Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 19:02   #1261
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Wiercić dopiero zaczyna się koło 7 i wtedy idę po mleczko. U nas zawsze tak było, nawet, jak była mniejsza i np budziła się na karmienie co 3 godz, to budziło mnie wiercenie, a nie płacz, a potem dalej odkładałam do łóżeczka i spała dalej do kolejnego karmienia, bez wygibasów.

No dobra...umarłam z zazdrości....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:03   #1262
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

En wilgoć w domu może prowadzić do alergii u dziecka lub częstych infekcji górnych dróg oddechowych! Mówię co to jako doświadczona matka.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-11-12 o 19:04
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:10   #1263
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Nie mam otulacza. Pytałam już Ciebie gdzie to kupić?? I chyba to dość drogi biznes?

Do łózka Go biorę nad ranem, ok 5 i śpi na Tż, to ja wtedy dosypiam godzinkę..

Spał już ładnie a teraz to dramat..chodze po ścianach ze zmęczenia.

OO teraz śpi i nagle wybudza się z płaczem...:conf used:
u mnie to samo, nawet z woombie
Stary 2013-11-12, 19:12   #1264
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Tylko, że nie ma na allegro
Sprawdzaj codziennie. Kiedys dziewczyny z innego watku organizowaly wspolne zakupy w stanach. Moze na zakupowym zapodaj temat

Mela dobrze gada, polac jej!

Neni to ja chyba tez kupie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:15   #1265
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Taaa glupia ja kiedys powiedzialam ze sprzatanie lazienki mnie relaksuje... Teraz nikt palcem nie kiwnie zeby kibel umyc
Ooo widzę, że nie jestem sama
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
witam sie !
Bylam u lakarza bo noc byla marudna, Maly odmawiał jedzenia

diagnoza- ostra angina!! ;(
przeciez on nie mial kontaktu z nikim chorym...
Moj biedny teraz spi, ale go gardlo mocno boli, nie chce jesc i pic, co robic??

Ocyzwiscie jest juz po podaniu pierwszej dawki antybiottyku, ale po godzinie dalam mu mleko i wszystko zwymiotowal, mam nadzieje ze lek juz wtedy zaczal dzialac...
Moj biedny jest taki nie swoj, mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiwj
O rety, bidulek malutki

Katarzynkajg fajnie gada Szymonek
Też mieliśmy dziś podobną nockę
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:16   #1266
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
No to juz nie wiem co radzic ale budzi sie, damaga zarcia czy tylko wierci? o co tym dzieciom chodzi

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-12, 19:16   #1267
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Mela dobrze gada, polac jej!
Kochana, czekam aż moje młodsze dziecko zdecyduje się iść spać (o dziwo jeszcze nie śpi) i wyjmuję nalewkę z jarzębiny z szafki. Po 3 - 4 h chyba nie będzie tych dwóch kieliszków w mleku? Albo chociaż 1 kieliszek. Muszę bo ssie mnie na tą naleweczkę. Dostałam w zeszłym roku, potem zaszłam w ciażę i tak czeka na mnie jakiś czas.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 19:17   #1268
d0tkaaa
Zakorzenienie

wiecie co moja Zuzia ostatnio robi...zazwyczaj szla spac po kompieli o09 18...a pstatmio ladnie zasypiala bo byl tatus a jak zaiwaxylam ze tatusia niema to Zuzia chociaz ma powieki ciezkie jak skalu to nie pojdzie spac tylko czeka az tatus wroci i usmiechnje sie do coreczki...eh przerabane bo jak on gdzies pojdzoe czy cos to jestem w tylku na szczescie noeraz usnie zadko ale usnie eh...

a rano?budzi sie i zaczyns gadac nikt na nia nie zwraca uwahi to glosniej no to ja wstaje mowie do nirj ona poopowoada cp i jak jej sie snilo itp...i zaraz lezy i patrzy sie na tatusia i gada..coraz glosniej gada dopoki taatus nie obudzi sie i nie zacznie do niej gsdac...jest taaaakaaa slodziutkaaaaa

(woem ze dzis po 18pisalam ze niuska usnela na reach ale zaraz sie obudzila i dopiero teraz padla ..)

ktos pisal (jakas nowa mama-witam wogole) ze luni spac z dzieckiem...my z tz tez uwielbiamy spac z Zuzia cp prawda lubie jak Zu zasypia u siebie i biore ja po 1karmienij o 4do nas i spimy

i jeszcze jak ktos mi powie ze niemowlaka sie nic nie sni to wysmieje go..Zuzia ile razy sie przez sen smieje..nieraz placze...

En doczytalam..trzymam kciuki za rozmowe z tz..ja bym sprawe ppstawila jasno jak nie chcesz to nie jedz z nami..ja biore dziecko o sie przeprpwadzam...jakie to jest dla dziecka niezdrowe grzyb na scianie...itp...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:18   #1269
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Wiec niekoniecznie to jest metoda
Cytat:
Sprawdzaj codziennie. Kiedys dziewczyny z innego watku organizowaly wspolne zakupy w stanach. Moze na zakupowym zapodaj temat

Eh..już sama nie wiem....chyba czas się położyć i przespać a jutro głowa będzie lepiej pracować

Jeszcze sobie myślę, że może to zęby

Synuś
Stary 2013-11-12, 19:19   #1270
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Kochana, czekam aż moje młodsze dziecko zdecyduje się iść spać (o dziwo jeszcze nie śpi) i wyjmuję nalewkę z jarzębiny z szafki. Po 3 - 4 h chyba nie będzie tych dwóch kieliszków w mleku? Albo chociaż 1 kieliszek. Muszę bo ssie mnie na tą naleweczkę. Dostałam w zeszłym roku, potem zaszłam w ciażę i tak czeka na mnie jakiś czas.
2 kieliszeczki nalewki z jarzębiny to jak 2 łyki syropku homeopatycznego najwyzej Ala zacznie spiewac w nocy "i jeszcze jeden i jeszcze raz"

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-12, 19:22   #1271
yevele
Zadomowienie

Cytat:
No to juz nie wiem co radzic ale budzi sie, damaga zarcia czy tylko wierci? o co tym dzieciom chodzi

budzi się niby głodna ale zje mało, głównie się wierci, robi świece i takie tam mam nadzieję że to skok bo się zaczęło w 13 tyg, wcześniej spała w miarę ok
no właśnie o co tym dzieciom chodzi, nie mogą powiedzieć?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 19:22   #1272
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Wiec niekoniecznie to jest metoda

Eh..już sama nie wiem....chyba czas się położyć i przespać a jutro głowa będzie lepiej pracować

Jeszcze sobie myślę, że może to zęby
Idz spac i odpocznij zeby jak najbardziej

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-12, 19:23   #1273
idzia111
Zakorzenienie

hej!

Jak nie urok to s...... , dosłownie

Mamy wszyscy jelitówkę Michaś też Ma biegunkę, ale na razie nie taką straszną. Teraz już lepiej. Na szczęście nie ma ani wymiotów ani gorączki. My wszyscy to samo

Nic więcej nie napiszę, bo co tu pisać.

Nie mam nawet jak Was nadrobić, bo młody popłakuje cały dzień, biedaczek.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:26   #1274
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
My byliśmy na spacerku z koleżanka i jej trzytygodniowym synkiem parówką waży obecnie 4900.
Ja spaceruję z koleżanką i jej córcią, która jest starsza od Olka 2 tygodnie i waży 8kg!

en za rozmowę.. naprawdę świetna okazja Wam się trafia i nie rozumiem czemu Tż jest na nie.. chyba po prostu woli byc przy rodzicach, gdy nadejdzie jego czas opieki na Tomkiem, innego powodu nie widzę.. Masz bardzo dużo argumentów, więc musi się udać! A jak nie, to i groźbę już masz

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A mi dziś mija rok z Wami
Dziękuje, że jesteście,bo jesteście wszystkie wspaniałe
Kocham Was!!!
Ja chyba później dołączyłam do Was? nie pamiętam.. ale dzięki za Twą miłość

oby ból głowy minął

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:26   #1275
ita83
Wtajemniczenie

Koocur co jak co ale na allegro jest wszystko i jest tez otulaczek :
http://m.allegro.pl/szukaj.html?sear...aczek&sortBy=1

Idzia - szybkiego powrotu do zdrowia

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-12, 19:27   #1276
mela1234
Zakorzenienie

Idzia nawadniaj małego, dawaj probiotyk koniecznie! I wy też probiotyki!
Stary 2013-11-12, 19:28   #1277
taribari
Zadomowienie

Cytat:
budzi się niby głodna ale zje mało, głównie się wierci, robi świece i takie tam mam nadzieję że to skok bo się zaczęło w 13 tyg, wcześniej spała w miarę ok
no właśnie o co tym dzieciom chodzi, nie mogą powiedzieć?
No swieca w woombie wyglada przekomicznie. Nie moge go przez to niczym przykryc bo sobie nogami na glowe wszystko zarzuca. Jak sie przebudzi i nie dziala smok i lulanie na rekach, to daje herbatke z melisa i klade obok siebie. Zasypia od razu ale i tak rzuca glowa w lewo i w prawo co jakis czas. Jakies spiecie w mozgu czy co

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-12, 19:28   #1278
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
W Tesco od 14.11 promo na zabawki. Znowu

przeslalabys mi link to czwartkowej gazetki bo mi nie przyszla na poczte

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:30   #1279
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
hej!

Mamy wszyscy jelitówkę Michaś też Ma biegunkę, ale na razie nie taką straszną. Teraz już lepiej. Na szczęście nie ma ani wymiotów ani gorączki. My wszyscy to samo

Ojejku biedactwa zdrowka!

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-12, 19:34   #1280
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
DOTKA sposob na zafarbowane rzeczy (nie zawsze skuteczny)
W miejscu gdzie zafarbowalo polewasz plynem do naczyn fairy (tylko ten dziala bo z innymi probowalam i nic)
Potem moczysz w wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej i vanishu
I jeszcze pierzesz w normalnym proszku z dodatkiem 1lyzeczki do pieczenia

Jesli to nie zadziala to zostaje tylko ACE ale wtedy to wybielisz na amen

sproboje...na szczesciecto bialy stanik wiec co tam...tylko szkoda zlotych kropeczek ale wole paru nie miec niz miec granatowy pasko kropki dzieki.

Cytat:
no właśnie o co tym dzieciom chodzi, nie mogą wiedzieć? a
a moze jej sie poprostu pic chce?dlatego malo je...?
niewiem..moja nieraz chrumknie jak jej sie przypomni ze smok wypadl ale wtedy smok w buzke pieluszka podloze smoka coby nie wypadal i w kimono

Domi a probowalas zeby Sara sie do czegos przytulala?przytulanki jakiejs?lub tak jak Zu do pieluchy?(chyba bezpieczniejsza opcja bo jak sie nakryje to nie udusi...)

Zuzi nie podszedl soczek gruszkowy i niewiem jaki teraz kupic:-P tzn krzywi sie jakbym cytryne jej dala...

Oliath a jaka to swiadomosc ze Twoja corka (chociaz niewiem ?) uprawia sex?:-P bo pamietam ze wysylalas ja do gin..ma juz "swoje"lata to podejrzewam

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

ze cos tam majstruja z chlopakiem?

ita ja tez sie boje tylko tego ze terax jak uwielbiamy spac ze soba w 3ke to jak niunia bedzie miala z 7,8msc tp jej tego nie oducze...

Zuza

Razem
Stary 2013-11-12, 19:34   #1281
jakierka
Zadomowienie

Witam

Chiciaz sie zamelduje, bo juz calkiem nie umiem sie wbic.

U mnie trwa dolek. Edziu na twarzy wyglada coraz lepiej, jednak niestety ma suche placki na ciele. Mam nadzieje, ze jeszcze tydzien-dwa i wszystko sie unormuje. Ja odstawilam mleczne produkty i cukier (na tyle ile to mozliwe), nie powracam do ryb. Zobaczymy co to da.
Do tego wczoraj mielismy mega starcie z TZ, zaczelo sie od glupoty i tak od slowa do slowa powiedzielismy sobie kilka przykrych slow i TZ postanowil sie wyprowadzic a ja nie mam sily walczyc. Dzis jest cicho i nie wiem co to dalej bedzie :/ Jest mi niesamowicie przykro, ze klocilismy sie przy Edku i ze tak kiepsko sie miedzy nami zrobilo

Widzialam, ze rozgorzala dyskusja odnosnie prawidlowego noszenia dziecka. Ja niestety wiem, ze nosze nieprawidlowo i pewnie stad u Edzia chec pociagania sie do siadu. Raczej mu na to nie pozwalam, choc zdarza sie ze przez chwile go trzymam pleckami do brzuszka, ale staram sie aby kregoslup mial w luk ugiety, a nie jak u doroslych. To oczywiscie wplywa na zle podnoszenie glowki z pozycji brzuszka, dlatego tez probujemy robic 'samolocik', klade Edzia na kolanach na brzuszku, no i nie ma ze boli, codziennie chocby przez chwile lezymy twardo na brzuszku.
I pomimo wiedzy, ze nosze nieprawodlowo, gdy dziecko domaga sie uwagi przez caly dzien lub gdy z nim na rekach musze robic inne rzeczy, to niestety zwycieza wygodna pozycja dla mnie.
Mysle, ze duzo zalezy od charakteru dziecka, od trybu zycia mamy (ile ma dzieci, obowiazkow, osob do pomocy itp) i ja osobiscie rozumiem obydwie strony.
Nie bronie nikogo, tylko Kejt zauwaz, ze Ty przesypiasz wiekszosc nocy i latwiej Tobie ekzekwowac prawidlowe nawyki u Fi. Jezeli zas ktos funkcjonuje jak zombie to takie sprawy schodza ma dalszy plan.

Tak poza tym, Edziu zdecydowanie dojrzal, bo od kilku dni nie moze sie nadziwic ze ma raczki, chwyta, ciagnie do buzi. Zaczyna zauwazac, ze ma dodatkowe dwie konczyny No i najwazniejsza rzecz - potrafi sam juz o wiele dluzej sie bawic. I jezeli placze przy odkladaniu to najczesciej jest to jakis dyskomfort.

Co do wymuszania to wiadomo, ze dzieci pojmuja zaleznosc mama-placz, nie sadze jednak aby na tym etapie mieli specjalnie wymuszac obecnosc mamy. Po prostu sa bardziej swiadome tego co im potrzeba, co lubia i czego nie i to komunikuja. A wiadomo, ze dzieci lubia sie przytulac i byc blisko mamusi

En, myslalam, ze mieszkacie u tesciow za darmo, ale skoro placicie im to dziwie sie, ze oni tak bardzo Wam o wszystko truja. Chyba przeprowadzka wyjdzie Wam na dobre, zwlaszcza ze do pracy bedziesz miala rzut beretem. No i ta wigoc, przeciez to moze byc bardzo grozne dla Tomka! Oby rozmowa z TZ dala jakies konkretne rezultaty.

Stary 2013-11-12, 19:34   #1282
ita83
Wtajemniczenie

DOMI moj kolejny pomysl dla Ciebie

Wydaj ksiazke pt. Tysiac i jeden sposobow na spokojna noc z niemowlakiem

Z twoimi umiejetnosciami co do opisywania zarobisz fgortune....i nie pisze tego zlosliwie

Stary 2013-11-12, 19:36   #1283
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sie nie odezwe wieczorem to znaczy ze wyskoczylam przez okno...Leo od rana glownie placze...nawet raczki nie pomagaja...jesc tez nie chce a tz't jak na zlosc dzis w pracy....kurcze mam nadzieje ze to Skoku a nie chorubsko jakies....

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Opłaty porobione, prezenty świąteczne zakupione. I udało mi sie w końcu dodzwonić do Primy i zapisać Franka na usg brzuszka i główki. Szkoda tylko, że dopiero na 27.
I prezenty też?
Zazdroszczę
Ja nie dość, że nie mam pomysłów to nie mam też kasy
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja chyba później dołączyłam do Was? nie pamiętam.. ale dzięki za Twą miłość

oby ból głowy minął
Dołączyłaś 11 grudnia
Stary 2013-11-12, 19:36   #1284
d0tkaaa
Zakorzenienie

dziewczyny podajecie prpfilaktycznie malucha cebion?( wit c?) bo po chorobie duzo mi zostalo i szkoda nie zuzyc a mysle ze mozna podawac chyba...?

Zuza

Razem
Stary 2013-11-12, 19:37   #1285
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Wiercić dopiero zaczyna się koło 7 i wtedy idę po mleczko. U nas zawsze tak było, nawet, jak była mniejsza i np budziła się na karmienie co 3 godz, to budziło mnie wiercenie, a nie płacz, a potem dalej odkładałam do łóżeczka i spała dalej do kolejnego karmienia, bez wygibasów.
Moja identycznie. Budzi mnie wierceniem albo badaniem. Nachyle się nad łóżeczkiem i w ciemnościach obdarowuje mnie słodkim uśmiechem. Mleczko i dalej spanie

Kurcze czytam o płaczliwych, marudzących dzieciach i że na rączkach ciągle chcą być....bardzo wam współczuje. Musicie być wykończone

mam pogodne dziecko i jednak nie potrafię uwierzyć że to loteria i że miałam szczęście trafiając na taki egzemplarz myśle że miałam na to wpływ.
Maja nigdy nie "wymusza" rączek bo nigdy jej nie nosilam. Przenosze ją jedynie np z maty do huśtawki albo na łóżko. Tulimy sie na siedząco lub leżąco. Nigdy jej nie sadzałam, zawsze leży. Być może dlatego gdy ją "sadzam" na kolanach wierci sie i cieszy gdy położę ja na pleckach.

I zawsze będę powtarzać że dziecko będzie szczęśliwe i pogodne gdy jego potrzeby bedą zaspokojone na czas. Żeby było to moźliwe ciągle jestem przy niej. Aktywnie spędzam z nią czas gdy potrzebuje drugiej osoby do zabawy lub poprostu jestem obok gdy swietnie bawi się sama. Może mniej mam czasu dla siebie przez to, ale co to jest w porównaniu do szczęśliwego dziecka

Na płaczące dziecko w nocy nie mam jednak żadnej rady bo wtedy mam minusowe pokłady cierpliwości. Może ze 3 razy miałam beznadziejna noc i niestety mój zły humor przeniósł sie na następny dzień. Nic dziwnego jak człowiek zmeczony

En super okazja z mieszkaniem babci! Bierzcie je
Tweed jak szczepienie?
Domi ciekawa jestem czy dr Karp by sobie poradził z twoją Sara byłaby dla niego wyzwaniem

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:40   #1286
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Idz spac i odpocznij zeby jak najbardziej

Do tego robi jedna kupe więcej i to takie obie rzadsze..

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
hej!

Kurcze...dużo zdrówka!!

Cytat:
Koocur co jak co ale na allegro jest wszystko i jest tez otulaczek :
http://m.allegro.pl/szukaj.html?sear...aczek&sortBy=1

Idzia - szybkiego powrotu do zdrowia

Mi się tu nic nie wyświetla

Ja widze tylko dwa na 3-6 kg

Mój ma obecnie ponad 7 kg

Synuś
Stary 2013-11-12, 19:40   #1287
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
tylko patrzec jak na pierwsza randke pojdzie

trzymam kciuki za Was Zabcie zebyscie razem przeszli przez ten ciezki okres
na radke to ona pójdzie jak skońćzy 18 lat od tatusia dostanie wtedy w prezencie ochroniarza

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Naprawdę? Dziękuję :-*. Myślałam, że mnie już nie pamiętacie, bo mało się udzielam... Ale podvzytuje w każdej możliwej chwili :p.

Jaś waży 6700 g.
Malgosie zaczęłam wozić w spacerowce w lutym, czyli jak miała pół roku. Wtedy sama siadala i było zbyt nudno i niebezpiecznie w gondoli. Jasia nie wiem ile powoze... Najwyżej spacerowka rozłożona na płasko pójdzie w ruch.

Fotek w apce niestety nie widzę... Ale napewno piękne! Jutro oblukam w kompie.

Lachryma, brawo dla Oliwki za pelzanie!

Tari, współczuję przeżyć... To straszne jak kruche jest życie ludzkie...:-(

Super wcina!

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

Brawo dla Zuzi!!"

Brawo!!!

Biedactwo... Kiedy Ty się dziewczyno wyspisz?

Dzoan, Rockyy współczuję kłótni z tz... Wszystko się ułoży - napewno! Buziaki dla Was kochane :-*.

Wyczytalam, że u niektórych z Was zagościł pan Skok... Sioo Skoku!!!

---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Już jest 12 listopada, więc ogłaszam wszem i wobec, że mój synus Jan kończy dziś 3 miechy!!! Stawiamy Karmi i soczki!

ja Cie pamietam!!

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Stawiam soczki,bo
Gabrysia dziś kończy 4 miesiąc

dla Jasia i Mikołaja za skończony 3 miesiąc
dla Piotrusia, Mateuszka i Tomeczka za skończony 4 miesiąc
jest powód, jest impreza, dla Gabi
i dla Jasie, Mikołaja, Piotrusia, Tomeczka, Mateuszka też

Cytat:
Napisane przez BrandyOrange Pokaż wiadomość
dziewczyny mam prośbę, możecie mi polecić jakieś porządne pralki ...
moja mama poszukuje i prosiła żebym poczytała opinie na necie, żeby nie kupić bubla.
ja mam samsunga i jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dziecko me zjadlo całe dwie malusie lyzeczki zupki z marchewki i ziemniakaMine miała jakbym jej arszenik dawała
dajesz już nowe jedzonko??
kurcze a powiedziałam sobie, ze jak Ty zaczniesz rozszerzac diete to po paru dniach ja tez ale jakos nie śpieszy mi sie do tego
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:45   #1288
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
przeslalabys mi link to czwartkowej gazetki bo mi nie przyszla na poczte
ja mam aplikację tesco, dlatego to widzę. nie przesylają mi tego na maila.
Stary 2013-11-12, 19:47   #1289
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny podajecie prpfilaktycznie malucha cebion?( wit c?) bo po chorobie duzo mi zostalo i szkoda nie zuzyc a mysle ze mozna podawac chyba...?
miałam takie zalecenie od lekarza na pierwszej wizycie a Zuza była zdrowa,wiec można dawać profilaktycznie (my mielismy podawać 3-4 krople)
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 19:51   #1290
Neni1984
Zakorzenienie

Jakierka trzymam kciuki za wysypkę
A gdzie TŻ chce się wyprowadzić?
Jaki cwany- a Ty sama całkiem z dzieckiem będziesz??

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Brandy ja mam Electroluxa i jest spoko-ma wyświetlacz LCD i time menagera - bardzo przydatna funkcja, bo możesz sobie skracać programy wedle potrzeb.
Dużą zaletą są też łatwy dostęp do pojemników na proszek i płyn - wyjmujesz i myjesz.
http://www.ceneo.pl/7624156
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości