parę godzin dziennie, w tym większość na basenie. Rodzinka szuka au pair od teraz. Jak któraś zainteresowana to piszcie dam wam namiary!
rolexa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 16:40   #1269
larethhe
Raczkowanie

dziewczyny jak szukacie znajomych na miejscu ? i gdzie poza kursem językowym? jeśli na facebooku to jak? skoro np nie ma grupy au pair w okolicy itp.
jakieś jeszcze stronki polecacie oprócz fb i cs ?
larethhe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 16:57   #1270
gorzala
Zakorzenienie

na gumtree mozna sie ogłosić chociażby
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 17:20   #1271
martynak1992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez larethhe Pokaż wiadomość
dziewczyny jak szukacie znajomych na miejscu ? i gdzie poza kursem językowym? jeśli na facebooku to jak? skoro np nie ma grupy au pair w okolicy itp.
jakieś jeszcze stronki polecacie oprócz fb i cs ?
No najlepiej to na kursie językowym Tylko zależy od tego czy jesteś w małej miejscowości, czy w dużym mieście. W pierwszym przypadku na kurs chodziły ze mną jeszcze 2 dziewczyny, a w stolicy to moja grupa miała coś ok 20 osób Na facebooku są grupy, zależy w jakim mieście będziesz, au pair in...
martynak1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 17:23   #1272
moya07
Zakorzenienie

u mnei jest np tak, ze hostka zaprosila np dzisiaj wczensijesza jakas inna opiekunke, i w sumie jakos sie zgadalysmy i np w niedziele idziemy na jakis koncert. W ogole hostka chyba woli bym poznala ludzi z okolicy, niz jezdzila z cs do obcych
Stary 2012-06-05, 17:51   #1273
larethhe
Raczkowanie

no mówię,że nie ma grupy na fejsie. A kurs jest taki, że są na nim żony dyplomatów itp :P Troche za stare dla mnie xd

do centrum kopenhagi mam 25 minut jazdy, ale mieszkam w raczej małym mieście obok ; )
Stary 2012-06-05, 18:05   #1274
martynak1992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez larethhe Pokaż wiadomość
no mówię,że nie ma grupy na fejsie. A kurs jest taki, że są na nim żony dyplomatów itp :P Troche za stare dla mnie xd

do centrum kopenhagi mam 25 minut jazdy, ale mieszkam w raczej małym mieście obok ; )
Oj sorki, głupia ja - nie przeczytałam ze zrozumieniem 25 minut to nie jest znowu aż tak dużo. Ja mam do Wiednia ok 80 km i do tej pory, przez rok, jeździłam prawie co tydzień. Wow to dla Kopenhagi nie ma nawet ani jednej grupy? o.O Zapewne twoja rodzinka zna jakichś młodych, moi chcieli mnie z kimś umawiać, ale ja nie lubię w ten sposób, wolę sama sobie wyszukiwać znajomych
martynak1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:50   #1275
6MoNi9
Raczkowanie

zdecydowałam się dziś i jadę do tego gościa hosta do Italii, a oni mi nawet od razu kupili bilet na 19-go tylko host mi powiedział że będę musiała w Mediolanie na niego na lotnisku poczekać godzinę. Dziewczyny bądźcie ze mną

Chciałabym lustrzankę i zastanawiam się czy sobie kupić tu, czy we Włoszech...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 04:38   #1276
MUTD
Rozeznanie

Cytat:
zdecydowałam się dziś i jadę do tego gościa hosta do Italii, a oni mi nawet od razu kupili bilet na 19-go tylko host mi powiedział że będę musiała w Mediolanie na niego na lotnisku poczekać godzinę. Dziewczyny bądźcie ze mną

Chciałabym lustrzankę i zastanawiam się czy sobie kupić tu, czy we Włoszech...
jesteśmy z Tobą!
co zadecydowało, że go wybrałaś?
Stary 2012-06-06, 08:07   #1277
6MoNi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MUTD Pokaż wiadomość
jesteśmy z Tobą!
co zadecydowało, że go wybrałaś?
Szybkość wyjazdu, że mogę już zniknąć z tego kraju, potrzebuję tego ...
Poza tym strach wziął górę, że jak teraz nie wezmę tego co jest to potem się nie doczekam oferty...
Stary 2012-06-06, 09:40   #1278
mtea
Przyczajenie

6MoNi9 Wow Italia Super

Powiedzcie z reguły host płaci za bilet lotniczy czy to jest raczej kwestia dogadania?

Jak na razie jestem w kontakcie z Polką mieszkającą w Holandii, 30 min do Amsterdamu, ok 30 h opieki nad 2 dzieci (opieka głównie nad starszym). Zapytała jakie są moje wymagania finansowe, sama nie wiem, mam się kierować kwotami podanymi w tabeli na stronie
http://www.aupair-world.net/index.php ?

Myślałam, że sama bd musiała wysyłać wiadomości, a wręcz przeciwnie dostaje sporo zapytań od rodzin.
Stary 2012-06-06, 09:54   #1279
moya07
Zakorzenienie

ja bedac w holandii dostaje 100e na tydzien, ale to jest duuuzo godzin, bo codziennie od rana do 18-19, wprawdzie nie jest tak, ze jestem sama z dziecmi non stop, bo ich mama ma kwiaciarnie w domu i np maly chodzi do niej, albo tez dzieci spia w tym samym czasie. Najstarszy sam sie soba zajmuje, a mlodszy co drugi tydzien jest u ojca, wiec niby 4 dzieci, ale nie jest źle. no i 2 dni wolnego w tygodniu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 10:01   #1280
mtea
Przyczajenie

Ok rozumiem, widziałam, że na stronie jest 300 euro na miesiąc w Holandii, a wiem ze ja bym poświęcała dzieciom ok 30 godzin tygodniowo. Zobaczymy jaka kwota zostanie mi zaproponowana.

Jestem niestety zielona w tym temacie, ale rozumiem, że powinnam się trochę kierować wynagrodzeniem/kieszonkowym podanym na stronie?
Stary 2012-06-06, 10:05   #1281
moya07
Zakorzenienie

niby tak, ale wiesz, bardziej chyba tym czego beda od ciebie wymagac... pamietam, ze mialam ofertę podobną do mojej, tylko, ze 2 dzieci, ale full godzin i dawali chyba 300e za mc
Stary 2012-06-06, 10:12   #1282
mtea
Przyczajenie

Wydaje mi się, że warunki które zaproponowała hostka są dobre.
Ubezp zdrowotne (30 euro miesięcznie), możliwość znalezienia dodatkowego zajęcia w weekendy, opieka głównie nad starszym synem, organizowanie zabaw dla niego,wiem,że jest bardzo energicznym dzieckiem, sprzątanie po nim, przygotowywanie posiłków dla niego.
Opieka nad 2 podczas gdy hostka bd na kursie (2-3 razy w tygodniu), czasami babysitting (3 godziny) i wolne weekendy.
Stary 2012-06-06, 10:17   #1283
moya07
Zakorzenienie

to w sumie lajt, i mowia po polsku?
ja niby się wkurzam, ze srendio rozumiem, ale teraz, po tygodniu jest znacznie lepiej niz jak przyjechalam. Maly zaczal mi pokazywac co chce a nie leci juz z placzem do mamy. I wczorajszy sukces, poszedl spac w poludnie bez placzu
Stary 2012-06-06, 10:20   #1284
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Dziewczyny, o co chodzi z tym 'bd'? Jakaś nowa moda?
Stary 2012-06-06, 10:24   #1285
mtea
Przyczajenie

Ona jest Polką, mąż Amerykaninem, dzieci mówią po polsku i angielsku, więc w sumie to mnie cieszy. W sumie i tak chciałabym chodzić na kurs angielskiego, akurat hostka pisała, że jest w pobliżu, bo sama chodzi na kurs językowy.

Położyć małe dziecko bez płaczu to sukces.

BD-" będzie, będę" taki skrót, szybciej się pisze
Stary 2012-06-06, 12:06   #1286
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Cytat:
Napisane przez mtea Pokaż wiadomość
Ona jest Polką, mąż Amerykaninem, dzieci mówią po polsku i angielsku, więc w sumie to mnie cieszy. W sumie i tak chciałabym chodzić na kurs angielskiego, akurat hostka pisała, że jest w pobliżu, bo sama chodzi na kurs językowy.

Położyć małe dziecko bez płaczu to sukces.

BD-" będzie, będę" taki skrót, szybciej się pisze
ok sup, l gwn rzmem.

No tak... mozna zaoszczedzic caly ulamek sekundy

Post Lucy to raczej ironia niz pytanie co 'bd' znaczy
Mi sie od razu odechciewa czytac takie posty. Jak komus nie chce sie napisac czegos poprawnie, to czemu ma mi sie chciec przeczytac i odpowiadac

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:30   #1287
mtea
Przyczajenie

Po prostu przyzwyczaiłam się tak pisać, wiadomo, że używam tego w smsach itp.
Nie świadczy to na pewno o moim braku chęci, po prostu, niektórzy piszą btw zamiast by the way, tak samo "np", jest wiele skrótów, dlatego nie rozumiem poruszenia.
Stary 2012-06-06, 13:47   #1288
larethhe
Raczkowanie

ale to powszechne skróty od kilku wyrazów, a nie skracanie jednego bardzo krótkiego wyrazu: P
Stary 2012-06-06, 13:48   #1289
gorzala
Zakorzenienie

Aleście się przyczepiły, ja też czasem piszę 'bd' i wchodzi to w sumie automatycznie ;P Nie myślę, kiedy tak piszę Ważne, że wiadomo o co chodzi ^^
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:49   #1290
mtea
Przyczajenie

Naprawdę nie rozumiem aż tak wielkiego poruszenia, ale ok nie będę stosowała skrótów, nie chce żeby ktoś mi zarzucał, że nie chce mi się pisać poprawnie. Mój błąd, poprawie się
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości