|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
u nas goraco juz 3 czy 4 dzień.
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Heej my juz po roczku ehh
U nas dzis chlodno totalna zmiana pogody ponoc ma padac caly tydzień ale i tak bylo duzo lata Zaraz się zbieram i ruszam do lidla
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
|
|
#1266 |
|
Zadomowienie
|
cześć
![]() Agunia tak wiem Bactrim jest baktriobójczy, bo pediatra która w piątek badała małą po obejrzeniu jeszcze wyników krwi stwierdziła , że nie wie co jej dolega prawdopodobnie ząbkowanie- najłatwiej mówić wiecznie ząbkowanie , jak słyszę taką diagnozę to mi się nóż w kieszeni otwiera . Pediatra stwierdziła,że lepiej zapobiegać i dać na wszelki wypadek Bactrim , abys jakieś świństwo nie wdało się . Ale od wczoraj wieczora nie daję już małej bo to na pewno wirusówka ,a nie choróbsko bakteryjne. Fenistilu też nie daję ( podałam raz wczoraj). Krostek coraz więcej i już delikatnie weszły na nogi mam nadzieję , że jutro już znikną.jeszcze miesiąc i urlop |
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() Mam dziś chorowitka w domu... mąż wczoraj spiekł sobie ramiona (a tylko na długim spacerze byliśmy), do tego rano obudził się z mega bólem gardła... także leniuchujemy w domu, a ja sobie po południu spokojnie sama do kościoła pojadę
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
U nas chmury i wiaterek. Ale nie jest zle
Wlasnie wracam z lidla
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Melduję sie z plazy, Tz bawi sie z młodym w jeziorze. Młody zadolowony na maxa ![]() Wyjazd uważam za udany, trafiło sie w miarę fajne miejsce. Młody grzeczny i zainteresowany wszystkim dookoła ![]() Poleniuchujemy sobie jeszcze trochę i wracamy do szarej rzeczywistosci. No i wszystkiego najlepszego dla Amelki.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-07-21 o 15:43 |
|
|
|
#1271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej byliśmy na weekend u znajomych, pobyczylismy się, posmialismy się, mała szalała na ogrodzie. Ogólnie super.
Przeciwko komarom stosowalismy olejek waniliowy. Jak najbardziej się sprawdził. Kasik u nas też była trzydniowka - nawet u lekarza nie byłam. Mała goraczkowala przez weekend a potem dostała wysypki. Rano była delikatna, pod wieczór wyglądała bardZiej jak czerwone plany. Miała na plecach, klatce, brzuszku, szyji, nogach. Dość szybko zniknęła, kwestia 2 no może 3 dni. Niczego nie stosowalismy. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy!
Wyjazd udany mały od rana do wieczora hasał po trawie. Nauczył się zjeżdżać na zjeżdżalni (dostał po mojej chrześnicy taką niedużą palstikową-przeuroczo sam na niej rusza w dół ) Odwiedziliśmy Pacanówc i przychodnię pobliską....nasz kochany syn od pierwszej nocy budził się 2 x na mleko na jedzenie też miał focha i dopiero od czwartku coś tam jadał i musiałam jechać po receptę na dodatkowe puchy bo by nam nie starczyło nie usypiał szybciej jak 21 a czasem i po 22 a ja razem z nim. Ciotka mi go bawiła, piesy pilnowały i wszystkie rośliny na działce poznał. Co do komarów to wszystko było ok jak był posmarowany. W basenie atakowały i w nocy, po 2 nocach założyliśmy moskitierę na łóżeczko ale jak spał z nami od którejś tam godziny to już go nic nie chroniło.Od wczoraj rzuca się na pomidory, ze wszystkich kanapek ściąga ![]() Dziecina zadowolona i my też
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Najlepszego dla roczniaków!!![]() Słyszałyście coś o tych wycofanych szczepionkach?? czy to wogóle prawda??
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
hej witam z domku
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Nela super, że wyjazd się udał ![]() Moja też lubi pomidory ![]() Aga398 nic nie słyszałam o wycofanych szczepionkach. Gdzie coś takiego mówili? Może trzeba sprawdzić... Phdwao witaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-07-22 o 07:28 |
|
|
|
#1277 |
|
Rozeznanie
|
hej
pije właśnie kawkę w pracy i mam chwilkę na wizaż. Kupiliśmy wczoraj buty elefanten 18, miały być po 99 ale że to była ostatnia para to zapłaciliśmy za nie 49 zł. Teraz jeszcze szukam fajnych sandałków z befado. Poza tym u nas wszystko ok, mały biega po całym mieszkaniu jak szalony - na zewnątrz puszczam go tylko na trawie bo jednak jeszcze często się przewraca. Ostatnio pięknie je, aż się boję pisać ale zjada całe porcje nawet po 200 ml. Spóźnione życzenia dla Amelki Sol przeczytałam wpis na blogu... strasznie mi przykro, ale jednocześnie bardzo Cię podziwiam za tak odważną i mądrą decyzję |
|
|
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
troszkę mnie nie było, ale czytałam Was na bieżąco dziś pospałyśmy do 8.40!! Lilka wstała już koło 6, ale u Nas pospała do 6.30, wstała i się coś tarzała, przytuliła do mnie i jeszcze Nam zeszło.... Sol my weekend mało aktywny, tzn. Lilka cały czas w ruchu, na nogach, dreptała wokół Nas leżakujących na trawie, to w parku, to na działce ![]() wczoraj dotarła nasza Tula-jest piękna, cudowna i super wygodna, zaraz ubieram i lecimy na zakupy-dziś pichcę młodą kapustę a popołudniu idziemy znowu na 2,5h do pracy Phdwao-witaj w domku moje Dziecię nie bardzo chce pić mleko no ale oprócz picia, wsuwa też ryż na mleku oraz płatki z jogurtem
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-07-22 o 08:59 |
|
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny tą informacje przeczytałam na innym blogu. Ale koleżanka mi pisała że jej koleżanka zaszczepiła tą szczepionką dziecko i nastepnego dnia okropnie spuchło ale mineło to..
Docierają do nas informacje, że dzieci były szczepione seriami szczepionek, które właśnie zostały wycofane przez Główny Inspektorat Farmaceutyczny. Prosimy o zgłaszanie się do nas rodziców takich dzieci. Prosimy o przekazanie informacji szczepiącym rodzicom, niech obserwują stan zdrowia swoich dzieci. Docierają do nas informacje, że dzieci były szczepione seriami szczepionek, które właśnie zostały wycofane przez Główny Inspektorat Farmaceutyczny. Prosimy o zgłaszanie się do nas rodziców takich dzieci. GIF wycofał w czwartek 18 lipca z obrotu Euvax B, szczepionkę przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu B, o numerze serii UFA 12001. Szczepionka nie spełnia wymagań jakościowych ze względu na niehomogeniczność. GIF wycofał produkt z obrotu na terenie całego kraju. Wycofano także z obrotu Tripacel. To szczepionka przeciwko błonicy, tężcowi, krztuścowi, o numerze serii C4007 AK. Powodem decyzji jest również niehomogeniczność. Decyzje GIS: http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-07-18-056.pdf http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-07-18-057.pdf
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Aga te szczepionki były podawane chyba ponad pół roku temu dla naszych dzieci. Błonica, tężec krztusiec na pół roku a wzw na 7mc więc chyba ta informacja nas nie dotyczy, bo wycofują wadliwe serie.
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Solciu przykro mi że tak się sprawy potoczyły
|
|
#1282 |
|
Wtajemniczenie
|
niehomogeniczność szczepionki oznacza że szczepionka nie byłaby w stanie przejść przez igle i ta wada została wychwycona przez pielęgniarki bo było to widać "na oko", było to spowodowane prawdopodobnie złym przechowywaniem szczepionek
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ładna pogoda chyba opuściła Szkocje mam nadzieje, ze jeszcze nas nawiedzi, bo spodobało nam sie weekendowe campingowanie Młody naśladuje mnie jak sprzątam stół i chodzi z chusteczka papierowa i wyciera kurze Zrobiłam sobie listę zakupów na przyjęcie urodzinowa i powoli muszę kupować. Mam nadzieje, ze tort mi wyjdzie, bo ciacha nie sa moja mocna strona ![]() Haniu wiesz gdzie mogę kupić owoc granatu? Bo ja jakaś ślepa jestem albo nie ma tam gdzie patrzę
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-07-22 o 14:27 |
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale dzis upal!!!!! my po wynikach malej plytki sie podniosly
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie nie wierzę, że to piszę ![]() Nie wiem czy wiesz, ale w Edi też jest camping ![]() Nigdy nie kupowałam granatów, ale to gdzieś wśród owoców chyba powinno być? Może obsługę w markecie zapytaj? |
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
super
wybaczcie, że się nie odnoszę do wszystkich postów, ale ostatnio cierpię na permanentny brak czasu
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka zapytaj w tym wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=702017
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę popytać w tych wszystkich asdach i podobnych. Tez znalazłam jakich kamping w edi, albo kawałek dalej nad woda typowo ale Tz woli gdzieś w zaciszu, gdzie tak nie wieje. Jak pogoda dopisze to moze sie w tamte rejony kiedyś wybierzemy
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane
![]() Póki co idę na miasto. Odżałuje sobie i kupię spodnie. Widziałam fajne za 29 zł to pójdę przymierzyć ![]() Olcia dziękujemy jeszcze raz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie wiedziałam, ze jest taki wątek ![]() Prince super wiadomości
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

.
. Pediatra stwierdziła,że lepiej zapobiegać i dać na wszelki wypadek Bactrim , abys jakieś świństwo nie wdało się
. Ale od wczoraj wieczora nie daję już małej bo to na pewno wirusówka ,a nie choróbsko bakteryjne. Fenistilu też nie daję ( podałam raz wczoraj).
mam nadzieję , że jutro już znikną.

na jedzenie też miał focha i dopiero od czwartku coś tam jadał i musiałam jechać po receptę na dodatkowe puchy bo by nam nie starczyło