|
|
#1261 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Vampire Diaries część 7
Cytat:
motyw Kubuś - Krzysiu i mózg rozj**any |
|
|
|
|
|
#1262 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie ja trochę z innej beczki parę miesięcy temu widziałam na filmwebie tumblra z udziałem Damona i Eleny scena pod prysznicem bardzo mi zależy na znalezieniu go jeszcze w tle była taka fajna nuta
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Chimay
|
Cytat:
![]() ja takich rzeczy nie oglądam, więc nie pomogę
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to Klefan
|
|
|
|
#1266 |
|
|
Ściagnęlam odcinek i przypadkiem widziałam końcówkę :O Chyba waszej pary nie polubię
. Jakby mało mi było problemów ze zdrowiem, to jeszcze się przeziębiłam i siedzę w domu
|
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Już po odcinku
Podobał mi się, wartka akcja, trzymająca się kupy.- Klefan --> Scena na początku, gdzie Klaus malował tą śnieżynkę była boska - Tyler - już nie wiem czy śmiać się czy płakać. A tekst: "Zaczęło się ode mnie i na mnie musi się skończyć" ![]() - Caroline - o dziwo dzisiaj mnie nie denerwowała Była taka sama jak w pierwszym sezonie, gdy była jeszcze człowiekiem. Jej mina, gdy dowiedziała się, że April nosi bransoletkę z werbeną - mega - podobały mi się sceny w tym parku, gdzie sypali ten sztuczny śnieg, ale to ma chyba związek z moim ogromnym śnieżnym fetyszem ![]() - Shane - błagam, błagam, żeby nie chodziło o love story w tym wszystkim co robi Powoli jednak zaczyna mnie nudzić ten wątek, bo za długo go rozwijają. W każdym odcinku odsłaniają jakiś naprawdę maleńki kawałeczek, przez co niedługo zapomnę, jak to się zaczęło ![]() - Jeremy - no proszę, proszę, kiedy on się dorobił takich muskułów? Ogólnie wątek jego hipnotyzowania był trochę nudny, więc jakoś pomijam go w myśleniu o odcinku.- Klaus - dlaczego zabił matkę Tylera? Szkoda mi jej, bo lubiłam ją. Ale z drugiej strony wraca badass-Klaus ,koniec z lubię-kolibry-Klaus I to jego zdanie: "Czy moja sztuka jest naprawdę tak dosłowna", czy coś w tym stylu - mój tekst odcinka - w takim razie czekają nas wybory burmistrza. Nie wiem jak Wy, ale ja mam jednego odpowiedniego kandydata ![]() - April - czyżby miała zrobić pierwszą ciekawą rzecz w tym serialu? Jak ją zobaczyłam w tej piwnicy, to byłam autentycznie zaskoczona i prędzej spodziewałam się, że wpadnie Klaus albo wróci Tyler. Jak oddageruje Rebekę będę wniebowzięta, bo uwielbiam tą postać - Stefan - Już mam go dosyć. Lubię go tylko w scenach z Klausem. To jego dopytywanie się: "Jak bardzo razem są?" było żałosne, jakby sam się nie domyślał. Zresztą, czym on się przejmuje, Elena z nim zerwała, koniec. Niech przygrucha sobie jakąś pannicę i ruszy do przodu.- Damon - uwolnił Elenę, żeby zrobić dobrze bratu. Sama nie wiem, czy mi się to podoba, czy nie, przekonam się w następnych odcinkach. Ale całkiem zabawnie było patrzeć na sceny, gdzie Elena wie, czego chce, a Damon dla odmiany nie - Hayley - bitch i tyle. Poświęciła swoich przyjaciół, żeby dowiedzieć się czegoś o rodzicach, którzy i tak nie żyją. Denerwująca strasznie, jej sposób mówienia, jakby się język plątał mnie irytuje. |
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dzielnie trzymam, postanowiłam, że odcinek obejrzę dopiero jutro
Możecie mi tylko zdradzić, czy był dobry, czy nuda?
|
|
#1269 |
|
|
Pewnie zdziwię niektóre osoby, ale odcinek mi się podobał i czekałam, co będzie dalej, zupełnie tak jak kiedyś...Klaus rysujący śnieżynkę i Klaus z końca odcinka, który zabija 12 hybryd i mamę Tylera. No proszę, to ciągle ta sama osoba
Jeremy i jego muskulatura na plus, zdziwiło mnie tylko to, że tak szybko go "przeprogramowali". Najbardziej mi się podobało, jak powiedział, że zabije Elenę bez względu na wszystko Drażnił mnie Stefan, April i Hayley Ciekawe, dokąd poszedł Tyler...Podobało mi się też, jak Klaus opowiadał Stefowi historię o ofiarach, przezywając go "ripper" |
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, Klausowe "Ripaaaaaaaah"
agniesia, jak zajrzałam przed chwilą na filmweb, to tam ludzie w większości życzą Plackowi śmierci
|
|
|
|
|
#1271 | |
|
|
Cytat:
nie jestem fanem tej pary
|
|
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nikomu śmierci nie życzę, bez przesady. W końcu to tylko serial, a ludzie czasami tak się emocjonują, że tylko śmiać mi się z nich chce
|
|
|
|
|
#1273 |
|
|
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba zaczynam być - są siebie warci, więc niech już się ostatecznie sparują i nie zawracają głowy sensowniejszym bohaterom
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to szybkie uczucie pomiędzy Damonem i Eleną jest tak naciągane, że szok. 5 odcinków temu kochała Stefana, a nagle po prostu szybko bez wyrzutów sumienia jej się odmieniło.To jest tak sztuczne, że nie jestem w stanie uwierzyć w tę relację. Mam nadzieję, że Damon znajdzie sobie jakąś fajną laskę, Stefan mógłby być z Caroline, a Elena sama
|
|
#1276 | |
|
|
Cytat:
Choć fakt, obaj powinni być z innymi - fajnymi laskami
|
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Chimay
|
Ja co prawda nie oglądałam jeszcze odcinka, ale mogę się wam pochwalić, że też miałam sen z aktorami z VD, Ian miał jakiś kryzys wieku średniego, że nikt mu roli nie oferuje itp. oczywiscie wszystko idealną polszczyzną, a ja mu niby kit wciskałam, że casting calls nigdy nie są dla określonego wieku, ale w przedziałach wiekowych, chyba nie do końca mi uwierzył
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie Elena powinna być sama
Ze Stefanem na początku było świetnie, a potem zrobiły się z tego takie kluchy, że już nie mogłam na nich patrzeć. A teraz z Damonem to jest jedno wielkie wtf Niby są razem, za pięć minut wprowadzają sire bond, zaraz on ją uwalnia, więc nie wiem co to ma w ogóle być, związek jednoodcinkowy? ![]() Najbardziej mnie tylko jedno rozwala - jaka Julie jest z siebie nieprzeciętnie dumna Ona chyba nie ma ani krzty samokrytycyzmu, serial który pisze jest epicki i nikt nie ma prawa się z tym nie zgodzić.
|
|
|
|
|
#1279 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1280 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po
Ależ była rodpierducha I te piosenki świąteczne w tle
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1282 |
|
|
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda, scena świetna
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to ładne było. Naprawdę bardzo ładne. I Klaus zabryzgany posoką, i muzyka, i w ogóle.
Niestety, skok na styl latającej wiewiórki w wykonaniu jednej z przyszłych ofiar (coś w deseń - uwaga, obrazek ze słowem niecenzuralnym - http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...2bd936ebdf.jpg ) sprawił, że parsknęłam śmiechem i nici z klimatu
|
|
|
#1285 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1286 |
|
Rozeznanie
|
Mi też. Ale podobno jakaś praca Klausa wisi w Ermitażu, więc nie będę się kłócić z jego artystyczną wizją.
![]() Ogólnie odcinek bardzo na plus, chociaż śmierć Carol chyba nikogo nie zaskoczyła. Chyba, że ktoś w ogóle jest odcięty od spoilerów. Tylko wątek deleny jak dla mnie okropnie nudny. Ciekawe co teraz będzie na linii Tyler-Klaus, bo wątpię by temu drugiemu wystarczyło zabójstwo mamusi jako odwet. W sumie ciekawi mnie więcej wątków teraz, np. ten profesora i Hayley, ale jestem pewna, że nastepne odcinki będą wypełnione płakaniem Stefana, bo jego brat spał z jego byłą, Damona, bo kazał Elence odejść i Eleny, bo Damon kazał jej odejść i będą mieli swoje mało ciekawe truuudne sprawy.
|
|
|
|
|
#1287 |
|
Chimay
|
Oj dziewczyny zachęcacie szalenie do oglądania, ale wpierw kolacyja
|
|
|
#1288 | |
|
|
Cytat:
Smacznego
|
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Chimay
|
zacznę od tego co mi się podobało
![]() - Klaus, nosz kurna, chyba pierwszy raz w tym sezonie naprawdę mi się podobał, chyba ta posoka ![]() - Stefan w ostatniej scenie, zanim zaczął gadać z Car o nocnym/porannym i za pewne śróddniowym oraniu Deleny, tak mi się skojarzyło z typowym filmem świątecznym, taka klimatyczna scena kominkowa ![]() - troszku mniej niż zwykle Shane, za dużo mówił, lepiej jest jak siedzi cicho i wszystkiego trzeba się domyślać ![]() - Hayley, jak skręciła kark Caro, haha dobre to było ![]() - the Raveonettes, niech mi ktoś powie, że nasz wątek nie jest proroczy, ta piosenka była w naszym scenariuszu świątecznego odcinka ![]() - April, skubana, nawet ona zaplusowała, toż to prawdziwe świąteczne miracle co mi się nie podobało ![]() - wszystkie sceny Deleny, zawłaszcza te pt. 'och jakie to trudne, nie bzykać się teraz z tobą', normalnie średniowieczna asceza, jeszcze se worki pokutne załóżcie - to, że niby wyleczyli Jera, nosz do CH wacława, łowca z zasady ma zabijać wampiry, a nie się rozklejać jak meblościanka w PRL-u ![]() - to, że Tyler żyje, Klaus miał go ubić ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- dziękuję
|
|
|
#1290 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.

. Jakby mało mi było problemów ze zdrowiem, to jeszcze się przeziębiłam i siedzę w domu
Powoli jednak zaczyna mnie nudzić ten wątek, bo za długo go rozwijają. W każdym odcinku odsłaniają jakiś naprawdę maleńki kawałeczek, przez co niedługo zapomnę, jak to się zaczęło
Szkoda mi jej, bo lubiłam ją. Ale z drugiej strony wraca badass-Klaus ,koniec z lubię-kolibry-Klaus
I to jego zdanie: "Czy moja sztuka jest naprawdę tak dosłowna", czy coś w tym stylu - mój tekst odcinka
Jak ją zobaczyłam w tej piwnicy, to byłam autentycznie zaskoczona i prędzej spodziewałam się, że wpadnie Klaus albo wróci Tyler. Jak oddageruje Rebekę będę wniebowzięta, bo uwielbiam tą postać
Już mam go dosyć. Lubię go tylko w scenach z Klausem. To jego dopytywanie się: "Jak bardzo razem są?" było żałosne, jakby sam się nie domyślał. Zresztą, czym on się przejmuje, Elena z nim zerwała, koniec. Niech przygrucha sobie jakąś pannicę i ruszy do przodu.

Niby są razem, za pięć minut wprowadzają sire bond, zaraz on ją uwalnia, więc nie wiem co to ma w ogóle być, związek jednoodcinkowy?