![]() |
#1261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Kasik i nanka, mocno trzymam za Was kciuki!
![]() a ja przez weekend dojrzałam chyba do hsg. w piątek skonsultuję to jeszcze z moim ginem. czytałam dzisiaj na necie o tym, co dziewczyny na temat tego badania pisały... przy jednym opisie to aż mnie poskręcało ![]() zastanawia mnie tylko jedno - czemu u mnie we Wro takie badanie (nie na nfz) wykonuje się w ciągu zaledwie kilku godzin (ok 3-4, w zalezności od tego ile kobiet się na zabieg w danym dniu zgłosi) a czytałam, że niektóre dziewczyny 3 dni w szpitalu leżaly i przy okazji miały wykonywaną cała serię badań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Rozeznanie
|
Ja tego samego dnia poszlam do domu byłam tylko 3-4godz w szpitalu nie miałam badan żadnych
#1263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Przyczajenie
|
Witam Was
od czego zacząć planowanie i staranie się o baby? |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() od wizyty u gin, cytologia, badanie hormonów szczególnie tarczycy, badanie chorób zakaznych, krwi i moczu, łykanie kwasu foliowego, wyleczenie infekcji, wizyta u dentysty, szczepienia na WZW
#1266 |
Raczkowanie
|
A ja już zameldowana w szpitalu jestem...
Dziś dzień czekania, jedyne co się dowiedziałam, to to że czeka mnie lewatywa przed ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie miałam lewatywy, dostałam jakiś magiczny syropek, no ale efekt ten sam, na dodatek przerabiałam to dwa dni z rzędu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
badania u ginekologa - cytologia i kilka badań z krwi (lekarz pod Ci które dokładnie), łykania kwasu foliwoego
wyleczenia uzębienia odstawenia używek ![]() a to nie takie straszne jak to malują;-) to trzymamy kciuki za jutro |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Raczkowanie
|
No jakoś wytrzyma, wszystko jest dla ludzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Nanka jakiego masz ładnego awatara ![]()
![]() |
#1272 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Ja w zeszły czwartek miałam owu i mówił o tym test owu i klucie w jajniku i tempka wzrosła. Zastanawiam się czy z tymi wszystkimi znakami mogło nie dojść do pekniecie pęcherzyka? Teraz czekam na testy...
Zapomniałam dodać że od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze, czyli od 4-5 doby po owu. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Dziękuje Ci za to kim jesteś, i kim ja jestem dzięki Tobie! ![]() Edytowane przez wees Czas edycji: 2014-03-25 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Awatar zgodny z porą roku czego nie można powiedzieć o pogodzie ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Pewnie ze wytrzymasz , pamiętaj silna baba jesteś:p jak my wszystkie Dasz rade, POWODZENIA !!
![]() |
#1274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Rozeznanie
|
Zaczynam się martwić bo bola mnie jajniki coraz bardziej jak przed @ ostatnio też tal miałam i nici z tranferu zarodek umarł boje się ,że teraz będzie tak samo
Od dwóch dni leże i nic nie robię i pójdę chyba do pracy bo od tego myślenia zwariuje muszę się czymś zająć Martwią mnie te jajniki
![]() |
#1276 |
Raczkowanie
|
Nanka może lepiej zostań w domu...
Weź sobie jakąś wciągającą książkę, żebyś nie musiała myśleć i analizować wszystkiego co się dzieje w organiźmie, facet niech Cie rozpieszcza, soczki, zachcianki spełnia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekarz mi mówił, ze mam się oszczędzać fizycznie ale nie mam leżeć ciągle w łóżku Najważniejsze są dwie pierwsze doby po podaniu Jutro będę wiedziała czy pozostałe zarodki żyją i są zamrożone
![]() |
#1278 |
Raczkowanie
|
Nanka ja dalej trzymam kciuki za wzgryzanie...
Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-03-26 o 06:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Kasik, bardzo mocno trzymam kciuki za zabieg! ![]() Cytat:
![]() A bólami nie stresuj sie na zapas - wiele dziewczyn na początku ciazy odczuwa takie same bóle jak na @ ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Przyczajenie
|
Brak nadziei... Pomocy
Cześć.
Staram się od kilku miesięcy z moim narzeczonym o dziecko... Jak na razie nic z tego ; c tyle testów już zrobionych i na żadnym nie było 2 kresek... Od jakiegoś roku się nie zabezpieczamy, ale uważaliśmy. A od 3 miesięcy prawdziwie staramy się o maluszka... Ja już panikuje. Wyliczam dni płodne, owolucję, mierzę temp.czytam jak głupia wszystkie fora o ciążach i czekam na jakieś sygnały od mojego ciała... Chciałabym zmienić do tego podejście z tego wyczekiwania"chcę dziecka już" na " jak będzie to dobrze jak nie to też dobrze " Ale nie potrafię. Kilka razy już płakałam jak okres przyszedł. Bo tak naprawdę dopiero mój partner właśnie te 3 miesiące temu zdecydował się świadomie bez moich nacisków na dziecko, bo wcześniej ja kombinowałam tak, żeby kochać się w dni płodne. Nie mam o tym z kim porozmawiać... Czuję się beznadziejne ; c W tym miesiącu 22 marca miałam owolucję, więc kochaliśmy się 21 i 22 marca, ale i tak wątpię, że doszło do zapłodnienia... i 6 marca przyjdzie okres... Czy któraś z Was też tak miała ? Czy też się tak czuje jak ja ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak nadziei... Pomocy
Nie ma co panikować. Każda kobieta jak zaczyna świadome starania o dziecko to chciałaby już, ale się nie da. A takie schizowanie tylko pogarsza sprawę, bo można się zablokować psychicznie. 3 miesiące to naprawdę króciutko
![]() ![]() ![]()
#1282 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
Cóż... Nie wiem jak to jest mieć AŻ takie parcie na dziecko, bo u nas to było na zasadzie "jak będzie teraz to będzie super, ale jak później to też dobrze". W każdym bądź razie musisz zmienić myślenie, bo odbierasz sobie całą radość ze starań. To jest stresujące, ale trzeba sobie to racjonalnie tłumaczyć. 3 miesiące bezskutecznych starań to jest nic, naprawdę.
#1284 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale jak ja mam zmienić myślenie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
Tak sobie myślę jak będę w pracy to nie będę myśleć ciagle
#1286 |
Raczkowanie
|
Nanka, ja na Twoim miejscu odpuściłabym jednak pracę, myślę, że w pracy i tak "będziesz myśleć", bo nie da się inaczej. Ale wiesz jak w pracy, zawsze ktoś może Cię zdenerwować, a stresy nie są dla Ciebie wskazane. Lepiej wyluzuj się przy jakiejś książce, fajnym filmie...pozdrawiam ciepło
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Rozeznanie
|
i tak musze iść niestety bo nie mam więcej wolnego
![]() kasik trzymam kciuki
#1288 |
Zakorzenienie
|
Nikt Ci tego nie powie i nikt tego za Ciebie nie zrobi. Sama się z tym musisz uporać. W dzisiejszych czasach nie ma lekko z tym. Często jak się za bardzo chce to tym bardziej nie wychodzi. Zajść w ciążę to jedno, donosić to drugie, a urodzić zdrowe dziecko to trzecie. Poczytaj sobie wątki staraczkowe, dziewczyny naprawdę długo się starają, a mimo wszystko potrafią do tego podejść racjonalnie.
#1289 |
Zadomowienie
|
Witam
mam pytanie okresy miewam co 29-31dni (teraz miałam od soboty 22marca i trwał 2dni) dodam ze bardzo bolesny. 3 dnia byl tylko bardzo mocny bol brzucha a juz bez krwawenia. Czym moze byc to spowodowane? dodam ze z Tż staramy sie o dzidzie juz bardzo długo...
#1290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- A zrobiłaś sobie test? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.