O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-09, 21:05   #1261
iza243
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Dziewczyny od jutra zaczynam płodne dni
to będzie pierwszy aktywy tydzień starań!

Trzymajcie kciuki!
Powodzenia
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyszłam żeby powiedzieć ze żyje jeszcze nie rodze ale idę myć okna . Dzisiaj przytulanki były (już tylko ból czuje no ale co zrobić trzeba ta moja kruszynke wypędzić z brzusia )
Leje się ze mnie niesamowicie.
Moja cioteczna siostra miała termin na wczoraj ale jeszcze nie urodziła. Miałam się z mama że czeka na mnie

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Trzymam kciuki
Czekamy
Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Czy ciąża liczona jest od 1 dnia ostatniej miesiączki? Bo jeśli tak to miałam ją 7 lipca, czyli w poniedziałek zaczynam już 6 tydzień? I wtedy mam 1 wizytę... Trzymajcie kciuki, bardzo się denerwuję....
Odkąd zrobiłam test cały czas się martwię czy wszystko dobrze robię, czy odpowiednio się odżywiam, czy za bardzo nie męczę.... nie pozwalam TŻowi na nic, bo się boję żeby coś się nie stało... jak tylko zaczyna boleć mnie brzuch to panikuję...... W ogóle jestem cała zestresowana ....

Moje obawy powodują głównie mięśniaki, o których wiem od kilku lat...
Może niepotzrebnie, wiem że kobiety rodzą z mięśniakami, niektóre nawet naturalnie...
Tak od 1 dnia ostatniej miesiączki.Spokojnie na pewno wszystko jest dobrze
Cytat:
Napisane przez RudaEwcia25 Pokaż wiadomość
o TŻdzisiaj zadzwonił że w Hamburgu skończyła im się budowa i przyjeżdża na tydzień do domkubędzie stostunkowo udany tydzień

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 08:43   #1262
zophiee
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny...
Wczoraj tż wrócił późno, do tego była mega burza, więc nie wyszło...
Na szczęście max owulację będę mieć w niedzielę
I już nie odpuszczę...
ponoć najlepiej przytulać się co 2 dzień... Już sama się w tym gubię, ech
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 08:53   #1263
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Zophiee Wacek nie zając-nie ucieknie i mam nadzieję owulacja też nie zając powodzenia

Basiu znalazłam Cięjak się czujesz?

U mnie się w końcu ochłodziło,TŻ wrócił i rano zajmował się Kostusiem,zabrał się za zmianę pampersa,słyszę jak go odpina i za chwile mówi:"Ewcia śpisz?on zrobił straszną kupkę"... wstaję jak zombie zaglądam w pampersa a tam co? mały bobelek z tym żejajeczka przybrudzone,spojrzałam na TŻ i razem z Małym w jednym czasie zaczęłam się śmiać.Podsumowłam TŻta krótko:"Widzisz?nawet Synek się z Ciebie śmieje" Udanego dnia Laski-my się dzisiaj na imprezę na orlik znowu wybieramyKończę bo Młodzież mi się zbudziła i czas na cycuszekPa
13.03.2013R GODZ.16:05Zostałam Mamusią
> http://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09kwoztnmir.png
http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png
Run bitch!Ruuun!
RudaEwcia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 08:57   #1264
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Dzięki dziewczyny...
I już nie odpuszczę...
Najlepiej przytulać się wtedy kiedy jest ochota

Stary 2013-08-10, 09:37   #1265
Kamildiana
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny...
I już nie odpuszczę...
Nie ma co do tego reguły my z Tz podczas staranek tez wpadlismy na pomysl ze co drugi dzien i bylam pewna ze sie uda a tu nie. Dopiero testy owulacyjne nam pomogly ;-)
żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie
Kamildiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 10:22   #1266
Gianna M
Zakorzenienie

czesc dziewczynki

Ewcia udanego popoludnia i imprezki Tatus sie przestraszyl widoku z pampersa a twoj synus jest swietny,juz taki rozumny zachowuje sie jak stary posmial sie z tatusia .I masz racje tutaj na watku jest tak jakbym sie ze starymi kumpelami na ploteczki umowila i sie uzaleznilam juz od was

zophiee za staranka i kochajcie sie kiedy tylko macie ochote

Lila nie martw sie wszytsko jest dobrze dzidzius rosnie

Basiu juz niedlugo coraz blizej zaraz wykurzycie malenstwo

Arletko raz tez mi sie snilo ze mi krew leci masakra najgorszy sen w ciazy!

Iza jak twoje pomiary cos sie unormowalo?

Aga co u ciebie?jak sie czujesz?

Kluska jak tam sie czujesz pecherz juz przeszedl czy jeszcze boli?jak opuchlizna ?udalo ci sie kupic zel? Pogodziliscie sie z TŻ?

Dziewczyny ale byla burza u mnie cala noc.Moja psinka mala pierwszy raz sie bala spala u TŻ na glowie Teraz znow grzmi ale chociaz chlodniej jest troszke nareszcie Ide pulpety robic na obiad.Ale dzis jestem senna
Buziaki i udanego popoludnia

Edytowane przez Gianna M
Czas edycji: 2013-08-10 o 10:23
Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 10:51   #1267
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość

Iza jak twoje pomiary cos sie unormowalo?
Niestety nie.Kolacje i śniadania opanowałam i jest ok.Ale wczoraj po obiedzie po papryce nadziewanej miałam 160Na czczo mi skacze,raz jest ok raz ponad norme

Dziś idziemy do znajomych

Dziewczyny koleżanka wie że jestem na diecie .Mówiła że oni przygotują jakieś jedzenie.No ale ja mam problem czy bede mogła go zjeść.Nie wiem chyba tak głupio brać swoje jedzienie

Tż wczoraj pierwszy raz poczuł małegoBo tak to cwaniak uciekał jak tylko poczuł tżta rekeWczoraj tż przyłożył cierpliwie czekał i w końcu kopnął tatePuszczaliśmy też mu wczoraj muzykeCzytałam że żeby dziecko dobrze słyszało trzeba przyłożyć słuchawki do brzuszka i tak zrobiliśmy.Ale była cisza jak słuchał

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-08-10 o 10:55

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-10, 11:14   #1268
arletka1313
Zakorzenienie

czesc,kolejny dzień skwaru-ja już naprawde nie daje rady:-(
ciagle chodze zła, wszystko mnie denerwuje,drazni! tż to widzi i wie ze cos sie dzieje ale ja nie wiem czemu nie chce mu o tym mówić.
dzis tesciowie robią grila u nas na górze bo mamy spory taras a wiadomo w taki upał w domu sie nie wysiedzi.
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 13:42   #1269
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
czesc,kolejny dzień skwaru-ja już naprawde nie daje rady:-(
ciagle chodze zła, wszystko mnie denerwuje,drazni! tż to widzi i wie ze cos sie dzieje ale ja nie wiem czemu nie chce mu o tym mówić.
dzis tesciowie robią grila u nas na górze bo mamy spory taras a wiadomo w taki upał w domu sie nie wysiedzi.
kochana, współczuje - u mnie naprawde spore ochłodzenie Ale za to od wczoraj dwie burze juz przeszły Udanego grila

Cześc.
Rudziak, zaraz Ci wysle link do mojego fb albo podam namiary na mnie Udanej imprezyA z tą kupą to tz ostro pojechał Mega kupa....
Izunia, Tobie tez udanej imprezki życze
Basia - jak u Ciebie?
Gianna, ja tez senna włąsnie druga kawkę popijam Jak samopoczucie?
Zophiee - My przez 8cs z tz naprawde sie wymeczylismy takim 'mechanicznym' wrecz z ustalonym z zegarkiem w ręku seksem... teraz juz tak nie bedzie Najlepiej jak Iza napisała, kiedy jest ochota Trzymam kciuki.
My ogarnelismy chate i spadamy niedługo w odwiedziny do moich rodziców. Buziaki dziewczynki
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:39   #1270
iwonka87
Raczkowanie

Hej dziewczyny Mam nadzieję, że ja też mogę się przyłączączyc do tego wątku. Do tej pory tylko was czytałam, ale postanowiłam że również zacznę się udzielać. Chrouje na endometrioze i bralam leki visanne przez 4 miesiace. od 14 lipca stwierdziliśmy z mężem, ze czas zacząć starania o maleństwo Tylko teraz właśnie sama nie wiem kiedy i jak dni płodne i kiedy przyjdzie pierwszy okres. Dzisiaj mija 28 dzień od ostawienia i narazie miesiączki ani widu ani slychu. Co prawda miałam dość obfity i przejrzysty sluz wiec prawdopodobnie dni płodne za mna ale niestety test nic nie wykazal 4 dni temu bylam u lekarza i kazal mi cierpliwie czekac na okres i dal zielone swiatlo na starania bez zadnej spiny i na luzie Nie dostałam jeszcze miesiączki i teraz sama nie wiem kiedy najlepiej "dzialac". Dodam ze kochamy się z mezem bardzo często. Także chyba zostanie mi czekac do miesiączki i wtedy wyliczyć owulacje. tak bardzo chciałabym zoabczyc te 2 kreseczki. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie cieplutko Pozdrawiam
iwonka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:51   #1271
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonka87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Mam nadzieję, że ja też mogę się przyłączączyc do tego wątku. Do tej pory tylko was czytałam, ale postanowiłam że również zacznę się udzielać. Chrouje na endometrioze i bralam leki visanne przez 4 miesiace. od 14 lipca stwierdziliśmy z mężem, ze czas zacząć starania o maleństwo Tylko teraz właśnie sama nie wiem kiedy i jak dni płodne i kiedy przyjdzie pierwszy okres. Dzisiaj mija 28 dzień od ostawienia i narazie miesiączki ani widu ani slychu. Co prawda miałam dość obfity i przejrzysty sluz wiec prawdopodobnie dni płodne za mna ale niestety test nic nie wykazal 4 dni temu bylam u lekarza i kazal mi cierpliwie czekac na okres i dal zielone swiatlo na starania bez zadnej spiny i na luzie Nie dostałam jeszcze miesiączki i teraz sama nie wiem kiedy najlepiej "dzialac". Dodam ze kochamy się z mezem bardzo często. Także chyba zostanie mi czekac do miesiączki i wtedy wyliczyć owulacje. tak bardzo chciałabym zoabczyc te 2 kreseczki. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie cieplutko Pozdrawiam
Witaj
Najlepiej od nowego cyklu spróbuj wyliczyć, chyba będzie najprościej
Powodzenia przy staraniach, obyś długo nie czekała na II

Dzięki dziewczyny za dobre rady
Spróbuję się nie spinać, a cieszyć starankami... niestety ja jestem z tych za bardzo planujących wszystko, ech...

U mnie już chłodniej, około 20 stopni, także można odetchnąć!
Udanego weekendu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-10, 14:54   #1272
iwonka87
Raczkowanie

Dzieki zophiee ja tez niestety nie umiem tak calkowicie wyluzowac. Staram sie cieszyc staraniami ale zawsze pozostaje ta mysl zeby sie udalo trzymam za Ciebie kciuki
iwonka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 15:10   #1273
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Cześć,
Iwonko zapraszamy

Izuniu jak cudownie, że tż też może zaznać tego szczęścia, kontaktu z dzieciaczkiem

Arletko, rozdrażnienie niestety jedt częste w ciąży, trzeba znaleźć swój własny sposób na ten stan

Ja jestem cicho bo jakoś nie wiem co pisać. Dzieje się dużo, szczególnie w kontekście relacji z tż. Nawet nie mam siły tego opisywać wszystkiego, dość że jestem rozbita. Dziś już było nieźle ale okazało się, że zgubił ukochany złoty łańcuszek z przetopionych pamiątek. Na łańcuszku była obrączka.... jest zły, wściekły, rozżalony. I wszystko znów odbija się na mnie.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

W ogóle to chyba ja jakoś ciężko znoszę ciążę. Psychicznie masakra, deprecha normalnie. Opuchlizna lepiej, nie zdążyłam nawet kupić tego żelu ale przeszło trochę. W czw wieczorem tż mnie obłożył zimnymi mokrymi ręcznikami i pomogło. Za to jeszcze jedna rzecz mi bardzo doskwiera- bóle pleców. W tym tygodniu już ok 11 nie mogłam wysiedzieć za biurkiem. Odcinek piersiowy jakby mi pękał po prostu idę w tym tygodniu do mojego fizjoterapeuty, niech mi pomoże.

Jeszcze jedna rzecz do której ciężko mi się przyzwyczaić to wieczne nierozgarnięcie. To co wykonałam wczoraj to sama się łapię za głowę...
miałam do mojego gin iść między pacjentkami po zwolnienie. Mój gin ma na nazwisko Prokop. Nie wiem dlaczego ale byłam pewna ponad wszystko że w piątki wieczorem jest w mojej przychodni. Idę do recepcji i mówię, że jestem pacjentką doktora Rogowskiego i pan doktor powiedział, żebym przyszła między pacjentkami jak będę potrzebowała zwolnienie. Pani sprawdza, mówi że zwolniła się wizyta, proszę pod gabinet 01. Idę, czekam, powiedziałam pozostałym że ja na minutkę. Wyszła pacjentka, wchodzę......a to nie mój doktor!!! Przytomność umysłu zadziałała, to dr Rogowski który też tu przyjmuje i kiedyś u niego byłam, nie pasował mi. A ja w recepcji podałam jego nazwisko powiedziałam doktorowi, że nie zdążyłam do Prokopa przed jego urlopem i błagam o pomoc. Że siedzę nadgodziny i nie wyrabiam już. Zbadał mnie, na usg sprawdził ten mój zainfekowany pęcherz i przy okazji serduszko Niunio jest śliczny
Dostałam skierowanie na mocz, posiew i... l4 na 3 tygodnie czyli do wizyty u mojego gin. Dziwnie się czuję ze świadomością tak długiego odpoczynku od pracy
Co nie zmienia faktu, że to jakaś magiczna ręka mnie poprowadziła, że to zwolnienie dostałam przy takim poziomie nierozgarnięcia

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 15:29   #1274
agabiwro
Wtajemniczenie

Cześ dziewczyny,

moja słaba aktywność wynika z paskudnego upału który potęgował mdłości. Po pracy kładłam się i leżałam w bezruchu do wieczora, zombi, trup sama nie wiem jak to nazwać. Ryczałam, zła byłam na cały świat i tż-towi za to wszystko się oberwało. W środę był cały dzień na basenie, ja cały dzień z rzygami na zakręcie w pracy. Byłam taka wściekła, że zrobiłam mu straszną awanturę. Następnego dnia, kiedy w końcu wybaczył i rozumiał mój stan, podał mi do "kanapy" ( bo jak zwykle leżałam) pierogi ruskie a potem poszliśmy do kina. Chłopak złoto. Wczoraj poszedł mi tłumik w samochodzie, urwałam się z pracy i pojechaliśmy go wymienić, bo jazda ze świadomością usterki to nie dla mnie. Zaliczyliśmy sklep z dziecięcymi pierdołami. Obejrzeliśmy łóżeczka, kupiliśmy ręczniczek kąpielowy. Dzisiaj dla rozrywki wybieramy się do następnego sklepu na zapoznanie się z asortymentem. Szał zakupów się zaczął i dzisiaj zakupiłam wyposażenie do łóżeczka, jak zwykle niebiesko białe. Mam nadzieję, że jak to będzie dziewczynka to nie będzie zła, że mama lubi niebieski kolor i tak ją w ten niebieski wmontowuje. Stanęło na tym, że jednak chcę białe łóżeczko a nie jak wcześniej wenge.
http://allegro.pl/11el-posciel-haft-...451641876.html
wybrałam niebieskiego misia na księzycu

do tego dokupiłam jeszcze prześcieradło, rożek i falbankę maskującą. Następny komplet pościeli będzie biały, ale też z haftem bo bardzo mi się to podoba.

Może Was to zdziwi, ale my z tż nie mamy wspólnych pieniędzy (oprócz tych na życie), no i mój tż stwierdził że on kupi wszystko dla dziecka ze "swoich". Fajnie z jego strony.

Dzisiaj jestem u mamy, bo robiłyśmy sałatkę z ogórków na zime. Tż zjadł big obiad i odleciał. Za chwile go budzę i jadę się dalej podniecać. Cieszę się, że przestałam mieć czarne myśli. Zakupy mi bardzo pomagają

a no przez te mdłości schudłam 1,4 kg. Przy mojej nadwadze to kropla w morzu ale zawsze lepiej w tą stronę.

Iwonko, zapraszamy

18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko

07.03.2014 wreszcie jesteś

http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png

Edytowane przez agabiwro
Czas edycji: 2013-08-10 o 15:32
agabiwro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 15:33   #1275
arletka1313
Zakorzenienie

Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

u mnie właśni eidzie burza,na dworze przyjemnie chłodno za to w domu koszmar!

kluska póki leżałam to bardzo spokojna byłam,a le jak od środu zaczęłam chodzić to masakra! ja sama ze soba wytrzymać nie mogę!
dobrze że przez to nierozgarnięcie masz wreszcie l4!!!teraz odpoczywaj.

iwonko witamy!

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

aga och...zazdroszcze tych zakupów.ja dopiero za miesiać pierwsze rzeczybbede kupowała, a w miedzy czasie musimy okna wymienic i poddasze ocielpic, wiec wydatek spory.
Hania 6.09.2016

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-10, 17:02   #1276
Gianna M
Zakorzenienie

Czesc dziwczynki
Siedze wlasnie z farba na glowie i farbuje moj piekny blond o ktory walczylam 2lata ale juz taki odrost ze nie chcialam znow rozjasniacza klasc wiec kupilam farbe bez amoniaku kolor pralina obym nie wyszla ruda

Kluska jak ja sie ciesze ze w koncu sie zdecydowalas na L4odpoczniesz zrelaksujesz sie psychicznie i zobaczysz ze bedziesz o wiele spokojniejsza jak odpoczniesz od pracy.Pierwsze 2tyg byly dla mnie bardzo ciezkie i nie umialam sie w domu odnalezc bez pracy ale teraz juz jest ok.Rzeczywiscie doskwiera ci sporo ostatnio,odpoczywaj

Aga zakupy dla maluszka sa boskie ja tez chetnie bym tylko siedziala w sklepach z artykulami dla bobaska troszke juz kupilam teraz zastopuje poczekam na kolekcje jesienno/zimowe i planuje kupic łóżeczko na przelomie pażdziernika/listopadajuz nie moge sie doczekac!

Iwonka witamy poczekaj moze na nowy cykl zeby zobaczyc jak sa dlugie...w sumie skoro i tak czesto sie przytulacie to nie ma sensu nic planowac obliczac tylko isc na zywiol

Dobra dziewczyny ide to zmywac bo musze sie jeszcze ogarnac bo znajomi maja przyjechac buziaki moze na wieczor napisze czy jestem rudzielcem czy nie

Stary 2013-08-10, 23:34   #1277
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Hej kobietki.
Witam Iwonko . Kochana spokojnie poczekaj na @ i będziesz wiedziała ilość dniowe masz cykle . Ale z drugiej strony może nie być tego @ bo skoro piszesz se się często przytulacie
Kluska ja rozumiem Ciebie bo sama się wściekam za ☠☠☠☠☠☠☠y.
Izunia ale fajnie że Tz poczuł małego.
Aga fajnie że już coś tam kupujesz później będzie Ci lżej.
Arletko pamiętaj że nie można myć okien ( pod kkoniec 9 miesiąca dopiero można )
Ja dziś umylam okno u siebie w pokoju skurcze troszkę miałam ale przeszły.
Ogólnie czuje się dobrze od pary dni mnie zgaga męczy. Ręce i nogi odpadają. Ale mam dobre wieści REMONT MI SIE SKACZYL.
Jutro chyba jadę do teściowej do środy . Jutro Tz jeszcze maluje luzeczko i później już ustawiamy chyba że on sam wstawi jak bym pojechała na porodowke . Jeszcze rano ma Tz sprzątanie swoje rzeczy i wtedy możemy jechać. Ale.mi się nie chce .Coś miałam Wam jjeszcze pisać ale nie wiem .

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Mysia wszystkiego dobrego aby dzidzius był u Was jak najszybciej .. I abyś była szczęśliwa
Jeszcze raz wszystkiego dobrego z okazji 1 rocznicy ślubu

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 08:10   #1278
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez iwonka87 Pokaż wiadomość
Witaj
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

Ja jestem cicho bo jakoś nie wiem co pisać. Dzieje się dużo, szczególnie w kontekście relacji z tż. Nawet nie mam siły tego opisywać wszystkiego, dość że jestem rozbita. Dziś już było nieźle ale okazało się, że zgubił ukochany złoty łańcuszek z przetopionych pamiątek. Na łańcuszku była obrączka.... jest zły, wściekły, rozżalony. I wszystko znów odbija się na mnie.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

W ogóle to chyba ja jakoś ciężko znoszę ciążę. Psychicznie masakra, deprecha normalnie. Opuchlizna lepiej, nie zdążyłam nawet kupić tego żelu ale przeszło trochę. W czw wieczorem tż mnie obłożył zimnymi mokrymi ręcznikami i pomogło. Za to jeszcze jedna rzecz mi bardzo doskwiera- bóle pleców. W tym tygodniu już ok 11 nie mogłam wysiedzieć za biurkiem. Odcinek piersiowy jakby mi pękał po prostu idę w tym tygodniu do mojego fizjoterapeuty, niech mi pomoże.

Jeszcze jedna rzecz do której ciężko mi się przyzwyczaić to wieczne nierozgarnięcie. To co wykonałam wczoraj to sama się łapię za głowę...
miałam do mojego gin iść między pacjentkami po zwolnienie. Mój gin ma na nazwisko Prokop. Nie wiem dlaczego ale byłam pewna ponad wszystko że w piątki wieczorem jest w mojej przychodni. Idę do recepcji i mówię, że jestem pacjentką doktora Rogowskiego i pan doktor powiedział, żebym przyszła między pacjentkami jak będę potrzebowała zwolnienie. Pani sprawdza, mówi że zwolniła się wizyta, proszę pod gabinet 01. Idę, czekam, powiedziałam pozostałym że ja na minutkę. Wyszła pacjentka, wchodzę......a to nie mój doktor!!! Przytomność umysłu zadziałała, to dr Rogowski który też tu przyjmuje i kiedyś u niego byłam, nie pasował mi. A ja w recepcji podałam jego nazwisko powiedziałam doktorowi, że nie zdążyłam do Prokopa przed jego urlopem i błagam o pomoc. Że siedzę nadgodziny i nie wyrabiam już. Zbadał mnie, na usg sprawdził ten mój zainfekowany pęcherz i przy okazji serduszko Niunio jest śliczny
Dostałam skierowanie na mocz, posiew i... l4 na 3 tygodnie czyli do wizyty u mojego gin. Dziwnie się czuję ze świadomością tak długiego odpoczynku od pracy
Co nie zmienia faktu, że to jakaś magiczna ręka mnie poprowadziła, że to zwolnienie dostałam przy takim poziomie nierozgarnięcia
Co do humorów to normalne-hormony

Dobrze że dostałaś to l4
Cytat:
Napisane przez agabiwro Pokaż wiadomość
Cześ dziewczyny,

moja słaba aktywność wynika z paskudnego upału który potęgował mdłości. Po pracy kładłam się i leżałam w bezruchu do wieczora, zombi, trup sama nie wiem jak to nazwać. Ryczałam, zła byłam na cały świat i tż-towi za to wszystko się oberwało. W środę był cały dzień na basenie, ja cały dzień z rzygami na zakręcie w pracy. Byłam taka wściekła, że zrobiłam mu straszną awanturę. Następnego dnia, kiedy w końcu wybaczył i rozumiał mój stan, podał mi do "kanapy" ( bo jak zwykle leżałam) pierogi ruskie a potem poszliśmy do kina. Chłopak złoto. Wczoraj poszedł mi tłumik w samochodzie, urwałam się z pracy i pojechaliśmy go wymienić, bo jazda ze świadomością usterki to nie dla mnie. Zaliczyliśmy sklep z dziecięcymi pierdołami. Obejrzeliśmy łóżeczka, kupiliśmy ręczniczek kąpielowy. Dzisiaj dla rozrywki wybieramy się do następnego sklepu na zapoznanie się z asortymentem. Szał zakupów się zaczął i dzisiaj zakupiłam wyposażenie do łóżeczka, jak zwykle niebiesko białe. Mam nadzieję, że jak to będzie dziewczynka to nie będzie zła, że mama lubi niebieski kolor i tak ją w ten niebieski wmontowuje. Stanęło na tym, że jednak chcę białe łóżeczko a nie jak wcześniej wenge.
http://allegro.pl/11el-posciel-haft-...451641876.html
wybrałam niebieskiego misia na księzycu

do tego dokupiłam jeszcze prześcieradło, rożek i falbankę maskującą. Następny komplet pościeli będzie biały, ale też z haftem bo bardzo mi się to podoba.

Może Was to zdziwi, ale my z tż nie mamy wspólnych pieniędzy (oprócz tych na życie), no i mój tż stwierdził że on kupi wszystko dla dziecka ze "swoich". Fajnie z jego strony.

Dzisiaj jestem u mamy, bo robiłyśmy sałatkę z ogórków na zime. Tż zjadł big obiad i odleciał. Za chwile go budzę i jadę się dalej podniecać. Cieszę się, że przestałam mieć czarne myśli. Zakupy mi bardzo pomagają

a no przez te mdłości schudłam 1,4 kg. Przy mojej nadwadze to kropla w morzu ale zawsze lepiej w tą stronę.

Iwonko, zapraszamy
Pokaż zakupy
Cytat:

Dobra dziewczyny ide to zmywac bo musze sie jeszcze ogarnac bo znajomi maja przyjechac buziaki moze na wieczor napisze czy jestem rudzielcem czy nie
Jak wyszło?
Cytat:
Ale mam dobre wieści REMONT MI SIE SKACZYL.

[/COLOR]Mysia wszystkiego dobrego aby dzidzius był u Was jak najszybciej .. I abyś była szczęśliwa
Jeszcze raz wszystkiego dobrego z okazji 1 rocznicy ślubu

Mysiu dołączam do życzeń wszystkiego najlepszego

Stary 2013-08-11, 09:47   #1279
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

dziewczyny zaraz sie zbieram na ktg zobaczymy co wyjdzie. pozniej ewentualnie do tesciowej . Ciekawe czy moj Tz bedzie dzis dla mnie miły
I czy Wanessa sie wlasnie dzis zdecyduje wyjsc na swiat

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 10:30   #1280
Gianna M
Zakorzenienie

Hej

Dziewczyny jestem teraz taka ciemna blond z karmelowo ruda poswiata .Fakt jest taki ze dzis farbe nakladam drugi raz bo moj tleniony stokroc blond nie ufarbowal sie gdzie niegdzie i sa przeswity... Jeszcze zle sie czuje w tym ciemnym kolorze musze sie chyba przyzwyczaic no ale lepsze to niz utleniacz w ciazy.

Basiu daj znac jak tam ktg.
Aga pokaz zakupy

Ja tez moze pozniej wstawie kilka zdjec moich ostatnich lowow dla malucha . wczoraj bylam w hm na dziale mama i sie zdziwilam ze jest taki wybor spodni dla ciezarnych.Zima z brzuchem przede mna wiec bede musiala cos kupic ale jeszcze poczekam moze z miesiac do wrzesnia.
Wczoraj znojomi smiali sie ze mam brzuszek jakbym sie fasoli najadla
Ide robic sobie hybrydki na paznokciach i podszykuje moze obiad buziaki

Stary 2013-08-11, 11:09   #1281
Gianna M
Zakorzenienie

No dobra to pokaze co kupilam
*czapeczki hm jak TŻ je zobaczyl to juz koniec musielismy je wziac
*koszulki ze smyka na wyprz.pakowane po 2szt
*szczotka i termometr do wanienki
*smoczek uspokajacz w razie czego
*butelka antykolkowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130811_115037.jpg (127,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130811_115119.jpg (119,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130811_115142.jpg (104,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130811_115204.jpg (89,9 KB, 6 załadowań)

Stary 2013-08-11, 11:10   #1282
Gianna M
Zakorzenienie

Cd.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130811_115228.jpg (123,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130811_115250.jpg (122,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130811_115315.jpg (94,5 KB, 5 załadowań)

Stary 2013-08-11, 11:11   #1283
Gianna M
Zakorzenienie

Cd.bo nie chcialo mi wszytskich zdjec na raz zaladowac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130811_115439.jpg (81,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130811_115510.jpg (79,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130811_115524.jpg (95,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130811_115538.jpg (85,2 KB, 5 załadowań)

Stary 2013-08-11, 11:44   #1284
arletka1313
Zakorzenienie

czesc, dzis mam o wiele lepszy humor.
ale miałąm noc, gril był gdzie do 00.30,odwiozłam jeszcze rodziców i położyłam sie spać,tż jeszcze ogladał tv. i słysze jak tz wychodzi z pokoju i zaświecił swiatło w pokoju, na korytarzu,słysze na taras wychodzi,myśle kurcze cos sie stało, i nie ma go z 15 minut,ale słysze jak chodzi, na dół poszedł, w końcu przychodzi do pokoju to się pytam co sie stało a on mówi ze w pokoju jest mysz i chodzi sobie koło mojej szafki, zerwałam sie na równe nogi. a tż chodził szukał pułapki,ale tylko trucizne znalazł. i zabralismy pościel i poszlismy spać do salonu. niestety mysz trucizny nie ruszyła, pułapki znaleźć nie moge, moze uda mi się kupic gdzieś dzisiaj. pewnie głupia przez balkon wlazła

lenia mam dziś ze masakra!do tej pory bez porannej toalety-no nie chce mi sie poprostu,ale sie chyba wezme bo tż pojechał kosić zboże a do mnie ma siostra przyjechać,a moze potem gdzieś wyruszymy z tż jak wcześniej wróci.

gianna zawsze to inny kolor

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

a rzeczy dla bobo super!!!
Hania 6.09.2016

Stary 2013-08-11, 11:47   #1285
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Cd.bo nie chcialo mi wszytskich zdjec na raz zaladowac
Gianna M Cudne te rzeczy
Słodnie są te akcesoria i rzeczy do maluszków

Starania aktywne No i oczywiście mam niepokój...ech cała ja
mam nadzieję, że nie dopadnie mnie jakaś przeczulica i nie zacznę doszukiwać się objawów ciąży już jutro

Przede mną aktywna niedziele, tzn pracowita... musze przygotować prezentację do szkolenia, ech...
a w następny weekend wyjerzdzam na 2 tygodnie szkolić się
Mam nadzieję, że wrócę z niespodzianką dla tż

Ja dostałam mnóstwo ubranek od kuzynek i dla dziewczynki i dla chłopca, na różne pory roku... lezy to wszystko w 3 walizkach... jest tego mnóstwo. Najbardziej urocze są sukieneczki letnie dla dziewczynki

Więc nam zostanie do dokupienia wózek i wszystkie akcesoria typu butelki, kocyki, smoczki itp...
Choć pewnie się nie będę mogła oprzeć pokusie i coś tam nabędę

Na razie kupiliśmy z tż buciki, jak już będziemy chcieli podzielić się informacją o ciąży z najbliższymi, to je pokarzemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0001.jpg (99,2 KB, 10 załadowań)
Stary 2013-08-11, 12:13   #1286
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
No dobra to pokaze co kupilam
*czapeczki hm jak TŻ je zobaczyl to juz koniec musielismy je wziac
*koszulki ze smyka na wyprz.pakowane po 2szt
*szczotka i termometr do wanienki
*smoczek uspokajacz w razie czego
*butelka antykolkowa
Śliczne są ciuszki w wersji mikro. Jeśli mogę cos doradzic ze swojego doswiadczenia to body, body i jeszcze raz body Przez pierwszy rok zycia synek w zasadzie bluzeczek używał w minimalnych ilościach, bo bodziaki są dla dziecka wspaniałym wynalazkiem, więc polecam sie zaopatrzeć, nie sciagają się, nie rolują, nie podciagają i plecki zawsze zakryte, a do tego świetnie podtrzymują pieluszkę.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 12:19   #1287
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny zaraz sie zbieram na ktg zobaczymy co wyjdzie. pozniej ewentualnie do tesciowej . Ciekawe czy moj Tz bedzie dzis dla mnie miły
I czy Wanessa sie wlasnie dzis zdecyduje wyjsc na swiat
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Cytat:
Hej

Dziewczyny jestem teraz taka ciemna blond z karmelowo ruda poswiata .Fakt jest taki ze dzis farbe nakladam drugi raz bo moj tleniony stokroc blond nie ufarbowal sie gdzie niegdzie i sa przeswity... Jeszcze zle sie czuje w tym ciemnym kolorze musze sie chyba przyzwyczaic no ale lepsze to niz utleniacz w ciazy.
Na blond ciężko chwyta inny kolor.Ja rozjaśniam w ciąży.

Super zakupy
Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
czesc, dzis mam o wiele lepszy humor.
ale miałąm noc, gril był gdzie do 00.30,odwiozłam jeszcze rodziców i położyłam sie spać,tż jeszcze ogladał tv. i słysze jak tz wychodzi z pokoju i zaświecił swiatło w pokoju, na korytarzu,słysze na taras wychodzi,myśle kurcze cos sie stało, i nie ma go z 15 minut,ale słysze jak chodzi, na dół poszedł, w końcu przychodzi do pokoju to się pytam co sie stało a on mówi ze w pokoju jest mysz i chodzi sobie koło mojej szafki, zerwałam sie na równe nogi. a tż chodził szukał pułapki,ale tylko trucizne znalazł. i zabralismy pościel i poszlismy spać do salonu. niestety mysz trucizny nie ruszyła, pułapki znaleźć nie moge, moze uda mi się kupic gdzieś dzisiaj. pewnie głupia przez balkon wlazła
Jak zareagowali rodzice na wieść o ciąży?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-11, 13:51   #1288
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Na blond ciężko chwyta inny kolor.Ja rozjaśniam w ciąży.

Super zakupy

Jak zareagowali rodzice na wieść o ciąży?
powiem ci ze sie cieszyli,moze nie było to szczescie jakiego oczekiwałam ale byli zadowoleni.
Hania 6.09.2016

Stary 2013-08-11, 16:23   #1289
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Hej Kochane,ja po wizycie u teściowej.Młody spi juz ponad godzinę a o19tej jest kąpany więc pewnie będzie kongo-bongo zanim zaśnie

Agabiwro fajnie że się odezwałaś,zakupy dla Maluszka to wielkie przeżycie dla Mamy A Ty nie planujesz l4?

Arletko pocieszę Cię że ja też mam w domu lokatorkę a z oknami to nie przesadzajZnalazłam Cię na fejsie

Basiu jak po ktg?

Mysiu Ciebie też znalazłamjak tam staranka?mam nadzieję że idą pełną parą i są stosunkowo udane

Gianna piękne zakupy

Kluseczko brawo za l4 w końcu odpoczniesz a co Ty z tym TŻem się tak kłócisz?pogadajcie na spokojnie,wyjaśnijcie co Wam na serduchach leży

Zophiee buciki fajny pomysł,ja tam pokazywałam test ciążowy,mam go to tej pory

Iwonka zapraszamyjesteś w tym samym wieku co ja

Dziewczyny Teściowa cały czas się na małego patrzy i mówi że jest cudny i że mogłaby na niego godzinami patrzeć-ja jak go nie widzę dłużej niż 3godziny to coś mnie kłuje w środku-tak jakby ktoś mnie delikatnie uderzał,tęsknie za Kostusiem jakbym go ze2dni nie widziała,moje zakupy ostatnio wyglądają tak że non stop patrzę w telefon która godzina.Wczoraj na imprezie byliśmy 3godziny-niby parę metrów od domu no i moja mama była z Kostusiem ale jakoś tak mi dziwnie było że ja się bawię a on tam beze mnie jest w domu.Może jestem jakaś pie*dolnięta ale po prostu za nim tęskniłam.Wystarczy mi świadomość że jestem blisko niego i słyszę jego głos i wszystko wraca do normy.Zakochałam się jak wariatka Udanego wieczorku
13.03.2013R GODZ.16:05Zostałam Mamusią
> http://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09kwoztnmir.png
http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png
Run bitch!Ruuun!
RudaEwcia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 18:11   #1290
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudaEwcia25 Pokaż wiadomość
Hej Kochane,ja po wizycie u teściowej.Młody spi juz ponad godzinę a o19tej jest kąpany więc pewnie będzie kongo-bongo zanim zaśnie

Agabiwro fajnie że się odezwałaś,zakupy dla Maluszka to wielkie przeżycie dla Mamy A Ty nie planujesz l4?

Arletko pocieszę Cię że ja też mam w domu lokatorkę a z oknami to nie przesadzajZnalazłam Cię na fejsie

Basiu jak po ktg?

Mysiu Ciebie też znalazłamjak tam staranka?mam nadzieję że idą pełną parą i są stosunkowo udane

Gianna piękne zakupy

Kluseczko brawo za l4 w końcu odpoczniesz a co Ty z tym TŻem się tak kłócisz?pogadajcie na spokojnie,wyjaśnijcie co Wam na serduchach leży

Zophiee buciki fajny pomysł,ja tam pokazywałam test ciążowy,mam go to tej pory

Iwonka zapraszamyjesteś w tym samym wieku co ja

Dziewczyny Teściowa cały czas się na małego patrzy i mówi że jest cudny i że mogłaby na niego godzinami patrzeć-ja jak go nie widzę dłużej niż 3godziny to coś mnie kłuje w środku-tak jakby ktoś mnie delikatnie uderzał,tęsknie za Kostusiem jakbym go ze2dni nie widziała,moje zakupy ostatnio wyglądają tak że non stop patrzę w telefon która godzina.Wczoraj na imprezie byliśmy 3godziny-niby parę metrów od domu no i moja mama była z Kostusiem ale jakoś tak mi dziwnie było że ja się bawię a on tam beze mnie jest w domu.Może jestem jakaś pie*dolnięta ale po prostu za nim tęskniłam.Wystarczy mi świadomość że jestem blisko niego i słyszę jego głos i wszystko wraca do normy.Zakochałam się jak wariatka Udanego wieczorku
Myślę, że to super i całkowicie normalne, że oszalałaś na punkcie swego małego mężczyzny

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Śliczne są ciuszki w wersji mikro. Jeśli mogę cos doradzic ze swojego doswiadczenia to body, body i jeszcze raz body Przez pierwszy rok zycia synek w zasadzie bluzeczek używał w minimalnych ilościach, bo bodziaki są dla dziecka wspaniałym wynalazkiem, więc polecam sie zaopatrzeć, nie sciagają się, nie rolują, nie podciagają i plecki zawsze zakryte, a do tego świetnie podtrzymują pieluszkę.

Myślże, że doświadczone dziewczyny możecie przyszłym mamom podpowiedzieć parę cennych wskazówek.
Niektóre z Nas ( pewnie ja też) zwariują w sklepie, i albo kupią za dużo, albo zupełnie niepotrzebne rzeczy...
Ja na razie jeszcze mam czas, ale dobrych rad nigdy wiele

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Ja jakoś intensywnie przechodzę w tym cyklu jajeczkowanie...
boli mnie brzuch, czuję jajniki...
ech...
może to po prostu dlatego, że to pierwsza owulacja, w której się staramy, i tak się wczuwam w ciało..

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Klusko Super,że masz L4
odpoczniesz, nabierzesz sił, i myślę że w głowie też się zrobi lepiej!
Nie miałaś dotychczas zbyt wiele spokoju i w pracy i w domu, więc teraz masz czas na zasłużony odpoczynek!

Co planujesz po tych 3 tygodniach? Przedłużasz zawolnienie??

Dobrego niedzielnego popołudnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości