![]() |
#1261 | |
Raczkowanie
|
Dot.: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!
ZeZe Ze Ze mna
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1262 |
Zadomowienie
|
konefa
![]() ja jeszcze nie testuje, czekam do weekendu, mam 3 dni spoznienia tylko na razie, wiec ten... piersi obolale i nabrzmiale jak nigdy (tz sie nacieszyc nie moze) innych sygnalow brak! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
Zadomowienie
|
Poldzik a to jak bola piersi to jest objaw ciazy? Ja czekam na twoj test!!! Nie mozesz go zrobic np jutro?
![]() No przydalaby sie jakas radosna nowinka przed swietami! Jakby sie teraz zaszlo w ciaze to dzidzius bedzie chyba pomiedzy sierpniem i wrzesniem? Karolina - a ty kiedy testujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
Zadomowienie
|
no dobra, wiem, ze mozna juz!!! ale poczekam jeszcze
![]() no bambi, podobno jedna z pierwszych oznak ciazy moga byc opuchniete i obolale piersi. ale puchna i bola tez przed okresem takze to NIC NIE ZNACZY. sie nie chce za bardzo nakrecac!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1266 |
Raczkowanie
|
No i zaczynamy od nowa czyli @ znowu przylazła
![]() Trzymam kciuki za resztę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 |
Zadomowienie
|
ooo Karolinka...
![]() a do mnie wlasnie dzwonila pani z honorowych dawcow krwi czy przyjde w niedziele krew oddac a ja jej powiedzialam, ze JESZCZE NIE WIEM CZY MOGE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1268 |
Zadomowienie
|
Poldzik – no trzymasz nas tu wszystkie w napieciu!
![]() ![]() Karolinka – a niech to. Ale @ szybko przejdzie i za tydzien – gora 10 dni mozecie zaczac probowac! A wiecie co – tak sobie weszlam na inne watki – dla szczesliwych mamus, gdzie wlasciwie dziewczyny probuja sie odnalezc w macierzynstwie. Po euforii porodu czuja sie troche zepchniete na drugi plan, nie realizuja sie – zapominaja o sobie bo musza tylko troszczyc sie o bejbika. Monotonia dnia codziennego doskwiera – bo wszystko kreci sie wokol rytmu posilkow dla dziecka, kapieli, przebierania. I tak sobie mysle – ze i tak zle i tak niedobrze. Teraz wszystkie tu dazymy do dzidziusiow, potem beda momenty ze sie nam sprzykrzy. Mi na pewno tu na obczyznie bedzie brakowac kolezanek. Juz nie mowiac o tym zeby z kims moc wozek pchac i plotkowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Najtrudniejszy okres wg mnie to pierwsze 6 miesięcy, kiedy kobieta uczy się dziecka, kiedy martwi się, że płacze bo coś jest nie tak, bo może chore, albo coś boli, bo robi wszystko a dziecko płacze, dopada bezradność, zmęczenie, ale potem już jest fajnie ![]() to się rozpisałam ![]() Poldzik trzymam kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#1270 |
Zadomowienie
|
oj dziewczyny, @ nadal brak, ja sie nie chce za bardzo nakrecac, ale chyba jutro bede testowac (tz by chcial jeszcze poczekac, bo pare dni spoznienia to dla niego zadne spoznienie hahaha ja oczywiscie chce WIEDZIEC!!!) bo juz nie moge w tej niepewnosci. bo tz to niby "zadne spoznienie" itd ale juz mi "kaze" nie pic wina (przeciez sie nie upijam, troszke do kolacji), nie meczyc sie itd (a ja jestem bardzo aktywna, silownia i te sprawy) i mnie denerwuje
![]() ![]() ja mam biust obolaly i spuchniety normalnie, tak jak przed okresem, tylko bardziej niz kiedykolwiek, balony takie ![]() ![]() no wiadomo minka, ze zycie zmieni siecalkowicie... przyznam, ze troche sie tego boje... jednak trzydziestoletnia bab to jak stary kawaler, ma juz swoje nawyki itd... maz zapewnia mnie, ze on majac nienormowany czas pracy bedzie mogl zostawac z dzieckiem jak np ja bede chciala isc na silownie.. (a co, zaraz jak bede mogla to wracam do formy :P taki jest plan!) .. tesciowa jest pod reka ale jeszcze nie wiem czy bedziemy mogli na nia liczyc, a jakby co to pozostaje zlobek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1271 |
Zadomowienie
|
ale tu cisza dzisiaj...
to wam teraz zapodam niusa: DWIE KRESKI!!! (nie wytrzymalam i nasikalam na test po poludniu, 15 minut przed powrotem meza z pracy...) tz wrocil wolam go i mowie nie wytrzymalam, musialam wiedziec... i podaje mu ten test, on oglada, najpierw nie rozumie a potem... juz sie kulalismy po kanapie ![]() jeszcze nie wierze! powiedzialam mojej mamie (przez skajpa) i sie rozplakala. tz chce powiedziec rodzicom w swieta, jak juz zrobie badanie krwi itd.. ja musialam mamie powiedziec od razu, inaczej bym pekla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1272 |
Zadomowienie
|
jeee...!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! Poldzik!!!! Superrrr! Gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale sie ciesze - trzymalam za Was kciuki! A tak w ogole to i tak szybko wam to poszlo - w drugim cyklu! Ciekawe czy wytrzymacie z nowina przed tesciami - do swiat jeszcze ponad dwa tygodnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juuuuuhuuuuuuuuu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1274 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() dzwonilam do gina, pogratulowal, kazal spokojnie siedziec, w poniedzialek isc na badanie krwi i potem zadzwonic. no szybko poszlo, fakt! w drugim cyklu! hoho az nie wierze ![]() dziewczyny, na ile wiarygodne sa te testy? moge sie juz cieszyc, nie? w poniedzialek lece na pobieranie krwi. jakby co sle wam fluidy: ![]() ![]() ![]() ja jestem pewna ze nie wytrzymamy i powiemy tesciom w przyszlym tygodniu :P do swiat za daleko! aha, melduje ze dla wszystkich to bedzie pierwszy wnusio, zarowno dla moich rodzicow jak i dla tesciow, takze emocje beda nieziemskie! mojej mamie przez skajpa pokazalam test z dwoma kreskami mowiac "czesc babcia" ale ja zatkalo ![]() Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2013-12-04 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
szczęśliwa żona swojego Małżona Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy ![]() 1.12.2014 ![]() 21.03.2015 ![]() 14.06.2015 07.2018 cp usunięty lewy jajowód![]() 12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Zadomowienie
|
dzieki misiak
![]() melduje, ze moj maz (tzn moj ogolnie malomowny, mrukliwy, spokojny, stoicki wrecz maz) co chcial z mowieniem o ciazy jego rodzicom czeac do swiat, wczoraj wieczorem zmuenil zdanie na "powiemy jak juz badanie krwi zrobisz i bedzie na 100%" a dzisiaj przy obiedzie - "to co, idziemy do mojej mamy teraz i jej powiemy?" ![]() ![]() tesciowa zatkalo, lzy w oczach i rzucila mi sie na szyje, mowiac (bambi zrozumie ![]() ![]() teraz dopiero bedzie, bo juz mi zakazuja nosic ciezkich rzeczy i sie meczyc a ja sie czuje swietnie i nie mam zamiaru sie obchodzic z ciaza jak ze smierdzacym jajkiem! zobczymy co lekarz powie, tylko jego jakby co bede sluchac.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Zadomowienie
|
jejku Poldzik ale sie masz super! A juz najlepiej to sie bedzie mialo wasze malenstwo - uwielbiane z kazdej strony! Ile lat ma Twoja tesciowka?
hehehe - smiac mi sie chcialo jak przeczytalam o zmianach planow Twojego meza ![]() A Ty jak sie czujesz? Teraz chyba za wczesnie na objawy.. A bedziesz chciala znac plec czy zostawiacie sobie niespodzianke? To dawaj teraz imiona! Bedzie wloskie czy polskie? A co z pozostalymi staraczkami? Jkos zadna sie nie odzywa! ![]() ![]() ![]() normalnie niedlugo sama zostane na watku! co za czasy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 |
Raczkowanie
|
Poldzik gratuluję
![]() I spokojnie Bambi1980 przez ten miesiąc na pewno ja jeszcze tu zostanę bo przecież znowu startujemy od nowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 |
Wtajemniczenie
|
No ja też z Wami zostaję
![]()
szczęśliwa żona swojego Małżona Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy ![]() 1.12.2014 ![]() 21.03.2015 ![]() 14.06.2015 07.2018 cp usunięty lewy jajowód![]() 12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1280 |
Raczkowanie
|
poldzik gratulacje!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 |
Zadomowienie
|
slonko dzieki
![]() ![]() moja tesciowka ma 58 lat, w miare mloda jest ![]() ![]() ja sie czuje tak jak przed okresem mniejwiecej. tzn mam opuchniete cycuje i czasami taki okresowy bol w dole brzucha ale duzo lzejszy (takie jakby skurcze). poza tym nic ![]() dzisiaj ide na silownie powiedziec trenerowi ze jestem w ciazy i zeby mi trening dostosowal... a nawet jak jestem w ciazy to przeciez tu z wami zostaje ![]() ahh imie, bambi ![]() ![]() ![]() ![]() meskie wloskie imiona, takie jak Roberto, Antonio, Marco, Bruno, Fabio - sa latwe do wymowienia po polsku takze okej... najgorzej wybrac ![]() Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2013-12-06 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 |
Zadomowienie
|
A Ty misiak – na jakim etapie jestes teraz? Czekasz na @ czy testujesz ?
Karolina – jakos mi umknelo – od kiedy sie staracie ? Slonko – a Ty jak sie czujesz ? Masz jakies objawy ? Poldzik – no jak tesciowa ma 58 lat to jeszcze pewnie pracuje co ? Bedziesz mogla liczyc na jakas pomoc jak po macierzynskim wrocisz do pracy? Jaz moja mam troche na pienku jesli chodzi o dzieci , poza tym ma troche skrzywione idee wiec nie wiem czy chcialabm dziecko z nia zostawiac. Juz tak sie orientowalam o nianki I zlobki – drogo to wszystko wychodzi ale nie chcialabym ryzykowac miejsca pracy. Ja wiem ze ja nawet w ciazy nie jestem ale chcialabym przynajmniej nie musiec sie martwic jak bede w ciazy co ja zrobie I jak sobie poradze. Z tymi imionami to powiem ci ze mam takie samo podejscie jak Ty – zeby bylo takie imie w miare uniwersalne. Ale te, ktore mi sie podobaly sa tutaj bardzo popularne. Np od zawsze podobaly mi sie imiona Laura albo Sara – a tutaj to co druga sie tak nazywa ( i nie zawsze sa sympatyczne). Marysia tez by mi sie podobalo dla dziewczynki ale jest juz zajete. Z meskim to wlasnie wiekszy problem – bo najladniejsze juz ma moj Tz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 |
Zadomowienie
|
bambi a dobrze pamietam, ze twoj tz ma tak samo na imie jak moj? to piekne imie, tez mi sie podoba, ale zauwaz, ze ma akcent inny niz w jezyku polskim, polacy nie znajacy wloskiego w pierwszej chwili nie potrafia go dobrze przeczytac - ja chcialabym tego wlasnie uniknac.
w miedzyczasie przyszlo mi do glowy imie Alessandro ![]() Sara tez mi sie bardzo podoba. a kolezanka wloszka nazwala corke Helena, przez "H" ktorego nie wymawia ahahah tesciowa juz nie pracuje chociaz do emerytuy brak jej paru lat, ale to ogolnie bardzo aktywna babka, tesciu na emeryturze ale zapalony dzialkowicz i budowlaniec amator, nie nudza sie... Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2013-12-06 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1284 |
Zadomowienie
|
Poldzik - dobrze pamietasz, nosza to samo imie
![]() Alessandro to tez jeden z moich faworytow. Dawid tez mi sie podoba. Ale takiego czegos jak Twoja kolezanka bym chyba nie zrobila - wiadomo ze nikt nigdy tego imienia nie wypowie Helena tylko Elena. Bez sensu moim zdaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Wtajemniczenie
|
Bambi ja czekam na @. Jak nie przyjdzie do środy to testuję.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Zadomowienie
|
misiak testuj w srode, srodowe testy ostatnio dobrze wychodza
![]() trzymam kciuki!!! no wlasnie, bambi, powiedz massimowi ![]() ![]() a co do Heleny, to oni dali takie imie przez H zeby wymawiac z akcentem jak po polsku "elèna", a nie jak wloska "èlena".. u nas jeszcze sa "terronskie" sycylijskie imiona: Carmelo, Rosario, Tindara, Tindaro, Cateno, Catena, Catino... to dopiero jest jazda ![]() ![]() Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2013-12-06 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1288 |
Zadomowienie
|
bieniek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1289 |
Raczkowanie
|
Tak naprawdę to krótko bo zaraz po ślubie pojawił się problem z tarczycą więc unormowanie wyników trwało jakieś pół roku, później staraliśmy się jakoś tak ze dwa cykle a później pojawił się problem z nadżerką i celibat od początku czerwca do października więc teraz lecimy od początku czyli nie licząc tych poprzednich to drugi cykl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
Zadomowienie
|
karolina, to powodzenia trzymamy kciuki
![]() misiak, jak tam? ja dzisiaj rano bylam zrobic pobieranie krwi na bete, po poludniu wynik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.