|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
No dobra...umarłam z zazdrości.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
En wilgoć w domu może prowadzić do alergii u dziecka lub częstych infekcji górnych dróg oddechowych! Mówię co to jako doświadczona matka.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-11-12 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1264 |
Zadomowienie
|
Sprawdzaj codziennie. Kiedys dziewczyny z innego watku organizowaly wspolne zakupy w stanach. Moze na zakupowym zapodaj temat
![]() Mela dobrze gada, polac jej! ![]() Neni to ja chyba tez kupie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Katarzynkajg fajnie gada Szymonek ![]() Też mieliśmy dziś podobną nockę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zadomowienie
|
No to juz nie wiem co radzic
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1267 |
Zakorzenienie
|
Kochana, czekam aż moje młodsze dziecko zdecyduje się iść spać (o dziwo jeszcze nie śpi) i wyjmuję nalewkę z jarzębiny z szafki. Po 3 - 4 h chyba nie będzie tych dwóch kieliszków w mleku? Albo chociaż 1 kieliszek. Muszę bo ssie mnie na tą naleweczkę. Dostałam w zeszłym roku, potem zaszłam w ciażę i tak czeka na mnie jakiś czas.
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
wiecie co moja Zuzia ostatnio robi...zazwyczaj szla spac po kompieli o09 18...a pstatmio ladnie zasypiala bo byl tatus a jak zaiwaxylam ze tatusia niema to Zuzia chociaz ma powieki ciezkie jak skalu to nie pojdzie spac tylko czeka az tatus wroci i usmiechnje sie do coreczki...eh przerabane bo jak on gdzies pojdzoe czy cos to jestem w tylku na szczescie noeraz usnie zadko ale usnie eh...
a rano?budzi sie i zaczyns gadac nikt na nia nie zwraca uwahi to glosniej no to ja wstaje mowie do nirj ona poopowoada cp i jak jej sie snilo itp...i zaraz lezy i patrzy sie na tatusia i gada..coraz glosniej gada dopoki taatus nie obudzi sie i nie zacznie do niej gsdac...jest taaaakaaa slodziutkaaaaa ![]() (woem ze dzis po 18pisalam ze niuska usnela na reach ale zaraz sie obudzila i dopiero teraz padla ..) ktos pisal (jakas nowa mama-witam wogole ![]() ![]() i jeszcze jak ktos mi powie ze niemowlaka sie nic nie sni to wysmieje go..Zuzia ile razy sie przez sen smieje..nieraz placze... En doczytalam..trzymam kciuki za rozmowe z tz..ja bym sprawe ppstawila jasno jak nie chcesz to nie jedz z nami..ja biore dziecko o sie przeprpwadzam...jakie to jest dla dziecka niezdrowe grzyb na scianie...itp... |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Wiec niekoniecznie to jest metoda ![]() Cytat:
Eh..już sama nie wiem....chyba czas się położyć i przespać a jutro głowa będzie lepiej pracować ![]() Jeszcze sobie myślę, że może to zęby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no właśnie o co tym dzieciom chodzi, nie mogą powiedzieć? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
hej!
Jak nie urok to s...... ![]() Mamy wszyscy jelitówkę ![]() ![]() ![]() Nic więcej nie napiszę, bo co tu pisać. Nie mam nawet jak Was nadrobić, bo młody popłakuje cały dzień, biedaczek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() en ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() oby ból głowy minął ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Wtajemniczenie
|
Koocur co jak co ale na allegro jest wszystko i jest tez otulaczek :
http://m.allegro.pl/szukaj.html?sear...aczek&sortBy=1 Idzia - szybkiego powrotu do zdrowia Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#1276 |
Zakorzenienie
|
Idzia nawadniaj małego, dawaj probiotyk koniecznie! I wy też probiotyki!
#1277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niewiem..moja nieraz chrumknie jak jej sie przypomni ze smok wypadl ale wtedy smok w buzke pieluszka podloze smoka coby nie wypadal i w kimono ![]() Domi a probowalas zeby Sara sie do czegos przytulala?przytulanki jakiejs?lub tak jak Zu do pieluchy?(chyba bezpieczniejsza opcja bo jak sie nakryje to nie udusi...) Zuzi nie podszedl soczek gruszkowy i niewiem jaki teraz kupic:-P tzn krzywi sie jakbym cytryne jej dala... Oliath a jaka to swiadomosc ze Twoja corka (chociaz niewiem ?) uprawia sex?:-P bo pamietam ze wysylalas ja do gin..ma juz "swoje"lata to podejrzewam ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- ze cos tam majstruja z chlopakiem? ![]() ita ja tez sie boje tylko tego ze terax jak uwielbiamy spac ze soba w 3ke to jak niunia bedzie miala z 7,8msc tp jej tego nie oducze... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Chiciaz sie zamelduje, bo juz calkiem nie umiem sie wbic. U mnie trwa dolek. Edziu na twarzy wyglada coraz lepiej, jednak niestety ma suche placki na ciele. Mam nadzieje, ze jeszcze tydzien-dwa i wszystko sie unormuje. Ja odstawilam mleczne produkty i cukier (na tyle ile to mozliwe), nie powracam do ryb. Zobaczymy co to da. Do tego wczoraj mielismy mega starcie z TZ, zaczelo sie od glupoty i tak od slowa do slowa powiedzielismy sobie kilka przykrych slow i TZ postanowil sie wyprowadzic a ja nie mam sily walczyc. Dzis jest cicho i nie wiem co to dalej bedzie :/ Jest mi niesamowicie przykro, ze klocilismy sie przy Edku i ze tak kiepsko sie miedzy nami zrobilo ![]() Widzialam, ze rozgorzala dyskusja odnosnie prawidlowego noszenia dziecka. Ja niestety wiem, ze nosze nieprawidlowo i pewnie stad u Edzia chec pociagania sie do siadu. Raczej mu na to nie pozwalam, choc zdarza sie ze przez chwile go trzymam pleckami do brzuszka, ale staram sie aby kregoslup mial w luk ugiety, a nie jak u doroslych. To oczywiscie wplywa na zle podnoszenie glowki z pozycji brzuszka, dlatego tez probujemy robic 'samolocik', klade Edzia na kolanach na brzuszku, no i nie ma ze boli, codziennie chocby przez chwile lezymy twardo na brzuszku. I pomimo wiedzy, ze nosze nieprawodlowo, gdy dziecko domaga sie uwagi przez caly dzien lub gdy z nim na rekach musze robic inne rzeczy, to niestety zwycieza wygodna pozycja dla mnie. Mysle, ze duzo zalezy od charakteru dziecka, od trybu zycia mamy (ile ma dzieci, obowiazkow, osob do pomocy itp) i ja osobiscie rozumiem obydwie strony. Nie bronie nikogo, tylko Kejt zauwaz, ze Ty przesypiasz wiekszosc nocy i latwiej Tobie ekzekwowac prawidlowe nawyki u Fi. Jezeli zas ktos funkcjonuje jak zombie to takie sprawy schodza ma dalszy plan. Tak poza tym, Edziu zdecydowanie dojrzal, bo od kilku dni nie moze sie nadziwic ze ma raczki, chwyta, ciagnie do buzi. Zaczyna zauwazac, ze ma dodatkowe dwie konczyny ![]() Co do wymuszania to wiadomo, ze dzieci pojmuja zaleznosc mama-placz, nie sadze jednak aby na tym etapie mieli specjalnie wymuszac obecnosc mamy. Po prostu sa bardziej swiadome tego co im potrzeba, co lubia i czego nie i to komunikuja. A wiadomo, ze dzieci lubia sie przytulac i byc blisko mamusi ![]() En, myslalam, ze mieszkacie u tesciow za darmo, ale skoro placicie im to dziwie sie, ze oni tak bardzo Wam o wszystko truja. Chyba przeprowadzka wyjdzie Wam na dobre, zwlaszcza ze do pracy bedziesz miala rzut beretem. No i ta wigoc, przeciez to moze byc bardzo grozne dla Tomka! Oby rozmowa z TZ dala jakies konkretne rezultaty. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1282 |
Wtajemniczenie
|
DOMI moj kolejny pomysl dla Ciebie
Wydaj ksiazke pt. Tysiac i jeden sposobow na spokojna noc z niemowlakiem Z twoimi umiejetnosciami co do opisywania zarobisz fgortune....i nie pisze tego zlosliwie Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#1283 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę ![]() Ja nie dość, że nie mam pomysłów to nie mam też kasy ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny podajecie prpfilaktycznie malucha cebion?( wit c?) bo po chorobie duzo mi zostalo i szkoda nie zuzyc a mysle ze mozna podawac chyba...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze czytam o płaczliwych, marudzących dzieciach i że na rączkach ciągle chcą być....bardzo wam współczuje. Musicie być wykończone ![]() mam pogodne dziecko i jednak nie potrafię uwierzyć że to loteria i że miałam szczęście trafiając na taki egzemplarz ![]() Maja nigdy nie "wymusza" rączek bo nigdy jej nie nosilam. Przenosze ją jedynie np z maty do huśtawki albo na łóżko. Tulimy sie na siedząco lub leżąco. Nigdy jej nie sadzałam, zawsze leży. Być może dlatego gdy ją "sadzam" na kolanach wierci sie i cieszy gdy położę ja na pleckach. I zawsze będę powtarzać że dziecko będzie szczęśliwe i pogodne gdy jego potrzeby bedą zaspokojone na czas. Żeby było to moźliwe ciągle jestem przy niej. Aktywnie spędzam z nią czas gdy potrzebuje drugiej osoby do zabawy lub poprostu jestem obok gdy swietnie bawi się sama. Może mniej mam czasu dla siebie przez to, ale co to jest w porównaniu do szczęśliwego dziecka ![]() Na płaczące dziecko w nocy nie mam jednak żadnej rady bo wtedy mam minusowe pokłady cierpliwości. Może ze 3 razy miałam beznadziejna noc i niestety mój zły humor przeniósł sie na następny dzień. Nic dziwnego jak człowiek zmeczony ![]() En super okazja z mieszkaniem babci! Bierzcie je ![]() Tweed jak szczepienie? Domi ciekawa jestem czy dr Karp by sobie poradził z twoją Sara ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze...dużo zdrówka!! Cytat:
Mi się tu nic nie wyświetla ![]() Ja widze tylko dwa na 3-6 kg Mój ma obecnie ponad 7 kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dla Jasie, Mikołaja, Piotrusia, Tomeczka, Mateuszka też ![]() Cytat:
Cytat:
kurcze a powiedziałam sobie, ze jak Ty zaczniesz rozszerzac diete to po paru dniach ja tez ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
ja mam aplikację tesco, dlatego to widzę. nie przesylają mi tego na maila.
#1289 |
Zakorzenienie
|
miałam takie zalecenie od lekarza na pierwszej wizycie a Zuza była zdrowa,wiec można dawać profilaktycznie (my mielismy podawać 3-4 krople)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
Jakierka trzymam kciuki za wysypkę
![]() A gdzie TŻ chce się wyprowadzić? ![]() Jaki cwany- a Ty sama całkiem z dzieckiem będziesz?? ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Brandy ja mam Electroluxa i jest spoko-ma wyświetlacz LCD i time menagera - bardzo przydatna funkcja, bo możesz sobie skracać programy wedle potrzeb. Dużą zaletą są też łatwy dostęp do pojemników na proszek i płyn - wyjmujesz i myjesz. http://www.ceneo.pl/7624156 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.