Vampire Diaries część 7 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 19:16   #1261
shimmmy
Zadomowienie

Dot.: Vampire Diaries część 7

motyw Kubuś - Krzysiu i mózg rozj**any
shimmmy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 19:22   #1262
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez shimmmy Pokaż wiadomość
motyw Kubuś - Krzysiu i mózg rozj**any
Brzuch Kubusia jest słodki
agniesiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 20:27   #1263
lexi221
Zadomowienie

Witajcie ja trochę z innej beczki parę miesięcy temu widziałam na filmwebie tumblra z udziałem Damona i Eleny scena pod prysznicem bardzo mi zależy na znalezieniu go jeszcze w tle była taka fajna nuta
lexi221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 21:45   #1264
kosovitz
Chimay

Cytat:
Napisane przez lexi221 Pokaż wiadomość
Witajcie ja trochę z innej beczki parę miesięcy temu widziałam na filmwebie tumblra z udziałem Damona i Eleny scena pod prysznicem bardzo mi zależy na znalezieniu go jeszcze w tle była taka fajna nuta
nie prościej zapytać na filmwebie?
ja takich rzeczy nie oglądam, więc nie pomogę

Zagłosuj na Paczkomat
kosovitz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 22:01   #1265
malagaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosovitz Pokaż wiadomość
parę niezłych wieści o Klausie z wywiadu z Józefem, bez tłumaczenia, bo po angielsku to lepiej brzmi
Nie wierzę w żadne krwawe rozpierduchy, jak zwykle pewnie skończy się na wygrażaniu i w ramach zemsty Klaus namaluje Tylerowi wilczka, a że to ma być zemsta, to wilczek będzie miał krzywą mordę i tylko trzy łapy

Za to Klefan
Stary 2012-12-14, 09:42   #1266
agniesiaa

Ściagnęlam odcinek i przypadkiem widziałam końcówkę :O Chyba waszej pary nie polubię Teraz czekam na napisy. Jakby mało mi było problemów ze zdrowiem, to jeszcze się przeziębiłam i siedzę w domu
Stary 2012-12-14, 12:30   #1267
mariamarysienka
Zakorzenienie

Już po odcinku Podobał mi się, wartka akcja, trzymająca się kupy.

- Klefan --> Cudowna para, moja ulubiona w tym serialu Scena na początku, gdzie Klaus malował tą śnieżynkę była boska
- Tyler - już nie wiem czy śmiać się czy płakać. A tekst: "Zaczęło się ode mnie i na mnie musi się skończyć" Żywcem z Harry'ego Pottera
- Caroline - o dziwo dzisiaj mnie nie denerwowała Była taka sama jak w pierwszym sezonie, gdy była jeszcze człowiekiem. Jej mina, gdy dowiedziała się, że April nosi bransoletkę z werbeną - mega
- podobały mi się sceny w tym parku, gdzie sypali ten sztuczny śnieg, ale to ma chyba związek z moim ogromnym śnieżnym fetyszem
- Shane - błagam, błagam, żeby nie chodziło o love story w tym wszystkim co robi Powoli jednak zaczyna mnie nudzić ten wątek, bo za długo go rozwijają. W każdym odcinku odsłaniają jakiś naprawdę maleńki kawałeczek, przez co niedługo zapomnę, jak to się zaczęło
- Jeremy - no proszę, proszę, kiedy on się dorobił takich muskułów? Ogólnie wątek jego hipnotyzowania był trochę nudny, więc jakoś pomijam go w myśleniu o odcinku.
- Klaus - dlaczego zabił matkę Tylera? Szkoda mi jej, bo lubiłam ją. Ale z drugiej strony wraca badass-Klaus ,koniec z lubię-kolibry-Klaus I to jego zdanie: "Czy moja sztuka jest naprawdę tak dosłowna", czy coś w tym stylu - mój tekst odcinka
- w takim razie czekają nas wybory burmistrza. Nie wiem jak Wy, ale ja mam jednego odpowiedniego kandydata
- April - czyżby miała zrobić pierwszą ciekawą rzecz w tym serialu? Jak ją zobaczyłam w tej piwnicy, to byłam autentycznie zaskoczona i prędzej spodziewałam się, że wpadnie Klaus albo wróci Tyler. Jak oddageruje Rebekę będę wniebowzięta, bo uwielbiam tą postać
- Stefan - Już mam go dosyć. Lubię go tylko w scenach z Klausem. To jego dopytywanie się: "Jak bardzo razem są?" było żałosne, jakby sam się nie domyślał. Zresztą, czym on się przejmuje, Elena z nim zerwała, koniec. Niech przygrucha sobie jakąś pannicę i ruszy do przodu.
- Damon - uwolnił Elenę, żeby zrobić dobrze bratu. Sama nie wiem, czy mi się to podoba, czy nie, przekonam się w następnych odcinkach. Ale całkiem zabawnie było patrzeć na sceny, gdzie Elena wie, czego chce, a Damon dla odmiany nie
- Hayley - bitch i tyle. Poświęciła swoich przyjaciół, żeby dowiedzieć się czegoś o rodzicach, którzy i tak nie żyją. Denerwująca strasznie, jej sposób mówienia, jakby się język plątał mnie irytuje.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 15:11   #1268
Withers
Zakorzenienie

Ja się dzielnie trzymam, postanowiłam, że odcinek obejrzę dopiero jutro Możecie mi tylko zdradzić, czy był dobry, czy nuda?

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 15:23   #1269
agniesiaa

Pewnie zdziwię niektóre osoby, ale odcinek mi się podobał i czekałam, co będzie dalej, zupełnie tak jak kiedyś...Klaus rysujący śnieżynkę i Klaus z końca odcinka, który zabija 12 hybryd i mamę Tylera. No proszę, to ciągle ta sama osoba Jeremy i jego muskulatura na plus, zdziwiło mnie tylko to, że tak szybko go "przeprogramowali". Najbardziej mi się podobało, jak powiedział, że zabije Elenę bez względu na wszystko Drażnił mnie Stefan, April i Hayley Ciekawe, dokąd poszedł Tyler...Podobało mi się też, jak Klaus opowiadał Stefowi historię o ofiarach, przezywając go "ripper"No i Damon zrobił "co trzeba"...
Stary 2012-12-14, 15:39   #1270
mariamarysienka
Zakorzenienie

O tak, Klausowe "Ripaaaaaaaah"
agniesia, jak zajrzałam przed chwilą na filmweb, to tam ludzie w większości życzą Plackowi śmierci Ale tam są jacyś fanatyczni Delenowcy, ja wolę nie podchodzić do tematu aż tak emocjonalnie

I love you
I will
I do
Stary 2012-12-14, 16:01   #1271
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
O tak, Klausowe "Ripaaaaaaaah"
agniesia, jak zajrzałam przed chwilą na filmweb, to tam ludzie w większości życzą Plackowi śmierci Ale tam są jacyś fanatyczni Delenowcy, ja wolę nie podchodzić do tematu aż tak emocjonalnie
Ja tam śmierci nie życzę nie jestem fanem tej pary
Stary 2012-12-14, 16:14   #1272
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja też nikomu śmierci nie życzę, bez przesady. W końcu to tylko serial, a ludzie czasami tak się emocjonują, że tylko śmiać mi się z nich chce

I love you
I will
I do
Stary 2012-12-14, 16:22   #1273
agniesiaa

Cytat:
Ja też nikomu śmierci nie życzę, bez przesady. W końcu to tylko serial, a ludzie czasami tak się emocjonują, że tylko śmiać mi się z nich chce
Ostatnio był taki wątek na plotkowym, że laska tak przeżywa Zmierzch, że nie potrafi odnaleźć się w rzeczywistości
Stary 2012-12-14, 16:33   #1274
malagaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
nie jestem fanem tej pary
A ja chyba zaczynam być - są siebie warci, więc niech już się ostatecznie sparują i nie zawracają głowy sensowniejszym bohaterom
Stary 2012-12-14, 16:43   #1275
Pijana truskawkami
Zakorzenienie

Jak dla mnie to szybkie uczucie pomiędzy Damonem i Eleną jest tak naciągane, że szok. 5 odcinków temu kochała Stefana, a nagle po prostu szybko bez wyrzutów sumienia jej się odmieniło.To jest tak sztuczne, że nie jestem w stanie uwierzyć w tę relację. Mam nadzieję, że Damon znajdzie sobie jakąś fajną laskę, Stefan mógłby być z Caroline, a Elena sama

"[...] dotrzesz do takiej granicy, że gdy jej nie przekroczysz - będziesz nieszczęśliwa, a gdy przekroczysz - może jeszcze nieszczęśliwsza..."

F.Dostojewski

Pijana truskawkami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 16:54   #1276
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez Pijana truskawkami Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to szybkie uczucie pomiędzy Damonem i Eleną jest tak naciągane, że szok. 5 odcinków temu kochała Stefana, a nagle po prostu szybko bez wyrzutów sumienia jej się odmieniło.To jest tak sztuczne, że nie jestem w stanie uwierzyć w tę relację. Mam nadzieję, że Damon znajdzie sobie jakąś fajną laskę, Stefan mógłby być z Caroline, a Elena sama
Zgadzam się. Relacja jest sztuczna, bo poniekąd wymuszona...Ale Elena bardziej mi pasuje do jęczącego Stefana, niż Damona Choć fakt, obaj powinni być z innymi - fajnymi laskami
Stary 2012-12-14, 17:01   #1277
kosovitz
Chimay

Ja co prawda nie oglądałam jeszcze odcinka, ale mogę się wam pochwalić, że też miałam sen z aktorami z VD, Ian miał jakiś kryzys wieku średniego, że nikt mu roli nie oferuje itp. oczywiscie wszystko idealną polszczyzną, a ja mu niby kit wciskałam, że casting calls nigdy nie są dla określonego wieku, ale w przedziałach wiekowych, chyba nie do końca mi uwierzył

Zagłosuj na Paczkomat
Stary 2012-12-14, 17:06   #1278
mariamarysienka
Zakorzenienie

Jak dla mnie Elena powinna być sama Ze Stefanem na początku było świetnie, a potem zrobiły się z tego takie kluchy, że już nie mogłam na nich patrzeć. A teraz z Damonem to jest jedno wielkie wtf Niby są razem, za pięć minut wprowadzają sire bond, zaraz on ją uwalnia, więc nie wiem co to ma w ogóle być, związek jednoodcinkowy?

Najbardziej mnie tylko jedno rozwala - jaka Julie jest z siebie nieprzeciętnie dumna Ona chyba nie ma ani krzty samokrytycyzmu, serial który pisze jest epicki i nikt nie ma prawa się z tym nie zgodzić.

I love you
I will
I do
Stary 2012-12-14, 17:11   #1279
agniesiaa

Cytat:
Ja co prawda nie oglądałam jeszcze odcinka, ale mogę się wam pochwalić, że też miałam sen z aktorami z VD, Ian miał jakiś kryzys wieku średniego, że nikt mu roli nie oferuje itp. oczywiscie wszystko idealną polszczyzną, a ja mu niby kit wciskałam, że casting calls nigdy nie są dla określonego wieku, ale w przedziałach wiekowych, chyba nie do końca mi uwierzył
Mnie tam oprócz Wenta Millera, nie śnią się żadni bohaterowie filmowi ;-)
Cytat:
Jak dla mnie Elena powinna być sama Ze Stefanem na początku było świetnie, a potem zrobiły się z tego takie kluchy, że już nie mogłam na nich patrzeć. A teraz z Damonem to jest jedno wielkie wtf Niby są razem, za pięć minut wprowadzają sire bond, zaraz on ją uwalnia, więc nie wiem co to ma w ogóle być, związek jednoodcinkowy?

Najbardziej mnie tylko jedno rozwala - jaka Julie jest z siebie nieprzeciętnie dumna Ona chyba nie ma ani krzty samokrytycyzmu, serial który pisze jest epicki i nikt nie ma prawa się z tym nie zgodzić.
Może ostatecznie będzie sama. Chyba, ze Matt ją przygarnie w ramach akcji "Stara miłość nie rdzewieje"
Stary 2012-12-14, 17:27   #1280
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Jestem po Ależ była rodpierducha I te piosenki świąteczne w tle
Stary 2012-12-14, 17:27   #1281
mariamarysienka
Zakorzenienie

I love you
I will
I do
Stary 2012-12-14, 17:34   #1282
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez Sunny Tiger Pokaż wiadomość
Jestem po Ależ była rodpierducha I te piosenki świąteczne w tle
To było mega
Stary 2012-12-14, 17:46   #1283
mariamarysienka
Zakorzenienie

To prawda, scena świetna

I love you
I will
I do
Stary 2012-12-14, 17:59   #1284
malagaw
Zakorzenienie

Ale to ładne było. Naprawdę bardzo ładne. I Klaus zabryzgany posoką, i muzyka, i w ogóle.
Niestety, skok na styl latającej wiewiórki w wykonaniu jednej z przyszłych ofiar (coś w deseń - uwaga, obrazek ze słowem niecenzuralnym - http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...2bd936ebdf.jpg ) sprawił, że parsknęłam śmiechem i nici z klimatu
Stary 2012-12-14, 18:02   #1285
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez malagaw Pokaż wiadomość
Ale to ładne było. Naprawdę bardzo ładne. I Klaus zabryzgany posoką, i muzyka, i w ogóle.
Niestety, skok na styl latającej wiewiórki w wykonaniu jednej z przyszłych ofiar (coś w deseń - uwaga, obrazek ze słowem niecenzuralnym - http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...2bd936ebdf.jpg ) sprawił, że parsknęłam śmiechem i nici z klimatu
Klaus i ten motyw ze śnieżynką przypomniał mi o koliberku.
Stary 2012-12-14, 18:36   #1286
licorne
Rozeznanie

Cytat:
Klaus i ten motyw ze śnieżynką przypomniał mi o koliberku.
Mi też. Ale podobno jakaś praca Klausa wisi w Ermitażu, więc nie będę się kłócić z jego artystyczną wizją.

Ogólnie odcinek bardzo na plus, chociaż śmierć Carol chyba nikogo nie zaskoczyła. Chyba, że ktoś w ogóle jest odcięty od spoilerów. Tylko wątek deleny jak dla mnie okropnie nudny. Ciekawe co teraz będzie na linii Tyler-Klaus, bo wątpię by temu drugiemu wystarczyło zabójstwo mamusi jako odwet. W sumie ciekawi mnie więcej wątków teraz, np. ten profesora i Hayley, ale jestem pewna, że nastepne odcinki będą wypełnione płakaniem Stefana, bo jego brat spał z jego byłą, Damona, bo kazał Elence odejść i Eleny, bo Damon kazał jej odejść i będą mieli swoje mało ciekawe truuudne sprawy.
licorne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 18:38   #1287
kosovitz
Chimay

Oj dziewczyny zachęcacie szalenie do oglądania, ale wpierw kolacyja

Zagłosuj na Paczkomat
Stary 2012-12-14, 18:57   #1288
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez licorne Pokaż wiadomość
Mi też. Ale podobno jakaś praca Klausa wisi w Ermitażu, więc nie będę się kłócić z jego artystyczną wizją.

Ogólnie odcinek bardzo na plus, chociaż śmierć Carol chyba nikogo nie zaskoczyła. Chyba, że ktoś w ogóle jest odcięty od spoilerów. Tylko wątek deleny jak dla mnie okropnie nudny. Ciekawe co teraz będzie na linii Tyler-Klaus, bo wątpię by temu drugiemu wystarczyło zabójstwo mamusi jako odwet. W sumie ciekawi mnie więcej wątków teraz, np. ten profesora i Hayley, ale jestem pewna, że nastepne odcinki będą wypełnione płakaniem Stefana, bo jego brat spał z jego byłą, Damona, bo kazał Elence odejść i Eleny, bo Damon kazał jej odejść i będą mieli swoje mało ciekawe truuudne sprawy.
A mnie Hayley irytuje strasznie, mam nadzieję, że niebawem zginie...
Cytat:
Oj dziewczyny zachęcacie szalenie do oglądania, ale wpierw kolacyja
Smacznego
Stary 2012-12-14, 20:13   #1289
kosovitz
Chimay

zacznę od tego co mi się podobało
- Klaus, nosz kurna, chyba pierwszy raz w tym sezonie naprawdę mi się podobał, chyba ta posoka
- Stefan w ostatniej scenie, zanim zaczął gadać z Car o nocnym/porannym i za pewne śróddniowym oraniu Deleny, tak mi się skojarzyło z typowym filmem świątecznym, taka klimatyczna scena kominkowa
- troszku mniej niż zwykle Shane, za dużo mówił, lepiej jest jak siedzi cicho i wszystkiego trzeba się domyślać
- Hayley, jak skręciła kark Caro, haha dobre to było
- the Raveonettes, niech mi ktoś powie, że nasz wątek nie jest proroczy, ta piosenka była w naszym scenariuszu świątecznego odcinka
- April, skubana, nawet ona zaplusowała, toż to prawdziwe świąteczne miracle

co mi się nie podobało
- wszystkie sceny Deleny, zawłaszcza te pt. 'och jakie to trudne, nie bzykać się teraz z tobą', normalnie średniowieczna asceza, jeszcze se worki pokutne załóżcie
- to, że niby wyleczyli Jera, nosz do CH wacława, łowca z zasady ma zabijać wampiry, a nie się rozklejać jak meblościanka w PRL-u
- to, że Tyler żyje, Klaus miał go ubić

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Smacznego
dziękuję

Zagłosuj na Paczkomat
Stary 2012-12-14, 20:31   #1290
agniesiaa

Cytat:
zacznę od tego co mi się podobało
- Klaus, nosz kurna, chyba pierwszy raz w tym sezonie naprawdę mi się podobał, chyba ta posoka
- Stefan w ostatniej scenie, zanim zaczął gadać z Car o nocnym/porannym i za pewne śróddniowym oraniu Deleny, tak mi się skojarzyło z typowym filmem świątecznym, taka klimatyczna scena kominkowa
- troszku mniej niż zwykle Shane, za dużo mówił, lepiej jest jak siedzi cicho i wszystkiego trzeba się domyślać
- Hayley, jak skręciła kark Caro, haha dobre to było
- the Raveonettes, niech mi ktoś powie, że nasz wątek nie jest proroczy, ta piosenka była w naszym scenariuszu świątecznego odcinka
- April, skubana, nawet ona zaplusowała, toż to prawdziwe świąteczne miracle
co mi się nie podobało
- wszystkie sceny Deleny, zawłaszcza te pt. 'och jakie to trudne, nie bzykać się teraz z tobą', normalnie średniowieczna asceza, jeszcze se worki pokutne załóżcie
- to, że niby wyleczyli Jera, nosz do CH wacława, łowca z zasady ma zabijać wampiry, a nie się rozklejać jak meblościanka w PRL-u
- to, że Tyler żyje, Klaus miał go ubić

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

dziękuję
Myślę, że żyje tylko dlatego, że Klaus ma wobec niego jakieś plany
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości