|
|
#1261 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy
Niby piórka już oklepane
ale ten fajny, oryginalny
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
groverka super
choc kolory nei moje
|
|
|
|
#1263 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Brak mi pomysłu na dokończenie mojej ręki
![]() Nie chce zadnych klepsydr, zegarow, jaskolek ani tego typu raczej, a w oldchoolu. Nie wiem, co myslicie o mieszanych stylach np na jednej rece ? Tzn nie jakis skrajnych strasznie.
|
|
|
|
#1264 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mam farta
w srode mam pierwszy tatuaz i balam sie co bedzie w pracy, bo mam czesciowo fizyczna a tatuaz na rece..a tu na planie czwartek wolny wiec spokojnie bede mogla pielegnowac moje dzielo ![]() ladne piorka
|
|
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
unex - nie pomoge bo dopiero raczkuje w tym temacie wiec nie chciałabym podpowiadac
![]() Piórka ładne, fajne wyraxne kolorki. |
|
|
|
#1266 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mnie nie pytaj bo ja mam prawdziwy bałagan stylistyczny na sobie i jestem mega zadowolona z siebie ![]() ale jeśli nie chcesz klasycznego olschoola - może coś w kierunku klimatów np Marcina Surowca? Bam z Kultu tez robi bardzo niebanalny oldschool? Rozwala mnie dyskusja na intymnym o tatuażu
|
|
|
|
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
nie wiedziałam, że są typowo męskie miejsca na tatuaż.
do głowy przychodzi mi tylko penis i moszna, a nawet to bywa zwodnicze przeczytałam 2 str i sobie odpuściłam :Pdziewczyny, głupie jak cholera, ale chciałam pokazać koleżance, która chcę szynszyla, tatuaż jaki widziałam - mega słodkiego szynszyla, lekko kreskówkowego, chyba obok niego było niby serduszko, wydaje mi się, że polski artysta go robił, a teraz przebijam się przez facebooka po galeriach i zaraz dostane ślinotoku... może któraś też zwróciła uwagę i może go pamięta?
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1268 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
A co do tatuazy, pol rekaw chce zrobic u kamyka ( tak postanowione, pol rekaw, o ile tak to moge nazwac, do lokcia) wiec z tym bawie sie u jednego tatuazysty. Tylko myslimy wlasnie co by tu wsadzic, ja wybredna jestem. ![]() Na pewno chce wsadzic jeszcze dwie niebieskie rozne, odlchoolowe. Ale co dalej, a tu miejsca a miejsca. Moze jakiegos zwierza.. No sama nie wiem, brak mi inspiracji. Variance, ja nie koarze w ogole czegos takiego
||
|
|
|
#1269 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam ją wrzucic na rzeczony wątek, ale znów byłaby dyskusja o starzeniu się bez godności, więc odpuszczam ![]() Chciałabym na starość tak wyglądać - aczkolwiek pani po prawej widac, że poszła na ilość a nie na jakość ![]() a u pani po lewej podoba mi się jaskółka - serio myślałam, że szyja szybko się starzeje i że tatuaż będzie wyglądał gorzej. Chcę być taką czadową babcią jak dożyję starości
|
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aż chyba na zajęciach zapytam się mojej prowadzącej o ten aspekt xD chociaż moja mama też twierdzi, że koło 50-60 zacznę usuwać tatuaże ![]() pewnie wtedy jeszcze nie było jakościowych, a może jej mąż się na niej uczył ![]() a wiecie, że mi wszystko jedno? nie chcę skończyć na wózku i nie chcę żeby trzasnął mnie Parkinson czy Alzheimer czy inne okropieństwo o których się uczę, nie być upierdliwą babą, móc dużo czytać i żeby, jeśli będę miała, wnuki nie chciała do mnie przychodzić tylko po kasę... ![]() za duże dla mnie przykładanie uwagi jest w ciało, chociaż sama bardziej niż na tatuaże zwracam uwagę żeby "wysportować" swoje ciała i dla mnie przerażające jest jak starzy ludzie popuszczają sobie pasa i tyją na masę...
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. Edytowane przez Variance Czas edycji: 2013-10-12 o 16:42 |
|
|
|
|
#1271 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tez mam wywalone w większym stopniu jak będe wyglądać - tak jak piszesz mam nadzieję, że nie dopadnie mnie jakas choroba, która odedrze mnie z człowieczeństwa i że nie nie zapuszczę się do rozmiaru beczki. Może umrę wcześniej robiąc to co kocham (gdzieś w wielkim błękicie pod powierzchnią wody), ale jeśli nie, to mam nadzieję, że nie stanę się zgorzkniałym babolem w garsonce dopieprzającym się do wszystkiego
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Widzialam te panie na fejsiku dziś, pewnie mamy zalajkowaną tą samą strobę
Kurde podobaja mis ie Sama Phiillipsa prace w oldschoolu,hmm
|
|
|
|
#1273 |
|
Konto usunięte
|
też widziałam ten wątek, ale ciężko się czyta te głupoty co tam są powypisywane
![]() tatuaże odbierają na starość godność... na to sama bym pewnie w życiu nie wpadła, więc dobrze, że ktoś na wizażu mnie uświadomił ![]() a poważnie to jak dla mnie godność człowiekowi na starość odbierają właśnie choroby, szczególnie takie, które powodują, że człowiek staje się zależny od innych, a tym samym staje się i dla nich ciężarem. Jak to mówią - człowiek z pieluchą się rodzi, z pieluchą umiera. A tatuaże? Tatuaże dadzą mi kolorową starość Jak dla mnie to lepiej być kolorową osobą bez względu na wiek, niż zlepkiem szarej masy.Co myślicie o pracach Kamila Czapigi? Zastanawiam się ostatnio nad tatuażem u niego, bo niedługo zawita do poznania Edytowane przez 201612291251 Czas edycji: 2013-10-12 o 17:53 |
|
|
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny poratujcie! Kto u nas ogarnia tatuaże w stylu water-color czy tam farb akwarelowych. Mój tatuażysta skrzywdził mnie niemiłosiernie i muszę się udać natychmiast do kogoś kto mi rękę odratuje... Najlepiej żeby bez zapisów na nowy rok, już nie mówię o tym, że gdyby to był dolny śląsk to bym się chyba ze szczęścia rozpłakała!
|
#1275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() yadou, widziałam, że Bam też ma u siebie takie prace, Magda i Slot z Pink Machine mają takie prace, Aldona z Szerytattoo ... może ktoś jeszcze rzuci nazwiskiem jakoś bliżej śląska. ale wątpię żebyś znalazła dużo wolnych terminów.
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
||
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
godność na starość to odbiera NFZ a nie tatuaże... no i ZUS
na całą resztę można gwizdać... niech mi ktoś opowie o tym, jak pięknie bym wyglądała w wieku 80 lat bez tatuażu tiaaaaa? i niby z tatuażem jest taka duża różnica? bez jaj...
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2013-10-12 o 20:42 |
|
|
|
#1277 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Faktycznie piękny!
|
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
nie żebym myślała o jakimś motywie z ptakiem, sercem i mózgiem
|
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1280 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a ten ptaszek z serduchem jest mega |
|
|
|
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
Niestety skrzywdził bardzo. Myślałam właśnie o yadou, ale odpisano mi, że niestety nie zajmuje się coverami
sprawdzę zaraz to co mi napisałaś i mam nadzieję, że coś uda mi się znaleźć.
|
#1282 |
|
Zadomowienie
|
mnie wszystko jedno kto robi sobie tatuaż - jego ciało jego sprawa
a to czy babcia z tatuażem czy nie - kiedyś dziewczyny które teraz mają pełno tatuazy na rękac, nogach i w innych miejscacch widocznych na starosc tez beda je miały bo nie sadze żby ktoś chciała wywabiać
|
|
|
|
#1283 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, bo ogoliła sobie specjalnie głowę, żeby zmieścić więcej tatuaży
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
hehe, nieźle. Niektóre babcie rywalizują wnukami a inne tatuażami
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj na TLC lecial program Łowcy promocji i babka ktora akurat kupowała te promocyjne produkty miala tatuaz na rece, ptaszki na drutach siedzialy, na calej rece.
A na koniec za zaoszczedzone pieniadze zrobila sobie kokarde na stopie ![]() Fajny styl miala tych tatuazy - kanciasty. Kokardka na stopie tez byla kanciasta, i pastelowe kolorki tatuazy. Super, ale nie umiem znalesc takich tatuazy. pannakolorowa pokaz ten tatuaz, bo ciekawa jestem jak jest 'zepsuty' Ku przestrodze innych tez.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2013-10-15 o 12:39 |
|
|
|
#1286 |
|
Wtajemniczenie
|
mam w koncu moj pierwszy tatuaz
musze przyznac, ze bolalo, choc ja akurat do wrazliwych nie naleze, ale jak jechala po kosci, to prosilam w duchu zeby sie juz skonczylo i na zebrach raczej sie nie zdecyduje juz ale jak pisalscie wczesniej, bardziej meczy siedzenie..mnie akurat lezenie na brzuchu i nie moc zmiany pozycji niz samo robienie tatuazu i w ogole motyl taki jaki chcialam, kolory takie jakie chcialam, szczegolnie zrobila mi takim czerwonym jakim chcialam jutro zrobie fotke i sie pochwale na razie piecze niesamowicie ale da sie przezyc mam nadzieje, ze jutro w pracy bedzie ok
|
|
|
|
#1287 |
|
Konto usunięte
|
Uśmiałam się z tego obrazka
![]() moja kolejna sesja dopiero 30 stycznia
|
|
|
|
#1288 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym foliowaniem tatuażu? Bo jeden tatuator (tatuażysta?) mówił mi że nie, nie wolno, bo ma oddychać.. A z drugiej znam dość fajnego faceta, Aniołek z Children of the grave w Kielcach, robił kolega u niego tatuaż i kazał mu foliować przez 4 noce. A kotwica mnie kusi ;D
|
|
|
|
#1289 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Co czlowiek to opinia.
Mi kazano nosic zafoliowane tylko 3 h po zrobieniu,a pozniej bez. Wiem, ze stupid foliuje do złuszczenia, tak mi się przynajmniej wydaje
|
|
|
|
#1290 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem dużo zależy od umiejscowienia tatuażu i rozmiaru (nie wyobrażam sobie np nie zafoliowac tatuazu na plecach a potem się oprzeć) oraz tego czy możemy go miec odkrytego czy nie - bez sensu jest foliowanie np tatuażu na karku, nadgarstkum łydce - kiedy można te miejsca odsłonić i tylko pilnować, żeby się o cos nie wytrzeć. Trochę inaczej (łatwiej) goi się czerń - inaczej kolor na blachę, inaczej jest też kiedy wcześniej są kontury a potem dorabia się wypełnienie. Inaczej tez reaguje skóra - moja jest np sucha i długie foliowanie i potem długie smarowanie tłustymi maśćmi jej nie szkodzi, innym pod folia momentalnie robią się zaskórniki i pryszcze. Jednym tusz wbija się łatwo - niektórym po byle dotknięciu robią się prześwity. Także to naprawdę moim zdaniem indywidualna kwestia. Jeśli foliujemy przez dłuższy czas (3-4) dni trzeba pamiętać o następujących zasadach: staramy się zmieniać folię co 3-4h (najlepsza jest oddychająca z jana Niezbędnego - najcieńsza) -przy zmianie folii myjemy delikatnie ręką tatuaż - używamy mydła dla dzieci/innego delikatnego/płynu do higieny intymnej -spłukujemy letnią wodą -osuszamy przez przykładanie papierowych ręczników -odczekujemy kilka minut aż tatuaż obeschnie całkowicie -nakładamy cienką warstwę maści (tylko tyle, żeby tatuaż się ''świecił") -odczekujemy (im dłużej tym lepiej) aż maść się wchłonie -nakładamy folię. To jest mój sposób, ale tak jak mówię - spotkałam tyle różnych patentów, że można książkę pisać. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

ale ten fajny, oryginalny 

przeczytałam 2 str i sobie odpuściłam :P