|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
No chwilkę poszukałam, znalazłam i uciekła łobuzica mała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]()
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
Kochane!
Piszę w związku z moją wczorajszą prośbą o pomoc ![]() Fundacja Dobro Powraca przyjęła moją mamę pod swoje skrzydła!!! ![]() Zeskanowałam wszystkie dokumenty,wypisy ze szpitala z diagnozą. Fundacja to zweryfikowała i na tej podstawie założyła mojej mamie subkonto,na które jeśli znajdą się dobre serca można wpłacać darowizny a po Nowym roku 1% zwrotu z podatku ![]() Napisałam już do Adminki AgiZ z prośbą o przypięcie mojego apelu na głównej stronie Wizażu.. Zgoda jest więc czekam na realizację ![]() Ale jeśli mogę to i tu wkleję dane,które otrzymałam od Fundacji: Dane do przelewu darowizny to: Dobro Powraca-fundacja na rzecz Chorych na stwardnienie rozsiane ul. Hłaski 34/12, 54-608 Wrocław Numer konta: 95 1140 1140 0000 2133 5400 1001 W tytule przelewu : Elżbieta Dolata Teraz wszystko jest zweryfikowane i jak najbardziej legalne i sprawdzone.. Więc jeśli ktoś, coś.... to byłabym przeogromnie wdzięczna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym pójść na to połówkowe z tż, bo jeszcze nie widział dzidzi, ale suma nas trochę przerasta ![]() ![]() Cytat:
Jak ja bym chciała już urodzić. A tak to ciągle coś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wg opinii lekarzy z ktorymi pracuje i specjalistow od usg - 3D/4D to komercja, kolejna moda, glownie dla pacjentek, aby poogladaly sobie dzidziusia, oni korzystaja glownie z 2D, na ktorym tez widac te rzeczy. Mnie osobiscie te zdjecia, filmy 3D w ogole sie nie podobaja, troche potworkowato to wyglada wg mnie i nie rozumiem zachwytow ![]() Oczywiscie, jak ktos lubi sobie poogladac i ma kase, to dlaczego nie. Ja nie czuje takiej potrzeby. ------------- Musze wam powiedziec, ze nie czulam sie dobrze wczoraj po amniopunkcji, lezalam, odpoczywam, a w okolicy wklucia naprawde mnie bolalo, a mam wysoki prog bolowy, bo po np po 10 godzin od ciecia wstalam, poszlam sie wykapac i normalnie chodzilam. Wczoraj musialam wspomoc sie paracetamolem, bo mialam uczucie, jakbym sie silnie uderzyla w to miejsce, a wieczorem zaczela mi sie stawiac macica, dosyc nieprzyjemnie. Mialam juz czarna wizje, ze pewnie bede tym 1%, ktory roni po amniopunkcji ![]()
![]() |
#1268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja lekarka też ma sprzęt 2D i u niej robię wszystkie badania, genetyczne i połówkowe i też nie martwię się, że są gorsze...
![]() |
#1269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do usg 3D/4D też słyszałam, że to taki nowy wymysł, kolejna próba ściągnięcia kasy z młodych rodziców. Mi to jest też kompletnie obojętne czy będę mieć 2D, czy 6D :p :p (żarcik). Po urodzeniu będę widzieć swoje maleństwo w każdym możliwym wymiarze ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1270 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do usg 3d to mi jest to obojętne, ja nie muszę, a chyba jakoś lepiej mi się "patrzy" na 2d ![]() dziewczyny to ja już nie wiem... Ja tak wcześnie czuję już ruchy ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
U mnie badanie, mierzenie zawsze odbywa się na 2d, a lekarz tylko na chwileczkę pokazuje w 3d i robi zdjęcie. Nie miałam nawet wątpliwości, że to 3d służy tylko i wyłącznie dla efektu
![]()
#1272 | |
Moderator
|
Cytat:
Polowkowe na pewno zrobie w ramach NFZ w 2d, ale zastanawiam sie czy nie pojsc dodatkowo na 3d prywatnie zeby TZ sobie poogladal i zeby pamiatka byla, ale przeraza mnie cena 250zl ![]() Moze uda mi sie namowic lekarza NFZ zeby wpuscil TZ i to mu wystarczy ![]() Masz racje - za ok. pol roku bedziemy dzieci mogly ogladac z kazdej mozliwej strony ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-03 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc wychodzi na to, że USG połówkowe prywatne to strata kasy. Ja jestem pod kontrolą lekarzy z powodu tokso więc często monitoruje maleństwo. Odpuszczę sobie więc to usg, wolę tą kasę wydać na łóżeczko lub fotelik do auta ![]() Kurcze nie wiedziałam, że tak źle jest po amnio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziecko i tak sie urodzi a jakas powazna wade serca czy cos to lekarz na zwyklym USG tez zobaczy moim zdaniem. Zrobilo mi sie zimno na ustach. Ja jestem mistrzem zimna. Mam czesto w dziwnych miejscach typu ucho. A raz mialam bardzo niebezpieczne na oku. Bardzo bolesne i mozna stracic wzrok. Ale na szczescie nie zajęło rogówki. Nie martwie sie bo opryszczka jest niebezpieczna gdy zarazisz sie w ciazy. Posmarowalam sobie pasta do zebow. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-10-03 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zadomowienie
|
Ne namawiam cię na badanie 3d bo sama miałam normalne chodziło mi o to żebyś w ogóle na nie poszła bo jest ważne. Wcale nie musi być w 3d by sprawdzić że z dzieciaczkiem wszystko w porządku.
![]() Jestem załamana znowu pół nocy nie spalam przez zęba tym razem druga ósemka dala o sobie znać. No i dzisiaj znowu lece do dentysty chyba na nim zbankrutuje :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |||||
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o badanie połókowe, to ja mam to szczęście, ze mój lekarz jest certyfikowanym ultrasonografem, i genetyczne, i mam nadzieję że połówkowe też mam w cenie wizyty
![]() Oczywiście ze całe to 4D to taki bajer ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzieki za wsparcie
![]() Mam nadzieje, ze bedzie dobrze ![]() Jestem zaskoczona tym bolem, bo wiekszosc mowi, ze dobrze czuly sie po amnio. Zdarzaly sie glosy, ze mialy podobnie jak ja i tak sie zastanawiam, czy to ma cos wspolnego z tym, ze jednak igla musiala przejsc przez brzeg lozyska. Teoretycznie nie zwieksza to ryzyka poronienia. Moze jak lozysko jest nienaruszone, to tak nie boli ![]() Koziemleko, polowkowe powinnas zrobic, ale pewnie z funduszu tez ci je zrobia, bo to jest badanie obowiazkowe i moze byc na normalnym sprzecie 2D. Co do 3D itp to ja rozumiem ten bajer, bardzo dziala na wyobrazie szczegolnie tatusiow i dziadkow ![]() Do pracy juz dzwonilam, manager kazala mi lezec i sie nie martwic.
#1279 |
Raczkowanie
|
Witam kolejnego dnia!
Gratuluję udanych wizyt ![]() Ja dzisiaj po pobraniu krwi. Wskoczyłam też na wagę - tylko 600 g od ostatniego miesiąca (czyli jestem -1kg do wagi przed ciążą). Nie jest źle. Mam nadzieję, że później się nie rozhulam bo ciężko mi będzie się ruszyć. Wczoraj przyszła 1 paczka z all - 2 pary spodni ciążowych. Myślałam, że za duże będą a tu - niespodzianka - mimo tej szerokiej gumy są ok. Ale mi brzuszek wywaliło. W weekend poproszę małża o foto to wstawię. Powiedzcie mi, czy usg połówkowe musi robić też certyfikowany lekarz (tak jak genetyczne?) Brzuch mi nie wszedł w płaszcz mimo rozpięcia (biust też) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
Niby na NFZ są trzy usg. Mi się wydawało, że właśnie pierwsze w 12tym tyg. drugie to połówkowe i trzecie jeszcze jakieś
![]() Na prenatalne jest potrzebny ten lekarz specjalny. Tak mi się wydawało, ale nie jestem pewna. Właśnie wróciłam z netto i skoro nie mogę jeszcze obkupić dziecka, to obkupiłam fretki ![]() ![]() ![]()
#1281 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() nie mamy prądu w pracy, więc sobie mogę trochę posiedzieć na necie w telefonie ![]() Mógłby ten mój mąż już jechać bo nawet nie wiem co u Was ![]() Co do usg- moja ginka ma 2D i myślę że jest ok. Nie mam jakoś potrzeby płacić 200zł za 3D-tak jak którąś powiedziała- niedługo zobaczę z każdej strony tego Stwora ![]() moja ginka tylko na genetyczne i polówkowe wysyła do innego lekarza, który ma lepszy sprzęt, ale on pracuje z nią w jednym szpitalu więc pewnie się dzielą kasa że mnie ![]()
#1282 |
Wtajemniczenie
|
Mój lekarz ma usg 3d/4d ale mi się wydaje, że widzę na monitorze tak samo, jak będąc w I ciąży, gdy miał tylko normalne 2d. Zresztą miałam dopiero dwie wizyty i widziałam maciupką kluseczkę, może w bardziej zaawansowanej ciąży zobaczę wyraźniej.
Dzisiaj śniło mi się, że podczas usg lekarz powiedział, że to chłopczyk ![]() ![]() ale wolałabym żeby moje sny się jednak nie sprawdzały, bo śniło mi się już dwukrotnie, że miałam krwawienie Jutro zabieram mamę ze szpitala do siebie. Jestem na zwolnieniu, więc będzie miała opiekę przez cały czas. Co prawda gdy mieszkamy pod jednym dachem dłużej niż 3 dni, to zaczynamy się ścierać, ale cieszę się, że mogę jej pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Moderator
|
Wg mnie tez tak jest - to trzecie jest jakos po 30tyg zeby sprawdzic wage i wymiary malucha.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 |
Raczkowanie
|
To prawda, że USG 3, 4 D nie jest konieczne. Ja jednak w pierwszej ciąży takie zrobiłam. Teraz Amelka uwielbia je oglądać. I zdjęcia i film z brzuszka. Jest zachwycona tym, że ma taką pamiątkę. Dlatego uważam, że jeśli kogoś na to stać, to naprawdę warto. Radość dziecka - bezcenna
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | ||||
Zadomowienie
|
Cześć Wam
![]() mariolasl Dobrze, że dzisiaj się już lepiej czujesz. Mam nadzieję, że termin wyników przybędzie jak najszybciej ![]() 12,5 cm.. Moje pewnie też gdzies tyle, ale mi lekarka podała wagę i centymetrów już nie ![]() Cytat:
![]() ![]() A myślicie, że te ruchy tez mogą odczuwalne w zalezności od ułożenia łozyska? I wybij sobie z głowy te strachy! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kupowałaś uzywane czy możesz wstawić linka, jesli fajne? ![]() Cytat:
![]() ![]() Super, że mamę już wypisują, znaczy, że się poprawiło ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-10-03 o 11:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Raczkowanie
|
Używane bo też jestem zdania, że szkoda kasy. Takie normalne w sklepie to 150-200 zł. Poza tym bida z nędzą w tych sklepach. W c&A 5 wieszaków na krzyż dla ciężarówek z czego połowa to jakieś ubrania w rozmiarze 48-50 i do tego poliestrowe. Bleee...
Dziewczyny, a jak radzicie sobie z powiększającym się biustem? Kupujecie po prostu zwykłe staniki tylko, że większe czy może jakieś dedykowane ciężarnym? Możecie coś polecić? |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Nie mam ostatnio czasu do Was zaglądać, ale chciałam chociaż zameldować jak tam po wizycie. We wtorek miałam usg genetyczne+ pobranie krwi. Dzieciaczek rośnie prawidłowo, ma 6,5 cm. Prawie całe badanie spał i dopiero na koniec lekarzowi udało się go obudzić, ale i tak stwierdził że to raczej spokojne dziecko =) Na razie
![]() ![]() Poinformowaliśmy wczoraj i dzisiaj najbliższą rodzinę. Ucieszyli się bardzo. Teraz leci mi 13 tydzień i zaczyna pojawiać się brzuszek. Tzn mąż go widzi, bo mi się wydaje że wygląda normalnie. Czuje się ogólnie dobrze, nadal nie jem mięsa, najchętniej pałaszuje zupy ![]() W samochodzie jeździ już ze mną fotelik, bo znajoma już mi dała. Mam już obiecane masę rzeczy, łóżeczko, przewijak i generalnie wszystko co tylko będzie mi potrzebne. Także nie czeka mnie chyba wiele wydatków. Teraz muszę tylko jechać i w końcu kupić jakieś spodnie bo wszystkie moje spodnie jakieś takie mało wygodne i przyciasnawe się zrobiły. Dużo dzieciaczków się już ujawniło. Brawo dla nich ![]() Mam nadzieję, że moja budowa zakończy się już niedługo i będę miała trochę więcej czasu na udzielanie się. Chwilowo musicie mi wybaczyć moją nieobecność. teQiba wpisz mi proszę następną wizytę na 30.10
#1288 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
jestem w 14tym tyg czyi drugi trymestr od wtorku a nadal mam mdlosci ![]() co do 3D czy 4D w poprzedniej ciązy wogole nie mialam..kuzyn tz mial bo akurat tez wtedy byli w ciąży zaplacili 250 zl, wiec latali po rodzinie z filmikiem, powiem szczerze ja wtedy bylam w ciązy oni zachwyceni a ja z tz no patrzelismy na siebie jak na ufo, bo mi sie nie podoba..dla mnie to dziecko wygląda przepraszam ale no tak nieladnie. ja wiem ze to bajer i wogole, ale ja nie mialam, teraz tez nie zamirzam, szkoda kasy, za pol h 250 zł dzieki, ja mialam szczegolowe polowkowe na 2D wszystko pokazane, bylam spokojna, te 3D i 4D to wiadomo-dla kasy.ale to moja opinia, może jakbym miala duzo więcej środkow to bym się skusila ![]() dziewczyny nie martwcie sie brakiem ruchow-to przeciez wczesnie jeszcze! i nie martwcie sie , ze raz sa a pozniej np za tydzien, bo na początku sa nieregularne mi biust bardzo urosl ale ja mam z poprzedniej ciązy staniki więc nie jest źle. co do polowkowego mi robil zwykly lekarz na wizycie, przypomnialam mu tylko ze wypada teraz polowa ciązy i zrobil szczegolowo.wtedy sie potwierdzila plec, bo wczesniej tak pi razy oko ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() co do rzeczy takich ciązowych to ja jak juz kupuje używane na allegro , bo w lumpku cięzko dostac. nowych wg mnie sie nie oplaca, no chyba że sa promocje i okazje ..bo za ciuch na pare miesiecy za ponad 100 zl to sorry ale nie dam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
(t)asia gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.